Vart tar ni blodsocker?

Vart tar ni blodsocker?

Man vill ju spara de stackars fingertopparna som man har så jag själv tar ju alltid i armen.

Jag vet vissa som tar i hälen, handflatan och tårna.

Vad som är bäst egentligen vet verkligen inte jag. Men jag tror det är bra att spara sina fingertoppar i alla fall och variera stickställe.

Jag som är högerhänt tar ju oftast i på vänsterarm, något jag måste tänka på att variera armarna. Själv ryser jag av bara tanken på att ta i hälen eller handflatan men det kanske är bra ställen de med.

Hmm vad tror ni?
Intensiv dag!

Hej :-)

Idag var det ju också känning på agendan, suck! Men sen när man kvicknat till skjutsade pappa ner mig och Shiva till hundsimmet för att gå på hundsim.

Shiva svalde nog en del vatten under simmningen så hon har varit lite dålig idag och kräkts men hoppas det går över.

Efter det bar det av för att besöka min dietist, då lämnade jag Shiva hos bror min eftersom jag inte ville att hon skulle vara ensam när hon var dålig och det verkade ju han bara tycka va roligt :-) Hos dietisten gick det jättebra och vi pratade om allt mellan himmel och jord som hör mat och diabetes till. Känns bra att gå till dietisten ibland, där kan jag verkligen utvärdera,reflektera och fråga. Hon är så duktig min underbara dietist hihi <3

Sen så var det hemmåt och hämta Shiva, sen cycklde jag till Freeport för att det var diabetesträff för alla barnen i Kungsbacka diabetesförening på djungelrummet, det var en jättelyckad träff och det var en icke medlem som kom med sin familj och dom ville genast bli medlemar, vilket känns jätteroligt. När barnen lekte på djungelrummet, satt jag tillsamans med föräldrarna och pratade om allt mellan himmel och jord! Detär också något jag tror är jätteviktigt att som förälder få PRATA,fråga och bara höra hur andra har det. Man är inte ensam. Det var en grymt bra träff, nästa gång skall vi ses på simhallen, det är en träff per månad nu. 

Sen bar det iväg hemmåt och jag fick handlat för imorgon skall det vara kräftskiva här tillsammans med mina blivande "svärföräldrar", skall bli mysigt. Så har bakat en cheescake nu på kvällen. 

Kram L 

Snacka om total lycka :-)

hihi man borde änna varit hund ändå, var på djuraffären igår och köpte massa gott till Shiva. Här smaskas det för fullt på ett gott ben :-)


Hann inte blogga igår :-)

Heej :-)

Igår var det en bra dag, men jag hann inte blogga så det kommer idag istället.

Var på morgonen och tränade med mamma på gymmet. Jag gjorde mitt 18:e pass där. Varje gång man kommer dit loggar man in sig och man får se hur många man pass man åstadkommit. Jag såg att det var mitt 18:e pass och 5:e pass för månaden. När man gjort 100 pass så får man en tröja där det står 100 CURVES, vilket många har på sig när man går dit, vilket peppar en att fortsätta kämpa och gå dit, en vacker dag kan jag också åstadkomma 100!!

På eftermiddagen stod det Shiva träning på agendan tillsammans med en annan tjej från Kungsbacka som utbildar sin hund, det var jätteroligt att få en ny "träningskompis" och Shiva verkade tycka om hennes hund men gjorde inte så mycket fokus på honom vilket är bra för en sos hund skall ju inte fokusera på andra hundar.

Vi gjorde platsliggningar,stanna övningar, passivitets träning och så fick vi lära oss teori utav instruktören Ninna. Det var en jätterolig träning. Dock var det inte lika roligt att hitta dit eftersom enligt mina beräkningar skulle det väll ta runt 15 minuter från där mamma släppte av mig, hade med mig gps:en och ställt in den på "gång" MEN gpsen hittade inte riktigt gång stigen så jag fick gå långt utav bara tusan men det gick toppenbra och Shiva fick sig en ordentligrastning och mina ben fick en ordentlig träning haha..Jag fick en bra vägbeskrivning inför nästa gång :-)

Efteråt var det inte mycket tid åt att göra andra saker men Rickard hämtade upp mig så beställde vi kräftor inför våran lilla kräftskiva tillsammans på fredag med hans föräldrar och sen kikade vi lite på LOST innan det var dags för att sova :-)

Stor Kram

Linda
Vad vore jag utan min väska?

Ja jag pratar ju givetvis inte om vilken väska som helst jag pratar om min blodsockerväska som jag bör ha med mig vart jag än går, i blodsockerväskan ligger min blodsockermätare, stickare, stickor,långtidsverkande insulin, snabbverkande insulin, nålar och dextrosol tabletter.

Allt behöver jag för att må bra, väskan kan jag behöva snabbt och speciellt eftersom mina mornar är så jobbiga kan jag snabbt behöva kolla ett blodsocker och ta ett dextrosol.

Min utmaning är just nu att lära Shiva hämta denna väska när vi är i hemmet, har tragglat detta några veckor nu och det verkar verkligen som momentet "hämta väskan" sitter och Shiva tycker det är JÄTTEROLIGT att hämta denna väska eftersom jag belönat med massa bus,godis och leksaker. Det är hennes lön :-)


Sockerfri chocklad från USA

Åå titta vad min underbara vänn Lorri från USA har skickat till mig, det är sockerfri varm chocklad från USA. Jag älskar verkligen Oboy men det gör ju inte blodsockret. Så när jag var i USA första gången presenterade våra vänner denna chockladen för mig och sen blev den min favorit! 

I USA finns det jättemycket sockerfria alternativ, det är inte så att jag är superfan för sockerfritt men vissa alternativ är ju bättre som oboy eller sockerfri, ja som diabetiker väljer jag det sockerfria alternativet. 

Ikväll blir det blodsockertålig varm chocklad :-)

 frå

Nu tar vi nya tag!

uch idag är det en sådan här dag som planeringen sket sig totalt pga diabetesen, hade ställt klockan på 8 för att hinna med en långpromenad med Shiva, ut på ett ärende, sen träna och efter det bär det av för jobb. Behöver liksom tiden på min sida idag. MEN vaknar inte klockan 8 utan klockan 10 och då är jag "velig" och känner mig jättetrött. Konstigt? Nej jag låg på 2.3 i blodsocker, huvuvdet känns tungt och jag lägger om planeringen för idag. Först äta, sen slappa framför en film och nu blir det promenad1.5 timma senare.

Puuuuh, här försöker man få till en shysst planering utav dagen men inte tusan ville diabetesen samarbeta...

Nu tar vi nya tag!

Gramatik utan dess like

Något som jag verkligen börjar lära mig mer och mer som livet med diabetes är att ha is i magen, det kan vara svårt ibland för man vill ju verkligen inte ligga högt och vill gärna "dutta" insulin, som för en timma sedan låg jag på 16, tog 4 enheter insulin och blodsocker en timma senare alltså nu och då låg jag på 13.2 . Vilket fortfarande inte är ok men på väg åt rätt håll i alla fall. Här vill jag och mitt huvud ta mer insulin för att "hjälpa" kroppen ännu mer. MEN jag tror att min kropp behöver lite tid på sig och man inte skall peppra på med insulin då blir det bara känning utav allt ihop, vilket inte heller är roligt.

Is i magen, blodsocker om två timmar igen för att se så det inte går för lågt utan blir stabilt.

Jaa det är en gramatik utan dess like att hålla koll på men det skall gå, det skall jag ge mig fan på! haha jaa ni vet väll att diabetes är den enda gången man har rätt att svära? Den regeln har vi i våran familj i alla fall hihi :-)

Stor Kram hoppas ni sover gott inatt!

Linda

Söndag idag!

Heej :-)

Idag har det varit en bra dag och vi har fått mycket gjort, jag sov väll till runt 12 eftersom jag jobbat på natten, egentligen behöver man nog sova lite längre men jag vill ju liksom inte sova bort dagen, det känns som man typ behöver dygnets alla timmar haha..

När jag vaknat hade Rickard ordnat lite lunch till mig och sen bar det iväg till elgiganten för att inskaffa en micro och kaffekokare, det blev riktigt bra kap kom även hem med en brödrost också, så jag är nöjd :-)

Sen kom Rickards kompis förbi en stund och hälsade på, det är alltid kul när det kommer besök tycker jag, här är lägenheten öppen för alla vänner som vill komma förbi en stund!!

På kvällen kom mamma och pappa på fika här då serverades det prinsesstårta som vi hämtat ut idag, Kungsbacka kommun skickar ut checkar på olika ställen till alla nyinflyttade i kungsbacka och det är ju Rickard. Så vi fikade och hade det allmänt trevligt!

Sen tog jag och mamma en promenad med alla hundar, vi skulle bara ta en kort promenad men mamma visade oss lite fel så vi hamnade i skogen i mörkret och fick gå i terrängen hem men det var bara roligt haha...

Nu skall jag och Rickard se på LOST säsong 3 som vi införskaffat oss idag :-) Det är verkligen en serie som jag fastnat för grymt mycket, hoppas 3:an är lika bra som de andra.

Svar till Fia:
Nej det var inte jag som körde då när jag låg lågt, skulle aldrig någonsin sätta mig bakom ratten med ett ostabilt blodsocker :-)

Stor Kram till er alla

Linda

Blodsockeroch nattjobb

Heej!

Nu har man börjat vakna till efter nattens jobb, under natten passade jag på att kontrollera blodsockret och insåg att jag ligger faktiskt ganska bra och sabilt på natten, skönt!

Se:

23:40: 4.9 Vilket jag kan tycka är ett oerhört bra värde, när man inte är diabetiker skall man ju ligga mellan 4-6, så 4.9 är jättebra, hade det gått lite lägre hade jag dock kännt "känning" . Jag tog ett dextrosol här eftersom jag ville vara säker på att inte ligga lågt under arbetet och hamna i situationen där jag inte kan eller hinner äta.

00:59 6.7 Suveränt!

01:50 10.0 Känns ganska ok eftersom jag ätit en banan innan. Mitt mål är varje dag att hålla ett värde under 10

03:06 5.6 Suveränt!

06:09 5.2 Suveränt!


Visst är det spännande att se hur blodsockret utvecklar sig, kul att jämföra och se hur man kan förändra sig och sitt tänk.

Nu skall jag och Rickard åka till net on net för att köpa en micro, ÄÄNTLIGEN!!

STOR KRAM

Linda


SOS Träning med gott resultat

Heeej :-)

Nu på förmiddagen har jag och Shiva träffat våran instruktör Ninna för SOS-träning. Vi övade på koppelträning vilket är vårat stora - i protokollet men det gick faktiskt bra, kommandot "Sidan" snappar hon upp bättre och bättre.

Vi övade på miljöträning genom att gå ner till skolan och vara på fotbollsplanen där banen sparkade fotboll, Shivas upgift är att hållla sig lugn och passiv.

Momentet "Stanna" ville hon inte riktigt utföra som jag men det gick relativt bra det med tillslut, det gäller att göra uppgifterna roliga och intressanta så Shiva vill vara mer på leken!

Hon gjorde också en snygg larmning medans vi väntade på instruktören, jag var låg så det blev en kexchocklad som backup.

Det var en superrolig träning och vi fick gjort mycket!

LindaOtroligt besviken!

Ååå har pratat med sååå mycket folk i dag på telefon från landstinget och kommunen för att uppmärksamma och fråga hur Halland/Kungsbacka kommer uppmärksamma världsdiabetesdagen den 14:e November, många visste knappt va det var för något (vilket iofs kan vara bra för då fick jag chansen att förklara, men min förhoppning var ju att dem redan skulle veta!) och vissa ansåg bara att man skulle höra av sig till diabetessköterskorna. Men det var inte det som var min fråga, Kungsbacka Diabetesförening kommer ju uppmärksamma den dagen men det hade varit såå roligt om kommunen också hade förberett något tex något i Kungsbacka som lyser blått?

Eller att det skickades representanter från kommunen/landstinget till vårat uppmärksammande utav dagen så dem faktiskt tog tillfället till akt att lära sig mer om sjukdomen.

Jag hoppas så att jag bara har pratat med helt felmänniskor idag och att Kungsbacka har en fantastisk plan över världs diabetesdagen men jaa..Jag tänker inte ge mig förän jag pratat med någon som vet, blev kopplad runt 10-12 gånger idag runt om i telefonväxlar ingen hade koll på något.

Jag skickade också ett mail till diabetesförbundets ordförande Margareta Nilsson för att fråga hur jag skall agera och vem jag skall fråga för att själva Kungsbacka/Halland också skall uppmärksamma dagen?

I år kommer världsdiabetesdagen vara en söndag och som alltid 14:e November

Vet ni hur eran kommun/landsting/diabetesförening kommer uppmärksamma världsdiabetesdagen?Titta va fint scandinavium lyste i blått under världsdiabetesdagen år 2007


Svampen upplystes också i blått som  är världsdiabetesdagensfärg bild från diabetesförbundet (Www.diabetes.se)


Globen har också lyst blått under ett firande utav världsdiabetesdagen!
Hemma igen efter ett fantastiskt event i sthlm

Heej!

Nu är jag hemma i Kungsbacka igen efter en intensiv men otroligt rolig period med svenska diabetesförbundet och UngDiabetes i Kungsträdgården i Stockholm, där vi varit i en monter på novonordisks diabetesby. Sjukdomen har uppmärksammats något otroligt och jag är så grymt tacksam över detta.

Har fått chansen att prata med så mycket intresserade och trevliga människor, haft en massa givande diskussioner och upplevt en mycket intressant tid i Stockholm. Vart man än gick såg man något med diabetes!

O det mest häftiga är ju att människor från HELA världen varit en del utav detta, idag har jag träffat läkare från Algeriet och Spanien bland annat, sjukt intressant!

Nu är jag trött och skall sussa gott i sängen brevid Shiva som blev såå glad när jag kom hem, Rickard är på MMA men han borde dyka upp snart.

Linda


Älskade vampyr!

Har ni sett och följt denna video dagbok? Helt otroligt va fint vad man faktiskt kan göra och använda sin sjukdom till något positivt och roligt.

http://www.youtube.com/watch?v=eaGgxqLOuLw&feature=player_embedded

Svt var där och filmade :-)

Svt lyckades fånga oss på bild, känner ni igen mig?? :-)

Det är 4 minuter och 50 sekunder in i programmet.

http://svtplay.se/v/2158924/abc/22_9_19_15

Linda

Diabetes event i Kungsträdgården!

Puuh va trött jag är av alla fantastiska intryck idag, ja vad pratar jag om?

Jag är på Novonordisk jättestora diabetesevent i Stockholm som representant för ungdiabetesråd. Gud vilken dag, den började imorse i syrrans lägenhet i Kålleredklockan va 04:45 när den ringde och ville ha upp mig. Rickard körde mig till tågstaionen och därefter beger jag mig till Stockholm.

På centralen möter min kollega Björn mig och vi beger oss till Kungsträdgården, påvägen till Kungsträdgården kryllar det utav personer med ESDF´s namnskyltar ( det är en diabetes världs kongress som arrangeras här), finns inte ett enda hotellrum ledigt i Stockholm, 17000 människor från hela världen är här, jag har träffat folk från bland annat indien, spanien och danmark, kan ni tänka er och ÖVERALLT är det verkligen diabetesreklam. I de olika tälten på Kungsträdgården kan man bland annat testa sitt blodsocker, i diabetesförbundets tält där vi också står kan man testa sin risk för typ 2 diabetes (vilket är mycket populärt!), Tobbe trollkarl har varit här och underhållit och Pablo Roberto är värd för eventet.

Det är så viktigt att diabetes uppmärksammas och jag är så lycklig över denna fantastiska dag vi har haft och all kunskap och pepping vi lyckats sprida om diabetes och även om vårat underbara diabetesförbund. 

Nu på kvällen har jag och Börn varit ute och ätit o strosat runt lite i gammla stan, den är vacker, har även kikat lite på slottet :-)

Nu är jag såååååå trött, men imorgon skall jag inte vara på Kungsträdgården förän klockan 11 så det blir lite skön sovmorgon i alla fall :-) 

Kram på er alla

snart möte

Åå vad spännande, snart skall jag träffa chefen för Bräutigams, kommer ni ihåg att jag vinterarbetade på Bräutigams julstugor förra året? Det var hur mysigt som helst att stå och sälja marsipan där, julstämmningen bara flödade(dock var det visa dagar man fröss om sjutton men det är nästan glömt det roliga och mysiga kompenserar det hihi)!

Hoppas han vill ha mig där i år igen :-)

Shiva har varit med mig på hundsimmet nu på morgonen, hon som äger hundsimmet var tvungna att åka eftersom hennes son blivit sjuk men vi körde själva och det gick hur bra som helst, Shiva älskade varenda sekund i vattnet, dock va det inte lika roligt att gå upp ur poolen hihi..

Nu skall jag ta ut Shiva innan jag beger mig till mötet!

Håll tummar och tår :-)

Linda

Från ungdiabetes hemsida

Erkänn hur häftigt som helst att uppmärksamma diabetes på det här sättet:

Livets Gång

Insamling till förmån för forskning och för barn med diabetes i utvecklingsländer.

Varje dag drabbas både barn och vuxna i Sverige av diabetes. Sjukdomen finns över hela världen och runt 4 miljoner personer dör av sin diabetes varje år, många är barn. Genom att sprida kunskap om diabetes till allmänheten och inspiration till människorna som har sjukdomen, kan vi förhindra allvarliga konsekvenser och bidra till en bättre vardag. Orsaken till diabetes är fortfarande okänd - gåtan måste lösas och för det behövs mer forskning. Många barn i utvecklingsländer har inte tillgång till insulin eller sprutor vilket gör att de dör helt i onödan av sin diabetes, vi vill ändra på det.

Därför arrangerar vi Livets Gång.

Under en vecka i september 2011 kan skolor, föreningar och företag gå en sträcka på 2.5 km, anmälningsavgifterna går till Diabetesfonden för forskning och till Internationella Diabetesfederationens fond: Life for a Child, som ger insulin och sprutor till barn i utvecklingsländer. Läs mer om fonderna på www.diabetesfonden.se och www.lifeforachild.idf.org . Veckan avslutas med ett lopp i Stockholm med valbara sträckor 2 km, 5 km eller 10 km med målgång i Kungsträdgården där det pågår utställning och underhållning hela dagen.

För att kunna genomföra arrangemanget behöver vi hjälp av sponsorer.
Är ert företag intresserade av att hjälpa till? Läs mer:
Livets gång Livets Gång (45.79 KB)

Therese Knutsson
Ordförande Ung Diabetes
therese.knutsson@ungdiabetes.se
Björn Ehlin
Projektledare för Livets Gång
bjorn.ehlin@ungdiabetes.se


Diabetesföreningen har haft möte

Har haft möte med diabetesföreningen här under kvällen, va riktigt trevligt jag hade bjudit hem styrelsen så vi var allt på hemmaplan och ordnade med mötet. Shiva var med hon blev ivrig i början när alla kom men sen låg hon tryggt vid mina fötter.

På mötet hade vi många punkter att gå igenom och vi ordnade även ett utskick eftersom vi den 12:e oktober kommer ha en föreläsning med både diabetessköterskorna från barn och vuxenavdelningen kommer arrangera ihop, riktigt intressant! Så den inbjudan får nog våra medlemmar i slutet av denna vecka.

Sen planerade vi framöver vi har ju mycket spännande saker att se fram emot såsom, diabetessk föreläsningen, djungelrummet med alla barnen och deras syskon, annhörighetsdagen och självklart julfesten.

Det kan ibland kännas lite rörigt när man har så mycket att gå igenom men det brukar ordna upp sig när vi väl pratat igenom situationen :-)

Vet ni en spännande sak?? I januari 2011 fyller Kungsbacka diabetesförening 30 år, det måste firas!

Kram Linda

Shiva träning

Heej!

Nu  har blodsockret stabiliserat sig till en 6:a vilket känns otroligt skönt och jag kan börja pusta ut igen, tog en vända med Shiva till ängen för att träna lite stanna,hit och loss. Det gick bra faktiskt regnet duggade lite men det var mest skönt :-)

Det gäller för Shiva att förstå att jag kommer faktiskt inte ge mig, vi fajtades lite om bollen och hon ville inte släppa likaså vägrade jag att låta henne ha kvar den. Jag bytte taktik jag släppte bollen men höll Shiva i halsbandet så att hon inte kunde springa iväg, klappade på henne och höll henne kvar tils hon släppte bollen, detta blir ju långtråkigt och Shiva börjar förstå att om hon släpper bollen får hon den snabbare tillbaka.

Nu blir det lite mat och segemyr innan det är dags att bege sig till gymmet för att träna, tror det blir mitt 17:e pass totalt, jag skall ju nå 100 då får man en snygg 100 tröja att vara stolt i på gymmet haha..

Kram på er alla <3

BlodsockerJa vad skall man säga, måldet idag får vara ganska lågt skall under 10 i alla fall.

Mycket vatten, röra på sig efter mående och sedan nogranna kontroller så skall man väll hantera denna dagen också :-)

Linda

Stabilt..

Allt skall vara så stabilt, svårt att hålla balansen men trillar man så är det dags att klättra upp igen!

Sjukdomen gör mig ibland galen eftersom man inte kan släppa den ur tanken, igår när jag och Rickard skulle ta en promenad tillsammans med Shiva började promenaden helt ok, hade legat på 16 på morgonen så tyckte det skulle passa bra med en promenad men när vi gått en stund känner jag "spagetti benen" börja verka och att benen inte riktigt vill bära mig, tar värde och ligger på 5.6 vilket är ju ett bra värde men känner att det inte kommer stanna på en stabil 5 utan fortsätta neråt, benen vill inte bära mig och huvudet vill inte koppla av, jag ber Rickard att vi skall gå hem, paniken går i kroppen, blir tryggt att komma hem. Tar en dextro,två dextro klarar gå hem, där servar Rickard med mjölk och allt känns bra igen. Att alltid förbereda sig och alltid tänka innan man gör något blir omständigt men det går och det går lättare när man planerar, ibland skiter sig plane, då gäller det att ta till plan B. Denna gången i mitt fall dextro,strunta i promenaden och hem för att få upp sockret stabilt igen.

Igår var det ju långmiddag med MUF vilket resulterar i ingen mat jag är van vid och ingen mat tid jag är van vid, vilket resulterar i att jag får knapra på gott och blandat godis och maten serverades klockan 21:00, vilket jag absolut inte är van vid. Men det gick 1 till Linda 0 till diabetes. Gött!

Idag vaknade jag på 26.2, tråkigt och jobbigt. Ställde in Shivas träning och umgås med henne här istället.Träningen blir på fredag istället.

Linda

ALLIANSEN,ALLIANSEN,ALLIANSEN!!

Fy fan va gött, det gick bra i valet och nu kan vi börja blicka framåt. Till min förtvivlan gick det bra för sverige demokraterna också och det är ett parti jag absolut inte kan stå bakom. Men nu gäller det att blicka framåt!

Igår va det ju valdag i Sverige och jag var självklart ute och hjälpte mitt parti, dagen började med att jag var i valstugan och slutspurtade kampanjandet där, sen begav vi oss till Frillesåsskolan för att hjälpa till att dela ut röstsedlar för den som ville ha av oss och hjälpa dem vart dem skulle gå för att hitta röstlokalen.Vi hann även förbi för att kika hur läget var på Åsaskolan, där forsades också folk för att gå till röstlokalen och rösta.

Jag gjorde även min första röstning igår och självklart hamnade den på moderata samlingspartiet som ligger mig varmt om hjärtat, det kändes lite stort att vara med och lägga min röst och bidragande för Sverige!

På kvällen begav vi oss till valvakan i Halmstad som var sjukttrevig, det var mat, sång och tal allt efter varandra.

Det har varit kul att vara delaktig i detta valet och vem vet om fyra år kanske jag står på valsedlarna, vet vet hihi <3

Linda

:-)

Hej :-)

Igår va det en supertrevlig dag, den började tiiiiiiiidigt som sjutton eftersom vi skulle ut och frukost kampanja med MUF, jag tog pappa med mig så han hjälpte till att dela ut kaffe på stationen, riktigt nice va det och folk va för det mesta otroligt trevliga!

Jag hoppas verkligen det går åt rätt håll imorgon och alliansen fortsätter styra Sverige, då kommer det att gå bra!

På kvällen igår så hade vi kompisar här som såg på film tillsammans med oss och myste med Shiva. Man märkte verkligen där att Shiva skaffat sig en favorit bland dem som var här igår, hon skulle ligga vid hans fötter, tittade på honom med viftande svans och ville ha mycket uppmärksamhet från honom, men hon skötte sig riktigt fint igår och jag va så stolt över att vara matte till en sådan underbar vovve!

Kvällen blev lång igår eftersom dem inte gick hem förän nästan halv 4, men det var supertrevligt!

Idag blir det till att jobba mellan klockan 13-17 och sen så blir det hem för filmkväll till en annan kompis, blir trevligt :-)

Kram Linda

jobb och diabetesföreläsning

Heej :-)

Idag har varit en lååång dag med jobb från 8:30-17:30 och sedan direkt till diabetesföreningens föreläsning om diabetes och fotvård.

Det var runt 12 stycken deltagare på föreläsningen, ganska intressant faktiskt och det är ju något som det inte pratas så mycket om heller så kul att diabetesföreningen uppmärksammar det.

Något som är roligt för mig som ordförande är ju helt klart att träffa medlemmarna och få en bild utav dem!

Stor Kram
Linda

Lär Shiva att hämta diabetesväskan

Med lite tåladmod så går det, Shiva har fått i uppdrag att hämta diabetesväskan och vi tragglar detta till 110 %tillsut kan hon :-)

Komandot är "hämta väskan", den kommer alltid att ligga på det stället när jag är hemma så hon vetvart ohn skall gå när hon hör komandot och i väskan ligger förutom blodsockermätaren också dextrosol så det blir perfekt om jag ligger lågt!

coolt va?

Min älskade underbara vovve, va mycket du betyder för mig <3

Diabetes och skola

Fick en fråga om hur diabetes och skola verkar fungera och ja, det är nog från skola till skola hur det fungerar.

Min uppfattning är att det finns de skolor som gör upp en grymt bra struktur och ser till att en lärare har huvudansvaret varje dag eller ordnar en personlig assistent som ansvarar för barnet med diabetes, vilket är helt underbart och drömscenariet för många. Men en stor majoritet av diabetesfamiljer har fått strida hårt för sina barns rättigheter i skolan, bland annat min mamma för 15 årsedan jag blev hänvisad till en skola som mer skulle kunna bemöta "mina behov" som låg 20 minuters bilfärd härifrån och var en särskola(jag vet mina vänner okunskapen är enorm om diabetes och va det givetvis ännu mer för 15 årsedan). Suck för okunskapen, min mamma fick strida mot skolan och fick till ett möte med skolan och vid hennes sida satt hennes advokat. Då var det andra bullar och det skulle minsan ordnas en personlig assistent till mig och jag skulle få rätten att gå i samma skola som mina andra kompisar, så skall det ju verkligen inte gå till och utvecklingen har gått framåt och man börjar nog inse att barnen med diabetes behöber stöd i skolan men det är ju någon som skall betala för kalaset också och det är ju inte lika populärt.

Många "diabetes" föräldrar strider fortfarande för sina barns rättigheter att gå i skolan och ha samma rätt som alla andra till en trygg och säker skolgång. Skulle det uppstå problem med diabetes i skolan finns det många dörrar att öppna för att rektorer och lärare skall förstå ansvaret. Det är skolplikt i Sverige och alla skall ha rätt till en trygg skolgång inget snack om saken.

Jag pratade med diabetessköterskan på barnmottagningen här i Kungsbacka och dem samarbetar starkt med skolorna och nu skall det göras upp en plan som diabetessköterskorna,skolan och föräldrarna skall ha skrivit på och vara delaktiga i. Diabetessköterskan här flänger runt på alla skolor här i Kungsbacka som finns för att informera, informera och åter informera. Så här i Kungsbacka verkar det fungera ganska bra!

 Jag tror det också gäller att vara ÖVERTYDLIG med skolan att dem skall fråga,fråga,fråga och fråga om det är något som känns oklart. Jag vet bara själv när min bästa kompis blev gluten herrejösses vad jag planerade och frågade när jag skulle bjuda henne på middag och än idag känns det inte självklart men då frågar jag, det är ju för hennes skull och hon svarar så gärna. Det gäller att vi diabetiker är detsamma där, även ifall det kan vara jättetröttsamt att svara på samma jäkla frågor gång efter gång, men tillslut så förstår dem och orkar man inte svara så hänvisa till diabetesmottagningen, litteratur jaa.

Diabetes i skolan SKALL fungera!

 

högt blodsocker och mardrömmar

Godmorgon bloggen!

Kvällen blev inte så bra igår eftersom blodsockret låg på 22.6 precis när jag skulle somna och bara tog "kvälls kontroll" värdet. Så det var bara att höja lantus och in med snabbverkande insulin fort som attan. Jag hade slummrat lite innan och vaknat till i ett ryck av marddrömmarna som alltid dyker upp vid dessa höga värden, uch hur kommer det sig egentligen? Mardrömmar och diabetes är ingen rolig kombination. Gör ju att man inte kommer till ro, så jag låg och läste igår innan jag kunde slappna av så mycket att jag somnade.

Men idag vaknade jag i alla fall på 7.9 och känner på mig att detta skall bli en bra dag!

Vi hörs!

Linda


Hundsim, jobb och syster yster <3

Hej!

Idag började dagen med något jätteroligt nämligen HUNDSIM för Shiva och ååå vad roligt det är för både mig och henne, Shiva är jätteivrig när hon skall i så det måste vi träna på att hon skall titta på mig och få bekräftelse att det är ok och sedan är det bara för henne att plumsa i :-) Hon simmar som en riktig prinsessa och ser så stolt ut där i poolen. Vi simmar på hundsimmet hund i harmoni här i Kungsbacka och jag trivs jättebra och tycker det är värt varenda krona.

Jag låter Shiva gå dit att simma för att hon skall få bli av med lite energi och få lite stimulans och en aktivitet.

Jag anmälde oss också till en utav hennes hund massage kurser för att jag skall lära Shiva att slappna av och att jag skall ha möjligheten och kunskapen att kunna ge Shiva en rogivande stund på kvällen efter dagens håll i gång. I ärlighetens namn så tycker jag ju också att allt nytt jag kan lära mig om Shiva och som jag kan ge min underbara fyrbenta vän är bra och jag vill helt klart ge henne det bästa en hund kan få <3 

Eftermiddagen bestod för min del utav att jobba och efter jobbet begav jag och Shiva oss till syrran för att ha lite snackis och pluggkväll, jag med körkortsteori och hon med sin skola.

Nu skall vi sova här hemma, vad gör ni? <3

LiNdA


 

Träning på Curves

Heej!

Nu har jag precis avlagt ett träningspass på Curves, det var så härligt att vara igång igen. Pinsamnt nog hade jag inte varit där sen maj och det var min 14:e gång totalt räknade deras dator ut åt mig men men inte deppa ihop för det jag va ju där :-)

Man blir så peppad av det gymmet, Curves är bara till för kvinnor och man tränar olika moment i en cirkel man kan hoppa in när som helst under dagen och man tränar två varv runt cirkeln, tar cirka 30 minuter och man får tränat olika delar av kroppen genom att det är olika maskiner man tränar på så är det en röst som säger "change station now" och då gäller det att byta till nästa station.

På deras vägg direkt när man kommer in så finns det en massa stjärnor med alla medlemmars namn på, tycker jag är fint, känns personligt på något sätt och det bästa utav allt är att instruktörerna kallar oss alla vid namn och det gör mig ännu mer glad för jag är verkligen Linda Barknertz, inte bara en utav dem som går och tränar där!

Det finns instruktörer där som peppar, när jag kom så stod dem i mitten av cirkeln och gjorde rörelser och peppade oss som tränade, hur roligt och bra som helst.

Nu skall jag verkligen försöka komma igång med träningen på riktigt, när man tränat 100 gånger får man en "100 tröja", kan ju vara coolt att skryta med haha.

Blodsockret innan träningen var 5.1 och efter var det 16.1 känns inte helt ok, träning skall ju vara bra för blodsockret, kommer inte förstå mig på denna sjukdomen på länge känns det som..

Stor Kram
LiNdAbok

Kul med en "bra" bok om diabetes, den skall jag beställa :-)

http://www.gothiaforlag.se/se/butik/amnesomraden/?ew_101_p_id=53507&ew_101_cat_id=2336&searchparam1=serial=72057470&content=true

Lita på trofasta Willma :-)

Lita på den gammla trofasta willma, ja willma det är familjehunden som är 9 år nu. Hon har ju "larmat" påmin diabetes utan utbildning sen hon var 8 månader men nu haft ett uppehåll eftersom Shiva kommit in i bilden och skall "ta över".

Igår skulle familjen titta på debatten mellan Mona Shalin och Fredrik Reinfelt, alla var taggade och givetvis jag med som visste att Reinfelt skulle göra succé men allt stämmer inte och jag känner mig låg. Tar värde och det visar 3.2 alltså behöver jag äta något, men mitt vanliga nonchalanta låga betende ignorerar siffrorna på mätaren och fortsätter titta på debatten. Då rycker Willma in och ställer sig framför mig och gruffar och viftar ihärdigt på svansen ända tills jag reser mig upp och hämtar något att äta, underbara hund jag lovar att aldrig mer slarva med blodsockret, jag vet dem har stenkoll på mig :-)

Är det inte häftigt att hundarna reagerar så som dem gör?


Föreningsdag!

Heej!

Idag är jag hemkommen från en riktigt trevlig dag, dagen började med att jag var med Kungsbacka Diabetesförening på handikappsdagen i Kungsbacka ( jag vet handikappsdagen, kanske inte rätt forum för en diabetesförening men det är SÅ viktigt att synas och jag pratade med många intresserade människor om diabetes, det är ju också viktigt att vi som diabetesförening INFORMERAR om diabetes).

Sen bar det vidare för utbildning och träff med MUF, kan ju säga att alla är sjukt taggade inför valet nu, vilket är riktigt roligt! Kvällen med Muf avslutades med middag på The square i Kungsbacka, sjukt trevligt!

En riktig föreningsdag igår kan vi ju vara överens om!

Är ni aktiva i någon förening? Berätta..

Nu skall jag diska upp allt efter tacomiddagen igår..

Stor Kram på er alla

Linda

Fredag!

Hej mina underbara <3 !

Hoppas allt är bra med er, jag är lite seg har ju jobbat två nätter i sträck nu och det tar på krafterna men är nog värt det när löne specen kommer!

Syrran var här förut och hälsade på över en kopp the förut, mys. Jag följde henne till stationen sen. Det är lite tråkigt att hon inte bor kvar i Kungsbacka men man får ju passa på när tillfället ges och man kan ses.

Idag har det mest varit att sova och ta det lugnt pga nattens jobbnatt, men nu ikväll kommer mina favorit tjejer AnnaLisa och Mine hit för tjejkväll, skall bli supermysigt o bara vara ikväll och prata en massa skvaller med tjejerna, det är alltid roligt hihi.

Vad skall ni göra i helgen?

Kram på er!

Jag tänker hjälpa till!

http://www.dagensmedicin.se/dagenssjukskoterska/nyheter/2010/09/08/lattare-att-ge-insulin-med/index.xml

Vad tror ni?

Vet ni vad?

1995 när jag blev sjuk i diabetes så lovade diabetesläkarna min mamma att om tio år skulle diabetesgåtan vara löst, alltså år 2005 skulle diabetes vara ett minne blått. Riktigt så blev det ju inte MEN det har hänt så otroligt mycket under dessa 15 år jag varit diabetiker. Blodsockermätaren tar idag bara några sekunder, kräver absolut inte den stora mängd blod som behövdes då, den är liten, behändig och diskret.

Jag är så tacksam att diabetesforskningen utvecklas och att det kommer mer och mer fantastiska hjälpmedel som hjälper mig att leva ett liv med diabetes på ett så enkelt sätt som möjligt.

Det händer mycket men jag skulle så gärna vilja att det satsades mer på att komma ut till allmänheten för att sprida information, ta bort alla fördommar och samla in pengar till forskningen. En dag skall gåtan vara löst och jag tänker vara med i kampen mot diabetes, blir det ingen tv-gala som jag önskar mest utav allt skall jag ut på stan och sälja sötis björnar tills jag storknar.

Diabetesgåtan måste lösas och forskningen måste ha pengar, jag tänker hjälpa till i insamlingen!

Vad tycker ni man skall göra för att samla in pengar till forskningen? Skall VI göra något nationellt? Tänk va coolt det hade varit, började med ett blogginlägg och slutade med en massiv insamling till diabetesforskning.

E ni med mig?

Linda


 

Nattjobb

Hej!

Nu har man kvicknat till så mycket efter nattens jobb och därmed dagens sömn. Jag är inte så van vid att arbeta natt men det gick faktiskt ganska bra, jag åt en sen middag och sen åt jag lite fika mitt i natten för att hålla blodsockret på en ok nivå.

Lantus tog jag som vanligt.

Nu på dagen när jag skulle sova för att sova igen dem vakna timmarna tog jag först ut Shiva direkt när jag kom hem på morgonen och sedan blir det ju till att ställa klockan för än sålänge klarar inte blodsockret av om man inte följer mina mat tider på dagen.

Men det gick som sagt helt ok och jag laddar för nästa natt nu, sen skall jag vara ledig hela helgen och det skall bli så skönt :-)

Kram Linda

tankar en kväll i september

Ibland önskar jag att jag var en hund, min största uppgift vore att älska min matte, ge kärlek, värme, följa med på promenader, sova, bli serverad mat, följa med ut och leka, komma ut på aktiviteter och det bästa utav allt slippa planera allt.

Livet just nu består utav för mycket stress och fläng även ifall det mesta är så roligt behöver man ibland lära sig att säga nej till saker hur roligt och bra det än verkar, jag börjar bli bättre och bättre och bättre på det, men man är så rädd att någon skall bli besviken, förvånad "varför va inte hon där och hjälpte till??", hur kommer det sig att man har sådana tankar egentligen? Det är väll bara att säga nej om man inte vill? Men njaa så lätt är det inte, inte för mig i alla fall.

Prioett är ju jobbet (tyvärr, men på något sätt måste man ju tjäna pengar), Shiva (givetvis!), Rickard (givetvis!), Diabetesföreningen (givetvis!).


Hundträning

Heey!

Idag började dagen fantastiskt roligt eftersom det var SOS-träff med alla underbara SOS-hundar och förare. Träning stod det på schemat som min egna instruktör Ninna höll i. Det var några nya deltagare som jag inte sett innan.

För Shiva var miljön ganska jobbig (vi var bakom stora teatern i göteborg), men det är bara att träna,träna och åter träna.

Rickard var med som suporter och fick även vara figurant när hundarna skulle träna larmning.

Resten utav dagen har bestått utav att sortera tvätt och städa, kan ni fatta hur tråkigt det är och det är ju inte så direkt att tvätten minskar med tiden jag tvättar, den ÖÖÖÖKAR!! bara byggs på.

LiNdA


6/9-10

Hej hej!

Dagen idag började med en känning på 2.0, då var man lite skakig men det reparerade jag med lite mjölk och dextrosol, det var Shiva som noterade känningen genom att börja "böka" på mig i sängen, putta och slicka på mina händer. Skönt att hon börjar fatta hur hon skall agera. Man märker så tydligt att hon blir mer vaksam när jag och hon är ensam, Rickard åkte ju tidigt för att bege sig till jobbet så det var bara hon och jag hemma imorse, när han eller någon annan vi båda känner väl är med anser hon sig änsålänge kunna " ta semester". Men det är väll kanske bra på ett sätt, det är ju trots allt när jag är ensam jag behöver henne som mest.

Pga känningen tog jag en slappismorgon i sängen framför filmen "Tzatsiki", ja när jag ligger lågt och känner mig lite hängig så ÄLSKAR jag att titta på sådana mys filmer som tzatsiki hihi.

Sen tog vi en långpromenad i skogen, så skönt!

Förmiddagen blev det kampanj med moderata ungdomsförbundet i Kungsbacka utanför Lindälvskolan i Kungsbacka, det var trevligt dock så blev vi lite ivägkörda av någon som jobbar där, kanske någon form utav rektor vad vet jag, men vi fick i alla fall inte vara på skolans område, vilket jag tycker är lite synd eftersom vi verkligen vill ge ungdomar chansen att prata politik, fråga frågor och utbyta erfarenheter. Men det är bara att gilla läget får man inte så får man inte :-)

Eftermiddagen bestod för min del av att jobba mellan 14:30-21:00.

Stor KRam Linda

Förarhelg med SOS

Heej :-)

Nu är jag,Rickard och Shiva hemkommna från en fantastiskt rolig förarhelg i Skövde. Förarhelgen är obligatorisk att närvara på när man utbildar en SOS-hund.

Vi har lärt oss så mycket och bara det att man får prata med en massa andra förare är jättegivande för både mig och Shiva, Rickard var med som stöd och sällskap i helgen.

Vi har tränat jättemycket på följsamhet, kontaktövningar, aktivering, larmning och hundmöten. Allt har gått över förväntan bra. Helgen har blandats med teori och praktik, under teori lektionerna var hundarna med, vilket gav en fantastisk möjlighet att träna passivitet.

Kvällarna var helt underbara för dem spenderades med min lilla "mini" familj och det är SÅ sällan det bara är vi så jag njöt av varenda sekund!

Stor Kram till er alla
Linda och ShivaRSS 2.0