Telefonintervju

Hejsan!

Nu har jag precis avslutat en halvtimmeslång telefonintervju från Linköpingsuniversitet, dem skall följa mig och Shiva om utbildning och göra någon studie på detta, spännande!

Nu blir det körskola och sedan dans.

Kram från en lite piggare Lindis

Armband för diabetesforskningen!

Ville bara uppmärksamma detta fantastiska iniativ. 5 kronor går till diabetesforskning. Jag har beställt fem stycken. Hur många tänker du beställa??

Det är verkligen såhär det skall se ut, folk skall ta iniativ för att stödja diabetesforskningen,om bara tv4 kunde förstå detta också och ordna en tv-gala!!

http://www.caracollection.se///Linda

Kan inte sova..

Asså det går inte, jag kan inte sova!! Har försökt ALLT...Skall upp kvart i sju imorgon också så det känns ju inte så lovande..Idag har jag i alla fall varit på körskolan, fikat med Ansa och Mine och så jobbade jag 14-21. Den här dagen har bara flugit förbi i 110km/h.

Vet ni vad jag mer har gjort???Sökt in till högskolan. Såhär ser listan ut som jag sökte:

Socionomprogramet, lärarprogramet (svenska, samhällskunskap,religion) så tre stycken olika lärarprogram, journalist, juridik.


Det känns rätt och aktuellt just nu, jag vet inte hur morgondagen ser ut och hur jag känner då. Har i alla fall bestämt mig för att hel hjärtat lyssna på mitt hjärta när jag väljer utbildning, det är ju något JAG skall göra heeeela livet. Ångrar jag mig kan jag ju alltid tacka nej till min plats och göra något annat som mitt hjärta känner och vill..

Ni är bäst kära bloggläsare(L)

Shiva

Har varit på hundkurs med Shiva :-)

Nu skall vi sooooova :)

Kram

______________________________

Blodsockret beter sig läskigt, lågtvärde hela tiden trots att ja äter bra. Jag har sänkt basalen till 0.9 istället för 1.3, det är så bra med insulinpump ibland.


Sept. 28, 2009

Hej hej :-)

Denna dagen började tröttsamt eftersom jag nog tillslut fick somna vid 3 halv fyra tiden, suck vad störande dessa nätter är, satt uppe framför datorn och kollade på film. Vaknade av ett värde på 14.3 suck på det med!

Idag gick jag upp för promenad med Shiva, Willma och mamma. Under promenaden så bestämde vi att jag skulle få vårat stora rum där nere som planen var att det skulle bli ett gym men det är ingen som använder det, så det får jag till mitt istället, skoj skoj!!

Efter promenaden cycklade jag raskt ner till Komvux för att träffa min rättskunskapslärare, han var supertrevlig dock kände jag mig som en väldigt vilsen gymnasieelev i alla lagar och paragrafer :-) Men men det skall nog gå bra..

Kommer träffa honom måndagar klockan 10:00 varje gång för uppföljning.

Efter mötet med läraren så cycklade jag till kompetenscentrum för att jag behövde förlänga kursen, det kändes lite tigth att läsa färdigt kursen på 3 veckor som det var bestämt först :-)

Har ordnat samåkning till Hundinprovningen på fredag, mamma känner sig inte alls pigg så jag tänkte att jag och Shiva fixar detta själva om vi bara får samåka och vi får samåka med Leif ifrån Henån, han var supertrevlig! :-)

Kram på er!

spelar la ingen roll

Att klockan är tio i 2 på natten och jag bara vill sova, det skiter diabetesen fullständigt i, blodsockret är låååågt och vägrar gå upp...

Nepps nu blir det att sänka basaldosen, ett glas juice och vaka inatt...


Saknaden är enorm...

Ännu en helg med dig är över och fältvecka i militären väntar för dig, du finns i mitt hjärta varje sekund. Saknaden efter dig är helt enorm när du är borta, men jag vet att vi kommer klara av dessa elva månader, det är inte ens 11 månader kvar längre...

Snart blir det du och jag på heltid, det vi drömt om att ha en vardag ihop.

Men jag tänker ta vara på detta året, skaffa mig arbetslivserfarenhet, referenser, mer betyg och mycket egen tid och träning med Shiva...

Jag Älskar dig Rickard Westerlund!// Din Linda

Helg update!

Heeej :-)

Sorry för dålig update, men har haft en helt underbar helg och helt enkelt inte hunnit med att blogga...

I fredags så träffade jag MUF (moderata ungdomsförbundet) och så käkade vi ihop och va ute o kampanjade, det va supertrevligt. Träffade även MUF Halmstad även dem va suveränt trevliga :-)

På kvällen blev det utgång med lysestrandsgänget, lysestrandsgänget är dem som jag var ledare ihop med på diabetesfamilje lägret "Lysestrand", Det var en helt underbar kväll med middag på golden days och sen utgång. Jag skrev diabetiker i dem flestas händer haha vilken mamma man är :) Men det är en sådan nedrans bra signal ifall det skulle hända något!

Rickard hämtade mig på natten, superskönt! Även ifall Rickard inte hade varit med under kvällen så stannade han bilen i Kungälv så jag fick äta mat från korvkiosken, de ni alla diabetiker. Ät ALLTID efter en utgång spelar ingen roll vad klockan är. Gå aldrig och lägg er på tommage. Det är ett tips som jag alltid har med mig efter bakläxan jag fick på min 18 årsdag.

Lördagen blev en låååångsovmorgon och sedan blev det shopping i Stenungsund, Rickard fick handlat en massa kläder och jag fick handlat en tunika och lite smycken, superskoj!

På kvällen åkte vi hem till mig, hyrde film bakade en kladdkaka och mös framför tv:n.

Idag blev det jobb 12-15 sen så hade vi främmat här ifrån skåne, min brors flickväns familj var här och hälsade på, supertrevligt! :).

Nu skall jag kolla på film med syrran och hennes pojkvän, dem fick en lägenhet idag så det skall firas hihi!!

Kram på er!

//Linda

MUF kampanj:)

Hej hej:)

Måste säga att livet efter gymnasiet är MYCKET rolit just nu:) Igår jobbade jag på en skola och idag skall jag ut och kampanja för MUF (Moderata ungdomsförbundet)! Livet är fullt utav möjligheter!


Klockan ett skall jag möta upp mina kära muffvänner för kampanj, vi blir nog 6 stycken som kampanjar idag, skall bli spännande att se hur det går till!:)Barn + diabetes = åldern * 2

Något som jag ofta lägger märke till och blir grymt ledsen för är att barnen med diabetes tvingas växa upp så nedrans fort vare sig man vill eller inte. Jag själv var 5 år och 11 månader när jag blev sjuk. Alltså skulle precis börja skolan, då ansåg skolans huvudmän att jag skulle fixa diabetesen själv, hur skall en sexåring mäta av ett blodsockervärde och avgöra hur mycket insulin som skall ges? Risken finns att man avgör fel och det kan ge konsekvenser som jag inte ens vill tänka på...Tack vare min underbara mamma som stred med advokat vid sin sida fick jag också rätten till en rättvis skolgång med en personlig assistent vid min sida.

Barnens största problem skall vara vilken leksak dem skall leka med inte hur mycket insulin dem skall ta för att överleva dagen. Att lärare skall gå in och vara personliga assitenter är också fel, lärare skall undervisa elever och ge dem en bra grund för livet. Personlig assistent tycker jag är en fråga som skall komma ifrån skolan, Är ni i behov utav personlig assistent? Men givetvis så svävar ju okunskapen i luften och alla tror att diabetes är en barnlek. 

 Diabetes handlar om planering och strukturering, det kan omöjligt ett barn göra.

Barn är fortfarande barn även om dem är "diabetesbarn"!

Vad tror ni diabetesföreningarna, skall vi samankalla ett möte mellan politiker och diabetesföräldrar??

//Linda

En upprepning
Kära Samhället!

Måste tyvärr påpeka att ni har grymt mycket okunskap om min sjukdom, diabetes typ ett heter det för dig som tror att det heter sockersjuka, tyvärr hade ni också fel. Jag har också ingen allergi mot socker som ni också ofta tror jag kan faktiskt ofta vara i behov av socker för att få upp mitt blodsocker, svar nej jag har inte fått diabetes för att jag åt för mycket socker när jag var liten utan jag har drabbats utav en kronisk sjukdom som heter Diabetes och forskningen går framåt men man vet inte än varför jag fick diabetes typ ett men det är dorakt inte för att jag åt för mycket godis eller så innan så  det kan du också stryka ifrån din lista över intressanta saker du troget läst i din tidning och av allra största väl mening vill berätta för mig. Jag lovar er också att jag vet när jag inte kommer ha diabetes längre så när du ser "Diabetes kan botas"  i dagstidningen så blir jag inte frisk imorgon, Promice:). Light drickan som du är så säker på kan ge mig sjukdomar hmm jaa, det har du i och för sig rätt i men det handlar om litervisa mängder varje dag i flera årstid, sorry dude det måste du också stryka från din häftiga lista du har där det står all viktig info du vill berätta för mig givetvis i allra största välmening.
 
sluta skrik "aaaj det där måste ju göra skit ont" när jag tar blodsocker, det vet väll för det första inte du? och för det andra så behöver du inte skrika att det gör ont för det gör det oftast inte och det gör ju dorakt inte ont på dig så sluta skrik för jössenamn!!

Diabetes typ ett och typ två är inte samma sak, så fråga först innan du börjar jämföra mig med någon släkting eller kusin du har.

Det var allt från lilla mig, hoppas vi ses och hörs och att du lärde dig ett och annat!

Kram Linda

Hemma!

Hej hopp alla glada :-)

Nu har jag jobbat på skolan som elevassistent. Det är ett spännande yrke! Men med tanke på tystnadsplikt och sånt vill jag inte säga mer än att jag trivdes som fisken i vattnet :-)

Idag blir det nog hundkurs med mamma och Shiva.

//Lindis

Hos David, danskurs och tjejkväll

Hej hej alla glada och TROGNA bloggläsare!!

Lägerplaneringen hos David gick jättefint, det tog dock sin lilla tid att åka ner till David i SMÅLANDSTENAR, jag trode det var i Halmstad eller en liten bit utanför men ack ack så fel jag hade haha...Väl framme så stannade vi på ett Café ( hittade ett med uteservering eftersom jag hade Shiva med mig). Och sedan bar det av hem til David, träffade hans supergulliga flickvän Sanna där också.

Vi satt och planerade mycket jag och David, sen så blev det tacos som Sanna hade lagat, supergott! Efter tacosen så slutade jag och David att jobba och så tog vi allihoppa en promenad ner till videoaffären och hyrde film. Sen blev det filmkväll för hela slanten :-)

David och jag jobbar väldigt bra tillsamans på barnlägrerna i Hallandsdiabetesförening så det är superskoj att ha tonnårsläger som ett litet expriment. Men men inget är ju helt bestämt så så fort allt är bekräftat och klart så kommer jag avslöja mer om det lilla projektet :)

Idag fortsatte jag och David att planera och förbreda en presentation, sedan bar det av hemåt för min del. På tåget var det ganska jobbigt för jag mötte på två hundrädda människor som va väldigt otrevliga och det gör mig väldigt ledsen för Shiva är min bästa vänn, jag kan tycka att man kan ju sätta sig i en vagn för "icke hundar" om man är hundrädd. Shiva gjorde ju ingenting heller hon låg och sov hela tiden men ändå skulle jag håla henne i halsbandet så att dem kunde gå förbi och dem var inte ett duggtrevliga, nej fy tusan så fort jag får körkort så skall jag aldrig mer sätta mig på ett tåg, blir så ledsen när folk inte kan vara trevliga. Jag respekterar att folk inte gillar hundar givetvis men då behöver man inte sätta sig i en vagn där hunar får vara när det finns vagnar där hundar inte får vara och så kan man vara trevlig. Min åsikt ni har säkert era!

Väl hemma så blev det att möta upp Mine och Ansa för att gå på linedance, det var jätteroligt! Sedan gick vi hem till Ansa och kollade på film och åt fruktsallad mmmmmmm ÄLSKAR sådana kvällar, verkligen!!

Imorn skall jag arbeta på en skola och vikariera som personlig assistent för ett barn med diabetes, åå vilket bra och passande jobb för mig:) .

Kram Linda


Körskola och Halmstad

Hej och hå!

Idag blev det tidig uppgång för att gå till körskolan, vi körde landsväg idag och på torsdag blir det statstrafik, kul att det äääääntligen går lite framåt.

Idag så skall jag åka hem till David och planera ungdomsläger för Hallands diabetesförening, mycket mycket spännande. Men lite hemligt än så länge hihi...

Min trogna följeslagare Shiva följer givetvis med, till henne har jag köpt två smarriga tuggben som hon kan gnaga på medens jag och David planerar.

Vi hörs!!

//Lindis 

Kungsbacka brukshundklubb

Halloj!

Idag klockan 17:30 satte jag, shiva och mamma oss i bilen för att åka på hundkurs, kursen leddes av Kungsbacka brukshundklubb och klassen hette allmän lydnad.

Vi yrade runt som yra hönor i säkert en timma innan vi hittade klubben men väl framme så satte kursen igång, Shiva var superduktig, vi tränade platsliggning, fot och hundmöte.

Deltagarna på kursen var supertrevliga, vi satt och fikade lite i mitten av kursen, skönt och avslappnat!

Jag kände att det var lite för enkelt för Shiva egentligen men skall givetvis ge kursen ett försök.Shiva klarade av att gå fot trots att jag inte höll i kopplet, det satte jag runt nacken istället. :)

//Lindisen

pust och flås...

Stånk, pust och flås har varit ute och gått en långpromenad med Shiva och en springtur med mamma, hur hurtig  är det egentligen lagligt att man får vara på en dag haha:)??

började dagen på 8.2 i blodsocker men efter promenad + springning gick det ner till 4.2, bra jobbat!!

Nu blire cyckel till körskolan!!

//Lindis

Diabetesfamilj gästbloggar..

Hej!

Jag är en mamma till 8-årig flicka som insjuknade i diabetes typ1 den 13 juli 2008. Känslan jag hade när jag fick reda på att min flicka hade blivit sjuk var en rädsla som fick världen att kännas så overklig. Jag var helt utom mig själv som man brukar beskriva det. Jag har aldrig känt mig så liten och hjälplös.  Jag kunde inte göra någonting för att hjälpa min flicka som mådde så dåligt. Det gick upp för mig att jag inte längre hade förmågan att kunna skydda mitt barn från allt ont.

För ett tag sedan hade jag besök av en mamma till en 5-årig flicka med diabetes typ1. Vi pratade om hur det var när våra barn blev sjuka och när de skulle få sina första insulininjektioner. Detta var det värsta vi någonsin vi varit med om och vi behövde inte säga något mer om den situationen, för vi både visste. Vi satt där 1 år efter att våra barn blivit sjuka och återupplevde den känslan vi hade då med ögonen tårfyllda och kämpade med att inte brista i gråt båda två.
Just i den stunden kände jag hur viktigt det verkligen var att få prata med andra föräldrar som genomgått samma sak.
Att vara förälder är en av de svåraste uppgifterna vi har i livet. Att vara förälder till ett barn med diabetes är dubbelt så svårt.

En av anledningarna till att jag skapade hemsidan www.diabetesfamilj.se var för att föräldrar, barn, och ungdomar som lever med diabetes lättare skulle kunna hitta och få kontakt med andra som vet hur det är.
Det är lättare att prata med någon som vet vad man pratar om, och jag vet att ni alla förstår vad jag menar. Jag skulle vilja uppmana er att ta kontakt med någon av våra kontaktpersoner eller faddrar när det kommer tuffa stunder. Bär inte på detta själva när det finns personer som vet att ty sig till, att ta stöd ifrån.  Hjälp oss att känna oss värdefulla.


              

Helgen i sin helhet...

Hej hej!

Trots ett värkande huvud, en konstig trötthet har jag klarat helgen:)

I fredags hämtade Rickards kompis mig i Kungsbacka så gick jag med dem på fest på fredagen, superskoj men hade varit ännu  roligare om jag sluppit min jäkla huvudvärk. Det var jätteroligt att få träffa Rickard och umgås med honom.

I lördags så åkte vi ner till åsa och gick på mina föräldrars årliga kräftskiva mycket trevligt det med. På natten sov jag, Rickard och Shiva i Rickards husvagn, supermysigt!

Söndag blev det kalas hos min kusin Lukas som fyllde sju år.

Lördagen och söndagen bestod även av en massa promenader med gästerna som var med på kräftskivan och jag oh Rickard kom iväg själva på två stycken, supermysigt och superviktigt!

Hektisk helg, skall verkligen sova ut imorgon så kanske man slipper huvudvärken.

//Linda

Kubb-turnering, Halland mot Skåne. GIVETVIS vann Halland:)


Shiva tittade på :)
Bordet dukat och dekorerat:)
Ronald mcdonald huset

Hej allihoppa!

Nu har vi inte hörts på några dagar, i fredags var jag och besökte Ronald mcdonald huset där jag skall börja volentärarbeta en dag i veckan. Jag blev så nedrans berörd utav det där stället, gud vad diktigt det är att det finns.

Ronald mcdonald huset finns för barnfamiljer som måste ligga på sjukhus och inte kan bo hemma kanske beroende på avstånd, sjukdoms tillstånd eller andra omständigheter.  Huset sticker verkligen ut ifrån sjukhuset och är ljust och fint, inom hus har dem döpt olika namnen efter djur i djungeln, i skogen, på savannen eller i havet. Det finns två stora ljusa fina kök där familjerna lagar sin egen mat för att det skall lukta, smaka och kännas som hemma så gott det går. Barnets sjukdoms tillstånd drabbar ju inte bara barnet det drabbar hela familjen, alla blir påverkade på ett eller annat sätt och då skall man absolut inte behva tvingas splittra familjen.

År 1995 när jag fick diabetes blev familjen från början två läger, det ena lägret var jag och mamma eftersom mamma var med mig dag och det ena lägret var lag pappa, i lag pappa tillhörde även mina två syskon Henrik och Helena. Mycket stress och oro var det både på sjukhuset och hemma, tänk om vi hade kunnat vara tillsamans på Ronald mcdonald huset! Det blev ju givetvis bättre med tiden men att inte kunna vara tillsamans med sin familj under en "katastrof tid" blir en dubbel katastrof i mina ögon, Ni som aldrig varit i den situationen kan aldrig någonsin föreställa er förän man själv är där. Chocken, kaoset och paniken som drabbar personen och dess familj går inte att beskriva i ord det måste upplevas. Jag önskar inte ens min värsta fiende min "Diabetes resa".

I Lund är det ett projekt med nyinsjuknade diabetesfamiljer som bor där och får hjälp med matlagning av en dietist berättade föreståndaren, superbra projekt! Hoppas dem inte bara pratar om "bra mat" och att man skall äta nyttigt jämt, jag hoppas dem diskuterar hur man skall "uppföra" sig när det serveras pizza, tacos och efterätter, eftersom man inte kan undvika det så är det lättare att lära sig hur man skall behandla det.

Jag skall bli volentär där, vad vill du göra för att hjälpa? Här kan du få lite inspiration: http://www.rmdbarnfond.se/Så-hjälper-du-till.aspx?ID=147
Såhär ser huset ut i göteborg, jag var på informationsmöte med tre andra blivande volentärer där i fredags.

Många Kramar från
Linda

Hallo..

Hallu

Joo visst det blev lika tidig uppgång idag till jobbet 05:50 var jag uppe och jag var så trött så jag svor en lååååång ramsa först hihi...Jobbet höll på till 14:00 och sedan väntade ett möte på Komvux där jag skall börja plugga, mötet var inte mycket att ropa hej för om jag skall vara ärlig, hade lika gärna kunnat läst det hemma som dem berättade.

Jag frågade om service hundar var välkomna i skolan, men det var dem inte för det fanns allergiker, men jag då? mitt osynliga handikapp, det tar ingen hänsyn till. Jag respekterar givetvis att det finns allergiker men kan man inte finna en bra lösning? service hundar får tex vara på en viss del utav skolan?? vad som helst bara jag också kan få känna mig trygg. Det kan ta tvåsekunder att dimpa i sockret och då är det inte så jäkla roligt att stå där kan jag säga och inte för allmänheten heller  Men skall bli lite spännande att börja plugga lite lätt.Hoppas hoppas att detta är en fördel när man söker till högskolan. Vill ju verkligen komma in på juristassistent programmet.

Efter mötet kom mammas väninna och hämtade mig, Shiva och mamma för att åka på hundträff i kållered, det är ett gäng som träffas för att träna, leka och ha socialträning, det kostar inget och är otroligt lättsamt det va första gången jag var med där, super skoj! Shiva var jätteduktig på alla moment vi gjorde. Där skall jag absolut fortsätta att gå.

Imorgon skall jag på mitt första besök på Ronald mcdonald huset, hoppas verkligen att det är något för mig. En dag i veckan där vore underbart. Få koma ut, träffa folk, få erfarenhet och ja få tiden att gå tills man kan söka in på högskolan igen. Jag skall söka in till nästa "start" alltså i Augusti 2010, då har jag hittat i alla fall två program att söka. Jurist assistent  i Göteborg en KY på 1.5 år och statsvetenskap med inriktning på politisk kommunikation i Halmstad 3 år.

Skall träffa Rickard imorgon också, det var inte riktigt tänkt så men jag saknar honom så otroligt mycket och vill ha honom lite nära. Jag trodde inte att det skulle vara så jobbigt att ha honom i lumpen men det är JÄTTEJOBBIGT!!!Men det har gått snabbt redan över en och en halv månad!!

På lördag blire kräftskiva och på söndag skall jag mýsa med älsklingen min=)

Har inte mått så toppenbra idag med blodsocker, huvudvärk och lite allmänt dämpad, vad bror det på??

//Lindis
Hoppalong:)

Hej och hå :-)

Idag har jag jobbat 07-14 och nu är jag på fyren och väntar å¨att mitt möte med komvux skall börja, skall ju börja läsa lite kurser där.

Nu är i alla fall veckans jobb schema över, det har varit superroligt och jag har lärt mig jättemycket, känns verkligen att jag utvecklas med jobbet.

Imorgon skall jag besöka Ronald mcdonald huset i göteborg, ni vet det där sjukhushotellet vid drottning Siliva, jag kommer börja volentärarbeta där en dag i veckan om det passar mig, skall bli sjukt spännande! Någon som har några erfarenheter kring volentär tjänst på Ronald mcdonald?

Kram Linda

halloj:)

Nu har jag precis avslutat mitt 07-16 pass på äldreboendet, är kul att få tider. Skall jobba onsdag och torsdag också. Känns bra att säkra mina inkomster nu när man inte har något fast jobb thihi..


Sitter på fyren och väntar på att börja jobba på handikappsomsorgen två timmar, sen skall jag hem och mysa en massa med shiva. Hon är hemma och umgås med pappa:)

see you!!

//linda

Bilder ifrån helgen


Rickard och Shiva i skogen när vi plockade svamp :-)
I början av svampplockningen, taggsvamp, kantareller och trattkantareller.
Shiva i skogen:)
Jag och Shiva:) lägg märke till min nya frisyr hihi...

haha ibland tror Shiva att hon är starkare än vad hon är:)

Svamprensning:)Grabbarnagrus skall köra cross, Rickard är i rött:)
//Lindis

Saknat mig??;)

Hallå hallå:)

Har ni saknat mig??:)

Helgen har varit helt underbar, Rickard kom ju i fredags då blev det en massa mys, vi lagade mat och bara umgicks vi två, fick en ganska kraftig känning på kvällen, fråga mig inte varför för vi hade ju ätit en storbrak middag, 3.5 enheter insulin som vanligt jaa..Diabetes är ingen sjukdom man kan förstå..Men Rickard servade med mjölk, maränger och banan så det gick över och så fick han ensam ta kvällspromenaden med Shiva.

På lördagen gjorde vi en brakfrukost som bestod utav äggröra,bacon, köttbullar och korv, dagen fortsatte med en långpromenad för lilla Shiva och oss och sedan begav vi oss till Rickard istället. När vi kom till honom så åt vi middag och sen gick vi ut och plockade svamp i skogen, det var såååå mysigt och Shiva sprang lös hela tiden, eftersom det är Rickards föräldrars mark så fick hon vara lös. Jag börjar verkligen förstå charmen att bo så som Rickard bor, kan tänka mig det själv en vacker dag. Efter detta blev det lite lugn och ro, lek med Shiva och tv tittande innan vi begav oss till Rickards kompis och ijnvigde hans nya hemmabyggda bar, supertrevligt, Shiva var med hela tiden, hon va superlugn och låg och sov hela tiden, jag var såååå stolt över henne!

Söndagen blev det en lång sovmorgon och sedan skulle Rickard köra cross med hans kompis så då passade jag på att lata mig och kolla på idol haha..Avsnitten gick efter varandra hela tiden eftersom det var repriser. Jag gick ut med jämna mellanrum och tittade till dem och tog lite kort. Dem körde på inhängnat område för er som undrar:)

Efter det åkte vi till Kungälv och hyrde film samt köpte lite godis, supermysigt!

Idag var det ju måndag och på mitt schema stod det hemgång från Rickard sorgligt men sant :(. Men vi träffas till helgen igen så det blir inte så långt glapp. Här hemma blev det lite middag och sedan cycklade jag ner till medborgarskolan där våran danskurs skulle starta! Jag, Mine och Ansa har börjat dansa linedance, det såg ganska löjligt ut men var superskoj:D Skall bli jätteskoj att göra detta 11 gånger till!

Imorgon blir det jobb 7-16 för min del..

Blodsockermätaren ligger kvar hos Rickard, skönt att det finns reserver!

Kramar i massor till er kära bloggläsare...


Kramar i massor!!


Ny blodsockermätare!

Hjalloj:)

Har fått ny blodsockermätare, är verkligen supernöjd. Och vet ni va det bästa är, det finns inga blodsockerstickor!! Dem åker in i mätaaren det är som ett litet band istället...Det negativa är ju att den är ganska stor men det positiva är att den inte väger mkt alls!! Är supernöjd! Accu check mobile heter den!


//Linda

Kungsbackaskogen!

Hej hej:)

Idag blev det tidig uppgång för min del, skulle nämligen med en liten tjej med diabetes på skolutflykt hennes assistent hade nämligen blivit sjuk. Dete var jättemysigt att vara med. Fick även förfrågan om jag ville vara deras vikarie, GIVETVIS svarade jag med ett leénde=)

Nu har Rickard kommit, vi skall äta middag och bara vara idag, saknat honom något oerhört!!

//Lindis

(L)

Hejsan hejsan!!

Idag var jag hos frisören i nästan 3 timmar, det blev färgning, några slingor fram och klippning, nu är håret kort, har bara liiiiiiite ångest hihihi...Men är nöjd! Älskar verkligen känslan hos frisören när man blir så ompysslad och uppassad, drack capuchino och läste massa skvallertidningar haha...

Sen blev det möte med diabetesföreningen, dock var jag där en halv timme innan, trodde det började 6 men började visst halv 7. Vi tog upp en massa intressanta saker och jag tror att hösten för Kungsbacka diabetes förening kan bli super intressant, kan nog inte avslöja så jättemycket men dock kan jag avslöja en spännande sak som jag tror kommer uppskattas av många föräldrar till barn med diabetes, diskussionsträffar med andra diabetesföräldrar, bjuds på fika och jag leder samtalet framåt om det inte alls verkar gå att få igång en diskussion. Det är ett starkt önskemål ifrån många, skall verkligen kämpa för att det skall bli allvar utav denna idéen!

Mina vänner kommer kanske också genomföra ett projekt med hjälp utav Kungsbacka diabetesförening, mer info och update kommer!

Efter mötet så blev det bio med Helena, Vi såg den nya beckfilmen den var kanonbra!

Kram på er!!

Ni börjar bli fler och fler!

Det är roligt att ni bloggläsare bara ökar och ökar..Det gillar jag!

Nu är dagen slut och lilla jag skall sova..


Falska insulinnålar!!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5758746.ab


Amen va fan är det här för skit!!! uch blir så arg..

Ungdiabetes mottagningsformulär

Hej!
Tänkte tipsa er om ungdiabetes mottagningsformulär, det är till för att effektivisera och öka kvaliten på ditt läkarbesök på diabetesmottagningen. Mottagningsformuläret gör dig mer förbered vad du behöver diskutera på ditt läkarbesök, för mig kommer det vara väldigt användbart då jag ALLTID glömmer minst hälften av vad jag vll få ut utav läkarbesöket och så får man minst vänta 3-6 månader innan man kan ta upp det igen på det nya besöket.

Läs mer om mottagningsformuläret på www.ungdiabetes.se

//Linda


Läs om cirkuslägret!

Heej:)

Läs om Cirkuslägret jag arrangerade tillsamans med min syster Helena och rådsmedlemen Frida på ungdiabetes hemsida (www.ungdiabetes.se), ni ser det direkt på första sidan!

Mvh
Linda

Åsa

Hej hej:)

Idag åkte jag med pappa till sommarhuset i Åsa, tog givetvis med Shiva. Började dagen där med en långpromenad för mig och Shiva, blev dock lite förskräckt när vi kom till min vanliga promenadslinga, helt plötsligt var det en massa kor där!! Så dit gick vi inte in...Hittade en annan mysig liten skogsväg som jag och Shiva traskade in på sen kom vi hem och hade lite lydnad och lek :-)

Efter Åsa blev det körskolan, fick 62 poäng på övningsteorin och man skall ha 63, gaaah!!

Nu vankas det snart hemalagade köttbullar, potatismos och brunsås mmmmmmm!!
//Lindis

Frågestund!

Fråga vad ni vill veta så svarar jag:)

Kram

pust och flås..

Syrran och hennes pojkvän lyckades lura med mig på en springrunda,aaaaaa jag= noll kondis alls haha..Men det gick bra och jag överlevde:)

Gå ut och springa sägs ju vara bra sååå varför inte??;)

Kram

Bilder ifrån regementetsdagSoldaten :)


Musik orkestern marsherar in

Dem värnpliktiga står uppställda och fanan tas fram, va lite häftigt att se detta.
Puss (L)


Tillbaka efter helgens äventyr!

Hej hej!

Igår blev det tidig uppgång, Rickards föräldrar hämtade mig redan kvart i 7 och så åkte vi tillsamans till LV6 regementetsdag för att hälsa på min kära pojkvän,jag var lite spänd och nervös hade ju aldrig varit på en sådan dag innan men det var bara roligt. Det började med att vi såg alla värnpliktiga marshera in på gården för uppställning, det var verkligen roligt och spännande att se.

Sedan fick vi lyssna på en massa gubbar som pratade, en som sjöng nationalsången och sånt, kan ju påpeka att regnet bara öste ner så det måste vart en pina för militärerna som stod där, sedan fick vi en liten rundvisning utav Rickard innan vi begav oss till stället där man typ kunde få gå runt och titta på olika saker och sånt, det som jag var mest fashinerad över på dagen var en hunduppvisning där dem tränade spår, då en person hade gömt sig i en bil på en stor gräsmatta och Klippa som hunden hette skulle ta upp spåret efter människan och markera för dem andra vart den personen befann sig, häftigt att se!

När vi var färdiga så åkte vi till Åsa och hälsade på mina föräldrar och hämtade Shiva som skulle med oss hem till Rickard. Vi satt och fikade o tog en promenad för att visa området, mysigt!

Sen bar det av till Kungälv för att göra oss iordning för aty gå ut med kompisarna för mat på buffén Bamboo och utgång, blev en mycket trevlig och sen kväll, det gillar vi!!

Idag gick vi upp för att ta Shiva på morgonen sen så har vi verkligen tagigt det lugnt hela dagen, sett en film, tatt ut Shiva i skogen och kastat pinne, tatt en ordentlig tupplur mitt på dagen (2 timmar!!) haha...

Jag och Rickard tog samma tåg sen idag eftersom han skulle tillbaka till militären i Halmstad och jag till Kungsbacka, träffade några utav hans lumparkompisar också dem va jättetrevliga :)

Middag på Restauang Bamboo
Jag,Mine och Ansa på golden days...


Älskar dig mest <3
Jag och Emil:)

Nej nu skall Lindis sova...


Kram

sårar

Någon sade till mig att jag skulle vara tacksam för att det bara va diabetes, det kunde ju varit så mycket värre..Jag har valt att ignorera dem komentarerna från allmänheten just för att dem är så oerhört dumma och störtkorkade...

Mycket värre än vadå? Att ALLTID ALLTID gå med tankarna om blodsockret, aldrig kunna slappna av, evig planering, många vakande nätter, förstörda dagar tack vare blodsockret, ångest inför komplikationer. Jaa listan kan göras lång.

Bort med den komentaren är ni snälla, den sårar..


Kram

Lindis mys på högnivå!

Hej hej min kära blogg!

Idag började dagen med en Shiva besiktning hos vetrinären som vi klarade felfritt, kändes superskönt!Pappa var med och hjälpte mig. Hon vägde 32.4 kg så hon börjar bli stor min lilla snutta:)

Efter det fyllde jag i alla SOS papprerna med en gång och skickade in dem, sen kom Ansa och Leo på besök och dem har jag umgåtts med hela dagen.

På kvällen kom hennes pojkvänn Freddy, hans kompis Filip och Mine på besök, vi va alla lite hungriga så jag bjöd dem på mat och sedan hade vi filmkväll, supermys!

Saknaden efter Rickard har varit enorm idag, vet inte varför just idag men idag har det verkligen varit jobbigt men men jag börjar med nedräkningen tills han kommer hem för gott!!

Tack Ansa, Mine, Leo, Freddy och Filip för ni gjorde min dag så lyckad:)

Lindis

Vetrinär besiktning

Nu har jag varit hos vetrinären med Shiva för besiktning inför SOS, det gick jättebra och vetrinären hade inget att anmärka.

Skönt!

//Linda

(L)

Halloj!

Idag blev det tidig uppgång för körskola, började med en snabbpromenad ut med hundarna sen cycklade jag till körskolan på min nya cyckel som jag köpte igår, så nu alla tjuvar GE FAAN i den, jag vill ha den ifred...Är så jäklans trött på folk som stjäl saker, jag har bott i Kungsbacka i ett år nu typ och redan blivit av med två cycklar.

Körskolan gick helt ok men jag kände mig lite ringrostig.Skall verkligen satsa på körskolan. Skall ju börja plugga nu också. Kommer nog börja med rättskunskap och matematik B. Kompetenscentrum känns tryggt, dem verkar väldigt måna om än där. Skall träffa studievägledaren på törsdag klockan 10 och lägga upp ett schema.

Idag skall jag tillbaka till mitt sommarjobb och jobba, har fått timvick där. Skall bli kul men kommer nog va lite ringrostig där med ibörjan haha...

Blodsocker på 6.7 när jag vaknade!

Kram och hejdå!

RSS 2.0