Bra och mysig helg :-)

Heej!

Har haft en utmärkt helg tillsammans med en vän från Stockholm, vi har varit på tjolöholmsslott, på mitt sommarhus i Åsa,hälsat på mina syskon och även hunnit med en "göteborgs thour" som innebar middag och bio. Lite roligt när vi hämtat ut biljetterna och skall gå in märker biljett kontrollanten att vi lyckats boka på den andra biografen i göteborg hahaha...Så det blev ingen roantisk drama som planerat utan istället Scream 4, tur att det gick o ordna. haha det får man bju på ;-)

På lördag förmiddag var vi med Kungsbacka diabetesförening på Österöö fårfarm där vi var på fårsafari, tittade på stora kossor, när hunden vallade får samt njöt utav en trevlig fika i solen på grön gräset, var 25 deltagare på träffen, hur mysigt som helst!

Kan verkligen rekomendera Österö fårfarm, supermysigt!
http://www.ostroofarfarm.com

//Linda


hund i harmoni

Jag och Shiva har varit på hund i harmoni idag och Shiva fick simma i poolen och träna simmning, är skönt när hon blir av med en massa energi.

Efter simmet får hon en god massage, hon har det gott hon min lilla prinsessa!

Kram
Linda och Shiva <3


Intervju på Åsaskolan

Hej!

Har varit på Åsaskolan på intervju, det var två tjejer som gick i årskurs 6 som gjorde ett arbete om at "vara annorlunda". Under intervjun kom vi fram till attt alla är unika och att ordet annorlunda inte passar in så bra hos människor.

Men men åter till diabetesarbetet, det var roligt och tjejerna berättade att dom lärt sig mycket och blev förvånade för det jag berättade trode dom inte om diabetes.

Att diabetes är en sådan sjukdom man måste hålla stenkolll på känns viktig att informera, att jag kan äta godis känns också viktigt samt att informera rent teoretiskt om diabetes känns jätteviktigt.

Jag träffade min gamla klassföreståndare också, det var roligt.


//Linda


o sjukare blev jag..

Ja och sjukare blev jag, trillade ihop och blev körd i ambulans ner till varbergs sjukhus i onsdags massa blodsockerstrul mm, har varit mycket nu och seprationen från Rickard tog hårdare på mig än vad jag någonsin kunde tro. Blev utskriven från sjukhuset idag, men var hemma fredagkväll, tillbaka till sjukhuset lördag morgon för mer prover och idag blev jag helt utskriven känns jätteskönt. Men denna veckan kommer inte bestå utav mycket jobb, nu gäller det att vila och komma i balans igen.

Det dumma är att jag känner mig inte riktigt trygg på sjukhus med min diabetes och vissa saker som läkare o så säger, vet ju jag inte stämmer utan att det är "förlegad" information. Men ibland måste man lära sig att släppa och lita helt på någon annan. Dom är ju trots allt vårdutbildade.

//Linda

sjuk :-/

Har för första gången på länge blivit riktigt sjuk med feber,frossa och jäkelskap. Detta resulterar i kaastrof blodsocker och trötthet. Har ju verkligen inte tid eller pengar att vara sjuk, men nu gäller det att lyssna på kroppens signaler och tagga ner.

Shiva får öva aportering idag medans jag ligger i soffan och jämrar mig, hon är änsålänge relativt nöjd.

Tummen ner för denna dagen :-/

//Linda

Vårruset check!!!

Puuuh idag har det varit hektiskt mina vänner, jag har sprungit vårruset, och ja det var ju inte så att jag hade tränat något innan så taktisk är man ju inte haha..Tiden lev 34 mninuter, vilket jag faktiskt är relativt nöjd med.

Eftersom vi hade anmält oss som ett lag blev vi tilldelade en picknick som var väldigt god. Så vi satt i gräset och njöt, riktigt trevligt!

Stannade faktiskt en super snabbis under loppet och kollade mitt blodsocker då låg det på 17, men inget värde att göra något åt med tanke på att jag nog hade adrenalinpåslag utan dess like haha..

Kram från en trött LindaEn riktig hunddag :-)

Hej!

Idag fick jag en lång sovmorgon vilket har varit oerhört skönt, sen har det hunnits med lite städning innan det var dags för Shiva och mig att bege oss till Kungsbacka parken där Josefin och Swatch väntade, vi fick tränat en massa och Shiva var mycket lös, det är bra träning!

Det som är jobbigt är ju Shiva och leksaker, hon vill ju så gärna leka och busa med dom, men det får hon ju inte utan tillåtelse, viktigt att träna på.

Sen åkte vi och fikade, mycket trevligt!

På eftermiddagen var det födelsedagsfirande för min fina syster som blir 23 år imorgon.

//Linda


Novopen echo

Den här pennan har jag bett min diabetessköterska skriva ut till mig, hur många gånger har man inte suttit i situationen, "-oj tog jag insulinet eller inte??", nu finns det ju minnesfunktion!

Idag har jag ju engångs pennan "Flexpen", känns faktiskt inte alls miljövänligt med engångspennor.

Sen var det ju grymt snygga klistermärke till, sjukt snyggt med en jordgubbs insulinpenna ju :-)

//Linda

Tankar från mig klockan 02:38

Stress och min diabetes går aldrig ihop, just nu har jag en superjobbig period i mitt liv som jag försöker ta mig igenom och man märker så tydligt att blodsockret påverkas. Då gäller det för min del att leva jäkligt regelbundet och försöka ordna rutiner för mig.

Med rutiner menar jag fasta måltider (vilket är superjobbigt att få till), men det bara måste gå på något jäkla vänster, jag får ställa mobilen. Dags att äta! kan det stå i alarmet på mobilen.

Sömn, ja sömn är otroligt viktigt för att jag skall känna mig stabil, som ni märker fungerar inte sömnen just nu med tanke på attt klockan är 02:20. Men det är något att jobba på. Tips på avslappningsövningar någon??

Stabil och varierad kost, gärna havregrynsgröt till frukost, det gillar mitt blodsocker!

Motion, tack Shiva för alla miljontals promenader du får ut mig på! Men i ärlighetens namn skulle jag så mycket behöva träning på något pass, friskis och svettis är ju så himla dyra bara!!Någon som vill hemma träna mig? hahaha..

Ner med stressen, detta är nog det svåraste utav allt för min del eftersom stress tyvärr ofta är vardag för mig. Mycket skall hinnas med på kort tid. Men här har jag fått lära mig att prioritera, vad är viktigt och vad är mindre viktigt? Prioritet är Shiva, familjen, vänner och föreningslivet just nu. 

Så alltså för att hjälpa blodsockret bli stabilt kan jag:
* Stressa mindre
* Äta stailt och regelbundet
* Motionera
* Skapa rutiner
* inte bry mimg om och fundera på saker så mycket, då får jag ro och då är min diabetes just nu.

Det är en krävande "inneboende" jag har, jag gör allt för att samarbeta men ändå ibland sätter den sig i total strejk, den avskyr förändringar, vill ha en trygg och stabil tillvaro som jag ibland inte kan erbjuda och den går genast i strejk om jag inte behagar den. 

Men den har också gett mig saker som jag måste påmina mig själv att jag är ytterst tacksam för, såsom alla läger man varit på, det har gett minnen och vänner för livet, kunskap som många jämnåriga absolut inte har och min underbara lilla Shiva får vi ju inte glömma av, utan miin diabetes hade jag aldrig haft henne och henne skall ni veta hon är jag EVIGT tacksam för!

//Linda
 

Mysig dag hemma hos Mine

Haft en underbart trevlig kväll hemma hos Mine, det bjöds på tacos, det har åkts flakmoped till havet och en film har tittats på, supermysigt med sådana tjejmiddagar!

Blodsockret har varit lite ostabilt idag, legat och svajat runt 12-13, inte superhögt men ändå ett värde man måste agera på och göra något åt. Men ja det har sina anledningar är lite mycket just nu, men det SKALL gå det här, jag skall allt få lite stabilitet i kaoset. :-)

Kram L


svar på komentar

Hej Linda!
Jag läste din blogg, har en treårig dotter som för tre månader sedan fått diabetes typ 1. Tungt, men när jag läste din blogg såg jag ändå ljusglimtar. Härligt med din hund, är det meningen att den skall bli en diabeteshund?
HUr gammal var du när du fick diabetes? Hur förhåller du dig till den? Jag funderar mycket eftersom sjukdomen tar så oerhört mycket tid, idag tar den tid av oss (vi föräldrar måste ligga steget för), och i framtiden kommer våran dotter få ligga steget för.
Det är svårt men jag hoppas att det ska gå bra ändå.
Tack för att du skriver. Lycka till med allt.
Mvh Julia

Hej Julia!

Tack för ditt inlägg!

Va orättvist att ni också drabbats utav diabetes, det är en tuff sjukdom och ställer höga krav på en. MEN det finns fantastiska genvägar att dra till, såsom insulinpump,motion och kunskap. Den största rekomendation jag skulle vilja ge er är att bli medlem i en diabetesförening så att ni blir inbjudna på aktiviteter och träffar. Jag som ordförande i Kungsbacka diabetesförening försöker se till att mina medlemmar får informativa träffar såsom föreläsningar, aktiviteter för ungdomar och barn samt läger.

Shiva är diabeteshund "under utbildning", men förhoppningsvis kommer vi ta "examen" snart. Hon börjar bli riktigt duktig på att känna av låga och höga blodsocker.

Jag var fem år när jag fick diabetes, jag tror att jag aldrig kommer aceptera den men jag kommer respektera att den finns i mitt liv och göra det bästa av situationen. Det som hjälpt mig mycket har varit att träffa andra med diabetes och att engagera mig i diabetesförundet, jag vill själv vara med och påverka så det skall bli så bra som möjligt för mig och alla de andra diabetikerna i Sverige.

Ni kommer lära er diabetes som en vardag, det är rutin i mitt liv nu att ta insulin,kontrollera blodsocker och "tänka" före aktivitet. Planeringen blir mer och mer naturlig. Tänk på att man lär sig mycket utav andra, fråga,fråga,fråga!!

Kram Linda


mornar

klockan är 07:20 och jag AVSKYR tidiga mornar!

Shiva

Idag har jag jobbat mellan 8-15 och sedan var det dags för hundträning tillsammans med våran instruktör och Josefin med Swatch. Precis innan jag skulle åka hemifrån så kom mamma och också ville följa med och titta på träningen så vi åkte alla tre till Kungsacka brukshundklubb där träningen skulle äga rum.

Det var roligt och lärorikt, jag och Shiva har mycket att jobba på men vi är på godväg. Vi övade på passiviteten i början när instruktören kom, då gäller det för Shiva att inte hoppa fram och busa. Hon skall ligga vid mina fötter och vara nöjd med det. i detta fallet gäller det att jag är mest intressant!

Sen övade vi larmning, då valde Shiva att larma på instruktören även ifall mamma var med, Shiva är ju mer van vid henne i den situationen. Men nu gäller det för mig att hitta en massa larm människor så hon inte ens behöver fundera om hon skall välja någon särskild.

Stanna, var svårt idag. Jag hade leksaker på mig då var det roligare att göra "hit". Här var leksakerna värdefulla.

Hit var jättelätt och är alltid jättelätt för Shiva.

Sen övade vi också på att bara observera hundar som hoppade in och ut i bilarna på parkeringen på brukshundklubben. Det brydde sig inte Shiva om alls.

Kram kram!Shiva har larmat på min instruktör och sett till att instruktören följer med Shiva till mig :-)

Tänkvärt!

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa: ”I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond; det är ilska, missunnsamhet, avundsjuka, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
Den andra är god; det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit”.
”Vilken varg vinner?”, sa barnet.
”Den du matar”, sa den gamle mannen...

Tålamod..

Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat :-)

ögonbotten kontroll bland annat..

Hej hej!

Idag var det tidig uppgång för min del eftersom jag hade tid på ögonmottagningen idag, för det årliga ögonbottenfotograferingen. Det är inget jag är överdrivet förtjust i, men det gäller att gilla läget ibland det är ju för min skull!

Tyvärr var själva kameran som skulle fota sönder så jag fick träffa en läkare istället som tittade på mina ögon, det kändes jättemycket tryggare och hon var jättebra, hon såg inga förändringar vilket kändes jätteskönt.

Efter besöket var mamma påväg för att hämta mig, under tiden gick jag upp till min diabetessköterska och bad om en ny blodsockermätare eftersom min låg i min stulna väska. Det fick jag självklart, min diabetessköterska är en underbar människa!

Det visade sig lite senare på dagen att det var en kille som hittat och lämnat in min väska till polisen, det var verkligen "hi-life" röra i väskan och allt låg kvar utan plånboken och Shivas id-kort var borta från hennes väst som också låg i väskan. Men annars var allt kvar, den tjuven kan inte ha fått ut ett öre av att stjäla från mig, dock har tjuven skapat mycket onödiga problem för mig såsom att behöva skaffa nytt körkort mm. Tack du underbara människa som hittat handväskan och tagit inativ att lämna in den!

Eftermiddagen har bestått utav jobb och långpromenad med pappa och hundarna.

Kram Linda

Lud fika i göteborg

Idag var det dags för lokala ungdiabetes göteborgs andra fikaträff, vilket var riktigt mysigt. Vi pratade om allt och inget, insulinspruta eller pump? vad är bäst egentligen? alla har vi våra ergna erfarenheter som man fick dela med sig av. En utav tjejerna hade en penna som visade hur längesedan det var man tog insulin, känns ju mycket bättre än mina gammla engångspennor, jag använder mig utav.

Undebart med vänner som verkligen förstår!

Fikat ägde rum på Café La Croaisant som ligger på centralstationen i göteborg.

Kram Linda

Varberg med Shiva

Varit i varberg idag och tränat med Shiva tillsammans med Josefin och Swatch. Det var riktigt mysigt och vi fick mycket gjort. Vi hittade en restaurang som välkommnade oss och våra hundar med öppna armar, underbart bemötande, det gjorde mig glad!

Mamma var med som publik och lite hjälpreda, det uppskattades stort och det är så roligt att ha någon som deltar  och suportar i ens aktiviteter.  

Annars har denna valborgshelg varit bra och rolig, vi började i fredags med restaurang besök och utgång med vänner, tjejdag med AnnaLisa i lördags och vi åkte in och tittade på Chalmers Cortegen och idag har jag varit med Shiva i varberg.

//LindaRSS 2.0