Viktigt att vara förberedd

Har legat i sängen och ätit lite godis samt läst igenom dokument för imorgon, det känns viktigt att vara förberedd. Mycket jobb och massa intryck har gjort mig sjukt trött så det är tusanimej dags o sova vill jag lova er :-)

Kram på er

LindisUng Diabetes Råd är fantastiskt roligt att jobba för

Sjuuukt intensiv dag med ung Diabetes Råd men vad roligt det är att få vara med om detta och faktiskt göra någonting för andra med diabetes. Det gör också mig själv motiverad till att jobba med min egen diabetes på ett bra sätt och  jag tar till mig av det som sägs i samtal och diskussioner här på plats, man lär sig alltid något nytt.

Jag är så nöjd med alla saker vi har i ungdiabetes, såsom funktionen diabeteskompis, hur coolt är inte det liksom? Har man en fråga man funderar på och inte alls vet hur man skall få reda på svaret, kontaktar man diabeteskompis som förmedlar frågan till en diabetesläkare, diabetessjuksköterska, kurator, diabetescoach eller varför inte en DIABETESKOMPIS? Någon som "been there done that", grymt bra funktion :).

Man kan också läsa texter på hemsidan för att fördjupa sig i något man vill veta mer om, sen alla aktiviteter, nästa aktivitet är Ung Diabetes snowroller läger, ni hittar inbjudan på www.ungdiabetes.se , sjukt kul!

Sen har man ju också mmöjlighet att faktiskt gå på så mycket aktiviteter man vill genom att engagera sig i LUD (lokala ungdiabetes), kanske finns lokala ungdiabetes på din ort eller kanske vill du vara med och starta? Det blir ju precis vad man gör det till, allt ifrån fikaträff till discobowling. Valet är ju hos medlemmarna!

nu på kvällen blev det middag med förbundstyrelsen och sedan en promenad med rådskollegorna, mysig avslutning på kvällen.

Som avslutning kan jag bara konstatera hur fantastiskt roligt och givande det är att engagera sig i diabetesförbundet.

Kram på er!

Linda

:)

:-) Det går bättre..

:(:(

Mätaren fungerar, det va batteriet..

Blodsockret är högt, nu börjar mötet..

Linda


Blodsockermätare..


Min mätare har bestämt sig för att inte fungera, den ger ifrån sig ett pip men inget mer..I helgen har jag ju en massa diabetiker omkring mig och när jag frågade dom andra trodde dom det  var batteriet, jag har inga batterier med mig, men tur som jag har har ju 7 andra diabetiker omkring mig denna helgen. Anders hade batteri med sig så skall prova detta när vi samlas i mötes lokalen :)

LindaI stockholm..

Heej :)

Nu är jag i Stockholm för att ungdiabetes skall ha sitt rådsmöte, det sista för i år. Vi har mycket att prata om och även om middagen bara var för det sociala kommer ändå mycket diabetestänk upp och vi ventlirerar mycket ihop, vad borde vi göra? Hur vill vi att diabetes syns som sjukdom? Är det "synd" om oss eller är vi starka individer som klarar allt trots diabetes? Jag kan ge er olika svar i olika perioder vill jag lova er för ibland är det ju faktiskt jättetufft att leva med sjukdomen och ibland går det faktiskt väldigt bra och jag har kul för att jag har sjukdomen såsom alla läger och aktiviteter jag får vara med på. Eller känslan när man hjälpt och peppat någon annan med diabetes, den är fantastisk och ger mig grymt mycket styrka.

Jag åkte upp med flyget så vi möttes upp och hade en trevlig middag ihop, sen när alla tackade för sig träffade jag min underbara barndomskompis Fannie som också var i Stockholm, vi hittade ett tokmysigt vinställe. Tack för en underbar kväll gumman!

Rådsmötet kommer ni ABSOLUT få följa här på bloggen.

Något särskilt ni vill att jag tar upp? Ta chansen!

Nu skall jag sova, imorgon kommer det bli en intensiv dag!

Linda

:)

Åå jag är så trött, det har varit en lång dag idag som började med en promenad till hundhagen som jag hittade igår. Där fick Shiva leka av sig ordentligt, det gillade hon! Sen kom mamma och syrran för lite lunch hemma hos mig, det var mysigt! Kvalitetstid med familjen är också viktigt.

På kvällen åkte jag på styrelsemöte för Kungsbacka diabetesförening där jag sitter som ordförande. Det var väldigt givande som vanligt, AnnaLisa och jag åkte dit tillsammans och vi hade SJUKT svårt att hitta dit, så det blev lite lätt panik mellan varven men men vi ordnade det och hittade, heja oss! Jag fick mååånga pikar om mitt fantastiska lokalsinne, men men det bjuder jag på haha..

Vi planerade julfesten som koer äga rum 10:e december i år, det brukar vara en bra och årlig tillställning för oss. En julfest för alla våra medlemmar alla är välkomna, ung som gammal.

Sen planerade vi lite föreläsningar som vi kommer ha under 2012.

Väl hemma hittade jag inte mina nycklar, blodsockret kaosade (ännu mer eftersom jag blev stressad av nycklarna), gick in till hemmakväll och bad om att få låna telefonen, fick givetvis inte tag på AnnaLisa (ringde henne eftersom vi åkt i hennes bil)...suck suck suck, panik,panik,panik!! AnnaLisa hade hittat nycklarna i bilen så hon var påväg till mig, snälla underbara du tack för du finns.

I denna situationen gäller det ju att hålla sig heeeelt lugn och stabil, vilket är svårt för mig i det läget givetvis. Adrenalinpåslaget höjer mitt blodsocker och det blir svårt att tänka,fokusera och komma på en plan B.  

suck mycket man skall tänka på när man har diabetes, inte ens lite stressad får man bli..

Andas andas andas...

Kram Linda 

Kram Linda

Jullotta på liseberg :)

Hej hej :)

Idag är det söndag och det är en mysig dag tycker jag, för in del spelar det ju ingen roll vilken dag det är eftersom jag jobbar även helger så ledighet blir det när det blir :)

Idag vaknade jag upp på sommarstället i Åsa och gick en mysig promenad med mamma och hundarna, senn begav jag och 'Shiva oss hem till oss för en promenad i skogen här och sedan lite trix hemma. På kvällen har jag varit på "Jul lotta på liseberg", det var jätteroligt och man fick sjunga med mycket. Jag var där med mina bästa tjejkompisar Mine och Ansa, vi hade riktig kvalitetstid tillsammans och fick chans att prata och skratta, det är viktigt! Artisterna var Sanna Nilsen,Roger Pontare och Ulrik Munther, Roger Pontare var absolut bäst :). Vet ni? Chris Medina kommer till Jul Lotta, gissa om jag skall gå dit och ställa mig först i kön för dom bästa biljetterna :)!!!.

På Liseberg fick jag en snabb känning som var lite jobbig att häva, fick dextrosol utav AnnaLisa (tur att mman har vänner med diabetes) och så köpte jag en banan med chocklad, det gjorde susen!

Nu är det dags att sova, natt insulinet är taget, blodsockret är kontrollerat och jag har druckit ett stort glas vatten. Haha ni kanske undrar varför vattnet, jag har fått för mig att det är bra för mig så det är som en liten hälsokur, har ni någonting som ni gör för er självas välmående?

För min del är välmående:

Långa promenader med Shiva

Vatten

Kram

Lindis

Kungsbacka är bäst!!


Världsdiabetesdagen blev excelent!

Åå vad bra världsdiabetesdagen i Kungsbacka blev igår, vi blev totalt 55 personer som samlades för att titta på utställning från diabetesföretag och vi hade även cara collection som utställare, ni vet hon som gör armband och sedan skänker en viss del till diabetesforskning. Jag mimnglade runt jättemycket och fick pratat med många, vissa var nydebuterade,vissa hade typ 1 diabetes och vissa hade typ 2 diabetes,vissa var anhöriga och vissa var från vården, alla var välkomna!

Vi i diabetesföreningen passade på att dela ut en massa material så våra medlemmar blev tillgodosedda med allt vad dom behövde för kampen för att behålla ett stabilt blodsockervärde.

Agneta Strömgren föreläste intressant om kolhydrater och diabetes, det är så skönt ibland att få uppdatera sig inom området så man hela tiden kommer in på rätt tankebana. Sem bjöds vi på en god kycklingsallad och till det fick vi lyssna på allsångsmusik som var grymt proffesionellt! Me Like ;)

 Jag köpte ett fint cara armband, känns bra att stödja diabetesforskning  när det finns sådana fina armband :)

Kram Linda

Världsdiabetesdagen

Heej!

Idag är det en stor dag för alla diabetiker, det är världsdiabetesdagen! I Kungsbacka kommer vi absolut uppmärksamma världsdiabetesdagen. Det är en viktig dag!

I Kungsbacka diabetesförenning skall vi få se på utställare, lyssna på dietist Agneta strömgren som skall prata om kolhydratsräkning och diabetes sen blir det musikunderhållning.

Tack Fredrik Banting för din medverkan till insulinets uppkomst!

Linda

gnällfia är igång igen!

Heej :)

Idag har det varit en lång men mysig dag, har fortfarande krämpor efter infektionen och allt det så värker en massa för mig, men men det skall gå över.

Är fortfarande på sommarställer i Åsa det är mitt "kurera" ställe, här känns det som man andas bättre luft av något slag. Jag tog i alla fall iniativet att gå ut och cyckla med Shiva, det uppskattade både hon och jag grymt mycket. Det är nog det enda som faktiskt får henne riktigt trött.

Nu på kvällen var jag inbjuden på förlovningsfika hos min älskade syster som tagit steget att förlova sig med sin sambo, är så glad för deras skull. Det var en mysig familjesamankomst.

Nu stupar jag i säng, undra om det är pencelinet som gör mig så trött..

Kram Linda

gnällfia gnäller lite till

Gnällfia har högt blodsocker, men får stöttning och hjälp, vilket känns bra. Shiva är helt fantastisk, hämtar mätaren, ligger brevid mig ger mig värme,kärlek och stöd. Tänk vad mycket hon gör för mig! Jag tog iniativet att gå ut på en promenad med henne, det var jobbigt men värt det. Jag tror på självhjälp, friskluft och att få frächa till mig med rena kläder, upsatt hår, smink på mina ögon och ett leénde på mina läppar. Att le och få skratta hjälper mig jättemycket.

Men oj så trött jag är! le tio gånger så går det över! i varje fall lite, pepp pepp..

Materialet jag beställt till världsdiabetesdagen strular, men jag skall få det tills på måndag.

Kram Linda

gnällfia tar ordet

Hej hej!

Jag är inte på gott humör, även om jag jobbar på att vara det. Jag har legat på sjukhus i två dagar, blodsockret och en infektion i kroppen strular. På akuten möttes jag av en sjuksköterska som hade diabetes, vilken tur jag har. Alla andra sjuksköterskor var jättesnälla men kunskapen om diabetes var inte jättehög, men det känndes ändå tryggt att vara där och jag fick mycket bra stöd. Nu är jag hemma hos mamma och pappa, tryggheten.

På måndag är det världsdiabetesdagen, Fredrik Bantings födelsedag, han som var med och upfann insulinet. I Kungsbacka diabetesförening skall detta hyllas, jag har blivit intervjuad av både Norra Halland och Kungsbacka posten för att sprida information om världsdiabetesdagen och vårat uppmärksammande i Kungsbacka. Det känns så viktigt för mig att dagen blir av i Kungsbacka, så vi ger en dag  åt denna dolda sjukdom, kanske kan vi på det sättet hjälpa någon.

Igår var jag tillsammans med min syster, vi kollade på sagan om ringen, enligt hennes sambo är det konstigt om man inte sett den, nu har jag sett en del av den ;).

uch vad jag har ont i magen!

//Gnällfia

YES! Skidläger med ungdiabetes :)

Nu är inbjudan till ungdiabetes skidläger ute, det brukar va grymt uppskattat må jag säga!

Jag ÄLSKAR komentaren i inbjudan "Bästa hänget med blodsockergänget" haha..

Här hittar ni inbjudan:

http://ungdiabetes.se/attached/files/inbjudningar/InbjudanSnowroller2012.pdf

RSS 2.0