27 december

Hej!

Fått nya besked om Shiva, hon får komma hem idag. Mamma skall hämta henne eftersom jag jobbar (TYVÄRR), så jag får nog reda på allt efter jobbet ikväll. Det har verkligen varit ansträngande dagar när någon man tycker så mycket om är sjuk..Stackars underbara snuttis..Jag vet att dom har undersökt bukspotkörteln, undra varför? Jag hoppas min lilla prinsessa snart blir helt återställd. Jag märker av att blodsockret påverkas av min oro, ostabilt och oftare högt än lågt. Det gäller för mi att lita på att expertisen klarar av detta, även om jag så gärna skulle vilja vara där för att själv kontrollera att ho får den bästa möjliga tänkbara vård.

Igår var jag hemma hos AnnaLisa och gav hennes lilla son Leo en julklapp, han är verkligen helt fantastisk den lilla killen, han fick en kassaapparat så han kan leka riktig affär nu :) .

Imorgon blir jag 21 år, min syster har arrangerat en liten överaskning för mig då. Skall bli spännande att se vad hon har hittat på. Sen kommer min familj på kvällen.

På fredag händer det också något roligt, längtar! Vill ni veta vad det är? Det får ni inte!!! hahahaha...

Kram Linda


Shiva är sjuk :-/

Shiva är sjuk och ligger inlagd på blåstjärnans djursjukhus, jag är så orolig...Hon hade kräkts och haft diare i tre dagar och jag har sån ångest över att jag inte åkt in tidigare men jag trode ju att det "bara" va magsjuka..Hoppas på bra besked imorgon <3

Nystart!

Har haft tjejkväll idag med Annalisa, det var så sjukt välbehövligt. Jag tycker faktiskt det har varit ett jäkligt tufft år och jag hoppas så att år 2012 kommer bli bättre!

Jag har mycket att vara otroligt glad och tacksam för men också mycket som idagsläget känns väldigt jobbigt fortfarande, men jag skall jobba på det och se till att det som känns jobbigt nu känns bättre till 2012.

Har jag berättat för er att jag kommit in på lärarprogrammet? Gymnasielärare med inriktning svenska och religion, intressant! Ni skall veta att jag är glad. Det känns som en nystart.

Och det är precis det jag behöver:

- En nystart

Vem kan ordna denna nystart för mig?

Jag! Enbart jag. Jag ansvarar för mitt liv och att det blir så bra som möjligt. Det svåra här är att jag också ansvarar för att be andra människor om hjälp när livet känns för jobbigt,stressigt eller på annat sätt oroar mig. Jag har svårt att be om hjälp, jag vill verkligen klara mig själv. Men det är viktigt att också be om hjälp, det lär man sig på.

Jag hittade några fina rader som ni också skall få ta del av:

Livet är ett mirakel, bara man hinner se det för allt spektakel.

Så sant som det är sagt..

//Linda

Lite update!

Heej :)

Sorry för dålig update; har varit lite mycket ett tag nu. Kom ju hem från Dubai förra veckan, jag kan inte nog tacka diabetesförbundet för att dom skickade mig dit. Jag är efter detta många erfarenheter rikare! Direkt när jag kom hem så var det ju jufest med diabetesföreningen dagen efter, kan ni tänka er? Samanlagt på festen blev vi 85 stycken, som ordförande blev jag otroligt nöjd över denna stora uppslutning och det var väldigt spritt i olika åldrar. Jag fick chansen att prata med mycket folk och jag fashineras så att det inte bara är jag som har diabetes som det brukar vara, här var vi 85 stycken som antingen hade diabetes själva eller hade en närstående med diabetes.

Vi hade vårat traditionella jul-lotteri med sponsrade vinster från lokala företag runt om i Kungsbacka. Min pappa vann boken om Zlatan, den fick jag av honom hihi..Sen vann han en tomte också men då hör vi ett förtvivlat gråt från en liten pojke som spanat och spanat efter denna tomte hela julfesten så min pappa fick även lämna bort den vinsten, min pappa har ett hjärta av guld <3.

Med diabetesen är jag i ett "Down läge" och jag tycker det är OTROLIGT jobbigt att ha diabetes, det är inte mycket att göra åt saken för jag kan inte ta bort min sjukdom. Den är svår"behandlad" och jag tycker den reagerar osunt på insulindoserna jag ger. Min diabetes skall ha så sjukt mycket rutiner och reagerar starkt om jag bryter rutinerna. Det gör mig ledsen,förtvivlad och nere. Den "down" känslan som jag så fint kallar det för tänker jag max tillåta mig ha tills på måndag, sen skall jag börja se fram emot julen, diabetesen skall inte få styra mig men den skall få ha en åsikt i det jag gör. Eller jaa åsikt och åsikt, hmm skall allt komma på ett bättre ord...

Shiva mår kanoners, hon fäller grymt mycket just nu så får borsta henne mycket, jag passade willma idag efter jobbet, hon börjar bli trött..

Linda

Hittade denna på supermarket :-)

Sverige är nog ganska välkänt eller vad säger ni? ;)


Dubai is awsome!

Heej!

Jag är på "youth leader programe" i Dubai, det är SJUKT mäktigt må jag säga. Detta arrangeras utav IDF (internationella diabetesfederationen) i samband med deras stora kongress. Samanlagt är det 14000 delttagare på kongressen från länder i hela världen. Youth leader programe har bestått av att vi lärt oss sjukt mycket om ledarskap,organisation och fått lyssna på många intressanta föreläsare. En utav föreläsaren eller " the faculty" som dom kallas för här är faktiskt från Sverige. Han har uppfunnit ett intressant diabetes hjälpmedel, det skall jag berätta mer om när jag landat i Sverige. Jag har verkligen lärt mig att man kan faktiskt göra exakt vad man vill, bara man har rätta motivationen och tålamodet. Alla som deltar i programmet har diabetes, det är sjukt intressant att höra hur mina andra nyfunna vänner har det med sin diabetes i deras hemländer. En sak kan jag enkelt konstatera att jag är tacksam att om jag ändå skulle få diabetes så fick jag det i Sverige. Det är ABSOLUT inte självklart med kostnadsfritt insulin och blodsocker vill jag lova. Här finns folk som betalar dyrt för att få tillgång till sitt livsviktiga insulin, här finns folk som får räkna blodsockerstickor så det räcker för hela månaden. Det är nu jag verkligen förstår innebörden av projektet livetsgång som vi gjorde i september månad.

Kongressen är sjukt mäktig, det är alltså 14000 delegater som deltar, att jag fick chansen att deltaga på detta är jag enormt tacksam för. Jag har träffat människor som verkligen lyckats trots sin sjukdom, jag har träffat människor som motiverat mig till att få rätt på mitt blodsocker, människor som förstår att det är svårt att kontrollera ett svängande blodsocker, människor som gjort fantastiskt spännande saker trots sin diabetes. Den skall inte få hindra, bara motivera och lära.

Jag vet att Ragnar Hanås är här, men jag har inte sett till honom,, är ju som sagt 14000 personer här.

Igår sov vi i öknen hela gänget, det var sjukt häftigt. Jag låg på en madrass med en sovsäck under bar himmel, fantastiskt. Vi red på kameler, satt runt öppen eld, dansade,sjöng och jag talade med människor från hela världen. Jag har bara ett ord för detta: Mäktigt!

Jag och Jenny har också suttit ner och planerat projekt och ungdiabetes, vi har mycket spännande saker att vänta vill jag säga, håll utkik!

Jag trillade när jag skulle gå ur taxin så jag har ont i min fot så tar det lite lugnt på rummet idag (första kvällen man har möjlighet att bara vara, underbart uppskattat), schemat har varit grymt hektiskt!

Tack Diabetesförbundet för ni lät mig deltaga på detta fantastiska event!

LindaRSS 2.0