Linda

Hej :-)

Idag har dagen bestått utav jobb på förmiddagen och eftermiddagen spenderades med vänner från MUF kungsbacka på korshamn i Kullavik, där grillade vi och hade det trevligt, supermysigt!

Blodsockret strular igen,det är jobbigt. Men min diabetessköterska ringde upp idag och hon är grym, hon peppar,coachar, "tillrättavisar" (på ett positivt sätt) och undervisar mig proffesionellt. Jag vill verkligen göra ett insamlingsprojekt för diabetesforskningen, känna att jag bidrar på ett bra sätt. Hur kan man göra?

Imorgon är det midsommar, då skall jag ha lite fest i våran sommarstuga, det skall bli mysigt :)

Kram kram

LiNdIs

Tänkvärt

En man hade föreläsning för 500 ungdomar.
Han tog fram en 500-lapp och frågade:Är de någon som vill ha den här?
Alla räckte upp handen!
Han knölade ihop den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen.
Han stampade på den och frågade samma sak. Alla räckte upp handen.
Då sa han: Det här ska ni ta lärdom av, för hur ful, smutsig och tilltufsad av livet någon än är så har han eller hon fortfarande samma värde!

Vardagslydnad

Varit på vardagslydnadskurs med Shiva idag, det var jätteroligt. Är grymt roligt för man får ju verkligen det sociala själv när man har hund och går på kurser.

Shiva fick ett paket ben utav instruktören eftersom det var sista gången på kursen, dom fick hon själv bära till bilen, det gjorde henne stolt som en tupp hihi!

Det är verkligen ett tips till er med hund, ge dom en uppgift ibland. Typ lär den ta upp dina nycklar när du"tappar" dom, lär hunden hämta tv kontrollen. Ja vad som helst egentligen. Då aktiverar och stimulerar man sin hund väldigt enkelt egentligen.

Kram

Lysestrand

Oj vad viktigt det är att diabetesforskningen ökar och blir bredare, tänk om man är helt inne på fel spår?Kanske skall fokus vara på något annat än det forskarna fokuserar på idag? Varför funderar jag på detta nu? Jag har varit hjälpledare på ett stort diabetesläger i lysekil och träffat många barn med diabetes.

 Jag såg mig själv i många utav barnen, jag var på samma läger som liten. Det var nyttigt att komma på ett läger där "proffesionen" var med. Man blir uppdelad i patruller och får olika aktiviteter varje dag, en dag träffar man diabetessköterskan, andra dagen diabetesläkaren,tredje dagen dietisten och fjärde har man tävlingar och lekar. Förstår ni konceptet? schemat ser olika ut för dom olika patrullerna varje dag.

Barnen sov i vindskydd en natt, men då behövde jag sova i sängen i lägerstugan pga hoooooooooost host host...hahahaha jaja jag är en fegis ;-)

Min uppgift var att hjälpa till med barnen och även med sekundjakten som var tävlingar barnen skulle klara.

Lägret heter "Lysestrand" och vet ni? Det var där jag träffade min bästa kompis AnnaLisa som jag än idag är  otroligt nära kompis med.

Kram Lindis
Jag har en till hjälte!

Hej igen :)

Jag har nominerat en till svensk hjälte på aftonbladet.se , ja det är en person som verkligen förtjänar detta. Jag har nominerat två hjältar från min vardag.

Man kan nominera hjältar här: http://www.svenskahjaltar.se/article13009062.ab 

Missa inte chansen att uppmärksamma "din" hjälte, detta är det bästa tv-programmet någonsin!

vilka två tror ni jag har nominerat?

Kram Linda


stick

Vet ni vad jag och min diabetessköterska gick igenom idag också? Stickställen, hur viktigt det är att jag varierar mina stickställen, ofta blir ju fokus på magen och eftersom man är högerhänt blir det ju lättast att sticka på högersida utav magen, men nu skall jag allt börja variera mig, kan detta mildra så är det lätt värt ett försök! Eller vad säger ni?

Bifogar en artikel från aftonbladet som handlar om mig, ibland önskar jag att min diabetes tog semester står det som huvudrubrik, ja det är så sant som det är sagt. Som arbetsgivare över min diabetes skulle jag gärna låta den åka till Bahamas en vecka så vi får vara ifrån varandra. Men den fäster sig ivrigt kvar hos mig, jag måste aceptera faktum att min diabetes alltid kommer vara fastanställd hos mig, det gäller för mig att vara arbetsgivare och styra, betalningen blir god hälsa och välmående till mig som arbetsgivare. Men va fan? En vecka kan du la dra iväg, dumma jäkla skit diabetes...

//Linda

http://www.aftonbladet.se/halsa/medicin/article12418667.ab

 

ja dagen går ju i alla fall..

Idag har det också varit kämpigt med blodsockret, jag var hos min UNDERBARA diabetessköterska Maria vid 3 tiden. Det var så skönt att få gå igenom detta med henne och vi bollade en massa ideér, blodsocker och hba1c skall ner, finns inget att välja på. Jag kommer att höja mina doser ordentligt. Vi räknade ut att 1 enhet sänker 2 mmol. Hon är så smart och vettig min sköterska.

Vi bokade även en tid till dietisten, känns tryggt och få lite coachning därifrån också. Hon är ny på avdelningen och skall visst vara väldigt bra.

Efter besöket hos sköterskan blev jag ledsen,nedstämd men efter en stund tändes kämparglöden igen och jag kom fram till att blodsockret iiiiinte kommer bli bättre av att jag sitter i ett hörn och deppar, en plan får upprättas och jag får bara gilla läget att jag har fått "diabetes lotten" och nu gäller det att göra det bästa av det värsta.

Eftermiddagen och kvällen spenderade jag på det som jag tycker allra mest om, på hundplan tillsammans med hundintresserade människor och gosiga hundar som tränas. Jag hade med mig Shiva och passade på att passivitetsträna henne. Det var kul att observera träningarna, jag fick lite tips som jag absolut tog med mig hem även ifall jag inte deltog i kursen. Men det är min SOS instruktör som håller i kurserna på hundplan så jag har lite fri biljett ifall jag vill komma dit och titta eller passivitetsträna min lilla sessa.

innan hemgång stannade jag vid gatuköket och köpte med mig en portion bestående utav panbiff och potatis, hon i kassan slängde med en korv till Shiva, snällt tycker jag:)

Kram och godnatt!

Linda

8/6

Hej hej!

Jag kan verkligen inte sova, blodsockret har inte velat mig väl idag heller. Vet inte riktigt, har försökt leva på som vanligt men ja man orkar ju inte på samma sätt när blodsockret BARA ligger högt. Har varit ledig idag, bara ett jobbmöte men det var bara trevligt.

Hundarna har fått bada i havet idag, det tyckte dom var jätteroligt, Shiva fick hämta pinnar som jag slängde i vattnet och sen blev hennes uppgift att lämna i handen, det är svårt och lite tråkigt tycker hon. Men då blir min uppgift att göra det till det roligaste i världen!

Sen har jag vilat,sovit,vilat och sovit........

Grattis till Lisa föresten som fyller år idag :-)

Viktiga datum :-)

Antagning till höstterminen 2011


15 april: Sista anmälningsdag
29 april: Sista dag för att betala anmälningsavgift eller styrka avgiftsfrihet*
4 maj-14 juni: Kontrolluppgifter
21 juni respektive 5 juli: Sista kompletteringsdag**
14-15 juli: Antagningsbesked 1 ----- JAG LÄNGTAR SÅ!!!
1 augusti: Sista svarsdag
8-9 augusti: Antagningsbesked 2

Har ni sökt in någonstans? vad hoppas ni på?

//Linda

Do not miss ;-)

Middag i Göteborg!

Nu har vi LUDare i göteborg kommit igång ordentligt och vill önska dig varmt välkommen att äta middag med oss på Jensens Böfhus i göteborg den 18/6 klockan 19.00.

Vårt mål än så länge har varit att ordna fikaträffar den första måndagen i varje månad någonstans i Göteborg. Eftersom den första måndagen i juni  måndagen infaller på Sveriges nationaldag har vi valt att skjuta lite på det roliga för att så många som möjligt ska vara lediga och kunna delta.

Lördagen den 18 juni har vi valt att, istället för en fikaträff, ordna middag på Jensens i Göteborg. Där serveras härlig mat och en mysig stämning  till ett relativt lindrigt pris för våra unga plånböcker. Kvällen kommer att bjuda på nya människor, delade erfarenheter och många skratt.

Vill du delta i denna förträffliga middag ska du senast den 15 juni ha hört av dig till Anja Nerhall, antingen via ett telefonsamtal, ett sms eller ett mejl.

Tfn: 0737-821 801

Email: an.lud@ungdiabetes.se


Linda

Uch vad jag har kämpat med det här förbannade blodsockret och det enda jag lyckats få ner det tilll är 12.8.inatt var det på 18.4, är på sommarstället i Åsa och samlar kraft. Jag har gjort ALLT för att få det stabilt men det vill inte fungera för mig och det gör mig SÅÅÅ trött och förtvivlad.

Har med mig Shiva och mamma o pappas hund willma i Åsa, sommarhuset är precis vid havet så hundarna får bada mycket, det gillar dom!

hopp då har jag gnällt lite, igår var jag ledig hela dagen men på kvällen var det diabetesföreningsmöte. Det var mycket som togs upp. Det gladde mig JÄTTEMYCKET att styrelsen var positiv till "livetsgång" och att vi faktiskt kommer genomföra detta insamlingsprojekt här i Kungsbacka, då blir fröken ordförande nöjd!

Vet ni? Igår när jag pratade med min vän Christer så surfade han runt och tittade på lägenheter, han skickade en via mail till mig som han tyckte va fin och när jag skulle gå in och kolla stod det att jag hade fått ett mail där ämnet var "angående lägenhet", jag trode det var christers mail men det var ett mail från en tjej som skulle hyra ut sin lägenhet och JAG hade chans att få hyra den, det är i ett "bra" område i Kungsbacka och jag vill sååå gärna ha den. Så vi får hålla tummarna. Om ni också håller era tummar så kanske det går ännu bättre hihi :-)??

Hoppas på en bra dag idag!

Linda

..

Hej..

Har ett rent jäkla helsike med ett blodsocker som ALDRIG ger sig, högt,högt,högt..Pratat med min underbara X diabetessköterska Birgitta för lite pepping, hon e grym.

Nu är jag trött på skiten!!

//Arg Linda

Rådsmötet :-)

Jag har ju glömt berätta för er om rådsmötet med ungdiabetes som ägde rum i Kungsbacka helgen som var. Det var ett riktigt bra och effektivt rådsmöte. Vi fick gjort och bekräftat mycket. Det var mitt första möte som vice ordförande i ungdiabetes. Det var nervös och jag undrade så vad folk hade för förväntningar på mig. Men ja det var precis som vanligt. Jag älskar ju föreningsjobb så det var inget nervöst när allt hade startats igång. Vi hade också en ny rådsmedlem, Frida en jättegullig tjej som kommer åstadkomma mycket bra saker i ungdiabetes samt en "gäst" på besök som kanske blir en del utav oss i rådet.

Det var roligt på mötet för jag hade Shiva med mig och hon larmade på min kollega Nora. Det belönade jag ju givetvis inte eftersom Shiva bara skall agera på mina värden. Men det var kul att se, undra egentligen vad det är hon känner...

Dom anlände ju på fredagen och då stod det grillning hemma hos mig på schemat, men redan där började sommarens läger planeras och diskuteras, det är mycket som skall fås ihop med lägerplanering och det är ett STORT jobb som ligger bakom, sommarens läger heter "camp change" och kommer vara från åldrarna 15-30 år, spännande åldersspann!! kolla in inbjudan och anmälan på www.ungdiabetes.se .

på lördagen började mötet och vi fick mycket planerat och strukturerat, det stora projektet i år är Livets gång, livets gång är ett projekt som skall gynna diabetesforskning och sprida information om diabetes. Hoppas diabetesföreningarna runt om i Sverige nappar på idén och hjälper oss att genomföra projektet.

Här är en beskrivning av livetsgång från ungdiabetes hemsida: 

Livets Gång

Insamling till förmån för forskning och för barn med diabetes i utvecklingsländer.

Varje dag drabbas både barn och vuxna i Sverige av diabetes. Sjukdomen finns över hela världen och runt 4 miljoner personer dör av sin diabetes varje år, många är barn. Genom att sprida kunskap om diabetes till allmänheten och inspiration till människorna som har sjukdomen, kan vi förhindra allvarliga konsekvenser och bidra till en bättre vardag. Orsaken till diabetes är fortfarande okänd - gåtan måste lösas och för det behövs mer forskning. Många barn i utvecklingsländer har inte tillgång till insulin eller sprutor vilket gör att de dör helt i onödan av sin diabetes, vi vill ändra på det.

Därför arrangerar vi Livets Gång.

Under en vecka i september 2011 kan skolor, föreningar och företag gå en sträcka på 2.5 km, anmälningsavgifterna går till Diabetesfonden för forskning och till Internationella Diabetesfederationens fond: Life for a Child, som ger insulin och sprutor till barn i utvecklingsländer. Läs mer om fonderna på www.diabetesfonden.se och www.lifeforachild.idf.org . Veckan avslutas med ett lopp i Stockholm med valbara sträckor 2 km, 5 km eller 10 km med målgång i Kungsträdgården där det pågår utställning och underhållning hela dagen.

För att kunna genomföra arrangemanget behöver vi hjälp av samarbetspartners.
Är ert företag intresserade av att hjälpa till? Läs mer:
Livets gång
Livets Gång (45.79 KB)

Therese Knutsson
Ordförande Ung Diabetes

Sen så är det ju klart att LUD var ett stort samtalsämne under helgen, Lud = lokala ungdiabetes. Här i göteborg har lud startat upp och nästa träff är en middag på en restaurang, info kommer inom kort!.

Känns så roligt att ungdiabetes bara blir bättre och bättre, nu har jag varit med där i sex år och man ser en fashinerande utveckling.

Som aktivitet på lördagen gick vi och shoppade på Outlet gallerian freeport, jag fick till mig ett par jeans och en tröja.

Helgens grilltips måste jag också dela med mig utav, banan inlindat i bacon, SUVERÄNT gott må jag säga!

//Linda


therese.knutsson@ungdiabetes.se


insulinbekymmer


Ja några insulinproblem jag har som är ganska stora för mig är att novorapidsprutan ibland sprutar ut insulin även efter jag injektserat mig och väntat 10 sekunder innan jag drar ut nålen, hur skall jag då lita på att jag fått i min behövda dos?

Lantusen stular också för att jag upplever att den gör ONT, därav mina tankar på att gå över till levemir. men sedan så kan lantus sprutan bli så trög så att jag får ta ut nålen för att det helt enkelt inte går att trycka på sprutan så jag får i mig insulinet.

Varför har jag det så? Har ni det också så?

//Linda


...

Vem tror ni är min vardagshjälte föresten??

<3

svenskhjälte <3

Titta här kan man nominera "svensk hjälte", jag har nominerat en hjälte jag har i min vardag. Vem är eran hjälte? Är han eller hon kanske värd en nominering? Nominera så möjligheten i alla fall finns <3.


http://www.svenskahjaltar.se/article13009062.ab

framåt

Idag har jag bestämt att det skall bli en bra och positiv dag, de senaste dagarna har varit blodsocker katastrof utan dess like och lite jobbigt i allmänhet men nu ni, nu är det dags att fokusera och blicka framåt. Glömma allt jobbigt och se möjligheter!

Linda


RSS 2.0