icke stabilt värde..

Inget toppen blodsocker direkt som mätaren visar, men men det är mycket som spelar in som utgör ett högt blodsocker.

Just nu väljer jag att somna på detta värde och hoppas på ett stabilt morgonvärde.

//Linda


Diabetesföreningsmöte bland annat :-)

Heej!

Idag på kvällen var det möte med Kungsbacka Diabetesförening, var riktigt roligt att träffa styrelsen idag, det är en kreaktiv styrelse med ett aktivt engagemang.

Det bjöds på en supergod hemmagjord smörgåstårta till mötet.

Vi gick igenom årets aktiviteter och det som närmast kommer nu är ett besök på Österös fårfarm, efter mötet har jag suttit och klistrat adresslappar på kuvert och lagt in en inbjudan i varje kuvert så våra medlemmar får reda på aktiviteten.

Sen pratade vi om det lyckade mötet med för och grundskolenämdens ordförande, där det informerades om barn med diabetes skolsituation.

Vi planerade aktiviteter också, det gäller att sprida ut aktiviteter det skall ju trots allt vara för barn,ungdomar,vuxna och pensionärer, ingen får missas eller känna sig glömd. Sen gäller det ju att man är lite informativ, som diabetiker eller i alla fall jag behöver man ju information.

Såhär ser inbjudan till får farmen ut, kanske någon som vill hänga på??:

Mysigt besök på öströö fårfarm
Lördagen den 21 maj träffas vi på öströö fårfarm kl 10.30 för en trevlig eftermiddag tillsammans.
kl 11:00 åker vi på lammsafari.

 Vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för stora och små, gamla och unga. Turen tar ungefär 1 timme.
Medtag picknick korg och filt och fika i den fina naturen (finns även att köpa).

Vägbeskrivning: en kilometer öster om Dagsås, vägen mellan Tvååker och Åkulla. (skyltar finns i Tvååker, kör mot "Åkulla Bokskogar" och "Öströö Fårfarm")

Anmälan senast den 13 maj till barknertz.linda@gmail.com eller 0733-655809.


Nu skall jag sova, det är en kort arbetsdag imorgon vilket jag ser fram emot, men det har varit en lång dag idag!

Stor Kram Linda
lång arbetsdag och larmträning med Shivisen :-)

Hej!

Idag var det en lång arbetsdag för mig, även om det nog är den vanligaste tiden man kan jobba. Jobbade 8-17 idag och ja, min hjärna ville gå hem vid 14 tiden. Men men det gäller att samla ihop timmar så man får ihop en god lön för månaden, alltid jobba förebyggande :-)

När jag kom hem ifrån jobbet passade jag på att larmträna Shiva, min pappa fick hjälpa till och jag var i en miljö vi inte alls var vana vid att träna på nämligen våran egen parkering! , det var lite svårt tyckte Shiva. Men med god belöning fick hon till snygga larmningar!

På kvällen kom AnnaLisa och vi tog en promenad, AnnaLisa skulle in och handla på coop då passade jag och Shiva på att träna lite slalom mellan stolparna vid ingången samt passivitet på en bänk brevid några vi inte kände. Det gick riktig bra.

Är så glad att AnnaLisa är min vänn och att vi umgås så mycket som vi gör, det är en underbar vänn, jag verkligen kommer ta till vara på <3


//Linda


dåligt blodsocker

bläää vaknade på ett värde av 17.4 inget roligt alls, skall jobba ända till kl fem idag också. Ett bra blodsocker är ju förebyggande positivt för en långarbetsdag men men nu gäller det att ta insulin, dricka vatten och vänta ut det. Skall åka med pappa idag eftersom min bilruta blev krossad i inbrottet så kan jag inte köra min egen, suck. Detta resulterar i att det blir svårt för mig att ta mig till hundkursen ikvll, det tråkiga här är ju att det är sista gången idag ååååååååååååååå,varför var han tvungen att just ta min bil???????

Fyra enheter insulin, ett stort glas vatten och positivt tänkande får lösa denna morgon!


bilinbrott

uch är så arg och ledsen, har haft inbrott i min bil nu under kvällen. Skulle ta en promenad idag i Kungsbacka skogen och när jag närmar mig slutet på promenaden möts jag av en polisbil vid min bil, tydligen har något slagit sönder en ruta på min bil och snott min väska jag gömt under sätet. SUCK, människor har verkligen inget hyfs alls, jag hade ställt bilen vid kungsbacka skogskyrka...

uch vad ledsen jag känner mig nu!

En underbar dag och träning med Shiva :-)

Heej :-)

Har idag på förmiddagen varit tillsammans med Shiva och tränat, vi tränade idag tillsammans med josefin och Swatch. Det var jätteroligt, solen värmde och Shiva skötte sig galant. Hon tyckte det var svårt att titta på när Josefin och swatch busade, då ville hon vara med men då gällde det för mig att vara ännu mer värdefull så fokus stannade kvar hos mig.

Vi övade på platsliggning och även dold platsliggning.

Sen hände det något intressant när vi skulle träna aportering, då lägger jag mina nycklar på  marken och ber Shiva plocka upp dom, istället tar hon flärpen (den som hon tar i munnen när jag har högt eller lågt blodsocker), jag säger till Shiva att hon skall hämta nycklarna och sluta tramsa, men hon står på sig och står kvar med flärpen i munnen, där fattar ju jag att Shiva inte försöker aportera utan att hon larmar på mitt blodsocker, jag kontrollerar blodsockret som visar 15.4 , duktiga underbara Shiva får en massa goodis och beröm. Så härligt att det börjar fungera mer och mer nu.

Efter träningen gick vi bort mot Mcdonalds och åt lunch, det var jättemysigt solen värmde, för hundarnas skull fick vi sitta i skuggan men det var skönt det med :-) Shiva skötte passiviteten jättebra på mcdonalds. Denna gången fick vi inte sitta inne på mcdonalds och äta tillsammans med hundarna trots att vi hade dom röda SOS-västarna på hundarna.  Men vi hittade en skuggig plats ute så det gjorde inte så mycket, men lite knäppt för vi fick ju komma in förra gången då gick till och med en i personalen o sa till att vi gärna får komma in med hundarna eftersom vi då gjorde valet själva att sitta ute.

Men men, inte mycket att sura över. Jag fick ju säkert lite färg på mig och det gillar vi :-)
Shivas larmsele, som hon har på sig när vi tränar larmning, då tar hon den gula flärpen i munnen och skall lämna över till en person i närheten, det gjorde hon också mycket bra idag.

Total mysfaktor på denna dag :-)

Åå dagen idag har varit riktigt underbar, jag var hos min underbara syster imorse, vi tittade på Skilda världar boxen och gick även till stan och köpte glass, glassen avnjöts i skogen bland en massa vitsippor. Helt otroligt mysigt.

När klockan slog tre begav jag mig hem för att möta AnnaLisa och lille Leo, vi grillade på min uteplats sen så gick vi till lekplatsen och lekte en massa där med Leo, solen värmde något otroligt, mysfaktorn var total.

//Linda


Missförstånd :-)

Fick en komentar här på bloggen som löd såhär:
Tycker du ska lägga ner din blogg. Tror du verkligen att nån bryr sig om ditt liv?

Jaa, jag får väll reda ut detta en gång för alla så kanske jag slipper sådana komentarer. Det är viktigt med positiv och negativ feed-back. Allt som jag lär mig på och kan få bloggen bättre är ju bra för mig. MEN bloggen är för min skull, inte för eran. Jag skriver vad jag vill och vill man inte läsa så får man läsa någon annans blogg istället.

Alltså bloggen är min och jag skriver för min skull, vill man inte läsa min blogg får man läa någon annans.

Kram Linda

Påskfirande :-)

Heej :-)

Ligger i syrrans soffa och slappar, sov över här i natt. Påskfesten igår här blev jättelyckad och trevlig. Startade med middag som alla hade deltagt  på något sätt, man var uppdelad i olika lag och mitt lag ansvarade för korv,köttbullar och pastasallad.

Tll efterrätt var det en tjej som gjort en god nötkaka.

Hoppas ni hade en bra påsk!

//Linda

Glad påsk

Imorgon är det påskafton, en högtid som baserar på mycket glädje, bus och godis. Under mina första år som diabetiker blev jag överöst med fina Barbiehästar,dockor och leksaker för att kompensera påskägget som var fyllt med godis i våra vänners hem. Jag tog tacksamt emot, men när åren gick blev det mer tillåtet och jag fick också ett påskägg, kan tänka mig att mina föräldrar fasade, men glädjen i mina ögon måste varit obetalbart.

Jag tror faktiskt det är viktigt att man som diabetiker får som precis alla andra, men man skall vara nogrann att kompensera med insulin och inte överdriva åt något håll.

Se till att njut av påsken och allt vad den har att erbjuda.

Stor Kram och glad påsk!

Linda


tokshopping på gekås :-)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa shoppat som en tok på gekås "ullared" idag. Hämtade upp mina syskon Helena och Henrik samt min brors flickvän Helena klockan 8 imorse och vi handlade och gick igenom gekås ända till klockan 3. Shit va trött jag är, men fick handlat mycket fint och fräshat upp i min gaderob :-) .

Mellan varven fikade vi och lunchade.

En mycket lyckad dag, nu blir det tacokväll med syrran.

//Linda

Åsa

Jag och Shiva åkte ner till mina föräldrars sommarhus i Åsa idag på förmiddagen och njöt utav lite havsbris,det var väl behövligt.
Rallylydnad

På eftermiddagen idag åkte jag och Shiva till hundplan i Torslanda och hade rallylydnad, det var jätteroligt för både mig och henne. Det är verkligen en rolig aktivitet och varför det kallas för rallylydnad, det är nämligen såhär!:

Rallylydnad går ut på att jag och Shiva skall tillsammans ta oss igenom en bana där vi stöter på olika skyltar på vägen med anvisningar vad Shiva skall göra, jag hjälper Shiva att göra det hon skall göra. Alltså som en rallyförare med kartläsare. Jag är alltså Shivas kartläsare.

Shiva tycker det är jätteroligt och när hon har kul har jag kul, det var riktigt mysigt att träffa massa hundmänniskor också, det är ett umgänge som får mig att må bra!

Sista gången på kursen nästa gång, jag skall absolut gå steg 2 :-)

Kram Linda


Sådana skyltar skall man ta sig igenom ;-)

Besök på brandstationen med diabetesföreningen :-)

Idag har barnen i Kungsbacka diabetesförening varit på studiebesök på Kungsbacka Brandstation, det var jätteroligt (Även för mig!). Vi började med att se en barnfilm om brand och sen delade vi in barnen i två grupper och vi fick se brandbilen, prova brandmanskläder, åka på brandstången och åka brandbil. haha det var så roligt och jag vågade mig ner för brandstången efter lite påtryckningar hihi :-)

Barnen tjöt utav glädje i brandbilen!! :-)

Barnen var nog mycket nöjda med dagen och islutet fick alla barnen varsin brandmanshatt i plast och klistermärken.

Det är roligt att vara ordförande i Kungsbacka diabetesförening när man har sådana roliga aktiviteter!


Anmälan check!

Efter Shivas morgonpromenad satte jag igång och skrev ansökan och bokade rum mm inför Shivas examen som kommer äga rum i maj, jag hoppas av hela mitt hjärta att vi tar oss igenom examen så att vi kan lämna det röda täcket bakom oss och ta emot det gula täcket. Försöker verkligen fokusera på träning och ha fokus på Shiva nu så hon är väl förberedd för examen, likaså jag!

Så nu är i alla fall anmälan dit färdig.

Jag somnade katastrof sent inatt, har så mycket att fundera på så nu skall jag passa på att vila, idag är det aktivitet med diabetesbarnen i Kungsbacka diabetesförening, skall bli mysigt. Mer om det berättar jag sen.

Kram LindaBild på mig och Shiva när vi var på förarutbildning i september 2010.

Dagen idag..

Dagen har bestått utav hundträning, jobb och fika dejt hos mig med AnnaLisa och Fannie. Två utav mina allra bästa vänner. Fannie kom från Åland idag, där hon nu bor. Har saknat henne så och blev så glad att hon valde att komma hem till mig innan hon åkte hem till sitt barndomshem. AnnaLisa är också en riktig pärla som jag verkligen tycker om.

Det är så viktigt att man är rädd om sina vänner tycker jag, Fannie har jag kännt hela livet eftersom våra familjer är vänner och vi har växt upp tillsammans. AnnaLisa har jag också känt väldigt länge och vi har mycket gemensamt samt väldigt lätt för skratt ihop.

Är glad för att jag varit mån om vänskapen med dom, för den vänskapen är fin och den bästa jag har!Shiva blev också glad att Fannie kom hihi :-)


Träning och diabetes

Hej :-)

Detta med idrott är något jag anser är otroligt viktigt, jag håller ju mig till den lite lugnare aktiviteten såsom långpromenader med Shiva och annan hundträning. Men träning mina vänner, skall jag vara helt ärlig så skrämmer det mig lite, det är ju mycket jag skall hålla koll på, jag skall planera och ha med mig så mitt blodsocker orkar hålla sig uppe ett helt pass utav fysisk aktivitet.

Jag tror det är viktigt för mig att komma igång med någon sport som verkligen gör mig varm och svettig, kanske någon form utav dans, zumba är ju visst väldigt "populärt" nu.

nedan följer en intervju med Anders Andersson som är lud ansvarig här i göteborg (lud=lokala ungdiabetes), han kanske kan bli min coach i träning. Skall allt be honom om lite tips.

Ja för just det mina vänner, frågar man inte så får man inte veta!

Intervju med Anders Andersson, elitcyklist

Vem är du?
- Jag heter Anders Andersson och fyller 25 i år. Jag jobbar som lastbilsmekaniker och bor numera i Borås. Jag har haft diabetes i 23 år, använder sprutor och tycker att det fungerar bra. Jag har tävlat landsvägscykel sedan jag var 15 år.

Vad tävlar du?
- Jag tävlar senior och elit och min största prestation under 2010 var U6 som är en 6 dagar lång elittävling som var mitt mål för att sedan fortsätta köra elit resten av säsongen, om ni vill läsa mer om det finns min dagbok på cykelklubbens hemsida: http://www.staffanstorpck.se/forum?func=mylatest (AndersA). Efter U6 blev jag sjuk, troligtvis för att jag inte var tillräckligt bra tränad och missade resten av säsongen - så nu är jag taggad på att börja tävla elit i vår igen!

Hur fungerar det att tävlingscykla med diabetes?
- Jag ser inte diabetesen som någonting negativt. Jag har blivit lite extra sporrad på att bli duktig eftersom många tycker att det är en lite extra stor utmaning att tävla på elit nivå med diabetes. Jag har haft rätt mycket problem med att hitta rätt doserig på insulin och mat men med tiden har jag lärt mig. En stor hjälp har varit tillgång till att kunna ha kontinuerlig blodsockermätning. Bland annat har jag sett att blodsockret stiger innan start, det tror jag beror på nerverna. Jag har också lärt mig hur mycket insulin det behövs under ett lopp. Jag provar mig fram, nästa grej är att byta insulinsort från Novorapid till Actrapid under tävling för att se om jag kan undvika blodsockerfall och ändå ha insulin i kroppen under tävling. Jag har fått avbryta tävlingar, antingen för att blodsockret blivit för högt eller för lågt. Men efter att ha fått köra med kontinuerlig blodsockermätning har det hjälpt. Problem är till för att lösas :)

Man måste våga prova!!!

Anders


Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig?

Fick lära mig ett budskap för ett tagsedan som jag tänkte överföra till er, det lyder såhär:

Vill du ha rätt eller vill du vara lycklig?

Jag funderade mycket på detta budskap och funderade på vad syftet är och min tolkning blev att jag tror det är mycket viktigt att människor börjar fundera över hur man beter sig mot varandra. Strävan efter att vinna, ha rätt, synas och höras är jättestor. Man glömmer lätt av att berömma kompisens snygga tröja eller berätta hur roligt man tycker det är att kompisen skall åka på en resa eller renovera hemma? Man blir lätt avundsjuk och vill ju också ha råd att renovera huset eller ha den senaste tröjan på sig, och komentarer kan lätt bli "o herre jösses dit skulle jag aldrig vilja resa, gud vad mycket mygger det där..." eller " Hoppsan, har du ny tröja igen? somliga strör pengar omkring sig..."

Jag tror det är viktigt att vi alla tar oss en tankeställare hur vi beter oss mot varandra och att alla förtjänar att höra att man är duktig,bra och värdefull.

Att välja sina konflikter tycker jag också är viktigt, idag gör vi storm av ett vattenglas oerhört mycket och ibland kämpar man så mycket för att få rätt så man glömmer bort vad konflikten handlar om.

Så mitt budskap till er är idag, tänk på att uppmuntra varandra, beröm varandra och gör inte storm i ett vattenglas, varför skall man göra det liksom?


Hundträning!

Hej hej!

Har nu på förmiddagen varit i Kungsbacka parken tillsammans med Shiva, våran instruktör Ninna och josefin som har hunden swatch.

Vi fick mycket övat och Shiva skötte sig bra och visade verkligen att hon vill jobba, vilket är ett bra och roligt tecken.

Vi övade på :
Larmning
inkallning
Stanna med störning
Passivitet
Dold platsliggning

Vi fick en liten publik också som bestod utav pensionärer som var ute på grupppromenad :-)

Det är en sådan rolig och bra hobby att träna hund, man kommer ut,får själv röra på sig, träffar mycket folk,lär sig mycket och kommer ut på mycket promenader.

Jag är riktigt glad och nöjd över att jag har Shiva att prioritera istället för tv:n.


trött voffsing

Trött voffsing brer ut sig i sängen ;-)


Kungsbacka diabetesförening har etablerat kontakt!

I måndags hade Kungsbacka diabetesförening ett arrangerat möte med för och grundskolenämdens ordförande här i Kungsbacka. Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara själv, MEN mötet blev riktigt lyckat har jag fått information om och det gör mig så nöjd.

Han fick information om diabetes, skillnader mellan typ 1 och typ 2 samt skolsituationen för ett barn med diabetes.

Tänk vad viktigt det är att vi går ut och informerar och berättar om diabetes så folk har förståelse och kunskap för sjukdomen.

Vårat nästa uppdrag blir att samla ihop alla rektorer till ett möte med diabetesföreningen igen, dpm har ju ett jättestort ansvar och vi måste hjälpa till så det blir så bra som möjligt.

Skolsituationen måste fungera för barnen med diabetes, barnen måste känna sig trygga,föräldrar måste känna sig trygga att gå till jobbet,lärare måste känna sig trygga och elevassistenter måste enligt mig tillsättas.

Grymt nöjd med Kungsbacka diabetesförening, det är roligt att vara ordförande till denna förening!!

Kram Linda

                  

12/4

Hej hej!

Idag hade jag min sista planerade idrottslektion, har ju vickat som idrottslärare nårga dagar nu. Det var faktiskt riktigt roligt men givetvis intensivt. Imorgon är jag fortfarande på skolan men då har min titel gått från idrottslärare till elevassistent :-).

Något som känns jättehärligt är att vädret börjar bli UNDERBART och jag får många underbara chanser att ta Shiva på mysiga promenader, det gillas starkt!

Annars har det inte hänt så mycket här idag, plockat och donat samt gjort en massa "måsten", det är tråkigt med vardag, men så viktigt att man kämpar för att få det att gå ihop.

:-)

Kram kram!

Härlig helg :-)

Hej hej!

Igår hade jag och Rickard grillfest hemma hos oss, det var supermysigt och kul att träffa vänner. Oftast jobbar ju jag på helgen så har inte riktigt kunnat slappna av så som jag gjorde igår. Och grillning, vilket sommartecken!!

Somnade typ runt halv 5 och det resulterade i två övernattningsgäster här också,så va lite lagom pigg imorse, men det va de värt :-).

Idag blev det pizza och slappning på förmiddagen men sen när man piggnat till så åkte jag och Shiva och träffade Josefin och Swatch i Kungsbackaskogen. Vi gjorde "uppletande", passivitet, tränade även på en lekplats, platsliggning och så promenerade vi och njöt utav det underbara vädret!

Nu på kvällen skall jag på ett möte, det berättar jag mer om när jag kommer hem!

Kram LindaKolla vilka fina tröjor :-D

Kolla vilka fina tröjor jag beställt på http://www.spreadshirt.se/ , jag designade två tröjor, en t-shirt och en tröja. Självklart är det Shiva tryck på, visst är dom fina?!:


8/4-11

Jobbat som idrottslärare idag igen, det är slitsamt men lärorikt!

På kvällen åkte jag hem till AnnaLisa för lite tjejkväll,mös med hennes supergoa son Leo och promenerade med gos vovvarna Penny och Willma, supermysigt!

Nu är jag trött men kan ändå inte sova..

Imorgon blir det jobb igen, suck gillar inte att vara "timmis", är ju så att man hela tiden "jagar" timmar, så man vet att man kan ha mat på bordet nästa månad, man tar gärna ett extra pass för att kunna unna sig något extra hmm..

Ser lite fram emot att få besked om jag kommer in på någon skola någonstans, men samtidigt inte jag gillar ju att kunna vara såhär flexibel och bestämma själv hur och när jag skall jobba..

//Linda

stressa inte!

Heej :-)

Idag har det varit en rolig förmiddag med hundträning i varberg tillsammans med sos-gänget. Vi tränade inne på gallerian och på en gård som heter Rödlix, Shiva tyckte det var roligt att få vara med på detta. när vi körde hem började bensinmätaren pipa och jag förberedde mig för att sväga av och tanka men såg inte en bensinmack i sikte så fick ju vackert åka vidare, paniken började komma, shit tänk om jag inte hittar en bensintapp innan mätaren tar slut.

Men tur var kom det en avfart så jag kunde få tankat, då springer jag in för att betala och lämnar bilen (man får inte flytta bilen innan man betalat). Ser att en kvinna står bakom och jag springer för att snabbt flytta bilen. Då öppnar hon dörren och säger med ett stort leénde, kära du stressa inte, jag har all tid i världen!

Gud vad roligt det kändes att höra, annars är folk så himla stressade, lite bitska och otrevliga tack vare att dom har bråttom. Men hon, hon var lugnet själv och gjorde mig nöjd och fick mig att tro på människans godhet igen!

Visst är det härligt och bra med trevliga människor :-)

Nu skall jag gå och se till maten, snart bär det av för hundkurs "Rally lydnad", mycket träning idag men det är min lilla prinsessa värd!

Kram Linda

Oerhört sött bemötande :-)

Såhär låg hundarna och sov när jag kom hem, oerhört sött må jag säga :-)//Linda

Nora intervju :-)

Hej!

Läs denna intervju med min rådskollega Nora: http://diabetesportalen.nu/intervju/nora/ 

Nora driver bloggen : Noragyll.blogg.se är en grymt positiv och trevlig tjej som jag lärt mig jättemycket av och inspireras av till 1000.


LUD göteborg

Nu på kvällen har jag varit på Café träff med lokala ungdiabetes här i göteborg. Det var riktigt mysigt. Vi sågs på ett Café som ligger på göteborgs central. Där fikade vi,pratade,bytte erfarenheter, skrattade och skämtade en massa. Riktigt mysigt!

Lud göteborg kommer ha Café träff första måndagen i månaden, en riktigt bra möjlighet för unga diabetiker att träffas,byta erfarenheter och lära känna andra personer med diabetes.

Härlig kväll!

//Linda

Vetrinärbesök

Har varit på vetrinären med Shiva för att hon skulle få sin årliga vacination, Shiva blir lätt stressad hos vetrinären men det gick lugnt och sansat till och hon sa inte ett ljud när hon fick sprutan. Hon bara tittade på mig och lyssnade när jag berättade för henne att hon är den finaste hunden någonsin. <3

Vacinationen kostade 390 kronor, men det var det värt för att hålla min underbara prinsessa frisk!
Tankar...

Jag som varit diabetiker i sexton år har varit med om det mesta och har hört många komentarer om min diabetes, jag möter ofta folk som välmående vill berätta för mig hur jag skall göra för att slippa ta insulin, att jag absolut inte borde äta den där chockladbollen eller att jag absolut inte borde göra si eller så. Ibland blir jag jätteledsen och känner mig utpekad, jag vet ju att jag kan äta och jag vet ju om vad jag har för sjukdom. Det finns egentligen ingenting som jag inte kan äta eftersom jag har tillgång till insulin.

Efter varje utmaning så lär jag mig hur det skall fungera när man äter en viss sak eller gör någon viss aktivitet.

Jag tror folk lägger sig i för att dom menar väl och vill att jag skall må så bra som möjligt. Vissa personer lever ju efter den "gamla skolan" och har inte riktigt hållt sig updaterade och helt enkelt inte kan, men jag skall allt lära dom och troget informera. Folk måste få information för att veta, folk måste lita på mig som myndig människa att jag vet hur jag skall hantera min sjukdom, folk måste lära sig att tänka på sig själv och kanske inte fälla komentarer för någon annans räkning.

Än idag får jag höra att jag fick diabetes för jag ätit för mycket godis och att jag borde ha nolltollerans mot socker, då kanske sjukdomen försvinner? HAHA allvarligt talat då hade jag ju inte ätit godis om gåtan med diabetes var så lättlöst.

Hur man skall göra med människor som lägger sig i "min diabetes" har jag faktiskt ingen aning om, men jag försöker gång på gång så mycket jag orkar sträcka på mig och stolt informera att jag visst kan det och berätta om det fantastiska insulinet som hjälper mig.

Men ibland orkar jag inte smila och informera, då får jag be personen i fråga tänka på sig själva och informera personen att jag faktiskt själv har koll på läget.
Frågor och svar Fannie <3

Min bästa kompis Fannie va lite sen med sina frågor till frågestunden så här kommer även dina svar gummsan <3- Saknar du din bästa kompis Fannie?
Fannie det kan du lita på att jag gör, du har känt mig sedan jag föddes och har stöttat mig i med och motgångar. Jag blev så arg på dig när du berättade att du skulle flytta till Åland och börja plugga där, vad skall du där och göra???? tyckte jag. Men nu är jag så glad för din skull, att det går bra för dig att du får fina resultat i skolan och går mot en mycket lovande framtid. Du är så duktig gumman och har hela mitt stöd.


- Kan du bli sugen på fil med frysta blåbär?
Hahaha nu undrar nog dom flesta vad detta är för fråga egentligen, låt mig berätta..När jag var liten och det var mellanmål på fritids så var inte utbudet superstort för min del eftersom maten på "den tiden" skulle vara diabetes anpassad. Och då serverades jag mycket ofta frysta blåbär med fil, jaa varför va dom frysta?? Dem togs upp hastigt när jag gång på gång besviket tittade på den "tråkiga" filen och jag lockades med blåbär i för att det skulle se lite roligare ut. Svar nej Fannie jag är INTE sugen på frysta blåbär hihi ;-)

- Hur mår Willma?
Familjehunden Willma kämpar på ordentligt men börjar bli trött och ligger helst och gottar sig i sin korg :-) Men det är välförtjänt hon blir 10 år till sommaren...

- Skärgårdsdoktorn, är inte det fin favoritserie?
Skärgårdsdoktorn ger mig en väldigt speciell känsla med mycket minnen <3

- Om du hade fått träffa en kändis, vem hade du velat träffa då?
Jag hade lätt träffat Fredrik Banting som var en utav dom som uppfann insulinet, kanske skulle han kunna fortsätta och inspirera forskarna idag, dela med sig utav sin kunskap. Men jaa han kanske inte är en kändis i era ögon iofs haha..

Annars prinsessan Viktoria, hon verkar vara en god och bra människa.

- Blev det du som får resa som diabetesrepresentant till nått coolt land?
Ja, erkän coolt. I december åker jag till Dubai på konferans :-)

- Om rosa, lila och rött inte funnits, vilken hade varit din favoritfärg då?
Vitt :-)

- Hade du kunnat tänka dig att ha en pudel istället för en schäfer som diabeteshund?
Neej faktiskt inte pudel är inte min typ utav hund, jag gillar min arbetande schäffer :-)

- Vem vaknar först, du eller shiva?
hahaha inte är det Shiva i alla fall, morgontröttare hund får man leta efter ;-)

- Skulle du kunna tänka dig att ta valpar på shiva?
Nej, man brukar inte ta valpar på "sos-hundar".

- När blir ditt och rickards bröllop?
Åå kan du inte fråga Rickard det, jag är lika nyfiken jag hihi ;-)

- Vill ni helst ha ett kyrkligt eller ett borgerligt bröllop?
Kyrkligt, här är vi traditionella :-)

- om du skulle tänka framåt, när/(om) tror du ditt första barn föds?
Jag vill ha utbildning och fast jobb och en stabil grund att stå på, sen är jag redo för att skaffa barn :-)

- Vad har du för favoritmataffär?
ICA, för dom har sådana bra rabatt erbjudanden :-) Om man handlar för en viss summa får man rabatt på utvalda varor som man handlar mest utav. Jag tycker det är så roligt att se deras utvärdering vad jag handlar mest. Tror det är tre eller fyra varor dom väljer.

- favoritklädesbutik?
Gina tricot


Mycket rolig dag tillsammans med Shiva

Oj vad roligt vi har haft det idag, jag och shiva. Vi har tränat och umgåtts med Josefin och hunden Swatch. Vi började med att åka till en gård som heter Rödlix där vi tränade passivitet,stanna,inkallning och inkallning med störning. Det var riktigt roligt att se hundarna jobba och engagera sig.

Sen begav vi oss till gallerian i Varberg där våra hundar får komma in om dom har sina röda SOS-västar på sig, där övade vi platsliggning,apportering och gick runt i gallerian och "gillade läget" bland allt folk. Shiva skötte sig exemplariskt enligt mig. Många kom fram och tittade på oss och hundarna när vi tränade, bildades faktiskt en liten publik runt oss, man blev nästan lite små kändis hihi..

Avslutningsvis åkte vi till mcdonalds där hundarna även där får komma in, Shiva blev mycket lockad utav att få smaka på mina pommes frites, men det fick hon inte hihihi :-)

Har varit en jätterolig dag och jag känner mig grymt nöjd med träningen!

Idag skall jag och Rickard spendera kvällen för oss själva och laga lite god mat och ha det mysigt ihop, kvalitetstid är viktigt!

Kram Linda


Längesedan sist men lite update <3

Heej!

Det var längesedan jag bloggade nu men det är hela tiden fullt ös medvetslös som gäller ;-)

Får mycket tider på skolan där jag är timvikarie så det känns jätteskönt, nu har jag också fått prova på att vara idrottslärare, det är jätteroligt men givetvis intensivt. Jag ser fram emot sommaren då skall jag ha en veckas helledighet har jag bestämt mig för, bara njuta av min lilla mini familj, vänner, massa grillkvällar och ljuva sommarkvällar.

Shiva och jag var i onsdags på "Rally-lydnad" introduktion, en ny aktivitet som vi skall börja i nu, handlar mycket om fokus på mig och mina instruktioner. lät riktigt roligt, men i onsdags var första gången och då var det bara introduktion, jag hade ändå med mig Shiva för att träna passivitet. Hon fick även vara "visnings hund" när instruktören skulle visa olika moment, då blev hon lite förtvivlad eftersom det inte var mig hon jobbade med, men det är nyttigt för henne att lyssna på andras instruktioner.

Jag åkte med Josefin som tränar hunden Swatch till kursen, jag och josefin börjar komma nära varandra, det känns grymtroligt att ha fått en kompis med samma intresse som jag.

Jag skulle så gärna vilja kunna se in i framtiden, jag undrar så vad man gör om 5-10 år, vad blir det för utbildning och jobb?har man barn?familj?hus?kanske en till hund? jaa vad vet jag :-) Jag är i alla fall grymt förväntansfull på vad livet kommer erbjuda mig!

//Linda


RSS 2.0