Vardag till vardag och fest till fest

Blodsockermätning och insulin är min vardag precis som tandborstning och gå till jobbet är din. I mitt liv ingår alla 4, det gäller att hitta en balans så att allt får plats men på ett ok sätt, blodsockertagningen tog för stor plats i mitt liv när jag var liten, det ledde till en fruktansvärd smärta i fingrarna utav alla stick och en liten ångest laddad känsla, vad ligger jag på nu? behöver jag återgärda något nu?

Det gäller alltså att dela upp alla "måsten" tror jag, precis som att man inte går och borstar tänderna så fort man stoppat något i munnen, även om man borde för då är det ju som allra minst risk att man får hål i tänderna. Förstår ni hur jag tänker? Det får inte gå till överdrift åt något håll. Men det är så viktigt att ändå hålla kollen på blodsockret, så det är en oerhörd svår balans.

Att äta sunt och motionera regelbundet tror jag är en bra fördel när man har diabetes, jag försöker att finna den balansen, men detta får ju inte heller gå till överdrift. Jag tror inte man skall undvika allt, är man sugen på något ibland så tycker jag man skall äta det, men inte varje dag! Gör vardag till vardag och fest till fest.

Lite tankar som snurrar i huvudet under denna veckostart!

//Linda


Kommentarer
Postat av: Anna Suchomel

Balans och harmoni är våra ledord - inom livets alla områden. Absolut inte lätt, men något att sträva efter... Det är intressant att läsa din blogg Linda! Solig hälsning från Anna

2010-03-15 @ 10:39:40
URL: http://www.suchomel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0