Hemkommen från ett mycket lyckat läger

Hej!

Jag är idag hemkommen från årets barnläger som arrangeras utav Hallands diabetesförening och jag är ju en utav arrangörerna där. Det var ett riktigt roligt och lärorikt läger för både ledare och deltagare. Vi hade 23 barn att ta hand om under helgen och alla ledarna (12 stycken) har själva diabetes, och som ledare ansvarar man för att sin grupp av barn man blivit tilldelad mår bra och får rätt insulindoser/kost och givetvis för det allmäna välmååendet osv. Barnen var allt emellan 6-14 år och de flesta utan sina föräldrar, coolt va!

Fredagen började med korvgrillning och sedan började schemat med trollerishow av en riktigt trollkarl,lekar och sedan massa småprat i stugorna innan läggdags.

Lördagen började med en frukost och sedan samlades barnen för att måla "sin diabetes" på stora papper efter det samlades vi i ring och berättade om teckningarna som vi målat. Där kunde barnen måla allt ifrån en ailien som ger en person diabetes till en rosa insulinpump, dom var så duktiga!

Sen bar vi iväg på tipspromenad, där fick barnen gissa en massa kluriga frågor,blandannat vad jag gjorde den 15:e juli, vet ni?? hihi.. Det var inte många som visste att världsdiabetesdagen var den 14:e November så då lärde jag dom om Fredrik Banting :-)

Sen spelade vi brännboll, badade i poolen och fick se en teatershow av det fantastiska tramsgänget som kommer ifrån Kungsbacka. Sen blev det disco med massa lekar.

Söndagen bestod utav städning och prisutdelning.

Det har varit ett mycket lyckat läger och barnen emd diabetes har fått träffa andra barn med diabetes utanför sjukhus dörrarna och bara haft det roligt ihop. Samtisigt som vi fått in diabetes i småbitar.

Kram från en nöjd men mycket trött Linda

Kommentarer
Postat av: nic

hej linda, roligt att se en sån här sida och blogg, läser aldrig bloggar och så, men denna e ett alternativ ja ska ta mig tid att besöka! aldrig varit på läger eller liknande, aldrig möten och så vidare blir överaskad att se en söt( ta de inte fel) och ung begåvad tjej som berättar om detta "proboblem" vi har! ja själv e ja en 25 årig man, lever livet och försöker fixa de så gott de går! tack och kram

2010-08-08 @ 22:25:33
Postat av: Simon Stoltz

Läste artikeln om dig i aftonbladet! Tycker det var ett jättebra budskap du spred om oss diabetiker, inte bara den gamla vanliga faktan, hur farligt det är och liknande.



Det inspirerade mig att skriva ett eget inlägg på min blogg: http://thelema-stoltz.blogspot.com/2010/08/diabetes-mellitus-iii.html

2010-08-09 @ 23:07:19
URL: http://thelema-stoltz.blogspot.com
Postat av: Anna

Det låter verkligen som ett toppenläger! Har en dotter som är 7 år och som fick diabetes för två år sedan. Allt funkar bra men vi har inte lyckats med att hon har fått träffa någon annan som har diabetes - vilket jag tror skulle betyda oerhört mycket för henne. Min framfusiga fråga till dig är helt enkelt om du har några tips på t ex läger eller andra aktiviteter runt Göteborg. Vi bor i Lerum.

Jättefin blogg du har!

2010-08-10 @ 09:48:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0