Lagom

Lagom, ja det är ett ord som jag tycker mer och mer borde stämma in i samanhang när man pratar om diabetes typ 1.

Det är ju väldigt lätt att man blir "extrem" (i alla fall jag) när det gäller diabetesen och man vill hålla stenhårt på blodsockret. Då försöker jag hålla en strikt kost, motionera mycket och kontrollera blodsockret så man inte tillåter det gå för högt. Men vet ni vad jag har märkt? När jag kommer in i mina extrem tankar och vill hålla stenkoll på allt så går det ofta fel ändå, för mitt blodsocker höjs ju utav STRESS!!! Ja för min del blir det en inre stress av att hålla den här stenkollen, gå ut på intensiva promenader, äta strikt och verkligen inte i huvudet tillåta mig gå upp eller ner i blodsockret. Då höjs det ändå!

För min del jobbar jag in ordet "lagom" i huvudet och att jag skall gå ut och gå för att det faktiskt är roligt och skönt att röra på sig inte bara för att blodsockret skall gå ner, äta för att det är gott inte äta för att jag måste, ta blodsocker för att lätt kunna avgöra nästa steg i dagens diabetes steg.

Det blir ju liksom mer naturligt för mig så, men jag måste påminna mig ofta om att inte göra allt för extremt för jag vill ju så gärna, men det gäller att hitta lagom och hålla mig till den nivån, då tror jag att jag mår som allra bäst.

Linda

=)

Idag har jag tankat bilen för första gången, haha jag var så nervös så det va inte klokt. Bensin det är ju farligt liksom om man inte hanterar det rätt så jag måste ha sett helt likblek ut när jag stod vid tank-stationen, en gubbe kom fram och frågade om jag behövde hjälp med något och jaa hjälp och hjälp, moraliskt stöd tror jag behövdes istället hahaha, men det gick bra och bilen är nu fulltankad dock är plånboken inte lika fulltankad, det var tokdyrt att tanka!!

Men jag kör hellre bil än åker tåg och buss med västtrafik, dom är riktigt kassa på att hålla tider och sånt, med bilen har jag ju bara mig själv att skylla på om jag blir sen hehe :-) Men lite synd ur miljötänk..

Nu sitter jag med en tårtbit i handen och tittar på Wallander, lite gött skall man allt ha innan jobbet :-)

Kram kram

Hundaktivering :-)

Idag har jag spenderat förmiddagen med att umgås med min lilla Shiva, tog med henne ut i skogen på en långpromenad förut, det var jätteskönt för både mig och henne. Sen inne tog jag fram ett aktiveringspel som hon fick kämpa med, gömde lite köttbullar i lägenheten som hon fick leta efter och så övade vi platsliggning. Känns viktigt att jag aktiverar henne och ser till så hon har ett stimulerande och härligt liv. Det är roligt också att se på när hon kämpar för fullt.

Tog lite bilder :-)

Stor Kram

Födelsedags kalas=)

Heej :-)

Det blev ett jättetrevligt födelsedags kalas idag och min 20 årsdag har varit helt perfekt!

Mina tårtor jag bakat gick åt och gästerna verkade ha trevligt, gästerna var blandade, Rickards föräldrar var där, mina syskon, några från diabetesföreningens styrelse, mina kusiner,morbror och ingifta moster och min bästa kompis AnnaLisa.

Shiva skötte sig galant på kalaset, hon höll sig till mig och lyssnade vad hon skulle göra :-)

Tänk nu är man 20 år....

Stor Kram Linda

Idag blir till och med lilla jag stor

Idag är det min födelsedag och jag blir hela 20 år gammal, har varit en första gång på systembolaget, jag kände mig ytterst liten då jag spanade runt vad hyllorna hade att erbjuda, något som jag genast konstaterade att ordet sockerfritt knappt exiterade, men jag kanske inte heller visste vart jag skulle titta iofs. När jag skulle betala höll jag hårt i mitt körkort och väntade på att jag skulle få visa upp det, men hon sa bara vad det kostade då spände jag ögonen i henne och hon förstod att jag hade något att visa upp så hon frågade om jag ville visa legitimation, SJÄLVKLART svarade jag och log hahaha..Första dagen vill man ju allt få visa upp sin legitimation hihi..

Har fått en massa grattis hälsningar via telefon,sms och facebook, känner mig jätteupskattat och glad idag.

Jag och mamma har bakat en massa tårta idag och haft en allmänt mysig dag, ikväll kommer det lite gäster skall bli trevligt :-)

//linda


flängdag

Hello=)

Idag har varit en ganska flängig dag men fått gjort mycket roligt ändå. Dagen började med en lång härlig promenad i skogen med Shiva, sen åkte jag och mamma till kungsmässan där jag fick ett par nya läderstövlar, ja kan ni tänka er jag blir hela 20 år imorgon så det var en födelsedagspresent från henne och pappa till mig=).

Sen kom min bror hem med lite kompisar så då blev det fika och trevligheter med dom innan det bar av att jobba några timmar därhemma väntade Rickard så vi lagade mat ihop, tog en långpromenad och tittade på en wallander film, den var superläskig hihi..

Blodsockret har krånglat lite nu under kvällen så jag har lite blodsocker vak över mig själv men nu skall jag nog ta och sova, klockan är ju närmare halv två nu.

Stor Kram

Fråga från läsare

Hej, jag är bara 11 år. Men jag hittade den här bloggen på diebit. Jag fick diabetes i juni. Jag har haft det i ett halvår. Och jag orkar inte. Jag blir jätte ofta ledsen när jag tänker på att det aldrig kommer ta slut. Jag känner mig så anurlunda och vill inte berätta det för väldigt många jag känner. Har du något tips, jag skulle bli jätte glad om du svarade..

Linda svarar:

Hej underbara du!

Jag är ju absolut ingen expert på området mer än att jag kan svara ifrån mina egna erfarenheter och tankar.

Jag blir också otroligt less på sjukdomen ibland har haft den i 16 år nu och önskar mig inget hellre än att bli av med den, jag brukar tillåta mig att faktiskt vara ledsen och besviken, sen tänker jag på något som min bror en gång sa till mig, han sa såhär: "Gilla läget, tänk positivt". För mig innebär det ordspråket att jag skall försöka se allt ifrån den ljusa sidan, jag hade aldrig haft min underbara diabeteshund Shiva utan min diabetes, jag hade aldrig träffat min bästa vän (som också har diabetes) utan min diabetes, jag hade aldrig träffat min pojkvän (han träffade jag genom min kompis med diabetes) osv. Massa positiva tankar vad diabetesen har gett mig.

När det ändå känns jobbigt och värdelöst så brukar jag se till att prata med någon som verkligen förstår som har varit i min situation alltså någon lite äldre med diabetes, skaffa dig en förebild helt enkelt som du kan få tips och råd av. Du får gärna maila mig privat om jag kan coacha dig lite : barknertz.linda@gmail.com .

Det som har varit allra bäst för mig har varit att komma på diabetes läger, när jag var i din ålder åkte jag på en massa läger,både med diabetesföreningen här i Halland och med mitt sjukhus. Det ger mig så mycket att vara en i mängen för några dagar, umgås med folk som också tar blodsocker inför varje måltid, också får känningar, folk som jag behöver vänta på för att dom måste äta,ta insulin osv. Annars är det ju alltid mig alla får vänta på. Finns det en diabetesförening där du bor? Du kan lätt kolla upp det på www.diabetes.se . Fråga din diabetessköterska om läger.

Det ÄR tufft med diabetes och jag förstår att det känns hopplöst, det gäller att hitta alla genvägar med diabetesen, lära dig så mycket som möjligt om sjukdomen så att allt inte känns som en utmaning, det kommer ta tid men tillslut så kommer det bli en vardag precis som du borstar tänderna, det är ju inget konstigt eller hur?

Bor du här i närheten så träffar jag gärna dig över en fika, maila gärna!

Stor Kram Linda

julhelgen hos Linda=)

Heej :-)

Nu var det en helvecka sedan jag skrev men jag får skylla på att jag har varitt dålig, jag har jobbat för mycket, det har varit jul och jaa livet har gått i 110 helt enkelt :-)

Julafton firades med familjen och Rickard, vi var hos några vänner på dagen sen åt vi mammas goda jul buffé spelade julklappspelet ihop och bara hade det trevligt, den julaftonen får mycket gott betyg. Utav min mamma och pappa fick jag och Rickard ett tv spel till vårat Xbox, det är typ en kamera tror det heter IKNECKT, den typ läser av ens rörelser så hoppar du så hoppar gubben på tv,n , as fräckt. Tänk vad utveckligen har gått framåt hihi..

Juldagen spenderades hemma hos Rickards föräldrar och farfar vi åt middag, pratade och hade det trevligt där byttes det också en massa fina julklappar :-)

Sen var det ju igå då hade jag lite kalas för hemma för våra vänner eftersom jag blir 20 år på tisdag, det var jättemysigt hoppas dom hade det lika trevligt som jag, jag hade bakat två egna tårtor, men dom verkade tycka om det. Det var lite "mingel" kväll så vi typ mest satt och tjöta hehe =) .

Idag är det back in work men bara 16-19, sen skall jag baaaaaaara vara hela dagen så skönt!!!

Kram

på bättringsvägen!!

Börjar piggna till och må lite bättre, drack en mycket läskig druvsockerdricka med salt,druvsocker,lite vanligt socker och vatten i som mamma hade blandat ihop, skulle tydligen vara bra. Börjar bli pigg och känna kraften igen, skönt!

Dock fortfarande ketoner 0.3 , men nu skall dom bort=)

Idag åkte jag,Rickard och Shiva till min syster och bakade ett pepparkakshus där min bror med flickvän också var, jag satt mest och tittade på iofs så Rickard fick stå för vårat hehe, men det var kul att få vara lite social igen.

Sen bar det vidare till Rickards föräldrar där vi högg oss en gran och åt en god middag, passade på att vila en massa där det skall ju vara bra sägs det ju. Nu på kvällen har jag varit med mina föräldrar på en julkonsert i kyrkan som var helt fantastisk att lyssna på och det var riktigt duktiga sångare, jag var grymt imponerad.

Min diabetessköterska var också där faktiskt så hon frågade hur jag mådde och så, jag sa att det är ju lite kaos men på bättringsvägen.

Nu skall jag dricka en massa vätska och se en film, Rickard den tråkmånsen har redan somnat :-)

Stor Kram Linda

trött på dumma ketoner

Ja vad skall man säga tröttheten och orken i kroppen är som bortblåst, har fått ledigt från jobbet imorgon också. Har varit på apoteket med Rickard för att hämta ut nya keton stickor och sen handlade vi lite, försöker komma in i vardagsrutinerna men ja, det får ta den tid det tar att bli bättre. Har fortfarande lite ketoner kvar i kroppen och ja det känns som man varit med om ett slagsmål där jag absolut blev förloraren..

Jag var ju väldigt bestämd på sjukhuset att jag ville hem fortast möjligt, jag ångrar lite idag att jag inte stannade en natt till så jag kunde fått dropp.  Men uch det var ju så jobbigt att vara på sjukhus och speciellt helt ensam. Jag vågade aldrig släppa kontrollen där, tänk om dom inte kan tillräckligt om diabetes? har ju varit med om så mycket okunskap, men dom verkade ha koll på läget och var jättesnälla som tur var, men ändå hade jag så svårt att släppa kontrollen helt. Det är ju något med oss diabetiker, vi är riktiga kontroll freaks när det gäller våran kropp, i alla fall jag.

Har haft hela familjen hemma, har tittat på när Helena och m in "svägerska" som också heter Helena pyntade julgranen, vi har ätit middag tillsammans och jag har till och med kommit ut på en liten promenad med Rickard och Shiva, det var mysigt men mycket ansträngande, tur att man har en förstående schäffer som drar upp en för dom snöiga och hala backarna i skogen :-)

Ja som sagt, det är lite jobbigt idag men imorgon skall det allt bli bättre..

Kram

återhämtning..

Idag handlar det om återhämtning och vila...kaos!!

Ja igår kväll var ingen rolig dag, tydligen har pumpen inte doserat insulin till mig så var ju hög hela dagen men kände ändå att jag hade kontroll över det, tills klockan blev runt 18:10, blev illamående,ont i magen,började kräkas och ja operation kaos hade bara börjat. Ringde min bror som snabbt som attan ringde en kompis som kunde köra bort honom till mig, jag hade sådan kolosal otur att mina föräldrar som bor våningen över var borta och Rickard jobbade över till klockan 20. Men brorsan sprang ner och fick hämta ut nytt insulin på apoteket, apoteket var stängt men han bankade på dörren eftersom dom precis hade stängt, han fick ta ut insulin åt mig trots att fullmakten inte var registrerad än och sedan begav sig dom hem till mig för att hjälpa mig.

Jag kontaktar min diabetessköterska Maria (underbara Maria har gett mig hennes telefonnummer och sagt att jag får ringa hur mycket jag vill, det tänker jag verkligen inte missbruka men detta var ett extrem fall och jag visste inte vart jag skulle vända mig). Hon ordinerade lantus istället för att krångla med pumpen samt snabbverkande novorapid. Sen så sa hon att vi måste ringa 112 och få ambulans eskort till närmaste sjukhus. Min underbara bror ringer 112 och ber om en ambulans, som är här kanske på 5-10 minuter. Dom var supershyssta och hjälpte mig ner till varberg. Jag fick en liten ambus nalle hihih :-)

Väl i Varberg får jag dropp för att spä ut kroppen och få bort ketonerna, Rickard kommer ner,kramar om mig och lovar att allt skall bli bra, älskade underbara vad jag älskar dig!! Jag ligger på sjukhuset och börjar känna mig relativt ok igen men läkaren anser att mina värden är för dåliga och jag får stanna över natten, jag ber Rickard att han skall stanna med mig, vilket han sa att han självklart gör men det fick han tydligen inte enligt doktorn, Så rickard och min bror får åka hem och jag blev kvar i varberg, oj vad ensamnt det kändes att ligga i det där kalla vita, sterila rummet, när dom gått kom tårarna, hjälp va rädd jag var, aldrig legat på sjukhus själv innan. Får komma upp till IVA avdelningen och dom som mötte upp mig var supertrevliga och jätteproffesionella, dom kände nog min rädsla och undersköterskan stannade hos mig på rummet och satt som stöd, vilket kändes jätteskönt.

på sjukhuset blev det ju en del blodprov vilket jag tycker är SÅÅÅ obehagligt, men dom var så professionella så det gick bra. Hade ju inte så bra värden men det började sakta stabilisera sig under natten, natten har inte varit mycket sömn och jag blev kvar till cirka klockan 15, sen kom pappa och hämtade mig.

Kan säga att mitt förtroende för pumpen är som bort blåst, uch vill aldrig mer se den känns det som. går på lantus och novorapid nu.

Har tagit ledigt imorgon för att få lite tid att stabilisera mig, känns skönt. Nu vill jag bara ta det lugnt...

Nått knasigt som hände på sjukhuset var att mitt körkort försvann på akuten, hade det för att legitimera mig men sen är det ingen som vet vart det tog vägen, så jag får bege mig till polisen imorgon och anmäla att det är borta..

Kram på er

hög,diabetesbesök samt coop

Hej :-)

Började dagen hos diabetessk idag, det gick bra bara att jag där låg på 21 i blodsocker som vägrade gå ner, men fick lite vatten och så satte vi upp pumpen 20 % . Hon är så himla snäll min diabetessköterska så hon ringde mig två timmar efter jag gått därifrån för att fråga hur det gick med sockret. Det går ner sakta men säkert...Jag känner verkligen skillnaden på att ligga högt med sprutor än med pump. med sprutorna hade jag ju i alla fall lantusen men det har jag ju inte med pumpen så där blir det ju verkligen 0 insulin, vilket resulterar i illamående,trötthet,ont i magen och en OTROLIG törst. Vilket är lite jobbigt när man är illamående samtidigt.

Det gäller också att vara vaksam mot ketoner..

Jag följde med mamma och handlade förut, vilket var väldigt roligt så när vi var inne på coop passade jag på att gå in och tacka bagaren som hade ansträngt sig till våran julfest att baka grovt vörtbröd, vilket är lite bättre för oss diabetiker. Då passade jag även på att beställa det här grova brödet till familjens julbord på julafton. Sen ringde han mig och frågade om jag kunde tänka mig vara hans försöksperson alltså varje gång jag är och handlar får jag med mig ett utav hans bakade bröd hem för att testa blodsockret och se vad det ger för effekt av brödet. Han skulle även försöka baka fina och goda bakverk med hermesetas socker, en helt underbar bagare på coop bageriet måste jag säga <3

Det är så kul när folk engagerar sig i diabetes!

Linda

lycka

glad idag<3

jobb och pump och ehh smart Linda?? njaa....

Har haft lite svårt att hålla mitt blodsocker uppe idag, funderade och funderade. Jag har ju liksom inte gjort något speciellt mer än att stått i min lilla marsipanbod och sålt marsipan? Jag åt ju till och med lagad mat till lunch som min bror hade varit och köpt åt mig?Det kändes skönt att inte behöva använda sprutan i den kylan utan bara kunna ta fram pumpen och ta mitt insulin, eller ja inte ens pumpen, var ju bara att trycka fram insulindosen genom blodsockermätaren mohaha va tekniskt allt är nu..

Börjar ni se vad jag har gjort för fel idag??

Jag har tagit vanligt insulin till att bara stå still, jag behövde ju liksom inte 4 enheter (som är min ordinarie dos) till lunchen eftersom jag står ju bara still och rör ju inte på mig på jobbet. Är ju inget småätande under dagen alls (men äter mellanmål).

Hur tänkte jag här liksom?
Imorgon blir det till att sänka pumpen kanske minus 20 %? Går på en enhet i timmen annars. och 2-5-3 enheter till lunchen? undra om man har en lika snäll bror imorgon som går och köper lunch åt mig imorn igen? Jag står ju ensam i stugan så måste stänga om jag skall gå och handla någon lunch vilket är lite tråkigt och jobbigt. Därför bättre om jag har någon snäll människa som kan hjälpa mig med det, de brukar bli min bror=) tur för honom att jag bara jobbar med bräutigams i december haha..

Stor Kram
svenska hjältar <3

Just nu sitter jag i min soffa med Shiva vid fötterna och tittar på tv 4 där svenska hjältar pågår, kan säga att tårarna bara sprutar och jag blir så rörd av programmet som visar medmänniskornas insatts för någon annan. I vardagen så syns dom inte så ofta och ibland tar man kanske folk lite för givet. Men gud vad viktigt det är att uppskatta varandra så folk känner att det är viktigt att hjälpa till i samhället.

Om jag hade fått nominera en hjälte så hade jag absolut nominerat den människan som betyder mest i hela världen för mig. Jag pratar självklart om min underbara storasyster Helena. Helena ställer upp i alla lägen, rådar,finns där,stöttar och hjälper till. Hon har också gjort fantastiska insattser som jag kommer vara evigt tacksam för resten av mitt liv, när jag och Helena delade hotellrum i Thailand och hon vaknade av att jag var okontaktbar av för lågt blodsocker så agerade hon genast trots att jag kan tänka mig hur rädd hon var och faktiskt hur ensam hon kände sig på hotellrummet, hon matade och matade, blodsockret gick inte upp tillslut fick hon springa en våning upp och hämta mamma,hon bankade och bankade på dörren eftersom det var mitt i natten sov alla, mamma vaknade tillslut och kunde hjälpa till at ge glykagon. Vilken insatts!

Sen var hon jättenoga i Thailand att alltid följa med mig till mina måltider eftersom jag behövde äta mer regelbundet än dom andra i resesällskapet, detta gjorde hon så jag inte skulle behöva känna mig ensam, oftast tog hon något litet själv för att jag inte skulle behöva äta själv.

Hon gör också många vardags insattser för mig, jag som failade tre gånger på min uppkörning och två gånger på teori provet, hon var den första jag ringde till med min förtvivlan, kommer jag någonsin kunna ta körkort frågade jag Helena med gråten i halsen och varje gång svarade hon lika övertygande att SJÄLVKLART kommer jag få det och hon lovade att hjälpa mig,coacha mig och leda vägen för mig till körkortet,du hade rätt jag skulle självklart få mitt körkort. Det tog bara lite längre tid för mig.

Du är den första jag ringer om det hänt något, du är den första jag vill ha en varm kram av när jag är ledsen, du är den jag lyssnar och ser upp till. Helt klart min förebild <3

Love you sis!Tjejmiddag=)

Heej!

Direkt efter julfesten bar det av till Emma för att deltaga på hennes tjejmiddag, hon blev ju hela 19 år igår!! Det var en jättetrevlig middag som bestod utav kyckling och potatis samt kladdkaka till efterrätt. Sen blev det massa tjejsnack, givetvis togs sanning eller konsekvens spelet upp (jag klarade mig lindrigt undan puuuuh!! hihi) och ja det var en supertrevlig kväll helt enkelt <3 Är så roligt att bara komma iväg ibland och träffa lite kompisar och bara mingla =) .

Nu skall jag och Shiva verkligen sova, Rickard är ute och gör stan med sina vänner men lilla jag skall slummra sött brevid min underbara Shiva i min lite tomma dubbelsäng hihi..

Kram kram

Lyckad julfest!!

Hej!

Julfesten blev jättelyckad, det var cirka 70 personer på plats och ja mycket glädje, skratt, barn,vuxna,pensionärer ja vi fick nog in alla ålderskategorier :-)

Festen började ju tre men för min del befann jag mig på festlokalen redan klockan 13:30 för att göra iordning i festlokalen tillsammans med mina styrelse kollegor. Bord skulle tas fram, vinster till jullotteriet skulle läggas upp och ja 10000 saker skulle lösas.

Sen klockan 15:00 började alla gästerna droppa in och då passade jag på att mingla bland "mina" medlemmar och hälsa alla välkomna. Sen var det välkomst tal av mig och vi började äta av ett jättegott julbord, coop i Kungsbacka hade varit så snälla och bakat grovt vörtbröd till och med. Under tiden vi åt kom Kungsbackas lucia trupp och sjöng,JÄTTEVACKERT och underhöll oss en liten stund.

När klockan var 17:00 så kom jultomten på besök och lämnade paket till alla barnen, vilket gjorde en väldig glädje hos barnen som fått anpassade julklappar efter ålder,kön och intresse (snäll tomte där va?? *bliiink* hihi). Det var såå roligt att se barnen öppna sina julklappar och genast börja leka med dom, det kan man verkligen kalla för tacksamma barn hihi.

Sen var det dags för lotteridragning, jag vann ju oturligt nog INGENTING, hur sjutton man kan ha sådan otur det är frågan haha..Men det var JÄTTEFINA vinster som företag och affärer hade sponsrat. 

Stor Kram Linda

julfest

Då var det dags för årets julfest med diabetesföreningen här i Kungsbacka :-)julfest förberedelser

Heej!

Idag är det julfest med diabetesföreningen, på festen skall alla diabetesbarn och deras syskon få varsin julklapp så det är under inslagning nu puuuh det är ett heltidsjobb att vara ordförande i diabetesföreningen hahaha..

Det är helt otroligt vad företag har hjälpt till att sponsra till vårat jullotteri, vi har fått jättefina vinster. Och jag har även varit och hämtatr blommor som vi skall dekorera borden med, det är våran fd ordförande som tyvärr dog förra året hans fru har alltid hjälpt till med lite dekorationer och även hon hade packat ner två kassar med vinster, det var halsband,ljus,gosedjur som var jätteefina!

Nej nu är det dags att göra sig lite fest fin, var bara inne här för att betala en räkning (suck riktigt tråkigt med räkningar) men men nu är det färdigt i alla fall.

Håll tummarna för att julfesten blir som planerad!!

Kram Linda

P.s Rickard har gjort en liten tabbe här, han skulle vara snäll och tvätta min klänning jag skulle ha idag (OBSEVERA SKULLE), men han körde i lite för stark tempratur så klänningens alla paljetter har trillat av suuuuuuuuuuuck!!!

Idol final

Rickard har gått och lagt sig men jag kunde ju inte slita mig ifrån idolfinalen,jag är inte så mycket för att följa fredags finalerna, älskar utagningarna och slut finalen. gud vilken häftig känsla, man såg ju så mycket glädje.

Det är nog en utav mina största drömmar att vinna något så stort och bara bli bemött utav jublande rop och applåder i mängder.

Jag hade ju helst sett Minnah som idol 2010 men tycker jay gjorde bra ifrån sig ikväll, så ja han var väll en värdig vinnare han med :-)


Liseberg med sos-gänget =)

Heej!

Nu har jag,Rickard och Shiva kommit hem ifrån Liseberg där vi varit och träffat alla sos-förare och sos-hundar (sos= service och signal hund). Vi fick till en träning på liseberg där Shiva skötte sig exemplariskt trots denna intesiva störnings miljö.Alla hundarna var jätteduktiga måste jag säga, jag blev så himla imponerad!

Sen fikade vi och satt o prata, det var riktigt mysigt, jag älskar att umgås med hundmänniskor <3

Känns så häftigt att Shiva mer och mer kommer in i rollen som en arbetande hund och att hon hänger på mig dit jag vill. Som belöning har hon fått ett gott ben som hon ligger och gnager på nu.

Fördelen med pumpen idag var ju absolut att vid fikan behövde jag inte ta upp pumpen för att ta insulin, det gjorde jag genom min blodsockermätare, dock markerade mätaren att den tyckte det var kallt, men den fungerade fortfarande, dock varnade för låg tempratur.

Nu blir det lite grillad kyckling med potatissallad och idol med min lilla mini familj, jag hoppas minnah vinner idol!En dag med pump..

Hej mina underbara!

Ja idag var det ju pump start som gällde, va på sjukhuset klockan elva och blev mött utav min diabetessköterska Maria samt en representant från acucheck som skulle visa mig pumpen. Det var en jättetrevlig tjej som i grunden var diabetetssköterska, kändes tryggt bara det!

Vi gick igenom massa funktioner på pumpen, det unika för denna pumpen var ju att det finns en blodsockermätare till pumpen som har en blotooth kopplade till varandra, så genom blodsockermätaren kan jag också ta insulin, alltså behöver jag inte ta upp pumpen. Fanns också så man kunde föra över till datorn och göra tabeller mm.

Pumpen såg faktiskt ganska trist ut svart men det löstes snabbt, fick en massa klistermärken så man kunde hotta till den lite och jag tycker genast pumpen blev något helt annat. :-)

Besöket tog typ 2.5 timme och det är inte över än haha, på torsdag skall jag på återbesök hos diabetessköterskan och i januari skall vi ha ett återbesök med diabetessköterskan och hon från accu-check där vi skall gå igenom kolhydrater och pumpens kolhydratsfunktion samt blir det ju ett uppföljningsmöte.

Nu lite update då hur det har gått, det har varit lite jobbigt och jag har nästan känt mig lite sjuk, kan det bero på att kroppen håller på att vänja sig med bara novorapid? Pumpen har larmat ett flertal gånger, jag har fått sätta om allt (nål,slang) och den larmade ändå för "oklusion", detta gav mig högt blodsocker som inte riktigt har gett sig än. Har haft min UNDERBARA diabetessköterska Maria på telefon, hon ringde och frågade hur allt gick klockan 19 och sedan ringde hon en gång klockan 22 också, gav mig en massa råd och sa att jag skulle vara vaksam för ketioner. Hon har verkligen varit heeeeeeelt underbar, jag är så glad att det finns sådana eldsjälar i vården!

Jag är lite rädd för att somna, ligger på 18 så är lite vaksam har ju tagit insulin med penna idag också. Skall hålla mig vaken en stund till, jag har sådan tur att jag har min lilla lurviga kompis som håller mig vaken, just nu ligger hon brevid mig i soffan (Shiva får inte vara i soffan) men jag har lagt massa handukar så bara myser vi, lite tur skall man ha när man är diabeteshund!

Hoppas blodsockret börjar bli stabilt så jag kan känna mig trygg och somna snart..

Linda


(blodsockermätare till vänster och pump till höger)


Så fin gjorde jag den med klistermärken=)

Morgonkänning

Hej hej!

Vaknade på ett lågtvärde idag 2.1, ingen hitt så det var bara att slänga sig upp och få i sig lite mat. Söta yoghurtar och sånt är ju ingen hit för diabetiker (i alla fall inte för mig) så vet ni vad jag gör. Jag tar lättfil,hermesetassocker och lite kakao, det är jättegott!!

Tanken var att jag skulle vara ute med Shiva vid det här laget och även ha hunnit rastat mina föräldrars hund, men det får vänta blodsockret måste stabilisera sig först.

Idag skall jag ju skaffa pump (håll tummarna att allt går bra), jag skall också hämta en massa sponsring till diabetesföreningens julfest som är på lördag, det är hela 72 anmälda dit, det är roligt att vara ordförande då vill jag lova!! :-D

Kram Linda

Morgonkänning

Hej hej!

Vaknade på ett lågtvärde idag 2.1, ingen hitt så det var bara att slänga sig upp och få i sig lite mat. Söta yoghurtar och sånt är ju ingen hit för diabetiker (i alla fall inte för mig) så vet ni vad jag gör. Jag tar lättfil,hermesetassocker och lite kakao, det är jättegott!!

Tanken var att jag skulle vara ute med Shiva vid det här laget och även ha hunnit rastat mina föräldrars hund, men det får vänta blodsockret måste stabilisera sig först.

Idag skall jag ju skaffa pump (håll tummarna att allt går bra), jag skall också hämta en massa sponsring till diabetesföreningens julfest som är på lördag, det är hela 72 anmälda dit, det är roligt att vara ordförande då vill jag lova!! :-D

Kram Linda

Diabetesgala

Jag önskar så att jag kände en tv-chef, vet ni vad jag hade gjort då? då hade jag sett till att h*n förstod hur viktigt det är att det blir en tv-gala för sjukdomen diabetes, både typ 1 och typ 2 ökar konstant varje dag, forskare gör så gott dom kan men dom behöver ju pengar.

Visst jag säljer mina sötis björnar, säljer livets löv, har för det mesta alltid med insamlingsbössan när det är diabetes samanhang så man får några kronor då och då att sätta över till diabetesfonden. Sist på världsdiabetesdagen stod insamlingsbössan framme vid lunch bordet och alla la i några kronor. Det slutade med 266 kronor då alla lagt sin del och dagen var slut, dom sattes genast in på diabetesfondens konto, men jag skulle så gärna velat sätta in mer. Men man får tänka många bäckar små, skall givetvis ha framme den på diabetesföreningens julfest som är på lördag, hoppas man får in några kronor där!

Att vara medlem i diabetesförbundet gör ju också chansen större förhoppningsvis att "medvetandet" kring diabetes ökar då gruppen blir större och större som har det.

Jag skulle lätt kunna fylla hela skandinavium själv med publik som skulle med glädje titta på galan, det borde ju finnas kändisar som skulle kunna hjälpa till på olika sätt, Helena Bergströms son har ju diabetes tex. Jag tycker det är en samhällstjänst om det skulle bli en gala, diabetes måste ju kosta Sverige kopiösa pengar, borde ju vara en oerörd lättnad om diabetes minimerades och bättre hjälpmedel kom upp.

Hur skall vi göra för att få till galan?


Älskade rara underbara Shiva

Idag när jag kom hem ifrån jobbet och satte mig ner så spännde Shiva ögonen i mig och doftade för att bekräfta vad hon kände på sig, jag var hög, Shiva började slicka på mina händer och titta efter flärpen som hon är lärd att ta i munnen vid låga respektive höga världen. Eftersom jag varit borta på jobb idag så tog jag av halsbandet med flärpen innan jag gick imorse för att hon skall veta att hon är "ledig" och satte inte på det direkt när jag kom hem, dumma mig, men det gjorde mig så glad att hon visade så tydligt att allt inte står rätt till och att hon "letade" efter flärpen gjorde mig överlycklig hon har ju liksom fattat konceptet,kul!!!!

Underbara älskade Shiva,jag är så glad att jag har dig <3


Text om rådsmötet på hemsidan

Rådsmöte i Stockholm 27-28 November

Vi började fjärde mötet för året med en härlig fredagskväll tillsammans med LUD Stockholm och några nya ansikten. Vi åt gott på en mysig Thai innan vi sopade banan på Boulebar, vi blev till och med inbjudna till mästerskapen på lördagen! Tack alla ni som var med och förgyllde kvällen.

Under lördagen och söndagen hade vi möte i samma lokaler som förbundsstyrelsen i Svenska Diabetesförbundet så vi kunde passa på att integrera våra verksamheter. Vi hann med mycket och har bland annat planerat för nästa års aktiviteter och en Kick Off för Lokala Ung Diabetes och mer lokal verksamhet i samarbete med föreningarna, en utvärdering av mottagningsformuläret, nästa års projekt Livets Gång, nya hemsidan och mycket mer. Vi välkomnar även Björn Ehlin som ny Vice ordförande, han kommer snart att presentera sig här på sidan. Vi söker fler som vill engagera sig i vårat arbete, är du intresserad av att veta mer om vad vi gör? Hör av dig till mig på info@ungdiabetes.se.

Varma snöiga hälsningar
Therese Knutsson
Ordförande Ung Diabetes


samboliv Linda Rickard :-)

Nu är dealen följande, jag ordnar frukost smörgåsar till Rickard som han kan ta med sig till jobbet och han lagar middag imorgon, shysst deal! Bäst att sätta igång hihi..

Jag bara äääälskar sambolivet..

STOR KRAM

Lindis

tisdag!

Japp idag var det åter en dag i min lilla röda marsipan stuga, jag känner mig som en upprepande pappegoja när jag står där "-Hejsan, vill du smaka på lite marsipan från bräutigams??"  Men jag kan ju lova er att det är MÅNGA som kommer fram och skall smaka och ser våra smakprover som en sorts självservering, förstår inte vart hyfset är hos folk? Man tar ju liksom EN bit utav varje smakprov, ibland tar folk 7-8 bitar av varje tallrik. Heelt otroligt att folk kan med!

och vill ni veta en till rolig sak?? det kom fram en kille till mig i stugan och frågade vad marsipan cigarrerna kostade, 55 kronor svarade  jag, då säger han tillbaka:

killen: Men ehh det har jag inte riktigt råd med, 30 kronor kan jag lägga.
Linda: okej, mig kan man tyvärr inte pruta med ;-)
Killen: Men kom igen nu du kanske kan lägga mellanskillnaden själv?
Jag håller på och vet inte om jag skall skratta eller låta lite irriterad för att få iväg personen.
Killen: okej då går väll jag då..

Sen kommer ett gäng killar tillbaka och berättar att jag var del i deras skolarbete som handlade om att bryta normer. haha och jaa vi kan ju komma överens om att jag höll på min rätt och inte kunde tänka mig "bryta normen" att han skall betala det de kostar och jag skall ta emot. Kul projekt ;-)

Jaa sen bar det av hemåt efter en massa trixande vid ständning, där hämtade pappa mig så lagade han mat till oss och vi satt och pratade, uppskattar det jättemycket att ha lite föräldra tid ibland, det behöver man även om man "börjar bli stor" hihi.

När Rickard kom hem ifrån sin träning så tog vi en mysig kvällspromenad med Shiva, på promenaden blev Shiva jättedragig och uppmärksam då såg vi rådjur (enligt mig var det en älg haha men det sa Rickard att det inte var).

Nu skall jag sova, imorgon väntar ännu en dag med Bräutigams dock så är det den sista dagen sedan följer två dagars ledighet innan det är dags för jobb igen, skönt med avbrott!

Stor kram
Linda


pump förtvivlan..

Hej!

Idag har jag stått och sålt marsipan en massa timmar för Bräutigams, det är roligt men det blir väldigt kallt efter ett tag, tur att man har infravärme i den lilla röda stugan :-)

Fick sms från apoteket att min insulinpump kommit, men skulle inte hinna hem ifrån jobbet innan apoteket stängde så bad Rickard hämta den. Han har fullmakt på apoteket för mig, kändes bra att göra en sådan eftersom situationer kan uppstå där jag inte kan hämta mitt insulin  eller andra diabetes hjälpmedel själv. Så han hämtade hem den, när jag kom hem och fick se den så verkligen brast det för mig, kändes inte alls bra och jag försökte hitta alla möjliga fel på den. Är ju blodsockermätare till och jag bara såg på mätaren, den var ju stor som en dammsugare (haha jaa jag överdriver!) men ja det var väll egentligen inget fel alls på den men det kändes bara så jobbigt och jag avskydde den lilla aparaten jag skall koppla på mig på torsdag.

Varför? Den är ju faktiskt relativt liten, har en finesser som kommer hjälpa mig något otroligt, jag kommer slippa alla sprutor osv. Men ändå känns det faktiskt väldigt jobbigt just nu. Men det skall få kännas jobbigt i någon dag till sen så skall jag tagga till, uppskatta den underbara lilla manick som kommer göra underverk med mig och min sjukdom, skall helt enkelt bli kompis med den.

Linda

marsipan marsipan och åter marsipan :-)

Dagarna består just nu av marsipan försäljning i mängder....kyla i mängder.....prat med kunder i mängder....räkning i mängder.....fick en miniräknare igår tack gode gud för det hihihi...

Stor Kram

LiNdA

Idag börjar dag 2

hahaha kan ju säga att jag sovit väldigt gott inatt, bara att jag vaknade typ 04:30 och trodde jag skulle gå upp. Jag har alltid lite sånt i början på nya jobb, just nu ligger både Rickard och Shiva i våran mysiga dubbelsäng medans jag ligger här och väntar på att klockan skall gå haha ;-)

Det var rriktigt roligt igår att sälja marsipan men såååååååååå kallt hihi, idag är jag mer laddad, filiströjan är på också. Ni kommer väll och hälsar på ??

KRAM från en trött lindis

Bräutigams dag 1

Då var det dags igen, Bräutigams säsongen har börjat och jag skall ha min första dag där idag, skall stå på kopparmärra i göteborg och sälja marsipan. Skönt att man hade julmarknaden på Tjolöholm så man fick lite påminnelse, det var ju ändå ett årsedan sist.

Men det skall gå bra, jag trivdes så bra i min lilla julstuga förra året, nu är det jul känsla på riktigt!

Slutar 18:30 ikväll, men eftersom jag har sveriges bästa bror så har jag hundvakt från nu tills Rickard kommer hem,såååå skönt! Tack Henke!

Linda

mysig kväll med AnnaLisa

Jag har spenderat kvällen med AnnaLisa, hon gjorde en spontan ringning till mig och frågade om jag ville följa med henne och handla lite mat, det ville jag. Sen hamnade vi på mcdonalds och satt o tjöta, sen blev vi inte färdig tjatade så då satte vi fart hem till mig istället o satt o pratade,skrattade,drack saft och bara hade riktigt roligt!

Nått roligt får man ju göra när Rickard skall vara vettig och vara på träning istället för att sitta här och titta på LOST med mig, haha jaa titta på LOST hemma själv utan den andra parten alltså om jag skulle titta på lost utan rickard eller rickard utan mig, i detta förhållandet klassas det som ett starkt brott i förhållandet och verkligen inte ok. Lost är hög prioritet för Rickard och mig,något mysigt som man gör ihop <3. Båda vi är ju helt frälsta i serien,jag måste hitta någon ny serie att frälsa mig i nu för vi har bara säsong 6 sen har vi sett alla, prison break kanske?

Kram

Faith

I min lägenhet har jag en jättefin öppenspis, till spisen hör en stenbänk till och på den har jag bokstäverna faith, faith betyder ju tro som ni säkert vet och brevid faith bokstäverna sitter diabetesnallen "sötis". Jag tror att för min egen skull måste jag påminas om att det forskas om diabetes och att det kommer bli lättare att leva med sjukdomen ju mer forskning som fortgår.

Jag tror jag alltid kommer ha toppar och dalar med min sjukdom, bemötas av okunskap men samtidigt av omtänksamhet, jag tror livet med diabetes är en lärorik resa som jag helst hade velat vara utan men nu när jag väl "sitter i båten" och inte kan ta mig ur skall jag tusanimej lära mig att ro den, ta mig över stormbyar,finta mig igenom vågorna och göra det till en stabil resa.

Jag kommer aldrig sluta hoppas på att sjukdomen en vackerdag kommer ta slut, jag tror inte att jag kommer bli helt frisk men jag tror att det kommer komma fler fantastiska hjälpmedel som får mig att känna mig relativt frisk.

Det är sådana små symboler jag tror man skall sätta upp för sig själv när man är mitt i "orkanen" får en att se lite mer hoppfullt, stor elogé till alla duktiga diabetesforskare. Hoppas snart att diabetes blir lika uppmärksammat som "Rosa bandet", kanske en vackerdag att det blir en diabetesgala, man ser pengarna rulla in till diabetesforskningen och steget mot målet att lösa diabetesgåtan blir kortare och kortare...

Linda


sociala regler

Värsta sociala brottet!

Pratade med en vän för ett tagsedan om "Sociala brott", alltså våra oskrivna lagar såsom att inte avbryta den som pratar eller tränga sig före i busskön. Det är inte olagligt men det är SJUKLIGT irriterande.

Jag gör säkert 1000 sociala "brott" som jag inte tänker på men jag tänker ju på när alla andra bryter mot de oskrivna lagarna.

Jag tycker det är FRUKTANSVÄRT frustrerande när folk inte kan smila lite när man håller upp dörren för en person eller ens säga tack, varför struntar vissa i denna viktiga sak som att visa tacksamhet? När folk tutar i onödan för att dom vill komma förbi och den ena håller på att backa ut från parkeringsplatsen osv, vad skall det vara bra för? tror man liksom att bilisten sååå gärna vill vara kvar där? Man är väll nogrann?försiktig? vill inte att det skall hända en olycka? vart kommer man med tutan i detta läget? Framkallar stress!!

När folk inte hälsar tycker jag är fruktansvärt irriterande,varför kan man inte unna den andra personen ett "hej hej"??

När man inte smakar på maten när man blivit bortbjuden för att man inte tycker om den,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Det är någon annan som kämpat för att bjuda dig på något som den hoppades du skulle tycka om?? Ta lite mindre bara för jössenamn??

Och min sista socialaregel som så många bryter mot är JAG,JAG,JAG kan man inte låta fler vara i samtalsämnet?det kanske är flera som vill berätta något? Jag blir så trött på denna egoism, bara jag hinner först så blir det bra? vad händer med "vi:et"?

hahaha vilka i-landsproblem jag filosoferar i just nu ;-)

Vad har ni för sociala regler som ni stör er på när folk bryter?

Linda


bla bla bla..

Hej hej!

Nu är klockan 4 och det känns som jag har hållt på o städat,städat och åter städat heeeela dagen men mitt problem är väll att jag inte tar tag i det med en gång utan tar lite då och då, men nu börjar det faktiskt skina lite här hemma också. Bara sovrummet kvar men det får jag ta vid något annat tillfälle. Snart skall jag ju gå och jobba så får inte trötta ut mig hur mycket som helst innan haha..

Mamma överaskade mig idag med en jättefin klänning som passade jättefint, den tänkte jag ha till nyår och fick även en väska som också var jättefin. ÄLSKAR att få saker hihi.

Undrar ni vart jag vill komma med detta inlägget??haha ja det gör jag med ;-)

Kram på er

Dec. 2, 2010

Heej!

Igår skulle vi ju haft instruktörs träning med Shiva och ett annat eckipage härifrån Kungsbacka. Men det körde ihop sig totalt för våran instruktör som blev sittande på vetrinärkliniken med en häst i flera flera timmar. Vi tränade ändå utan henne, så jag packade in Shiva i bilen och åkte hem till Josefin som har hunden swatch. Det är SÅÅÅÅÅ viktigt att komma igång och få coachning av någon annan.

Det var jätteroligt och för det mesta visade Shiva en bra sida, jag kunde lägga henne ner  och gå ifrån för att hjälpa josefin om hon behövde, vilket känns riktigt bra och jag själv har märkt att jag måste börja lita på Shiva mer och mer.

Ger man henne ansvar tar hon ansvar och känner sig rejält stolt över det också!

Vi gjorde platsliggning, inkallning, apportering och passivitetsträning.

Kram kram

RSS 2.0