diabetes

Skriver in och mailar med många som är intresserade att gå in som medlemmar i Kungsbacka diabetesförening, känns sorgligt att behöva ha en diabetesförening att gåtan inte löser sig så man kommer på något mot sjukdomen. Men nu när det gäller "gilla läget, tänk positivt" är jag nöjd att folk tar det viktiga valet att bli medlem i diabetesförbundet och sin lokala diabetesförening så vi syns, som en stor och viktig grupp!


<3

Eric idag blev det du och jag <3!

Galet förälskad!

Blodsocker

Idag började dagen med en promenad i skogen med både Willma och Shiva. Jag har passat mamma och pappas hund nu medans dom är i Thailand. Men idag på eftermiddagen var det syrrans skift så då får hon vara hundvaktare för lilla willma några dagar <3.

Sen var det skola och då började kaoset, jag satt på föreläsningen, hängde inte med alls i vad jag skulle anteckna, vad som stod på powerpointen och knappt syftet med föreläsningen. jag satt och smsade med min syster och sa att jag kände mig "dålig" inte fysiskt utan psykist, när jag tillslut förmådde mig att ta ett blodsocker så såg jag ju att det var alldeles för högt, vilket resulterade i ett negativt skolengagmang och förståelse. Oftast blir det så när jag ligger högt, jag känner mig faktiskt ganska "värdelös", ja visst låter det knasigt men det är en känsla jag får. Lite insulin gör väll susen tänkte jag, men inte tusan gjorde det det..Bråkat med höga värden hela dagen....åkte hem, gluttade in på Starbucks som öppnat på centralen men det fanns inget som passade mig och mitt höga blodsocker så fick vackert bara gå vidare, sätta mig på pendeln och åka hem, där väntade ju mna två favorithundar som bemötte mig med glädje. Shiva tittade doc lite suspekt, sniffade med nosen och uppmärksammade mitt tragiska blodsockervärde. Duktig vovve. Jag la mig på sängen och sov, brevid mig hade jag mina två tryggheter. Ni vet väl att Willma som liten också uppmärksammat mitt blodsocker mitt i natten och på det sättet räddat mig från en kraftig känning på natten som kunde slutat riktigt illa.

Vila vila vila, dricka,dricka,dricka,insulin,insulin,insulin...

Syrran hämtade willma, jag och Shiva gick på promenad. Blodsockret bråkar fortfarande..Jag ger upp, lägger mig i sängen och pustar ut, det är jobbigt med höga blodsocker, infektion på G kanske?

uch!

//Linda


lägger in det här så hoppas jag att jag skrattar åt det om 1 år ;)

Min facebook status 19/1-2012

Nervositet utan dess like...

Imorgon skall jag infinna mig på göteborgsuniversitet och hoppa på mitt fyraåriga lärarprogram. Hade känts tryggt att åka dit med någon som också skall påbörja samma bana, som också har fjärilar i magen idag, som också oroar sig för att passa in, som också oroar sig för hur det skall bli med schema,tentor mm....Men inte känner jag en enda än änsålänge..Och enligt mitt nya tankesätt så skall jag tänka positivt så, Oj vad spännande det skall bli med lärarprogrammet, oj vad roligt det skall bli att hitta nya vänner, oj vilken spännande utmaning som väntar mig!

Ledig dag :)

Har haft en dag i ledighetens tecken, bara gjort saker som är bra för mig. Inga måsten och inga krav.Har varit helt underbart. Och vet ni? Jag har haft ett blodsocker på under tio hela dagen. Hallelulija! Har det liksom hänt innan? Kanske är det de jag behöver? Lugn och ro..Så änsålänge finns det hopp om ett sänkt HbA1c. Men ja, det är låååångt jobb för att nå ett bra hba1c med tanke på gårdagens resultat på mottagningen.

Har i alla fall fått väldigt mycket inspiration på trixs jag kan lära Shiva, idag har vi tränat på "Pang" som resulterar i att Shiva skall ligga ner på sidan blixtstilla. Hon var duktig.

Och så fick hon prova på aktiveringsspelet jag köpte på hundmässan, "dog box" heter den :).

Nästa moment skall bli "Buga", fått lite tips från min vänn Hanna som också har en servicehund hur man kan lära hunden det, se så duktig Lovika är!

Det är bra för en hund att den får lära sig olika saker o därav får lite "hjärngympa", det är nästan ibland vettigare än 18000 långpromenader som man släpar med sig sin hund på ;).

Kram på er!


Förklaring...

Förstod att det va lite oklart och frågor kring att jag sa att mitt blodsocker sänks av motion, det gör det faktiskt. Men därav menar jag ju INTE att jag inte behöver insulin för att hålla mitt blodsocker.Blodsockret blir mer stabilt av mina promenader och jag kan reglera det bra med dom. Men självklart behöver vi insulin (Lantus t.ex.). Det behöver alla människor och inte bara diabetikerna. En människa utan diabetes har en konstant insulinfrisättning och produktion och det är ju den vi kompenserar med vårt insulin. Men kroppen förbränner mer glukos av motion och därmed blir mitt socker bättre av motion. Det är det enda jag menar!

Några frågor? :)

fan fan fan

Japp när man talar om diabetes har man all rätt att svära för den jäkla sjukdomen ställer till det ibland. Det resulterade i många blodsockertagningar natten till idag och ett besök hos diabetessjuksköterskan, skulle ju egentligen träffat diabetesläkaren första gången idag men hon var faktiskt sjuk. Till och med läkare kan bli sjuka ;) Mitt hba1c var högt och blodsockervärderna för höga. Det fick mig att bli ledsen och må dåligt, jag blev bra peppad på sjukhuset och fick det stöd jag behövde. Men fan va ledsen jag blev. Känns värdelöst att styra detta blodsocker, det går ju fan inte..Sen fick jag gå till lab och ta blodprov.

Väl ute från sjukhuset åkte jag till Kungsmässan och köpte mig ett par jeans och en tröja, gör alltid det när jag är ledsen köper mig ett klädesplagg, om jag mår bättre av det vettetusan men det skapar en nöjd (are) känsla i magen att få något nytt. tröstshopping. Sen långpromenad med Shiva och lite träning. Men mest promenad, behövt reflektera väldigt mycket idag hur jag skall lyckas hantera mitt blodsocker bättre.

Höjt novorapiden i alla fall....

På kvällen blev det möte med Kungsbacka diabetesförening, det var roligt och intensivt. Vi har mycket roliga saker planerade under 2012...

Linda

<3

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Fick en komentar om att det behövs insulin för att sänka ett blodsocker för en typ 1 diabetiker. Det håller jag absolut med om men mitt blodsocker sänks absolut av motion också. Eller så kan det gå åt andra hållet pga adrenalinpåslaget.Shivas promenader håller mitt blodsocker stabilt (oftast, man vet ju aldrig med diabetes), ett intensivt spinningpass höjer ofta mitt blodsocker. Hur är det för er? 

Idag är jag trött varit en lång dag på jobbet men nu är det lugna gatan här hemma, mamma och pappa åkte till Thailand idag, sjukt underbart! Jag är inte alls avundsjuk nej nej ;) Utomlands brukar mitt blodsocker hålla sig jättefint..

Imorgon skall jag till diabetesmottagningen och träffa min diabetesläkare (nya), min diabetessköterska skall vara med. Jag är nervös det är två viktiga personer i mitt liv som jag behöver mycket stöd och suport från,den kontakten och kommunikationen är jätteviktig för mig. Jag behöver absolut inga pekpinnar, då blir jag bara ledsen. Jag behöver stöd,motivation och pepping för att hantera min diabetes på ett bra sätt. Det tänker jag poängtera imorgon, hoppas det mottages bra.

Ser fram emot att börja på lärarprogrammet på torsdag.

Linda


Aktivitet med ungdiabetes

Kolla vad jag fick tips av från min kompis Fannie som jobbar i föreningen (SCUF), som ungdiabetes fast gluten istället för diabetes. Nu är det dags att planera götebortgs lokala aktiviteter med ungdiabetes!

Vad skulle du vilja göra för aktivitet med Ung Diabetes?

http://skolresan.goteborg.com/

//Linda

Promenad och blodsocker..

Motion skall ju sänka blodsockret, i varje fall mitt blodsocker. Men denna morgon gick inte som jag tänkt. Vaknat på 11.4 och en timmas promenad senare låg jag på 13.4..

Ibland kräver faktiskt min diabetes lite lugn och ro också, inte en massa fläng. Kanske det den ville idag? Ja ibland har jag och min diabetes lite svårt att kommunicera..

//Linda

Är du en diabetiker eller en person med diabetes?

Ja det är ett debatterat ämne i diabetesförbundet som jag faktiskt inte såg som en stor sak innan jag faktiskt började fundera på det ordentligt. För jag har ju alltid benämt mig som diabetiker, om jag nu behövt? Det är ju inte så direkt att man presenterar sig som "- Hej, jag heter Linda och jag har diabetes". För diabetesen får inte ha den centrala rollen över mig, aldrig i livet!

I diabetesförbundet har vi kommit fram till att man är en person med diabetes och INTE en diabetiker och det står jag helt bakom nu när jag fått chansen att tänka till lite. 

Jaja tillbaka till ämnet, jag ÄR ju faktiskt ingen diabetiker, det är ju liksom inte min personlighet på något sätt, mer än att jag kanske är bättre på att ta sprutor än många andra haha..Jag är en person med diabetes.Diabetiker? Nej jag är ett matlagningsproffs,shoppare utan dess like och bra på att träna hundar. Diabetesen har ingenting med mig som person att göra.

Det är min åsikt, vad tycker du? Är du en person med diabetes eller en diabetiker?

//Linda


Hundträning

Vissa går på agility med sina hundar för att få dom trötta, jag går på stan med min hund, passerar föremål,hundar,pensionärer som går sakta, barn som springer snabbt på fotbollsplanen. Vi hann även med att gå till preem där folk tvättar bilen,tankar och har allmänt stök omkring sig. Shivas uppgift var att hålla sig passiv i alla dessa situationer,stanna på mitt komando samt ha ögonkontakt med mig. Duktig prinsessa ♥

<3

Hej!

Shiva är inlagd på blåstjärnan igen, känns SKITKASST! Jag mår så dåligt över att min lilla prinsessa mår dåligt...stackars,stackars snuttan..Vetrinären vet inte riktigt vad som är fel men jag hoppas verkligen det är en svår magsjuka som kommer gå över.Så det inte är något n annat, uch...

Blodsockret svajar för mig, det är mycket som spelar in..Förkylning som precis slagit ut (underbart för blodsockret jeeay), oro för Shiva, mycket på jobbet och ja, jag känner att året började hastigt!

Men en bra och rolig sak är att jag träffat DU (ja vi kallar det så änsålänge), snäll,förstående,roligser bra ut,fantastisk,UNDERBAR..Kärt barn har många namn säger man ju! <3<3<3<3<3

Nu skall ju alla medlemskap betalas in inför 2012 års medlemsavgifter, 2011 var jag medlem i:

* Barndiabetesfonden
* Svenska service och signalförbundet
* Diabetesförbundet
* Moderata ungdomsförbundet

Första prioritet är Diabetesförbundet, där ligger mitt hjärta varmt må jag säga, jobbar ju både lokalt och nationellt där, det är viktigt för mig att jag syns som diabetiker och det gör jag bäst genom diabetesförbundet anser jag. Är du medlem i diabetesförbundet?

Ha det fint!

Linda

RSS 2.0