sociala regler

Värsta sociala brottet!

Pratade med en vän för ett tagsedan om "Sociala brott", alltså våra oskrivna lagar såsom att inte avbryta den som pratar eller tränga sig före i busskön. Det är inte olagligt men det är SJUKLIGT irriterande.

Jag gör säkert 1000 sociala "brott" som jag inte tänker på men jag tänker ju på när alla andra bryter mot de oskrivna lagarna.

Jag tycker det är FRUKTANSVÄRT frustrerande när folk inte kan smila lite när man håller upp dörren för en person eller ens säga tack, varför struntar vissa i denna viktiga sak som att visa tacksamhet? När folk tutar i onödan för att dom vill komma förbi och den ena håller på att backa ut från parkeringsplatsen osv, vad skall det vara bra för? tror man liksom att bilisten sååå gärna vill vara kvar där? Man är väll nogrann?försiktig? vill inte att det skall hända en olycka? vart kommer man med tutan i detta läget? Framkallar stress!!

När folk inte hälsar tycker jag är fruktansvärt irriterande,varför kan man inte unna den andra personen ett "hej hej"??

När man inte smakar på maten när man blivit bortbjuden för att man inte tycker om den,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Det är någon annan som kämpat för att bjuda dig på något som den hoppades du skulle tycka om?? Ta lite mindre bara för jössenamn??

Och min sista socialaregel som så många bryter mot är JAG,JAG,JAG kan man inte låta fler vara i samtalsämnet?det kanske är flera som vill berätta något? Jag blir så trött på denna egoism, bara jag hinner först så blir det bra? vad händer med "vi:et"?

hahaha vilka i-landsproblem jag filosoferar i just nu ;-)

Vad har ni för sociala regler som ni stör er på när folk bryter?

Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0