Diabetes+ skola

Som alla vet ägde föreläsningen diabetes + skola rum i tisdags, det var många anmälda och alla var där i olika roller, diabetesföräldrar, diabetes asststenter, lärare, skolsköterska, volentär och jaa jag och min pojkvän var där hihi spännande blandning.

Gun Forsander som föreläste gjorde en väldigt bra föreläsning och väckte många intressanta tankar i huvudet, Gun Forsande påtalade att man faktiskt inte är mogen för att ta ett eget ansvar för sin diabetes förän man är 12 år och detta tycker jag stämmer väldigt bra, man är helt enkelt inte mogen för att ta sådana beslut som måste tas gällande blodsocker, insulindoser och rätt tänk vid rätt tillfälle.

En studie hade gjorts och det visade sig att majoriteten utav föräldrarna ger sina barn lägre insulin än vad dem borde för att undvika en känning i skolan. Katastrof tycker jag att föräldrarna nästan blir "tvingade" att göra såhär, för att kontrollen i skolan inte fungerar som den skall, det var många  som inte visste vem som var huvudansvarig för barnet med diabetes, hemskt jobbigt måste det vara att gå med osäkerheten vem som hjälper barnet vid behov, gör någon det??...

Givetvis finns det sådana guldfall då allting fungerar jättebra och alla tar ansvar osv. MEN jag tror att lägger man för mycket krav på barnet när det är i dem yngre åldrarna så kommer det en baksmälla förr eller senare då man inte alls vill höra talas om diabetes. Det kan ju bli för mycket utav det goda som sagt!


Det blev en del bra disskusioner också, min mamma var där förl att berätta om hennes "kamp" för min rättighet med att gå i skolan, sedan fylldes det på med en rektor som hade sagt till en förälder att han kopplade ihop diabetes barn med extra jobbig ekonomi och resurser, tragiskt tycker jag det är när man säger så då vet man verkligen inte vad man pratar om. Sedan var det verkligen vissa guldlägen som fanns då ett helt arbetslag hjälptes på så mycket positiva och negativa sidor visades upp.

Det var en bra kväll, nästa föreläsning funderar jag på att hålla i själv och den kommer nog att handla om diabetes + psykologi. Hur det är att växa upp med diabetes.
_____________________________________________________

Idag hade jag en ganska kraftig på morgonen, Fick hjälp att hämta en vanlig coca cola som jag slukade i ett nafs, först hämtades en cola Zero men då bad jag lite snällt om att kan du hämta en sådan där röd burk istället? fast jag egentligen hade ganska panik men inte ville stressa upp någon.

____________________________________________________________

Har även pratat med en klasskompis om klassresan vi skall göra till Valencia i tre veckor, skall lära henne hur man hanterar en glucagon spruta. Hon var jätteförstående och dte blev jag glad för, men jag var väldigt tydlig med att ansvaret är ju mitt men om olyckan skulle vara framme och jag får en så kraftig känning vill jag vara säker på att det finns någon som hjälper mig, och samtidigt vill man inte fråga vem som helst för alla har ju olika relationer till sprutor men tjejen jag frågade är lite insatt i vården så det känndes säkrast att prata med henne och som tur var ryggade hon inte tillbaka, det uppskattar jag!Mycket att prata om:) Nu skall jag gå och äta sedan ser dagen ut som följande:

Lunch
Historia B
Cyckla till jobbet
jobba
hem
städa sova


Många Kramar från en trött Linda som vill att det skall vara helg hihihi...

diabetesportalen.se

Heey!
Kolla vad jag hittade på diabetesportalen.se ,

Tistel producerar insulin

2009-01-19 16:09

En genetiskt modifierad blomma, den så kallade färgtisteln (safflower), tillverkar mänskligt insulin på samma sätt som dagens insuliner vilka produceras av genmodifierade bakterier eller jästsvampar.
Skillnaden, enligt tillverkaren företaget SemBioSys, är att produktionskostnaden kan bli 70 till 80 procent lägre.
Färgtisteln producerar stora mängder insulin vilket, så långt testerna hittills visat, på alla sätt liknar det mänskliga insulinet.
För närvarande pågår undersökningar med 30 friska försökspersoner i England. Faller de väl ut är nästa steg att testa på diabetespatienter.

Källa: Diabetes Research Welliness


Morgon!

haha min datakunskaps lärare sa alltid att man skall börja dagen med "Morgon" istället för god morgon eftersom det inte finns några goda morgonar eftersom man måste gå upp tidigt hihihi...

Idag ligger bs på 12.2 men det skall vi allt fixa till under dagen, springa tio varv runt huset och dricka 17 liter vatten haha nej jag bara skoja:P Lite mer insulin så skall det nog ordna sig.

Ikväll är det föreläsning skall bli jättekul att den verkligen blir av!!

Linda

Barngrupp

Hej hej!

Idag har det varit barngrupp, tanken var ifrån början att en ballerina skulle komma och dansa för oss och samtidigt lära barnen att dansa. Allt var planerat och fixat i minsta detalj, dock hände en liten incident idag så jag inte kunnde genomföra min geniala plan, ballerinans barn blev sjukt och hon kunnde inte komma!!! typiskt min vanliga otur..Efter mycket tänkande och många telefonsamtal till vänner som jag tror skulle kunna hjälpa mig hålla i ett danspass så kommer jag på att ringa fantastiska Anna på medborgarskolan i Kungsbacka, Anna hjälper mig att ordna en danslärare, tuuuusan vad tacksam och glad jag blev!! Från att ha varit helt förtvivlad kännde jag mig faktiskt ganska glad när det bar iväg till barngruppen.

Barngruppen blev super lyckad, barnen hade kul och då värmde det i hela kroppen!

Blodsocker och stress är ingen bra kombination, blodsockret går nämligen låååångt upp i taket av för mycket stress, som ni förstår blev det en väldigt väldigt stressad situation när jag inte kunnde få ballerinan till barngruppen, gick med all säkerhet upp till 25, ville inte ens kolla blodsockret...

Så kära diabetiker kan ni stressa av så gör det, diabetesen blir väldigt mycket värre utav stress.

Motion avklarad idag:
*Promenad med Shiva 30 minuter.
* 12 minuter på cross trainern
* 7 situps

Shiva promenaden skämms jag verkligen för, men har inte hunnit ta ut henne mer pga barngruppen men givetvis har mamma varit ute och gått med henne så hon har allt fått motion det är väll mer jag som inte fått tillräcklig motion:)


KRAM PÅ ER NU SKALL JAG OCH SHIVA KOLLA PÅ KVARTERET SKATAN AVSNITT TILLS VI SOMNAR -hihi

Tjaa bloggers:)

Hej hej!

Idag har varit en supermysig dag som har innebörit Shiva mys, hundpromenad med Rickard och jobb allt detta avslutades med en middag för hela familjen, potatisgratäng och någon lövbiff gryta, jättegott!

Nu ligger jag och Shiva i sängen och myser, en långpromenad väntar.. Tänkte berätta för er hur bra det är med motion vaknade av ett värde på 13.2 (för högt för mig), jag och Rickard tog en promenad på cirka 30 minuter och jag gick ned till 10.2 utan insulin och det tycker jag är helt perfekt att kroppen reagerar så med motion då blir man liksom sporrad utav att fortsätta!! Använder ni er utav motion för att få ned blodsockret? skriv och berätta!

Tänkte bara berätta för er om en upplevelse jag har i samband med högtblodsocker på natten, jag drömmer fruktansvärda marddrömmar och jag har kopplat ihop mardrömmarna med högt bs, någon som känner igen sig??

Kram


Godmorning;)

God morgon kära bloggläsare :)!

Det är väll inte bara jag som har märkt av att det snöar ute hehe, igår när jag och Rickard var ute med hundarna så var det inte plogat heller och jag ansåg promenaden vara VÄLDIGT jobbig och ansträngande när jag kom in och tog ett blodsocker låg jag på 26.6 inte så konstigt att promenaden var så himla tröttsam...När jag är hög i blodsocker blir jag oftast väldigt trött och lätt irriterad, så den promenaden var jag inte så himla översocial precis om man säger så hehe:) Men fattade faktiskt inte att BS låg så högt, berodde det på naturgodiset jag hade ätit? eller var det som jag trodde att nålen var gammal eller var det insulinet som behöver bytas?

Jaa alltså det är ju en svår gåta att lösa men jag tror att det var en kombination utav alla tre som var problemet..

Igår var det hundkurs, då gick vi igenom hundmöte, platsliggning, sitta kvar, komma men stanna på halva vägen. Mycket roligt och givande. Jag frågade honom också hur man skulle göra för att "presentera" ett barn för Shiva. Eftersom min bästa kompis har fått barn är det ju helt oundvikligt att barnet och Shiva aldrig kommer träffas, han föreslog att Shiva skulle få lukta på barnet i lugna former och så trodde han att det vore bra så. Men själv så tror jag nog att jag inte kommer låta Shiva "hälsa" på barnet eftersom det är så litet utan hellre att jag inte gör någon stor sak av det utan att jag tar med henne om vi skall träffas och så får hon vänja sig vid att det kommer vara en barnvagn och dylikt med, givetvis har jag ju henne i koppel:)!


Nedan här är en bild på hundkurs gänget, brevid oss står hunden Budda, det är Shivas favoritkompis hihi:)! Jag och Shiva står  längst bort till vänster för er som inte ser det:)!
FÖRELÄSNINGEN undrar ni säkert hur det har gått med:
Det har kommit in hela 21 anmälningar så med styrelsen så kommer det ju i alla fall bli 25 deltagare, wihooo! Det trodde jag aldrig, ni kommer att få höra update efter föreläsningen.

Kram från Lindisen

Svar på fördomarna

Kära Samhället!

Måste tyvärr påpeka att ni har grymt mycket okunskap om min sjukdom, diabetes typ ett heter det för dig som tror att det heter sockersjuka, tyvärr hade ni också fel. Jag har också ingen allergi mot socker som ni också ofta tror jag kan faktiskt ofta vara i behov av socker för att få upp mitt blodsocker, svar nej jag har inte fått diabetes för att jag åt för mycket socker när jag var liten utan jag har drabbats utav en kronisk sjukdom som heter Diabetes och forskningen går framåt men man vet inte än varför jag fick diabetes typ ett men det är dorakt inte för att jag åt för mycket godis eller så innan så  det kan du också stryka ifrån din lista över intressanta saker du troget läst i din tidning och av allra största väl mening vill berätta för mig. Jag lovar er också att jag vet när jag inte kommer ha diabetes längre så när du ser "Diabetes kan botas"  i dagstidningen så blir jag inte frisk imorgon, Promice:). Light drickan som du är så säker på kan ge mig sjukdomar hmm jaa, det har du i och för sig rätt i men det handlar om litervisa mängder varje dag i flera årstid, sorry dude det måste du också stryka från din häftiga lista du har där det står all viktig info du vill berätta för mig givetvis i allra största välmening.
 
sluta skrik "aaaj det där måste ju göra skit ont" när jag tar blodsocker, det vet väll för det första inte du? och för det andra så behöver du inte skrika att det gör ont för det gör det oftast inte och det gör ju dorakt inte ont på dig så sluta skrik för jössenamn!!

Diabetes typ ett och typ två är inte samma sak, så fråga först innan du börjar jämföra mig med någon släkting eller kusin du har.

Det var allt från lilla mig, hoppas vi ses och hörs och att du lärde dig ett och annat!

Kram Linda

Debatt

Hejsan alla bloggläsare!

Idag blev det en härlig promenad med Shiva på ungefär 45 minuter, hur skönt som helst, man är sjukt omotiverad när man börjar gå men sedan när man går där och njuter utav att bara vara så är det hur skönt som helst och Shiva drar mindre och mindre i kopplet, det är ett stort framsteg tycker jag.  Måste verkligen poängtera hur bra promenader är för blodsockret, jag gick ut på 12.2 och kom hem på 6.9, är inte det bara för bra? Nu har jag liksom sparat en insulindos och tatt ner der själv, sjukt bra måste jag säga!

Ni undrar säkert hur det har med föreläsningen?
Det har faktiskt trillat in en och annan anmälan idag så vi är i alla fall uppe i 15 deltagare nu och det känns kanon bra! Så den kommer bli av. Jag tänkte att jag även skall be min pojkvän filma föreläsningen och så kan vi ( jag och AnnaLisa) ta några scener till vårat projektarbete som vi gör, projektarbetet är att göra en dokumentärfilm om barn med diabetes hjälp i skolan.

Det är egentligen ett stort problem som vi hoppas kunna bryta i samband med föreläsningar, för dem som går emot att barn med diabetes skall få hjälp i skolan har ju en väldigt okunskap om vad det faktiskt handlar om, att 2 minuter kan göra sjukt mycket med blodsockret, när man är ute på rast som barn då kan väldigt mycket hända, det är inte rätt att lägga över ansvaret på barnet när det är litet tycker jag, barn skall få vara barn tycker jag.

När jag skulle börja skolan var det stor problematik med att ge mig rätt stöd, jag blev hänvisad till särskolan SUCK! hur tänkte man?  Efter mycket advokat inblandning så löste det sig för mig. Men det är ju för fan inte rätt att man skall behöva blanda in en advokat för att få en normal skolgång, för svar nej jag hade inte fått en normal skolgång utan assistent, när man är 5,5 år som jag var när jag skulle börja nollan då kan man ju knappt läsa av siffror ( tänker på blodsocker mätaren) och hur sjutton skall en sådan liten veta hur mycket insulin som behövs??? uch blir förbannad bara jag tänker ¨på det och det värsta utav allt är ju att många lägger det ansvaret på läraren, men är det så jäkla bra om barnet går ned  i blodsocker och måste äta, vem skall ta över klassen då? skall den klara sig själv?

haha aa detta var dagens debatt inlägg:)

Vad tycker ni själva är det rätt att lägga det ansvaret på ett barn??


 Låt barn få vara barn för jössenamn!!Kramar från Linda

Torsdag

Hej hej!
Idag är det torsdag och jag har precis avslutat min första lektion som är projekt och företagande, där har vi just nu ett projektarbete att göra en personalfest till lärarna, skall bli lite skoj faktiskt : P

Än så länge har det kommit in 5 stycken anmälningar till föreläsningen, och det är på tok för lite så se till att tipsa runt till annhöriga och vänner som kan vara intresserade:)

KRAM

morr och gruff

japps världen verkar vilja mig illa idag och igår kväll, inatt låg ju blodsockret lågt o allt det där, vågade inte somna eftersom jag inte visste om det var på väg upp eller ner. Försökte trycka i mig en dextrosol men hade bara den med lakris smak och skall jag vara ärlig har jag ALDRIG smakat något vidrigare uccch, så det blev juice festisar två stycken, fan vad påverkad jag var utav det låga värdet!!

Nu idag när jag skulle ta med mig arbetet jag satt o slet med igår som ett djur som handlade om historiska monoment och statyer så var det heeeelt borta, så just nu har jag suttit mig och skrivit om hela skiten, om man skall se något positivt för idag så har jag hunnit med en fantastisk långpromenad med min underbara Shiva och min underbara Willma.


morr och gruff, ta o lås in denna jäkla sjukdomen i en cell på ett fängelse och låt den stanna där!!!!!!

Lovar att ni får ett gladare inlägg senare:)

morr och gruff kramar från en irriterad Linda

jag förstår

okej okej jag förstår jag får inte vara supernöjd över mig själv, alltid skall det vara nått att fixa med, när jag lagt mig så var jag toktrött men ville ändå kolla vad klockan var, kollade på pumpen o såg att det var  2 Enheter insulin kvar i pumpen så var tvungen att gå upp och byta FAN VAD JOBBIGT, kunnde jag inte kommit på det lite tidigare?

efter en halvtimma vaknar jag utav att blodsockret e kasst nere på 3.2, pappa servar med juice hopp dags att försöka sova igen..

KRAM

perfekt BS!

Heej:)

Idag har jag skött mig må ni tro:)

frukost,lunch,middagkvällsmat insulin till varje måltid och nogranna blosocker kontroller, 5.8 ligger jag på nu, PERFEKT!

+ att det hunnits med två långpromenader med shiva, me like!

Är faktiskt jäkligt nöjd över mig själv idag!!

KRAM LINDA

Sen kväll...

Hej blogggänget; :)

Nu är Linda toooktrött men ett litet blogginlägg skall vi nog allt hinna med hehe...Idag hände någonting som inte alls var bra, jag hade inte tagit någon bolus på hela dagen, shit shit shit, jag upptäckte det klockan 18:00, gick igenom dagen vad jag har gjort, åt frukost kl 08:30, flingor med mjölk, tog inget insulin eftgersom att jag inte åt dså mycket räknade jag med att promenaden till skolan skulle kompensera insulinet, sedan borde jag ju tagit till lunch, men det åt jag inte, jag hann inte äta lunch idag, glömde helt enkelt bort det idag. Blev kvar med uppgiften i skolan under lunchen, blodsockret var ändå inte konstigt. Sedan var det ju middag kl 18:00, då upptäckte jag att jag helt tokglömt att ta insulin och att jag har slarvat med maten...fan fan fan...

Vad kommer jag göra för att detta inte skall hända igen?
* Planera dagen bättre så jag ser till att jag hinner äta lunch, hinner jag inte så får jag ta lunchen till datorn eller där jag är just då, alltså en bestämd tid då jag skall äta.

* Alltid kolla pumpens historik med jämna mellanrum så att jag inte glömmer eller om jag har glömt så kan jag lätt kompensera med mer insulin i efterhand.

* Inte stressa ihjäl mig utan låta dagens timmar gå i takt med mig, ytterst viktigt!

Jag kan inte göra mer åt det än att upptäcka problemet, kolla upp vad jag kan göra för att det inte skall hända igen och nu måste jag gå vidare inte älta och bli arg på mig själv, det har jag inte tid med, har svärt åt det en stund men va tusan hjälper det??


___________________

Vad har hänt annars idag?

Jag har varit i skolan, vart på långpromenad med syrran och båda hundarna, hälsat på Ansa och den underbara lilla Leo och så har jag städat puuuuh!!


Nu får ni allt se till att lämna lite komentarer också:)

KRAM LINDA

Handen bara ...

Denna lilla berättelse har jag skrivit idag för jag vill visa att man kommer bemöta både nedgångar och uppgångar isamband med diabetes, i början är det ett rent helvete alla bara gråter och tycker synd om , sedan tar man upp kampen för att hitta balansen i livet igen, Jag tror att det är viktigt att få kontakt med andra människor som kan lära än hitta vägen tillbaka, vad tror ni?

Kram Linda
P.s berättelsen handlar inte om mig!Diabetes - Att hitta den rätta vägen framåt 


Handen bara skakade och ju mer det där hemska ordet diabetes upprepades i huvudet destu verkligare blev den otäcka mardrömmen, tyvärr var det en marddröm man inte kunde vakna ur. Mamma grät, pappa blev tyst och mormor kramade mamma och sade med lugna ord att vi skulle klara det här, precis som vi gjort med allt annat, när vi mött på motgångar, mormors lugna stämma lugnade mamma för några minuter innan nästa gråtatack attackerade mamma. Livet hade förvandlats till kaos och inget skulle bli sig likt, var jag helt säker på. Godis och glass var ett avslutat kapitel och jag ville bara stanna hemma i tomma intet tänkte jag mig, då skulle allt bli bra, eller?   

Diabetessjuksköterskan Agnes hade varit och hälsat på och presenterat sig, hon var nog cirka 55 år med blonda lockar och hennes ansikte pryddes utav ett stort brett leénde.

Diabetes skulle bli en vardag menade Agnes och kakor var inte uteslutet, men en fika innebär lite mer planering för mig så jag kunnde matcha till mer rätt mängd insulin för att hålla blodsocker halten korrekt, shit vad krångligt det där låter...Jag fick en blodsockermätare som jag minst skall kontrollera blodsockret fyra gånger per dag med, en insulinspruta fick jag också eller rättare sagt två sprutor fick jag, en långtidsverkande och en snabbverkande heter sprutorna.

Agnes skall hjälpa mig igenom den tuffa tiden nu säger hon, just nu är jag i något dem kallar för smekmånadsfasen då jag fortfarande har lite insulinproduktion, men den håller sakta men säkert på att avstanna helt, tusan också kan du inte fortsätta fungera, jäkla skit bukspotkörtel!  Allt känns verkligen upp och ned just nu, jag kan inte ta några direkta beslut känns det som, jag frågar mamma om exakt allt, men hon vet ju inte heller, så hon frågar vidare. 15 år och får diabetes, life sucks!

När jag sitter på mitt rum efter den första veckan på sjukhus knackar det på dörren och det är inte bara sjuksköterskan som kommer utan en tjej som presenterar sig som Camilla, hon hade haft diabetes i 13 år och såg faktiskt ut som en ganska normal tjej, tyvärr råkar det slinka ur mig också när hon berättar om sin diabetes, "Men du verkar ju helt normal", Camilla skrattar vidare och påpekar att man visst kan leva ett normalt liv med diabetes, man lär sig leva med skiten säger hon och skrattar. Jag blir fövånad utav hennes naturliga sätt att se på sin diabetes, den liksom är som en skugga för henne, den finns inte framför henne känns det som utan någonting som finns i bakgrunden som hon tar fram någon gång då och då för att kunna fortsätta med det hon håller på med.

Camilla berättar att hon kan vara min fadder och hjälpa mig i olika situationer som känns svåra och jobbiga men samtidigt skall vi ha en massa skoj!

Diabetesen börjar sakta men säkert suddas ut ifrån att ha varit en stark framsida, suddar jag ut den och tillåter den finnas men tro fan inte att jag kommer tillåta den ta över mitt liv, inte efter jag träffade Camilla hon som sa att jag måste tillåta mig själv att  njuta utav allt roligt som finns i världen som glassen på sommaren eller den varma chockladen på vintern, kompensera med insulin gumman så löser det sig, sade hon med säker stämma.

Jag är fullt medveten om att godis i mängder är absolut ingen hitt för mig men INGEN skall äta godis i flera mängder, inte bara jag.

Jag har även förstått att jag inte är ensam om min sjukdom det finns jäkligt många fler än mig med samma sjukdom, det känns på ett sätt skönt att man inte är ensam om allt och hade jag inte träffat Camilla hade jag nog än idag suttit här och suckat över min diabetes, jag tänker inte ägna min diabetes negativa tankar längre dock måste jag ibland tillåta mig att vara förbannad när ingenting fungerar som jag vill men för en liten stund, sedan måste jag ta upp fighten igen leva ett bra liv tillsamans med nära och kära vänner=).


Kul att ni gillade idén

Hej blogggänget:)


Kul att ni gillade idén med en diabetesbasar om ni inte vet vad jag pratar om så se inlägget här: http://attlevameddiabetes.blogg.se/2009/february/tankar-fran-linda-en-tidig-morgon.htm , hur skulle man kunna administrera detta? Antingen så gör man någonting jättestort utav det och samlar ihop alla i regioner typ så har man en i skåne, halland, göteborg,karlstad jaa ni fattar... Men hur sjutton administrerar man något sådant här??

Jäkligt sugen på idén men kan inte genomföra det själv ju:S

//Linda


Helg genomgång och lite till haha

Hejsan alla bloggläsare!

Just nu är vi tre stycken som ligger och trängs i min säng, Rickard, jag och Shiva hehe, försökte lura ut Shiva att gå ut och leka i trädgården istället men den gick hon inte på:P

I fredags var det körskola kvart över 7 segt som sjutton men kul som sjutton, sedan cycklade jag hem igen för att hämta Shiva och då tog vi en promenad till stationen för att åka vidare till Rickard, kan ni tänka er att det kostar 38 kronor för Shiva att åka tåg det tycker jag är helt katastrofalt hon tar ju inte ens upp en sitt plats! Efter lite små ärenden i stan så åkte vi hem till Rickard och där blev det monopol spel på kvällen där även Emil kom, kul kul:) Gissa vem som vann?? JAAAAAAG HAHAHAHA!!!

I Lördags blev upogång för att sedan ta oss till Backaplan för att lämna in massa gamla telefoner man fick visst 50 kronor för varje telefon man lämnade in om man precis tecknat abonemang, vissa utav telefonerna vi lämnade in var stora som tegelstenar och säkerligen 15 år gammla haha...Sedan blev det lite kris för jag blev helt plötsligt took låg och vi var tvungna att stanna och äta, jag följde vinglande med Rickard in i affären och drack pucko och sedaan blev det korv och mos,väldigt påverkad utav känningen var jag, suck vad hände egentligen? varför kännde jag inte av den tidigare?? själv trodde jag att jag var illamående efter bilresan och lite trött,efter det kunnde vi ta oss vidare till hundkursen, där tränade vi:
Fot
stå
hund social träning/hundmöten
Vi hoppade på hinder

Hinder hoppningen gillade Shiva grymt mkt men jag vågade inte låta henne hoppas så mycket eftersom jag inte vill att hon skall skada sig innan röntgen inför sos diabetesutbildningen.Men lite hoppade vi allt!

Sedan åkte vi till coop och inhandlade en massa gott till våran alla hjärtans dag middag.

Sedan blev det träning för våran del, vi tränade med våran crosstrainer, lite tyngdlyftning, sit-ups och på motionscyckeln, bra med träning. Alltså jag själv är verkligen ingen träningsmäniska och jag tycker inte att det är roligt att träna men jag försöker verkligen, jag har börjat med resonemanget att så länge jag inte sitter still så gör jag ju något bra, eller hur?


Idag skall jag spela monopol med Rickard,träna med Shiva,jobba och förhoppningsvis arbeta med projektarbetet, gör en dokumentärfilm om barn med diabeteshjälp i skolan,spännande!

KRAM PÅ ER!!!


Tankar från Linda en tidig morgon:)

Idag var det tidig uppgång för att gå till körskolan, var väldigt nära på att ringa in m ig sjuk men samtidigt vore det en kostnad på 450 kronor rätt i sjön så tack men nej tack hehe:P

Snart skall jag och Shiva bege oss till göteborg där vi skall möta upp pojkvänn/husse där skall vi vara idag tills imorgon för då är det hundskola igen;)!

Jag har en liten liten tanke om ett roligt projekt jag skulle vilja göra, projektet kommer handla om att samla in pengar till diabetesforskning, Man samlar ihop kanske 10-15 människor som är intresserade utav att hjälpa till och då startar vi upp en massiv loppmarknad, alla som är med på loppisen tar med sig saker dem vill bli av med och så säljs dessa sakerna + att vi har fiskedam och ansiktsmålning för alla barn samt livetslöv och sötis försäljning, fatta vad vi skulle kunna tjäna in pengar till diabetesforskningen för allt skulle givetvis gå till diabetesforskning. Det känns verkligen som man vill dra sitt strå till stacken och hjälpa till att samla ihop pengar för får vi mer pengar så blir chansen större att forskningen kan göra mer och snabbare framsteg!

Vad tror ni om den idén? Går den att genomföra? vem skulle administrera allt detta?jag? hmm....

Mycket att tänka på men dte kan bli ett oerhört roligt projekt!!!


KRAM LINDA

Föreläsnings tips

DIABETES OCH SKOLA  

Diabetes och skola är ofta ett frågetecken som dyker upp när man har barn med diabetes som skall börja skolan.  

Kungsbacka Diabetes Förening inbjuder till föreläsning angående ämnet "diabetes och skola", föreläsare för detta är Gun Forsander, diabetesläkare på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.  

Det kommer givetvis finnas tid för frågor och diskussioner.   

Vi ses den 24:e Februari i Kungsbacka IF's klubbstuga vid Ishallen i Kungsbacka, adress Kungsbacka sportcenter 11, klockan 19:00.  

Anmälan sker senast den 20:e Februari till Linda via email: barknertz.linda@gmail.com eller 0733-655809  

Med Vänliga Hälsningar  Kungsbacka Diabetesförening 

           Kort möte om eventuellt familjemedlemsskap i föreningen.  


FRÅGESTUND

Hej alla bloggläsare:)

Tänkte ha en frågestund här på bloggen, skriv din fråga i en komentar så publicerar jag svaren innan helgen=)

KRAM LINDA OCH SHIVA

ligger i sängen:)

Hejsan bloggen!


Just nu ligger jag i sängen med Shiva på foten hihihi:)

Har gjort en del bankärenden med pappa, betalt studentflaket och pengar till körskolan, skönt då var man skuldfri då hahahaha...

Ha de gött

KRAM


Toppen dag!!

Hejsan alla glada bloggläsare:)
Idag har det varit en toppendag, allt har verkligen gått min väg, jag harr fått sommarjobb + tim vick innan wihoooo!!! Det är på ett äldreboende i Kungsbacka tror att det kommer passa mig galant, blev lite låg innan intervjun pga att jag va så jäkla nervös, men det löste jag snabbt genom att ta en sockerbit i kaffet man får inte vara dum hahaha:P

Min kompis Elin och hennes mamma var här på besök ifrån Helsingborg, hur kul som helst att träffa dig gumman;:) Dem skulle upp till Vara på inprovning för hennes blivande diabeteshund Pima, kul! Imorgon börjar inprovningen så då får man hålla tummarna hihi:) Det blev lite fika och prat även en liten hundpromenad hans med!

Nu skall jag nog faktiskt sova eftersom jag skall på körskola kvart över 7 imorgon bitti, sedan bär det av till Rickard!

Missa inte föreläsningen föreningen skall ha, se blogginlägget nedan=)

KRAM LINDA

Föreläsning!

Hejsan!
Här kommer inbjudan till föreläsningen jag pratat om:

DIABETES OCH SKOLA  

Diabetes och skola är ofta ett frågetecken som dyker upp när man har barn med diabetes som skall börja skolan.  

Kungsbacka Diabetes Förening inbjuder till föreläsning angående ämnet "diabetes och skola", föreläsare för detta är Gun Forsander, diabetesläkare på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.  

Det kommer givetvis finnas tid för frågor och diskussioner.   

Vi ses den 24:e Februari i Kungsbacka IF's klubbstuga vid Ishallen i Kungsbacka, adress Kungsbacka sportcenter 11, klockan 19:00.  

Anmälan sker senast den 20:e Februari till Linda via email: barknertz.linda@gmail.com eller 0733-655809  

Med Vänliga Hälsningar  Kungsbacka Diabetesförening 

           Kort möte om eventuellt familjemedlemsskap i föreningen.  

Kram Linda


Föreläsning!

Hejsan!
Här kommer inbjudan till föreläsningen jag pratat om:

DIABETES OCH SKOLA  

Diabetes och skola är ofta ett frågetecken som dyker upp när man har barn med diabetes som skall börja skolan.  

Kungsbacka Diabetes Förening inbjuder till föreläsning angående ämnet "diabetes och skola", föreläsare för detta är Gun Forsander, diabetesläkare på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.  

Det kommer givetvis finnas tid för frågor och diskussioner.   

Vi ses den 24:e Februari i Kungsbacka IF's klubbstuga vid Ishallen i Kungsbacka, adress Kungsbacka sportcenter 11, klockan 19:00.  

Anmälan sker senast den 20:e Februari till Linda via email: barknertz.linda@gmail.com eller 0733-655809  

Med Vänliga Hälsningar  Kungsbacka Diabetesförening 

           Kort möte om eventuellt familjemedlemsskap i föreningen.  

Kram Linda


Diabetes= dolt handikapp?

Hejsan alla bloggläsare!

Idag var jag på körkortsteori, det var en väldigt tråkig en och en halvtimme, suuuck:P . Vi gick igenom Gatutraffik och det innebär att man går igenom säkerhet och vägmärken o massa sånt trams, en fråga som kom upp var att man skulle ta speciellt hänsyn till äldre,barn och handikappade, han tog då upp synliga handikapp och dolda handikapp, vi fick svara vad vi trodde var synliga respektive dolda, givetvis säger någon diabetes som dolt handikapp, jag blir genast kallsvettig och tänker att nu kommer det bli en stor debatt om MIN sjukdom,frn dom jag kan mest och vet mest om, inte han som räckte upp handen han har ju bara läst det i en bok, varför jag blir kallsvettig är för att man är så jäkla van vid att det är okunskap med diabetes och att korkade komentarer lätt kan fällas inom detta området,läraren frågar varför han sa diabetes och eleven svarade att han läst det i en skolbok. ( Linda pustar ut, japps ingen dum diskussion blev av och inga dumma komentarer fälldes,tur!)

Sakta men säkert räcker jag upp handen och säger att diabetes är en dold sjukdom eftersom ingen verkligen kan se att jag har diabetes genom att titta på mig såsom man ser att någon är rörelseförhindrad när han/hon sitter i rullstol. Hur tror jag att detta kan påverka mig i traffiken? Jag måste vara mer uppmärksam hur blodsockret ligger innan jag sätter mig bakom ratten som vanligt behöver jag vara mer uppmärksam och planerande ligger bakom. Men jag tänker tusanimej inte låta diabetesen hindra mig ifrån att ta körkort, noway!

Jag tycker att diabetes är ett jävligt dolt handikapp  i vissa lägen ( japps man får svära när man pratar om diabetes), som när jag sitter på en föreläsning i skolan och inte fattar ett skit pga att jag har lågt eller högt värde, det är ingen människa som lägger märke till att min hjärna vägrar samarbeta med mig i det läget mer än jag själv, ibland känns det förjävligt måste jag säga, livet är inte rättvist, men jag tänker INTE låta det hindra mig från att göra bra ifrån mig i skolan, jag får istället ta tag i det när jag ligger bättre i blodsocker.

Nog om detta, dagen idag har bestått utav träning med Shiva, övningskörning med mamma, fika med mamma, körkorts teori lektion och möte med Kungsbackas Diabetesförening.

Övningskörningen gick bra och den går bättre för varje gång men har jäkligt svårt att få till växlarna ibland, men men Rom byggdes inte på en dag!

Mötet med kba diabetes var givande, vi kommer ha en föreläsning inom kort, info kommer givetvis komma upp på bloggen!

KRAMAR FRÅN LINDA

SÖTIS

Hej hej!
Igår när jag var och hälsade på min kompis som precis fått barn fick bebisen givetvis lite paket och i ett utav paketen så låg det en "Sötis" nalle. Jag tycker att en sötis skall finnas i alla hem faktiskt så att alla hjälps åt att samla in pengar till diabetesforskning så att vi kommer framåt med denna jäklans skitsjukdomen.

Köp en sötis du med på www.diabetes.se och klicka in dig på webshop!
Kram Linda

Gammalt inläggVille bara påmina er om detta inlägget, känns som det är viktigt att det inte glöms bort!

Kram Linda


Om mottot inte hjälper


Hej hej!
Jag fick frågan om man verkligen försöker sträva efter mitt motto, diabetesen bestämmer inte över mig, jag bestämmer över diabetesen" och det ändå inte går, vad skall man då göra?

* Diabetes är ett helvete japps det vet alla men försök gilla läget. Du kan inte göra dig av med sjukdomen men du kan lära dig leva med den, för det går det gör det!

* Bestäm dig för att ta ett eller två blodsocker per dag och öka sakta men säkert till kanske 4 eller 5 värden, blodsocker värden gör att du har koll atomatiskt, alltså 1-0 poäng till dig, diabetesen ligger ju änsålänge på 0 poäng, se till att hålla nollstrecket genom att hålla koll på insulindoser, en glömd måltidsdos i veckan höjer visst hba1c:et ganska snabbt, så alltså om du håller koll på insulindoserna så höjs inte hba1c:et och därmed är det genast 2-0 till dig, diabetesen är fortfarande på nollan precis där vi vill ha den, och du leder mohahaha!!

* Se till att komma ut och motionera, det hjälper faktiskt blodsockret mer än vad man tror, har du hund ut och gå, sätt en timer att du skall gå kanske 30 minuter om dagen. Hitta ditt motionsintresse, gillar dxu inte jogga, ta raska promenader, gillar du inte att gå? hoppas på cyckeln? dans, spinning jaa det finns hur mycket möjligheter som helst! Men jag tror absolut inte att man skall överdriva med motion, hitta mellantinget du måste få tid att vila också!

* Se till att träffa andra med diabetes, ta kontakt med din diabetesförening, man måste få ventilera lite diabetes med andra diabetiker som förstår vad du pratar om. Åk på läger, ligg på diabetesföreningen att anordna träffar, använd internet för att hitta läger det är en bra källa!

Hoppas dessa tipsen skall hjälpa dig att komma upp på banan igen!

Många Kramar från
Linda

Shiva är ute och leker

Nu är Shiva ute och leker och jag försöker undvika städning utav mitt rum hahahahaha...

Hejsan!

Hej alla glada bloggläsare:)

Hoppas att ni mår lika bra som jag, idag började dagen med lite lydnadsträning för min och Shivas del, övningen gick ut på att shiva hela tiden skall ha kontakt med mig alltså titta på mig under promenaden, hon skall gå fint, inte dra i kopplet och ge blanka tusan i andra hundar hehe.. Idag gick det väldigt bra, hon var duktig på att gå och fick mycket beröm. Beröm  är jätteviktigt när du uppfostrar en hund, utan beröm så blir träningen tråkig så använd mycket rösten när du berömmer din hund som när den gör något bra går du upp i tonläge och säger braaaaaaa, gör den något dumt är du bestämd och säger Nej!! Hunden fattar mycket mer än vad vi tror.

Har pratat lite med min kompis Elin som skall utbida sin hund till diabeteshund och har inprovning på fredag!! Hon kommer nog hit imorgon kväll och hälsar på en stund först innan dem åker vidare, kul! Där skall jag  verkligen ta vara på tiden och fråga en massa hur hon tränar och så!

Imorgon är det arbetsintervju också börjar bli lite nervös inför det hihi,,

Idag kommer dagen bestå utav städning utav mitt rum, astråkigt med behövligt, övningskörning med mamma, övningskörning på körskola, teori lektion och möte med kungsbacka diabetes. Mellan dessa sakerna blir det givetvis en massa underbara promenader med min underbara Shiva!

Många Kramar till er alla!

//Linda

GOD NATT

                                        
                                 GODNATT ALLA KÄRA BLOGGLÄSARE!

Tjena blogg gänget:)

Hejsan!

Kul att ni blir mer och mer som läser bloggen, för mig är det verkligen som terapi med bloggen, att få ut mina tankar i ord är det bästa jag gjort!

Tack http://emmyoemil.blogg.se/ för utnämningen, roligt att du gillar att läsa min blogg!

I helgen har det vart mycket skoj, var hemma med Rickard i fredags o tog det lugnt, på lördagen var det hundkurs och maskerad och på söndagen var vi barnvakter på morgonen och sedan bara slappade vi hela dagen och på måndagen åkte vi till Rickard, supermys!

Var det någon som såg melodifestivalen i lördags det gjordes ett uttalande som får mig verkligen att rata melodifestivalen 4 life, visar er en insändare från en diabetesmamma, artikeln är ifrån svenska dagbladet:


SVT, be Ella och alla diabetiker om ursäkt!

Jag tittade på Melodifestivalen

med familjen. Jag

tyckte att programmet var

bättre än det brukar, mycket

tack vare att fler artister

än vanligt hade integritet

och egna uttryck. Petra

Mede var elegant. Hon

hade gärna fått dansa mer.

Freddie Wadlings medverkan

var underbar.

Men vem skriver mellansnacket

egentligen? Jag

såg programmet med min

åttaårige son som har diabetes

typ 1 och hans kompis

som är nio år och som

också har diabets typ 1.

När Petra Mede böjde sig

fram till Emilia och påpekade

att Emilias idol Ella

Fitzgerald både hade diabetes

och var tjock blev

det hela väl osmakligt.

Dels för att diabetes redan

är en så stigmatiserande

sjukdom som gemene man

inte har så mycket kunskap

om. Dels för att Ella

Fitzgerald förtjänar bättre.

Vi kämpar hårt med att

berätta för våra barn att de

inte ska skämmas för sin

sjukdom utan acceptera

den. De måste genomgå

rigorös behandling varje

dag under hela sitt liv, så

de behöver all uppbackning

de kan få.

När någon slänger ur

sig något så dumt vill jag

bara stänga av teven och

aldrig mer sätta på den

igen. Ella blev blind av diabetes

och hon fick amputera

båda benen. Till slut

dog hon av diabetes. Vi

borde hedra hennes minne

och SVT borde av respekt

för alla barn och vuxna

som lever med diabetes

skaffa sig mer kunskap

innan de vräker ur sig vad

som helst.

Jag vill, å alla diabetikers

och Ella Fitzgeralds

vägnar, ha en fet ursäkt.

Skura upp efter skitsnacket!

aMI skånBeRg dahlstedt

Brännö

Inget superbra uttalande precis, diabetes typ 1 handlar i alla fall inte om fetma eller övervikt, känns som om folk inte riktigt förstår det och media gör ju inte heller saken bättre genom att snacka en massa strunt dem inte har en aning om.

---------------

Idag var jag och hälsade på min kompis som precis fått barn, helt underbar liten pojk!

KRAM PÅ ER!

//Lindis


promenad= bra

Hej!
Idag blev promenaden tillsamans med Rickard och båda hundarna 55 minuter, jag gick ut med ett värde på 12.8 och kom hem på ett värde på 5.2, det är ju för bra för att vara sant!

Motion kan hjälpa blodsockret väldigt mycket tror jag!

Kram Linda

googlat:)

Hej Alla bloggläsare:)

Skall snart ta en långis med Shiva men först måste jag berätta något spännande, har googlat lite och sökte på ordet diabetes, vet ni hur många träffar som kom upp?

104 000 000, det är ju hur många som helst, jag passade på att läsa lite artiklar och bloggar, det som jag kollade på och blev lite fashinerad över var det givetvis det där diabetesvaccinet som dem forskar på, tyvärr gäller det ju dock inte mig eftersom man bara kan ha haft diabetes i tre månader eller nått sådant för att få det, och jag har ju snart haft det i tretton år så det är jag ju inte lämplig för även om jag skulle vilja något otroligt:) , Läste också om Jonny Ludvigsson som är Överläkare på ett sjukhus och även någon form utav diabetesforskare, han säger i alla fall att han skall bota diabetes innan han fyllt 100 år, härligt! Han är 66 år nu så han har 34 år på sig thihi, jag hoppas verkligen att någon kan finna lösningen på diabetesgåtan ochj kanske är det just han Jonny Ludvigsson som fixar biffen. Själv tror jag att jag inte kommer kunna bli helt frisk men jag tror absolut att det kommer forskas mycket så jag slipper insulin,blodsocker mm, kanske kan man operera in något om 30 år? Vem vet...

Vad tror ni om diabetes forskning?


Nu skall jag väcka Rickard så skall vi ta en promenad med hundarna..

KRAM PÅ ER!

Godmorgon:)

Hejsan alla glada!

Idag så var det tidig uppstigning till körskolan närmare sagt kvartöver 7 skulle jag vara på plats för körning, vi övade ned växling och start i backe, gick helt ok tycker jag! Mamma var med i baksätet eftersom hon ville veta lite hur jag lär mig så hon kan lära mig på bästa sätt. Körskoleläraren är jättebra och berömmer mycket, kanon enligt mig! Dock var det en sak som inte känndes så himla kul, planeringen är att jag skall ta 30 lektioner, (30 lektioner= dyrt!!!) men jag skall öva mycket hemma så det inte blir så nedrans krångligt:P

Just nu försöker Shiva få mig att kasta boll till henne, busfia!

Jag fick frågan vad jag menade med att 16.5 var ok eftersom det hade varit en utekväll, själv tror jag inte man kan ha ett bra värde efter en utekväll, givetvis så är det de man skall sträva efter. Jag själv kan ha upp mot HIGH efter en utekväll så 16.5 var framsteg för mig om ni förstår vad jag menar, jag skriver ju bloggen efter  mina erfarenheter och tankar.

Jag tycker alltid att man skall sträva efter ett bra värde och ett bra värde enligt mig är mellan 5 och 6 men ibland går det inte att få till dem där superfina värderna och då får man göra så gott man kan ändå och även vara nöjd med det.

Jag själv har bestämt mig för att börja röra på mig mer och bli nogrannare med blodsockret och med röra på mig mer menar jag inte att jag skall börja gå på gym eller så för dety är inte jag och jag trivs inte där, jag kommer att ta längre och intensivare promenader med Shiva, kommer vara ute och leka med henne ( tänk, vilken bra ofrivillig motion hihihi), gå 10-15 minuter påCrosstrainern eller träningscyckeln varje dag. Ja ni vet sådana små saker som ändå gör nytta. Vad tycker  ni är en bra träning? Ge mig gärna lite tips:)

Blodsocker kontrollerna kan jag vara värdelös på att komma ihåg men jag känner mig och min kropp så jäkla väl så jag vet ungefär vad jag ligger men egentl,igen är det ett helt fel resonemang anser jag, jag anser att man skall sätta upp tider då man tar blodsocker minimum 4 gånger per dag, frukost,lunch,middag,kvällsmat, bara det gör att man kan få ett finare HBA1C och det är ju det alla strävar efter, eller hur? Men det får ju aldrig gå till överdrift med diabetesen så den tar över mitt liv, den måste få lov att finnas men måste fasikenimej hålla sig i bakgrunden hehe....

I lördags var det hundträning och då  tränade vi, fot, stanna kvar och personsök, skoj!

Idag bär det av till Rickard, vi skall åka och kolla på en bil som han är intresserad utav.

Ha det bäst!

//Lindis

Helg men det är ändå lov!

Hejsan kära bloggläsare ; - )

Idag är det söndag och jag siitter här med Rickard och hans kompis och spelar gitarrhero, Shiva försöker få oss att leka med hennes tennisboll hih!

Igår var det maskerad, jag var utklädd till Cheerleader.

Blodsocker kontrollerna har inte vart dem bästa denna helgen måstee jag säga, tog blodsocker inatt när jag kom hem och då låg jag på 16.5, högt men det var ju efter en utekväll och då är det ett "ok värde", lägg märke till " tecknet.

Härligt med lov:)

KRAM PÅ ER!

Godnatt!

NU SKALL JAG OCH SHIVA GÅ OCH LÄGGA OSS VI HÖRS IMORGON!

KRAMAR FRÅN

LINDA OCH SHIVA                         


Haha jag vet att man inte skall låta hundar vara i sängen, men är inte detta bara fööör sött?? Jag låter faktiskt Shiva sova i sängen eftersom när hon skall bli min diabeteshund vill jag att hon alltid skall kunna vara i min närhet natt som dag!        

Om mottot inte hjälper

Hej hej!
Jag fick frågan om man verkligen försöker sträva efter mitt motto, diabetesen bestämmer inte över mig, jag bestämmer över diabetesen" och det ändå inte går, vad skall man då göra?

* Diabetes är ett helvete japps det vet alla men försök gilla läget. Du kan inte göra dig av med sjukdomen men du kan lära dig leva med den, för det går det gör det!

* Bestäm dig för att ta ett eller två blodsocker per dag och öka sakta men säkert till kanske 4 eller 5 värden, blodsocker värden gör att du har koll atomatiskt, alltså 1-0 poäng till dig, diabetesen ligger ju änsålänge på 0 poäng, se till att hålla nollstrecket genom att hålla koll på insulindoser, en glömd måltidsdos i veckan höjer visst hba1c:et ganska snabbt, så alltså om du håller koll på insulindoserna så höjs inte hba1c:et och därmed är det genast 2-0 till dig, diabetesen är fortfarande på nollan precis där vi vill ha den, och du leder mohahaha!!

* Se till att komma ut och motionera, det hjälper faktiskt blodsockret mer än vad man tror, har du hund ut och gå, sätt en timer att du skall gå kanske 30 minuter om dagen. Hitta ditt motionsintresse, gillar dxu inte jogga, ta raska promenader, gillar du inte att gå? hoppas på cyckeln? dans, spinning jaa det finns hur mycket möjligheter som helst! Men jag tror absolut inte att man skall överdriva med motion, hitta mellantinget du måste få tid att vila också!

* Se till att träffa andra med diabetes, ta kontakt med din diabetesförening, man måste få ventilera lite diabetes med andra diabetiker som förstår vad du pratar om. Åk på läger, ligg på diabetesföreningen att anordna träffar, använd internet för att hitta läger det är en bra källa!

Hoppas dessa tipsen skall hjälpa dig att komma upp på banan igen!

Många Kramar från
Linda

Grillning

Asså ibland bara ÄLSKAR jag att umgås med min familj, sitter just nu med familjen och grillar korv i våran öppna spis, helmysig känsla måste jag säga!

Idag har jag hunnit med:
* En känning imorse, då jag behövde hjälp för att få fram mat, blodsocker på 2.9
*skola, projekt och företagande (arbetet inlämnat, good work!), Engelska C jobbigt och svårt, Religion B föreläsning hängde inte med så jättemycket dock men men..
* Hem och laga mat ( köttfärsås och spagetti)
* Ut med Shiva på en 50 minutare i skogen, görmysigt, bara hon och jag i skogen!
 * korvgrillning med la familia MYS!

Kram på er ha en mysig kväll!

//Linda 

3.9

Promenaden med Shiva tog ned blodsockret till 3.9 från 8.6 wow vilken vändning!

Promenad = bra som sagt:;)

svar

hehe såg att någon reagerat på att jag ställde klockan inatt när jag låg på 14.7 , liten förklaring kommer här, jag hade tidigare 18.8 i blodsocker och fick inte ned det, sedan gick det ned till 14.7 efter mycket om och men och då hade jag ju helt plötsligt väldigt mycket insulin i kroppen, tänk om det var på väg ned? 

Inatt råkade jag ställa av klockan i sömnen så tog ju inte blodsockret i alla fall och när jag vaknade låg jag på 2.9 så jag tror att jag hade kunnat förhindra det om jag tatt blodsocker då, istället blev jag ju toklåg..

Hoppas du förstod bättre nu:)

KRAM

Köttfärsås lagning;)

Hejsan alla kära bloggläsare:)

Igår fick ni bara en massa tråkiga inlägg för då var jag verkligen inte på topp men idag mår jag mycket bättre! Idag var det faktiskt sista dagen i skolan innan lovet för mig, grymt härligt!

Nu har jag provat på att laga köttfärsås och spagetti, det blev faktiskt ganska lyckat, hoppas familjen gillar det hehe;)

Måste tipsa er om en helt suverän ny hemsida www.diabetesfamilj.se , detta är alltså föräldrar som på eget iniativ startat en hemsida som är för diabetesfamiljer, det finns en lista man kan anmäla sig på som heter "Stöd familj" då kan man anmäla sig att bli stödfamilj och därmed finnas till för nyinsjuknade som är i diabetesstart med allt vad det innebär. Det kan också vara att man bara söker familjer i närheten som är insatta i diabetes och bara vill umgås och prata om insulinsorter med någon som verkligen verkligen förstår=) För mig hade det varit helt suveränt när jag var liten, jag tror att man är i större behov än vad man tror av att träffa andra med diabetes.

Nu skall det börja lägerplaneras, jag kommer vara inblandad i ganska många diabetesläger i sommar, min passion hihi! Jag kommer vara ledare på Hallandsdiabetesförenings barn läger som är i första helgen i Augusti, sedan kommer jag vara ledare på lysestrand * 2 både för minsting lägret och för dem lite större, kul! Sedan skall jag även arrangera ungdiabetes tonnårsläger, Blir roliga helger!

Sitter och väntar på att syrran skall komma hem för då skall jag ta en 50 minutare med Shiva i skogen, supermys!

Många Kramar från Linda

Börjar om på nytt!

Typiskt måste tryckt av klockan inatt när jag skulle tagit blodsocker, vaknade i alla fall vid 8 utav en känning 2.9, lite snurrig i huvudet då:) Men kunde få lite assistans av mamma tur!

Vill börja utbilda Shiva så hon kan väcka mig, men det är ju inte lång tid kvar tills hon kan börja utbildningen måste bara bli lite större först hihi...

Kram på er!

14,7

                                                                         

Just nu ligger jag på 14.7 i värde och har gett upp kampen för idag med att somna på ett perfekt värde, det får duga för idag med största sannolikhet så går det nedåt inatt, skall ställa klockan på 03:00 för en snabbkoll.

Nehe nu slipper ni mig för ett tag ha de gött!!

//LINDA

P.s komentarerna lyser med sin frånvaro kom igen nu en liten komentar kan du väll slänga in när du ändå är och hälsar på :)

Trött..

                                                                          

Okej det här känns riktigt kasst, blodsocker fortfarande högt 18.9, jag börjar bli jäkligt trött men vill ju inte somna eftersom man inte vet hur det går med blodsockret om det är på väg upp eller ned, tusan också!

Sitter och kollar på ett program om fetma, intressant faktiskt. Många verkar ganska omotiverade att gå ned i vikt, verkar jättejobbigt, då blir man glad att man har hund så man i alla fall blir tvungen att motionera med henne hihi=)

KRAM PÅ ER!

Högt och jobbigt?

Hej alla mina kära bloggläsare!


Just nu ligger jag på 18.5 i blodsocker och känner mig inte alls motiverad till att göra någonting. Kommer ni ihåg det där medelandet jag skrev om att man kunnde kasta in diabetesen i en fängelse cell och kasta bort nyckeln? så känner jag för denna jävla sjukdom just nu, japps som sagt detta är en utav dem fåtal gångerna som man får svära, så ni vet hehe:) Jaja sådana dagar får man ha, imorgon är det en ny dag och då får man ta nya tag!
 
Skall be min diabetessjuksköterska att hjälpa mig ställa in pumpens "medelvärde" så att man kan trycka in sitt blodsocker och pumpen själv rekomenderar hur mycket man skall ta, väldigt smart funktion tycker jag!

Har följt ett omdebaterat ämne på listan betamed.se angående kost och diabetes, om man skall gå på LFHC kost, skall jag vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad det innebär men jag har en väldigt starkt åsikt kring diabetes och mat det är KRÅNGLA INTE TILL DET!, vi diabetiker omringas hela tiden utav kost och motions riktningar att det till slut kan bli att man skiter i allt istället, som diabetiker är det ju väldigt lätt att få en ovänskap med maten eftersom maten och blodsockret kanske inte alltid kommer överens.

Min filosifi är att man får försöka i allra största mån lägga godis och efterätter på helg och vardagsmat på vardagen. Sedan tror jag att motion är A och O när det gäller diabetes, vad tror ni?Men det är viktigt att alla följer sin egen filosofi vad man själv tycker är bra, detta är ju som sagt vad jag tycker.

Ha det toppen, skriver nog ett till inlägg innan läggdags!

Många Kramar från
En hög Linda

haha är inte det roligt att få säga ibland:)


Vem är du som läser?

Hej hej!
Det vore intressant att veta vem du är som läser denna blogg, presentera dig jättegärna i en kommentar.

Någon som är sugen på att gästblogga`?

KRAM LINDA

Vem är du som läser?

Hej hej!
Det vore intressant att veta vem du är som läser denna blogg, presentera dig jättegärna i en kommentar.

Någon som är sugen på att gästblogga`?

KRAM LINDA

Promenad = bra

Hejsan alla bloggläsare!

Idag var jag som sagt ute på promenad med hundarna, både Willma och Shiva, supermys men dem var lite dragiga när det kom en annan hund då blev jag arg hehe:).

Blodsockret innan promenaden 8.2, blodsockret efter promenaden 6.2 wihooo!

Godmorning:)

Godmorgon alla bloggläsare!

Hoppas ni har haft en bra morgon, precis som jag har eftersom jag inte börjar skolan förän 13:20 idag, wihooo! Igår var en jobbig dag, som jag skrivit innan så skulle ju diabetesbarngruppen på studiebesök på brandstationen idag, ringde igår bara för att få kolla läget om man skulle förbereda barnen på något speciellt sätt tex inte springa över den röda linjen jaa ni vet.. Då säger brandmannen - Neej sjutton vi kan inte ta emot er imorgon vi måste åka ut på en viktig övning, fy sjutton vad misslyckad jag kännde mig, dem har ju haft mitt nummer hela tiden och jag bokade ju i början på Januari, ingen som kunde ringa mig nej nej...Så då fick jag snällt ringa runt till alla och ställa in brandkårsbesöket, sjutton vad besvikna många blev ( jag med).

Igår var det en kille här på besök som skall hjälpa oss att gå ut med hundarna när alla jobbar och är i skolan, görskönt! Han hette Sebastianoch verkade jättebra med hundar...

Diabeetes och skola föreläsningen kommer att bli av, men man kan ju inte skvallra så mycket förän medlemarna är informerade hihi:)

Nu skall jag gå ut på en 50 minutare med hundarna, skönt det med:)

Kram Linda


Precis fått diabetes?

Hej hej!

Har just nu pratat med en mamma som har en son som precis fått diabetes, uch och fy allt är nytt frågorna bara snurrar i huvudet och man vill egentligen bara krypa ned i sin säng och bli omhändertagen, Min mamma berättade att hon fick en fruktansvärd ångest, har man gjort något fel som förälder? Kunnde man gjort någonting anorlunda? Svar nej det kunde man inte. Man vet ju inte varför diabetes typ ett uppkommer.

Mitt största råd till alla nydebuterade, börja med att gilla läget, du kan inte glöma av diabetesen och fortsätta leva som ingenting, då får diabetesen övertaget och det vill vi ju inte. Håller du bara blodsockret i schack och sköter insulindoser kan du ABSOLUT leva som alla andra. Dock inte om du skiter i insulinet!

Träffa andra med diabetes, det hjälper mer än vad du någonsin tror, ta kontakt med diabetesföreningen och gör någonting bra utav diabetesen..

Tillåt även dig själv att vara arg över sjukdomen men dock inte för länge, då får du ingen behaglig tillvaro och det vill du väll ha?

Bra hemsidor och bloggar du kan gå in och läsa på:

www.diabit.se - mycket bra fakta om diabetes i vardagen allt ifrån relationer till vad som händer i kroppen

www.diabetes.se - svenska diabetesförbundets hemsida

www.ungdiabetes.se forum för unga med diabetes

www.vipdip.se en förening som valt att göra någonting bra av sjukdomarna, gå in och läs!

camilladiabetes.blogg.se en bra bloggare som skriver om livet med diabetes


Maila jättegärna om ni vill ha lite coaching av någon som har "been there done that".

Många Kramar från Linda

Hej hej!

Hej hej!
Sitter här och väntar på att bildlektionen skall börja, skall börja med ett nytt projekt idag:)

Blodsockret är verkligen kasst, lågt lågt lågt....Känns lite jobbigt att behöva äta hela tiden så har sängt basaldosen ganska mycket.

Hoppas allt är bra med er och glöm inte frågestunden nedan..

Kram Linda

Hjälps åt!


Lämna tillbaka hunden, nu hjälps vi åt allihoppa och sprider detta, fy sjutton tänk om det skulle hänt mig och Shiva!!


"Hej, På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö. Han är en rottweilerhane på 6 månader. Svart med bruna tecken, chippad. Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar, och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig. Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma till den som har honom, snälla lämna honom tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka. Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen kommer du belönas generöst. Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka. SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på. Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten, lappar överallt där jag bor osv.

Therese Perlman 070-4164073
Tillgänglig 24 timmar om dygnet
ektp@hotmail.com
Kontaka mig eller polisen på 11414 "

FrågestundVI TAR EN FRÅGESTUND, FRÅGA VAD NI VILL VETA SÅ SVARAR JAG SÅ FORT JAG KAN, FRÅGESTUNDEN KOMMER HÅLLA PÅ TILL KL 20:00 IDAG!

//LindaNi får inte missa detta!

Har du en stordröm och är diabetiker, sök stipendiet, jag sökte och vann och har nu en storhobby och värdens underbara vovve, det vore kul om du skrev en komentar vad du söker hos mig hihi:)

(www.bayerdiabetes.se)

Om drömfonden simplewins

Har du diabetes? Eller är du kanske med i en förening eller organisation som arbetar för och med personer med diabetes? Har du dessutom en dröm som du vill förverkliga?
Då är drömfonden
simplewins rätt för dig!

Bayer AB delar två gånger om året ut upp till 50 000 kronor till en lycklig vinnare. Med hjälp av ekonomiskt stöd från Bayer kan din dröm om att t.ex. gå en klättringskurs, bli "mästerkock", ordna en diabetesdag för barn eller möta en kändis förverkligas. Låt inte diabetes hindra dig från att uppfylla dina drömmar!

Vem kan delta?
Tävlingen är öppen för alla svenska medborgare över 18 år. Om du är yngre än 18 år krävs medgivande från dina föräldrar.

Dessutom måste du antingen:
a. Själv ha diabetes, eller
b. tillhöra en förening eller organisation som arbetar för och med personer med diabetes.

Så här deltar du i tävlingen:
Fyll i ansökningsformuläret online eller ladda ner en ansökningsblankett och skicka den till oss med posten senast den 30 mars för vårens stipendium alternativt den 30 september för höstens stipendium.

Din ansökan ska innehålla:

· En bra beskrivning av din dröm, och bakgrunden till varför drömmen är viktig för dig.

· Svar på hur det hjälper dig att genomföra din dröm genom att ha bra blodsockerkontroll.

· Beskrivning av vilka positiva effekter det skulle få för dig, din diabetes och din omgivning, familj och vänner, om din dröm gick i uppfyllelse.

· Beskrivning av hur du vill genomföra din drömaktivitet.

· Beskrivning av när aktiviteten kan påbörjas och hur lång tid aktiviteten beräknas pågå (drömmen måste kunna påbörjas inom tolv (12) månader efter att priset har utdelats).

· En kostnadsbudget där du specificerar de olika kostnaderna som drömmen omfattar.  Premien som utdelas (upp till SEK 50.000:-) baseras på denna budget.

Med ungefär 300-500 ord berättar du för oss om din dröm och varför just din dröm ska stödjas av oss.

Såhär fungerar tävlingen:
Bland alla ansökningar som Bayer AB mottar väljer en oberoende jury bestående av diabetessjuksköterskor m.fl. ut 3-5 drömmar som går vidare till final. Dessa finalistdrömmar publiceras på den här sidan och deltar automatiskt i en Internetomröstning som pågår i en månad. Finalisterna får gärna berätta för andra om sina drömmar för att få fler röster. Den dröm som har flest röster när omröstningen avslutats utropas till vinnare.

Ansökningsdatum och Internetomröstning

Bayer AB arrangerar två tävlingar om året. Här ser du de sista ansökningsdatumen med respektive omröstningsdatum.

Sista ansökningsdatum:      Internet-omröstning: 
2008-03-30                        2008-04-15- 2008-05-15
2008-09-30                        2008-10-15- 2008-11-15

Tävlingsreglerna hittar du här.


Vad drömmer du om?

Delta i tävlingen

Till ansökningsformuläret - http://www.bayerdiabetes.se/Bayer/templates/DreamFundApply.aspx?id=159&epslanguage=SV

Läs också:


Insulin krångel

Hej hej!

Nått knäppt är det med min pump, varje gång jag tar insulin gör det skiiiiiit ont och typ svider aj aj aj, vad är det som är fel? Jag har prövat att byta insulin,byta nål! Vad mer kan man göra? såhär ont skall det inte göra?

Idag började dagen med att jag och Rickard gick upp klockan 8 för att äta frukost, Shiva var tooksprallig och ville upp med en gång men hon e ganska lätt att muta haha, om man tar upp henne i sängen vid kudden och klappar henne så går det allt att få sova en kvart till hahaha min lilla bebis:).

Sedan skutsade Rickard mig till körskolan där jag träffade lärare Björn, han var grymt bra och jag kom ganska mycket framåt i körningen han kryssade allt i ett godkänt, sedan pratade jag med kontoristen och skulle boka in mig på teorin men den var givetvis full så jag får börja nästa onsdag...

Nu är det datorkunskap...

Kram Linda

Godmorgon!

God morgon god morgon!
Nu är det söndag och imorgon skall man tillbaka till det normala, suck..Men men när jag gått i skolan en vecka så är det ju SPORTLOV, Wihoooo!!

I fredags så var det snabba puckar för jag bokade en föreläsning förl diabetesföreningens räkning, medlemarna skall få höra om diabetes+ skola, vad man som föörälder faktiskt kan kräva utav skolan, det skall inte vara så patt "diabetes barnet" måste vänta till sist för att gå ut på rast eftersom fröken måste ha tid och följa med ut eller att barnet själv skall ansvara för att rätt dos insulin tas till maten, hur rättvist är det att lägga på en 6 åring? Jag vet flera föräldrar som är med i barnets skola för att dämpa sin oro, det är inte rättvist. Info om föreläsningen kommer snarat upp på bloggen, föreläsare: Gun Forsander!
 
Igår var det hundkurs som stod på schemat måste säga att jag var oerhört stolt över min underbara Shiva,hon var superduktig! Vi gick igenom och tränade:
*Fot- här går vi helt enkelt i en ring och försöker få hunden att gå på vänster sida i lugntakt.

* Inkallning, alla hundar på rad med ägare brevid, man lämnar hunden och då skall hunden sitta kvar, men sedan när man ropar det magiska ordet "hit" så skall hon komma. Dena processen blev lite rörig eftersom det var en hund som inte alls var van vid detta och sprang och "bråkade" med dem andra hundarna, en hund bet den faktiskt så att hunden började blöda, uch lite läskigt..

*Slalom, hundarna skall gå slalom mellan dem andra hundarna ( Vi står alla med våra hundar i en ring), Shiva gillade inte detta momentet utan backade ut ur ringen hela tiden, men jag pratade hela tiden lugnt med henne och till slut gick hon med på att sitta i ringen som alla andra hundarna, min duktiga lilla Shiva!

Sedan var kursen slut, den kommer hålla på 6 gånger totalt, så då har vi alltså fem gånger kvar.

När vi satte oss i bilen så somnade Shiva med en gång, mycket nya intryck gör en 11 månaders hund tooktrött...Sedan blev det lite guitarrhero för mig och Rickard somm vanligt vann han hihi...Jag måste bättra mmig...

Jag och Rickard bestämde oss sedan för att laga mat till oss och mamma och pappa, det blev e n jättegod kycklinggryta med Risa, full pott på poäng skalan!

Sedan blev det bio, Wallander. Man måste nog se filme två gånger för att riktigt förstå den men den var bra var den absolut!

Inatt har det varit en jobbignatt, vaknade ur en fruktansvärd mardröm och när jag kollade blodsocker låg jag på 23.1, det brukar vara så när man ligger för högt i värde och sover att man drömmer riktigt hemska mardrömmar...fy sjutton vad läskigt, har någon annnan varit med om det??Jag väckte i alla fall Rickard hihi;:)

KRAM PÅ ER HA EN FORTSATT TREVLIG SÖNDAG!

//Linda

RSS 2.0