diabetesbesök

Hej mina kära underbara!

Denna dag har varit väldigt blandat, lite tråkigheter och lite roligheter, mest roligheter om tur är!

Var på diabetesmottagningen på morgonen och träffade min nya diabetessköterska Maria, hon är supergullig och jag trivs bra med henne. Jag tog mitt hba1c och det hade gått upp till 8.0, inget bra all :-( Men har justerat med lantusdosen nu så skall ta 26 enheter istället för 30 enheter på kvällen och så skall jag höja mitt novorapid. Eftersom jag i nuläget har så mycket känningar på morgonen så reulterar det ju i en rekyl effekt på förmiddagen, detta = mitt förhöjda hba1c.

Jag blev givetvis mycket ledsen över hba1c:et men det är bara att kämpa på denna motgången, jag måste försöka komma ner till 6.5, men dock satte vi upp mål att gå ner till 7.0 först

Vi pratade även om pump, jag vet ju själv att jag mår så himla mycket bättre med pump, men det är jag själv som inte trivs med att ha den på mig. Hon berättade om den nya pumpen som man inte behöver ta upp för att ta insulin utan det använer man blodsockermätaren till som har en inbyggd bluetooth, låter ju ganska checkt men jag måste fundera lite.

Jag berättade även om magsjukan och lantus insidenten, jag fick med mig papper hem om magsjuka och diabetes, det är bra att ha så man är lite mer säker och förberedd nästa gång vad man skall göra och inte göra.

Det är svårt att ha diabetes, men jag försöker hitta alla genvägar för att komma överens med sjukdomen så gott det går, det är här jag inser hur viktigt det är att umgås och träffa andra diabetiker, det är nog dags snart att dra ihop något.

Efter beöket hos Maria som tog en timma så cycklade jag till körkolan, där klarade jag ett utav proven man måste ha klarat för att få boka teori, skönt! Fick 64 poäng och man skulle ha 62, wihooo!!

 Sen har dagen bestått utav Shiva promenader, grillat med mamma och syrran och på kvällen blev det 3 D bio med syrran, det var coolt! Vi såg Alice i underlandet. Verkligen en film jag tyckte om och skulle rekomendera!

Kram på er!



Accu checko combo som diskuterades idag..


Kommentarer
Postat av: Ida Alfredsson

Jag är grymt nyfiken på den pumpen. Dock får jag inte byta pump trotts att jag inte litar på den jag har då jag haft mycket strul med den =(

2010-03-17 @ 08:49:59
URL: http://yahiida.blogspot.com/
Postat av: Fia

Halloj!Jag är också nyfiken på den pumpen! Hoppas den blir upphandlad! Just nu finns bara paradigmen upphandlad här i Gbg har jag för mig min diab.ssk sa. Cozmo som jag har ska eller har dom slutat tillverkat så jag ska få välja en ny typ i höst/vinter. Hoppas jag kan välja Combon då!

2010-03-17 @ 18:31:37
URL: http://diabetesfia.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0