Om

Om alla med diabetes var medlemmar i diabetesförbundet tror jag att vi skulle ha större chans att få en diabetesgala, eftersom vi då syns som en större grupp. Vad tror du?


Lindas morgon rabbell..

Ach och uch vilken tidig morgon det är idag, det har det i och för sig varit hela veckan, min praktik fortsätter rulla på, snart har jag varit på skolan hela veckan. Igår åt vi maten i "bamba", jag var lite skeptisk men maten var super fräch och jättegod, stor salladsbuffé bjöds det också på. Efter praktiken gick jag och Eric på bio o såg kvarteret skatan, den va superrolig ;).

Idag är det dags för träff med LUD-Göteborg, skall bli jättekul :).

//Linda

Om alla

Skulle ta bussen en dag innan världsdiabetesdagen och skicka sina insparade bensinpengar till diabetesfonden, undra hur mycket vi skulle få in :-)


<3

Hehe strejkar mot dom för jävliga bensinpriserna idag genom att ta bussen, det gillas inte egentligen. Men men plånboken kommer ju vara lite lidande genom mitt val att bli student, så ja..Gilla läget tänk positivt!


Hej och hå

Hej gänget!

Här har det varit fullt ös medvetslös hela långa dagen, jag går ju på praktik just nu så dagarna är fyllda med roliga aktiviteter på aranäsgymnasiet. Jag är grymt imponerad av alla cochande lärare och flitiga elever som jag träffar på. Jag lär mig mycket och får en trevlig praktiktid. Shiva fick umgås med min mamma så hon inte blir ensam, jag gillar inte att lämna henne själv. Men ibland måste hon ju givetvis få vara ensam också, men hunden är ju ett djur som gillar att varaa i flock. :)

Vi var ute och åt med våran handledare idag och efter maten var det ju dags för min insulindos, handledaren vet inte om att jag har diabetes men detta var ett perfekt tillfälle att visa det, med lite tvekan (Varför tvekade jag??) men jag tog mitt insulin, varför skall jag behöva dölja det?

Jag tror tyvärr jag fortfarande känner att jag måste dölja det ibland eftersom jag är rädd att bli fel bemött, folk har sådan grym okunskap om min sjukdom fortfarande..Jag hjälper inte till att informera genom att dölja min diabetes, inte alls..

Hur skall vi göra för att informera mer om diabetes och krossa fördomarna kring diabetes?

 

Diabetes frågehörna

Jag är medlem i en grupp på facebook som heter "Diabetes frågehörna" , det är en trevlig diabetesgrupp där man verkligen får chansen att ställa frågor och få svar från personer som "been there done that", jag slängde ut en spännande fråga precis om vi kan hjälpas åt att hitta peppande och bra ord om diabetes för att se hur stort komentarsfältet efteråt blir.

Jag förstår att det är jobbigt att tänka positivt och bra om sin diabetes och jag skall absolut vara ärlig och säga att det är lika svårt för mig, jag fäller grymt mycket tårar över denna förbannade sjukdom som drabbat mig, när jag var yngre försökte folk trycka in en mening i huvudet på mig "Diabetes är ingen sjukdom det är en livsstil", Jag har fortfarande inte köpt den meningen, det är sjukt jobbigt att leva med sjukdomen och jag måste få gråta,skrika och vara förbannad över att jag fått denna sjukdom och ja tro fan det har blivit en livsstil, men sjukdom kan jag inte undvika eller springa ifrån hur jäklans snabbt jag än springer, den kommer alltid i kapp...

Men jag måste också få vara glad,skratta och se ljusglimtarna i sjukdomen, mitt svar blev:

Vänskap, genom alla diabetesläger,aktiviteter och träffar som varit pga min diabetes har jag fått otroligt mycket vännner, har till och med varit i Dubai på diabeteskonferens och träffat hur mycket diabetiker som helst från hela världen.

Vad skulle ditt svar bli?

// Linda ---<--<-@


"
Kan vi inte hjälpas åt att hitta peppande och bra ord om diabetes? Vore kul att se hur stort komentarsfältet blir, så om man nu måste hitta på positivt om diabetes, vad skulle du säga? Säg gärna en förklaring efteråt :)
Shiva fyra år

idag blev min lilla prinsessa fyra år, tänk vad snabbt tiden har gått <3


Ungdomsträff med Kungsbacka diabetesförening, välkomna!

Conversation-map träff med Kungsbacka diabetesförening

Kungsbacka Diabetesförening inbjuder dig mellan 13-25 år för en diskussionskväll med dietist Agneta Strömgren som diskussionsledare, diskussionen kommer styras genom Conversation-map som företaget Lilly står bakom. Det blir en kväll för eftertanke,lärdom och aktivitet.

Datum: 18/4

Tid: 18-20:30

Plats: ABF-huset i Kungsbacka

Anmälan sker till Linda Barknertz 0733-655809 eller till email: barknertz.linda@gmail.com

Hoppas vi ses!

 


Första VFU dagen

Heej!

Idag började jag min praktik på Aranäs gymnasiet i Kungsbacka, det var roligt att se hur mitt blivande yrke kommer se ut i praktiken. Jag kommer gå med en svenska/engelska lärare. Mina inriktningar kommer vara svenska/religion så jag skall få gå några pass med en religionslärare också. Idag gick vi bara halvdag eftersom vi skulle vara på ett möte i skolan också, det blev en snabb lunch på Subway, det gillar min diabetes lite lagom, den rekomenderar subway istället för mcdonalds. Men helst skall min lunch vara tallriksmodellen, men det går inte alltid att ligga diabetesen till lags, ibland får den anpassa sig till mig och mina behov.

Nu skall jag och Shiva ta en promenad sen skall jag läsa Frida Kullbergs bok "Från ungdom till ungdom" som jag vann på Noragyll.blogg.se . Skall bli spännande att se vilken bild den boken ger mig av diabetes.

Vilken "diabetesbok" rekomenderar ni?

Må så gott!

Linda

Slottskogen

Idag åkte jag och Eric in till Slottskogen för lite miljöombyte och aktivitet mitt i vardagen, mysigt. Shiva uppskattade det jättemycket, lev en bra träning för henne att titta på ankor,sälar,pingviner mm. Vi råkade dock gå in på fresbe golfbanan, tänkte la att det va lite välkonstigt att det flög freesbes överallt hihi..

Allt avslutades med lunch på en uteservering.


Tankar från mig i egenskap av ordförande i Kungsbacka diabetesförening

Nu har vi i Kungsbacka diabetesförening haft årsmöte och jag fick förtroendet att vara ordförande och leda föreningen ett år till, det känns spännande att driva en så aktiv förening, föreningen har personligen gett mig otroligt mycket. Idag är vi en förening på 154 medlemar, jag hade idag glädjen att välkomna en ny styrelsemedlem och fick även tacka av en trogen styrelsemedlem som arbetat troget hos oss i 30 år, för min del är ju drömmen att det inte skall behöva finnas någon diabetesförening men tyvärr härjar diabetes fortfarande och då gäller det att göra det bästa av situationen.

Vi startade upp 2011 med att uppmärksamma föreningens 30 åriga födelsedag med ett stort jubileum och en föreläsning av diabetesläkare Ragnar Hanås. Frågestunden med Ragnar var värdefull, våra medlemar har rätt till Kunskap om diabetes och det vill vi som förening givetvis ge våra medlemar. Jubileumet avslutades med dans på dansgolvet till live-musik.

Många i föreningen har blivit nära vänner på grund av den gemensama nämnaren Diabetes, vi har märkt att många behöver kontakt med andra personer med diabetes. Det går aldrig att jämföra sjukdomen eftersom den är så inviduell, men för min egen del så känns det otroligt skönt att få chansen att fråga någon hur dom tänker kring olika diabetesrelaterade saker. Jag kan alltid lära mig något nytt. För vissa är ett telefonsamtal värdefullt, jag försöker att som ordförande vara ett stöd på telefon också. Kanske har man en snabb fråga som jag kan hjälpa till med? Kanske finns det ett behov av att bara få prata? Jag ställer gärna upp, det är viktigt att finnas för varandra. Kan inte jag svara så har jag många fantastiska vänner eller kontakter som kan ställa upp. Frågan är alltid fri i Kungsbacka diabetesförening.

Det är roligt att få följa med och arrangera barnaktiviteter, i år var vi på Kungsbacka brandstation och hälsade på brandmännen, åkte brandbil och hissade ner oss på brandstången, det var uppskattat och den dagen bjöd på många skratt. Som förälder kan jag tänka mig att det är viktigt att få prata med andra ”diabetesföräldrar” så vi arrangerade även en träff på lekhuset, djungelrummet. Där fick barnen leka och härja hur mycket dom ville och föräldrarna fick en chans att sitta ner tillsammans och prata. Jag vill finnas där för både föräldrar och barn. På djungelrummet dyker alltid frågor upp, hur kan man stötta diabetesforskningen? - Genom att köpa en sötisnalle på diabetesförbundetshemsida, Hur skall det gå för mitt barn i skolan? – Det skall gå bra, Kungsbacka diabetesförening tog kontakt med för och grundskolenömdens ordförande för ett informationsmöte om diabetes. Det var givande.

Vi hade också föreläsning med dietisten på barn och ungdomsmottagningen, det var fashinerande att lyssna på. Hon kan bidra med mycket. Världsdiabetesdagen uppmärksammar vi alltid, det är viktigt. Min vision är att göra världsdiabetesdagen enormt stor i Kungsbacka, hur skall jag lyckas? Tips mottages tacksamt.

I år kommer diabetesbarnen och deras syskon erbjudas en idrottsdag,föräldrarna kommer få lära sig om Extend, vad mer föreningen kommer hitta på kommer vi komma fram till på nästa styrelsemöte. Detta var lite tankar från kungsbacka diabetesförening, jag tror att vi kommer göra underverk detta året, jag hoppas vi kommer samla in pengar till forskningen, uppmärksamma diabetes, vara ett stöd för våra medlemar, vara en rolig och givande förening samt vara ett stöd för politikerna i Kungsbacka. Vad viktigt det är att det finns en diabetesförening, vad roligt det är att få vara en del av en diabetesförening och vad mycket det ger mig.

Min vänskapskrets har ökat enormt sen jag började engagera mig i diabetesföreningen, det är jag ytterst tacksam för, jag tycker diabetes är en komplicerad sjukdom att leva med men diabetesföreningen underlättar något enormt för mig.

Tack för förtroendet att få vara ordförande ett år till! Bild från Livets Gång 2011 som arrangerades i Kungsbacka av Kungsbacka diabetesförening.

Blev vald till ordförande

I Kungsbacka diabetesförening idag på årsmötet, det känns jätteroligt eftersom det är en sådan grym förening som enligt mig började från minus och nu gått till starkt starkt plus. Vi har föreläsningar, aktiviteter och träffar som passar alla medlemmar på något sätt. Styrelsen är som min andra familj, under förra året delade vi upp mötena och hade dom hemma hos varandra. Det gjorde verkligen en familjär stämning. Som ordförande försöker jag att vara informerad om diabeteshändelser, vara kreaktiv och nytänkande, lyssna på dom andra i styrelsen och ta till mig och vara öppen för nya ideér det kommer man väldigt långt med.

Det är roligt att vara med och leda något som är så nedrans viktigt <3.

Är du medlem i en diabetesförening? varför,varför inte?

//Linda

Jag frågade

Jag frågade om han hade en fråga, det hade han inte.

Han höll en skärpt blick på sin Metro tidning efter min fråga. Typiskt, jag kunde lärt honom mycket om diabetes ju!

Seminariet är färdigt och godkänt, gött!

//Linda


Skall jag fråga?

Sitter på pendeltåget och har precis kontrollerat mitt blodsocker. Personen brevid mig stirrar något enormt, han ser både nyfiken och förskräckt ut. Bör jag fråga om han har en fråga till mig? Eller skall jag vänja mig vid att folk tar sig rätten att blänga??


I <3 Diabetes

Hej!

Har ni sett att diabetesmannen har tagit fram lite coola diabeteströjor och har en egen webshop där man kan beställa dom: http://diabetesmannen.spreadshirt.se/ 

Jag skall beställa tröjan med detta trycket, jag tycker den har ett fint dolt budskap, Jag behöver bli ett med min diabetes för att lyckas bäst med den, jag behöver hela samspelet och det tycker jag denna tröja visar på ett neutralt och bra sätt. Jag skall beställa den och ha på mig den när jag springer vårruset i maj, diabetes måste synas och höras, jag måste vara en del i att sprida diabetes. Egentligen har jag inte tid att tycka det är pinsamt att ta fram blodsockermätaren bland folk,ge mig insulin på bussen eller gråta över att folk för över okunskap på mig och diabetes. Det tar för mycket tid, jag måste ge mig och och sprida kunskap om diabetes,jag måste vara den som frågar om personen som stirrar på min blodsockertagning har några frågor så den inte behöver stirra nästa gång, peppa/coacha andra diabetiker, påverka politiker, göra insamlingsgalor och jobba med diabetesprojekt. Ingen tid får gå till sspillo, ibland önskar jag att jag var flera personer så jag både kunde vara i skåne och prata om diabeteshundar, i göteborg för att informera skolpersonal om diabetes och i Stockholm för att påverka politiker till vettiga diabetesbeslut. Men vem vet? Någon kanske vill hjälpa mig? Drömmen är att starta ett diabetesreltaterat företag..

Vad är din dröm när det gäller diabetes? 

Hur skulle eran diabeteströja se ut om just du fick bestämma?

//Linda 


Diskussion och debatt

Det har debatterats lite i bloggvärden angående diabetes och hur man bäst "tar hand om sin diabetes", det är en intressant dialog att följa och jag tycker det är spännande att se hur inviduell sjukdommen är. Ibland blir folk provicerade för hur någon annan "tar hand om sin diabetes", det är ju inte lika bra som just en själv gör.  Men vet ni vad diabetes är en inviduell sjukdom och så som det fungerar för mig kommer jag fortsätta att göra och jag respekterar att alla inte kommer göra som jag.

Debatten handlar nästan alltid om att man borde eller inte borde göra saker som diabetiker, men vettetusan hur någn annan kan veta vad just jag eller vad just du borde göra, det vet ju bara du själv. Du är ju chef över din diabetes, ingen annan. Visst läkare och sjuksköterskan har ju ett och annat att säga till om men det är ju alltid DU som har det slutgiltliga över din diabetes. Ord som jag avskyr är när folk skall påpeka att jag inte skött mig, va tusan vet du om det vill jag egentligen fråga. Men jag biter ihop respekterar att just den personen inte har lika stor kunskap som jag inom området. Det är nog så jag måste börja se det när folk skall lägga sig i, det kommer ta så jäkla mycket kraft och tid att debattera med folk att jag visst kan äta socker, att det är skillnad på typ 1 och typ 2 diabetes, att jag inte blir av med diabetesen om jag äter vitaminer ( yes det tipset har jag fått!).

Det förvånar mig att folk speciellt på nätet tror att dom har rätten att uttrycka sig hur man vill, sakliga diskussioner är alltid intressant men när en diskussion blir ett påhopp så blir det istället pinsamt. Så människor ut och diskutera sakligt, inga påhopp då blir man inte bemött bra.

//Linda

=)

Efter lite möten jag haft idag tog jag fram cyckeln och tog årets första cyckeltur med Shiva, hon sprang för glatta livet och var verkligen nöjd, jag var också nöjd som fick komma ut och röra på mig.

Men vad tror ni mitt blodsocker ligger på? FUCKING 14.5
förbannade 14

Detta jäkla 14 värdet verkar min blodsockermätare bestämt ha stannat på, fan vänd någon jäkla gång. Jag motionerar, insulindoserar och anpassar mig men ibland hjälper det inte, suck blir så jäklans trött på siffran 14 just nu. 14 är inget värde jag mår dåligt för men det är ett för högt värde som min kropp absolut inte får anpassa sig efter. Jag blir så trött när min ansträngning inte räcker till, jag vill bara få en 7:a, eller varför inte en 5:a? Men jag skulle för den delen kunna nöja mig med en 8:a eller 9:a. Bara inte det där förbannade 14 värdet!

Söt vovve

Shiva efter simmningen i havet :)

Simning och fysisk aktivitet resulterar i en trött, lugn och harmonisk Shiva. Då är matte också trött,lugn och harmonisk hihi..


Idag är det söndag

Hej gänget!

Åå sitter och tittar på "spårlöst", är ett sådant rörande program när folk söker sina anhöriga i andra länder. Just nu är det en adopterad tjej som söker sin mamma i Thailand, tårarna sprutar!

Dagarna flyter på här, bor ju fortfarande i mina föräldrars sommarstuga och skall göra det ett tag till, mitt kontrakt påbörjas den 2:a maj, egentligen den 1:a maj men det är ju oturligt nog en röd dag (just denna gången är det oturligt hehe) så jag får tillgång till lägenheten den 2:a maj. Men håller tummarna för tidigare inflyttning.

Idag började jag och Shiva dagen med en långpromenad vid havet, vi vandrade på klipporna, mös och njöt! Sen fick Shiva bada i havet. Det är bra och resulterade i en trött och go vovve.

Diabetesen är lite jobbig just nu, eller jag skall formulera om mig. Jag tycker det är jobbigt att ha diabetes i nuläget och skall verkligen försöka jobba för att motivationen skall komma tillbaka, jag vill så gärna men åå ibland tappar jag suget att hålla koll på allt. Shiva hjälper mig på det sättet genom att hålla mig aktiv och fysisk aktivitet är grymt bra för mitt blodsocker, hade jag inte haft Shiva så hade jag absolut inte rört mig på samma sätt som jag gör idag. Sen har vi Eric som kommit in i mitt liv och skapat en massa glädje, tagit bort stress och oro som resuluterar i en mer harmonisk vardag, vilket också påverkar mitt blodsocker till det bättre.

Sen har vi skolan, jag vettetusan hur jag skall bete mig, det verkar som bara att jag går in i klassrummet/föreläsningssalen så får jag högt blodsocker. Vad är det för fel? Det är ju roligt och jag har valt det själv att läsa till lärare. Men det är stressande med tenta,uppsattser och inlämningsuppgifter. Stress påverkar negativt på blodsockret. Jag får högt...Känner någon igen sig? Tipsa gärna!

//Linda

Lokala ungdiabetes i göteborg med omnejd

Hej!

Nu är det dags att starta upp lokala ungdiabetes i göteborg med omnejd. Våran första träff kommer vara på Göteborgs diabetesförenings kansli, där kommer vi bjuda på fika och ha ett planeringsmöte hur LUD skall se ut i göteborg med omnejd 2012.

Hoppas just DU kan k...omma och hjälpa oss att få igång LUD, tänk vad mycket roligt vi kan göra ihop. Jag skulle vilja arrangera en föreläsning, vad skulle du vilja göra?

Anmäl dig genom att svara på eventet, om du INTE kan komma så var noga med att höra av dig till mig så vi kan beräkna fikat.

Vid frågor kontakta Linda 0733-655809

Hoppas vi ses!

Njuter

Hej :)

Är i Åsa med hundarna och njuter av det fantastiska vädret, har till och med städat bilen, duktiga duktiga jag. Det är så skönt nu när jag börjat plugga och kan vara lite mer flexibel med min tid än vad det va när jag jobbade. Är väldigt skönt att kunna ha kvalitetstid med Shiva, vi blir bara starkare och starkare i våran relation. Har föresten anmält oss till Hedeforsens kennel-läger. Min mamma var med Shiva där förra året och förra året igen var jag där med Shiva, gud vad roligt det var att få fördjupa sig i spår,sök och lydnad bland proffsen i flera dagar i streck. Jag och Shiva lärde oss jättemycket.

Nu skall jag ta en tur till affären.

//Linda
Livetsgång gör mig varm <3

Jag och Hanna i ungdiabetesråd har blivit projektansvariga för Livets Gång 2012, det känns jättespännande och intressant. Vi genomförde det förra året också men då var jag inte lika pepp och inspirerad som i år, min inspiration kom efter jag varit i Dubai på diabeteskonferensen där jag träffade 78 unga personer med diabetes från hela världen samt gick runt på utställningen där det fanns 14000 delegater som hade kunskap om diabetes på ett eller annat sätt eller var diabetiker.

I Sverige har jag fri tillgång till insulin och blodsockerstickor, jag kan ta hur många blodsocker jag vill och det hjälper mig att hålla nogrann koll på mitt blodsocker som gärna hoppar upp och ner. Missar jag och blodsockermätaren visar Error (typ för lite blod på stickan) så kan jag ta ett nytt. För mig är det en självklarhet men i många andra länder betalar man hutlösa priser för insulin och blodsockermätare + stickor, vissa av människorna jag mötte hade stenkoll på hur många blodsockerstickor dom hade i stickburken för att det skulle räcka månaden ut.

I vissa länder hade man inte rätt att arbeta och utbilda sig om man är diabetiker, helt sjukt anser jag, något måste göras. Jag fick lyssna på många organisationer och egna entrepenörer som arbetade aktivt för att öka/förbättra för diabetiker "worldwide". Rätten att utbilda sig skall absolut inte handla om ifall du är diabetiker eller inte, rätten att arbeta skall heller inte diabetesen avgöra, tillgång till insulin borde vara en självklarhet och möjligheten att få ha kontroll över sitt blodsocker borde vara lika för alla vart du än bor i världen.

Så ja, livetsgång blev för mig en självklarhet att engagera mig i, mina tankar har gått på högvarv, funderar på hur man bäst kan samla in pengar och bidra. Idag var jag och pantade burkar från sommarstället, jag fick 25 kronor. Visst 25 kronor är inte mycket men tänk om vi alla på världsdiabetesdagen går till affären och pantar våra burkpåsar som ligger i garaget och skräpar sen gör vi en gemensam kampanj och sätter in våra pantpengar på diabetesfonden. Vore sjukthäftigt och se effekten av det. Skall vi prova? Ja alltså får jag inte någon med mig gör jag en egen kampanj, jag tänker aldrig bara "titta på" och inte bidra till denna frågan.

Vad tycker du? Hur kan man bäst bidra till forskningen? Har du några tankar om Livets gång? Upp till debatt i mina bloggkomentarer, skall bli spännande!

//Linda


inte ens arg kan man få vara..

Är i Åsa och njuter av lugnet och Shivas närvaro. Vi har precis kommit hem från en långpromenad på Åsa naturreservat och Shiva fick bada i havet, jag satt på klipporna och tittade på, var arg över mina ketoner, höga blodsocker. Men sen kom jag på att mitt humör också påverkade blodsockret så det va ingen mening att vara arg...

Första mobilinlägget :-)

Hej :-) haft en grymt intensiv dag med ungdiabetes råd, mycket struktur och organisation har blandats med härliga skratt bland mina fina kollegor som också blivit nära vänner <3 jag skall vara ledare på ungdiabetes hälsoläger iår, känns grymt kul :-) kram Linda


Rådsmöte pågår

Rådsmötet med ungdiabetes pågår, det är mycket som behöver göras inom diabetesvärlden, skapa mötesplatser för unga med diabetes är en viktig punkt jag tycker ungdiabetes strävar efter, att vara en viktig och hög röst för unga med diabetes är ett viktigt ansvar som varje rådsmedlem i ungdiabetes har.

Jag vill träffa politiker,lära folk om diabetes, utveckla diabetesforskning. Ja det är mycket jag vill göra!

Vad vill du göra för folk med diabetes?


Så lätt det är att bidra


värde

Hmm blodsocker på 16, ingen hitt att somna på men vad göra. Jag vet vad det handlar om i varje fall, den indiska maten, efterrätten och lite resespänning..

Skall nog somna gott och vakna med ett bra värde

//Linda

Är i stockholm på rådsmöte med ungdiabetes

Heej!

Är nu i Stockholm för att avhandla ungdiabetes första rådsmöte, skall bli jätteroligt. Våra möten är dock väldigt intensiva och långa vilket resulterar ofta i höga blodsocker faktiskt, så där gäller det att hålla koll! Shiva är på hennes kennel och har lite "semester" medans jag är här, jag och mamma var på kenneln och tittade på deras nya valpar, SUPERSÖTA! Men jag får allt nöja mig med en hund ett bra tag framöver tror jag :)

Väl i stockholm mötte jag upp kollegorna för middag på en indisk restaurang, supergod mat och trevligt sällskap, kan ju inte bli bättre :) ungdiabetes råd är ett härligt gäng som jag imponeras tusen gånger om på, vilka idér och talanger det finns i detta råd. Imorgon skall vi utbildas i den nya hemsidan som kommer lanseras inom kort. Är det något ni tycker att ungdiabetes borde avhandla under mötet?

Skrev kontrakt på min lilla 1:a i Kungsbacka idag, sjukt sjukt nöjd, inflyttning 2:a maj.

//Linda
Sprutor, det jobbigaste?

Ja såhär fin är min representationströja för ungdiabetes, den har en frågeställning som jag ofta får, såhär kan det låta:

- Ååh fy vad jobbigt det verkar vara att ha diabetes, då måste du ju ta massa sprutor, shit det hade jag aldrig pallat..

( "Ååhet" är alltid uttalat med ett långt åååååååååååå och även "fyet" är ganska utdraget).

Asså ja för det första har jag ju inte så himla mycket att välja på och sedan är ju frågan att "palla det". Jag måste "palla det" , men det är ju faktiskt ganska mycket mer än bara sprutor diabetes handlar om.  Under min "diabetesresa" har jag stött på många jobbiga situationer och det pratade jag även om med diabetesläkaren idag, han förstod och visade mycket respekt för mina känslor om och kring diabetes, min diabetes. Det jobbigaste har varit att hålla en bra blodsockerbalans, stabiliteten och balansen är grymt svår. planeringen går in i stabiliteten för om jag inte lyckas planera rätt blir det lätt ostabilt och jag kan hamna i en diabetessituation då jag måste ta mig ut ur ett högt eller lågt blodsocker.

Så njaa det jobbigaste med diabetes är inte att ta sprutor, det är att stabilisera..

//LindaLäkarbesök

Hej!

Det dröjer ett tag mellan inläggen nu men tiden räcker helt enkelt inte till alla gånger så då får jag allt prioritera. Men nu är det dags för ventlilation med er..

Idag var jag hos diabetesläkaren som nyligen börjat tjänstgöra i Kungsbacka där jag går. I kassan där man skulle anmäla sig så lämnade jag fram stämpelkortet där jag samlar alla besöksbetalningar och när man väl kommer upp i 1100 kronor så hade man rätt till gratis sjukbesök, ja man kan ju också uppleva det lite sorgligt att jag kommit upp i en så stor summa men samtidigt är jag oerhört tacksam att jag får vård, ett fullt frikort kändes dock lite.

Jag var nervös och rädd inför läkarbesöket. Är tyvärr alltid det man vet inte vad för "typ" utav läkare man skall stöta på och vad hon/han har för förhållningssätt och tankar kring diabetes. Kommer jag skämmas över blodsockerkurvan eller kommer jag få några tips som hjälper mig till bättre och stabilare värden?

Det var en UNDERBAR läkare med båda fötterna på jorden som verkligen hade proffesionell, mordern syn på diabetes och förståelsen var enorm. Under besöket fick jag chans att fråga olika saker och han kände mig på pulsen lite hur jag upplever olika diabetessituationer, han utvecklade mig verkligen inom diabetes. Han förstod verkligen att det inte är en lätt uppgift att leva med diabetes. Jag var jättenöjd helt enkelt.

Under besöket kontrollerades mina fötter, blodvärden och blodsockerkurvan. Vi pratade också om vikten att tänka på kost och motion.

Tyvärr kommer inte läkaren jobba kvar eftersom han skulle gå i pension och bara stöttade upp tills det kommer en ny läkare, jag uppmanade honom att öppna egen klinik då hade jag anmält mig på stört.


//Linda

Mitt namn vann :D

Kolla jag vann tävlingen på noragyll.blogg.se

Skall bli spännande att läsa den boken :)

//En glad Linda

RSS 2.0