Konflikthantering och diabetes

Jag läser en kurs i skolan som heter konflikthantering, det är intressant och jag lär mig otroligt mycket. I kursen är det mycket diskussioner och samtal. Jag kommer faktiskt ofta in på min diabetes under diskussionerna och kan relatera till den på olika sätt.

Det största är att folk ofta i allra största välmening vill lägga sig i min diabetes och ha åsikter om den. Jag vill egentligen fräsa ifrån och säga åt dom att "sköta sitt" men frågan är vad jag vinner på det? Här har jag ju en chans att lära och utbilda, kanske kan min snabbutbildning rädda någon annan diabetiker från en sådan komentar eller diskussion? Jag fräser inte ifrån om det utan min försvars mekanism blir att jag blir ledsen, vilket inte heller är ultimat. Inåtvända känslor blir ju fel.

Fick dock komentaren nyligen av en som står mig nära nu men som jag lärde känna i årskiftet 2011/2012, jag föreslog fika efter våran promenad och kände mig sugen och promenaden hjälper mig ännu mer åt att "hantera" en fika situation. Komentaren blev "-Är det verkligen bra för dig?". Jag vet inte vad jag skall svara, jag är myndig och har haft denna sjukdom i 17 år. Jag vet vad jag kan och inte kan, jag vet vad som är bra och inte bra. Jag styr min sjukdom,min sjukdom styr inte mig. 

Skall jag vara helt ärlig blev jag ganska upprörd av den välmenande komentaren, kände mig omyndighetsförklarad och inte alls sugen på fika. När det gått några minuter får jag dåligt samvete av att jag inte bara snällt och vänligt informerade om hur min sjukdom fungerade och att det visst går bra med en fika lite då och då. Istället blev jag irriterad, var det ett bra bemötande? Not! Men person X förstod att den hade "lagt sig i" något den inte hade med att göra och bad om ursäkt,visst kan jag min sjukdom bäst själv.  

En annan vän (mycket insatt i diabetes) frågade mig  en gång när jag berättade om att jag blir ledsen när folk i all välmening skall lägga sig i. Min vän var bestämd och frågade hur jag tänkte lösa det. Ärligt talat så vet jag inte eftersom jag faktiskt anser att jag har rätt att få äta min mat utan komentarer eller frågor, men samtidigt har ju personen som undrar rätt att få ett svar så personen i fråga lär sig. Jag vill ibland uppmana personen ifråga att läsa en bokom det, men det finns inte mycket böcker som förklarar diabetes på ett vettigt sätt,jag måste nog skriva en egen bok i sådana fall....

Hmm ja diabetes och konflikthantering har ibland mycket att göra med varandra, det blir ett svårt dilemma. Jag vill informera och vara en bra "diabetes ambasadör" men ibland vill jag bara få vara Linda i lugnan ro..

Vad tycker ni ifrågan?

//Linda


Agneta och dosemem

Idag har jag fått besök av Agneta som har programerat en telefonapp som skall hjälpa till att hålla ordning på livet med diabetes. Jag har laddat ner den på min telefon nu men inte börjat använda den.

Appen heter" Dosemem" och är gratis.

Skall vi försöka oss på appen ihop?  

Om det är något som kan få min diabetes "struktur" åt det bättre hållet är det värt ett försök :)

Shiva gillade Agneta också =) 

//Linda

Min dröm..

Jag har en dröm, en stor dröm som jag inte riktigt kan släppa taget om. Min dröm är att vara chef på ett kontor där folk arbetar för diabetes på olika sätt, i ett rum sitter föreläsaren som är runt i Sverige och föreläser om diabetes på skolor,personalmöten, på sjuksköterskeprogrammet ja ni fattar.

I nästa rum sitter någon och utvecklar appar till iphone och programerar saker som diabetiker kan ha nytta av. I nästa rum har jag en journalist som skriver i min egen tidning om diabetesrelaterade saker. Nästa person arbetar för insamling och arbetar samtidigt för en gala som arrangeras varannat år för diabetes.

I nästa rum sitter hon som arrangerar träffar och aktiviteter för barn och annhöriga.

Ja ni fattar konceptet, men jag vet inte hur jag skall lyckas med detta, det är en stor dröm jag inte kan släppa taget om..

Jag skulle självklart cirkulera i alla rummen och äntligen få göra något jag verkligen vill!

Vad är din största dröm när det gäller diabetes?


Blodsocker

Mitt blodsocker ligger på 8,2, det känns ganska safe och jag känner mig nöjd. Vad skall ditt blodsocker ligga på för att du skall vara nöjd? Kram


Stora middagar..

Något som jag verkligen fick mig en ordentlig tankeställare på i lördags var omkring den stora middagen vi hade på riksstämman. Detvar en trerätters middag där maten serverades med jämna mellanrum. Fy tusan vad svårt det var att få in rätt tänk kring doseringen! Jag var ju i tryggt sällskap eftersom alla kände till något om diabetes, men ja det var faktiskt ganska jobbigt rent diabetesmässigt att ta sig igenom middagen. Började dosera till huvudrätten, (det var lax till förrätt och det behöver jag nästan inget insulin till) och sedan fick jag fyllapå insulinet vid efterrätten. Men det var ju nästa problem, hur tar man insulinet snyggt närman haar en tight klänning?

Hmm, vilka i-landsproblem jag har va? Men i-landsproblem eller inte. Jag behöver hitta en fungerande strategi för detta...

//Linda


Ibland är livet allt härligt..

ååh idag stod det förmiddagslyx på schemat, jag och Eric tog en sovmorgon och sedan begav vi oss med Shiva och en stor picknick korg till ett vackert naturområde i Göteborg för vandring och frukost i naturen, oj vad vi njöt.Shiva fick bada och plaska i havet också. Nu har Eric begett sig för att studera på sin C-uppsatts och jag o Shiva slappar i sängen framför skärgårdsdoktorn.

Ibland är livet allt härligt..


<3 <3 <3 <3

Riksstämman är över och en ny förbundsordförande är vald i Svenska Diabetesförbundet, Fredrik Löndahl heter han och han har absolut mitt största förtroende. Riksstämman har varit otroligt givande och jag har lärt mig otroligt mycket samt träffat mycket folk som jag etablerat kontakt med under helgen. Vi fick prata mycket ungdomsfrågor och det känns otroligt viktigt att vara unga med diabetes röst i förbundet.

Igår hade vi en strmiddag och jag fick den stora äran att vara toastmadame på middagen, snacka om att jag var nervös men det gick otroligt bra det med :)

//Linda

:)

Jag har mycket att tacka dig för Fredrik Banting :)

Såg detta under riksstämman där "Diabetes museét" hade utställning, det var riktigt coolt att se hur diabetesvården sett ut genom tiden.

//Linda 


Riksstämman har invigts

Nu har riksstämman för Diabetesförbundet 2012 invigts och startats, jag fick tillsammans med en kollega i uppdrag att ansvara för att alla som registrerats skulle få sin röstnings maskin så dom kan få göra sin röst hörd under stämmans punkter. När röstningsknapparna var utdelade och registrerade invigdes stämman och så startades riksstämman upp.
Ung Diabetes har ingen rösträtt på stämman men ordförande och viceordförande har yttranderätt i frågor. Jag lyssnar nogrant under stämman tar in allt och lär mig så jag utvecklas och får större förståelse.

Mina vänner detta är så vettigt och bra, jag blir mer och mer imponerad av diabetesförbundet ju mer jag jobbar för dom. Vad mycket detta förbund gör som man inte ser. Jag hittade en länk på www.diabetes.se där man kan läsa om förbundets historik, är ju lite intressant att se vad diabetesförbundet har gjort för oss diabetiker, se här : http://www.diabetes.se/sv/Om-oss/Historik/ 

Kvällen avslutades med middag för alla och jag är så fashinerad av att det är så mycket diabetiker på ett och samma ställe man är ju typ van vid att alltid vara ensam om att ta sprutor och insulin, här är det över 100 personer som är involverade i diabetes!

Jag vet att det är detta jag vill arbeta med, jag vill arbeta för diabetes i diabetesförbundet, jag blir varm av det ända in i själen <3 


Coola druvsocker smaker :)

På druvsocker.nu

Druvsocker Cola - Rulle


Druvsocker Choklad - Rulle

Ung Diabetes söker sköterska på läger :)

Ung Diabetes söker sköterska till tonnårslägret i sommar, jag tycker det är otroligt viktigt att en diabetessjuksköterska skall ha lätt att nå fram till ungdomar med diabetes på ett positivt och bra sätt, jag blir nästan lite kallsvettig om en diabetessjuksköterska är dömande mot mig som diabetiker och hon skall hjälpa mig att leva det liv jag vill leva med diabetes och inte hitta på förbud. Jag har en fantastisk diabetessjuksköterska i Kungsbacka.

Hur tycker du att en bra diabetessköterska skall vara?

Hör av dig till Nora om ni vet någon bra :)

//Linda
Ung Diabetes :)

Idag har vi avklarat våra mötespunkter på protokollet och imorgon kommer vara en kreaktiv arbetsdag för rådet. Jag i egenskap av viceordförande i Ung Diabetes kommer tillsammans med Ung Diabetes ordförande representera Ung Diabetes på förbundsstyrelsens möte och sedan kommer jag fokusera på mina arbetsuppgifter jag fått tilldelat mig, kul kul :D

Dagen har hägrats av lågt blodsocker, undra varför..

//Linda

Välbehövlig fika :)

Avnjuter en god och välbehövlig fika, Jag tycker det är så bra när kakorna är mindre så blir det inte så mastigt men man får även en smakbit av allt =)

Kaffe är också välbehövligt när man sitter i dessa långa möten, än en gång kreaktiviteten flödar på mötet och jag är inspirerad till max!

//Linda


Möte pågår

Nu har Ung Diabetes haft möte under fyra timmar nu, shit vad mycket kreaktivitet det flödar här i vårat konferensrum. Vi kommer ha läger i sommar för tonåringarna mellan 15-18 år och ett läger för våra medlemar mellan 18-30 år, håll koll på Ung Diabetes hemsida!

 Har ni något som ni brinner för extra mycket när det gäller diabetes?

Nu är lunchen avklarad och det är dags att återgå till mötet!

//Linda

Ung Diabetes har rådsmöte och riksstämma är på ingång

Hej!

Just nu befinner jag mig i Stockholm för att deltaga på Ung Diabetes rådsmöte och Svenska Diabetesförbundets riksstämma. Det är så otroligt spännande så det är inte sant!! Ung Diabetes gör så mycket fantastiska saker så jag är grymt stolt att vara en del av Ung Diabetes. Nu på kvällen har jag och resten av rådet ätit en middag ihop och sen har jag och Ung Diabetes ordförande suttit och jobbat för att få ett bra och kreaktivt möte imorgon.

Nu sitter jag och förbereder mina punkter inför imorgon, jag är ju bland annat projektansvarig för Livets Gång 2012 :)

Shiva är hos en vän till mig dessa dagarna, saknar henne som en tok men vet att hon har det fantastiskt bra!

Vi hörs!

Kram Linda

Ung Diabetes läger

Hej!

Vill tipsa er om Ung Diabetes tonnårsläger i sommar för åldrarna 15-18 år.

Ung Diabetes har gett mig otroligt mycket som person och stöttat upp mig i min diabetes i både roliga och tråkiga situationer, kommer aldrig glömma ett läger när jag spelade paintboll (för första gången) och stred som en riktig stridare, blodsockret föll och resulterade i en känning på 1.6. Annars tvekar jag ofta och ibland känner jag till och med oro inför stark fysisk aktivitet. Med Ung Diabetes fick jag självförtroende, jag kommer fixa detta! Känningen tog jag mig ur, jag kände mig trygg under känningen för alla visste och alla förstod, när jag återhämtat mig tog jag mig ut på paintboll banan igen. Ung Diabetes gav mig också självförtroendet att jag styr min diabetes, den skall inte styra mig.  

Ung Diabetes motto "It´s up to you dont limit your self" är ett fantastiskt motto jag strävar efter, ibland kan det kanske låta hurtigt och för svårt. Ibland tar diabetesen övertaget men då gäller det att hitta en passande strategi för att själv ta övertaget igen. Min strategi hittar jag bäst tillsammans med min diabetessjuksköterska, hur hittar du bäst din strategi?

Ni har väll inte missat Ung Diabetes läger för alla medlemar mellan 15-18 år?

Här ser du lägerinbjudan:

http://www.diabetes.se/sv/Ung-Diabetes/Kontakta-oss/Aktiviteter/Boda-Borg-Ostersund-2-5-augusti-2012/

//Linda

Kungsbacka diabetesförening har gett dagens ros <3

När man jobbar i en idiell förening och speciellt när man sitter som ordförande uppskattar man otroligt mycket när folk ställer upp på olika sätt i föreningen. En person som verkligen förtjänar att uppskattas här i Kungsbacka Diabetesförening är våran barn och ungdomsdietist här i Kungsbacka. Hon hjälper oss med att hålla kost relaterade föreläsningar, kommer på våra barnträffar för att där finnas för föräldrar som har frågor och hon är en stor resurs för oss i föreningen.

Det vill vi i styrelsen uppskatta,så vi har skickat in dagens ros i tidningen Norra Halland.

Tack för allt jobb du lägger ner för oss!
Häng med Hallands diabetesförening till Öströö fårfarm

Följ med Hallandsdiabetesförening till Öströö Fårfarm

En aktivitet som passar alla åldrar

Den 3/6 klockan 10:30 samlas vi alla glada medlemar iHallandsdiabetesförening för lammsafari.

Vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att se spralliga lamm och lurviga kossor, Har vi tur kommer även hunden ut och visar hur man vallar får!

Efter turen bland lammen och kossorna finns möjligheter att fika på Öströös vackra grönområden.

Det kommer gå en bokad buss från Laholm med stop i Halmstad för den som är intresserad av att samåka.

Medtag egen fikakorg och kläder efter väder.

Anmälan sker till Maritha Johansson senast 26/5 påtelefonnummer: 0706-195449

Hoppas vi ses!


Ord som relaterat till diabetes

Balans-kost-motion-insulin-lugn och ro - stabilitet

Detta är mina ord som jag relaterar till  diabetes, vad är dina?

Inte lysande

Ja resultaten på sjukhuset var inte lysande positivt, värdena är för höga och jag kämpar för att hålla dom nere men generellt är dom för höga. Jag vill så gärna få ner det där förbannade HBA1C värdet, men kan lova er att jag har ett enormt bra diabetesteam på Kungsbacka sjukhus som hjälper mig,stöttar mig och ger mig råd som hjälper mig. Det är en ständig kamp att få koll på det där förbannade blodsockret, det vill gärna skjuta i höjden och det stressar mig något enormt och det resulterar i det jag kallar för "fejk-känning" när blodsockret är på en bra och stabil nivå också.

Vi såg en trend att jag får till morgonvärdena ok alltså cirkus mellan kl 8-12, sen vill blodsockret leva sitt eget liv. Men jag skall kämpa. Skall hitta någon passande strategi som passar in i mitt liv. Just nu blev psyket lite nedbrutet men tänker tillåta mig själv att vara deppig en stund, sedan ta tag i det och hitta motivationen. Ja som sagt ibland måste man tillåta sig själv att tycka det är jobbigt. Det jobbiga får ju absolut inte ta övertaget, det gäller att hitta en bra balans och det kommer jag göra, det vet jag!

Som sagt upp till kamp,jag får max vara deppig 30 minuter och sedan skall jag söka efter strategin för ett stabilare blodsocker.

//Linda

På diabetesmottagningen

Är på diabetesmottagningen för att träffa min underbara dietist och sjuksköterska. Hoppas på pepping!! Läser barndiabetesfondens tidning, dom verkar göra spännande projekt, sattsar nog en del på insamling också, det är vettigt!


Åsa

Idag har jag och Shiva varit i Åsa, hon fick bada i havet där,det uppskattades vill jag lova :) Jag hjälpte mamma och städa ut ett av husen på tomten också. Sen blev det middag på restaurang Svanen, restaurang svanen är känt pizza ställe i Åsa, men blodsockret hatar pizza och jjag orkade inte ta striden så beställde kyckling istället. Otroligt mycket extra pengar men men..


Ny hemsida

Har ni sett Ung Diabetes nya hemsida?

www.ungdiabetes.se

Vad tycker ni?

//Linda

Diabetes frågehörna

Jag älskar forumen på facebook om diabetes, där kan man snabbt slänga ut en blänkare och snabbt få svar. Jag har haft ett i-landsproblem som varit att min blodsockermätares klocka inte visat rätt klockslag på toklänge vilket stör mig något otroligt om jag skall försöka göra någon trend över dagen eller så. Har försökt ställa om klockan miljontalsgånger utan resultat (mitt otekniska jag haha). Men slängde i alla fall ut en förfrågan på "Diabetes frågehörna" och fick svar på max 1 minut hur man gjorde. = mitt klockproblem löst!

Kan verkligen rekomendera sidorna på facebook : Diabetes frågehörna och bolla diabetestankar

//Linda


Linda

Lyckades inte hålla blodsockermålet helt 100 procent igår, fick ett skjut upp till 17.4 efter Shivas träning. Hoppades väll egentligen att träningen skulle hålla det men där spökade väll adrenalinet... Men annars går det faktiskt helt okej nu med blodsockret, skönt!

Eric har åkt till Skövde för att avsluta sin "C-uppsatts", gud vad han har kämpat för denna uppsatts, är så stolt över honom!!

//Linda

Blodsockermål

Idag är mitt mål att ligga under 10 i blodsocker hela dagen, änsålänge har jag lyckats...

08:00 6.4
10:00 4.8
12:00 9.4

heja heja!

//linda

Träning

Igår var vi och tränade på Börjes i Kungsbacka, på bilden ser ni Shiva i sin sos-väst, vilket visar att hon är i tjänst.

Shivas uppgift var att hålla sig passiv i miljön med folk som gick ut och in i affären, dofter och platsliggningen fick jag till riktigt ordentligt. Nöjd nöjd!!

Josefin och Swatch var med och tränade också, dom gjorde riktigt snygga larmningar också. Kul att se tycker jag :).

//Linda


På föreläsning

Har liiiite fejk-känning


Skola

Sitter på tåget påväg till skola och föreläsning. Blodsocker på 9.8, en trend har varit att blodsockret blir högt på skoltid. Är det kanske en trend som skapats av stressen som skolan ger mig? // Linda


Update från vårruset

Har ju glömt berätta vårruset, sprang på 35 minuter och 28 sekunder (1 minut sämre än förra året, typiskt!). Startade loppet med ett blodsocker på 17.7 och tänkte att det här går åt helsike men inte skall min diabetes få förstöra denna dag. Vårruset för mig är en folkfest som jag inte ville missa. Tog mig igenom loppet och landade i slutändan på 12.2. Det kändes ok, jag var dock heeeeelt slut när jag kom i mål hihi..

Efteråt blev det picknick med tjejerna i gräset, det var mysigt :)

Mina fickor var fulla med blodsockermätare och dextrosol samt min mobiltelefon under loppet, det kändes tryggt och jag hade ju min tröja med texten diabetes på. Jag är stolt att jag tog mig i mål, hade varit spännande att se om tiden var bättre ifall jag hade startat på ett bättre blodsocker men men det får jag ta reda på nästa år då jag skall springa igen (ja det är tradition).

//Linda

Här säljs det diabetesarmband :)

Här säljs det diabetesarmband för glatta livet :)

Jag köpte två ett rosa och ett lila...

//Linda


Mycket lyckad aktivitet med Kungsbacka Diabetesförening

Jag är så glad och lycklig. Idag hade vi en fantastisk familjeträff med Kungsbacka Diabetesförening på Hålabäckskolans idrottshall. Vi i styrelsen byggde upp en hinderbana och barnen med diabetes och deras syskon fick leka med den, lianerna uppskattades otroligt mycket vill jag lova :)

Barnen fick en chans att träffa varandra, föräldrarna fick en chans att nätverka och vi i styrelsen fick en chans att träffa våra medlemmar.

Det var en enkel men otroligt uppskattad aktivitet, som diabetiker/diabetesförälder kan du ha mycket frågor och funderingar, jag vill att Kungsbacka Diabetesförening skall skapa forum för dessa frågor och de bästa svaren får man från dom som "been there done that" alltså andra diabetiker/diabetesföräldrar. Det tycker jag i alla fall :)

Mycket uppskattad aktivitet, det var extremt roligt att vara ordförande i kungsbacka Diabetesförening idag vill jag lova!

Kram från Linda


Vårruset 2012

Sitter på tåget påväg in till Göteborg, skall springa vårruset, förra året sprang jag på 34 minuter. Undra vad detta årets resultat blir :-) självklart skall det göras reklam för diabetes också. Diabetes awarness because it matters står det på min tröja. Den kommer jag springa i och mitt armband har texten together for diabetes. Kan man synas så skall man synas!


josefins blogg

Detta är min träningskompis Josefins blogg: http://swatch.blogg.se/ 

gå in och kika vetja :)

//Linda

Diabetes,omtänksamhet och information

Igår på föreläsningen satt jag brevid en fin vän, jag känner henne inte såväl men vi har kommit bra överens sen start. Hon kan ingenting om diabetes och jag har väll inte varit så tjatig om det heller, är nog inte det med någon. Men skall bli :) I alla fall på föreläsningen blev det dags för mig att kontrollera mitt blodsocker och jag gjorde ingen deal av att dölja det på något sätt. Jag kontrollerade mitt blodsocker, fick ett resultat och sen fick jag en hand på axeln och en viskning "- Linda är allt bra?" .

Jag blev så glad att min vän var observant på vad jag gjorde och ville höra att jag mådde bra. Den känslan var otroligt skön för mig.

Efter föreläsningen förklarade jag vad diabetes var och hon förklarade att hon trodde det var sockret jag var allergisk mot, jag förklarade att jag ibland är behov av socker till och med så det vore jobbigt om jag var allergisk mot det. För en gång skull kändes det riktigt bra att förklara om m in sjukdom eftersom hon var så mottaglig på att lyssna och ta till sig. Det visade sig att hennes mamma var läkare och hon hade berättat att om en diabetiker får en känning så skall man ringa ambulans samt ge något sött. Ja det är helt korrekt. Min vänn bjöd på en chockladbit, jag tog tacksamt emot. Kanske tog jag emot för att jag verkligen ville visa att jag kunde äta den? Precis som alla andra. Jo kanske, men ja den var god också. I Sverige så har vi ordet lagom och det anser jag är en perfekt kombination med diabetes. Ta lagom mycket och överdriv inte åt något håll, då kommer det gå bra tror jag <3.

//Linda

Solens strålar

Solen börjar stråla och klänning börjar locka. Hur tar jag bäst mitt insulin utan att blotta hela mig?


6.2

6.2 i blodsocker, PERFEKT start på dagen. Ett bra blodsocker gör mig supertaggad för att resten av dagen skall bli lika hanterbar!

Precis haft ute Shiva på en långpromenad och nu är det dags att åka till skolan för föreläsning :).

//Linda

Ha gärna i åtanke att..

Jag skulle bara vilja be er att komma ihåg att diabetes är en inviduell sjukdom, jag får råd från min dietist, läkare och diabetessjuksköterska hur jag skall behandla min diabetes, de råden tänker jag förhålla mig tilll. Så ha gärna det i baktanke innan ni skriver saker i komentarsfältet.

//Linda

Dagens

Förmiddags blodsocker


Igår hade..

Lokala Ung Diabetes Göteborg en middags träff på restaurang Jensens som ligger centralt i stan. Vi blev sex tjejer som slöt upp och hade en riktig trevlig middag. Det var intressant att byta erfarenheter med varandra, ingen är den andra lik när man pratar diabetes. Jag kan ta till mig tips från var och en och göra det till något eget. Kvällen bjöd på många skratt och jag njöt till 110 procent, äntligen var man bland ett gäng man inte behövde fundera på om dom ansåg det läskigt med min spruta, jobbigt att se bloddroppen från blodsockertestet eller ansåg sig ha åsikter om min mat. Det var helt normalt!

//Linda

Hos josefin

Shiva är med mig hos Josefin på fika. Vi har tränat rallyträning ihop med våra hundar och nu är det fika bland trötta hundar och för mig trevligt sällskap med Josefin :-)


Dextrosol i massor

Hemma hos mig finns det mycket dextrosol :)                                     


Linda med rätten att klaga..

Ja natten var tuff eftersom min diabetes och kropp i sig inte samarbetade och kroppen bildade ketoner vilket resulterade i ett fruktansvärt jobbigt läge för mig. Jag ställde in skolans lektioner och passade på att sova ut och vila, det var välbehövligt vill jag lova. Ikväll skall vi ha träff med lokala Ung Diabetes i Göteborg, det skall bli roligt men samtidigt otroligt givande att få prata av sig och även få chansen att "klaga" på sin diabetes. Dom om någon kommer ju verkligen förstå. Jag förstår själv att det inte ger så mycket att klaga men ibland måste man få klaga av sig lite för att sedan ta nya tag.

Vad tycker ni? Får man klaga på sin diabetes?

//Linda

164 medlemar i

Fick just veta att Kungsbacka Diabetesförening har 164 medlemar i föreningen,Där jag är ordförande. Det känns otroligt roligt att vi växer och blir större för då syns vi som en större grupp och kan förhoppningsvis få mer uppmärksamhet till oss diabetiker villket resulterar i mer engagemang. Och engagemang ja det behövs det massvis av. Det är ju inte tillstörsta del positivt med så många medlemar i en diabetesförening, drömmen vore att lägga ner diabetesföreningen helt för att det inte finns någon diabetes längre. Men så fungerar ju verkligen inte verkligheten och då får man göra sitt yttersta för att det skall fungera i största möjligamån. Jag tror verkligen att varena en måste vara med och bidraga för en bättre "diabetesvärld" och då behöver diabetesföreningarna mycket engagemang.

164 medlemar idag, tror ni vi kommer upp i 200 när året är slut?

//Linda

Lokala Ung Diabetes sprids land och rike runt :D

Coolt att Lokala Ung Diabetes sprids runt i landet, imorgon skall vi i Lokala Ung Diabetes Göteborg träffas över en middag på restaurang Jensens. Skall bli roligt att träffa alla och prata diabetes. Såg på facebook listan att det bara blir tjejer, men jaja en tjejmiddag är alltid trevligt!

Kolla tidningartikeln om Lokala Ung Diabetes i Luleå

http://issuu.com/tidningenextra/docs/el2012_v17?mode=window&backgroundColor=%23222222

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6380904

Heja er!

//Linda

Älskade älskade Shiva

Lilla sjuklingen pustar ut i gräset och njuter av solen...


Varit en äkta student

Varit en äkta student nu och "nattpluggat" otroligt korkat, men hade faktiskt ganska mycket energi just då. Men det har resulterat i en mycket trött och seg Linda, blodsockret ligger på en stabil 12:a men men om man tänker på förutsättningarna känns det relativt ok. Uppsatsen är inlämnad i tid i alla fall. Jag vill gärna tugga på någonting när man sitter och intensiv pluggar och skulle gärna vilja unna  mig något gott för att jag känner mig duktig. Men där är ju faktiskt dilemmat svårt eftersom jag inte rör på mig och bara har insulinet att kompensera med. Ibland fungerar det och ibland fungerar det inte. Igår blev det coca-cola Zero, the i mängder och en liten Ben and Jerrys glass (Har ni sett den lilla modellen??,Perfekt storlek då äter man ju inte för mycket av det goda men ändå kan unna sig). Vad äter ni under tiden ni pluggar?

Shiva mår dåligt, vilket får mig att bli orolig, vill inte ha samma mående som i vintras, har varit ute på en promenad med henne, Eric kom och hälsade på vi passade på att äta en glass i solen på gräset, det var underbart! Shiva älskar att få vara med i bakgrunden och nu vilar hon gott i min säng, håll tummarna för att hon blir bättre :)

//Linda


1:a maj idag

1:a maj idag, jag borde varit ute och demostrerat angående pumpfrågan, har ni sett TLV:s beslut? Annars se här: http://www.tlv.se/forbrukningsartiklar/omprovningar-forbrukningsmaterial/genomforda-omprovningar/omprovning-av-insulinpumpar/

Jag tycker det är ett tokigt beslut, jag önskar att min politiker karriär tog fart och jag fick chansen att påverka mer, jag hade velat sitta med på mötet och informera. Det saknas mycket information angående diabetes i samhället, det blir mer och mer märkbart. Eric föreslår ofta att det borde finnas en diabetesminister i riksdagen och att det borde varit jag ;)

Börjar komma iordning mer och mer här i lägenheten, nu är det mesta flyttlådorna borta och jag börjar bo in mig. Syrran var här och hjälpte mig att ,möblera, skönt för mig då jag vet att hennes kompetens är stor när det gäller inredning. När jag är helt färdig skall ni få se lite bilder, promice!

Fick ju tre nycklar till lägenheten och då har jag gett en till Eric och en till min syster. Känns otroligt bra att några jag litar på har nyckel till min lägenhet ifall det skulle hända något någon gång. Mamma och pappa borde också ha en, undra om man får kopiera dessa nycklar, skall fråga hyresvärden det..

Blodsockret är åt helvete idagsläget, motivationen är på noll att ta hand om min diabetes, det är jobbigt. Och ja ni är helt fantastiska ni som fixar allt perfekt, önskar att jag var som er men samtidigt orkar jag inte med en massa tips från folk som inte är i min situation om jag skall vara ärlig. Det är jobbigt för jag tänker bara "Oj, du förstår ju mig inte alls" när person X eller Y berättar saker som jag borde tacksamt ta till mig. Tur att jag har Shiva att älska och ta hand om, hon tar hand om mig genom att få med mig ut på alla promenader. Det lönar sig att promenera en schäffer trött,promice!


En uppsatts skall in imorgon klockan 12:00, iland saknar jag mitt jobb då man bara kunde gå dit,göra sitt jobb och sedan gå hem.Skolan förföljer ju mig!

//Linda


Gör skillnad!

http://www.youtube.com/watch?v=7gZtTE3zx2w&list=UUawlg4_W5cewhE0b5I9229w&feature=plcp

Jag tycker Livets Gång är mäktigt, skall ni deltaga på Livets Gång i eran lokala diabetesförening?

//Linda

Underbart väder

Resulterar i fantastiskt humör :-)


RSS 2.0