Hund

Hejsan!

Har du hund och skulle vilja träffas? Då vill jag gärna det!

Skriv en kommentar så kanske vi kan ses:) Du skall helst ha en lite större hund som trivs ihop med schäffrar:)

Kram L

Linda

Kul att ni är ett gäng som hänger med i bloggen även ifall uppdateringen inte är vad den har varit :) Denna veckan går mycket utav min energi åt till Hallands barn diabetesläger som kommer vara i helgen, mycket skall fixas och ordnas så att allt blir toppen till helgen, det är jag helt övertygad om att det kommer bli iofs haha!

Tog en mysig kvällspromenad med Helena och hundarna förut, det var mysigt jag behöver mina promenader för att få andas lite ifrån allt ett tag!

Ha det bra nu är vi i alla fall två trötta individer i detta rummet som är supertrötta!!!

Kram L

hej och hå!

Hej hej:)

Det bidde inte så mycket update igår eftersom jag som vanligt hade 3 miljoner andra saker för mig hahaha...Igår förmiddag träffade jag min underbara barndomskompis Tea och hennes lilla 3 veckors bebis Sarah, det var helt otroligt roligt och fantastiskt att träffa både Tea och Sarah, jag höll Sarah, fick mata henne med flaska, gissa om man inte sjäv blev sugen på en bebis hahaha! Men icke sa nice jag skall allt vänta några år. Tea och jag hade mycket att prata om.




Tea och lilla Sarah:)

Efter besöket hos Tea så tog jag en promenad med Shiva och sen gick och jobbade. När jag slutade jobba kom min älskade pojkvän och mötte mig, blev jätteglad att han kom, så låg och pratade länge med honom innan vi somnade också.

Gårdagens diabetesproblem:

Bytte ju nål och allt möjligt på morgonen och efter jag och Tea fikat så tjuter pumpen "Ocklusion upptäckt doserar ej", jag primar om, det går bra en stund sedan larmar den IGEN och säger RING SERVICE och ett alarmnummer, det visade sig att det var stopp i min nya nål. Som tur var skulle jag ju ändå hem ifrån Tea precis. Men gud vad trött man blir av sådana saker.


Idag har jag jobbat 07:00-14:30 och nu skall jag slappa heeeeela dagen är verkligen astrött...

//Linda

Känslomässigt

Igår var det mysigt då kollade jag,Helena och pappa på film och mös hemma, Shiva låg vid mina fötter nedanför fötöljen och livet bara ville väl.

Idag är jag frustrerad, vikariepoolen ringde och väckte mig för att fråga om jag ville jobba, dock skulle jag ju jobba själv sen idag så det var ju ingen idé. insulinet var slut i pumpen, nålen var gammal och jag är illamående. Ilskan går nog mest åt att jag vill vara "vanlig" tonnåring och sova ut för en gångs skull när jag har sovmorgon!!

Nu är nålen,slangen,batterierna fixade och insulinet flödar igen, snälla låt mig få känna mig bättre nu då!

 

Bilder

Lite bilder ifrån helgen får jag ju bjuda på:)


Familjen och Rickard, Helena 2 och Henke 2, erkänn att det är lite komiskt att mina syskon heter Helena och Henrik och min bror Henrik har träffat en flickvän som heter Helena och min syster Helena har en pojkvän som heter Henrik, snacka om att det kommer bli en del krångel vid framtida släktmiddagar haha...Och vet ni? Helena 2 s syster är född 1990 och har diabetes, det måste vara ödet haha...








Jag och Rickard har badat i bohuslän, supermys!




Jag och Rickard på båten


//L

Hejsan kära ...

Hejsan kära underbara bloggvänner:)

Sorry för dålig update men helgen har verkligen varit späckad med roligheter så jag har helt enkelt inte hunnit med bloggen.

I fredags så jobbade jag ju 06:45-16 sen bar det av hemmåt för sminkning, mat och lite lugn och ro innan mamma skjuttsade mig till tåger för avfärd till Kungälv. Väl i Kungälv mötte Rickard och hans kompis Emil mig och så gick vi på förfest hos hans kusin, det var astrevligt med en massa trevligt folk. Efter det åkte vi till trägårn och festade tillsamans med en massa vänner, även min syster och hennes kompisar kom dit.Asskoj och tycler verkligen det var en lyckad kväll. Vi var hemma vid typ kvart över 4 på morgonen så vi stupade i säng allihoppa hahaha...

I lördags så vaknade alla i lite otackt hahaha, jag var i alla fall uppe först för Shiva måste ju ut även om jag har varit på fest, eller hur;:)?? så jag drog med mig syrran och hennes pojkvänn på promenad med hundarna. Sen började vi förbereda middag för hela familjen med respektive skulle ha en riktig helkväll tilllsamans med, middag och teater besök på Vallarna i Falkenberg där vi såg en asrolig teater, såg buskis med Stefan och Christer, det var så roligt att göra något hela familjen och även "dem nya familjemedlemarna".

Söndag, då åkte vi alla till Henke 2´s sommarstuga i Bohuslän och spenderade dagen där, vi åkte ut med hans båt, kollade på omgivningen, badade och bara hade en fantastiskt mysigdag måste jag säga! Är supernöjd. På hemkörde vi hem Rickard också så vi kom hem ganska sent så det var bara att ta en snabb kisserunda med Shiva och gå och lägga sig:)

Idag måndag var det tidig uppgång redan klockan 07:00 började jobbet men det gick fort och väldigt bra så är nöjd, på lunch rasterna på jobbet lovar jag er att 99.9 % utav diskussionerna handlar om min diabetes. Jobbar alltid med någon "ny" för mig och då skall jag alltid förklara en massa, visa pumpen, tala om teorier varför diabetes uppkommer bla bla..Men det stör mig faktiskt inte, jag vill berätta, det är inte vanligt för mig att vilja vara öppen med diabetesen men där känner jag mig så hemma så jag vill prata om det. Känner ni igen er??

Men teori varför jag fick det, ingen aning, jag hade väll bara en jävla otur!

Efter jobbet idag så planerade jag och Helena för barn diabeteslägret som skall vara till helgen, skall bli kul men det är ju dock alltid lite nervöst när man skall lyckas underhålla barn med diabetes en hel helg haha! Men tack vare min kära syster så kommer vi klara detta galant!

Har hunnit med en långis med Shiva och lek på ängen också idag,Nu sitter jag och Helena och kollar på Släkten är värst den är rolig thihi...

Nu får ni ha det så bra så lovar jag att vi hörs imorgon hihi...

Många Kramar från Linda

partey:)

Nu bär det av till Kungälv för förfest, gud vad jag sett fram emot den här kvällen:)

Idag har det varit jobb 06:45-16, gick helt ok!

KRAM

torsda

Idag har jag jobbat 06:45-16:00 assegt men som jag alltid säger, pengar e pengar gött o ha:) Skall nog inhandla mig en tv efter löning, vad tror ni om den idén?

Efter jobbet cycklade jag hem och beklagade mig inför mina familjemedlemar om hur synd det är om mig som måste jobba HAHAHHAHAHA....imorn jobbar jag också 06:45-16:00, sen blire hemåt för party fix, skall bli gööörskoooj!!!

Idag har jag varit på muflokalen och träffat lite trevligt folk, jag tog faktiskt Shiva med mig, hon var så lugn och snäll så. Dock hade jag glömt ta med mig hundmat så jag gick ner till Sibylla och köpte köttbullar, så shivas middag blev en köttbulletallrik, riktig lyx hahaha....Hon klagade inte i alla fall:)

Nu skall jag sooooooova......


Kraaaaaaaaaam


Halloj:;)

Hej hej!

Idag blev det tidig uppgång eftersom jag och Shiva var hemma hos Rickard och han skulle upp och jobba kl 7 då var det lika bra att dra sig hemåt vi också:).

Igår träffades vi hundungdomar i Kungälv med våra kära voffsingar, jättetrevligt! Vi skall få införskaffa tröjor till alla i gruppen och så skall vi ha lite mer träffar, varje söndag är det träning på klubben och den sista söndagen i månaden träffas vi och tar en promenad i fontin i Kungälv, nice:)

Sedan åkte vi hem till Rickard och åt middag sen gick vi ut i skogen med Shiva och hade en massa träning, bus och lek efter det planerade vi Rickards födelsedagsfirande som skall äga rum på fredag, det skall bli sååå skoj!!

Idag blir det att ta det lugnt och jobba 16-21 känns inte sådär överdrivet roligt men men det e ju pengar i alla fall hihi..

Nej nu får ni ha det så bra så ses och hörs vi : )

Kram

Hej och hå X200

Hej hej!

Igår åkte jag och mamma och besökte min mormor, det kändes jätteskönt att få besöka henne även ifall det är en tuff process. Shiva var med hos mormor, det tyckte hon var skoj och jag själv såg det som riktigt bra miljöträning. Sedan åkte vi och handlade lite grillmat och annat smått och gott för att bege oss ner till sommarhuset. På vägen till Åsa stannade vi till hoss Shivas kompis Sunny med matte och satt där och fikade en stund och lät hundarna leka, för en gång skull hade lilla Shiva övertaget i leken det var lite kul att se faktiskt haha! Hundarna hade i alla fall väldigt roligt tillsamans, det gillar jag:)

Sen åkte vi ner till Åsa och gjorde en jättemysig grillmiddag och satt där och mös lite, jag, mamma pappa och Henke och hundarna givetvis hihi:)

Efter maten tog jag en promenad bort till Fannie och satt där och snackade ett tag, jättemysigt att få träffa lite vänner också i detta hektiska liv man lever hehe..

Nu skall jag och Shiva åka till Rickard för att träffa hundungdomarna i Kungälv och sedan åka hem till honom för lite mys och festplanering hehe;)

Kram på er alla!!

Shiva och Sunny:






flum update!

Hejsan mina godingar:;)

Jag och Shiva är ensamna just nu så vi passade på att ta en riktig långpromenad i skogen hihi..Sedan lekte vi lite innan vi gick hem och nu ligger vi i sängen och vilar, klockan 14:00 börjar jag jobba dock orkar jag verkligen inte idag men men imorgon är jag ledig och fram tills på onsdag, sedan jobbar jag tills på fredag och sedan är det helg även för mig och denna helgen har jag sett fram emot såååå länge, fredag blir det jobb 06:45-16 sedan blir det utgång för att fira Rickardsfödelsedag och lite så innan han går in i lumpen. Lördagen kommer bjuda på njutning utav ledigheten, mys med Rickard och Shiva, sedan åker vi hela gänget för att se på galenskaparna i falkenberg, skoooooooooj!!!!!

Kram

Kärlek på elitnivå!







Bara för att Shiva är den finaste som finns!

För dem små

I kroppen så finns det en nyckelfabrik, nyckelfabriken heter Bukspotkörteln och har en massa duktiga nyckeltillverkare i fabriken som kan transportera vidare nycklarna till dörrlåsen som finns i kroppen så att sockret har någonstans att komma när vi har ätit, annars skule ju allt socker hamna på samma ställe och det skulle ju bli jättetokigt, eller hur?

En dag när arbetsdagen skulle starta så dök inte nyckeltillverkarna upp i fabriken som dem brukar, dörrarna förblev låsta och sockret hamnade på ett och samma ställe och kom inte igenom dörrarna, kroppen får panik och börja leta efter andra utvägar, begär vätska så att man skall kunna kissa ut sockret, kroppen blir nästan lite arg eftersom den får jobba så mycket extra när nyckeltillverkarna är borta. Det visar sig att nyckeltillverkarna inte kommer tillbaka till jobbet, problem -är ju till för att lösas så då får kroppen insulin ifrånen insulinpenna/insulinpump och det går ju lika bra det.

Men frågan är bara, vart tog nyckeltillverkarna vägen? Jag tror att dem är på solsemester i Hawai och kommer komma tillbaka en gång, inte nu, inte imorgon men längre fram i tiden, vad tror du?

Berättelse skriven utav: Mig,Linda Barknertz

Hejsan mina goda vänner!

Hoppas allt är bra med er, min lördag har jag spenderat på jobb 07-16, städning, middag med pappa, lek med Shiva och en massa sömn hihihi...Imorgon blir det också jobb 14-21 så inte så farligt ändå. Sedan blir jag ledig två dagar då kommer jag att vara på miljöträning med Shivas syster och hennes kusin tror jag det är, skall bli askul hoppas verkligen att det blir av!

Igår natt fick jag besök utav Rickard och hans kompisar dem skulle till Varberg och gå på weals of wings, jag ville sååå gärna följa med men fick inte ihop det så dem ville vällmuntra upp mig med ett nattligt besök haha, så vid halv ett på natten satt hela gänget hos mig och käkade almondy tårta, det gillar vi haha:;)

Lägerperioderna börjar närma sig, jag jobbar på att få byta bort mina jobb tider, blev lovad att få vara ledig men fick ändå en del jobb tider, nu är det bara en kvar att byta bort. Hoppas att det kan lösa sig imorgon.

Jag har fått två jätteroliga "jobb" erbjudanden som skall bli jättespännande och roligt att genomföra, blev oerhärt tacksam att jag blev tillfrågad, vad det är kan jag inte riktigt avslöja än men det kommer ni märka med tiden hehe:).

Vill ni veta en till rolig sak??Jag och Shiva kom med på SOS-inprovningen till hösten, så den 2;e oktober så skall jag och Shiva, samt någon mer? mamma eller brorsan kanske?? på inprovning för att bli soshund, efter utbildningshelgen kommer jag få reda på om jag och Shiva blev godkända, hoppas verkligen detta. Shiva är ju sååååduktig så tror det kommer gå. Blev oerhört glad att dem tog med oss. Något somär bra är att månaden innan så kommer jag och Shiva gå på en sosträff, träffa en massa sosförare med hundar för en trevlig promenad med avslutande grillning, då skall jag passa på att få en massa råd och tips!

Som sagt tiden flyger fram i 180/h och kommer göra det ett tag till men snart är sommarjobbet över och jag kommer vara mycket gladare/lugnare och tillfreds med mig själv!


Många Kramar från en
trött,glad oich utarbetad Lindis hiihihihihi

Kram Linda

Hej hej(L)

Hej hej!

Igår blev det inget bloggande om dagen eftersom jag och Shiva åkte upp till Rickard för att fira hans födelsedag. Hela 19 år blev han hihi:) På vägen till Kungälv mötte vi Helena och Henke 2 som också skulle följa med och fira Rickard. När vi alla var samlade åkte vi hem till Rickard, träffade hans släktingar och sånt och käkade smörgåstårta i mängder, asgött!

Kvällen spenderades där med att leka med Shiva, spela kort och prata en massa det var jätteroligt!

Idag vaknade jag med ett värde på HI, så jag struntade i att äta frukost, drack en massa vatten och tog insulin, smart Linda! efter två timmar ligger jag på 1.4!! asläskigt och känningen sitter liksom i fortfarande på något läskigt sätt. asjobbigt...

Efter ett tag åkte hela syskonskaran Barknertz ner till Åsa för att äta middag där med mamma och pappa, jättegod fläskfilégryta med potatisgratäng! Nu sitter jag här och väntar på att snart gå till jobbet uch och fy...

Kram på er alla!

(L)(S)




Är inte denna bilden helt underbar?? I havet trivs Shiva som fisken i vattnet!

//Linda

körkorts teori..

Hopp det slutade med att klockan är halv ett på natten och jag har suttit och klickat på det här jäklans testet på körskolans hemsida, klickade först fram 34/70 rätt INTE ok! Sedan blev det efter läsning i boken mm 44/70 rätt alltså en stak förbättring med tio poäng, känns ju skönt att det inte blev sämre. Men fan i helvete vad svårt det är! Eller är det bara jag som är helkorkad??

Nehe ni nu skall jag och Shiva sova!!!

//Trött arg och frustrerad Linda

Update

Hej hej!

Nu har Ansa och Freddy varit här, det var kul att träffa dem=) Vi satt medst och pratade och hade en massa flum för oss haha...

Efter det gick jag och Shiva ut och lekte en massa med hennes nya freesbee den gillade hon:) Sprang som ett skott fram och tillbaka hiihi...

Nu sitter jag med den dumma jobbiga körkorts teorin, skall gå till skolan imorgon och be om en planering, hur jag faktiskt skall bli färdig...

Kram

(L)

Hej hej:)

Värmen börjar öka så jag och Shiva ligger inne och vilar oss efter en riktig långpromenad. Dagen idag började med lite frukost i Åsa, sedan hjälpte jag min kära mor att färga sitt hår, det blev ett ytterst bra resultat för mig som aldrig färgat hår innan haha! Sedan åkte jag med bussen till Varberg för att träffa Maritha från Hallands diabetesförening eftersom vi skall planera lägret som är den 31 juli-2 Augusti. Vi käkade på en pizzeria där och satt o pratade en massa, supermysigt!

Vi gjorde upp ett superbra shema som jag tror blir kanon, på fredagen börjar vi med lära känna lekar och sedan grillar vi korv och dem som vill får bada i lägrets pool. På lördagen blir det frukost, efter frukost har vi tävlingar i olika stationer, sedan fritid med en massa utomhus leksaker och sommarspel, på kvällen äter vi tacos och får besök utav en trollkarl, sedan fortsätter lördag kvällen med frågesport. På söndagen blir det städning och fri tid. Låter det inte bra?? Vi kommer ha 27 deltagare på lägret. Detta arrangeras utav Hallandsdiabetesförening. Alla ledare är ungdomar som själv har diabetes och detta tror jag starkt på eftersom barn med diabetes behöver förebilder att tro på och får det i oss "läger ledare". Man behöver ibland inte bara träffa diabetessjuksköterskor/läkare och lära sig om diabetes för att få chansen att växa och utvecklas med sin sjukdom. 

Kvällen skall jag och Shiva spendera här hemma i Kungsbacka, När Shiva fått vila lite så skall vi ut och prova hennes nya freesbee, kul va?? hihi...

Kram på er! 

Diabetes i värmen

haha jaa du som säger att diabetes är en sådan enkel sjukdom får gärna ta över mitt liv i dessa sommardagarna, diabetesen är ett rent helsike när värmen bara steker och blodsockret sjunker och sjunker och sedan går upp så fort som en berg och dalbana, aldrig tillåts man koppla bort diabetesen. Äta, sätt mobilen för nästa blodsocker kontroll, äta, högt blodsocker? ut och rör på sig, vågar jag det? Tänk om blodsockret går ner snabbt på vägen och jag inte hinner hem för att äta?? Så många frågor men dock ytterst få svar,,,


Hej hallå x2000

Heejsan:)

Japps livet går som X 2000 tåget, helt otroligt fort! Sommaren kommer vara över innan jag ens hinner blinka, I Promice!

Idag har detvarit jobb från klockan 07:00-16:00 det gick ganska bra och tiden gick fort, så klart godkänt! På jobbet idag betedde sig diabetesen inte så bra, efter jag ahde ätit havregrynsgröt till frukost på frukostrasten gick jag upp ifrån 10 till 19!! Askonstigt! men men det gick ju ner sen igen.

Jag gör det inte till en grej längre att ta blodsocker i personalrummet, jag skall inte skämmas för mig själv och mina behov, den som är gluten äter glutenbröd, jag tar insulin och blodsocker, eller hur??

Imorgon så skall jag träffa Maritha i Varberg så skall vi planera och strukturera upp barnlägret, det skall bli jätteskoj!

Nu bär det av till Åsa för lite mys med familjen.

see you later aligator!!

//Lindis

Dagens tankeställare!

Respekt och omtanke är ord som seglar runt i mitt huvud, ALLT idagens samhälle handlar om MIG,JAG, JAG SKALL HA, DU SKALL GE MIG och så skall man givetvis inte behöva något själv för då är det synd om den där MIG, vart håller samhället på att ta vägen egentligen??

Suck säger jag bara.

Ett råd, kolla hur din nära vänn mår och om h*n behöver hjälp med något, fråga hur det är och vad h*n skall göra i veckan. Var rädd om dem som står er nära,tänk inte hela tiden JAG; JAG , JAG. Något viktigt jag också tycker är, när du ställer upp för folk och dem inte ställer uppp tillbaka så FRÅGA, Varför gör du inte samma för mig??

Japps detta var dagens tankeställare till er alla!!


//Linda


Tidigt!

Hej och hå!

Nu är klockan 06:00 och jag är trött som en idioooot, somnade sent igår och upp tidigt idag för jobb, är inte så kul att vara vuxen och behöva tjäna pengar hihiihi...Jag kommer nog säga tvärtom när lönen kommer.

Igår var det fest hos Susann, jättetrevligt!

Idag blir det jobb, 6 års kalas och fest i Lindome, fullspäckat shema som vanligt!

Nej nu får vi höras imorn eller nått om ja överlever denna nedrans veckan hahaha...

Kram L


På fyren

Hej hej!

Sitter på fyren och väntar på att få cyckla till jobbet, blir en ganska lång arbetsdag idag 14-21, men men som jag så många andra gånger sagt det är ju pengar och pengar gillar min plånbok haha...

Idag har jag varit på kompetens centrum i Kungsbacka och tatt reda på lite om kurser jag kan läsa till hösten, det verkar vara ett väldigt smart upplägg och jag har valt åtta stycken kurser, vad tror ni om dem?

1. Administration A
2. Affärsjuridik
3. Matematik B
4. Franska steg 2
5. Samhällskunskap B
6. Rättskunskap
7. Hotell A
8. Engelsk affärskommunikation

Om någon annan go vänn är intresserad att läsa nått utav dem, så söööök hade vart så skkoj att göra detta tillsamans med någon!

Jag var också på körskolan, finns inga tider förän 19:e Augusti, shit pommefrits, hur skall det egentliegn gå med mitt körkort??

Kram! 

Att sätta sina egna begränsningar

Att livet med diabetes bara skall flyta på, det finns inte. Men en tanke som ofta förföljer mig är att jag själv måste styra i rätt riktning. Man kan ju jämföra det med en båt som seglar över öppet hav, ibland är vattnet helt stilla och man kan lätt segla utan problem, men ibland kommer det starka vindar som gör att man måste arbeta mera på båten, ta i av alla krafter man kan eller man kanske måste avsluta seglingen för att inte riskera en katastrof.

Precis så är det för mig och min diabetes, ibland flyter det på som bara tusan och man klarar allt utan problem, ibland när blodsockret strular för mycket får man vända och vrida på hela sig själv för att hitta den ultimata lösningen att få ner det, jag vet inte hur många gånger jag hävt i mig litervis med vatten ( för att behöva kissa och därmed få ut sockret), gått promenader för att försöka sänka blodsockret, ätit rent socker för att få upp blodsockret eller varför inte varianten då man inte fattar att blodsockret är lågt och man sitter i skolbänken och kämpar för sitt liv för att förstå vad läran säger och va sjutton han står där och klagar på varför jag inte svarar på tilltal. Och ibland har man fått avsluta det man påbörjat, gå hem ifrån vänner för insulinet är slut, blodsockret är för högt ( jag vill alltid hem till tryggheten när jag ligger högt, känner mig väldigt utsatt av att vara borta då)

Jag försöker att hitta min ratt att styra diabetesen och det har jag gjort på vissa delar:

Har skaffat insulinpump, som underlättar något otroligt för mig.

Tar inte socker i kaffet eftersom det är en onödig återgärd som alltid går åt fel håll.

Är noga med motion, går med Shiva mycket för motion och bra blodsocker gillar varandra.

Hjälper andra med diabetes, det får mig att må bra och en glad Linda ger ett bra blodsocker, jag lovar jag märker jätte skilnad på  blodsockret om jag är på bra humör.

Säljer livets löv lite då och då för att forskningen skall få pengar.

Jag vill på nått sätt inte hävda att detta alltid fungerar men det är ju ändå en styrning i rätt riktning, ett försök helt enkelt, förstår ni mig??

Hur försöker ni styra eran diabetes?


Kram

Tips





Shivas leksak, i alla fack kan man lägga godis och slå ihop den så får hon själv försöka flytta på delarna för att hitta godiset, superbra för hjärnan att behöva tänka mycket och nosen som måste spåra upp godisarna...

Köpt på hundbutiken i Åsa för 372 kronor.

5/5 poäng ifrån mig!!

Kram på er!

Bilder

Ibland säger bilder mer än tusen ord....



Bad med älsklings Shivisen i Åsa:)



Vovvarna leker på stranden:)



Shiva på klipporna







Jag och Shivisen:)



Jag, Fannie och Shiva hade en jättemysig lördagkväll tillsamans i lördags!



Från dopet i söndags, prästen, pappa Maurits, Mamma Mia och Gabriel



Mamma Mia och moster Carro är lekledare och håller i tipspromenad om Gabriel:)

Lite bilder ifrån mig och mina händelser:)

Kram på er!

Update!

Hejsan Kära bloggvänner!

Längesedan vi hördes men nu är det dags för liteblogginlägg från mig:)

Livet går i 110 km/h just nu med jobb, Shiva, umgås med vänner och allt annat som behöver göras runt omkring. Sen sist vi hördes så åkte jag ju till Åsa i torsdags kväll  efter jobbet, där passade jag och mamma på att ta ett kvällsdopp i havet med mina hundar, supermysigt! Sedan tittade vi på film och bara mådde bra.

I fredags så åkte jag och mamma ner till djuraffären i Åsa för att jag ville köpa något roligt och stimulerande till Shiva, det blev en jätteroligt men tyvärr jättedyr leksak som man kunde lägga godis i och så fick hon snurra på dem olika stationerna på leksaken för att hitta godiset, det är jättestimulerande för henne och hon blir ganska trött när hon lekt med den hihi..Sedan lagade jag och mamma paella (spansk maträtt) över öppen eld och bjöd dit några vänner så satt vi och hade trevligt med dem resterande kvällen, skön och lugn dag!

I lördags så var det jobb för min del, sedan träffade jag Mine och Angelica på Kungsmässan så gick vi och kollade ppå presenter till födelsedagsbarnen AnnaLisa och Susann, till susann blev det två vinglas och AnnaLisa fick en handväska, plånbok med lite pengar i och läppglans. Sedan åkte jag ner ännu en gång till Åsa och bara mådde bra. 

Söndag var jag på dop, min sysslings son skulle döpas, det blev en Gabriel, jättego liten bebis. Efter dopet i kyrkan åkte vi hem till dem, då gick vi på tipspromenad och fick svara på frågor om bebisen, allt ifrån "Gabriell har redan blivit bäst i klassen, på vad? Svaret var Baby massage. En annan fråga var att Mamma Mia kräktes i bilen på vägen ner tilll förlossningen, Vad sa Pappa Maurits då? Torka av det på sätet var svaret och alla som känner Maurits vet att han är jätterädd om sin bil så det var ju lite roligt haha:)...Träffade många släktingar till mig där som jag aldrig träffat eller inte träffat på väldigt länge. Så det var skoj! Efter dopet så blev det jobb för min del, efter jobbet bar det av till Ansa för att fira hennes 19 årsdag. Fullfart medvetslös! haha

På måndagen blev det en tidig uppgång eftersom jag började jobba redan klockan 07:00-16, skall inte klaga för det är ju roligt att få tjäna egna pengar men ibland önskar man lite ledigt det måste jag ju erkänna haha..Efter jobbet bar det snabbt iväg hemåt för att göra mig iordning till Susanns kalas, hon blev 20 den stora tösen! Efter det åkte jag och Rickard till Åsa för att lämna Shiva till mamma, sen hit hem för litekyckling och potatissallad innan hemgång. Rickard har varit bortrest 4 dagar och kom hem med ett par örhängen till mig med änglar, hur fina som helst, jag blev jätteglad! Han är omtänksam min älskade pojkvän!

Tisdagen bjöd också på jobb från kl 07-16, sen åkte jag hem och träffade brorsan och föräldrarna för att sedan ta oss ner till Åsa.

Idag är det ju onsdag och den dagen började med lydnads träning för Shiva, långpromenix med mamma och hundarna och sedan kom Henke (min bror) med en tjej som heter Helena, hur underbar som helst. Vi får hålla tummarna för att det håller mellan dem eller nått man vet inte så mkt, har träffat Helena två gånger. Helena försöker övertala mig att läsa Matte B till hösten och har lovat att hjälpa mig men dte vet jag inte om jag vill gå med på hahaha...

Idag kommer jag jobba 16-21.

Diabetesen då?

Dem nya lägre doserna fungerade inte för mig, jag blev hög hela tiden låg konstant på 17-25 så har fått höja dem igen och nu fungerar det ganska bra, vaknade med ett värde på 9 imorse, helt ok för att vara mig.

Nej nu skall jag börja söka utbildningar till hösten:)

Kram på er alla!

//Linda

(L)

Nu har mamma och pappa kommit hem,känns skönt mamma var jätteglad över att se mig thihihi...Har fått fina kläder, en stor kopp med tingeling på, väska och lite små saker. Dock blev en utav mamma och pappas väskor kvar i Amsterdam men dem kommer troligtvis under kvällen eller morgondagen, snart vankas det jobb för m nin del sen hämtar mamma och pappa mig så åker vi till Åsa och spenderar kvällen och morgondagen där, supermysigt!

Jag har 16 i blodsocker, förstår inte detta...ajaa...

Kram på er!

Diabetessköterska besök

Hej hej!

Nu har jag varit hos min diabetessköterska och vet ni vad??? Jag har sänkt mitt hba1c, jag blev överlyckligt!! Det är en ständig kamp för mig att hålla ett bra och stabilt hba1c, som mest har jag varit uppe i 11.2, men n u ligger jag på ett stabilt 7.1 värde, jag är jättenöjd och stolt över mig själv!

Jag tror det kan bero på att jag rör på mig väldigt mycket nu förtiden eftersom Shiva kräver mycket aktivering och för att slippa en busig,stressig och jobbig hund så tar jag långpromenader med henne, är ute och leker med henne osv, det måste vara det som har hjälpt! Tror jag i alla fall....

Vi pratade också om den där pumpen och min Animas pump är ju utskriven på mig i fyra år så egentligen får man ju inte bara avsäga sig sin pump och begära en ny, men vi skall försöka se ifall någon ny patient är intresserad av att ta min pump så jag kan få byta, den verkar såå häftig. Med den pumpen behöver man bara använda fjärkontrollen och ALDRIG ta upp pumpen+ så är det en blodsockermätare på något konstigt vänster i denn här fjärkontrollen. Så förklarade Anette (diabetessköterskan) det för mig. Den vill jag verkligen ha, hoppas hon kan hjälpa mig så jag får den och så är den bra för mig eftersom jag tycker att jag får byta resorvar så ofta med Animaspumpen, den rymmer 1.8 ml och den jag vill ha rymmer 3.0 ml.

Hon pratade också med mig om att gå över till vuxen och frågade hur jag ställde mig till det, jag är tveksam..lämna tryggheten??Nej tror inte det inte just nu i alla fall, väntar nog till våren i alla fall.

Jag pratade också att jag känner att det är jobbigt att gå och hämta ut mina diabetessaker på apoteket eftersom jag känner mig besvärlig, behöver mycket och tar lång tid. Känns som apotekspersonalen suckar när det kommer en diabetespatient, i alla fall när jag kommer. Hon sa att eftersom apoteket inte längre kommer ha monopol så borde dem vara rädda om sina kunder. Jag skulle stå på mig helt enkelt, ta den tid jag behöver och inte stressa, skall verkligen försöka!

Sedan ställde vi om lite inställningar på min pump eftersom jag är så låg så sänkte vi basalen och ställde in en blodsockerkvot. Nu har lindis stenkoll på läget!

Idag blir det att vara med mamma och pappa, ta hand om Shiva ( Nu tar mamma över Willma) och jobba kl 16-21, seadn åker nog jag med mamma och pappa ner till Åsa och sover där inatt så jag kan spendera dagen i Åsa med mina kära Åsavänner för en gång skull:)

Vad skall ni göra idag??

Ha det så bra alla bloggläsare!!

Kram Linda

Hej hallå:)

Godmorgon!

Idag är en sådan dag som jag verkligen inte tycker om, börjar jobba klockan 16:00 och dagen kommer bara bestå utav stressande städdning, hundarna och väntan på att jag skall börja jobba. Kan ju liksom inte bestämma/göra någonting eftersom jobbet börjar kl 16.

Blodsockret är lååååååågt som vanligt. så har varit uppe och tagit dextrosol.

Tea, jag tänker på dig en massa!!!!

Kram på er!

Cyckelprojektet!




Den 1 juli cyklar vi från Haparanda och den 9 juli från Helsingborg för att mötas i Kungsträdgården i en stor finaldag den 20 juli. Vi gör även 7 stopp längs vägen med aktiviteter. Vill du vara med? Ta med en kompis eller kom själv, cykla den sträcka du vill eller hjälp till på aktiviteterna. Allt för att stödja diabetesfonden, informera om diabetesförbundet och lyfta fram en aktiv livsstil. Dagen i Kungsträdgården kommer bland mycket annat vara fylld med föreläsningar, trolleri, musik av bland andra "Last New Year", boule, ansiktsmålning och utställningar. Kontakta oss för mer information. Hoppas vi ses!!!

Therese Knutsson, Ordförande Ung Diabetes
[email protected]
070 6964779


(Text och bild tagen från ungdiabetes hemsida)


Låter det inte görhäftigt?? Någon som skall cyckla??

Kram

Min vanliga update!

Hej hej!

Även denna morgonen blev ganska sen, men det är sååå skönt att få sova ut lite då och då. Var uppe med hundarna kl 9 och tog en promenad med dem sen gick jag och la mig och gick inte upp förän halv tolv typ haha...Sedan tog vi en promenad ner till Hemköp och träffade Ansa och Leo, mysigt att träffas en stund för lite prat och skratt=).

Sedan var hon tvungen att åka till vetrinären med sin hund så då gick jag och mina kära hundar hem, dock var det lättare sagt än gjort i denna värmen, vi fick stanna många gånger på vägen och vila, ge hundarna vatten och så för att dem skulle orka. Willma var väll den som tog mest av värmen men såg tiill att vi fick vila och att dem drack en massa vatten så kom vi hem ordentligt:) Dock drabbades jag utav världens migrän när jag kom hem, beror väll antagligen på att jag slarvat med att dricka så resten utav dagen har jag mest tagit det lugnt har pluggat en massa körkortsteori också, det är svårt, test proven gör mig förvirrad jag tycker svaren är likadana...Körkortet skall komma någon dag, jag skall sitta en massa med min syster så fort hon kommer hem från sjön, min älskade syster kan ju verkligen allt, va det än är så kan hon hjälpa mig, Tack för att du finns!

Shiva stack idag, hon låg på terassen och vilade sig och jag satt två meter ifrån och skrev på romanen då hon flög iväg som ett skott, jag efter, min snälla granne kom ut för att hjälpa mig och jag fic gå igenom hennes hus för att locka in Shiva, Shiva kom med en gång, då fick jag ju inte bli arg, men det är sååååå svårt att inte bli det, men hon skämdes nog skall ni se haha:)...

Har pratat med en vän till mig som har en schäffer diabeteshund, hon tipsar, peppar och finns där när jag undrar något, skönt att ha en sådan människa att fråga. Jag frågade henne om förslag vad jag skulle kunna arbeta med i höst och att jag ville jobba med hundar, hon svarade att hon skulle höra sig för i branchen. Tänk om hon kanske kan hjälpa mig????wihoooo....

Har börjat prata med en vänn som nog kan bli en ganska nära vänn, det känns sååå bra!!

Vet ni vad som är negativt med diabetes,sommar och värme?

Man har ingen hungerkänsla alls, jag gick hela dagen och frågade mig själv varför jag inte har ätit, svaret är dö enkelt, jag är inte hungrig eller sugen på att äta i denna värmen, inte konstigt att blodsockret är lågt! Mitt tips är att äta något lätt och sätta mobilen på larm så den påminer om att man skall äta, man tänker inte på det i denna värmen, eller hur?


Kram på er!

<3

Du är verkligen den finaste människa på denna jord, Älskar dig Rickard Westerlund!



RSS 2.0