trött på skitsjukdomen

uch ja idag är det på bristningsgränsen till tårar, ingenting har fungerat med diabetesen idag. Har legat HI jättemycket och nu på kvällen när jag skall sova så ligger det givetvis lågt. Är så trött på att ha diabetes efter ett dygn som denna.

Ringde min gammla diabetessköterska som är helt fantastisk och hon stöttar, förstår och rådgör på ett smart och bra sätt. Hon är den enda icke diabetikern som har rätt att säga "Jag förstår", avskyr när andra gör det men hon är så invan i gemet efter alla år som diabetessköterska,sommarläger ledare och ja en kär familjemedlem i alla diabetesfamiljer i Kungsbacka. Hon är kvinnan man verkligen kunnat ringa mitt i natten utan att skämmas.

Jag önskar att jag kunde ta semester ifrån allt som har med diabetes att göra bara över en vecka eller två det hade varit fantastiskt. Det stör så fruktansvärt mycket i vardagen eftersom man blir helt slut av dessa svängningar.

Idag är jag trött på att vara diabetiker, far åt helvete jävla sjukdom!

Kennelläger

Hej :-)

Nu är vi tillbaka från ett fantastiskt Kennelläger i Jönköping, det var riktigt roligt,intressant,spännande och fantastiskt. Jag har fått uppleva och se saker som både andra och min hund klarar av som jag aldrig trodde skulle vara möjligt.

Vi kan ju börja med den intressanta saken som hände i torsdags tidigt på morgonen innan jag och Shiva åkte till lägret, då satt jag på min säng och tittade på min laptop, hon satte sig mitt emot mig och stirrade mig in i ögonen, när jag putte bort henne från sängen så satte hon sig ännu en gång mitt emot mig och då blängde hon mig i ögonen och sedan satte nosen på min axel, det var precis som hon ville säga. Snälla matte kolla blodsockervärdet allt är inte ok. Blodsockret var högt 15.3 och krånglade sen hela dagen. Kan ni tänka er, hon börjar uppfatta obalansen ( tro inte att jag är för optimistiskt nu, det kommer mera!!).

Vi åkte med 8:15 tåget in till göteborg där vi skulle möta Lena som vi skulle samåka med upp till lägret. Jättetrevlig kvinna som hade schäfferhunden Julia, Julia skällde lite på Shiva när Shiva skulle gå in i bilen men det gick allt bra ändå. Vi var framme på lägergården vid 11 tiden och här börjar jag känna mig fruktansvärt vilsekommen, vart sjutton har jag hamnat?? En massa schäffrar, hundfantaster, jag och Shiva. inte en kotte utan uppfödaren vet att jag är diabetiker och "ingen vet nått om diabetes" ångesten började krypa fram.

Kände inte någon och började förtvivlat längta lite hem, men den känslan kom bort jättefort när Lena tog tag i mig och presenterade runt mig och sedan åkte vi för att handla lite mat eftersom middagen inte var förän klockan 17:30. Där pratade vi,åt en halvspecial och tittade på alla hundarna sedan tog vi en långpromenad med våra underbara jyckar och pratade en massa hund, det gillar jag!

Fredagen delades vi in i grupper och åkte ut och la spår,gick spår åt våra hundar och följde varandras spår. Det var roligt att se, speciellt dem som är riktigt duktiga och tävlar i det. shiva tog de flesta spåren men hade lite svårt att släppa "bytet" hon hittat, det ville hon bära i munnen och vara stolt över givetvis, men jag fick igång henne att fortsätta. 

När vi fikar så blir Shiva otroligt gnällig och

Vi var hemma vid 3 tiden igen då passade jag på att ta en mysig långpromenad med Shiva och sedan vilade vi på rummet innan maten, efter middagen hade jag blivit tillfrågad om att föreläsa om Shiva och vårat diabetesarbete, det var intressant och roligt att få delge andra så viktig information, många tyckte min berättelse var rörande  och intressant. Jag pratade mycket om tryggheten jag känner sen jag fick Shiva vid min sida och hur man arbetar med att utbilda diabeteshundar.

Jag avslutade med att berätta om att jag fått stora drömmar att utbilda mi till polishund förare efter jag fått Shiva men att diabetesen sätter stopp för detta, tro inte att det sitter en polis i gruppen och som sedan kommer fram och erbjuder mig att komma på ett studiebesök så jag får se hur dem jobbar med sina hundar, hur coolt som helst ju. Jag tackar och bugar ödmjukast, självklart vill jag detta.

Sen blev det tipspromenad, jag vann inte men det var roligt ändå :-)

På lördagen så blev det spår och uppletande, det var roligt och intensivt. Jag följde med på allas spår för att se hur dem jobbar med sina hundar, sjukt intressant att hundarna kan ha dessa fantastiska nosar.

Vi var hemma vid halv 5 då var det Shiva rastning och vila på rummet som gällde innan maten.

På kvällen föreläste kenneluppfödaren om hundar och deras mentalitet, mycket intressant,givande och spännande.

Söndag alltså idag, vi åkte upp till Mullsjö Kennelklubb och körde lydnad med hundarna. Jag fick se dem som tävlar med sina schäfferhundar, det var riktigt grymt att se dem jobba. Jag och Shiva skall träna in några moment bara för skojs skull. momentet krypa bland annat, det såg lite roligt ut. Är ju såå viktigt att aktivera och engagera

Shiva kan ju absolut ingen tävlingslydnad men dem som kunde lärde oss grunden i linförhet, det var otroligt roligt att dem engagerade sig så i oss.

helgen slut, alla tackar för oss :-)

Lite diabetes nu:

Blodsockret har svajat ordentligt, har ju varit mycket aktivitet och oregelbundenhet i mat, jag var tveksam på om jag skulle klara av en dag i skogen 9-16:30 med bara smörgåsar och yoghurt. Så jag packade med mig ett gäng festisar, bullar,risifrutti..ja rubbet :-) Även om blodsockret svajade så klarade jag av det och det blev jag otroligt stolt över.

Shiva reagerade på mitt låga värde genom att gny och blänga på mig, när jag inte fattade det märkte jag att hon sökte dem andras kontakt, då kollade jag mig och hade för lågt blodsocker. Grymt bra om hon börjar sakta men säkert reagera på värderna. Godis och beröm!


Hur söt är inte den här lilla underbara valpen, som heter Gustaf?? hihi


Föreläsning om hundars mentalitet

Jag lyssnar idell öra men är MYCKET trött haha


Hunden Spike ute på spårNär ni fick diabetes?

Vad hade ni velat haft mer av i informationsväg när ni fick diabetes?

25.7

Klockan är 00:40 och mitt blodsocker håller inte med att jag skall sova, ligger på 25.7 och när jag skulle ta insulin kom det ut en massa insulin efter jag tagit ut sprutnålen, hur fan skall jag veta hur mycket insulin jag fått? Man vågar ju inte ta hur mycket som helst..

ååååååååååå jag som skulle upp tidigt imorgon också fan!


Detta får inte ni i göteborgstrakten missa!!

GÖTEBORGS DIABETESFÖRENING ARRANGERAR:

Hej!
 
Nu är det snart dags för brännboll i Slottsskogen igen! Vi träffas nedanför Björngårdsvillan klockan 14.00 nu på söndag (30 maj). Alla tar med sig egen fika och så spelar vi lite brännboll, solar och pratar bort eftermiddagen. Om ni har svårt att urskilja vilka som hör till föreningen får ni gärna ringa mig på mobilen, så leder jag er rätt :-): 0704-898303.
 
Känner ni andra familjer med barn med diabetes får ni gärna bjuda med dem också. Den här aktiviteten är öppen för alla och kräver inte att man är medlem!
 
Vid regn ställs aktiviteten in.
 
Hoppas att vi ses på söndag!!
 
/Malin

It´s up to you dont limit your self!

Ibland bara avskyr jag ordet diabetes och då menar jag verkligen AVSKYR. Kan bli så trött på den här jäkla sjukdomen och dess hyss. Jag har ibland så fruktansvärt ont i fingrarna efter alla stick för blodsockerkontroller, lantusen svider och novorapiden är allmänt jobbig, speciellt eftersom alltid när jag behöver den som bäst så är den borta, jag kan aldrig få någon struktur och gaah..Att den där osäkerheten som finns i mig alltid skall spöka när jag skall prova något nytt att äta, sova borta, åka själv någonstanns stör mig, låt mig bara vara jäkla diabetesspöke!

Nej diabetes är en jobbig ovänn att bli sams med och jag tänker fan inte sträva efter att bli bästis med den idioten.

MEN

Jag skall hitta fantastiskt strategiska genvägar genom livet med diabetes, jag skall finta bort de värsta atackerna och göra det absolut bästa av situationen, jag tänker tillåta mig själv att känna mig som en nybörjare på diabetesmottagningen när jag behöver råd och tips, allmänhetens dumma kommentarer skall jag vifta bort och dem låga och höga blodsockervärderna skall jag attackera och visa vem som bestämmer.

Jag tänker också tillåta mig själv att vara arg, ledsen och besviken att just JAG har drabbats utav diabetes, men sen skall jag rycka upp mig och börja om på ny kula med nya krafter.

It´s up to you dont limit your self!

Linda

sf
Hej hej :-)

Idag har det varit en helt omöjlig dag och ingenting har gått rätt, suck säger vi åt denna dagen och hoppas den aldrig återkommer haha..

körskoleproblem då det inte finns passande till mig för min test lektion innan den riktiga uppkörningen, det slutade med att jag fick ta ledig från jobbet lite på onsdag och springa som en TOK till bilskolan, tur att chefen var snäll och lät mig göra detta :-)

stressig dag överlag, orkar inte ta upp allt. Tråkigt för er att läsa också ju haha..

Shiva är ju i alla fall på tipp topp humör och vi har hunit med en långpromenad i skogen, lek i trädgården och träning. Det var mysigt.


LiNdIs

STOCKHOLM

19-23/5 STOCKHOLM!!!

 

Den planerade resan som skulle vara en sista minuten till något varmt ställe blev ju tyvärr inte av eftersom vi tyckte det var lite väl oroligt med det där nedrans askmolnet. Men tjejresa skulle vi ha och till Stockholm åkte vi istället.

 

Har ju liksom inte upptäckt våran vackra huvudstad, inte AnnaLisa heller så det var ett roligt iniativ. Resan har varit underbar och vi har haft det jätteroligt, såhär har resan sett ut:

 

Onsdag 19/5-10

 

Vi möttes klockan 09:00 på Kungsbacka station för att bege oss in till Göteborg central där tåget väntade som skulle ta oss vidare till Stockholm. Vi åkte inte med x2000 tåget så resan tog närmare 4.5 timma tror jag, men vi hade dte trevligt och satt o pratade en massa på tåget. Väl framme i Stockholm så hittade vi pendeltåget som skulle ta oss till Barkarby där vårat hotell låg och vilken överaskning vi fick där, hotellet var jättefint, rummet har jättefint och urmysigt, hotellet hade pool och ja vi kunde inte ha det bättre, kan verkligen rekomendera Welcome Hotel i Barkarby.

 

Efter lite vila och uppackning begav vi oss in till Sthlm för mat och shopping, vi hittade en mysig restaurang där vi började med en fördrink och sen beställde in en plankstek, urgott!

 

Fick shoppat ett par solglasögon, leggins, 2 linnen och en sex and the city film. Sen åkte vi till hotellet för lite film framför min data.

 

Torsdag 20/5-10

Började dagen med ett pass på hotelletsgym, simmade i poolen och sedan bar det av till Kungsträdgården där Svenska Diabetesförbundet stod och informerade om förbundet och några utav mina kollegor var där från UngDiabetes också, kul att förbundet syns på sådana ställen!

 

Sen begav vi oss vidare till Gröna lund, vilket var jättemysigt och roligt. Alla frågar om det var bättre än Liseberg men jag skulle faktiskt säga såhär, mysigthetsfaktorn var mycket högre på Gröna lund men aktratktionerna var helt klart bättre på Liseberg.

 

Mysigdag på gröna lund, vi hann med alla ”måsten” där såsom att gå upp i lustiga huset, åka berg och dalbanorna, kärlekstunneln och spöktunneln, mycket mycket roligt!

På kvällen blev det utgång på en kareoke bar i Stockholm.

Fredag 21/5-10

Här väntar en spännande dag, vi skulle nämligen besöka en attraktion som heter ”Sky wievs” som innebär att man åker i en gondol upp på globens topp och tittar på utsikten, helt otroligt spännande, lite läskigt och underbart roligt. 

Sen bestod dagen att tömma plånboken haha, nej men shopping blev det allt och jag fick hem en klänning,skjorta och t-shirt.

Vi fikade på Ben and Jerrys cafét också det var hur gott som helst mohaha.

På kvällen blev det ännu en utgång på kareoke baren.

Lördag 22/5-10

Vädret var perfekt så vi la oss på solstolarna vid poolen och solade, läste en bok och drack coca cola zero :-) Sen var det dags för lunch då tog vi pendeltåget in till Sundbyberg och åt en supergod plankstek, sen blev det lite mer shopping mohaha och sen bar det åter iväg till hotellet för att förbereda oss för kvällen då vi skulle träffa Nora som också har diabetes och driver bloggen : http://noragyll.blogg.se/ . Det var jättetrevligt och roligt att umgås med henne och jag själv mår ju så OTROLIGT bra ava tt umgås med andra med diabetes så jag trivdes som fisken i vattnet!

Lite senare träffade vi hennes vän Anna så gick vi alla till en uteservering och tog ett glas vin, sen blev det ännu en utgång=)

Söndag, dagen vi åkte hem alltså idag. Bestått av fika på Café och shopping. Litet minus med denna dagen var att Ansa fick betala en väldigt dyr avgift för att lämna sitt bagage i förvaringsboxarna eftersom hon tappade bort kvittot där koden står när hon skall ta tillbaka sina väskor så vi fick ringa ett nummer så en personal fick öppna boxen och tråkigt nog kostade det där fem minuters jobbet 400 spänn, suck!

Resan har varit heeeelt perfekt!

Blodsockret då? Ja det har väll inte varit helt perfekt men tror jag har haft så mycket i mig så kroppen hade lite adrenalin påslag och därför högt värde, vaknade en dag med 2.3 i blodsocker.

KRAM PÅ ER ALLANi skall få se mer bilder imorgon, nu måste jag sova!

KRAM


18/5-10

18/5-10

Idag stod det hund träning med våran SOS-tränare Ninna på agendan, det var min och Shivas tur att åka till Torslanda denna gången men det var bara trevligt att komma ut lite. Shiva och jag tog en liten lunch på gatuköket innan vi gick på tåget. Dem tyckte Shiva var så söt så hon fick en massa korv utav dem thihi, Shiva smaskade i sig med gott humör givetvis.

Väl i Torslanda så var tränaren lite sen men det gjorde inte alls mycket eftersom vädret strålade och vi kunde gå in på hundplan och göra Shiva lite hemmastad där. Prövade att hoppa lite hinder, apporterings övningar, sitt-stanna kvar osv.

När hundtränaren kom gick vi igenom vad vi skulle kunna enligt SOS planen som finns och det visade sig att vi har ganska mycket att jobba på men det är ju kul med lite utmaning. Som träning övade vi på kontakt,fokus och stanna. Vårat mål med träningen var att få Shiva att älska att stanna och vänta på mig, göra det till det bästa som finns helt enkelt och det kräver stor lönehöjning alltså godis, kamp och leksaker. Hu rmånga hundägare (inklusive mig själv) har man inte sett som som skriker på hunden STAAAAAAAANNA!!!!!!. Det är väll tusanimej inget roligt att komma till någon som skriker och gapar, bättre med lön för arbetet så att säga. Det gick bra och var roligt!

Om man nu skall ta det tråkiga så försvann min telefon under träningen under mycket mystiska omständigheter gah vad tråkigt. Så på måndag får jag gå in och prata med telenor hur vi skall lösa detta, jag har ju försäkring för sånt (Tack gode gud!!).

På kvällen gick jag och Shiva över till våra underbara grannar och hade lite hund lek dejt med deras hund, en urhärlig boxer som heter Nero.

Bra dag, dock minus med telefonen..

Det var gott tyckte Shiva :-)


Lilla primadonnan solar sig i solen medans vi väntar på hundtränaren=)Nej nej, ingen lång vila här inte. Shiva är duktig på att hoppa över agility hindren :-)

Vila vila vila ...


Bus med Nero i våran trädgård


jaha ni

Visa glädje, kärlek och tacksamhet mina vänner, visa förståelse för att en människa inte orkar allt det du själv orkar. Uppoffra dig ibland för andra (det vill du väll själv att folk gör för dig när det kniper?), glädj dig med vad andra skall hitta på (avundsjuka är det värsta jag vet!).


17/5-10

Måste säga för att ha varit 50 läsare idag är ni dåliga på att kommentera, eller börjar bloggen bli tråkig kanske? vad vet jag :-P

Idag var det tidigt uppstigning, redan klockan 05:45 ringde klockan och jag begav mig till jobbet och där blev jag tillåten att gå hem klockan 16 tack tack :-) hehe..

Sen åkte jag och mamma iväg för att titta på kakel och tapeter till min och Rickards blivande lägenhet, känns jättespännande att projektet är så igång nu!

Jag och mamma var tvungna att handla också och då bestämde vi oss för att laga köttfärsås och spagetti, njaaa det kändes lite tråkigt, då ändrade vi till hemmalagade köttbullar med potatis och sås, väldigt lockande men tar för lång tid för den stackars diabetikern som kämpade mot sitt låga blodsocker. Då fick jag en idé, risotto!! Så risotto lagade jag och bjöd mamma och pappa på, supergott och höll blodsockret perfekt!

I risotton:

Ris

1 skivad paprika

ärtor

majs

grillad kyckling

sås:

lätt creme freche blandat med kryddor

Detta mixade jag ihop och fick ett supergott resultat, verkligen att rekomendera :-)


På kvällen tog jag en långpromenad med Shiva, behöver verkligen den promenaden för att tänka, gå igenom dagen, koppla av och njuta av tystnaden.

Nu skall även lilla jag sova :-)

KRAM OCH GODNATT


Nu och för evigt

Tänk att kärleken kan vara såhär underbar, trodde aldrig att jag skulle bli så fängslande förälskad i dig då första gången på våran "blind date" som Annalisa och Emil hade arrangerat till min förtvivlan och frustration, jag sökte ingen kärlek då.

Men det var något som gjorde att jag fastnade hos dig och är kvar än idag 4 år senare, Jag tycker så fruktansvärt mycket om dig, du får mig att skratta så tårarna sprutar, du får mig att se positivt, du får mig att bli självsäker och det är enbart du som kan intala mig att det inte finns några spöken på natten hihi...

Älskar dig av hela mitt hjärta, se till att dem här veckorna går fort så att du kommer hem igen så jag kan vara i din trygga famn igen.

Älskar dig, nu och för evigt!

Din Linda


16/5-10

Hej hej!

Idag har det varit en rolig dag, hann med en liiiten sovmorgon innan jag traskade upp och gick med Shiva till hundsimmet, där trivdes hon som vanligt som fisken i vattnet och fick utlopp för all sin energi, underbart tycker matte Linda hihi. Efter simmet passade jag på att ducha henne ordentligt med både schampoo och balsam, hon blev jättefin i pälsen. Sen fick hon massage utav Anna som äger hundsimmet och det njöt hon till fulla drag av.

Vi tog en promenad hem och jag fick chans att plocka undan lite i röran här och sen kom aftonbladets fotograf hit för att fota mig inför ett reportage om diabetes som jag är med i, lovar att lägga upp artikeln när den kommer :-)

Vi tog kort i skogen med vitsipporna som bakgrund, supernice.

Nu är det bara lite relax här innan bedtime.

Kram kram

nytänk hba1c

Nytt mättänk kring hba1c, suck säger jag. Avskyr sådana förändringar när man måste tänka om i sina invanda vanor.

Såhär står det på ungdiabetes hemsida:

HbA1c får nya mätvärden

Den 1 september 2010 börjar man att mäta HbA1c på ett nytt sätt i Sverige.
I stället för att mäta i % som nu, så kommer man att gå över till den internationella standarden mmol/mol.

Detta innebär att HbA1c får nya mätvärden.

Dagens 6,0% blir 52 mmol/mol.

Här kan man läsa mer: http://www.hba1c.nu/


Aktivitet med Kungsbacka diabetesförening

MYSIGT BESÖK PÅ ÖSTRÖÖ FÅRFARM             

 

Lördagen den 12 juni 2010 träffas vi på Öströö Fårfarm kl. 11.30 för en trevlig eftermiddag tillsammans.

Kl 12.00 åker vi på lammsafari. Vi ger oss ut över Öströös vackra vidder för att

se spralliga lamm och lurviga kossor. En kul och annorlunda upplevelse för

stora och små, gamla och unga. Turen tar ungefär 1 timme.

Medtag picknick korg och filt och fika i den fina naturen (finns även att köpa).

 

Vägbeskrivning: en kilometer öster om Dagsås, vägen mellan Tvååker och Åkulla.
(Skyltar finns i Tvååker, kör mot "Åkulla Bokskogar" och "Öströö Fårfarm")

http://www.ostroofarfarm.com

 

Anmälan senast 7 juni till birgitta.gustafsson@swipnet.se eller 0732 47 44 45.

 

 


telefonen skall vara på ljudlös nästa gång jag har jobb helg!!

gaaah inatt blev det inte mkt sömn, när man jobbar helg glömmer man lätt av att det är "party dag", hade la typ 35 missade samtal när jag vaknade, tack för den typ :-P haha men det gäller pay back time mohahaha..

Och tro inte bara för att jag somnade och fick sovit några timmar ringer jobbet 06:38 och frågar om jag kan komma in och jobba, det lät vääldigt lockande iofs eftersom jag verkligen behöver dryga ut kassan lite men idag har jag något roligare att göra nämligen ta Shiva på hundsim så det ville jag ju inte boka av :-D

Vi hörs!

Kram från en trött Linda

Möte och lokalaktivitet i lund från hemsidan

Ung Diabetes Råd i Lund

Middag i Lund.Helgen den 8-9 maj hade Ung Diabetes Råd möte i Lund. Under mötet planerade vi bland annat höstens arbete.

I samband med mötet anordnade vi en lokal aktivitet på lördagskvällen, där vi gick ut och åt middag på Restaurang Sandras för att sedan gå vidare och spela biljard.

Tack till er som kom och var med oss!


 Text från www.ungdiabetes.seDet är så roligt att vara aktiv i diabetesförbundet och ungdiabetes!!!

//Linda


Att ha diabetes

Jag har ett väldigt brett kompis gäng och umgås inte med samma vänner för jämnan, detta resulterar i som ni förstår många "nya" ansikten vilket är jätteroligt. Ibland kommer ämnet diabetes på tal och jag får ofta frågan från någon som känner sig orolig över sin hälsa om han eller hon kan ha diabetes.

uch jag gillar inte frågan, men berättar gärna hur jag mår när jag ligger högt respektive lågt samt hur det gick till när jag fick diabetes, men jag brukar aldrig låta någon kolla sitt blodsocker på min blodsockermätare, jag vill inte bli någon läkare som diagnostiserar diabetes för jag har drabbats utav diabetes och är "kunnig" inom området.

Men man kan ju alltid kolla sitt blodsocker på vårdcentralen är alltid min slutkläm i konversationen.

Hur brukar ni göra med oroliga vänner som är fundersamma om dem drabbats av diabetes?


Bilder ifrån helgen

Bilder ifrån helgen...

'

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


Hej bloggen!

Hej bloggen :-)

Nu har ni inte fått updates sen i torsdags men det beror på att jag har umgåtts med Rickard som för en gång skull varit hemma från lumpen, så han hämtade mig och Shiva i torsdags så åkte vi hem till honom och hade myskväll med grillning och LOST, underbart!

Fredagen gick vi ut med Shiva i hans stora skog och gjorde sök och spår med Shiva, hon är riktigt flitig och ittar oss varje gång haha..

På kvällen hade Rickard och jag grillkväll tillsammans med kompisar hos honom, mycket trevligt :-)

Idag stod det jobb på schemat för mig så har jobbat mellan 14-21.

Kram kram!


Hemma igen!

Är hemma från 60 årsfesten nu, det var riktigt trevligt även ifall jag ansvarade för servering och lite utav disken så satt jag med vid bordet och firade födelsedags "barnet". :-)

Nu skall jag sova för imorgon blir det tidig uppgång!

Kram L

Diabetesarmband/halsband

Jag vill ha något "snyggt" som säger att jag har diabetes, man vet ju aldrig vad för situation man kan hamna i, klla vad jag hittade, dem är ju grymtsnygga :-)

Sida:http://www.stickyj.com/medical-emergency-diabetes-medical-id.htmlMat och diabetes

Under mina år som diabetiker har livet kretsat kring, mat, man skall äta när man ligger lågt, äta för att inte bli låg, äta eftersom klockan är slagen 5 osv. Det har ibland blivit lite "mycket" för mig för ingen människa är ju perfekt och alla "Syndar" ibland men i mitt liv så får jag ju alltid en "hämd" av diabetesen efteråt genom ett sky högt blodsocker,stora nattliga svängningar jaa ni fattar.

Ibland när ångesten blir stor kring diabetesen kan jag bli väldigt analyserande angående min diabetes ochtänka mycket,bore jag göra detta? Varförskall jag egentligen äta denna? borde jag sluta med godis? osv..

Min diabetessköterska sa något väldigt smart och intressant sist som jag verkligen tog till mig, "det finns egentligen ingen diabeteskost Linda, det är insulinets uppgift att hjälpa dig äta vad du gör". Det kändes skönt att höra och när det känns jobbigt och man får lite "ångest" över vad man tänkt äta så skall jag tänka på hennes ord, hoppas dem fastnar.

Men något som också är viktigt är ju att tänka på hur mycket man äter tror jag, min pojkvän har en stor passioni honung och tar väldigt gärna en smörgås med honung på, det skulle ju bara vara onödigt för mig eftersom jag faktiskt inte tycker det verkar så gott heller och det bara innehåller socker, eller som den där stora "Sockerglassen" på Liseberg (hmm, heter det sockervadd???) , det känns ju också bara onödigt och en jobbig process att ta insulin till.

Ibland kan jag vara så nyfiken hur ni "vanliga" människor resonerar kring mat, men då kanske man tänker på vikten istället?


tjejkväll med högt betyg :-D

Har haft en sådan där underbar tjejkväll som jag verkligen behöver ibland, AnnaLisa kom över, vi åt mat ihop, satt och prata tog en promenad och bara njöt av varandras sällskap. Det är viktigt med sådana kvällar ibland och komma bort ifrån alla "måsten".

Givetvis var Shiva snuttan med och gjorde stämningen ännu mer på topp :-D

Mer tjejkvällar åt Linda!natt jobb och SOS träning

Hej :-)

Idag började ju dagen med att sova eftersom jag jobbat inatt, det är lite struligt för mig att jobba natten eftersom min kropp har bestämt att den behöver mat ändå på dagen, så jag fick ställa klockan på 8,10 och 12 för att kontrollera blodsocker och äta något. Sen fortsatte sömnen ända till klockan 14:00 då det snart var dags för Shivas och mín SOS träning med instruktören Ninna.

Det var en jättebra och lyckad träning, blodsockret låg perfekt därför kunde jag släppa den "ångesten" och bara fokusera på Shiva och träningen.

Vi började med att hon skulle greppa pennan, det gör hon perfekt nu utan en massa tugg och trams, sen återgick vi till momentet "lämna" som vi bytte ord för till "tack".

Vi tränade "larma", Shiva skall hämta en person om jag är för dålig för att "hjälpa" mig själv, momentet går ut på att jag och personen i fråga som tränar med mig står mitt emot varandra och jag:

1. Håller Shiva i halsbandet
2. Släpper Shiva
3. Shiva springer iväg till den andra personen, Shiva får beröm av personen i fråga
4. hon skall jobba för att få med personen till mig
5. Väl hos mig jag berömmer med godis + lek 

Vi tränade också på ringklockan som verkligen är en "het potatis" hemma, det gick jättebra och jag mnutade Shiva med godis istället för skälla när Ninna ringde på klockan, förstår ni tänket. Ingen gör något gratis, så Shiva får lön genom att inte skälla och lönen består utav godis.

Vi diabeteslarm tränade också, Shiva luktar på dutten som är "smittad" med min diabetesdoft (antingen lågt eller högt värde, hon tar flärpen som hänger i hennes halsband i munnen, jag klickar hon får beröm. Diabetesdoft + flärp i munnen = bra betalt (massa korv och köttbullar).

Det är så roligt att träna hund nu när Shiva faktiskt börjar förstå tänket. 

Nu skall vi ta en liten promenad.

Vi hörs!

Lindis 


Ser ni "flärpen" på Shivas diabeteshalsband?Flärpen i munnen betyder att matte skall kolla värde


Pennan i munnen är en apporteringsövning som Shiva börjar bli bra på. Nu skall vi få in att hon skall lämna över den till mig också, Tack säger jag då skall Shiva lämna den i min hand.


Shiva skall hitta den "smittade dutten" och lägga doften på minnet, koppla ihop med godis och beröm = larmning

Diabetesskola

Hur grymt som helst ju, varför finns inte detta i Kungsbacka??

Göran Lundström berättar hur kroppen påverkas

Diabetiker lär sig ta ansvar

Publicerad 9 maj 2010 - 12:39
Uppdaterad 10 maj 2010 - 10:24

Eget ansvar och bättre blodsockernivåer, det är några av målsättningarna för eleverna i diabetesskolan som funnits i Kalmar i drygt ett år.

Sedan ett drygt år tillbaka finns en diabetesskola på Kalmar lasarett. Den kom till som ett sätt att sänka blodsockernivåerna hos de drygt 90 unga diabetikerna som finns i lasarettets upptagningsområde.

- Det betyder jättemycket för då får man prata med andra om allt från rökning till tjat från föräldrar med andra jämnåriga säger Lina Bengtsson som är elev på diabetsskolan.

Viktigt att ta ansvar
Göran Lundström är barnläkare och en av dem som undervisar de barn, ungdomar och föräldrar som deltar i skolan. Han berättar att blodsockernivåerna här ligger något över genomsnittet för resten av landet.

- Det är för tidigt att visa på något konkret resultat än, men vi tror att diabetesskolan är viktig för diabetikerna, säger han.

- Jag tror att de vågar ta ansvar för sin sjukdom utan att känna sig ensamma.


diabetessköterske besök

Besök hos diabtessköterskan stod på agendan idag, påvägen dit fick jag en väldans känning så fick stanna för lite dextrosol och var väll lite "påverkad" när jag kom till sjukhuset.

Hba1c hade sänkts lite men dock inte tillräckligt, låg på 8.3 sist och nu låg jag på 7.8. Skönt att det går åt rätt håll.

Vi pratade mycket om mål och  att jag skall sätta upp delmål att uppnå och inte för stora mål då blir jag bara stressad och stress = högt blodsocker.

Vi pratade också om att jag inte är så "bra" på att äta frukost, vi kom fram till att jag skulle få i mig något litet när jag vaknar ex ett liten smörgås och kaffe och sedan äta vid 10 tiden.

Bort med dem låga värdena så slipper man rekylerna.

suck det är ett heltidsarbete att ha diabetes ibland, men något positivt är att jag verkligen gillar min diabetessköterska, hon är fantastisk och peppande!

Inatt så skall jag jobba, suck att man inte kan hålla sig till dagsarbete :-P OB lockar haha..

Kram

Morgonmys <3

                     

Såhär gosig är Shiva på morgonen, då skall man kramas, klappa och mysa med henne, det är de bästa jag vet!
<3

Peppad!

Hej!

Nu är jag hemma igen efter helgens strapatser, det har varit en otroligt trevlig, lärorik, social, rolig och intensiv helg.

Jag kommer tillbaka med bra självförtroende och mottot "it´s up to you dont limit your self" är inpräntat i huvudet. Jag har haft bra blodsocker kontroll hela helgen, tjaa det är inte så lätt att glömma när 6 andra diabetiker tar upp blodsockermätarna med jämna mellanrum.

Man kommer tillbaka med driv, engagemang och idér.

Nu skall vi arbeta för att förbättra livskvalitén för unga med diabetes, its up to you dont limit your self!


Grattis på 22 årsdagen!!

                                                 


                                          GRATTIS ÄLSKADE SYSTER PÅ 22 ÅRSDAGEN

                                                         MÅNGA KRAMAR


diabit tipsar om min blogg


Såg att www.diabit.se tipsar om min blogg, vad roligt!                           

Lång dag i lund :-)

Hallå alla glada!

Dagen började tidigt idag med frukost och möte, vi har hunnit bearbeta mycket viktiga och relevanta frågor för att rådet skall bli så bra och effektivt som möjligt. Under mötes pauserna hade rådsmedlemmen Anders "paus-gympa" med oss, någon som lekte spagettileken när ni gick på dagis?? Det gjorde vi idag haha..

mötet höll på mellan klockan 8:30-17:00 så riktigt intensivt men vi fick gjort otroligt mycket och imorgon kommer det bli ännu mer, kul!

På kvällen hade vi en lokal aktivitet här i Lund, middag och biljard, supertrevligt och tro det eller ej denna gången hade jag lite flyt under spelet (NEJ det var inte bara tur lalalalala......). Något jag kommit fram till som är positivt med diabetesen är att jag fått chansen att träffa dessa fantastiskt trevliga människor, verkligen ett tips från min  sida när det ordnas aktiviteter i erat område, ge det en chans och gå på det!

Nej nu skall jag sova, imorgon väntar en ny arbetsdag!

Kram från Lindafingrarnas räddning

http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article763664.ece

uch vad många stick i fingret man tagit under sina år som diabetiker, detta hade absolut varit helt underbart.

Mina stackars fingrar skulle älska denna metod, vad tror ni om detta??

Godnatt!

Nehej ni nu är det allt dags att nana kudden för mig, blodsocker på 10.2 perfekt sovvärde för att vara borta tycker jag. Hemma vill jag gärna somna under 10, men när jag är borta utanför tryggheten känns 10 helt perfekt.

Nu får ni sussa så gott mina vänner för det tänker i alla fall jag göra :-)

Kärlek är en resa utan kompass i väglöst land. Ett äventyr!

I Lund på rådsmöte

Hej mina underbara bloggvänner :-)

Just nu befinner jag mig i lund och i helgen väntar rådsmöte med ungdiabetes, för er som inte visste det sitter jag med i svenska diabetesförbundets ungdomsråd (www.ungdiabetes.se), där har jag positionen tonnårsansvar därav min uppgift att arrangera tonnårslägret i sommar.

Ja så 17:27 satte jag mig på tåget till lund tillsammans med kollegan Björn, tågresan gick snabbt eftersom vi rensade min jobb-mail som var i total oordning tills min räddare björn kom och styrde upp mailen i olika kategorier och sånt, så nu har jag inte lika mycket spam och skräpmail i alla fall,skönt!

Väl framme i Lund blev det lite middag på ett ställe som heter Wrap house.

Kram L

Jag och Björn fick uppdraget att handla fika inför rasten imorgon och i affären hittade jag en riktig "diabetes hylla" eller vad säger ni?? :-)


iiiiiiiiiii

Hej!

Denna morgon startade i full fart uppåt, när jag inte har en tid att passa på morgonen ex, jobb,körskola, Shiva träning osv ställer jag ändå klockan på 8:30 så man inte skall sova bort hela dagen och även hinna före ett blodsockerfall.

Idag hann jag inte det, stängde av klockan 8:30 och vaknade 9:45, ingen hitt för diabetikern Linda. Huvudet blev tungt och snurrigt (det ringer klockor i huvudet sa jag alltid när jag var liten thihi), benen hakade efter och jag hann inte ta blodsocker. Men lågt det va det. suck!

Så tack gode gud för att det fanns en risifrutti i kylen, fick slängt i mig den så man kvicknade till lite, det känns lite mer "risky" när man skall klara sig själv ur en känning, när jag får lågt värde blir jag otroligt otrygg och vill inte vara ensam ( bra att jag har Shiva va?? hihi). Jag kommer ihåg en gång när Rickard hjälpte mig ur en känning, jag lämnade inte hans sida på hela kvällen haha..stalker flickvän :-)

Och när jag ligger lågt så ÄLSKAR jag mamma haha, stannar gärna i mammas trygga förvar hela dagen efter en svår känning, mamma är den enda som helt till 110 % vet och kan, vi har ett speciellt band, och har hängt efter varandra i med och motvind under hela diabetesen.

Är det någon mer som känner sig så fruktansvärt otrygg när man ligger lågt??

Linda

Hälsa

                     Jag har funderingar på att utbilda mig till något inom hälsa, hälsopedagog, massör, coach.
                                  Snälla tipsa mig om ni vet något om dessa yrken?Både positiva och negativa saker.

                                 //Linda
                    

Hektiskt men roligt :-)

Hej hej!

Denna dagen har verkligen varit händelserik, bestått utav Shiva träning+ promenad, hundsim och jobb 16-22. Ja så det har inte blivit mycket vila idag haha..

Hundsimmet gick superbra, idag simmade hon utan flytväst eftersom hon hade så bråttom i poolen att jag inte hann spänna åt den ordentligt så ansåg vi att vi tar av och provar utan. Det gick fin fint och hon simmade som en säl i vattnet.

Vi avslutar ju alltid med massage i 10 minuter, den tog hon verkligen till vara på idag och njöt varenda sekund av allt ompysslande av henne hihi.

Vägde henne idag också hon vägde 29.4 kg

Idag jobbade jag på en avdelning som jag inte brukar vara, är man timvikarie så är man hehe..Och det resulterar ju i "nya" kollegor. Dem var oerhört nyfikna på diabetes och hade många frågor, hur ofta tar du insulin???hur ofta kollar du värde? hur blir man ordförande i en diabetesförening? hihi jaa så man kan väll säga att jag var det stora samtalsämnet på rasten :-)

Men på något sätt det är så vanligtför mig med insulin,blodsocker, mat, inte mat, motion..ja så jag brukar jämföra det som att borsta tänderna, det är ju inte det roligaste man kan göra i livet men man måste ju göra det annars får man ju hål i tänderna, likaså med insulin för min del.

Vad tycker ni?

Kram Linda

5/5-10

Mycket trevlig filmkväll med MUF, sen jag gick med i muf har man aldrig tråkigt :-)

Filme va dock inte så bra mest läskig och jag ryckte till typ hela tiden när dem skjöt haha..


Underbara Shiva

Min underbara Shiva under skogpromenaden idag <3grr

Tanken idag var att boka en resa, men det blev inte av pga oron med askmolnet som aldrig riktigt verkar vilja ge sig. Så nej ingen resa är bokad än SUCK!

Begav mig till körskolan vid 12:30 men där krånglade blodsockret som tusan och jag kunde inte koncentrera mig eller fokusera alls så cycklade hem igen.

Ingen bra dag idag inte...

tusan också!


gudomligt

                                           Att fela är mänskligt att förlåta är gudomligt!
                                                      

äcklig lantus

Nu vid läggdags ligger den eländiga lantus sprutan och väntar på mig, jag avskyr lantus och skjuter ALLTID upp det till det absolut sista jag gör på kvällen.

Varför?
Jag tycker fortfarande det gör fruktansvärt ont.

Har ni några tips??

//Lindis

uch för lantus!

gp artikel om alians paraden :-)

 

Bild: Stefan Berg

Hett mottagande – trots regn

De kom försenade. De kom med regnet. Men det var inget fel på de fyra alliansledarnas glöd inför valrörelsen


Relaterat

Ungefär 15 minuter försenade gled tåget med Reinfeldt, Olofsson, Björklund och Hägglund in på perrong 7 på Göteborgs central.

Drygt 100 unga alliansanhängare sjöng en av de enklaste sångtexter som någon kommit på: "Alliansen, alliansen, alliansen oh,oh,oh".

 

FP-ledaren Jan Björklund hade blivit mera välvilligt inställd till höghastighetståg på resan från Stockholm till Göteborg. Deras resa tog drygt 8,5 timmar.

- Ja, särskilt mellan Borås och hit till Göteborg tog det lång tid, medgav han.

 

Revolutionär kommunistisk ungdom mötte på Drottningtorget med banderollen "Släng alliansen i kanalen".

Men varken det eller något annat dramatiskt inträffade på promenaden till Kopparmärra, där den beridne Karl IX var den ende som inte besvärade av begynnande kallt regn.

 

Maud Olofsson (C) lät sig heller inte tappa modet inför valrörelsen, som hon tror blir mer spännande än någonsin.

- Det är bara att se här, när så många (drygt 250 personer) trotsat regnet. Det finns massor av energi. I synnerhet när vi har ett så dåligt budgetförslag att argumentera mot som det de rödgröna kom med i går, sade hon.

 

De kommentarer som de fyra hann med vid Kopparmärra handlade mest om "hur bra alliansen hållit sams", "att det är alliansregeringens förtjänst att Sverige har Europas starkaste ekonomi" och "att oppositionens politik är ofinansierad och farlig för sysselsättning och trygghet".

 

Jan Björklund fick uppdraget att ge betyg åt de rödgrönas budgetmotion från måndagen. Det blev inte högt, utom i två ämnen. Det ena var religionskunskap.

- För deras förslag bygger mera på tro än på vetande.

 

Björklunds granne på podiet, Göran Hägglund (KD), såg inte helt nöjd ut med liknelsen.

Så smög de in i pubvärmen på Dubliners, där de orangefärjade allianströjorna dominerade helt.

- Det är säkert inte så att folk i allmänhet känner någon valtemperatur ännu. Men jag känner den inne i mig själv. Det är nu det börjar. Visst det känns spännande. Men man skall orka hela vägen, sade Fredrik Reinfeldt.

Dick Henriksson031-62 41 68

4/5-10

Hallo bloggen :-)

Idag har vi inte hörts av, men denna dagen har verkligen varit FULLSMOCKAD med saker så helt enkelt inte hunnit.

Dagen började med en underbar Shiva promenad, kändes som man bara gick och gick och inte alls ville slta gå, solen strålade och jag fick till och med ta av mig jackan hihi. Blodsocker på 10 efter promenaden. Målet skall ju absolut vara under tio men vissa dagar får man väll helt enkelt bara gilla läget.

Till frukost blev det havregrynsgröt, äggsmörgås och "Linda oboy", det är en perfekt start på dagen och håller värdet relativt stabilt, skönt! Varför jag använder ordet relativt är för man aldrig kan veta med min diabetes, ibland gör man allt rätt men ändå går det åt helvete, jaja bättre med positiva tankar!

Jag hör att ni undrar vad Linda oboy är, det är kakao och hermesetas socker som jag blandar med lite vatten, det är godare och bättre för blodsockret än vanlig oboy, prova och se om ni tycker om det!

Förmiddagen spenderades med mamma på Kungsmässan där vi hittade en massa kläder till henne, vi slutade med en nota på 1045 kronor haha.. Sen fick jag ta min bittra och dystra promenad till körskolan, jag har ett prov till jag måste klara av för att få boka det riktiga teoriprovet, fy sjutton vad svårt jag har för teorin, men imorgon har jag bestämt mig för att fixa det, håll alla tummar och tår för mig haha..

Eftermiddagen spenderades i göteborg för en alldeles speciell aktivitet, nämligen ALLIANSPARADEN, det var hur kul som helst. Vi möttes upp på Drottningtorget för att tillsammans möta Alliansens ledare som kom med tåget från Stockholm, hur kul som helst att så mycket ungdomar var med. Vi var runt 100 personer som gick alliansparaden(grymt mäktigt, tänk er 199 positiva och glada människor som ropar och sjunger "ALLIANSEN, ALLIANSEN woooooooooo")  och sen lyssnade vi på partiledarna som hade många vettiga saker att framföra.

Tyvärr är det ju människor som inte gillar oss också, Revolutionär kommunistisk ungdom kom och demostrerade emot oss och skrek släng alliansen i kanalen men det är ju sånt man får ta hehe. Under paraden kom en man och knuffade till min vän som gick brevid mig och skrek något i stil med "Är det detta ni kallar politik"?? Tråkigt att man hela tiden skall nedverdera och kasta skit på andra, att en man kommer och knuffar en tjej tycker jag är oförlåtligt när det är medvetet, kom igen nu för tusan vi lever i en demokrati, man får tycka och tänka som man vill, även vi i MUF=)

Efter alliansparaden och talen följde jag med till muf lokalen och satt o snacka och hade det trevligt med alla muffare där.

Grymt bra betyg på denna dagen!

Kram Lindis
svar

hej. trevlig blogg du har:) när du ändå skriver lite om politik, du skrev:
men vi tror att ingen mår bra utav att vara hemma och utestängas från arbetslivet osv, men om man nu inte kan jobba pga om man är utbränd och inte sådan &quot;fejk&quot; utbrändhet som vissa kör med för att få pengar gratis pengar utan en &quot;riktig&quot; som gör att man inte kan jobba mer/aldrig, hur ser ni på det?
ha det bra!!:)

Svar:
Men då är man ju sjuk och skall vara sjukskriven, är man sjuk så är man sjuk. Så ser jag på det :-)

Moderatpolitik-sjukvård

Fick en fråga om moderat politik och sjukvård, superkul! Tack för att ni ställer frågor, det är kul att få feedback i bloggen, fortsätt med det.

Moderaterna vill ju inte göra något annorlunda, alla partier i Sverige är ju faktiskt överens om att vi skall ha en skattefinansierad sjukvård.

Det vi tycker är att det borde göra det enklare för den privata sektorn att bedriva vård, pengarna därifrån skulle komma ifrån skatter precis som för vanliga sjukhus men skulle också få pengar från försäkringar.

Och det här med om man är rik och inte det handlar väll inte så mycket om det, många är ju företag som helt enkelt inte har råd att låta sina anställda vänta på vård i all evighet och dessa försäkringar finns ju redan idag.

Det finns inget parti som anser att du skall betala för din sjukvård men vi anser att du skall ha valfriheten att själv välja vårdcentral och sjukvård.

Det där med att sjuka måste arbeta är en stark missuppfattning som jag också skulle vilja reda upp nu med en gång när jag ändå håller på haha, Den som är sjuk är sjuk och skall vara sjukskriven men vi tror att ingen mår bra utav att vara hemma och utestängas från arbetslivet som innebär, en stadig vardag, inkomst och social samvaro med andra människor. Vi tror också att man mår bra av att bidraga till samhället, då känner man sig viktig och Sverige behöver varenda människa, alla är viktiga och behövda.

Det där va lite om den moderata politiken, hoppas du som undrade förstod =)

Kram Linda


Lite update=)

Hej bloggen :-)

Fy vad jag hatar söndag, det är dagen då Rickard åker tillbaka till lumpen och denna gången kommer han inte hem till helgen. uch och fy vad jag hatar dessa dagar. Men samtidigt så vet jag att det inte är långt kvar nu, man får tänka positivt. Den 24:e juni är det slut på lumpen och då flyttar vi ihop, skall bli underbart!

Dagen har idag bjudit på något helt fantastiskt, blodsockervärden under 10 nästan hela dagen utan en liten sväng uppåt vid 3 tiden (14.7). Men annars har jag legat på en stabil 7:a, gött!!

Dagens vårtecken:
När jag och Rickard va ute på en promenad med hundarna såg vi en orm slingra iväg,shiiiiiit va rädd jag blev! Men enligt Rickard s å tyder det på att det börjar bli vår och sommar så man får la ta det med ro hihi.

Dagens händelse:
Idag fixade Shiva greppa övningen helt by her self, blev så stolt hihihi..

Rickards föräldrar har också varit här och fikat, supermys!

Vi hörs!

//Linda

Valborgs helg!

Hej allihopa :-)

Igår hann jag inte blogga så mycket eftersom jag och Shiva skulle åka till Rickard som hade permis från lumpen, innan dess så var jag på gymmet och tränade, mitt blodsocker låg på 4.2 när jag skulle börja träna, aldrig i livet tänkte jag att det kan fungera, men jag chansade och det gick suveränt träningen slutade på 5.2 efter 45 minuter, me like!

Valborg spenderades på "Valborgs crusingen" på Avenyn, har ju en riktig fordonskille som pojkvän så han fick hjälpa till med en bil som hade gått sönder där, då gick jag och flickorna till Bryggeriet och tjötade medens killarna meckade, så skall det va haha..

Sen mötte vi upp killarna igen och fortsatte kvällen med superbetyg!

Idag har vi tagit det lugnt och tatt hand om Shiva, spelar ingen roll om man gick och la sig fyra, vi ställde klockan på 9 så hon fick komma ut på en promenad, inte Shivas fel att vi va på fest liksom :-)

Idag så hämtade jag och Rickard en soffa som vi hade fått av en kompis till Rickard, supersnygg var dem ( en tresitts och en tvåsitts), vi skall ju flytta ihop i sommar så då måste vi ju ha en soffa :-D

På färden hit märker Rickard att jag inte riktigt är mig själv och blir mer och mer frustrerad på allt han säger, han påpekar lite försiktigt att blodsockerkoll kanske skulle vara aktuellt. Så vi glider in på mcdonalds och Rickard beställer en milkshake till mig, enligt Rickard är det sveriges roligaste ögonblick när jag är låg och frustrerad, speciellt om jag skall disskutera något med honom.Men men det bjuder jag på haha <3

Till mitt försvar skall jag säga hur KORKADE alla människor är i mina ögon när jag ligger lågt,jag minns flera gånger då jag suttit i skolbänken med lågt blodsocker och bestämt ansett i mina tankar att jag själv skulle varit en mycket bättre lärare vid katedern eller som i detta fallet en mycket bättre och kompententare bilförare (jag har ju inte ens körkort haha). tss tur att man inte nämner allt högt =).

Nej nu skall vi sova här

Kram på er

RSS 2.0