Bär ingen annans väska än din egen


22-ÅRINGEN beskrivs som en lugn tjej som är duktig på att måla och gillar att umgås med sina vänner. "Jag är säker på att hon aldrig skulle göra något sådant. Hon har aldrig tidigare varit inblandad i något kriminellt", säger en vän. 2,36 kilo kokain ska ha hittats i hårborstar. Foto: PF/RN/Lars Andersson

Svenska greps med kokain i hårborstar

En 22-årig västsvenska misstänks för att ha smugglat drygt två kilo kokain inuti hårborstar och hammare.
Hon greps på flygplatsen i Brasilien - nu riskerar hon 15 års fängelse.
- Hon har fått ta emot besök av personer ur sin familj, säger Ingrid Palmklint, på UD:s presstjänst.

 

Svenskan, som är från Jönköping, greps på Augusto Severo-flygplatsen i Natal 19 september när hon skulle med ett flyg till Portugal. Hon har suttit i häktet i Natal sedan dess. I tisdags hölls rättegången mot 22-åringen.
- Vi räknar med att ett domslut kommer inom några dagar, säger Ingrid Palmklint.
Enligt den brasilianska tidningen Tribuna do Norte stoppades 22-åringen på flygplatsen. I hennes bagage ska polisen ha hittat 2,36 kilo kokain.

Har fått träffa sin familj

När hon greps genomförde tullen just en landsomfattande operation i syfte att bli av med smuggelproblemet på flygplatserna. 22-åringen har fått träffa Sveriges konsul i Brasilien.
- Hon mår efter omständigheterna väl, enligt vår konsul. Vi följer det här ärendet, säger Ingrid Palmklint.
Familjen har anlitat en advokat till kvinnan. Han ville i går inte uttala sig om ärendet. Men polisen i Natal menar att hon riskerar 15 års fängelse.
Enligt Tribuna do Note ska 22-åringens förklaring till det misstänkta brottet vara att hon i somras började dejta en kille i Spanien. Hon reste till São Paulo, och efter tio dagar lämnade en man en väska till henne. Hon har uppgett att hon inte visste vad väskan innehöll.
Vännerna är förvånade

22-åringens vänner i Sverige är väldigt förvånade över misstankarna.
Hon beskrivs som en lugn tjej som är duktig på att måla och gillar att umgås med sina vänner.
- Jag är säker på att hon aldrig skulle göra något sådant. Hon har aldrig tidigare varit inblandad i något kriminellt, säger en vän.


______________________________________________________


Asså jag vet inte varför jag blir så berörd utav sådana händelser, 22 åring som hamnat i fängelse i ett land med riktigt tuffa lagar och rättsystem. Man känner ju jävla idiot varför gör man något sådant, nu är det väll självklart att man åker dit när det finns så mycket artiklar om folk som hamnat i fängelse pga detta, varningar på flygplatser, Bär ingen annans väska än din egen?? Men så vet man ju också att det finns så otroligt charmiga, manipulerande och tillmötesgående människor som kan få än att göra vad som helst. 

För att vara på säkra sidan, håll koll på din väska, bär ingen annans bagage än ditt eget, hur vänlig en människa än är så ta INTE den väskan. 

uch känner inte tjejen men ändå lider jag som tusan för henne, varför gör jag det egentligen? Hon har ju gjort något brottsligt. Hmm hoppas det går väl för henne.


Kommentarer
Postat av: Fia

Nä precis, varför ens ta in någons annans väska?? + inte veta vad den innehåller, hallå?? Lite får man faktiskt tänka själv. Visst synd om tjejen men hon kanske skulle tänkt en eller två gånger att man tar inte in nån annans väska!

2010-03-28 @ 23:51:14
URL: http://diabetesfia.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0