Diskussion och debatt

Det har debatterats lite i bloggvärden angående diabetes och hur man bäst "tar hand om sin diabetes", det är en intressant dialog att följa och jag tycker det är spännande att se hur inviduell sjukdommen är. Ibland blir folk provicerade för hur någon annan "tar hand om sin diabetes", det är ju inte lika bra som just en själv gör.  Men vet ni vad diabetes är en inviduell sjukdom och så som det fungerar för mig kommer jag fortsätta att göra och jag respekterar att alla inte kommer göra som jag.

Debatten handlar nästan alltid om att man borde eller inte borde göra saker som diabetiker, men vettetusan hur någn annan kan veta vad just jag eller vad just du borde göra, det vet ju bara du själv. Du är ju chef över din diabetes, ingen annan. Visst läkare och sjuksköterskan har ju ett och annat att säga till om men det är ju alltid DU som har det slutgiltliga över din diabetes. Ord som jag avskyr är när folk skall påpeka att jag inte skött mig, va tusan vet du om det vill jag egentligen fråga. Men jag biter ihop respekterar att just den personen inte har lika stor kunskap som jag inom området. Det är nog så jag måste börja se det när folk skall lägga sig i, det kommer ta så jäkla mycket kraft och tid att debattera med folk att jag visst kan äta socker, att det är skillnad på typ 1 och typ 2 diabetes, att jag inte blir av med diabetesen om jag äter vitaminer ( yes det tipset har jag fått!).

Det förvånar mig att folk speciellt på nätet tror att dom har rätten att uttrycka sig hur man vill, sakliga diskussioner är alltid intressant men när en diskussion blir ett påhopp så blir det istället pinsamt. Så människor ut och diskutera sakligt, inga påhopp då blir man inte bemött bra.

//Linda

Kommentarer
Postat av: Camp Change

Måste bara säga det: herreGUD vad trött jag är på att föra sådana här diskussioner med folk dag ut och dag in... önskar att kunskapen om den här sjukdomen hade varit större, och att det inte var stämplat som en "skyll dig själv"-sjukdom där folk tror att det är ens eget fel att man fått det. Är inne i en orkarintevarasjukfas och fräser mest när någon frågar nåt i stil med "ska du verkligen äta det där?" Tur att det finns människor som du som alltid orkar kämpa och hålla modet uppe! :)

2012-03-21 @ 16:45:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0