Promenad och blodsocker..

Motion skall ju sänka blodsockret, i varje fall mitt blodsocker. Men denna morgon gick inte som jag tänkt. Vaknat på 11.4 och en timmas promenad senare låg jag på 13.4..

Ibland kräver faktiskt min diabetes lite lugn och ro också, inte en massa fläng. Kanske det den ville idag? Ja ibland har jag och min diabetes lite svårt att kommunicera..

//Linda

Kommentarer
Postat av: fia

För att blodsockret på en typ 1 diabetiker ska sänkas av motion krävs insulin. Mycket viktigt att komma ihåg!

2012-01-17 @ 00:27:45
Postat av: Linda

Nja det håller jag inte med om, mitt blodsocker sänks absolut utav motion. Hur tänker du att det inte skulle göra det?

2012-01-17 @ 00:33:08
Postat av: fia

Menar du att du kan få ditt blodsocker sänkt med motion utan insulin som typ 1:a? Försöker man bota/hantera typ 1 genom fysisk aktivitet utan insulin blir det raka motsatsen. Man får högt blodsocker och ketoner. Stresspåslag vid ex fotbollsmatcher kan göra att blodsockret höjs vid aktivitet även med insulin, men det motion bland annat gör är att det underlättar passagen av insulin/mat till cellerna.

2012-01-17 @ 17:15:10
Postat av: Linda

Blodsockret blir mer stabilt av mina promenader och jag kan reglera det bra med dom. Men självklart behöver vi insulin (Lantus t.ex.). Det behöver alla människor och inte bara diabetikerna. En människa utan diabetes har en konstant insulinfrisättning och produktion och det är ju den vi kompenserar med vårt insulin. Men kroppen förbränner mer glukos av motion och därmed blir mitt socker bättre av motion. Det är det enda jag menar!

2012-01-17 @ 21:50:55
URL: http://attlevameddiabetes.blogg.se/
Postat av: Göran

Givetvis tar Linda sitt insulin. Vad hon menar är att blodsockret sjunker när man t.ex går en promenad. Vad man däremot inte ska göra är att ta t.ex Novo Rapid innan man tar en promenad. Låt säga att blodsockret ligger på 10 mmol/l. Då kan du inte ta insulin och efter det gå en promenad. Det kan bli förödande!

2012-01-26 @ 14:24:11
URL: http://g-e-o.se
Postat av: Insulinbella

Om jag ligger högt så motionerar jag inte eftersom det inte motverkar det oftast och bara gör det högre..Bättre att ta insulin och låta det ta ner det än att det blir ett adrenalin påslag. Men så är det för mig alltså!

2012-01-26 @ 16:14:37
URL: http://insulinbella.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0