31/3-10

Hej :-)

Puuh vilken lång dag detta har varit, rolig men intensiv!

Morgondagen började med en Shiva promenad redan klockan 06:15 eftersom jag skulle börja jobba 8:30, gaah inte roligt att behöva gå upp tidigt men det är tusanimej min skyldighet som hundägare att rasta hunden ordentligt om den kommer vara ensam.

Jobbet idag var på en skola som assitent, jätteroligt!

Efter jobbet rusade jag hem,rastade hundar och sen bar det iväg på hundkurs, det var jätteroligt. Vi gjorde spår, patrullspår och uppletande. Det gjorde Shiva trött och belåten.

När aktivitetskursen var slut så åkta jag och mamma vidare till gymmet, svettades som en idiot men det tyder väll på en bra träning hoppas jag :-)

Kram


sockerfritt godis

http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=6102&grp=152571

Jag är inte mycket för sockerfritt godis, men jag ÄLSKAR den sockerfria kaffekaramellen "Kopiko".

Vad tycker ni om sockerfritt godis??

Kram L

Hallandsdiabetesförening

Hej!

Nu är jag hemkommen från mötet med hallandsdiabetesförening, det var ett intressant första möte för mig. Det pratades om mycket, världsdiabetesdagen(Kungsbacka har ju valt att ha sin egen är ju våran tradition, men dem andra kommer väll fira ihop eller komma på våran fattade jag det som), laholms badet (alla barn mellan 1-16 år får komma och bada på laholms badet, förra året var det 90 personer med), låter ju hur mysigt som helst=) . Sen så var det ju mycket ekonomi och sånt men det är ju inte så roligt för er att lyssna på haha..

Under mötet åt jag en supergod sallad med lufttorkadskinka, men den kan inte varit så bra för blodsockret, innan jag åt låg jag på 5.6 och efter gick det upp till 10!!

Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit intensiv men bra!

Kram L

Bild från sos helgen då jag föreläste om mig och Shiva

                              

yes!!

Sa jag inte att det är en underbar dag?????

BLODSOCKER PÅ 5.9 HELT OTROLIGT,WIIIIIE!!


(L)

Hej :-)

Dagen började katastrofalt med det låga blodsockret, jobbig rekyl och gud vet jag vad. Men nu blir den bara bättre och bättre. När blodsockret börjat lugna ner sig och jag var tillbaka till "verkligheten" (verkligheten är ganska snevriden när man är låg haha), Så gick jag med mamma och tränade på Curves, grymt bra träning. Sen så släppte hon av mig vid körskolan för teoriplugg.

Tog en promenad hem ifrån körskolan för att gå ännu mer promenader hehe, idag hade jag trehundar att gå ut med och jag går ALDRIG ut med två hundar åt gången, så då gäller det att stå sitt kasst och promenera, alla hundarna fick varsin 35 minutare, helt underbart att vara ute i detta vädret så mig gjorde det inte så mycket.

Snart bär det av till Falkenberg för Hallandsdiabetesföreningsmöte.

Kram Linda

socker med yoghurt

Oj vilken morgon klockanär bara 9 och det känns som jag redan sprungit ett maratonlopp!! Vaknade av att Shiva gnyde och blängde på mig, sen så var huvudet tungt som en vattenmelon (för dem är väll tunga va??hehe). Gick velandes ut i köket för att hitta mätaren, 1.6visar blodsockermätaren!!!aaaa. Ber mamma hjälpa,får yoghurt med jättemycket vanligt socker. hehe blev nästan socker med yoghurt istället för yoghurt med socker..

Sen blev det enlång frukost och mamma fick ta ut Shiva på morgonen.

Oj vilken morgon och här ligger jag och vilar, ingen ordning på torpet :-S

Kram på er

När grisar börjar flyga och helvetet fryser till is

japp då kommer jag att bli frisk från allt som skall drabba mig hela tiden, är det inte ett svängande blodsocker så är det huvudvärk och är det inte huvudvärk så är det något annat som strular ja SUUUUUCK. Är grymt irriterad på att aldrig få känna mig frisk.

Blodsockret idag har hoppat från 3-15 hela jävla dagen, fingertopparna värker och ja det är inte roligt just nu...

//Grymt irriterad Linda

                                

Kompis kärlek <3

                  

Vi hjälper just nu våra vänner som är borta på semester att passa deras hund Sunny som är Shivas favoritkompis, är dem inte underbart fina??


Bär ingen annans väska än din egen


22-ÅRINGEN beskrivs som en lugn tjej som är duktig på att måla och gillar att umgås med sina vänner. "Jag är säker på att hon aldrig skulle göra något sådant. Hon har aldrig tidigare varit inblandad i något kriminellt", säger en vän. 2,36 kilo kokain ska ha hittats i hårborstar. Foto: PF/RN/Lars Andersson

Svenska greps med kokain i hårborstar

En 22-årig västsvenska misstänks för att ha smugglat drygt två kilo kokain inuti hårborstar och hammare.
Hon greps på flygplatsen i Brasilien - nu riskerar hon 15 års fängelse.
- Hon har fått ta emot besök av personer ur sin familj, säger Ingrid Palmklint, på UD:s presstjänst.

 

Svenskan, som är från Jönköping, greps på Augusto Severo-flygplatsen i Natal 19 september när hon skulle med ett flyg till Portugal. Hon har suttit i häktet i Natal sedan dess. I tisdags hölls rättegången mot 22-åringen.
- Vi räknar med att ett domslut kommer inom några dagar, säger Ingrid Palmklint.
Enligt den brasilianska tidningen Tribuna do Norte stoppades 22-åringen på flygplatsen. I hennes bagage ska polisen ha hittat 2,36 kilo kokain.

Har fått träffa sin familj

När hon greps genomförde tullen just en landsomfattande operation i syfte att bli av med smuggelproblemet på flygplatserna. 22-åringen har fått träffa Sveriges konsul i Brasilien.
- Hon mår efter omständigheterna väl, enligt vår konsul. Vi följer det här ärendet, säger Ingrid Palmklint.
Familjen har anlitat en advokat till kvinnan. Han ville i går inte uttala sig om ärendet. Men polisen i Natal menar att hon riskerar 15 års fängelse.
Enligt Tribuna do Note ska 22-åringens förklaring till det misstänkta brottet vara att hon i somras började dejta en kille i Spanien. Hon reste till São Paulo, och efter tio dagar lämnade en man en väska till henne. Hon har uppgett att hon inte visste vad väskan innehöll.
Vännerna är förvånade

22-åringens vänner i Sverige är väldigt förvånade över misstankarna.
Hon beskrivs som en lugn tjej som är duktig på att måla och gillar att umgås med sina vänner.
- Jag är säker på att hon aldrig skulle göra något sådant. Hon har aldrig tidigare varit inblandad i något kriminellt, säger en vän.


______________________________________________________


Asså jag vet inte varför jag blir så berörd utav sådana händelser, 22 åring som hamnat i fängelse i ett land med riktigt tuffa lagar och rättsystem. Man känner ju jävla idiot varför gör man något sådant, nu är det väll självklart att man åker dit när det finns så mycket artiklar om folk som hamnat i fängelse pga detta, varningar på flygplatser, Bär ingen annans väska än din egen?? Men så vet man ju också att det finns så otroligt charmiga, manipulerande och tillmötesgående människor som kan få än att göra vad som helst. 

För att vara på säkra sidan, håll koll på din väska, bär ingen annans bagage än ditt eget, hur vänlig en människa än är så ta INTE den väskan. 

uch känner inte tjejen men ändå lider jag som tusan för henne, varför gör jag det egentligen? Hon har ju gjort något brottsligt. Hmm hoppas det går väl för henne.


Pump VS Sprutor - Fråga från bloggläsare

hej! jag är en tjej som är 18 år och har haft diabetes i 3 månader. jag har förstått att du har används insulinpump ett tag? jag använder pennor nu och tycker det fungerar bra, men det verkar ju lite smidigare att ta sina måltidsdoser osv med pump. kan inte du berätta lite fördelar och nackdelar och vad du föredrar? :) vore snällt

Hej Stephanie!

Pump eller sprutor ja det är ju ett dilemma, jag själv mådde mycket bättre med pump fysiskt, jag tycker att mitt blodsocker blev mycket stabilare med pump. Och jag har ju haft pump i 13 års tid. Men nu det senaste året vande jag aldrig mig vid att ha något på mig hela tiden och jag själv kände att jag fastnade i allt och alla med slangen. Nålen åkte ut vid fel tillfällen osv. MEN det är så otroligt inviduellt när jag var yngre var pumpen min absolut bästa vän och jag grät dem gångerna jag låg på sjukhus och dem ville ta pumpen för att jag fick insulin genom dropp.

Nackdelen för mig med sprutor är att jag är så låst vid att alltid ha dem med mig, alla tycker att det är väll bara att slänga ner dem i handväskan så har du dem där, men NEJ av någon konstig anledning kan dem aldrig vara där jag tyckte jag lämnade dem.

Lantus, jag avskyr lantus för jag tycker det gör så jäklans ont och blir liksom lite nervös varje gång jag skall ta den eftersom det är som ett lotteri ibland känns det inget och ibland gör det katastrofalt ont. Insulinpumpen är väldigt liten tycker jag och det går snabbt att ta insulin.

Med pump slipper du alla sticken var eviga dag, du (kanske) får ett mer stabilt blodsocker och känner dig lite friare.

Jag hoppas absolut att jag inom en snar framtid lyckas övertala mig själv till att skaffa pump för jag vet själv att jag mår mycket bättre med det.haha hittade en bild på en utav dem första insulinpumparna, detta ser väll väldigt checkt ut att ha pumpen på ryggen :-P


Såhär ser en pump ut idag

Ny säng på blocket

haha jag börjar bli en riktig sängförsäljare nu, nästa säng ute på blocket :-) hur tusan kan man ha så mycket sängar hemma det kan man ju undra..

http://www.blocket.se/halland/Sang_IKEA_sultan_26521883.htm?ca=20&w=1   gå gärna in och kika :-)

//Linda


Svenska service och signalförbundet

Hej!

Helgen har varit helt underbart rolig med en massa skojigheter, i fredags åkte jag, min syster och Shiva till svenska service och signalförbundets årsmöte.Tanken var att syrran bara skulle köra mig och Shiva men jag var otroligt nervös = fick väldigt högt blodsocker och behövde tryggheten i min syster, så min underbara syster stannade nästan halva dagen. Så funkar jag och min diabetes, blir otroligt otrygg vid högt/lågt/ostabilt blodsocker. Behöver ha någon med mig som jag känner väldigt väl. Vill helst utav allt vara hemma där jag känner mig 110 % trygg.

I början av mötet pratade Filip sällskapet, dem har hjälpt ett antal människor att få utbilda diabeteshundar, det var ett riktigt starkt ögonblick när dem pratade, du kan läsa mer om Filip sällskapet på : http://www.filipsallskapet.se/filip.html

Fredagen var en diabetesdag, där det var en diabetesläkare och en diabetessjuksköterska som föreläste om typ 1 diabetes. Det var riktigt intressant att lyssna på, han hade en grymt bra power point som var väldigt pedagogisk.

Sen så var det ju min tur att föreläsa om mig och Shiva, det gick jättebra och jag fick bara positiva reaktioner efteråt. Det som jag tog upp gång efter gång var att jag har blivit mer trygg och självsäker sen jag fick Shiva, jag är ju liksom ALDRIG ensam. Jag tog också upp den där "konstiga" nättliga händelsen då mina föräldrar var i thailand och Shiva skällde som en tok mitt i natten, blodsockret låg på 1 eller 2 tror jag. Det är fantastiskt med hundar!

Under helgen har man sett människor med olika funktionshinder där hundarna har haft en fruktansvärt viktig position, hundar som hjälper matte/husse med jackan, vidarebefodrar papper som skickats runt i salen, tatt upp saker från golvet som tappats och alarmerat på högt/lågt blodsocker. 

Jag själv fick ju en mega känning mitt i årsmötet på lördagen, som tur var hade jag min instruktör där som kunde ta Shiva för hon hoppade upp i knät på mig men jag fick god hjälp och tillslut kvicknade jag till. Lika otäckt varje gång. Men som dem andra sa du är i rätt sällskap för att få lågt socker, här är inget konstigt!

Och så var det verkligen, inget var konstigt, jag älskar att umgås med "ofriska" människor då sticker man inte ut så mycket hihi..

Shiva har skött sig jättebra också, så det var ännu ett plus i kanten!!

Ååå va kul jag har haft det :-D

Kram Linda 
Shiva och jag ute på kvällspromenad i Skövde.

Mars 26, 2010

Hej :-)!

Idag har det varit en JÄTTErolig dag, dagen började med tidig uppstigning för mig och mamma eftersom vi skulle skriva in oss på ett gym i Kungsbacka som heter Curves, jag trivdes som fisken i vattnet. Alltså JÄTTEBRA! Det var inget vanligt gym utan träningen bestod utav cirkelträning, mycket givande och bra träning!

Vi behövde inte heller betala någon inträdes avgift eftersom dem nu hade ett projekt för att samla in mat till hemlösa, så man skulle ta med sig en matkasse så slapp man inträdesavgiften på 1200 kronor, så jag och mamma begav oss till willys för att inhandla en matkasse till dem hemlösa :-)

Sen blev det hundsim för mig och Shiva, min syster följde med, det var en otrolig rolig hundtimme och Shivisen simmade jättebra!!

Efter det blev det våffelkalas med familjen, hur mysigt som helst. Ja kan ni tänka er även jag firade våffeldagen, det är superviktigt tycker jag att diabetesen inte står ivägen för alla högtider och festligheter, inte mer än nädvändigt ialla fall. Så två våffler åt jag!Åt ni några våfflor??

På kvällen blev det en långpromenad med syrran och hundarna, shit på säkert tre timmar haha..

Kramar till er alla


         


                     

Aktivitetskurs

Nu har jag och Shiva varit på aktivitetskurs för första gången, det var jätteroligt och Shiva skötte sig över förväntan bra.

Vi började med att ta en grupp bild på allihoppa och det är ju en träning det för hundarna att sitta brevid varandra och låta varandra vara. Sen gick vi upp till skogen för att göra "uppletande" och personsök. Det var roligt!

Vi var 6 hundar på kursen.

Nu är både jag och Shiva toktrötta haaha...

Kram

 

                   

 

 


facebook medelande

Givetvis förde jag in detta medelande på min facebook sida också, gör det ni med!

Linda Barknertz

Linda Barknertz Människor måste förstå att barn med funktionshinder inte har en sjukdom, barn med funktionshinder inte letar efter ett botemedel men acceptans. 93% av befolkningen kommer inte kopiera och klistra in det och göra den till sin status för en timme. Kommer du att vara en av de 7% som gör??? Acceptera alla barn oavsett om de har funktionshinder eller inte


låg låg låg, vad skall man göra då???

Vaknade låg imorse, jag var lite osäker på om jag kunde sova på 6.2 men jag chansade och somnade. Vaknade vid halv nio. Eftersom jag är ledig idag låg jag och drog mig i sängen till 9. Vips så är blodsockret lågt men jag gör ingenting åt det. Det är så typiskt min "låga" sida att inte agera vid känning. Blir helt apatisk och ligger mest och tittar.

Tillslut så blev jag såklar att jag kom upp och fick i mig lite mjölk. Shiva slickade på mina händer, undrar om hon kände av det låga..

//Linda

träff på djungelrummet :-)

Nu är det dags för en träff på djungelrummet!!

Kungsbacka Diabetesförening inbjuder dig som är mellan 2-10 år till en diabetesträff på djungelrummet i Kungsbacka.

 

Kom och träffa andra kompisar med diabetes.

 

Vi ses Torsdagen den 15:e April klockan 17:00-19:00 på djungelrummet, kostnad för aktiviteten är 50 kronor/barn.

 

Anmälan sker till Linda Barknertz senast 7/4 via email eller telefon: 0733-655809 / barknertz.linda@gmail.com

 

Hoppas vi ses!

Kungsbacka Diabetesförening


Tack!

                        
                            

Tack kära mätare för att du visar mig ett bra värde, tack kära diabetes för att jag för en gång skull kan få ligga bra, känns underbart att vinna över dig ibland.

Linda 1 Diabetes 0 mohahaha...Hundar på bild

Försökte få en bild på Shiva, Willma och Sunny ( Shivas lek och bus kompis!!), det var lättare sagt än gjort,se själva hahahaha...                          
                                                           

                              Här ger Willma upp ;-)


Dem är väll underbara våra fyrbenta vänner!

Kram
                          

Diabetesmöten * 2

Hej!

Idag var det tidig uppstigning redan klockan sex var jag uppe för att cyckla till jobbet. Jobbdagen höll på till klockan 15:00. Sen blev det hem för att ta hand om Shiva, promenaden blev dock ganska misslyckad eftersom det var en riktig isbana i skogen och både jag och Shiva var som bambi på is, så vi tog oss bort ifrån skogen ganska snabbt och fick gå på den tråkiga asfalten, inte lika avslappnande och roligt :-P

Klockan 16:30 hade jag telefonmöte med min diabetessköterska angående hur det gå rmed blodsockervärderna, hade ju så högt hba1c sist, hela 8.0 uch. Med värderna går det ju absolut bättre, men mornarna är ju en katastrof, ligger runt 13-14. Inte ok. Vi bestämde att jag skulle ta tillbaka lantus 30 enheter istället för dem sänkta 26 och sedan höja novorapiden till 6 enheter på morgonen och fortsätta mellan 4-5 på dagen. Det bara lyser omtanke och omsorg om Maria, tycker om henne jättemycket ich har starkt förtroende för henne. Samtalet var bra och vi skulle höras av om en vecka igen.

På kvällen var det diabetesföreningens årsmöte, mötet gick bra utan en DUNDERMISS, det stod på kallelsen att årsmötet var Tisdagen den 24 Mars och det är ju den 23:e idag. Men men att fela är mänskligt även för oss som sitter med i styrelsen. Och det var ju ingen direkt som drabbats utav misstaget, det stod ju ändå tisdag på kallelsen. Det var bara att be om ursäkt och protokoll föra. Årsmötet gick annars superbra och jag blev omvald som ordförande. Träffade några nya medlemar och fick chansen att presentera mig, sånt känns viktigt när man är ordförande.

Vi fick tre nya medlemar i styrelsen, kul med lite nytänk och nytt folk!

Nu skall jag slappa framför tv:n, vi hörs :-)!

Kram LindaTerapi hundar

Vilket underbart och VIKTIGT projekt:
http://www.besokochterapihundar.se/sida4.html


22/3-10

Trött som få är jag idag, blev inringd på jobbet idag så klockan 08 ramlade en halvtrött Linda in på jobbet hihi..Men det är skönt för jag och Ansa skall ju boka en resa snart och då vill jag verkligen ha lite pengar...

Jag stod för maten idag det blev laxfilé och potatis, mycket mycket gott! Vet ni vad? jag tar nästan inget insulin alls till lax, funkar jättebra för mig!

När jag kom hem ifrån jobbet så blev det Shiva träning, greppa pennan, dofta på "lukt duttarna" och loss stod åp agendan idag. Det gick bra!

Nu skall jag och pappa ner och handla hundmat och lite frukostmat =)

Kram Kram

Tänk på det ni :-)

Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat...


:-)


Vikten av att komma ihåg

Gör mig galen, allt skall man komma ihåg,blodsocker,insulin,vart man la insulinsprutan sist ( japps den är ALLTID borta när jag behöver den), lantus, läkarbesök,äta rätt,motionera tillräckligt, hämta ut saker på apoteket, beställa saker på apoteket och ja sn har man ju allt annat man skall hinna med...

Vet ni vad jag tror?
Man kan inte hinna med allt, hitta det där "lagom" som jag alltid tjatar om men som så få följer. Försök hitta en rytm som passar dig i livet, äter du middag klockan 18 försök få in lantus sprutan där så gör du alltid samma, försök lägga sprutan på ett och samma ställe så du vet precis vart den ligger, boka in en dag då du har tid att gå till apoteket, skriv upp det i almnackan! och ja gilla läget ibland, har du en katastrof blodsockerdag, klandra inte dig själv. Ta nya tag imorgon.

Jämför dig inte med bästa kompisen, h*n som alltid har perfekta blodsockervärden och ett stabilt hba1c, promice den människan kämpar med något annat.

Jag tror starkt på fysisk aktivitet när det gäller diabetes, så mitt tips till er är absolut att hitta något du tycker är roligt att göra, dans, fotboll,innebandy, hundpromenad?? Har du ingen hund så låna grannens :-) Men gå inte till gymmet om du inte trivs där, gör något för din engen skull och som samtidigt är lite rörelse i.

Minnet är kort men gott och det är mänskligt, glöm inte det!

Kram på er
Bra helg!

Hej mina underbara och TROGNA bloggläsare!

Helgen har varit fantastiskt bra och rolig, i fredags så ringde jobbet klockan 07 eftrsom dem hade en sjuk och frågade om jag ville jobba, GIVETVIS ville jag det så det var bara att sätta på sig jobbkläderna och åka till jobbet. Så jobbade från 8-14 absolut inget jobbigt pass :-)

På kvällen åkte vi hem till Rickard där vi hade lite parmiddag med vänner, det var en riktigt trevlig kväll som bestod utav middag, spel och tjöt, precis som en fredag kväll skall vara :-)

På lördagen va det fest hos Kristoffer, mycket trevligt det med!

Söndag, Rickard och Shiva mys hela dagen och en trevlig familjemiddag med familjen!

Kram på er!

diabeteshund träning


Jag och Shiva har precis tränat diabeteshund träning, ni ser den "flärpen" som hänger ifrån halsbandet, den skall hon ta i munnen och det momentet heter "larma", på flärpen står det följ mig.

PUSS PÅ ER <3Säng på blocket

Nu har jag äääääääntligen lyckats få tummen ur och lägga upp min säng på blocket, jag och Rickard kommer köpa en dubbelsäng när vi flyttar ihop till sommaren och jag sover ju inte i denna sängen så lika bra att bli av med den :-)

http://www.blocket.se/vi/26349379.htm

Blodsocker drömmar..

Hej och hå :-)

Nu har blodsockret gått ner till 9.0, diabetessköterskan sa att jag skulle satsa på att ligga under 8 när jag vaknar, men men något måste man ju starta upp, nu har jag ju i alla fall inte vaknat med en känning och det var något nytt för väldigt länge.

Eftersom jag ligger på 9 skall jag ta ut Shiva innan frukost, det kanske får ner värdet ännu mer, hoppas hoppas!


19.6

Klockan är 01:36 och jag ligger på 19.6, brukar vara så efter jag varit på bio. Man har ätit lite godis samt suttit still. uch höga värden gör att jag inte sover bra.....


diabetesbesök

Hej mina kära underbara!

Denna dag har varit väldigt blandat, lite tråkigheter och lite roligheter, mest roligheter om tur är!

Var på diabetesmottagningen på morgonen och träffade min nya diabetessköterska Maria, hon är supergullig och jag trivs bra med henne. Jag tog mitt hba1c och det hade gått upp till 8.0, inget bra all :-( Men har justerat med lantusdosen nu så skall ta 26 enheter istället för 30 enheter på kvällen och så skall jag höja mitt novorapid. Eftersom jag i nuläget har så mycket känningar på morgonen så reulterar det ju i en rekyl effekt på förmiddagen, detta = mitt förhöjda hba1c.

Jag blev givetvis mycket ledsen över hba1c:et men det är bara att kämpa på denna motgången, jag måste försöka komma ner till 6.5, men dock satte vi upp mål att gå ner till 7.0 först

Vi pratade även om pump, jag vet ju själv att jag mår så himla mycket bättre med pump, men det är jag själv som inte trivs med att ha den på mig. Hon berättade om den nya pumpen som man inte behöver ta upp för att ta insulin utan det använer man blodsockermätaren till som har en inbyggd bluetooth, låter ju ganska checkt men jag måste fundera lite.

Jag berättade även om magsjukan och lantus insidenten, jag fick med mig papper hem om magsjuka och diabetes, det är bra att ha så man är lite mer säker och förberedd nästa gång vad man skall göra och inte göra.

Det är svårt att ha diabetes, men jag försöker hitta alla genvägar för att komma överens med sjukdomen så gott det går, det är här jag inser hur viktigt det är att umgås och träffa andra diabetiker, det är nog dags snart att dra ihop något.

Efter beöket hos Maria som tog en timma så cycklade jag till körkolan, där klarade jag ett utav proven man måste ha klarat för att få boka teori, skönt! Fick 64 poäng och man skulle ha 62, wihooo!!

 Sen har dagen bestått utav Shiva promenader, grillat med mamma och syrran och på kvällen blev det 3 D bio med syrran, det var coolt! Vi såg Alice i underlandet. Verkligen en film jag tyckte om och skulle rekomendera!

Kram på er!Accu checko combo som diskuterades idag..


<3

Saknar dig som sjutton nu, imorgon är det exakt 100 dagar kvar till MUCK, åå vad jag längtar!


inspirerande text

Detta passar så bra en strålande dag som denna.........

Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid

på gott humör och har alltid något positivt att säga

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:

'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'..

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.

Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
 

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.

 
Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.

 

Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'

Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.

Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.

Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.

Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.

Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen.. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34

Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.
 
Glöm inte att du alltid har flera val inför varje situation!
 


aldrig mer promenad utan dextrosol

skakigt skakigt, gick en mysig vårpromenad med mamma och hundarna och känner fötterna blir tyngre och tyngre, huvudet hänger inte med. känning! tack vare några druvsocker som låg slängda i fickan klarade jag mig hem...

Aldrig mer promenad utan dextrosol!


Vardag till vardag och fest till fest

Blodsockermätning och insulin är min vardag precis som tandborstning och gå till jobbet är din. I mitt liv ingår alla 4, det gäller att hitta en balans så att allt får plats men på ett ok sätt, blodsockertagningen tog för stor plats i mitt liv när jag var liten, det ledde till en fruktansvärd smärta i fingrarna utav alla stick och en liten ångest laddad känsla, vad ligger jag på nu? behöver jag återgärda något nu?

Det gäller alltså att dela upp alla "måsten" tror jag, precis som att man inte går och borstar tänderna så fort man stoppat något i munnen, även om man borde för då är det ju som allra minst risk att man får hål i tänderna. Förstår ni hur jag tänker? Det får inte gå till överdrift åt något håll. Men det är så viktigt att ändå hålla kollen på blodsockret, så det är en oerhörd svår balans.

Att äta sunt och motionera regelbundet tror jag är en bra fördel när man har diabetes, jag försöker att finna den balansen, men detta får ju inte heller gå till överdrift. Jag tror inte man skall undvika allt, är man sugen på något ibland så tycker jag man skall äta det, men inte varje dag! Gör vardag till vardag och fest till fest.

Lite tankar som snurrar i huvudet under denna veckostart!

//Linda


Min hjärtefråga uppmärksammas, gud så viktigt!

I Lund får barnen en resursperson

Av Sara Håkansson
www.sydsvenskan.se
Publicerad 15 mars 2010 6.30 | Uppdaterad 15 mars 2010 6.35Gilla 

I Lund får treåriga Nike Nyman hjälp av en resursperson på dagis. Ett par mil bort får Ella Karmborg det inte. Båda har diabetes typ 1.

– Alla barn borde ha samma rätt, oavsett vilken adress de råkar ha, säger Nikes mamma Malin Nyman. Höörs kommun anser att det är friskolan Edens ansvar att ordna den personal som krävs för att stödja Ella Karmborg. Därför avslog barn- och utbildningsnämnden skolans ansökan om en resursperson. – Om skolan tar emot en elev måste den också ta ansvar för elevens behov och fixa det här. Kommunen går bara in när det handlar om extraordinära stöd­åtgärder. Friskolorna har fått mer pengar i år och Edens förskolepeng räcker till mer än en pedagog i barngruppen. Om Ella går i en kommunal skola kommer den skolan att se till att hon får det stöd som krävs, säger barn- och utbildningschefen Martin O Persson. Men rektorn Kent Karlsson säger att Edens skola redan bekostar assistenter för andra elever och inte har möjlighet att ordna ytterligare en resursperson: – Vi är en så liten enhet och går för tillfället back i budgeten. Därför ansökte vi om ett tilläggsbelopp och har nu överklagat kommunens beslut. Och i brist på nationella riktlinjer hamnar Ellas familj mitt emellan stolarna, utan resursperson från vare sig skola eller kommun. Ann-Marie Karmborg är kritisk. – Jag tycker inte att kommunen satte sig in i Ellas situation när de fattade beslutet. Och hur man än pratar om det så är väl ändå kommunen ytterst ansvarig för alla barns skolgång? De kan inte bara skjuta ifrån sig ansvaret.

 

8 000 barn drabbade av diabetes typ 1

En kronisk sjukdom där kroppens insulinproducerande celler i bukspottskörteln har förstörts. För att överleva krävs att insulin tillförs på konstlad väg, med hjälp av sprutor eller insulinpump.
Sjukdomen debuterar ofta i 11–13-årsåldern, men under senare år har den stora ökningen märkts bland yngre barn. Cirka 8 000 barn och ungdomar har typ 1-diabetes i Sverige och sjukdomen är särskilt vanlig här och i Finland. Utöver diabetes riskerar patienterna att få följdsjukdomar, exempelvis skador på ögon och njurar. Vad som orsakar typ 1-diabetes är fortfarande oklart.

Underbart <3

Idag har verkligen varit en dag jag ÄLSKAT, har bara gjort saker för MIN skull.ååå vad underbart.

Dagen började med att jag vaknade upp och gick till affären med syrran, köpte en massa frukost mat och sedan satte vi oss framför ett gott frukostbord och en säsong FRIENDS, hur mysigt som helst.

Sen kom Rickard, vi hämtade min bror och hans flickvän så åkte vi till Åsa och åt grillat (första gången för i år!!), sen satt vi länge och pratade tills vi bestämde oss för att ta en hundpromenad. Hundpromenaden blev cirka en timma lång och var underbar, Shiva sprang med en pinne i munnen hela tiden, hur söt som helst hihi..

Efter det åkte vi in till stan, då bjöd brorsan och hans flickvän Helena på banan med chocklad i som hade varit i ugnen, hur gott som helst!

Sen åkte vi hem och lagade tacos samt tittade på en Irene Huss film, det är våran nya favorit film, gillar ni de filmerna? Vi såg Elddansen.

Kram

(L)

Hej mina underbara bloggvänner!

Gud vad roligt det hade varit att veta vilka ni är som läser, vad ni har för intressen, vart ni bor jaa..Det mesta, vem vet kanske någon som bor i närheten som man har jättemycket gemensamnt med? vem vet :-)

Igår var det ju föreningsdag på ABF huset, det var en mycket trevlig tillställning (tyvärr väldigt lite folk!), men viktigt för mig som är ordförande i diabetesföreningen här i Kungsbacka att träffa andra föreningar, se va det finns för föreningar och byta lite erfarenheter. Brevid diabetesföreningens utställningsbord satt wiplash skadades förening, han pratade jag jättemycket med, en mycket trevlig man!

Under dagen var det en föreläsning som jag lyssnade på, det var en arbets terapeft som var där och föreläste.

Jag fick sålt två Sötis björnar och ett livets löv, inte mycket men alltid något, många bäckar små som man säger..

På kvällen stod det jobb på min agenda, så mellan klockan 16-21 jobb sen så skulle jag sova hos syrran,men spontanitet och diabetes fungerar ju inte,för en diabetiker gäller planering för givetvis kom jag på att jag inte hade lantus med mig så fick först cyckla hem och hämta de j*vla lantuset, då saknade jag ännu en gång den underbara insulinpumpen!! Väl hemma hos syrran blev det VÄNNER och en tidig sömn hihi..

Kram kram


Barnvakt

Hej :-)

Igår var en jättemysig kväll, jag var barnvakt åt en familj jag lärt känna genom diabetesföreningen. Att vara barnvakt är ju som att bli barn på nytt, man får spela alla roliga tvspel, leka mörkerkurragömma (uch vad läskigt det var hihihi!!), se på film jaa ni vet.

Man känner väldigt mycket ansvar när man passar ett barn med diabetes, när h*n såg lite trött ut var jag nervös att h*n var för låg osv men det gick fin fint. Jag tänkte hela tiden på hur jag själv upplever det, och vem är inte lite trött framför tv:n när man haft tacos också?? hihi..

Kanske skulle diabetesföreningen ordna ihop en barnvakts lista till diabetes föräldrar? Det är ju så svårt att finna barnvakter när man har barn med diabetes, detta måste jag spinna vidare på!

Dem hade en görmysig hund också, jag trivdes som fisken i vattnet!

Kram Linda

Anmält mig och Shiva till kurs


Hej!

Jag skall gå denna kursen med (www.hundfixarenivast.se) , den kommer passa mitt lilla yrväder utmärkt, skall bli spännande att motivera och engagera henne på en kurs igen=)

Kram


Aktivitetskurs

Denna Aktivitetskurs är bra för hundar som tex är livliga, stressiga, oroliga, osäkra, rädda, opålitliga, hundar som tex gör utfall mm.
Kursen är också bra för hundens mentala delar & psyke, även för överstimulerade & understimulerade hundar.
Kursen är utmärkt om man vill tömma all energi som hundarna går och bär på inombords. Efter en sådan här kurs blir hundarna både lugna, trygga, harmoniska, glada, lyckliga och lydiga.

OBS!!!
Vi kan bara ta in ett visst antal hundar pga att det fodras mycket jobb med hundarna ute i skogen. "FÖRST TILL KVARN GÄLLER".

Några av de moment vi kommer att köra på denna kurs:

  • Spår
  • Personsök
  • Patrullstig
  • Uppletande av föremål
  • Lydnadsdressyr
  • Gömmande figuranter med hundar i skogen
  • Inkallning av lös hund i skogen

Utbildningen är på 6 lektioner. Om detta låter intressant är du varmt välkommen att kontakta mig.
Projekt Donera Mera

I torsdags när jag skulle försöka komma ut lite efter min isolering i sommarstugan bland alla Beck filmer, tog mamma och jag bilen in till Kungsbacka och tittade på utställningen "Donera Mera". Det var en jättefin utställning där barn med kroniska sjukdomar hade målat teckningar om sin sjukdom, det var från Diabetesföreningen, Hjärtebarnsfonden och Barncancer fonden. Jättefina bilder och även info om sjukdomarna och hur man kan skänka pengar eller gå med i de olika föreningarna.

Ett ypperligt bra projektarbete för gymnasieelever, stor eloge till dem två duktiga tjejerna på Drottning Blankas gymnasieskola (och givetvis alla duktiga barn som har hjälpt till att måla!!!), det är ju så sant man skall absolut donera mera!

frånvarande och sjuk..

Hej :-)

Nu var det ett par dagarsedan vi hördes av..sorry för det :-)

Roligare vecka än denna veckan har jag ju haft, i tisdags morse så blev jag magsjuk och magsjuka + diabetes = riktigt kasst. låg lågt i blodsocker hela tiden, var tvungen att äta även om man mår så fruktansvärt dåligt. Tacka gudarna för aktivia blåbärs soppa!!

Magsjukan gick över, men på onsdagen blev jag inte bättre, hade ont i magen, blev så otroligt trött för minsta lilla, ingen matlust, huvudvärk osv..Det är väll krämpor efter magsjukan tänkte både jag och mamma, ligger och tittar på film och tar det lugnt. På torsdagen så känns det fortfarande inte bättre men jag tvingar mig själv ut på en liten minirunda med Shiva, för jag måste få klarhet i vad detta är. Går igenom i huvudet vad jag har gjort, mår ju kasst liksom, det kan inte fortfarande vara magsjukan som spökar.

Jag har sänkt lantuset, brukar ju ta runt 30 enheter på kvällen innan jag lägger mig och forsta natten alltså i tisdags tog jag bara 10 enheter lantus och andra kvällen tog jag 15. Allt för att inte bli låg när kroppen är i sådan obalans. Men tacka sjutton för att kroppen fortsätter strejka, det är ju insulinbrist (min egna diagnos). Kroppen behöver ju insulin och jag har ju snålat som sjutton. För några minuter så saknade jag min insulinpump något otroligt...

Så igår kväll tog jag mina vanliga 30 enheter och idag känner jag mig prima ballerina, denna sjukdomen är läskig man måste vara med hela tiden är man inte det så går det åt skogen.

Så under veckan har det blivit väldigt mycket filmmys med mamma och Shiva, inte många knop utgjorda inte..

Nu är jag pigg och glad igen, tacka gudarna för insulinet :-)!

Kram Linda


Emelie i ghana

Emelie har uppdaterat sin blogg:
http://emelieighana.blogspot.com/

Diabetes

Hur en diabetiker lever undrar många, jag brukar nästan precis som alla andra. Vadå nästan undrar dem då?

Jo en diabetiker kan jag inte svara för generellt eftersom diabetes är en oerhört inviduell sjukdom och den går inte att jämföra, därav anser jag att det aldrig går att sätta en gräns för när tex föräldrar till barn med diabetes söker vårdbidrag för sitt barn, en diabetiker måste utvärderas inviduellt enligt mig. Rektorn i skolan anser jag aldrig skall kunna utvärdera diabetikerns behov efter en annan elev han/hon haft som också hade diabetes, för man har så olika behov.

Vi har ett bagage hela tiden med oss, vi funderar och planerar. Det gör ju jag också sa någon, jag behöver ju planera vad jag skall ta med mig, om jag behöver tjock eller tunn tröja, vilken buss jag skall ta hem sa någon. Det behöver jag också + hur mycket insulin jag behöver, vad jag skall göra, är det fysisk aktivitet så jag behöver ladda upp med mat innan och under tiden? Kommer jag hem innan lantus eller skall den sprutan också med? När behöver jag äta nästa gång?varför ligger jag högt? undrar om ögonbottenfotograferingen visar något denna gången? Kan jag träna när jag ligger på 17??Är värdet en rekyl ifrån imorse?

Många frågor och det är inte många som har svar.

Man skall alltid finna balansen och hur lätt är det i detta samhället?


                                  

ÖPPET HUS - Kungsbacka Diabetesförening kommer att vara där!

ABF-Huset Verkstadsgatan 14 lördag 13:e Mars klockan 12:00-15:00.

Handikappsföreningar som är medlemsorganisationer till ABF informerar om sina verksamheter och syften.

                                  Välkomna!

<3

              

                                                            Mina kärlekar!

                             

usb mätaren

Här är länken till er som undrade hur man köper den nya blodsockermätaren som jag bloggade om för ett tagsedan: http://shop.bayerdiabetes.se/


<3

Hej :-)

Nu har precis Rickard åkt hem, igår var vi ute och firade våran fyra årsdag med middag på Golden days, supertrevligt!

Innan var jag hos min syster och hon gjorde mig iordning, hon är superduktig på fest makeup.

Idag har jag och Rickard varit hemma hos Sune (kollega i diabetesföreningen), Vi skall ha en föreningsdag i abf´s lokaler tillsammans med andra föreningar i Kungsbacka, så jag var och hämtade lite flygblad och fick info om dagen.

Sen gick jag och Rickard hem och tittade på "luftslottet som sprängdes", jaa.. lite för lång film för min smak men mysigt att se den tillsammans med honom såklart :-)

Shiva har ju haft någon form utav magsjuka men börjar bli på bättringsvägen, vi är beodrade vila och lugn av vetrinären så skall hon nog bli kurrant igen, stackars min lilla gumma :-(

Nu skall jag se en film och äta grilladkyckling MUMS!!
Kram

..

                                     I svåra stunder skall man hålla ihop, glöm inte det!


                                                     

Fredagens uppmärksammande

Benämningen sockersjuka och diabetes går inte ihop, det är ett mycket föräldrat uttryck som jag hoppas verkligen håller på att dö ut. Att kalla diabetes för sockersjuka idagens läge kan ju nästan bli farligt i min mening, jag som har så mycket känningar och om jag skulle behöva hjälp och folk tror att jag är allergisk mot socker, nej fy fan vad farligt...

Blir mycket irriterad när folk kallar diabetes för sockersjuka, den som gör det anser jag inte har förstått vad diabetes innebär. Diabetes är ju idag så mycket mer än bara socker.


Bayer contour usb blodsockermätaren

Heej :-)

Som ni alla vet har jag bytt blodsockermätare till den där fräcka usb-mätaren från bayer, än sålänge kan jag bara låvorda den.

Den tar cirka 2.5 sekund från att man har tatt blod på stickaren tills man får ett resultat, den kräver inte mycket blod.

När man får resultatet kan man kalkylera in om det5 är innan eller efter måltid och även om man tex har varit stressad,aktiv osv..Allt för att man själv skall kunna hitta ett mönster i blodsockret och man kan göra någonting åt när tex blodsockret är högt under träning osv. Coolt va??

När jag använt blodsockermätaren lite längre så skall ni få en större uppdatering, men än så länge 5/5 stjärnor!

Den ser ju till och med ut som en mp3 spelare, har ni tänkt på det ?? :-)

Kram Linda4 år idag!

Idag firar jag och Rickard fyra år tillsammans, gud vad tiden har gått fort. Är så tacksam att det just var Rickard jag träffade, han är den som alltid finns för mig, får mig att skratta,den som alltid får bort mina tårar när något har gått snett och han får mig att känna mig väldigt värdefull.

Rickard har varit ett stort stöd i min kamp mot/med min diabetes, han har varit med och gjort många depp-stunder till kampstunder.Har många gånger fått gasa på på motorvägen då jag ligger lågt och vi sitter i bilen, en gång ringde jag honom då jag låg på High och var otroligt påverkad av det höga blodsockret, han tvekade inte då han visste att jag var ensam satte han sig i bilen och kom med en gång.Jag behöver aldrig känna mig dum i hans sällskap, Låter aldrig mig gå och äta själv när vi är ute, på branäs resan, det ser han som en självklarhet att vi skall göra tillsammans. Stöttar mig i svårigheter, uppmuntrar och älskar, gud vad värdefull denna kille är för mig.

Älskar dig mest!

//Din Linda
     


Tar mig friheten att..

publicera ett facebook inlägg ifrån gruppen "Vi kräver resurs/assistent för alla barn med diabetes!"


Tips på vad ni kan göra med era snart värdelösa 50 öringar; samla i hop dem och skänk till Barndiabetesfonden (måste sättas in innan augusti). Hjälp till,i höst är 50 öringarna ändå inte värda nånting! Ni får givetvis skänka mer om ni vill ;)

Bankgiro: 900-9010 eller Plusgiro: 900901-0 Dessa konton står på Barndiabetesf...onden och är deras insamlingskonton, dom vet om denna insamling och står bakom den, märk inbetalningen med FB. Tack för er hjälp!Visa mer
www.barndiabetesfonden.se

text ifrån diabetesfamilj.se

Är det verkligen rätt att låta lärare ansvara för elevernas egenvård?

På lärarförbundets sida kan man läsa om vilket ansvar en lärare tar på sig när de tar beslutet att ansvara för att utföra egenvård eller sjukvård. Många lärare ställs idag inför denna uppgift, men är de medvetna om vilket ansvar de egentligen ger sig in på?

Om ett barn är i behov av vård under skol-/förskoledagen är det i första hand en läkare som ska bedöma om det handlar om sjukvård eller egenvård. Om det är frågan om sjukvård gäller hälso- och sjukvårdslagen (HSL), men även om en åtgärd har bedömts som sjukvård kan den i vissa fall delegeras att utföras av andra än hälso- och sjukvårdspersonal. En hälso- och sjukvårdsåtgärd får dock endast utföras av den som har reell kompetens att utföra detta. Med reell kompetens menas goda kunskaper att kunna utföra uppgiften samt att ansvarig har fått utbildning av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal. Detta innebär att en lärare aldrig emot sin vilja kan ålägga sig att utföra en hälso- och sjukvårds/egenvårdsåtgärd.

Om en hälso- och sjukvårdsåtgärd bedömts som egenvård ligger det primära ansvaret på vårdnadshavarna och eftersom tillsynsansvaret övergår från föräldrarna till skolan/förskolan under den tid barnet befinner sig där, åligger det skolan/förskolan att egenvården kan utföras tryggt och säkert. Det kan i många fall hända att en rektor vill att pedagogerna skall ansvara för att utföra egenvården/sjukvården och det är då viktigt för en pedagog att veta vilket ansvar de tar på sig och att de tänker sig för innan de åtar sig något som egentligen skall utföras av hälso- och sjukvårdspersonal.

Det är skolan/förskolan som bär det huvudsakliga ansvaret om ett barn eller en elev skulle skadas p.g.a. misstag vid utförandet av en hälso- och sjukvårds/egenvårdsåtgärd och kan bli skadeståndsskyldig. Den som ansvarar för att utföra åtgärden kan vid misstag bli straffrättsligt ansvarig och även skadeståndsskyldig.

För att en läkare ska kunna göra rätt bedömning av om en hälso- och sjukvårdsåtgärd ska få utföras som egenvård eller sjukvård är det viktigt att riktig information ges om vilka förutsättningar skolan/förskolan har att utföra en sjukvårds-/egenvårdsåtgärd. En rektor bör ta i beaktande att en förälder eller personlig assistent har andra förutsättningar att kunna utföra en sådan åtgärd i jämförelse med en lärare som samtidigt skall undervisa och även ha ansvaret över övriga barn.

Barnet eller elevens säkerhet måste prioriteras och skolan/förskolan är skyldig att tillsätta de resurser som behövs.


Kampen för sommarjobbet

Hej Linda!

Tack för din ansökan! Det är trevligt att se att du gärna vill arbeta hos oss.

Antalet lediga tjänster är litet i förhållande till hur många som söker och tyvärr har vi ingen möjlighet att kalla dig till en intervju. Vi vill ändå tacka för det intresse du visat och hälsar dig välkommen att söka igen nästa säsong.


Med vänliga hälsningar
Liseberg AB
Personalavdelningen


Sådana här emails är inte roliga att få men men inte mycket att göra, nu gäller det att lägga i högväxel och få till ett sommarjobb...


Lycka

                         Lycka är att minnas gårdagen, drömma om morgondagen och att leva i nuet.


                                   

tips till er

Ett litet tips till er och som vanligt om någon utav er vinner så får ni skriva det i en kommentar till mig, det är roligt :-)

Hon har en tävling där man kan vinna läppglans, sånt är ju alltid roligt, jag älskar att vinna men brukar inte ha tur i sånt men men det skadar ju aldrig att försöka :-)


http://ellamarie.blogg.se/2010/march/overaskning-till-er-lasare.html?_tmp=8c84f586380df35e1433fe5958ac8f53644dfe69

//Linda

Föreläsning-hund

Hej!

Idag har det varit en riktig hunddag!!

Nu är jag, mamma och Shiva hemma från en hundföreläsning i Torslanda. Det var en jätteintressant föreläsning som handlade om hundmöten och förståelse för hundars olika beteénden.

Jag hade Shiva med mig, innan jag gick in i föreläsningssalen så satte jag på hennes röda SOS-väst som visar att hon är lite "speciell" och är lite mer tillåten att vara på olika ställen "vanliga" hundar inte får. Shiva var väldigt sprallig och ryckig i kopplet, så då fick jag snabbt ta av henne västen igen ( det får aldrig bli fel med sos-väst på, för västen betyder att hon är i "tjänst"). Shiva lugnade sig med en gång när vi mötte våran instruktör och gick in i salen.

Sen låg hon ner under hela föreläsningen utan några små uppkik lite då och då, det var en annan hund med där också som var väldigt tjej-tokig så han ylade som en tok hihi...

På föreläsningen lärde vi oss att en hund kan vara både över och under stimulerad, inget av dem är ju bra så man skall hitta sitt och sin hunds "mellan".

En hund behöver cirka 2 timmars promenad varje dag, på promenaden kan man använda sig utav "skvaller träning" som menas att varje gång man får ett hundmöte, så uppmanar man hunden att söka kontakt genom att berömma hunden med godis/lek för att den uppmärksammade hunden, tillslut kommer hunden bara koppla ihop hundmöten med godis/lek och då kontaktar hunden dig och nästan säger "Du, det kommer en hund där, har du koll på läget??" Ja svarar hundföraren och lugnar med en godis. Bra va??

Förhållningsregler är mycket viktigt för en hund, innan maten serveras skall man ha ögonkontakt med hunden och säga varsågod innan hunden får börja äta.

Innan man går ut genom dörren skall hunden vänta, söka ögonkontakt och få ett varsågod.

Innan man hälsar på en annan hund skall man få ett varsågod..

Hajar ni??

En hund behöver sova 10 timmar/dygn, fick vi också lära oss. Man vill ju gärna aktivera sin hund och många tar ju med sin hund på en massa aktiviteter hela tiden+ promenader, föreläsaren påminde oss att det är kvalite´n på aktiviteten som räknas och inte mängden aktiviteter. Får hunden 7, 10 minuters promenader varje dag, är det väll bättre att ta 2*40 och sen en rastning? Förstår ni tänket?

Det var en intressant och lite tankeväckande föreläsning, jag har sagt det och jag säger det igen. Hundar är intressanta, smarta och duktiga små krabater, synd att vi inte använder oss utav hundar mer på ett effektivare sätt.Jag och Shiva på föreläsningen

Sos-träning

Hej :-)

Idag började dagen med Shivas och min SOS-träning klockan 11:30, det var hur häftigt som helst att träna idag. Vi jobbade med Shivas nos mycket idag att hon skulle markera mitt höga och låga blodsocker genom bomullstussarna som luktar "högt och lågt". Så fort hon luktade på den "smittade" tussen så hällde det att snabbt klicka och berömma med godis och lek.

Vi övade också på att hon skulle gripa tag i en liten flärp som hon så småningom kommer ha kring halsen, då var det "markera tussen-gripa flärpen-klick-godis". En lång process för Shiva, men det gick ganska bra och det var roligt att se henne fundera och tänka.

Vi pausar ibland för att jag skall kolla värde, då är Shiva med i hela processen från att hämta mätaren, sitte brevid mig när jag tar in stickan i mätaren och kontrollerar sockret, är blodsockret bra får hon ingen belöning men är det högt eller lågt så får hon massa beröm och godis.

När jag får lågt blodsocker så blir jag väldigt frånvarande och gör ibland ingenting åt situationen, det naturliga är ju att man stoppar något sött i munnen, men så smart är inte jag när jag är låg, Så vi tränade på att Shiva skulle kunna hämta en person och det gick ut på att jag och Ninna (Sos-instruktören) stod mitt emot varandra och Ninna var den som vi var tvungna att göra "värdefull" så Ninna fick det goda köttbullegodiset och jag hade inget, Jag höll Shiva i halsbandet 2 sekunder sen så skulle hon gå till Ninna och få med henne tillbaka, när hon kom till Ninna fick hon godis, Ninna följde med henne till mig och då fick hon även godis utav mig.

Allt handlar om att Shiva skall "tjäna" på att jobba, inte jobbar vi människor gratis heller, vi får lön i pengar, Shiva får lön i köttbullar och lek hihi..

Det är en otroligt häftig resa att utbilda en sos-hund :-)

//Linda

Undrar ni hur det gick?

Hej!

Ni undrar säkert hur det gick med blodsockret? Jag försov mig på varenda "vak-timme", alltså fick inte kollat blodsockret förän på morgonen och då låg det på 3.5.

Det är jobbigt både fysiskt och psykiskt när blodsockret inte håller balansen, man är törstig, trött,slö, känner sigt kass som inte får till det och ja nu gäller det att ta nya tag.

Idag blir det hundträning för min och Shivas del klockan 11:00, skall bli spännande att se vad vi får lära oss idag.

//Linda

25

ligger på 25 i blodsocker, fan också.

Utställning på fyren

                   

 


Såhär ser min facebook bild ut

                                           

Jag fick diabetes 1995, det är dags att gåtan löses snart, håller ni med mig??

Vill ni ha en likadan facebook bild, går ni in på: http://apps.facebook.com/fribbon/group.php?gid=2033&refer=pp

Vad skall man göra för att lösa diabetes gåtan??

//Linda

Hatten av för Hemköp i Kungsbacka!!

Hej :-)

Kommer ni ihåg i julas när jag skrev om Hemköp som inte hade med julmust light i deras julskyltning, light drycken var undangömd längst in i butiken och inte alls uppmärksammad. Det gör många barn med diabetes ledsena och konfunderade, varför finns inte "min" dricka med i allt julmys??Vadär det för speciellt med mig? Är det bättre att dricka "vanlig" dricka??

Jag pratade med personalen då och dem tog informationen till sig, jag trodde inte dem skulle göra något åt det.

Men idag när jag kom in på hemköp så stod Påskmust lighten i påskskyltningen, jag gick fram och tackade dem för att dem hade ställt upp light dricka i påskskyltningen. Jag poängterade även missnöjet i julas och dem sa att det inte bara var jag som hade varit inne och klagat, men dem poängterade att light läsken är väldigt svår såld.

Man skall inte behöva springa runt och leta i en affär för att hitta något så vanligt som påsk/julmust light..

För att uppmuntra dem köpte jag en påskmust light av dem hihi, Om ni är i Kungsbacka så tycker jag ni får gå in och köpa en påskmust light. :-)
RSS 2.0