sista natten på hotellet

uch vad sorgligt, kommer inte få ligga en natt till på detta underbara hotell, kommer sakna det något enormt. Att bo ihop med Sofia och Carolina kommer jag också sakna otroligt mycket, mer underbara flickor får man leta länge efter!

Idag har vi varit i Valencia där vi har varit på ett havsmuseum och fått sett små mini sjöhästar, stora sjölejon som lät jätteläskigt och en superduper grym delfinshow, givetvis var det en massa mer djur men jag orkar inte räkna upp alla:). Det har i alla fall varit en jättebra dag och det blev även tid för shopping där inhandlade jag en present till familjen + en sjal.

Efter allt detta blev det ett snabb besök på baren och sedan packning, uch vad tråkigt. Men har ju i alla fall en hel dag här imorgon, vi åker inte förän 02:30 på onsdag så dagen kommer vara som vanligt (nästan).

Blodsocker idag:

14 när jag vaknade, no good at al...kände mig helt torr i munnen och har vaknat och sovit väldigt oroligt, tror jag gör det vid höga värden. Visst 14 är ju inte jättehögt men det kan ju hända att det legat högre under natten och att det var basalen som kom in i rätt läge för den lilla dippen ner till 14, ajaa..

Efter 1 timme på museumet blir jag yr och skakig, blodsockermätaren visar 2.8, jag dricker snabbt som attan en chokladmjölk och en dextrosol.

Efter en timme igen, 3.8 va? görkonstigt yea yeaa...diabetes kommer jag aldrig förstå mig på, så det blev en banan då..

Men det kändes inte helt 100 i alla fall så tog några klunkar vanlig coca cola och då hände det grejer, gick upp till 11 och det var ju inge vidare iofs men men...

Nu ligger jag på 11.1

Visst är det intressant att veta mina blodsocker och blodsocker tankar kring värderna?ahahahaha...

Många Kramar till er alla...

//Lindis

En inblick på Oliva nova med SH3-Silver

 Jag, Sofia och Carro gick till stranden

Vattnet var helt underbart skönt faktiskt, vågorna var stora så vi slängde oss i vågorna,hur kul som helst!
Sofia och Carolina har det kul på stranden:)

Min efterrätt idag, mohaha vad gott:)


Sanningens ögonblick, efter glass med jordgubbar + 3.5 enheter insulin låg blodsockret på :
 
8.1, vad säger ni?? Är det inte ändå helt klart godkänt för att ha ätit glass och jordgubbar??


Kram på er!!

Migrän ajajaj...

Hej hej!

Nu sitter jag här med oerhörd huvudvärk och bara vill få bort den på något sätt, men det verkar inte fungera. Idag började i alla fall dagen med praktik, detta var veckan jag verkligen fasat för, för nu väntade LAGERJOBB. Men det var bara att ta tjuren vid hornen och gå dit. Vi kom till personalens avdelning och fick letat upp våran handledare Mary, Mary ledde in oss till ett jättestökigt rum alltså lagret och där började storrensningen och sorteringen, till enbörjan ganska kul, jag och Robert hittade jättemycket roliga saker att leka med thihi, vad sägs om en sådan där mjuk hammare som man kan fäktas med??? det var skoj hahahaha...

Efter det har vi haft pedagogiskt ledarskapslektion, vi började med läxförhör, där klarade jag ju G i alla fall mohahahaha, Sedan gick vi igenom komunikation om hur man håller ett tal, sedan fick vi öva på att hålla ett tal, jag fick uppgiften att hålla i ett tal om "köpa ekologisk choklad", intressant ämne haha!

I lördags praktiserade jag i disken på ett bröllop, det var grymt häftigt måste jag säga, servitörer i fina utstyrslar sprang fram och tillbaka i full galopp, jag och Carolina stod snällt och putsade bestick thihihi...

Imorgon skall vi på ett museum sen lutar det åt att det blir shopping:).

Diabetesen då?

Idag vaknade jag på ett värde av 14, no good no good. Men jag fick snabbt ned det till 8 så det kändes skönt! Märkte av lite senare på dagen att jag hade ont i ögonen och kände mig illamående, fick en idé att det var nålen som var gammal och räknade ut att den suttit för länge, alltså snabbt upp på rummet för nålbyte och efter en timma kändes det lite bättre. Har ju börjat träna en hel del här nere och det tror jag hjälper till att hålla blodsockret stabilt...

KRAM PÅ ER ALLA!

Blir så irriterad

Hej igen:)

Blev verkligen på blogghumör nu:

Här kommer en debatt artikel om något som gör mig otroligt upprörd och ledsen,läs och se vad ni tycker:

Är det inte ok att visa hur en vardag med diabetes typ-1 ser ut?

Obs, öppna i ett nytt fönster. PDFSkriv utSkicka sidan

Senast uppdaterad (2009-04-14 kl. 06:52) Skrivet av Tove Sundberg, Matilda Målqvist 2009-04-13 kl. 10:52

För någon vecka sedan gjorde jag ett bildspel med fotografier av min dotter som har diabetes typ-1. Jag ville med filmen visa hur verkligheten ser ut för ett barn med diabetes och vad de får gå igenom. Mitt budskap var också att uppmana till att ge en donation till diabetesforskningen och jag bad mina mina vänner och bekanta att sprida budskapet vidare.

En av stödföräldrarna, Matilda Målqvist på diabetesfamilj ville föra budskapet vidare, men fick möta en chockerande reaktion från en ordförande i en av Sveriges största lokala diabetesföreningar. Det är tydligen inte ok att visa hur en vardag ser ut med diabetes. Ordföranden går till attack mot barndiabetesfonden och personangrepp i tron om att de sprider en film med enskilda barn bara för att tigga pengar.

Ordföranden undrar om barndiabetesfonden verkligen är den bästa att skänka pengar till? Matilda ställer då frågan, om det finns bättre alternativ till att skänka pengar om man vill gynna forskningen kring typ-1 diabetes, men får aldrig något riktigt svar.

Jag vet inte vilket alternativ som är det bästa, men det jag vet är att grundaren av barndiabetesfonden är en av Sveriges mest framstående diabetesforskare och har kommit långt. För mig spelar det ingen roll till vilken fond eller förening pengarna skänks till. Jag har bara en önskan om att någon, vem det nu blir, lyckas forska fram ett botemedel någon gång i framtiden.

Enligt ordföranden så är filmen smörig och att man gör allt för att tycka synd om, att man blir ledsen när man ser den. Ordföranden hade hellre velat se en positiv film som visar hur bra barnen har det trots att de är sjuka. Men då undrar jag, hur ska man få folk att vilja hjälpa, att vilja donera pengar om man visar hur bra barnen har det? Om de har det så bra trots sin sjukdom behöver de verkligen vår hjälp då?

Ordföranden gillar heller inte hur man radar upp hjälpmedel i sängen. Då måste jag meddela att detta är ingen konstighet och jag ber om ursäkt om det är stötande för att jag måste byta nål och infusionssätt på min dotter som behöver sitt insulin. Vilket faktiskt kan ske när som helst på dygnet, vilket jag ville visa.

Våra barn får stå ut med mycket men vi försöker leva ett sådant normalt liv som möjligt. Våra barn är precis som alla andra barn förutom att de har diabetes typ-1 och måste ta ca 2555 insulininjektioner per år, göra ca 175 nålbyten och ta ca 3650 blodsockerprover. Varje dag är en kamp och med kamp menar jag inte bara vården av diabetesen i sig. Utan också en kamp för ens rättigheter att barnen ska få den hjälp de behöver i t.ex. skolan och för föräldrarna att få det vårdbidrag de borde ha rätt till.

Diabetesföreningens ordförande vill inte att barnen ska framstå som offer och att diabetes typ-1 inte ska framställas som något tungt, livshotande och svårt, utan något som faktiskt går att leva med.

Enligt min åsikt så är våra barn offer för sjukdomen precis som barn som får cancer och andra sjukdomar. Men, visst går det att leva med diabetes och vi har otroligt bra hjälpmedel och läkemedel och vi och våra barn lär oss som sagt att leva med sjukdomen.

Ordföranden vill inte att barnen och föräldrarna ska bli rädda för sjukdomen och att andra vuxna ska ta avstånd från barnen, vilket hon tror kan ske. Men, vad jag undrar är hur hon tror att barnen eller föräldrarna känner sig när barnen får en svår känning, när de har högt blodsocker och får så ont i magen och mår så illa att de kräks, när de får så lågt blodsocker att de krampar, håller på att bli medvetslösa, eller blir medvetslösa och att ambulans måste tillkallas.

Jag skulle tro att barnen känner sig ganska så rädda för det kan jag lova att jag blir. Som förälder vill nog de flesta höra sanningen och många av oss har fått nog av att det ska vara sådant hysch hysch kring diabetes typ-1. Vill man åstadkomma förändringar då måste man också visa hur det verkliga livet se ut.

Ordföranden är också rädd att barnens framtid kommer att riskeras om vi visar vår omgivning och ute i samhället hur våra liv egentligen ser ut. Hon menar på att vem vill anställa en allvarligt sjuk person? Kommer försäkringsbolagen att tro på oss, att vården blir bättre och att barn och vuxna klarar av att hantera sjukdomen?

Jag poängterar igen att barnen lär sig att leva med sjukdomen och lär sig förhoppningsvis att orka handskas med den livet ut. Om man inte anställer någon på grund av sjukdomar så skulle arbetskraften bli låg, då det finns mängder av olika sjukdomar som folk bär på och om inte, diskriminerande. Oavsett om sjukdomen uppmärksammas mer eller mindre så försvinner den inte, den finns ju fortfarande kvar. Om inte sjukdomen framställs hur ska vi då få fram forskningsmedel, hur ska vi då kunna göra framtiden säkrare och bättre för våra barn och för nästkommande barn som drabbas? Diabetes ökar med stadiga steg och är ett hot mot folkhälsan och vad händer om vi inte informerar och talar om hur allvarlig sjukdomen är ute i samhället. Det är vår skyldighet att göra det och framförallt en diabetesförenings skyldighet.

Fungerar verkligen föreningen som stöd då man anser att det inte är ok att visa hur vardagen ser ut?

Som förening måste man ju fundera över hur man verkar för sina medlemmar och vad som gör nytta för dem. Vi är helt säkra på att det även är denna diabetesförenings utgångspunkt. Vår fundering är då, i vilka frågor tror ni att vi diabetesföräldrar (och barn) behöver stöd och hjälp från en stor förening? Är det så att man fått höra att diabetiker far illa för att folk i allmänhet tror att de är sjukare än de är. Att de inte får de jobb de vill ha för att folk är rädda för sjukdomen? I våra ögon är problemet helt det motsatta! Nämligen att omgivningen INTE förstår hur pass komplicerad och allvarlig diabetes är. Det gäller Kommunerna (för resurser till förskola/skola), det gäller Försäkringskassan (vid ansökan om vårdbidrag, som tolkas mycket olika från fall till fall och som i många fall visar att de beslutande inte alls förstår hur vår vardag ser ut). Det gäller även släkt, vänner och bekanta, som ofta är ganska oförstående till problematiken. Kort sagt, det gäller att få upp kunskap och förståelse hos allmänheten och hos personer med relevanta ämbeten här i Sverige. Alla föräldrar som vi har träffat har fått brottas mot olika instanser och olika beslutsfattare för att få det stöd som behövs! Har fått kämpa för att få förståelse för allvaret och för vad som krävs för att barnet skall fungera bra, må bra och vara i en trygg miljö. Vi överdriver inte det minsta. Detta är den absolut viktigaste frågan som man alltid hamnar i då man för ett samtal med andra diabetesföräldrar.

Vad vi menar är att om diabetesföreningen talar om att det inte är något speciellt svårt att ha diabetes och om diabetesföreningen t.o.m är emot att visa hur vardagen ser ut för en diabetesfamilj, ja då fungerar föreningen inte som stöd för medlemmarna. I alla fall inte för oss medlemmar som har barn. Vi är ganska säker på att vi talar för fler än oss själva. Säkert helt annat tänk för alla med typ 2 och för vuxna.

Dessutom är det naturligtvis djupt beklagligt att det skall finnas motsättningar mellan de olika instanser som alla arbetar för diabetiker. Vi säger inte att någon har mer rätt än den andre, bara att det är tråkigt att man inte kan klara av att strida tillsammans istället för att lägga energi åt något helt annat.

Ordföranden delar uppfattningen om hur föräldrarna har det, att de får slåss för barnens rättigheter. Men diabetesföreningens inställning är att visa att det går att leva ett bra liv med sjukdomen och vill inte öka bördan för familjerna.

Jag vet inte vad ni andra föräldrar tycker, men om någon annan hade gjort en likadan film så skulle jag tycka att det var skönt att se att andra faktiskt har det som vi har det. Jag tycker inte att min film är en svartmålning av sjukdomen. Jag tycker att den visar sanningen om att det finns sjuka barn i världen, vilket inte är en nyhet, och att vi människor har en möjliget att påverka till det bättre genom att stödja forskningen och de barn som drabbas.

Att insatserna inom barnomsorg, förskola och skola måste bli bättre håller diabetesföreningens ordförande med om och säger att det bara är ett fåtal skolor som lever upp till deras krav, vilka de faktiskt ställer. De går dessutom inte ut med budskapet om att diabetes är en lätt sjukdom utan tvärtom en allvarlig.

/ Tove Sundberg, Matilda Målqvist

Hur, och på vilket sätt man skall sprida kunskap om diabetes typ-1 och hur man skall göra för att få människor att vilja stödja forskningen?
(
www.diabetesfamilj.se)

Jag kan inte med ord beskriva hur starkt detta ämnet berör mig, diabetes skall man inte släta över för för vissa (inkluderar mig) är det verkligen ett h*elvete att leva med diabetes, det skall ju komma ut och vadå tigga pengar? Nej en vardag för mig med diabetesen kan verka väldigt enkel om man är någon annan, men är man mig så vet man hur det känns, att alltid alltid alltid behöva vara beredd på att någonting kan hända, blodsockret kan åka upp, blodsockret kan åka ned. Det kan ju i vissa fall handla om liv och död anser jag!

Jag tycker det är viktigt att kunskapen faktiskt sprids, har varit med om många komentarer att "Diabetes är ju en sådan enkel sjukdom", "Jag skänker pengar till dem fonder som verkligen behöver dem,ni har ju allt ändå så för er är det ju ändå inte så besvärligt" . Jag är ofta en ganska försiktig tjej men i sådana lägen ger jag mig faktiskt aldrig i en diskussion, tycker det är vidrigt när folk anser att jag har en lätt sjukdom, ta över mitt liv så får ni se hur lätt det är.

Man skall aldrig jämföra sjukdomar tror inte jag så det skall vi inte göra, för alla kronisksjuka hat det jobbigt på sitt sätt.

Diabetes är ingen enkel sjukdom, varför skall man ljuga i en film? Det är ju så verkligheten ser ut!

Välkomen på ett studiebesök i mitt liv en vecka så kommer folk nog ändra åsikt.

//Linda


Bjuder på lite bilder..

Här kommer lite bilder ifrån dagen och kanske någon från någon annan dag också thihi:

Christer och Philip spelar, önskar att ni hade hört dem, dem var verkligen grymma!


Philip spelar gitarr och rektor Cindia sjunger, så sjuktbra det med måste jag säga, när låten halelulia spelades och hela baren sjöng med i refrängen då var jag nära till tårar måste jag säga.
¨Dessi, Philip och Sofia utanför baren


Jag och Christer dansar bugg, det var jättekul för han är riktigt duktig på att dansa:)
Philip och Cindia är med på radioprogramet där vi har på studiebesök, kommer aldrig att glömma Philips störtskäna komentar, "jag vill hälsa till mamma" i direktsändning, så roligt!Där fick ni en liten inblick i lite hur det går i spanien:)

Kram Lindis
Ännu en dag slut i Spanien

Hej allihoppa!

Nu är ännu en dag slut i spanien, har haft det jättebra, dagen började med en lång sovmorgon till klockan 10,helt underbart eftersom vi inte haft så många sovmorgonar på denna resan, sen blev det frukost med mina kära roommates Sofia och Carolina efter det så valde jag att gå till Dessi och Madde som låg vi poolen och solade,hur mysigt som helst och jag hoppade även i poolen för ett dopp:), sedan tog jag,sofia,carolina,Philip och Christer en promenad till supermercado och när jag kommer hem märker jag att mitt kort inte fungerar, jag blir lite irriterad och går emot receptionen för att förklara läget, då kommer min käre vän Robert med ett erkännande, för att skoja till det lite hade han bytt kort så att han fick mitt och jag fick hans, dock kom han på att jag skulle gå till supermercado så han kom inte heller in i sitt rum hahaha där fick han:) , jaja mycket skall man vara med om..

Har också hunnit med ett träningspass idag med Dessi och Madde som cochar, mår som en prinsessa när jag tränar ihop med Dessi,blodsocker på 5.0 efteråt, kanoners!

Nu kommer jag precis hemifrån baren "Sargentana",det var jättemysigt och några utav mina klasskompisar spelade på baren hur coolt som helst, först började rektorn att sjunga med Philip på gitarr och sedan Christer och Philip, dem fick verkligen med hela pubben med sången, hur bra som helst är dem:)

Jag har en jättehuvudvärk så skall se till att dricka mer vatten imorgon:)

Kram på er alla!

Sola vid poolen:)

Alltså jag ÄLSKAR historiken på pumpen, hade inte den funnits hade jag fan missat många insulindoser, det är ett råd direkt från hjärtat till er somn glömmer insulinet, skaffa pump och ha koll på pumpens historik!

Fick frågan om jag solar med pumpen, ja det gör jag men jag låter den aldrig vara idirekt kontakt med solen, då är jag rädd att den kan gå sönder och det är verkligen det sista jag vill här nere, så ja jag solar med pumpen ikopplad men håller den borta ifrån solen med hjälp utav att täcka över den med en handduk eller bara min tröja över den.

Nu skall jag gå ut och sola, dagarna här börjar lida mot sitt slut faktiskt, skall bli tråkigt att åka hem men samtidigt lite skönt.

Många Kramar från Linda


Livet kan faktiskt vara problemfritt!

Hur underbart är det egentligen inte att bara ligga och mysa i en solstol??Some update my dears:)

Hej hallå allihoppa!

Här i Spanien har solen skinit som attan och vi har idag varit upp i 26 grader som max, görhärligt! Blodsockret har inte velat mig väl idag, har legat ostabilt hela dagen, antingen lågt eller för högt. När jag märkte av det höga värdet var vi på stranden och då verkligen pressade jag ner det, tog mycket insulin men det hjälpte inte, blev lite orolig att jag blivit insulinresistent, fan fan , inte här nere...Men det löste sig i alla fall men eftersom det låg högt så länge så kändes det som en känning när jag  låg på 6.5 då fick jag verkligen kämpa för att inte behöva äta någonting...Men det gick, dock blev det för lågt istället, suck jäkla skit sjukdom den kan aldrig bestämma sig, idag har det verkligen inte kännts som diabetesen har velat samarbeta i alla fall, suck..

Idag var vi först på universitetet i Gandia och lyssnade på en föreläsning som var på spanska alltså väldigt komplicerat och inte så överdrivet roligt, skall jag vara ärlig så skyllde nog lärarn på att jag behövde äta så vi kunde gå därifrån snabbare thihihihi...*lova att inte säga något, thihihi* Men det som var intressant var att se dem andra spanska ungdomarna som var där och lyssnade, hur dem såg ut, hur dem betedde sig mm.. Efter universitetet bar det av till stranden och det var heeeelt underbart måste jag säga. Där blev det strandpromenader och mycket solning, för alla vill ju bli bruna till balen thihi...

Efter stranden bar det av till en radio/tv station så fick vi en rundvisning där och se när dem spelade in ett debattprogram och ett radioprogram, faktiskt jättespännande. Vill ni veta något roligt?? Philip från klassen fick vara med inne i radioprogramet, coolt va!! Han fick fritt säga någonting och då säger han den störtsköna komentaren "jag vill hälsa till mamma" på klockren svenska, hahaha vad vi skrattade :)..

Efter det åkte vi hem och så blev det lite kortspel och middag,mys!

Har fått mail nu för nu är planeringen utav familjeaktiviteten i diabetesföreningen i fullgång, det skall bli en jättemysig dag på Tjolöholmslott låter det som med sommarspels lekar pch grillning, kan det bli bättre?Problemet är alltid att få ihop datumet, nu lutar det åt den 7:e Juni, undra om man fortfarande är bakis då efter studenten som är den 5:e hahahahhahaha...

Sommarens schema känns fullspäckat,hur fasiken skall jag hinna med allt????

//Lindis 

Sargentana

Nu skall vi gå ut på Sargentana, vår kära Sara åker ju hem inatt så henne måste vi sällskapa givetvis, Sara har varit toppen här...Kommer sakna henne! Men nu skall vi ha det roligt i några timmar till hihi:)

Bilden är ifrån gårdagens allsång på sargentana,görskoj! Har verkligen världens mest underbaraste klass!

 s

//Lindis

22/4-09

Hej alla bloggläsare:)

Idag vaknade jag på ett blodsockervärde som låg på 8.4, börjar få riktigt ont i mina fingrar, vet ni vad jag räknade ut? att jag har tagit 60 blodsocker på resan, snacka om mycket värden. Men man vill ju ha koll hela tiden.

Idag skall  jag och Robert praktisera på receptionen hoppas vi kan hitta något skoj att göra där.

Sedan skall jag ägna min dag åt studier faktiskt,verkligheten börjar komma ikapp thihi...

//Linda

Dem utlovade bilderna;)

Bilder ifrån idag:

Dagen började med tidig uppgång, redan klockan 08:15 åkte bussen till Valencias univetsitet för studiebesök där:

 

Här sitter vi på studentgården och solar oss, universitetet var som en stor stad....
 

Jag står på den romerskaborgens borggård. Det var lite bilder i alla fall;) Sen får ni fråga om ni undrar något, det är ni dåliga på hahhaha...

Kram på er!!

Hola Amigos!

Hola!

Här i spanien går tempot i 110 km/h just nu, rektorn har landat i spanien och tar ut oss på en massa roligheter, har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv som när vi suttit på baren "la sargentana" med henne, hon är sååååå rolig och jag måste ju också påpeka att hon bara drack coca cola light hahaha...

Idag har vi varit på studiebesök på universitetet i Valencia, dem programen vi besökte var arkitekt och management, sedan bar det iväg till lunch som visade sig bli en smörgås eftersom spanjorerna äter lunch mycket mycket senare än oss, kan inte riktigt säga vad som hände eller vad som gjorde men jag fick en riktig jobbig känning, började se min lärare suddigt och då bad jag om att få beställa en smörgås och först så ville läraren säga vad det hette på spanska så jag kunde få lära mig att beställa, men hon såg nog ganska direkt att jag inte var helt 100 och hjälpte mig att beställa och ordnade en vanligt coca cola till mig, det räckte inte! Jag tror att jag samanlagt tog 5 dextrosol innan det blev någon effekt...

Känns jättetryggt med en lärare som har satt in sig och verkligen hjälper till om det är något med diabetesen, det dumma är att hon åker hem på onsdag kväll och det känns sååååå jobbigt, hon har varit så bra att ha här nere. Men men det skall väll gå och lösa detta också.

Sedan åkte vi iväg och kollade på en romerskborg, det var jättehäftigt och superbra träning för benen för det var mycket promenerande...:)

Det dumma idag är att jag inte har ätit någon riktig lunch och det gör mig väldigt nervös eftersom det är så viktigt att jag får två lagade mål mat per dag, men skall gå ner till restaurangen nu tillsamans med mina kära klassisar;)

Ni får nog lite bilder ikväll:)

Kraaaamar
Lindis

Bayerdrem fund!

http://www.bayerdiabetes.se/sv/Dream-Fund/Aktuella-finalister.aspx

Vem tänker ni rösta på??

Jag har röstat på tjejen som vill till Afrika, den kändes mest rätt för min del...

Det var denna tävlingen som jag vann Shiva på, fatta vilket äventyr jag har kommit in på tack vare Bayer "Drem fund"...

Skriv i mitt komentarsfält vem ni röstar på, kan vara lite kul:)

Kram Lindis

Oskyldigt..

Himmlen är oskyldigt blå, som ögon när barnen är små...Älskling jag vet hur det känns,när broar till tryggheten bränns...

tip topp

Heeej:)

Idag har det gått grymt bra med blodsockret, under tio hela dagen.

Hade en känning och det var nog mest för att jag  var stressad så jag stressade ner och åt två kex så gick det över..

Sjukt nöjd med diabetesdagen måste jag säga.

Ni vet jag säger ju verkligen att jag skall kunna göra och äta ALLT som icke diabetiker gör, men idag kände jag att jag stötte på ett hinder, till desert på lunchen serverades det fruktsallad, sorbet oxh en fruktsås. Det där funkade verkligen inte alls och jag visste inte hur mycket insulin det skulle kräva så jag struntade faktiskt i det..Jag kunde chansat men ville inte,eller ja? ville och ville jag kände inget jättebehov utav det och då kunde jag lika gärna låta bli:)

Idag har det varit:
Solning vid poolen
Shopping i Gandia

Kram och godnatt!

Hej mina vänner:)

Hello darlings:)

Nu är ännu en dag snart förbi i spanien, dagen blev tidig eftersom praktiken började klockan 08:00, så steg upp runt 06:45, efter en hel natts blodsockervakande, gicetvis så hade jag glömt ta insulin till middagen igår och tänk er själva, förrätt,varmrätt och efterrätt,hur smart kan man va egentligen??

Så blodsockret var högt när jag skulle sova och jag bestämde mig för att hålla en "vak natt", dock när man lägger sig för att sova för högt blodsocker, i alla fall jag får riktiga hemska mardrömmar och då menar jag verkligen hemska mordiska drömmar, har hört med andra diabetiker som upplever det samma, i varje fall är det skitläskigt och man vaknar verkligen med ett ryck och sedan kan man slappna av för "det var bara en dröm". Så jag var faktiskt ganska tacksam när klockan ringde 06:45 och jag verkligen kunde gå upp hehe..

I varje fall så gick jag till frukosten och träffade Dessi och Madde där så gjorde dem sällskap till frukostbordet,supermysigt! Sedan bar det iväg till golfbanan och det var lika slappt som vanligt, Började på "tee", där är jobbet att se till att spelarna kommer iväg i rätt tid, inte senare och inte tidigare. Då förstörs spelet och gör att folk får vänta eller stressa..Sedan kom Lee och sa att vi skulle på nytt jobb nämligen att gå till klubbhuset och ta en kaffe hahaha, jag fick beställa på spanska hahhaha. Det var jättemysigt och sitta o tjöta där en stund. Sedan blev det lite rund turer runt golfbanan,supermys! Jag har blivit lite "in to golf" så får nog ta en kurs i sommar,någon som är på??

Sedan har jag väll mest tatt det lugnt och chillat,pluggat lite!

Efter plugget så gjorde Carolina en "Linda make over" och det varverkligen jätteroligt och supermysigt, nopprade ögponbrynen,sminkade, ordnade håret och så fick jag låna en jättefin svart klänning. Det är så kul att ha sådana tjejmys stunder:).Sedan var vi och lyssnade på en spanjor som är vän med vår rektor Cindia, han berättade om sitt arbete och sånt, muy intresante!


Efter det blev det middag och vet ni vad jag kommer på då????? klanten Linda Barknertz har glömt koppla på pumpen, hur dum får man vara??? pumpen hade jag på mig men inte inkopplad,suck blir så trött på mig själv, det resulterade i ett blodsocker på 20 innan maten, jag tog 5 enheter insulin och försökte koppla bort det höga blodsockret, eftersom högt blodsocker utan någon närstående som är riktigt riktigt insatt i mig och min diabetes gör mig otroligt nervös,tänk om jag får en rekyl?? Och givetvis om jag blir nervös så går blodsockret som en berg och dalbana, så jaa...Men det gick bra och blodsockret ligger nu på trygga 7.8.

Vi gick ett tag till en bar och lyssnade på lite musik också,myspys!

Kram på er alla därhemma!!

//LindisenDiabetesföreningen..

Ååå även i spanien kliar förenings fingrarna för fullt:)

I sommar kommer vi att sattsa på Hallandsdiabetesförening och ha en barnträff i varje förening i halland, Kungsbacka är först ut, det lutar åt någon fem kamp med picnic,supermysigt juh! Älskar verkligen sånt...

Har ni några roliga ideér att bidraga med???

Kram från Lindisen

Motion

hahahaha aaa man var nästan tvungen att börja detta inlägget med ett asgarv, för vet ni vad jag har gjort?? jag har skaffat mig en tränings coach (min klasskompis Dessi), så det blev 50 minuter på gymmet idag med hårdträning upplagd utav Desiré, måste faktiskt säga att jag hade väldigt roligt under tiden även ifall svetten bara rann utav mig, det blev:

Crosstrainer och man ställde in den på att jag skulle göra av med 200 calorier och det tog la 20 minuter kanske, sedan tränade vi på en stor boll, fråga mig inte vad vi gjorde men kul va det:) sedan gjorde vi något som hette Plankan och det var sjukt svårt, Dessi hade tänkt ta 30 sekunder men fick sänka sig till 10 pga mina vanor på gymmet HAHAHAHA...

Måste faktiskt uppmuntra till träning, blodsockret fungerar såååå mycket bättre om man rör på sig,Dessi sa något mycket smart till mig hon sa att man har ingen tid till träning så man måste ta sig tid till träning. Jag håller med, tänk vad bra kroppen mår utav träning. Jag har ju lovat er och mig själv att jag skall köpa ett gymkort på sportlife efter denna resan så att gymmet här var gratis var en bra början för mig och det var grymt kul att träna ihop med Dessi också, det är ett tips till er, ta med en kompis. Det hjälpte ju för soffpotatisen Linda hahahahhaa...

Blodsockret låg på 9.5 innan, inte skitdåligt värde men fan inte bra och efter träningen låg jag på 7.6, we love it!

Iadg har vi ätit en spanskmaträtt Paella det var verkligen supergott!!En maträtt som är en ihopblandning utav ris,grönsaker och kött väldigt lik risotto.

Kram på er mina vänner!Dessi och Linda in action ;)
Härligt besked!

Undersöknings datumVeterinär / KlinikResultat
2009-03-31Göteborgs Djurklinik HD grad B
2009-03-31Göteborgs Djurklinik artros ua (0)


Ååå villket roligt besked!!!!!!

A och B är godkända

UA är utan anmärkning...

LOVE IT!!!!!

trött som tusan..

Heej:)

Ihår avslutade vi dagen med charader, det är verkligen jättejätteroligt med charader, guud vad vi skrattade..jag fick lappar som typ "Du äter myggor" ba va? hur fasiken gestikulerar man det??Men det gick dock blev det lika för båda lagen i slutet på poängställningen. Det var en rolig dag!

Dagen idag har varit helt fantastiskt roligt med en massa kul på schemat, dagen började 06:45 med uppstigning för min del eftersom praktiken började 08:00 och man ville vara i god tid och hinna med att göra sig i ordning samt äta frukost..Det hann jag med.

Kom till praktiken tillsamans med Robban där fick vi veta vem vi skulle gå med för dagen och jag fick gå med Lee, Han visade mig min första arbetsuppgift närmligen att dricka kaffe, så vi gick upp till restaurangen men jag blev lite tveksam och tänkte att Sara (läraren) skulle bli lite frustrerad för vad jag gjorde på praktiken, då hade Lee en smart lösning på problemet, beställ på spanska! så det fick jag göra Café con leche,porfavor! 

Sedan bar det av till golfbilen där åkte vi runt och inspekterade så att spelarna inte var för långsamma thihi:) 

Jag har också åkt med spanjoren Zeeky i golfbolls plockaren också en urtrevlig praktikhandledare.Fatta hur mycket bollar det finns på en drivingranche. 

När praktiken hade slutat så hade Robert hunnit gå till hotellet utan min vetskap och ni som käänner mig väl vet att jag har lokalsinne som en guldfisk och det kände nog grabbarna på golfbanan på sig så Schott skjuttsade hem mig i en golfbil hahahhahaha...

Sedan blev det lunch med hela klassen, jag fick vegetarisklasange till förätt, kött och potatisgratäng till huvudrätt och glass till desert,toppengott!

Sedan bar det iväg till driving ranchen eftersom vi skulle få gratis golflektion på drivingranchen, det var verkligen jättekul, min boll kom dock bara 14 meter hahahhahaha...

Efter det så gick vi till spelrummet och spelade bordtennis och fotbollsspelet,skoj skoj!!

Sara våran lärare är så gullig för hon kom till mig typ halv 6 och erbjöd mig en smörgås eftersom jag poängterat lite att jag skulle behöva äta något mellan måltiderna, så hon fixade en stor bagutte med skinka och tomat till mig, gulliga underbara Sara!

Den visade sig vara väldigt behövlig för det krånglar verkligen för mig att få över mitt arbete till en lärare och har ännu inte löst sig så blev så frustrerad så blodsockret trillade ner som attans så jag fick till och med fylla på med lite yoghurt också, tusan vad humöret påverkar blodsockret!! Känner någon igen sig??
 
Lee försöker lära mig och resten utav klassen att spela golf, 14 meter var mitt längsta slag hahahhahahahahhaa...
Här är mina handledare på golfbanan (utan han i blått), dem är jättesnälla och tar väl hand om mig!Jag känner mig hemma där.Lee och jag är ute på våran runda, nu hammrar vi i pinnar i marken, av vilken anledning vet jag faktiskt inte, Lee jobbade jag kollade på hahaha...Saknar Rickard något oerhört, har ringt en gång ifrån en telefonatomat var bara tvungen, Älskling guuuuud vad du har gjort intrång i mitt hjärta, Älskar dig något oerhört, men nu är det  bara tvåveckor kvar tills jag kommer hem till dig!Nu skall Lindisen sova KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


Bjuder på lite bilder:)

Livet leker i Valencia, just nu är det pluggtid, men fan vad trist det är att renskriva loggboken, det går så nedrans segt...jag bjuder på lite bilder istället:

Sofia äter ifrån den goda frukostbuffén:


Jag på praktiken, fick köra golfbil, det var verkligen hur roligt som helst, som att åka gocart thihihi:
Vi gick och spelade tennis igår:Givetvis har vi ju också solat:Nej nu skall jag gå upp och vänta på att mamma och pappa skall ringa:)

KRAM PÅ ER ALLA!

//Lindis
god lunch

Hola chickas y chickos!

Nu har vi precis avnjutit en supergod måltid på hotellets restaurang, under luncherna och middagarna skvallras det för fullt om servitörernas snygghetsgrad och vem som är den potensiella killen till läraren Sara hihihi:).

Under maten så tog det ganska lång tid så jag fick ha druvsocker som förätt hihihi...

Men nu så är det studietid så bäst att sätta igång med det...


Kram på er från en trött Lindis

sola vid poolen

Nu skall jag ut och sola vid poolen:)

Vad skall ni göra där hemma??

Många Kramar från
LiNdIs

Hola!

Hej gänget!

Internett har legat nere ett par dagar men nu är det tillbaka och alla sitter som klistrade vid sina emails hahaha..

Allt är super här i spanien, dock har dem tagit bort buffén och det blev lite problematiskt för mig för här i spanien tar jag ju alltid doserna innan eftersom man sitter lite längre vid middagsbordet än vanligt och att det alltid är, förätt,varmrätt och efterätt. Givetvis hade jag hunnit ta en buffédos innan jag fick reda på att det var "a la carté", så det blev att äta en del yoghurts och kex den kvällen.

Maten som är nu fungerar helt ok, men Sara (läraren) har beställt in lite potatis till mig för klarade mig inte på bara kött, behöver lite kolhydrater också tror jag, blev i alla fall väldigt låg utan...

Blodsockret går helt ok men jag jobbar ganska mycket på det hela tiden, insulin,blodsockercheck,tempurär basaldos, jaa ni vet:)....

I lördags var vi i Valencia och kollade på jättemäktiga kyrkor där det var gudstjänster, grymt häftigt måste jag säga, jag vågade dock inte ta så mycket kort eftersom min kamera lät så mycket och man ville inte störa det som var så himla vackert och mäktigt. I Valencia fanns det tid för Shopping men den tiden spenderade jag och Sofia i mataffären thihih:).

Det blir mycket kortspel och det tycker jag är mysigt att spendera kvällarna med.

Igår spelade vi tennis, jag,sofia och Carolina, jag blev totalt utklassad men det var väldigt roligt måste jag säga!

Igår påbörjade vi också praktiken, min praktik gör jag på golfbanan denna veckan och det är verkligen jätteroligt, verkligen inte stressigt jobb men människorna där är helt otroligt sköna och vi åker golfbil och inspekterar om människorna som spelar är tillräckligt snabba..Min handledare heter Connor och är 17 år han pratar perfekt engelska eftersom har är från scottland och komentarer som kommer ifrån hans mun är " I haaaate this job, This music sucks, I want to get drunk", givetvis med en sarkastisk mening, han är verkligen hur rolig som helst! 

Det var jätteroligt att få köra golfbil thihih:)...

Vad gör ni där hemma??

Många Kramar från

LINDISEN


 

Bilder:)

Här kommer lite bilder :


Efter frukosten så solade vi på våranbalkong och lyssnade på högläsning av "Ego girl" , supermys!

Solning vid poolen:)Strandpromenaden med tjejerna
//Lindis

Spännande dag:)

Hej hej!

Idag är det dag två i Spanien, vi började dagen med en underbar frukostbuffé, till min förvåning fanns det nybakat grovt jättegott bröd. Diabetikern Linda blev strålande glad och tänkte genast på det underbara blodsockret som skule bli resultatet utav brödet. :)

För den som ville fanns det chanpange till frukost också haha..

Efter frukost så skulle vi ha haft möte med hotell chefen men han dök inte upp, vi vet inte riktigt varför men efter ett tag så fick vi besked att mötet blev uppskjutit tills på måndag kl 09:00.
 
Vi gick i alla fall och köpte vatten och sedan blev det att sola vid poolen, hur mysigt som helst man hoppas ju att bli lite brun:).

Efter lunchen så gick vi ett gäng tjejer på en mysig strandpromenad som dock va lite kringelikrokig eftersom vi helt plötsligt var tvungna att gå i vattnet för att komma fram till andra sidan, insulinpumpen höll jag långt upp i luften, det hade ju bara varit fööör typiskt om insulinpumpen blivit vattenskadad här nere:).

Nu sitter vi ett gäng på rummet och bara tjötar:)

Kram på er alla!

Vad händer i Sverige då?:)


Perfekt diabetes och sömn!

Hej Hej!

Nu har jag precis vaknat och jag har sovit underbart gott:).

När jag gick och la mig igår låg mitt blodsocker på 17.7 och då blev jag nervös som faaaaaan, men tog 1.3 enheter och gick sedan o la mig, vaknade nu och låg på 7.6 och det är ju helt perfekt måste jag få säga:).Igår hittade jag verkligen mellantinget mellan diabetesen och Valencia och det var verkligen precis lagom, för jag sov gott och inget hände:).

Jag lyckas inte ställa in tiden på bs mätaren, vill göra det ifall dem vill läsa av den på sjukhuset, det står typ att vi är på 2006 kl 00:00, suck men det orkar jag verkligen inte pilla med för mycket nu under denna resan:).

Idag skall vi snart äta frukost och sedan väntar möte med hotell chefen.

Vad händer hos er??

Kram Linda


Trött Lindis


Hej hej!

Nu sitter jag och Sofia och lyssnar på Carolina som läser högt ur boken "Ego girl",toppenmysigt!

Middagen bestod också utav Buffé och det passar ju verkligen mig jättebra för då finns det ju alltid något som passar mig, jag känner att jag försöker äta ganska mycket och nogrant så blodsockret håller:)

Efter middagen tog jag och Carolina en promenad på stranden, jättemysigt!

Imorgon väntar möte med hotell chefen så vi får veta lite mer om praktiken...

Nu skall jag sova

Kraaaaaaaaam


Promenad

Nu har jag och mina roommates varit ute och checkat in området, jag tycker bara bättre och bättre om Valencia.

Har handlat lite känningshävande, chokladmjölk, yoghurt och kex:)

Är nervös för att blodsockret inte kommer hålla sig inatt, uch uch uch...Men jag är nogrann med blodsockret och så försöker jag inte tänka för mycket på diabetesen för då blir jag ju låg, skall försöka hitta det där mellantinget, diabetes och roligt!


Kraam:)

Valencia:)

Hej hej!

Nu har vi anlänt till Valencia och allt är bra, blodsockret ligger på 9.5 och har gjort det sen imorse.Läraren Sara som är med oss är väldigt mån om att jag skall må bra med diabetesen och det är ju lite skönt att hon alltid har i baktanke att jag kanske behöver äta och då behöver jag inte säga till själv varje gång.

Buffén på hotellet verkar passa mig perfekt, mat såsom potatis,kött, fisk Paella, pasta jaa allt som finns på en buffé så att jag kommer ligga lågt i bs eller vara hungrig är det sista jag tänker på hahaha...

Flygningen tog 3.5 timma och från flygplatsen åkte vi buss i en timma och 35 minuter.

Jag bor tillsamans med Carolina och Sofia i världens finaste rum och vi har en jättestorbalkong, är verkligen hel nöjd med det jag varit med om än så länge!

När vi kom till hotellet avnjöööt vi en superbra lunch buffé.

Nästa samling är klockan 20:00 då skall vi äta en gemensam middag, Jag, Carolina och Sofia skall nog ta en promenad i området snart..Men först är det upppackning:).

Kram på er alla...

trött..

Hej hej!

uch vad trött jag är, nu har jag skrivit utvärderingen för projektarbetet + försökt skriva om loggboken från anteckningsboken till datorn, åker ju till Valencia på torsdag så kommer inte hinna lämna in den i lärarens fack..

Fick en dum idé att äta upp "Salt och blandat påsen" som jag hade lite kvar av sen igår då Rickard var här, ehh jaa..blodsocker å 17 fan i helvete vad diabetesen inte gillade godiset..

Imorgon blir det packning, inhandling med Valencia saker och plugg med Ansa, vi måste prata ihop oss inför projektarbetet. suck har egentligen verkligen inte tid men det bara måste göras.

Besöket i Åsa var supermysigt och besöket utav Fannie var jättelyckat, hoppas verkligen att vi kan fortsätta umgås och har det lika trevligt jämt:) Kvällen resulterade i grillning ååååå vad mys det var och gott va det med:)

Shiva ligger redan och sover så jag skall nog gå och göra henne sällskap:)

KRAM PÅ ER ALLA

I Åsa

Hej hej!
Solen strålar och jag är i Åsa tillsamans med familjen och Shiva,supermysigt. Snart kommer även min kompis Fannie hit och fikar, har inte träffat henne på några veckor så det skall bli mysigt:)

KRAM PÅ ER!

I Åsa

Hej hej!
Solen strålar och jag är i Åsa tillsamans med familjen och Shiva,supermysigt. Snart kommer även min kompis Fannie hit och fikar, har inte träffat henne på några veckor så det skall bli mysigt:)

KRAM PÅ ER!

bla bla bla..

Hejsan kära bloggvänner:)

Har precis fikat lite med mig själv, packningen går jättesegt..Men men det är ju ändå inte föräns på torsdag jag skall åka men jag vill ha allting fixat och färdigt idag!

Fick ett jättefint dopinbjudningskort för lilla Leo idag, känns verkligen YBERTRÅKIGT att behöva tacka nej men valencia har ju varit planerat sen vääääldigt länge nu så det går ju inte riktigt att avboka.

Idag är det barngrupp, Rickard skall vara med på barndiabetes gruppen idag,supermysigt!

Kram på er

Valencia + diabetes

Hej hej!

Idag packas det inför Valencia, shit vad svårt det är när man inte riktigt vet vad man behöver ha med sig. Diabetessakerna är ialla fall hämtade på apoteket, en storpappkasse och en plastpåse med saker blev det.

Jag försöker räkna ut hur mycket jag behöver ha med mig:

1 paket pump resorvarer= 10 stycken i paketet och det går åt 1 på 3 dagar, så egentligen borde ett paket räcka, men jag vågar verkligen inte chansa så tar med mig några extra. Alltså ett och ett halvt paket blir det.

1 paket pump nålar, 25 stycken i varje, ett paket kan räcka men vågar fortfarande inte chansa, blir två paket pumpnålar. Runt 50 nålar.

insulin, jaa det vet jag inte, måste höra med mamma vad hon anser är lagom, insulinet kan ju gå sönder?

Klorexidinsprit, en flaska.

Lantus, skall ta med mig lantus, vet inte ifall jag kommer behöva men men alltid bra att vara förberedd på det "värsta".

Blodsockerstickor 50 st stickor i en, räcker att jag har med mig två stycken tror jag, så kan jag ta 100 blodsocker på tre veckor, kan bli lite spännande...

Tigaderm, nålen brukar alltid låtsna på mig när jag badar så det är bra att klistra på tigaderm..

Reseintyget har inte kommit än, hoppas det kommer idag med posten, annars får jag ringa diabetessjuksköterskan:)

jaa..

Utbildningar

Som ni alla vet så tar jag ju studenten i Juni och jag vill verkligen hitta "min" utbildning efteråt.

Jag vill ha ett roligt och kreaktivt jobb som jag trivs med samtidigt som jag vill ha en bra lön, jag behöver inte vara miljonär men en bra inkomst är ett krav.

http://www.nordiska.fhsk.se/visa_sida.asp?id=95   http://www.nordiska.fhsk.se/visa_sida.asp?id=94  

http://www.kyakademien.se/prod/studium/webbplats/dalis2.nsf/535e371e7fd657aec1256a5c0045675f/595e6600afef8a41c125729d00455f81!OpenDocument

Har ni några tips?? Jag vill inte ha en utbildning med en massa ekonomi, det fattar inte jag ändå....

Vad läser du själv för utbildning? vad arbetar du med? hissa och dissa!!

KRAM

P.s fortfarande på 4 i blodsocker, blir vak en timma i alla fall....faaan mobilen är hos Rickard kan inte sätta larm ååååå vad trött jag blir!

hahaha

hahaha väljer att skratta åt dig nu din jävla skitsjukdom, läget är 4.5 och klockan är 00:35, jag borde sova men vågar inte riktigt,tänk om det är på väg ner? har sänkt basaldosen på pumpen och tagit en nötcremé (nötcremé funkar väldigt bra vid halvlåga värden för mig).

Nu har diabetesen hållt mig vaken två dagar i rad, känns som den jävlas och skrattar mig rakt upp i ansiktet. Men jag skrattar tillbaka de du..


//LINDIS SOM BÖRJAR BLI TRÖTT

kolla vad jag hittade!

kolla vad jag hittade, det är en diabetesid bricka, jag vill ha en sådan men dem är så jäkla dyra fast samtidigt kan det ju verkligen rädda livet på mig, skall fråga mamma om hon kan tänka sig köpa en sådan till mig:

http://www.matsilver.se/art-1.asp?id=2282&iPageID=166


Bra ställen att ha på mig den på:

* Gymmet när jag börjar på sportslife, känner ju inte riktigt mitt blodsocker under motion och träning.

* Krogen, absolut jättenödvändigt!

* Shoppingturer, som jag berättade när jag var på Gekås blir jag oftast skitlåg när jag är ute på shoppingrundor.

Tankar från Linda en söndag kväll klockan 23:35.

Bra dag!

Hej hej!

Jag är faktiskt helnöjd med denna dagen, vaknade med lågt blodsocker och satt i min förvirring kvar framför datorn ett ganska bra tag även ifall jag hela tiden visste att jag behövde äta. När jag ligger lågt i blodsocker så kan jag ofta göra så, bara gilla läget och sitta där och chilla och tänka på mat, hehe tankar på mat gör inte så blodsockret går upp men men..Och inatt sov jag ensam eller jaa, ensam och ensam jag hade ju Shiva, men ingen som kunde hjälpa mig i mitt "låga förvirrade" tillstånd, då gäller det att fixa det själv. Kommer nog försöka ordna så att man har ett druvsocker paket eller festis paket i varje rum i huset då behöver jag ALDRIG vara utan. hahaha ni kan kalla det desperat, jag kallar det som en säkerhet för att hålla mitt blodsocker i schack.


När jag piggnat till efter cirka 45 minuter tog jag en ybermysig promenad i skogen tillsamans med Shiva, det var supermysigt och att det bara var jag och Shiva tror jag gjorde det hela ännu bättre för jag verkligen njööööt utav att slippa vara trevlig emot någon annan än Shiva, kunde ägna all min tid åt lill snuttan:) 


Sedan bar det iväg till jobbet, Shiva fick vara ensam hemma och det gick jättebra, inget sönderbitet!

Efter jobbet så kom jag hem och där träffade jag pappa som var superhungrig och likaså var jag, vi försökte komma på en bra och god middag, pappa föreslog omelett men det är nått som jag inte klarar av att ha som middag, då får jag gå upp och äta klockan 3 på natten. Jag behöver kött,potatis och sallad till middag för att blodsockret skall arbeta med mig istället för mot mig. Så pappa ålte iväg till Coop för att köpa fläskkaré och potatis.Under tiden tog jag en långis med Shiva i skogen:). 

Nu packar jag inför Valencia, känns supersvårt att packa en liten packning och vara borta tre veckor, känns pinsamnt och jobbigt om man inte har passande kläder för resan. Om alla andra har fattat precis vad man skall ha med sig utan jag.Men men då får jag väll tokshoppa där nere eller nått haha..Men än så länge har det verkligen blivit en mix utav kjolar,klänningar, linnen. t-shirts,shorts och en tunika. 

Imorgon skall jag hämta berget utav medecin på apoteket,fy fan vad jobbigt jag tycker sånt är. Har pratat med min diabetessjuksköterska tusen gånger om att jag känner att jag "kostar samhället pengar", men det har hon starkt viftat bort, jag skall kolla mitt blodsocker och ta mitt insulin annars kommer jag kosta pengar, hmm jaa..vet att det kanske är en konstig tanke men jag är väll en tänkare och grubblare.. Önskar att jag slapp packa ned en massa diabetesskit utan att jag endast var tvungen att ha beslut ångest om vilka linnen som matchar bäst till kjolarna jag packat ned...

Nej nu skall vi vara glada, har föresten pratat med min kompis från Åsa och vi skall träffas för en fika på mitt sommarhus på tisdag, skall bli supermysigtoch jag skall nog ringa en annan kompis från Åsa, så det blir en liten reunion=).

Kram på er mina kära vänner:) 

hmm..

2.9 nej nu blir det lite mjölk och annat blodsockret is looooooooooooow...

KRAMAR LINDIS

19.5

19.5 faaaaaaaaaaaaaaan, jaja klockan är 2 och jag kan inte sova än för att det jävla skit blodsockret ligger högt, diabetesfanskap stick och brinn!!

Diabetes miss nummer 2 idag:

Nålen i magen som går till pumpen märkte jag av var jättedålig när vi precis käkat middag så jag och Rickard fick åka hem  till Kungsbacka och byta nål, sedan när jag var hemma hos Ansa så åkte den ut igen, tvåååå gånger på samma dag!!

Diabetesen sover eller vilar ALDRIG, jag är fan ett levande bevis på det!

Idag är det lördag!

Hej och hå:)

Idag är det lördag natt, jag ligger och kan inte sova och klockan är halv två suuuuuck.

Igår fick jag en liten fix idé att följa med syrran till gymmet och träna spinning, det var faktiskt jätteroligt och gissa vem som spann brevid mig??:P Lasse Kronér hihi...Motion är ju grymt bra för än själv och även ifall jag ÄLSKAR Shiva promenaderna så behöver jag något mer ändå, så lite träning på Sportslife blire efter Valencia:)

Japps Valencia börjar närma sig med STORM steg, allt diabetesrelaterat är egentligen fixat, pratat med diabetessjuksköterskan Anette om reseintyg, tänk på det kära diabetiker, ha ALLTID med dig ett reseintyg som intygar att du är diabetiker, annars kan det bli lite strul eftersom vi har ganska mycket medecin med oss när vi är ute och reser:). Och ja..Apoteket har jag ju också varit på och beställt massvis med varor, fick sms utav dem i fredags att mina varor hade kommit så på måndag bär det av till apoteket för att hämta hem och kontrollera, har jag glömt något?? *Hoppas inte, snälla kära diabetesen krångla inte*.

Jag ÄR jävligt nervös att något skall hända med diabetesen där nere, men jaa..händer det så händer det, en lärare har fått veta ganska mycket + att hon har fått låna Ragnar Hanås blåa bok, den som vi kallar för diabetesbibeln hemma hihi:) Nej snart tänker jag släppa den oron, det går inte att tänka på hela tiden. Händer det så händer det,eller?? uch där blev man osäker igen! fasiken att man inte kan vara 10 och mamma följde med hihi..
 

Fredag till lördag sov vi alla i Åsa eftersom det arbetades för fullt med staketbyggning och lite annat fix och don som behövdes där, sedan blev det en helmysig kväll med Rickard och Helena, sällskapsspel, Beck och godis:)

Idag är det lördag och den har jag spenderat med staketbyggning tillsamans med Rickard, Shiva promenad tillsamans med Helena och sist men inte minst åkte jag och Shiva till Ansa och Leo för att hälsa på, det var suuuuupermysigt verkligen, vi spelade WII fitness, kollade på Robinsson, åkte mcdrive o käkade ( Shiva fick hundgodis av tjejen i luckan, det är väll inte standard mat på mcdonalds haha, fatta ingenting, men vi tackade och tog emot). Leo är verkligen världens goaste bebis, jag fick hålla honom jättemycket idag och hela jag verkligen njööt utav att få hålla och krama på honom!!


Nuuuu skall jag sova!

Kram på er:)

miljöträning och apoteket..

Heej:)!

Idag är det fredag, jag och Rickard skall ner till vårat sommarhus i Åsa och bygga staket så vi kan ha voffsingarna lösa i trädgården,jätteskönt för Shiva är sååå full av energi så jag tycker nästan synd om henne om hon måste vara inne hela tiden thihi..

Igår var det miljöträning för mig,Shiva och Rickard med hedeforsen, Shiva var jätteduktig och var såå lugn och fin när vi trippade runt i staden med en massa andra schäffrar, fatta vad folk är lite reserverade mot stora schäffrar, tycker det är lite synd eftersom dem är så JÄKLA härliga hundar om man väl lär känna dem.

Jag fick lära mig att Shiva måste få vara hund och inte bara gå strikt vid min sida, hon måste få lukta,undersöka och titta på saker. För nästa gång vi är där så vet hon redan vad det är och då känner hon inget behov av att gå där och lukta igen,smart va?

Jag träffade Shivas syster Åxanna där, hon var jättefin och dem gick jättebra ihop Shiva och"Skrållan", Åxanna är bara kennelnamnet,Shiva heter egentligen Åfelia.

Igår var jag också på apoteket och det var jäääättejobbigt, jag skall ju ut och resa och därför ville jag beställa extra mycket diabeteshjälpmedel, apotekaren skrev ut en lååååånglista på allt jag hade på apoteket och bad mig kryssa i vad jag behövde, svetten från pannan börjar rinna för jag känner inte igen alla namn och vet inte riktigt vad det är,listan var sååå lång och likaså kön bakom mig, apotekaren ler och säger att jag skall ta god tid på mig. Jag lyckas gå igenom alla sidor,ärligt talat så vet jag inte riktigt allt vad jag beställt. Varför kan det inte bara veta "pump nål" det var tvunget att heta något annat som jag absolut inte accesoerar till pumpnålar. Nej fy fasiken vad krångligt det var och dem tre sidorna jag fick stå och fylla i gjorde det inte direkt bättre..Någon annan som varit med om denna känslan när ni varit inne och beställt varor på apoteket??

Kram på er...

Religion B

Hej alla nära och kära vänner:)

Nu skall jag ha religion B, skall bli tråkigt!

Sedan skall jag bege mig till kungälv med Shiva för stats/miljöträning med hedeforsen. (www.hedeforsen.se), det är en sådan rolig hobby med hundar!

Skall börja på friskis och svettis gympa har jag bestämt mig för, det är lagom gympa för mig hihi, det gäller bara att ta tag i det och börja, efter valencia smäller det då skalldet bli gympa i varje fall en gång i veckan!

Kram på er alla!

Blodsocker förvirring!

Är i skolan nu, men hänger inte direkt med eftersom blodsockret är lågt, har ätit smörgås,festis och kexchoklad, men huvudet är fortfarande jättesegt, uch och fy..Dem andra tränar inför en teater, jag tittar på och agerar publik, bra att man har förstående klasskompisar, för just nu fungerar inte huvudet alls...¨

//Linda

Lång dag har tagit slut:)

ååå vad härligt nu ligger jag i sängen och andas ut efter en låååång dag, dagen började med engelskaprov och under prov då behöver jag ALLTID något att äta och givetvis vill intehydro acceptera mitt kort och skolans lilla Café tar ju inte kort så jag lyckas skramla ihop en 5:a så det räcker till en festis som jag snabbt slurpar i mig, sen börjar det nedrans komplicerade provet engelska C, fy farao vad svårt det var, Och imorgon är det "listening" suuuuck!

Prov och jag går inte ihop, jag försöker bita ihop men får egentligen aldrig någon ordning på blodsockret, tror det är all stress som bubblar ut ur kroppen som förstör blodsockret så jävligt, men snart är det ett uppehåll från skolan och det skall bli jääävligt skönt. Dem som inte håller med mig här eller inte tror på mig behöver inte göra det för det viktigaste är att jag vet hur det ligger till. Men jag är nöjd alla tre proven klarade jag av att göra,sköönt! ( dock tror jag ju inte att jag klarade det men men hahaha)

Efter alla prov så åkte vi till Frölunda beach volleyboll hall och spelade volleyboll som klassträff, det var skitkul, även ifall jag garanterat var kass på volleyboll, gillade jag stämningen och allt:). Under volleybollen låg blodsockret högt, jag som trodde att motion brukar sänka mitt blodsocker men det gjorde de inte denna gången, diabetes är ju så oförutsägbart så det finns inte, jag kan faktiskt egentligen aldrig veta vad jag skall göra åt ett visst tillstånd, jag kan bara gissa och försöka klara mig ur situationen så gott det går! Ibland går det och ibland går det bara inte...

Imorgon blir det skola och sedan miljöträning med Shiva från hennes kennel, det skall bli toppenkul, vi skall mötas mitt i centrum och träna miljö, jag och en massa andra hundar och hundägare.

Nu får ni ha det så bra mina vänner, nedan kommer det lite bilder från volleybollen:)

KRAM PÅ ER!


 (jag i rosa tröja)


sämsta hitils..

Idag har vi haft nationella proven i engelska C, det gick verkligen kasst, hej ig!

Nu skall vi i klassen ha klassträff,aktiviteten är beach volleyboll och besök på pizzerian. Supermysigt!

Kram Linda

RSS 2.0