Årsmöte med Kungsbacka diabetesförening

Heej :-)

Haft årsmöte med Kungsbacka diabetesförening ikväll och det gick bra, jag blev vald som ordförande för föreningen ett år till och det tackar jag ödmjukast för, det är ett jätteroligt intresse för min del som jag har en stor passion för.

På övriga frågor diskuterades det om barn med diabetes situation i skolan, hur vi kan hjälpa till och vara ett stöd för skolorna. Jag har redan börjat fördjupa mig i ämnet och planen är än så länge att boka ett möte med ordförande för för och grundskolenämden för att informera om diabetes. För att lyckas besluta rätt om diabetes behövs det massvis med kunskap tror jag!

Sen blev det lite fika och sedan startade det konstituerande mötet, vi fick två nya medlemmar i styrelsen, vilket känns grymt roligt att vi utökas på det sättet tror jag att vi kan bli ännu bättre!

Kommande aktiviteter som planeras med föreningen är:

Ett besök på Kungsbacka brandstation för alla barnen

Ett besök på Österö fårfarm

Föreläsning en på våren och en på hösten

Efter årsmötet följde annalisa med mig hem och vi satt här och tjöta :-)

KRAM


Hundträning :-)

Åå vilken rolig förmiddag jag har haft, det var dags för hundträning tillsammans med våran instruktör och ett annat eckipage som också tränade inriktning diabetes. Vi träffades i västra frölunda på Rudalens idrottsplats tror jag det hette. Där tränade vi passivitet, inkallning, stanna, hundmöten och Shiva fick träna på att vara passiv när en annan hund leker, det är jättesvårt för henne!

En sak gjorde mig dock MYCKET glad och positiv, Shiva sprang lös på planen och mot den andra hunden för att uppmana till lek, men då ropade jag "hit" och Shiva gjorde ett aktivt val att springa till mig istället, det är lyckad träning må jag säga!

Sen gick vi upp i skogen och gjorde uppletande, det är jättelätt och roligt för Shiva, skönt att hon fick hjärngympas lite idag!!

ikväll är det årsmöte för Kungsbacka diabetesförening, kul a tt se om man blir omvalnd som ordförande, jag tycker jobbet med diabetesföreningen är jätte roligt och givande så jag hopppas jag får fortsat förtroende ett år till.

//Linda



svar på frågorna :-)

Tack för era frågor, här kommer svaren :

Har du något särskilt mål du försöker uppnå med din träning med Shiva? Jag har inte läst din blogg så länge så jag har inte hängt med från början. Skulle vara så intressant att veta. :)

Hm, mitt mål med Shiva är att hon skall känna av mina höga och låga blodsockervärden, hon skall reagera på värden under fyra och värden över 12. Vilket hon gör ganska ofta idag, hon är duktig och fuskar inte så mycket längre. I början provade hon att ta brickan i munnen eftersom hon visste att det ger bra belöning alltså godis!! Men hon blir bara belönad om hon reagerar på blodsockret.

Målet här är också att känna sig tryggare i vardagen, jag tycker att diabetes är en krånglig sjukdom och Shiva gör det lite lättare för mig faktiskt genom att bara finnas där. Att gå på träningar med henne är mycket bra för mitt blodsocker eftersom vi rör på oss såppas mycket, fysisk aktivitet = MYCKET BRA FÖR BLODSOCKRET.

vad vill du jobba med i framtiden?
oj vad svårt, det är något som cirkulerar väldigt i mitt huvud och jag vet egentligen inte helt 100 vad jag vill, men jag har sökt in till program på högskolan som jag tror skulle passa mig så målet är i alla fall att börja studera till hösten 2011, såhär ser min ansökan ut:

1. HV-96268 - Socialpedagog 180hp Dagtid,
  Distans, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
  Högskolan Väst, Varberg

2. GU-19748 - Europaprogrammet, Sociologi 180hp Dagtid,
  Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
  Göteborgs universitet, Göteborg

3. GU-19749 - Europaprogrammet, Statsvetenskap 180hp Dagtid,
  Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
  Göteborgs universitet, Göteborg

4. GU-19744 - Europaprogrammet, Historia 180hp Dagtid,
  Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
  Göteborgs universitet, Göteborg

5. GU-19713 - Logopedprogrammet 240hp Dagtid,
  Normal undervisning, Helfart (100%), Utbildningsprogram,
  Göteborgs universitet, Göteborg

+ juristassistentprogrammet men det är en KY utbildning som man söker separat. Är det någon utav er som sökt samma utbildning som mig? eller som går den just nu? Skriv ett inlägg till mig, hade varit kul och prata lite gemensama förväntningar och funderingar!!

Vilken är din?

1. favoritgodis
Saltlakris :-)
2. favorit maträtt
Tacos :-)
3. favorit efterrätt
Cheescake :-)
4. Favorit film
PS I love you och Allt för min syster, sen är jag en sann Beck och Wallander fantast!
5. favorit tv serie
VÄNNER och Svensson svensson
6. favorit bok
Inte utan min dotter och gömda
7. favorit blomma
Oj har man en favoritblomma??I sådana fall är min rosa rosor :-)
8. favorit skådespelare
Peter Haber och Mikael Persbrandt
9. favorit dag i veckan
Fredag såklart :-)
10. favorit färg
Rosa :-)

Vad är det bästa/värsta med att ha diabetes tycker du?
Det absolut bästa med att ha diabetes är helt klart allt föreningsarbete som jag inte hade haft utan min diabetes, det är så roligt att träffa alla människor och genom min diabetes och föreningslivet har jag fått många vänner för livet skall ni veta.

Det bästa med min diabetes är att jag fick Shiva genom den, jag hade aldrig fått henne utan min diabetes. Och Shiva hon är idag min allra bästa vänn som jag ÄLSKAR att umgås med och göra saker för och med.

Det värsta är att jag aldrig kan ta semester från min diabetes och att jag alltid måste vara observant. Spontanitet för mig är också svårt även om jag försöker, men då planerar jag ändå i huvudet. Alla stick skulle jag också vilja klara mig utan,speciellt den där dumma lantusen.

Känner du dig otrygg om du inte har med dig shiva?
Hmm njaa, om man säger såhär, jag känner mig trygg när hon är med. Men det är ju många situationer som Shiva faktiskt inte kan vara med på även om hon har mer rättigheter än en "vanlig hund" och då kan inte jag bli störtförtvivlad så fort hon inte kan följa med. Jag måste ansvara själv för att mitt liv fungerar, Shiva är liksom mer ett positivt kompliment som gör det lättare för mig att må bra när hon är mer. Speciellt eftersom hon verkar känna ned och uppgångarna i blodsockret snabbare än jag, undra hur hon gör...








FRÅGESTUND

Jag tycker att vi kör en frågestund, ni får morgondagen på er :-)



Ställ vilka frågor ni vill så skall jag försöka svara så gott jag kan :-)

KRAM

Shiva tänder lampan :-)

Jag och Shiva tränar på vårat special moment som är "Tända lampan", det är roligt för Shiva tycker det är roligt. Vi är entusiastiska båda två och vill lyckas. Det är svårt för Shiva att få till den där sista puffen så att lampan verkligen tänds, men hon är duktig och vi skall fixa detta!!

Träna,träna,träna...



Långtidsverkande insulin

Uch jag tycker det gör så himla ont att ta min lantus spruta som jag skall ta varje kväll innan jag somnar.

Lärde mig i helgen att lantus svider så att det inte är så konstigt att det gör ont för mig att ta lantus, det handlade om PH- värdet. Men något som sköterskan där tipsade mig om var att jag kunde byta stickställe, nu tar jag i benet och hon tipsade att jag skulle ta mer vid sidan istället så man inte tar på en muskel. Själv kan man ju inget om kroppen på det sättet. Jag provade det igår och jag gillade det inte kan jag säga för jag tyckte att jag tappade kontrollen när jag inte riktigt såg vad jag gjorde.

Tappa kontrollen det är något som jag inte gillar med min diabetes, jag vill se allt och vara med i svängarna.

Så ja, jag vet inte jag kanske skall be min sköterska att få byta till levemir, men det valet gör ju att jag kommer få ta långtidsverkande insulin två gånger per dygn istället för en som jag gör nu och det gillar jag ju inte heller.

Hur gör ni med erat långtidsverkande insulin?

Lysestrands återträff

Åå helgen har varit grymt rolig, jag har varit på "Lysestrands återträff", ja vad är lysestrands återträff? Lysestrand är ett diabetesläger som är i en vecka för barnen mellan 10-12 år ungefär och nu 10 år senare hade vi återträff.  Guud va roligt vi har haft det!!

Vi har lekt en massa lekar, pratat, lagat tre rättersmiddag, haft teambuilding aktiviteter,grillat korv vid havet,lärt oss om "Extend produkten" en produkt som hjälper till att hålla blodsockret upp till nio timmar läs mer om dom produkterna här: http://www.diabeteskoll.se/om-produkterna/ känns verkligen som det kan vara något för mig och idag hade vi en diskussionsföreläsning om diabetes och kolhydratsräkning som också slutade med att alla pratade om diabetes och upplevelser kring diabetes, riktigt intressant att lyssna hur andra tänker och resonerar kring diabetes. Jag lyssnade, tog till mig alla tips och trixs man kunde få, lät mig inspireras av dom andras kunskaper och jag försökte bidraga med det jag kunde, det är så man lär sig tycker jag, av dom riktiga "experterna", diabetikerna själva.

Åå vad roligt det har varit att vara på läger, träffa andra unga-vuxna diabetiker och vet ni vad det bästa utav allt är att jag legat grymt bra i blodsocker, under 10 hela helgen, helt underbart! Ja det kanske va detta jag behövde, komma bort, ha roligt och bara slappna av.

Kram Linda 

Lite ungdiabetes nytt, till er som vill hålla lite koll :-)

Vi har haft rådsmöte, jag var dock inte med. Det var helgen jag var på spa med Rickard och firade våran fem årsdag.

Helgen den 5 till 6 mars träffades Ung Diabetes råd för årets första rådsmötet i ett soligt Kalmar. Under helgen diskuterades kommande projekt, läger, mottagningsformuläret samt hur arbetet med lokala Ung Diabetes, LUD, kan fortlöpa under året. Lördagskvällen bjöd på några rafflande omgångar reball, som paintball utan färg, tillsammans med Ida och Rickard från Kalmars diabetesförening. Kvällen avslutades sedan  med en god middag på restaurang Italia.

Facebook
Vi finns på facebook: Ung Diabetes Sverige

LUD- Göteborg skall starta

Vi kommer starta upp med Café träff första måndagen i månaden med start den 4:e April på Café La Croissant som ligger på centralen i göteborg. Anmälan kan ni göra på facebook, länk finns på våran facebookgrupp. 

Diabeteskompis
Diabeteskompis är en funktion som skall vara tillgänglig för dig som vill ställa frågor om diabetes till någon "expert", vi har en diabetesläkare,diabetessköterska,dietist, coach och en diabeteskompis helt enkelt. Mer om det hittar ni på hemsidan: www.ungdiabetes.se

Intervjuer
Nu ligger en intervju uppe med Anders (från LUD göteborg) som är aktiv med träning med fokus på cyckling. Jag tycker det är så coolt med diabetiker som utmanar sig själv med fysisk aktivitet. Det är för mig en jättestor utmaning som jag tvekar på för att jag kan inte så mycket om det och hur jag skall hantera blodsockret under träning. Jag får helt enkelt be Anders lära mig!! ni kan läsa intervjun här:
 http://ungdiabetes.se/?n=272&c=0&f=yes

Hopp det var lite av varje från ungdiabetes som jag tänkte delge er :-)

Kram


Träff med sos-hundarna :-)

Heej!

Idag var det träff med sos-hundarna, det var riktigt mysigt och lärorikt. Det bästa med att umgås med dom är att "det är något med alla", jag känner mig inte annorlunda för att jag avviker från träningen för att kolla blodsocker,äta något eller bara "pusta ut ett högt värde". Alla förstår och det är med största sanolikhet någon som sällskapar mig vid sidan av planen.

Jag fick lågt blodsocker under träningen och då larmade Shiva, känns kul! Min instruktör hjälpte till med belöningen så jag kunde fokusera på att få upp mitt blodsocker.

Momenten som vi gjorde var först att en instruktör gick runt med sin hund och hälsade på oss alla, min uppgift här är att hålla koll på min hund så att den accepterar att det står en annan hund mitt emot. När Shiva tittade på den andra hunden belönade jag, det handlar om att belöna ett bra betende, så acesoationen blir rätt, en annan hund = godis.

Sen gjorde vi en övning som Shiva verkligen behövde, det handlade om att man skulle starta lek och avsluta lek, ja min lilla prinsessa har svårt med avslutandet hehe...

Stanna övningen, gick bra som vanligt eftersom jag hade leksaker som belöning.

Platsliggning med störning, Shiva fick ligga vid dom andra hundarna medans jag velade med leksaker och pinnar för att försöka locka henne att resa sig upp men hon låg allt ner hela tiden haha, duktig vovve :-)

Sen begav vi oss hemåt, jag handlade suchi till mig och mamma innan det var dags för mig att åka till jobbet :-)

Kraaam




Hundträning med Josefin :-)

Hej!

Igår när klockan slog fem packade jag in Shiva i bilen och åkte för träning tillsammans med träningskompisen josefin som har blivande servicehunden swatch.

Vi sågs hemma hos henne och hittade en lekplats där vi tränade passivitet, passivitet är superviktigt för hunden att fixa och jag tycker Shiva grejade det fint, sen gjorde vi en platsliggning, där Shivas uppgift är att ligga kvar passiv och vänta tills jag kommer tillbaka. Jag störde Shiva med en massa oväsen, viftade med leksaker och såg helt enkelt till att hon skulle ha fullt upp med att inte vilja ligga kvar men det grejade hon fint.

Sen var det dags för inkallning, det fixade hon också bra. Det som är bra med Shiva är ju att hon själv vet att hon är "bra betald" genom godis och leksaker, det är viktigt att peppa hunden på ett bra sätt, Shivas bästa sätt är leksaker sen kommer mat.

Vi gjorde "Stanna", Shiva skall stanna på mitt komando.

Och sen blev det dags att bege sig hemåt, då väntade solsidan och pizza med Rickard, supermysigt!

Linda



 

it´s up to you, dont limit your self!

Kolla vilken grymt cool tatuering Anders hade, its up to you dont limit your self är ungdiabetes motto, det är ett motto jag själv också försöker sträva efter. Det är bara JAG som skall sätta mina gränser, inte någon annan och speciellt inte min diabetes.


LUD göteborg är på G!!

Heej!

Idag har jag varit på uppstarts möte för "Lud göteborg", ja vad är Lud göteborg? Det är lokala ungdiabetes helt enkelt. Ungdiabetes arbetar ju för att skapa mötesplatser för ungapersoner med diabetes och hur gärna vi i rådet än vill så kan vi ju inte vara överallt, därför är ju LUD en superbra idé!

Vi som startar upp LUD Göteborg med omnejd är ju jag Linda, Anders från Borås och Anja från Alingsås. Vi börjar med fika-träff på ett Café på göteborgs central en gång i månaden och förhoppningsvis kan vi spinna vidare när vi ser hur stort intresset är.

Jag tror och hoppas att intresset är stort och att vi kan bygga vidare på LUD och utöka med olika föreläsningar,aktiviteter och träffar. För min del är behovet stort utav att träffa andra med diabetes, jag känner att jag fortfarande har frågor och funderingar fastän jag levt med sjukdomen i snart 17 år. Jag vill gärna dela min diabetes med någon men det är ju svårt för andra i min omgivning att förstå, alla försöker men det är klart att man inte kan förstå hur det är att leva med diabetes om man inte har det själv. Och det viktigaste utav allt är att det är ju så otroligt roligt med föreningslivet speciellt ungdiabetes hihi!!

Vill du vara med i lud?
Skriv ett epost medelande till mig barknertz.linda@gmail.com eller ett gästboks inlägg här på bloggen.


Anders och Anja på restaurang Paprika :-)

Ej diabetiker!

På ett gym jag var på tillsammans med Rickard för ett tagsedan, stod det en maskin jag ivrigt ville prova och jag bad Rickard om hjälp hur jag skulle göra. Brevid maskinen stod det en lapp vad man bör tänka på om man använder aparaten.

Man borde inte använda den om man hade diabetes stod det på lappen, jag förstår att innerst inne är det nog försiktighet och lite okunskap det handlar om men jag blir ändå ledsen, inte så att man visar det utåt men det känns, självklart hade jag kunnat gå på träningsaparaten i alla fall, men jag tappade lusten och kände mig faktiskt lite "dum", varför står det en text att "jag" inte borde prova aparaten? klarar jag av det sämre än någon annan?

Men det är ju givetvis av försiktighet och omtänksamhet men ack va fel det kan bli ibland..

Kanske borde man skriva ett email till dom och "ifrågasätta" deras text? Kanske har dom en bra förklaring som jag inte alls tänkt på.

//Linda

Shiva har gjort entré på mcdonalds!

Heej!

Idag var det en mycket rolig och bra start på dagen, den började med att, Shiva,jag och min kära mamma begav oss till freeport för att träffa Josefin som har den blivande service hunden swatch. Det var jätteroligt vi tränade på "larmning", passager av människor, vi gick in och ut ur affärer samt så fick Shiva och swatch till¨telse att följa med in på mcdonalds då när vi blev lunch sugna, riktigt roligt och Shiva skötte sig jätte bra och höll sig lugn när jag var och beställde, hämtade sugrör och när det vandrade folk in och ut. Riktigt lyckat! 

Sen blev det snö igen så det var dags att bege sig hemåt.

Nu på eftermiddagen blir det jobb för min del och sen vankas det tjejkväll här hemma hos mig, supertrevligt!

Kram Linda 

Promenad och Shiva träning :-)

Nu har Shiva, jag och Rickard varit ute på promenad i det vackra vår vädret som verkar vilja anlända sakta men säkert, det var supermysigt!

Sen passade vi på att träna "larmning" och inkallning i trädgården, det gick riktigt bra och var roligt tyckte Shiva.





¨


spa och femårsdag med Rickard

Heej!

Igår åkte jag och Rickard iväg till varbegrs kurort för att fira våran fem årsdag, det är helt fantastiskt va fort tiden har gått. Fem år är ju inte så jättelänge men det känns verkligen som vi känt varandra hela livet och han är verkligen Mr Right för mig kan jag lova.

Spa helgen började med att vi begav oss hemifrån vid tio tiden och sedan ankom vi till varbergs kurort som var otroligt vackert, när vi packar in våra saker kommer jag på vad Rickard har glömt, sin kavaj! Det var 30 minuter kvar till lunchen så snabbt som attan fick vi åka till varberg och köpa ett par snygga byxor och en skjorta,när expediten sa komentaren. Ja då blev det tusen kronor här tack, då kunde jag inte hålla mig för skratt, Rickard och planering!!

Väl på kurorten blev det en jättegod lunch och sedan var det dags för aroma masssage, det var helt underbart!!! Sen badade vi bubbelpool,badade i olika bastu typer och sedan blev det dags för att kolla in stället och checka in på vårat rum, där väntade mouserande vin och frukt, va riktig mys stämning!!

Sen blev det lita vila på rummet innan det var dags för att gå på en avslappnande yoga.

Sedan blev det en fin middag och en tur i lobby baren.

Idag har vi ätit en god hotell frukost och så har vi varit på hotellets gym samt en promenad och tittat på den vackra omgivningen.

Nu är vi hemma igen, Tack älskling för en fantastisk fem årspresent!!













RSS 2.0