Vikten av att komma ihåg

Gör mig galen, allt skall man komma ihåg,blodsocker,insulin,vart man la insulinsprutan sist ( japps den är ALLTID borta när jag behöver den), lantus, läkarbesök,äta rätt,motionera tillräckligt, hämta ut saker på apoteket, beställa saker på apoteket och ja sn har man ju allt annat man skall hinna med...

Vet ni vad jag tror?
Man kan inte hinna med allt, hitta det där "lagom" som jag alltid tjatar om men som så få följer. Försök hitta en rytm som passar dig i livet, äter du middag klockan 18 försök få in lantus sprutan där så gör du alltid samma, försök lägga sprutan på ett och samma ställe så du vet precis vart den ligger, boka in en dag då du har tid att gå till apoteket, skriv upp det i almnackan! och ja gilla läget ibland, har du en katastrof blodsockerdag, klandra inte dig själv. Ta nya tag imorgon.

Jämför dig inte med bästa kompisen, h*n som alltid har perfekta blodsockervärden och ett stabilt hba1c, promice den människan kämpar med något annat.

Jag tror starkt på fysisk aktivitet när det gäller diabetes, så mitt tips till er är absolut att hitta något du tycker är roligt att göra, dans, fotboll,innebandy, hundpromenad?? Har du ingen hund så låna grannens :-) Men gå inte till gymmet om du inte trivs där, gör något för din engen skull och som samtidigt är lite rörelse i.

Minnet är kort men gott och det är mänskligt, glöm inte det!

Kram på er




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0