31/8-10

Hej!

Idag har dagen varit otroligt tuff eftersom jag inte klarade min uppkörning, kändes så orättvist jag som kämpat så länge med detta. Kunde inte hon bara sagt JA istället för NEJ? Besvikelsen är enorm och tårarna har bara sprutat idag. Men det är idag det, nu har jag fått gråta och vara besviken men imorgon skall jag ta nya tag och köra ut och träna träna träna. Körskoleläraren ville att jag skulle ringa direkt imorgon så vi kunde boka ny tid, hon tror stenhårt på mig, då är det viktigt att jag också gör det.

Sen har dagen bestått av att umgås med min underbara familj, pizza med syrran och fika med brorsan. Har en sån underbar familj! Dem har stöttat till 110 % idag och verkligen visat sig stötta min besvikelse.

Nej skit i körkortet ett tag så skall jag berätta om något roligt istället, Jag har legat på ett fint blodsocker idag utan en känning precis efter vi fikat, kändes lite surt för brorsan hade ansträngt sig och köpt min favorit muffins som inte är så mycket socker i och så fick jag ändå till slut hugga in på deras fika eftersom jag låg på 3.8. Är riktigt sugen på att prova sensor som diabetesskk föreslog men kommer jag orka gå runt med den??

Kvällen har bestått utav jobb mellan 16-21 och hundpromenad, nu väntar jag på att Rickard skall komma hem från MMA träningen.

Stor Kram Linda

Säsongens sista diabetesläger

Hej :-)

Hann inte blogga igår eftersom jag var så trött efter helgens diabetesfamiljeläger, denna helgen var det för åldrarna 8-10 år och en förälder var med, när föräldrarna var på föreläsning så tog vi ungdomsledare hand om barnen.

Vi fick gå på utställning också med alla diabetesföretag och se alla ny morderniteter som kommer ut på marknaden, kul :-)

Det har varit en jätterolig och lärorik helg för både barn,ungdomsledare och föräldrar. Föräldrarna har fått fråga oss saker vid matbordet som dem funderat över, vi har svarat så gott vi kunnat, den största frågan jag fick var givetvis om hur jag tränar Shiva och VARFÖR jag inte har pump idag.

Detta var för m ig säsongens sista diabetesläger för i år, det har varit hur roligt som helst och verkligen något jag gärna gör om nästa år igen.

Stor Kram till er alla!

Visst är den snygg?Hej!

Har länge tittat efter någon diabetes tröja som känns snygg och en tilltalande text som folk läser, diabetes behöver uppmärksammas och jag gör det jag kan för att få fram budskapet att diabetes inte får glömmas bort och klassas som en "lätt" sjukdom.

Har beställt denna snygga tröjan från http://www.zazzle.com , första gången jag beställde genom internett och använde mitt VISA kort lite läskigt hihi..

STOR KRAM
Besök hos dietisten och Shiva träning

Heej!

Dagen började med en tiidig och jobbig morgon eftersom jag lyckades försova mig och hade möte med min dietist så Rickard fick skjutsa mig, thanxs darling!

Som sagt idag träffade jag min dietist Agneta, vi pratade om allt möjligt. Något som stör mig grymt mycket som jag själv jobbar mycket med är att det alltid har varit mycket hets kring mig och mat, jag MÅSTE äta, jag kan INTE äta det där och det där, kan du verkligen äta det där? Mitt i natten men ändå MÅSTE jag äta. Förstår ni? Ibland känns det riktigt tungt att inte helt kunna styra över sina matvanor själv. Men det är något att jobba på, planera,strukturera så blir det plötsligt en vardag!

Sen sa hon någonting som gjorde mig mycket tillfreds, - Linda du kan äta precis vad du vill bara du tar insulin till det. Jag blev helt varm av att höra det får mig själv att inse att jag faktiskt har fantastiska möjligheter att leva mitt liv som jag vill och inte låta diabetesen ta övertaget.

Hon är också väldigt inne på kolhydratsräkning, jag har ju SÅÅ svårt för det men skulle så gärna vilja lära mig, när jag var yngre fick ju jag,mama och pappa möjligheten att träffa en dietist på Joslin dibetic center i Boston som lärde oss detta innan det kom till Sverige. Men det var så mycket enklare där, dom hade ju innehållsförteckning på ALLT och har en helt annan kosthållning än vad vi i Sverige har.

Kändes bra att prata av sig lite om det viktiga ämnet mat tillsammans med en "vettig" expert.

___

Eftermiddagen bestod utav hundträning med Shiva och våran instruktör Ninna, Ninna verkade väldigt nöjd med oss och vi fick gjort många moment. Shiva var toktrött när vi hade tränat färdigt hihi.

Momenten vi gjorde var att "larma" Shiva tar flärpen i munnen och springer till Ninna efter mitt kommando "larma"  och arbetar för att få tillbaka Ninna till mig.

"Doftträning" burkar med min diabetesdoft, Shiva skall markera rätt burk och ta flärpen i munnen.

Stanna kvar, Shiva skall stanna kvar på mitt komando och inte rese sig upp förän hon får ett nyt kommando.

"Stanna", Shiva får springa och busa som hon vill men när jag ropar stanna så skall hon stanna.

Hit, Shiva skall komma på inkallning helt enkelt.

Det är sååå roligt att träna hund måste jag säga :-)

Nu är Rickard på MMA träning och jag är begravd i körkorts teori plugg, tog bara en blogg paus :-)

Stor Kram

Linda

Funderingar

Klockan är 23 och som vanligt rullar många tankar runt i mitt huvud, tänker mycket blodsocker och insulin. Glömde lunch dosen, förstår inte varför sånt händer. Har ju varit diabetiker i 16 år av mitt 19 åriga liv, varför glömmer jag det viktigaste jag behöver mest utav allt?

Sen kom jag fram till:

Helt klart för att jag är mänsklig och inte bara diabetiker, jag funderar över körlektionen med läraren, övningskörningen med Rickard och mamma, Shivas träning, tvätt högen som växer och diabetesföreningens engagemang. Har ju tusen andra saker att tänka på också och ibland spelar den mänskliga faktorn in.

Inte bra att insulindosen glömdes men det gäller att ta nya tag och inse att den mänskliga faktorn har all rätt att spela in ibland.

Nu skall jag mysa med min lilla mini familj innan läggdags :-)

Stor Kram till er alla

Diabetesförening möte

Hej!

Är nyss hemkommen från Kungsbacka diabetesförenings styrelsemöteSnäll ordförande som jag är bjöd jag på fika som verkade vara mycket uppskattat. Det var ett intressant möte som väckte många tankar om hur viktigt det är att det faktiskt finns en diabetesförening.

* Julfesten planerades in i minsta detalj, nu skall vi bara hitta lotteri vinster till vårat fina årliga lotteri.

* Föreläsning den 16:e september om diabetes + fotvård, jag blev lite huvudansvarig för den aktiviteten, är ett ämne jag inte är så insatt i så det skall bli mycket spännande.

* Träff med barngruppen den 30:e september på Djungelrummet, brukar vara mycket uppskattat där är även alla syskon varmt välkomna!

*Föreläsning med både diabetessköterskan från barnmottagningen och vuxenmottagningen, vilken spännande kombination!

* Världsdiabetesdagen, vilka utställare vill vara med? hur lägger vi upp schemat för att det skall bli så bra som möjligt? vem gör vad?

haha jaa mycket att gå igenom, efter varje möte kommer jag hem full av energi och villig att sätta tänderna i diabetesföreningens arbete :-D

Har ni aktiva diabetesföreningar? Vad hittar dom på hos er? låt oss tipsa varandra :-)

Nu skall jag, Rickard, syrran och hennes kille se på snabba Cach, har ni sett den? Jag tycker inte man kommer in i handlingen riktigt men men man får ju ge det en chans=)


Stor Kram Linda

140 blad skall spottas ut=)

Nu skall ni veta att skrivaren till datorn jobbar på som aldrig förr, jag skriver ut diabetesföreningens inbjudningar till föreläsning och hallands diabetesförenings firande utav världsdiabetesdagen. 140 stycken skall det spottas ut =)

Dagen idag började med Shiva promenad ( as always) och sen begav vi oss till körskolan, japp jag säger vi för Rickard fick hänga med i baksätet idag för att lättare kunna peppa mig till bättre körning så jag någon gång får köerkort. Självförtroendet är inte jättestort eftersom jag en gång har misslyckats med både teorin och uppkörningen, men jag tänker inte ge upp, innan årets slut skall jag brumma runt i en bil alldeles själv=).

Sen tvingade vi ut mamma att övningsköra med mig och Rickard som coach i baksätet, gick bra och jag är nöjd.

Nu håller jag på och förbereder mötet med Kungsbacka Diabetesförening, jag är ju ordförande där så man vill ju vara lite förberedd, min kära styrelse skall faktiskt till och med få fika idag, det blir engelsk äppelkaka, melon, vindruvor och kaffe, Man får ju vara rädd om sin styrelse och uppmärksamma deras grymma jobb :-)!

Stor Kram L

Trött Linda

Så trött så trött, dagarna bara rullar på. Sommaren verkar ha sagt upp sig idag och hösten verkat vakna för i år. Inget roligt.

Dagen idag började med en lååång sovmorgon, så underbart att få sova ut när sömn annars lyser med sin frånvaro. Sen tog vi en långpromenad tillsammans, jag,rickard och Shiva.

Där blev blodsockret lågt i slutet av promenaden så det fick bli att rappa hemmåt så servade Rickard med mjölk, uch avskyr känslan när blodsockret ligger lågt och efteråt får jag alltid den där obehagliga känslan "Tänk om jag hade varit själv, vad hade jag gjort då?" .

Efter det har det donats med tvätt och städning ända fram tills jag var tvungen att bege mig till jobbet kl 14, där har jag befunnit mig till klockan 21.

Väl hemma svettas en tv-tekniker för att installera våran tv, stackarn har jobbat sen 6 imorse och har ännu inte fått komma hem. Då kan man ta bort det från listan av vad man vill jobba som haha..

Nu skall jag och Shiva gå ut, sen skriker sängen efter mig.

Vi hörs!

Linda

Så underbart med diabetesläger!

Åå vad roligt jag har haft det i helgen, för er som inte vet vad jag har hittat på skall jag berätta. Jag har varit ledare på familje diabetesläger. Lägret var för åldrarna 4-7 år och en förälder var med.

Vi började fredagen med middag och sedan klädde vi oss varmt och satte oss kring läger elden och hade lägerbål med sång och mys.

På lördagen började vi med att föräldrarna skickades iväg på föreläsning och barnen och vi ungdomsledare hade utelekar med barnen. Sen bestod förmiddagen av produktvisning från olika diabetesläkemedelsföretag, superspännande att gå runt och kika, men där var min uppgift att sälja sötis björnar (diabetesbjörnen).

Eftermiddagen bestod utav "fångarna på fortet" med både barn och föräldrar och kvällen var det maskerad disco, gud va söta alla barnen var sina dräkter, allt ifrån söta prinsess utstyrslar, roliga clowner och hemska vampyrer och harry potter kostymer.

Söndagen som var idag har bestått utav lekar med barnen medens föräldrarna fick föreläsning utav Ragnar Hanås, mycket intressant kan jag tänka mig. Och vet ni vad?? Jag lyckades få boka honom som föreläsare till Kungsbacka Diabetesförening, wiihoo=) Kommer nog uppskattas kan jag tänka mig.

På sista måltiden vi hade tillsammans på lägret fick jag se en liten fyraåring stolt visa upp för diabetessköterskan att hon tog sitt insulin själv för första gången, det skickade en varm stråle genom hla kroppen och jag bara log, sådär skall ett läger vara, ge självförtroende och glädje.

Mitt blodsocker har varit katastrofalt lågt och jag har fått äta mycket i helgen och sänka doserna rejält, jag fick så lågt i bilen hem och blev jätteskakig på vägen hem så vi fick stanna på motorvägen till och med med varningsblinkers blinkandes för att jag skulle få i mig socker, vi hann inte ta blodsocker kan jag ju medela. uch det var otäckt.

Helgen har varit helt underbar och jag har träffat så många underbara barn och föräldrar, kvällarna med ungdomsledarna har varit fantastiskt roliga och jag har bara mått!

Linda

Diabetes- Lätt eller svårt?

Fick ett medelande från en som inte gillade artikeln i aftonbladet och absolut inte kände att diabetesen var ett sådant problem, till det säger jag - Gud vad skönt!

Detta påvisar ju verkligen hur inviduell sjukdom detta är och hur olika "drabbade" man är. Jag själv måste dratt nit lotten på det sättet att jag har mycket svängningar i blodsockret, fått riktigt kraftiga känningar som jag absolut inte hanterat själv och drabbats av fruktansvärda ketoacidoser som jag behövt ligga på sjukhus för, så det sista jag skulle säga är att min diabetes är enkel och att jag är glad att jag fått den. Jag har också varit på mycket diabetesläger (varje år sen 1995) och har vuxit som sjutton av det och haft SÅÅÅ roligt, fått jättemycket nya vänner som jag har kvar än idag och träffar regelbundet. Men jag är otroligt glad att du som skrev har sluppit allt detta.

Diabetes är en inviduell sjukdom som absolut inte kan jämföras med någon annan även om vi har samma namn på sjukdomen, hur resonerar ni kring detta,är diabetes en lätt eller svår sjukdom?

Mitt svar är att det är en svår sjukdom att leva med, men det går absolut att leva med och man kan hitta många guldkorn såsom diabetesläger.

Tack för komentaren, det är så spännande att se hur olika diabetessjukdomen reagerar. 

 Kram Linda


Annhörighetssjukdom

Som säkert de flesta vet vid det här laget som följt bloggen så är jag ordförande i Kungsbacka diabetesförening, det är ett uppdrag som ligger mig varmt om hjärtat.

Förra veckan fick jag ett brev hem om "Annhörighetsdagen" och tänkte snabbt läsa igenom och slänga för att det inte var "något" att ha. Men med närmare eftertanke är det ett superviktigt ämne som rör sjukdomen diabetes eftersom det är en otrolig annhörighets sjukdom.

Jag kan ju bara tänka på min egen situation hur många människor som fått göra "insatser" i mitt liv pga diabetesen, syrrans tappra insats i Thailand om att försöka få i mig socker när blodsockret var alldeles för lågt och jag var medvetslös mitt i natten, kan tänka mig hur rädd hon var men så modig! Pojkvännens snabba insvängningar på mcdonalds för att höja blodsockret, mammas vakande nätter när jag var liten och vänners fantastiska tålamod när jag behövt hjälp eller stöd.

Som sagt annhörighetssjukdom är nog bara förnamnet, jag kan ju liksom inte hjälpa mig själv om blodsockret är för lågt, då måste jag ha annhörigas insatser.

Så Kungsbacka Diabetesförening är anmälda till Annhörighetsdagen som kommer uppmärksammas i Kungsbacka den 10:e Oktober.

Linda

sötis

Här kan ni beställa sötis björnar om ni vill ha en själva och samtidigt stötta diabetesforskning, kan ju säga att alla mina vänner som fått barn nu äger en sötis nalle hihi=)


http://www.diabetes.se/Templates/Extension____256.aspx?ProdID=4948

Livet går i 110 =)

Heej!

Sorry bloggen men livet går i 110 just nu, jobbar, jobbar och åter jobbar.

I måndags var jag i Torslanda och tränade SOS träning med Shiva, det var andra SOS eckipage där som tränade med sina hundar och instruktörer, kul när man kan samordna så. Shiva var otroligt trött i slutet men träningen gick bra, vi gjorde "Stanna" övningen som sitter nästintill nu, "hit" , larmning och diabetesdoft träning.

Till helgen är det familje diabetes läger och jag skall självklart vara med som ledare, det är så roligt att ha diabetesläger. Föräldrarna skall få gå på utbildningar och föreläsningar medans barnen skall få leka med oss ungdomsledare. 

Det kommer även dit utställare från olika diabetesinriktade företag, mycket spännande :-)

Inför lägret har jag beställt "Sötis" björnar att  ta med och sälja, ni har väll sett sötis björnen? Det är en diabetes gosedjurs björn som man sponsrar diabetesforskning med om man köper. 

Kram 


 

trevlig utgång <3

Heej!

Igår var det en riktig nice kväll eftersom jag och några från jobbet hade middag och utgång ihop, kom väll hem vid 2 tiden kanske. Blev en riktigt godmiddag bestående av potatisgratäng, antrecote och en super god ostsås. mmmmm vattnas i munnen ännu =), sen satt vi där och tjöta innan vi begav oss ut på krogen i Kungsbacka. Supertrevligt!

Kändes lite skönt att alla faktiskt visste om att jag hade diabetes, nu har jag ju liksom inte gjort någon hemlighet om det på jobbet (varför skulle jag??). Men tror inte dom skulle veta hur dom skall bete sig om blodsockret blev för lågt. Vi alla jobbar ju inom vården men njaaa jag är tveksam till kunskapen om diabetes att den är maximal. Men bara vetskapen om att dom vet att jag har diabetes gör mig lite trygg, även ifall jag alltid är lite på spänn när jag är ute.

Jag brukar se till att blodsockret ligger högt så jag aldrig behöver hamna i en lågt blodsocker situation ute, innan utgången packar jag väskan med godis ännu en gång för att alldrig riskera ett lågt blodsocker och innan jag somnar efter kvällens ståhej ser jag alltid till att ha ätit, den missen gjorde jag en gång och kommer aldrig göra om.

Nehe ni nu skall jag lägga mig framför en film, Rickard har lite kompisar över men dom får stå ut haha..

Kram på er alla!


Drömmar och visioner

På tupperware patyt idag var en vänns barn med som är 8 år och diabetiker, under tiden hamnade hon lågt i socker och fick få i sig lite socker för att må bättre. Det gör så ont i mig att diabetes fortfarande exiterar och jag tycker det är så underbart att se alla diabetesbarn (jag ser ju många pga alla lägrerna) som kämpar med stick,mat och kontroll.

Jag tror inte att en kan göra allt men jag tror att alla kan göra något. Min dröm är att arrangera en riksinsamling till förmån för forskning inom diabetes. Tänk om alla diabetesföreningar arrangerade sig en dag och hade loppmarknad tex får in 5000 kronor och det finns jucirka 100 lokalföreningar så 500000 skulle bara det ge och samtidigt skulle det samanföra och visa upp diabetes på ett "aktivt" sätt.

Jag skulle ju så gärna se en "rosa bandet gala" fast med inriktningen diabetes, har skrivit många gånger till olika tv bolag men aldrig någon som har nappat pga att vi är en för liten målgrupp i helvete heller säger jag, två barn får diabetes i sverige varje dag det bara ökar och ökar, något måste göras.

En kan inte göra allt men alla kan göra något!

Berätta om era ideér för insamling till forskning!

Linda

Tupperware party

Heej :-)

Idag har det varit en händelserik dag, vaknade upp 06:00 för att cyckla till jobbet där jag stannade till klockan 16:00. Sen bar det av raskt hem för att ordna inför mitt första alldeles egna tupperware party ;-) haha visst ger det lite vuxen poäng, denna veckan har jag ordnat ica kort, visa kort och haft ett eget tupperware party, måste vara minst två tusen vuxen poäng eller vad säger ni?? ;-)

Tupperware partyt var i alla fall supertrevligt och jag köpte en ostkupa och så fick jag en två stycken gåvor eftersom jag var värdinna som det så fint heter. Serveringsskålar och förvaringar med en iskub i där man kan ha pålägg o sånt. Vet att det låter lite tantigt men jag ÄLSKAR sånt sen jag fick mitt egna boende haha..

Diabetesen har varit lite svajig idag, pendlat mycket i sockret, mitt blodsocker går ju upp mycket när jag är nervös så ev kanske det hade med det att göra. Allt som skulle ordnas för ikväll, hur skall alla sitta, hur skall vi göra med fikat? kommer det räcka? Ja det var mycket att hålla koll på och stress,nervositet = ger mig högt blodsocker. Är det någon annan som upplever det så?

Kram till er alla

Linda

Hej!

Nu har det promenerats med Shiva, vi har som rutin att alltid gå en 45 minuter lång runda i skogen. Det var skönt och avkopplande. Vi fick tränat på lite hundmöten (som gick jättebra), stanna övningar, sitt-stanna kvar, ligga- stanna kvar osv. Det är kul att motivera Shiva att göra rätt. Hon är så duktig då och vill verkligen prestera!

Ikväll efter jobbet skall jag ta tag i teori plugg inför körkortet, har en väldigt bra och engagerad körskolelärare som ringde idag för att höra hur det går med teorin och körningen eftersom det snart är dagen/dagarna med stort D som jag bara måste klara av.

Blodsockret låg bra efter promenaden 6.8, skönt!

Nu skall jag bege mig till jobbet, vi hörs säkert ikväll!

Linda

Diabetessköterskan

Hej Hej!

Nu har jag kommit hem från diabetessköterskan, besöket gick bra och jag hade mycket att ventilera med henne. Blodsockret är ju otroligt svajigt för mig och jag har många toppar och dalar. Det är de låga morgonvärdet som strular till det för mig, vi har ännu en gång bestämt att jag skall dela lantus dosen så jag tar 14 Enheter på morgonen och 14 på kvällen, istället för mina nuvarande 28 på kvällen. 

Hba1c var på 7.7, sist för tre månader sedan låg det på 7.8. Visst det är påväg ner men det går alldeles för långsamt. Kändes som ett nederlag. Pump är ju absolut ett alternativ, kanske när det börjar bli höst? Vet inte om jag koommer orka vara "kopplad" igen. När jag var liten var pumpen min bästa vänn och jag storgrät om någon försökte ta av den tex om jag var på sjukhuset, var precis som dom tog min arm eller något, i tonnåren blev den en bitter fiende och nu gör jag allt för att hitta tillbaka till den fantastiska frihetskänslan med pump.

Vi pratade också om sensor men jag känner verkligen att jag inte orkar just nu mitt i sommarjobbs hetsen det blir för mycket. Men fick läkartid den 1:e september då skall jag nog ge det en ärlig chans.

Det gäller att kombinera livet med diabetes, ibland tycker jag det är jättelätt och ibland hur svårt som helst. Jag vill hitta det där lagom i diabeteslivet, jag måste leta efter "lagom" eftersom jag inte hittat det än. Tack för tipsen om pump och olika sätt att tänka. Jag tar åt mig utav allt och suger i mig som en svamp! 

Nu skall jag ta min vardagliga långpromenad med älskade Shiva och sen behöver det veeeeerkligen städas här hemma, då blir Rickard glad hihi..

Kram Linda

Nu är det ääääntligen sommar,sommar på liseberg!

Heej :-)

Igår var det en mycket mycket rolig kväll eftersom jag,mina syskon och våra respektive var på finalen av Lotta på Liseberg. Vilken stämning det är när alla sjunger,skrattar och bara utstrålar positiv energi, me like!

Jag har fått så mycket kommentarer och nya läsare så jag blir helt rörd, skall sätta mig ner och svara till er som har frågor eller ideér. Såg att en liten debatt väckts om Low fath... (kommer inte ihåg namnet). Kul med lite diskussion, vissa som är för och andra som är mot. Jag är en utav dom som är emot eftersom jag själv har provat en massa sådana funderingar men det jag mår bäst av är att äta helt vanlig hushållskost och kombinera med motion. oops nu skall jag till diabetessköterskan.

Vi hörs!

Linda

Hemkommen från ett mycket lyckat läger

Hej!

Jag är idag hemkommen från årets barnläger som arrangeras utav Hallands diabetesförening och jag är ju en utav arrangörerna där. Det var ett riktigt roligt och lärorikt läger för både ledare och deltagare. Vi hade 23 barn att ta hand om under helgen och alla ledarna (12 stycken) har själva diabetes, och som ledare ansvarar man för att sin grupp av barn man blivit tilldelad mår bra och får rätt insulindoser/kost och givetvis för det allmäna välmååendet osv. Barnen var allt emellan 6-14 år och de flesta utan sina föräldrar, coolt va!

Fredagen började med korvgrillning och sedan började schemat med trollerishow av en riktigt trollkarl,lekar och sedan massa småprat i stugorna innan läggdags.

Lördagen började med en frukost och sedan samlades barnen för att måla "sin diabetes" på stora papper efter det samlades vi i ring och berättade om teckningarna som vi målat. Där kunde barnen måla allt ifrån en ailien som ger en person diabetes till en rosa insulinpump, dom var så duktiga!

Sen bar vi iväg på tipspromenad, där fick barnen gissa en massa kluriga frågor,blandannat vad jag gjorde den 15:e juli, vet ni?? hihi.. Det var inte många som visste att världsdiabetesdagen var den 14:e November så då lärde jag dom om Fredrik Banting :-)

Sen spelade vi brännboll, badade i poolen och fick se en teatershow av det fantastiska tramsgänget som kommer ifrån Kungsbacka. Sen blev det disco med massa lekar.

Söndagen bestod utav städning och prisutdelning.

Det har varit ett mycket lyckat läger och barnen emd diabetes har fått träffa andra barn med diabetes utanför sjukhus dörrarna och bara haft det roligt ihop. Samtisigt som vi fått in diabetes i småbitar.

Kram från en nöjd men mycket trött Linda

Artikel i aftonbladet

Har ni läst artikeln? Vad tycker ni??=)

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/medicin/article7270664.ab

Kram

P.s kan säga att det var läsar rekord idag=)

5/8-10

Hej!

Idag har det varit en trött dag, jag har verkligen ansträngt mig för att hålla ögonen öppna. Kanske är det för att jag är så van vid att jobba och vara igång nu så det blir helt knas om man har en slappis dag?

På morgonen var jag i alla fall med moderaterna på kampanj på Åsa torg, riktigt trevligt. Jag älskar dessa politiska uppdrag och hoppas att jag en vacker dag själv kan vara den påverkande människan och arbeta som politker på heltid.

Sen har vi hunnit med en massa städning, fick upp en gaderobstång och jaa..helt enkelt lite hemma fix.

Nu skall jag och Rickard äta våfflor. Ha det så bra mina vänner <3

Kram

Glad Linda

Heej!

Nu har man precis vaknat upp och är nästan lite förvånad att man inte jobbar, ja det har blivit väldigt mycket jobb det senaste. Hoppas slitet visar sig på lönespecen när den väl kommer haha..

Igår var det en jättemysig dag eftersom jag var på tjejkväll och bara mådde, satt och pratade umgicks och skrattade en massa. Det är såå viktigt att skratta och jag mådde så bra när Rickard kom och hämtade mig på natten :-)

Fick tag på diabetessköterskan igår också eller ja rättare sagt så fick hon tag i mig, jag fick en tid på tisdag så vi kan gå igenom värderna och besluta hur man skall fortsätta diabetesfajten. undra om pump är ett alternativ men samtidigt vet jag inte om jag vill..hmm

Stor Kram

Hundträning

Shiva träning idag, det gick helt ok vi tränade larmningar, stanna övningar och fot.

Det gäller att få Shiva att ÄLSKA det vi skall göra och ha stora förväntningar på vad jag kan erbjuda henne om hon gör som hon blir tillsagd. Vi människor skulle ju aldrig arbeta utan betalning, likaså Shiva men hennes betalning är uppmärksamhet,lek,godis och beröm.

En stor belöning är leksaker för Shiva hon älskar att kampa och hämta leksaker som jag kastar men det är oerhört lätt för henne att gå upp i varv för mycket på det också.

Åå va det är roligt att träna hund :-)artikel

Hej!

Har ni sett denna artikel? Själv blir jag tyvärr mycket skeptisk när jag läser "Bota diabetes" eftersom det känns så långt fram i tiden för mig. Men man skall aldrig säga aldrig :-)

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/medicin/article7557509.ab


Linda

fastande diabetiker no no

Kom fastande till labbet, ja så står det på kallelsen inför årsproverna jag skall ta innan diabetesläkarbesöket. Det kommer ju ställa till ett rent helskotta för mig. Jag är otroligt beroende av att ha fått frukost i mig på morgonen för att hålla blodsockret uppe.

Det var ju ett årsedan sist (om inte mer!) som jag tog årsprover kommer inte ihåg hur man betedde sig då. Men att hålla en diabetiker fastande är inte den lättaste uppgiften att klara av..

hur gör ni andra?

Linda


godis
Godis och chips äter vi alla någon gång och jag har själv inte hittat någon gyllende regel för hur man skall resonera och agera med insulinet men jag brukar alltid kompensera med insulin.

Jag försöker äta det goda till helgen så det inte blir något man gör varje dag sen så försöker jag äta gott i samband med fysisk aktivitet. Så frredagsmyset med chips och lite godis kanske kostar en 45 minuters promenad med shiva + insulin då givetvis.

Har funderingar på kolhydratsräkning men en så länge har jag tyvärr inte motivationen att sätta mig in i det. Även om jag fick en kurs i det då jag var mindre och besökte Joslin dibetic center i Boston.

Kram Linda


RSS 2.0