Aktivitet med Kungsbacka diabetesförening <3

Kungsbacka 18/3 2012

Häng med Kungsbacka diabetesförening på hinderbana

Onsdagen: 9 maj                      

Klockan: 17.30-19.00

Hålabäckskolans Idrottshall

Kom och var med på vår hinderbana uppbyggd så alla kan träna efter sin förmåga.                                          

Föräldrar, kommer att erbjudas produktvisning av Extend samt möjlighet att köpa deras produkter. Vi kommer även att sälja våra diabetesarmband. Kom och träffas samt umgås!

Ta med ombyte, gymnastikskor, vattenflaska samt frukt!

Anmälan till Anne 070-5125642 senast 2 maj.

Välkomna!

Kungsbacka diabetesförening

 


jkjsdfghj

Är sådär lite halvstressad och det är mycket nu, flyttade in i lägenheten igår. Flyttkartonger och allmänt kaos här. Samtidigt så skall man plugga, ta hand om Shiva och ta hand om sig själv för min del är ju diabetesen det där lilla extra att ta hand om och inte glömma bort. motion är ju något viktigt i det hela för att få det att fungera då är det bra att kombinera Shivas skötsel i det hela. Shiva skall ändå ut på promenad och diabetesen behöver promenaden. win win situation!

Men jaaa när allt bara känns mycket så vill man bara titta på tv och släppa alla måsten...

Idag är det valborg <3

//L

Ny Lud-träff

Ny Lud träff med Lokala ungdiabetes Göteborg med omnejd (hmm, vi måste komma på ett bättre och kortare namn hehe).

För er som inte har faceook klistrar jag in inbjudan här och så kan ni anmäla till mig om ni vill komma:

den 4 maj 2012

 • 18:00
 • Göteborg
 • Så då kör vi igång årets andra LUD träff, denna gång tänker vi oss en middag tillsammans. Förslaget som gäller nu är jensen mitt i göteborg men dyker det upp många protester kan vi säkert ändra oss :)

  Blir vi några stycken så kan det vara värt att boka bord så meddela om ni kan vara med eller inte senast torsdag!

 • Diabetesstory

  Här berättar Krystal från Barbados sin diabeteshistoria, jag träffade Krystal i Dubai och det är en fantastisk tjej!

  http://www.youtube.com/watch?v=IFv7ltTqoTw&feature=relmfu


  Är med och påverkar

  Har precis gjort en telefonintervju med ett företag som hjälper till att ta fram ett frågeformulär om hur det är att leva med diabetes (där kom mitt bloggnamn med hihi), det är viktigt att få vara med och påverka. Det är ju jag som lever med diabetes som vet, tack för att jag fick chansen att vara med, hoppas mina åsikter och reflektioner var med och gjorde förbättringar som senare an hjälpa diabetesforskningen att komma ännu längre. Våra åsikter behövs!
  Hej och hå

  Hej gänget!

  Idag har jag studie och chill dag, det behövs och är otroligt värdefullt att ibland bara få dra runt hemma och göra sådana saker man känner är värdefulla. Min klädsel består av min fina rosa ziperall, oj vad mamma och Eric har retat mig för den. Men jag skall säga er att jag älskar att klä mig i ziperall om jag bara skall vara hemma, den är mysig :) Och ja jag ser gärna ut som en telletuby, dom ser så gosiga ut hihi..

  Idag vaknade jag med högt blodsocker vilket resulterade i en känning lite senare, löst känningen med ett glas oboy och ett digestive. Som jag sagt till er innan har jag förätit mig på dextrosol efter mina 17 år som diabetiker. Vad äter ni helst när ni har känning?

  En promenad med Shiva och Eric har också hunnit med, man får ju passa på medans man bor i denna fantastiska miljön, på söndag skall jag ju packa ihop mig och flytta tillbaka till stan, sorgligt men ändå skönt. Åsa kommer ju finnas kvar.

  Nu har Eric åkt hem för att plugga några timmar och jag skall städa här i stugan, vi hörs!

  Kram L


  kan inte sova

  Klockan är 02:40 och jag kan inte sova..


  Steg i vuxenlivet..

  Att flytta hemifrån är ett stort steg och enligt mig och mina erfarenheter var det lite större att flytta hemifrån och också ha diabetes. Det var tryggt att alltid ha någon att förlita sig på och jag ansåg det roligare att äta tillsammans med någon och som ni alla vet är det ju superviktigt för en diabetiker ( i alla fall för mig som diabetiker) att äta regelbundet och sunt. Som ni alla vet så separerade jag ju från ett långt förhållande förra året, vilket var riktigt tufft ur många synvinklar men om man skall se det från ett diabetesperspektiv så var det riktigt tufft för att jag lätt kan känna mig otrygg när diabetesen krånglar och att jag har lättare för att ställa mig och laga mat till två personer än att bara laga mat till mig. Det var absolut något jag var tvungen att ta mig igenom, jag valde att bo kvar ett tag hos mina föräldrar men sedan stå på egna ben, bodde i andrahand i en lägenhet från augusti-feberuari och fick chansen att prova på att bo själv, laga mat till mig själv, gå ut och promenera med Shiva själv osv. Det var nyttigt och viktigt att utmana mig själv på det sättet. Kontraktet gick ut i februari och det var dags att söka sig något nytt, kämpade mycket och fick en lägenhet i Kungsbacka som jag flyttar in i på söndag faktiskt.

  Det känns fortfarande lite otryggt att bo själv, men om det är någon som faktiskt har stenkoll så är det ju jag och jag måste lära mig lita på mig själv i diabetessituationer. Jag får dock en grym hjälp från Kungsbacka medecinmottagning, sköterskan där är helt klart BÄST. Kan ringa henne om allt, hon svarar så gott hon kan och stöttar upp i svåra situationer. Sen har jag ju också Shiva som kan hjälpa mig att känna av och mitt eget mående känner jag ju faktiskt otroligt bra idagsläget, vilket känns underlättande och bra. När jag flyttade till andrahandslägenheten så märkte jag att mamma hade fyllt på mitt lager med druvsocker i små fina skålar, fin tanke underbara mamma hihi..Hon vill inte lägga sig i min diabetes, men lyssnar gärna och hjälper gärna till om jag frågar.

  På söndag flyttar jag in i min nya lägenhet och jag tänker vara nogran och se till att jag har mat i kylen, välfyllt skafferi samt snabbtillgängligt dextrosol. Kanske borde jag köpa ett gäng Extend, det kanske förhoppningsvis hjälper mig att få en stabilare vardag. Jag måste prova och utvärdera..Tur för mig så kommer jag bo precis vid en motionsslinga, vilket resulterar i att jag har promenader lätttillgängliga och det är ju något jag inte får glömma, hur viktigt det är för mig att leva aktivt fysiskt, det stabiliserar mitt blodsocker. Ja att flytta hemifrån är ett steg in i vuxenlivet och jag har ju faktiskt min lilla fyrbenta bästa vän Shiva med mig, det kommer bli grymt, jag längtar <3

  //Linda

  LUD Göteborg med omnejd

  På LUD Göteborg med omnejd facebook sida diskuteras föreläsningsförslag samt en middagsträff. Gå in och påverka ni också så vi får ihop många ideér och förslag.

  Gå alltså in på : LUD Göteborg med omnejd

  För dig som inte har facebook kan du maila frågor och ideér till mig på barknertz.linda@gmail.com

  Ja mitt hjärta brinner verkligen för diabetesförbundet och diabetesföreningarna, det betyder grymt mycket för mig att få chansen att träffa andra personer med diabetes samt att få arrangera saker är också otroligt betydelsefullt för mig. Jag tror faktiskt att det är min livsuppgift här i livet, att arbeta som diabetes ambassadör, vad tror du att din livsuppgift är?

  //Linda

  Hur långt är en diabetes ambassadörs arbetspass?

  Ja ni kanske undrar först och främst vad en diabetesambasadör är, det är en person med diabetes som på olika sätt sprider kunskap om diabetes,arbetar aktivt med diabetes eller beblandar sig positivt med diabetes. Det gäller att svara på frågor som är diabetesrelaterade,blanda sig i diskussioner om diabetes och hålla sig ajour så att diabetes medvetenheten om diabetes ökar i samhället.

  Men något som jag diskuterat lite fram och tillbaka med olika personer är att jag anser det jobbigt att personer utan diabetes som kan lite om diabetes tror sig ha rätten att komentera min mat, det kan handla om vad jag valt att äta, tidpunkten jag valt att äta det på eller mängden mat jag lagt upp på min tallrik. Här borde jag som god diabetesambassadör gå in och förklara att jag visst kan äta det eller det och förmedla kunskap. Men ibland vill jag bara få äta i lugn och ro utan att oroa mig för folks komentarer och frågor. Jag vet inte om det bara är jag som har det problemet att folk komenterar min mat pga att jag är diabetiker, komentaren kan vara:

  - Får du verkligen äta det där???? Helst sägs det lite hetsigt så att jag skall förstå att personen reagerat starkt.

  Ibland vill jag faktiskt få äta i lugn och ro utan att oroa mig för folks komentarer eller känslan att jag skall behöva försvara min matsituation just där, maten blir inte så god efter det om man säger så. Jag vill så gärna förmedla kunskap till personen med okunskap, men ibland vill jag också bara få en chans att äta utan en blick,komentar eller förmaning.

  Hur löser ni det lättast?Känner ni igen mitt dilemma?

  Kram Linda

  Diabeteskopp

  Hur cool var inte denna muggen då? ;)

  Såg den på : http://www.zazzle.com/diabetics_are_naturally_sweet_mug-168834965256914863
  Diabetics are naturally sweet mugs by PreciousDesigns

  Varit på rätt ställe, LYSESTRAND såklart :)

  Åååå jag var på rätt ställe för min del i helgen, jag var på stället där jag känner mig trygg till 110 % omringad av nära fantastiska vänner. Stället heter Lysestrand och det är det stället jag började åka på sommar diabetesläger när jag var 9 år. Det sommarlägret drivs av diabetessjuksköterskor och diabetesföräldrar samt andra inblandade en och annan dietist tex, det gjorde min mamma helt trygg att skicka med mig på det lägret. På det lägret fick jag stor kunskap om diabetes, träffade många vänner med diabetes blandannat min bästa kompis AnnaLisa som jag är supertight med än idag. Ja när man inte får komma på sommarläger längre fick man åka på skidläger och sedan var det seglarläger.

  Efter seglarlägret var det ju slut med dessa "Lysestrands diabetesläger" för min del, trodde jag ja. Men blev då kontaktad av att vara med på Familje diabeteslägret som ungdomsledare, vilket var det bästa beslut jag har tagit på länge. Man är med på familjediabetes lägret, hjälper till med barnen, arrangerar lekar och aktiviteter med dom samt är med och minglar och sprider sina erfarenheter om att leva med diabetes.Vi ungdomsledare bor på vårat håll och har det socialt och trevligt på kvällarna. Det blir mycket prat om diabetes och vi lär oss av varandra. Sen är det faktiskt ganska "lätt" att ha diabetes där eftersom man lever ihop med så många andra diabetiker, alla har förståelse för en om man inte mår ok eller när man talar i diabetestermer, det är fantastiskt skönt må jag säga.

  Denna helgen var till för oss ungdomsledare att vara utan familjerna och bara få vara vi, samt planera lite och hjälpa till med tips och ideér inför lägrerna. Gud vad roligt vi har haft det, för det första är det ju verkligen som att träffa sin andra familj. Känner mig så ernormt trygg i det gänget. Vi har varvat roliga saker med lärorika saker. Tävlat intensivt i en sekundjakt, haft samtal med fantastiska Agneta som är dietist, fått föreläsning om FAR (Fysisk aktivitet på recept) samt föreläsning om Extend, Extend är något jag borde börja lära mig mer om och använda mig utav, använder ni er av Extend? Vad tycker ni om det? för och nackdelar mottages tacksamt? Vet du inte vad Extend är kan du läsa mer om det här: http://www.diabeteskoll.se/ .

  Jag fick även föreläsa för dom andra ungdomsledarna om diabetesförbundet och diabetesföreningen, jag hoppas jag lyckades inspirera någon!

  Jag hade en ganska kraftig känning på lördag natten, det var riktigt obehagligt och jag skakade mycket av den. Men tack vare min trygga omgivning så kändes det ändå stabilt efteråt. Dom kunde stötta mig utan att bli hysteriska, det kändes tryggt. Annars så blir personerna runt om mig ofta oroliga och hysteriska (vilket jag givetvis förstår, men det blir ändå jobbigt för mig).

  Åååååh vad roligt jag har haft det i helgen!!!

  //Glad Linda

  Diabetesarmband

  Kolla vilka snygga armband Kungsbacka diabetesförening tagit fram :-)


  LUD- Göteborg med omnejd

  Under Mars månad startade LUD- Göteborg upp (Lokala Ung Diabetes) i Göteborg på diabetesföreningens lokal. Det blev en trevlig fika med intressanta diskussionsämnen, det var en bra möjlighet att lära oss av varandra och byta erfarenheter. När det gäller diabetes blir man aldrig fulllärd tydligen!
  Som deltagare på träffen var det otroligt värdefullt för mig att få se hur andra personer lever med diabetes, det är ju en inviduell sjukdom där den ena inte är den andra lik men man kan alltid lära sig något från någon. Möjligheten att också få tala om diabetes med någon som verkligen förstår är värdefullt för mig, mina vänner som inte har diabetes har ju inte samma känsla under en diskussion om diabetes eftersom dom inte kan föreställa sig hur det är att leva med diabetes.
  Spännande ämnen var nya diabetesböcker som kommit ut, diabetesbloggar och allmäna diskussioner om diabetes, hur hanterar man bäst blodsockret under ett träningspass? Vad bör man bäst äta vid lågt blodsocker? Det fanns ju inga rätt eller fel eftersom diabetes är en inviduell sjukdom, men tips från hur andra gör är otroligt värdefullt.
  Tusentack till alla deltagare som kom, vi skall arbeta ihop våran facebook sida ordentligt så håll utkik på våran facebook sida: Lud Göteborg med omnejd , tipsa gärna om andra aktiviteter vi kan hitta på.
  Hoppas vi ses på nästa LUD-Träff men tills dess hörs vi på facebook!
  Må så gott!

  Många har frågat..

  Vart man kan beställa min blodsockerväska?

  Den kostade 290 kronor och ni mailar till mailadressen nedan samt ange vilken färg ni vill ha. När man beställer väskan så sponsrar man diabetesforskning, kul!

  order.adc@abbott.se

        

  YES!

  YES,blodsocker på 6.3. Underbart!

  Vad ligger ni på i blodsocker just nu?

  //Linda


  På maldiverna

  Gjorde dom en blå mänsklig cirkel för att uppmärksama diabetes, vad skulle du vilja göra för att uppmärksamma diabetes?

  När jag var i Dubai träffade jag en av tjejerna som deltog i detta projektet, coolt driv, det gillar vi!


  unite for diabetes

  Har ni sett den blåa cirkeln som symboliserar diabetes? Det är likadant världen över, den blåa cirkeln. Den blåa cirkeln behöver uppmärksammas enligt mig. När man ser denna blåa cirkeln skall man se diabetes.
  Jag hittade på http://www.cafepress.com/diabetesbluecircle.634848256 dessa fina tröjor, funderar på om jag skall köpa en sådan. Skulle ju vara grymt när jag springer vårruset!

  //Linda
  Custom Women's Light T-ShirtCustom Women's Light T-Shirt

  Ögonbottenfoto

  Idag på dagen var jag och gjorde ögonbottenfotografering pga att jag har diabetes. Jag tycker verkligen den undersökningen är obehaglig. Man får ju droppar i ögonen som förstorar pupillerna vilket resulterar i att man ser suddigt och jag blir då illamående och yr. Ingen bra kombination alls..När jag tog själva fotot blev jag otroligt bländad av kameran och blinkade mycket. Sköterskan hade gott tålamod med mig vilket kändes skönt. Inga suckar eller blickar att det tog lång tid.

  Det blev till att gå med solglasögon många timmar tills dropparnas verkan slutade.

  Jag är ändå så otroligt tacksam att vi har möjlighet till sådana undersökningar så att jag och läkarteamet har stor grundkoll på min diabetes. Japp jag har ju också ett extremt ansvar (det största) över min diabetesbehandling.

  //Lindis 

  Kungsbacka diabetesförening

  Heej!

  Åå jag är så glad, jag är nyss hemkommen från en ungdomsträff med Kungsbacka diabetesförening. Vi hade en diskussionskväll ledd av dietist Agneta på Kungsbacka sjukhus. Hon är så otroligt duktig och jordnära. Vi hade Lillys Conversation map som underlag men kan säga att diskussionerna kom av sig själv.

  Jag lärde mig så otroligt mycket om diabetes och allt runt omkring. För det är ju otroligt mycket "kring saker" när det handlar om diabetes, mycket för min del är det som mest givande att få råd och tips för hur andra med diabetes gör. Jag kan inte ta till mig allt men jag kan plocka godbitarna från varje persons tips.

  Jag är noga med vem jag får tips av dock, den som inte har diabetes kommer inte att förstå även hur mycket den än försöker.

  Man kan få höra "tips" eller komentarer från andra som inte har så stor koll på diabetes, borde du verkligen äta det? Men då säger jag stolt att jag kolhydratsräknar och därför kan räkna ut rätt insulindos för mig.

  Eller vad vet personen om det? Kanske hade jag varit ute på en stark fysiskt aktivitet och verkligen kunde "unna" mig det.  Jag tycker faktiskt inte överhuvudtaget man skall ha värderingar i hur andra sköter sin kost. Jag lovar er, jag i alla fall har alltid koll på vad som passar respektive inte passar för mig i olika situationer.

  Det folk också ofta glömmer är att diabetes inte bara handlar om kost, mitt blodsocker höjs också av stress, hormonpåslag, stora förändringar i mitt liv, infektioner mm..

  Är grymt nöjd över träffen, lärde mig otroligt mycket och hade riktigt roligt med människor som faktiskt vet vad jag pratar om när man pratar om insulin,blodsocker,läkarbesök mm..Grymt nöjd också av att vara ordförande i Kungsbacka diabetesförening. Det är en förening att vara stolt över!

  //Linda

  skriver ett email

  Skriver ett e-mail till Kungsbacka kommun så att dom inte glömmer bort världsdiabetesdagen i år, det är ju långtid kvar men man får börja i tid så kanske jag lyckas förklara hur viktigt det är..

  //Den ständige diabetesambasadören

  Insamlingsideérna ..

  Jag fick inte en jätterespons på min efterfrågan om insamlingsideér till diabetesforskningen, inte den responsen jag hoppades på ivarjefall. Men jag tänkte presentera förslagen i varje fall, än är det inte försent att lämna förslag :)

  1. Alla deltar på Livets Gång och sponsrar därmed med deltagaravgiften samt är också med som grupp och uppmärksamar diabetes.

  Min tanke om det: En grym idé som jag tror skulle kunna bidra till en stor effekt på forskningsfronten.

  2. Högre medlemsavgift i diabetesförbundet

  Min tanke om det: Njaa, det tror jag faktiskt inte skulle fungera. Jag vill ju att alla skall ha en möjlighet att vara med och pengar ja det växer inte på träd, därmed kan det hända om deltagaravgiften höjs ännu mer kommer folk inte ha råd och då blir medlemskapet en pengafråga. (Det är redan idag en pengafråga, jag som student har ju inte det där pengaväxande trädet i min trädgård direkt men betalar dock in medlemsavgiften ändå med tanke på vad det ger mig. Änsålänge är det ju en rimlig summa att betala.

  3. Mer företagssamverkan som sponsrar diabetesforskning.

  Min tanke om det: Jag tror jättemycket på den ideén, det gäller dock att hitta en bra och fungerande plan för detta. Har ni några tips?

  4. På världsdiabetesdagen går alla till sitt skåp,garage,fråd. Och hämtar sina pantflaskor, går in till sin lokala mataffär och pantar burkarna, tar emot pengarna och går genast och sätter över det på diabetesfondens insamlingskonto.

  Min tanke om det: En GRYM idé anser jag och jag tycker verkligen vi skall satsa på det i år, kanske till världsdiabetesdagen? Där kan man ju också påverka vänner och bekantar att göra likadant. Vilket projekt, många bäckar små säger jag....

  5. En tv-gala!

  Min tanke om det: JAAAAAAAAAAAAA!! För ett årsedan ungefär gick vi många ihop och skrev brev till tv4 bland annat. Men det var inget napp. Hur kan vi påverka för en tv-gala? Har ni några tips?

  //Linda

  www.druvsocker.nu

  Hej!

  Har ni sett denna hemsida?: http://www.druvsocker.nu/ 

  En riktigt bra idé, jag måste dock bekänna att jag inte är en storkonsument av druvsocker, har nog förätit mig på det som liten. När jag ligger lågt i mitt blodsocker brukar jag dricka ett glas saft eller någon festis.

  Kram Linda

  kvälls funderingar..

  Hej gänget!

  Idag har inte saker och ting gått som jag vill och det stör min diabetes något enormt, den gillar rutiner och regelbundenhet. Stress? NEJ! Stora förändringar? NJAA, den anser att jag bör hålla mig så vanligt som möjligt men jag motverkar diabetesens åsikt med hjälp av mitt snabbverkande insulin och planering. Då går det men det är svårare att vara sådär fantastiskt spontan som jag skulle vilja vara. Det gör mig ibland riktigt förtvivlad då jag inte orkar som jag borde vid högt blodsocker, blir lätt irriterad och givetvis blir jag ledsen, det är ett evigt kämpande att hålla blodsockret inom "standard ramen" men jag kämmpar för att det skall fungera, ibland fungerar min kämpan och ibland för diabetes sin egna talan.

  //Linda 


  Hårfärg

  Vad tycker ni om min nya färg på håret?


  Ny diabetesväska :)

  Min fina nya blodsockerväska har kommit :)

  https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/925466/images/2012/pic_198340334.jpg" class="image">

  https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/925466/images/2012/pic_198340358.jpg" class="image">


  Godmorgon

  Godmorgon :) idag är det dags att lämna Skövde och åka tillbaka till Kungsbacka/Åsa. Har varit otroligt skönt att vara borta och prioritera sig själv ett par dagar! Och vet ni? Igår reflekterade jag över mitt liv och kom fram till att det börjar gå i lyckans tecken igen vilket känns underbart!! 2011 var ett tufft år och jag fick kämpa otroligt mycket med att få balans i livet. 2012 startade underbart med en nyårskyss från en fantastisk kille som gör mig otroligt lycklig och den lyckan håller på att etableras i mitt liv förhoppningsvis på heltid <3


  Shiva solar sig :)

  Shiva solar sig på Erics balkong ;)


  8.2

  Vaknade upp på 8.2, känns bra att det dalar ner långsamt nu när jag haft en sådan "hög period" att det inte dalar ner för snabbt heller. Då får jag sådana "fejk-känningar" redan vid 6-7. För att mildra fejk-känningarna brukar jag tugga tuggumi.

  Har ni fejk-känningar efter höga perioder? Vad gör ni åt dom?

  <3

  Myskväll hos Eric, tog en lång sovmorgon och har njutit hela dagen. Jag, Eric och lilla Shiva förstås. Blodsockret startade upp bra imorse men håller sig faktiskt åt det högre hållet fortfarande, det gillas inte men min tanke börjar direkt gå åt att det är en infektion på G, då är det inte så mycket mer jag kan göra än att höja insulindoserna och som vanligt se till att röra på mig mycket.

  Jag fick på egen förfrågan utskrivet FAR (fysisk aktivitet på recept) på diabetesmottagningen igår, anmälde mig till vattengympan. Känns bra att få en putt i rätt riktning för att röra på sig, vilken tur man har som bor i Sverige och har sådana förmåner!

  //Linda

  Nytt blodsockerfoderal

  Kolla vilket grymt snyggt foderal jag har beställt till min blodsockermätare, läskigt dyrt dock men jag har sett det "in real life" och det är värt pengarna. Sen så gick ju en del till forskning också och det gillar vi!

  Hur ser ditt blodsockerfoderal ut?

  //Linda


  Hej och hå!

  Hej!

  Hann inte blogga igår men det var en grymt bra dag igår, först så fick jag och Shiva besök av min vän josefin som har hunden Swatch. Jag träffade Josefin isamband med att vi utbildade våra hundar inom service och signalförbundet, vi hade samma instruktör. Har lärt mig otroligt mycket av Josefin och har samtidigt (förhoppningsvis) kunnat bidra med mina hundkunskaper till henne. Igår tog vi en promenad på Åsa naturreservat och sedan en fika hemma hos mig i stugan. Fikan pågick i timmar, det bjöds på mycket skratt och trevligheter :).

  Sen var det dags för besök på diabetesmottagningen där både dietisten och diabetessköterskan väntade på mig, det var till och med en dietiststudent med. Jag måste säga att bemötandet jag får på dom mötena är underbart och dom är så jordnära och proffesionella på samma gång. Jag skulle inte kunna få bättre vård än vad jag får. På besöket pratade vi mycket om mitt tankesätt kring diabetes, hur jag skall tänka för att må så bra som möjligt. Jag måste bli bättre på att kompensera blodsockret och maten med insulin, inte vara rädd för att få lågt. Jag kan ju detta med  diabetes, har ju haft diabetes i så sjukt många år, men ändå tvekar jag. Vi räknade tillsammans ut en blodsocker och insulinregel som passar mig och min diabetes, dietisten skrev ner åt mig och diabetessköterskan föreläste. Jag la lappen med blodsocker/insulinregeln i plånboken. Nu har jag en till gyllene regel att prova när det krisar. Mitt diabetes team är det bästa, änsåälänge har jag ingen fast diabetesläkare, men det gör faktiskt inte så mycket, han som går in och vikarierar är grym och jag är nöjd med honom.

  Igår när jag kom var jag lite sen vilket gjorde att blodsockret gick upp av stressen, fin (eller feg?) som man är på besöket frågade jag om det va ok att jag kollade mitt blodsocker, va fan gjorde jag det för? Det är ju dom om någon som verkligen inte är sprut och blodsockerrädda. suck blir så trött på mig själv..Varför skall man vara så rädd för vad folk skall tycka? Nej nnu är det dags att tagga till och bli en på det sättet bättre diabetesambassadör!

  Efter besöket åkte jag till Eric för att vi gemensamt skulle åka hem till honom i Skövde, Eric körde och jag och Shiva var passagerare. Under bilfärden till skövde så hamnade mitt blodsocker på HI, vilket är väldigt ovanligt så jag blev rädd och orolig, vad hade hänt nu?. Eric stannade bilen, gick in och köpte en ramlösa så jag fick vatten, jag tog insulin igen och vi fortsatte färden. Blev många blodsockertest. Jag var nogran med att äta något innan vi somnade så blodsockret inte skulle falla av allt insulin på natten. Men ändå sov jag oroligt, man vill ju hålla koll. Tur att jag har Shiva som backar upp mig...

  Testade mig när jag vaknade på natten också så då låg jag på 7.2, tur att man har freestylemätaren som har en lampa på sig så man inte behöver tända alla lampor på natten, tusentack för den Abbot!

  På morgonen låg jag på en stabil sexa, skönt!

  Kram Linda

  Linda
  ??

  Asså vad gör jag för fel? Vaknade på 16.4 i blodsocker! Har varit lite väl många höga värden ett tag nu..suck!

  zzzzzz

  Nu är det dags att sova, Shiva sover som bäst när hon får ligga tätt tätt intill mig <3

  Kram och godnatt!


  Because it matters..

  Because it matters..

  Ja så står det på min fina hood-tröja som kraftigt symboliserar det som jag står för gällande diabetes. Diabetes awareness, alltså kunskap,uppmärksamhet och medvetenhet. Det har en stor betydelse i diabetessamanhang. jag har beställt den tröjan från usa men vet att det finns mer i Sverige nu även om utbudet är änsålänge litet. Jag tar på mig den här tröjan ibland medvetet om jag skall ut där det kommer vara mycket folk. Folk behöver se diabetes, höra om diabetes och få en ökad förståelse. Blir diabeteskunskapen större så kommer vi diabetiker också bemötas av större förståelse tror jag.

  Sen är ju faktiskt diabetes en del av mig så det känns bra att vara ägare av denna tröja.

  Jag försöker designa en egen tröja med någon vettig text på men kommer inte på den ultimata texten, har ni några förslag?

  //Linda


  Den enformiga och jobbiga kampen fortsätter..

  Kämpat ner blodsockret till 15 nu, det har varit en tuff kamp att bara få ner det. Dagen idag har bestått av totalt lugn och jag har sappat bland tv-kanalerna, surfat på internett, promenerat lite med Shiva ( inte samma promenader som vi brukar eftersom vädret har varit blött,blåsigt och kallt= en svår motiverad vovve utomhus). Kan det vara det kanske? Att tempot inte är som det brukar. Mitt liv brukar vara fullt ös medvetslös men jag har verkligen planerat in att inte göra någonting idag. Det är också viktigt att ha en dag fri från aktiviteter. Dock gillar verkligen inte min diabetes förändringar.

  Det är så svårt när man tagit till sig av alla knepen jag lärt mig genom åren som diabetiker, dricka vatten, räkna ut hur mycket insulin jag behöver genom "100 regeln",injektsera insulin, röra på mig, ta det lugnt. Ja jag tror jag har prövat allt idag. Utan fysisk aktivitet! Kan det vara det? På tal om fysiskaktivitet skulle jag verkligen behöva komma igång med något sådant så jag skall höra med dietisten och diabetessköterskan imorgon om jag kan få fysiskaktivitet på recept, jag vet inte så mycket om det så jag förmedla vad det är till er, men det skall jag allt lära er imorgon!

  Nu skall jag återgå till dagens projekt ingenting. 

  Bokläsning står på schemat..
   
  Och ett glas Cola Zero....

  Kram Linda


  irriterad

  Hopp då var det dags igen, blodsockerdagen startade grymt med 4.6, åt en skål yoghurt, tog en promenad med hundarna, avvaktade två timmar för ett nytt värde och då börjar munnen bli torr som en öken och skriker efter vatten, magen börjar värka, ögonen att klia och detta är ju då givetvis ett högt blodsocker. Vad fan gjorde jag för fel nu då? Diabetesen spelar mig ett spratt ibland och jag kan inte hur gärna jag än vill överlista, kan sitta och analysera i timmar men va tusan hjälper det?

  Kanske borde jag ätit råggröt,mörkt torrt bröd och ett glasvatten med en skalad morot som desert?`Sorry men ibland blir jag irriterad när det inte går som jag planerar trots ansträngningar till max...

  //L

  Insamlings ideér

  Sitter och funderar, och då funderar jag på vad man kan göra för att stötta diabetesforskningen..När jag fick diabetes blev jag och min familj lovade att diabetesgåtan skulle vara löst inom en tioårsperiod och riktigt så blev det ju inte ( har gått sjutton år nu!!). Självklart bär jag ett Livetslöv,är medlem i diabetesförbundet, ger bort sötisnallar till vänners barn och engagerar mig i diabetesfrågor men jag tänker på saker man faktiskt kan göra i sin vardag för att stötta diabetesforskning både genom information och insamling.

  Tänk vad lätta saker vi tillsammans skulle kunna göra, jag börjar listan här så får ni fylla på det ni kommer på, skall bli spännande ;) OBS alla förslag som kommer upp kommer jag publicera på min blogg: attlevameddiabetes.blogg.se

   //Linda

  Listan börjar här:

  På världsdiabetesdagen går alla igenom sin insamling av pantburkar och flaskor, beger sig till affären och pantar flaskorna och det totala beloppet sätter


  Regnet öseer ner..

  Idag är dagen jag längtat efter såååååå länge, jag har ingenting planerat och tänker inte planera upp något heller. Lugn och ro står på schemat, skall vara i min lilla stuga, med mina fina hundar och bara vara, jag vet att jag kommer komma på tusen viktiga saker ( typiskt mig hehe)..

  Va ute med hundarna och mamma förut, det var mysigt men regnet öste ner så det gällde att hålla tempot. Det är det som man ibland svär sig förbannad på med hund men som jag älskar att man måste gå ut hur än vädret är, jag tror det hjälper mitt blodsocker en del.

  Kram Linda


  Bröd

  Det är något som är svårt att få ihop i min frukost och kvällsmat, jag AVSKYR mörkt och torrt bröd. Gillar inte alls rågbröd och sånt..Har ni några tips på gott bröd som diabetesen "accepterar"?

  Bör man vara hörtig och baka något kanske?Hmm..


  Påskhelgen

  Hej!

  Påsken har gått i ett rasande tempo och lider nu mot sitt slut. Jag och Eric gjorde en utflykt till mina nära vänner i Helsingborg på skärtorsdagen till långfredagens kväll. Det var roligt med en liten visit där. Shiva hängde givetvis också på. Vi åkte på lite utflykter,promenerade, åt mat och njöt av att bara vara i trevliga vänners närvaro. Vi kikade också in på Höganäs keramik. Shit ville ju ha typ allt där men det ville inte plånboken (sjukt tråkigt att vara student!). Skatteåterbäringen gav inget lysande resultat heller,trist!

  Påsken firades i Kungsbacka hos min syster, det var trevligt. Till maten drack jag cider och min kära pojkvän hade kämpat så för att hitta X-cidern som det står "no suger added", men den va tydligen slut så det fick bli vanlig men det fungerade faktiskt ok ändå. Skall vara helt ärlig och erkänna att jag inte kan så mycket om vad man skall respektive inte skall dricka gällande alkohol och diabetes (skall fördjupa mig i detta, har ju många sjukvårdskunniga vänner). Men något jag är otroligt noga med är att äta innan jag går och lägger mig om jag druckit alkohol, det är en regel som jag ALDRIG ruckar på. 

  Påsken har också inneburit många långa och härliga promenader, underbart! Det tycker också mitt blodsocker extremt mycket om. Idag vaknade jag på 8.6 och efter morgonpromenaden med Eric och Shiva visade blodsockermätaren 6.3 vilket gjorde mig mycket glad och nöjd, tyvärr har inte alla värden varit sådär lysande positiva som idag men det är svårt att hålla den där jäkla konrollen man behöver ha för dom fina resultaten.

  Påskharen kom till mig med en chockladask och rosor, romantisk påskhare va? hihi.. När jag var liten och inte hade haft diabetes så länge hade man inte samma möjligheter gällande det snabbverkande insulinet så då hade jag inte samma möjligheter att äta godis så då kom påskharen med de mest fantastiska Barbiehästarna, dockor,leksaker och filmer. Min älskade mamma gjorde allt för att jag skulle vara nöjd trots omständigheterna. När insulinsorterna blev bättre så fick jag också påskgodis och det var väldigt uppskattat att få ett ägg med godis i.

  Hoppas ni har haft en bra och trevlig påsk <3

  Kram Linda  Kram Linda

  Ny medlem i diabetesförbundet

  Har just nu värvat en ny medlem till diabetesförbundet, vettigt och bra beslut att gå med så vi syns som den stora grupp vi är och faktiskt kan få mer uppmärksamhet och fokus på diabetes.

  Projekt

  Heej!

  Hoppas allt är väl, jag ligger här och kan inte sova..ligger och filurar lite på framtiden, hur den kommer se ut..I ärlighetens namn trivs jag inte på lärarprogrammet, jag är tveksam om det är rätt för mig. Hur kan man veta det och när skall man nja sig och rätta in sig i ledet? Jag vet inte riktigt...Men det känns som man vill göra så jäkla mycket. Jag skulle vilja jobba med diabetes, egen företagare och arbeta med projekt.

  Det känns vettigt att satsa på det som man faktiskt är bra på, hade jag fått som jag velat hade ordförande skapet i Kungsbacka diabetesförening varit en heltidstjänst. Jag hade varit ute och informerat i skolor, på dagis,arbetsplatser mm. Gjort projekt i Kungsbacka, informerat kommunen om diabetes, påverkat politiker, arrangerat gruppträffar,föreläsningar och coachat styrelsen.

  Ja det är min dröm att bli en heltidsarbetande ordförande i Kungsbacka diabetesförening, men nja..Jag tror faktiskt inte mjligheten finns, tror ni? Men jag läste ett så jäkla bra motto som jag tänker följa för att uppnå mina drömmar: Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid och jag håller verkligen med.

  Projektledare kanske är något för mig? Jag är i och för sig redan anställd som det genom att ha diabetes. Det är ett jäkla projekt att styra upp, mat,kost,insulin,balans och kontroll är mina ledord för en bra diabeteskontroll. Just nu är jag i en down period, det är jobbigt att ta blodsocker, det är jobbigt att ta upp min insulinspruta, det är jobbigt att hålla koll och det är jobbigt med diabetes i allmänhet. Men snart kommer jag förhoppningsvis att tagga till igen, nya tag. På tisdag har jag ett möte med diabetessköterskan och dietisten, dom är riktiga stjärnor på diabetes. Hoppas dom kan inspirera mig, för just nu är det ganska tufft att ta hand om min diabetes.

  Kram

  Kvällen är din, den blev min :)

  Jaa oj vad svårt det har varit att vara tyst om detta för er, men nu är det offentligt!

  Den 11/12-2011 knackade en tjej på dörren och lämnade över en telefon till mig, gissa vem som va i telefonen?? 

  - Hi my name is Chris Medina, I have heard you work a lot with the diabetes acesoation. Can i come up to your apartment and sing a song for you? 

  In kom Chris Medina, i bakgrunden står mina fina och fantastiska vänner Mine och AnnaLisa, bakom Chris Medina kom min fantastiska familj, min "svägerska" (brorsans flickvän), min omtänksama faster Agneta och hennes man Ryan. Agneta stod bakom nomineringen och jag är dom evigt tacksam för kvällen jag fick ihop med Chris.

  Att jobba för diabetesföreningen i Kungsbacka är otroligt givande och roligt. Jag har svårt att förstå dom som suckar för diabetesföreningarna och hävdar att det ändå inte händer något. Gör du något själv då? Tänker jag...Att jobba för ungdiabetes är också otroligt givande, jag har fått så mycket erfarenhet och perspektiv på saker tack vare diabetesförbundet. Jag blev aktiv där när jag var runt 13-14 år och kommer fortsätta jobba för diabetesföreningen tills gåtan om diabetes är löst, vill du hjälpa mig att göra ännu mer för diabetes,Se till att aktivera dig i diabetesföreningen och för det första se till att bli medlem det är ju så vi syns som en större grupp i behov av hjälp.

  Sen har det gett mig vänner för livet det är också en också oersättlig förmån jag fått från diabetesföreningen<3

  Tusen tack för min kväll <3
  Chris Medina kramar om Linda Barknertz i Kvällen är din. Foto: TV4
  (Bild från tv4.se)


  ingen diskriminering där inte.

  Ja det kan vi ju skriva upp, diabetes diskriminerar inte för fem öre..


  Diabetes

  Ja man önskar så att alla stöttade diabetesfonden, tänk vad pengar skulle underlätta för oss. Det ÄR dags för en diabetesgala så vi också får en chans att snudda på ett positivt forskningsresultat. Det ÄR diabetikernas tur nu.

  hur tycker du att diabetesfonden skall göra för att få mer pengar?

  //Linda   Sova? Trodde jag ja..

  nja så lätt är det inte, blodsockret var högt som ett hus. Vilket gör att jag inte kan sova tryggt förän det dalar ner sakta och stabilt. Det är lurigt det där förbannade blodsockret, Shiva har hållt sig väldigt tätt vid min sida vilket har känts tryggt. Det höga blodsockret gör mig väldigt nedstämd och deppig, då känns det gott att ha min lilla fyrbenting vid min sida. Det värsta är att högt blodsocker resulterar ofta i fruktansvärda mardrömmar på natten för mig, undra varför..Vet att många diabetiker har samma bekymmer..

  Fångade min kvällsdiabetes procedur i bilder..Blodsocker, kompensation för ett för högt blodsocker med mitt snabbverkande novorapid och givetvis min lantus så jag har insulin i kroppen hela tiden. Jag är så tacksam att dessa hjälpmedel finns för mig och att jag har möjlighet att få allt detta gratis, tänker på mina internationella diabetesvänner som inte har samma tur som jag.

  Men samtidigt måste jag erkänna att jag är jäkligt förbannad på sprutorna,kan absolut hitta miljontals fel på min blodsockermätare och ja min diabetes i allmänhet är inte så svår att hitta fel på heller för den delen. Frustrationen är helt klart att jag har diabetes och att sprutan måste finnas med i mitt liv, blodsockermätaren förföljer mig och lantus sprutan kan jag inte vara utan.Det gör mig arg..

  Kram

      

  Frågestund

  Det var längesedan vi hade en frågestund här på bloggen, varsågod fråga på!

  Svaren publiceras imorgon kväll :)

  Kram Linda


  Det där med vuxenlivet..

  Hej!

  Har nu under kvällen strukturerat upp räkningar och kollat så jag har koll på mitt liv, det känns ganska viktigt, ganska? Nja superviktigt! Det där med vuxenlivet känns ibland jävligt jobbigt, är det inte bilskatten som skall betalas då är det sommardäck som skall på, något skall struktureras upp, Shiva skall vacineras snart fick jag kallelse om också. Dags att boka vacinationstid också. Plugget skall göras och ändå måste jag fortsätta joba för att få tillvaron att gå runt. Ja jag vet inte, hoppas att livet också kommer erbjuda massa glädje och positiva saker.

  På tal om vuxenpoäng så gjorde jag en kyckling i ugnen till middag idag, det blev gott resultat

  Mitt blodsocker just nu är inte superstabilt kanske därför jag är lite "down" just nu.

  29 dagar kvar tills jag får flytta in i lägenheten, älskar dock min lilla stuga här i Åsa så jag tror när ekonomin är lite bättre då jag nått min utbildnings slut så kommer jag absolut flytta tillbaka hit på riktigt <3.

  Kram


  Projekt slalom

  Eftermiddagens projekt har bestått av att få Shiva att gå slalom mellan mina ben, det var lättare sagt än gjort. Det är kul att göra lite projekt med Shiva så både hon och jag får aktiveras.

  Jag började med att ta fram bollen för att motivera henne ordentligt, dock blev hon ibland lite för motiverad och fick  fram sitt schäffer pip istället för att jobba med mig. Då tog jag bort bollen och belönade henne med godis istället. Sen fick hon börja med att gå igenom ett ben sen stanna och sätta sig ner, sen fick hon gå tillbaka och då sätta sig på andra sidan om mig. Sen fick vi allt till en bra slalom. Då passade jag på att byta miljö och gå in istället för att fortsätta. Det va roligt tyckte Shiva :)

  Vad brukar du och din hund hitta på?


  Diabeteshjältar i Halland <3

  Igår hade vi bowling,middag och mingel för oss som är ledare för hallandsdiabetesföreningsläger. Det är ett underbart gäng, många av ledarna har jag själv haft som ledare och är mina allra närmaste vänner. Vi är ett gött gäng som kämpar för diabetesbarnen i Halland <3


  RSS 2.0