Tankar från mig i egenskap av ordförande i Kungsbacka diabetesförening

Nu har vi i Kungsbacka diabetesförening haft årsmöte och jag fick förtroendet att vara ordförande och leda föreningen ett år till, det känns spännande att driva en så aktiv förening, föreningen har personligen gett mig otroligt mycket. Idag är vi en förening på 154 medlemar, jag hade idag glädjen att välkomna en ny styrelsemedlem och fick även tacka av en trogen styrelsemedlem som arbetat troget hos oss i 30 år, för min del är ju drömmen att det inte skall behöva finnas någon diabetesförening men tyvärr härjar diabetes fortfarande och då gäller det att göra det bästa av situationen.

Vi startade upp 2011 med att uppmärksamma föreningens 30 åriga födelsedag med ett stort jubileum och en föreläsning av diabetesläkare Ragnar Hanås. Frågestunden med Ragnar var värdefull, våra medlemar har rätt till Kunskap om diabetes och det vill vi som förening givetvis ge våra medlemar. Jubileumet avslutades med dans på dansgolvet till live-musik.

Många i föreningen har blivit nära vänner på grund av den gemensama nämnaren Diabetes, vi har märkt att många behöver kontakt med andra personer med diabetes. Det går aldrig att jämföra sjukdomen eftersom den är så inviduell, men för min egen del så känns det otroligt skönt att få chansen att fråga någon hur dom tänker kring olika diabetesrelaterade saker. Jag kan alltid lära mig något nytt. För vissa är ett telefonsamtal värdefullt, jag försöker att som ordförande vara ett stöd på telefon också. Kanske har man en snabb fråga som jag kan hjälpa till med? Kanske finns det ett behov av att bara få prata? Jag ställer gärna upp, det är viktigt att finnas för varandra. Kan inte jag svara så har jag många fantastiska vänner eller kontakter som kan ställa upp. Frågan är alltid fri i Kungsbacka diabetesförening.

Det är roligt att få följa med och arrangera barnaktiviteter, i år var vi på Kungsbacka brandstation och hälsade på brandmännen, åkte brandbil och hissade ner oss på brandstången, det var uppskattat och den dagen bjöd på många skratt. Som förälder kan jag tänka mig att det är viktigt att få prata med andra ”diabetesföräldrar” så vi arrangerade även en träff på lekhuset, djungelrummet. Där fick barnen leka och härja hur mycket dom ville och föräldrarna fick en chans att sitta ner tillsammans och prata. Jag vill finnas där för både föräldrar och barn. På djungelrummet dyker alltid frågor upp, hur kan man stötta diabetesforskningen? - Genom att köpa en sötisnalle på diabetesförbundetshemsida, Hur skall det gå för mitt barn i skolan? – Det skall gå bra, Kungsbacka diabetesförening tog kontakt med för och grundskolenömdens ordförande för ett informationsmöte om diabetes. Det var givande.

Vi hade också föreläsning med dietisten på barn och ungdomsmottagningen, det var fashinerande att lyssna på. Hon kan bidra med mycket. Världsdiabetesdagen uppmärksammar vi alltid, det är viktigt. Min vision är att göra världsdiabetesdagen enormt stor i Kungsbacka, hur skall jag lyckas? Tips mottages tacksamt.

I år kommer diabetesbarnen och deras syskon erbjudas en idrottsdag,föräldrarna kommer få lära sig om Extend, vad mer föreningen kommer hitta på kommer vi komma fram till på nästa styrelsemöte. Detta var lite tankar från kungsbacka diabetesförening, jag tror att vi kommer göra underverk detta året, jag hoppas vi kommer samla in pengar till forskningen, uppmärksamma diabetes, vara ett stöd för våra medlemar, vara en rolig och givande förening samt vara ett stöd för politikerna i Kungsbacka. Vad viktigt det är att det finns en diabetesförening, vad roligt det är att få vara en del av en diabetesförening och vad mycket det ger mig.

Min vänskapskrets har ökat enormt sen jag började engagera mig i diabetesföreningen, det är jag ytterst tacksam för, jag tycker diabetes är en komplicerad sjukdom att leva med men diabetesföreningen underlättar något enormt för mig.

Tack för förtroendet att få vara ordförande ett år till! 



Bild från Livets Gång 2011 som arrangerades i Kungsbacka av Kungsbacka diabetesförening.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0