Aupair world

Heey gänget!

Nu har jag tagit ett steg i vad jag kanske kan göra ett år efter studenten, har registrerat mig på aupair world. Men vill bara vara i Sverige i sådana fall, kan ju inte lämna min älskade Shiva thihi..

Så bor du i göteborg/kungsbacka trakterna och behöver aupair får du gå in och kolla=)

Sök på Linda Barknertz

Kram Lindis

Perfekt!

Alltså vad kan man säga om denna dagen egentligen? Mer än att den har varit perfekt!

Älskar sådana här dagar, blodsocker under kontroll, vädret under kontroll, mysig morsdags middag med familjen, Shiva under kontroll...

Jaa allt har gått vägen idag!

Mötet inför "lysestrands lägret" gick toppen bra, min roll var mest att sitta och lyssna samt komma med förslag. Ett förslag som jag föreslog var att vi ungdomsledare skulle användas lite flitigare inför föräldrarna inför diskussioner och sånt, ibland behöver föräldrarna prata med en större diabetiker om allt och inget!

Sedan spenderades kvällen en stund hos familjen Börjesson, hur mysigt som helst att leka med barnen en stund=)

KRAM PÅ ER!

back in businesse:)

Hej hallå:)

7 komentarer på en och samma gång det var inte dåligt.

Nu är det söndag och helgen har varit fullspäckad med roliga saker faktiskt, i fredags så hade vi tema dag droger i skolan, faktiskt ganska intressant. Det var en fd knarkare som var där och föreläste först, för honom började drogerna efter grovmobbning i skolan, han var grymt utsatt i skolan och dålde mobbningen hemma länge för att han skämdes. Den största minnesluckan han hade efter en knarkhelg var 14 dagar, han hade visst varit i Danmark och har ingen aning om hur han kom hem. Föreläsningen fick mig att ALLTID rycka in om det pågår mobbning emot någon, att inte bara stå och titta på och jag kommer ALDRIG att pröva droger, han hade varit drogfri i 25 år men har grymma sviter i kroppen efter 8 år med droger i kroppen.

Sedan bar det iväg hemmåt, då tog jag Shiva och gick till ängen och lekte, jättemysigt!

Sedan var jag med pappa och kampanjade för EU valet på stationen, det var jätteroligt att se hur en kampanj gick till, har ni tänkt rösta till EU valet?

Sedan kom Rickard och då åkte vi till susann för Tacokväll, När vi handlade för tacokvällen hade vi Shiva i bilen med alla rutorna uppe och på en skuggad parkerinngsruta, vi var borta tio minuter en kvart kanske. Då fick vi ett argt brev i våran bil när vi kom tillbaka om att jag var djurplågare och inte borde få ha djur. Den kvinnan eller mannen som skrev detta har ingen aning om hur mycket jag bryr mig om min hund. Shiva är nästan ALDRIG ensam hemma, jag prioriterar ALLTID Shiva framför kompisar, hon har denbästa maten man kan få, jag är ute och går långa promenader med henne, hon har alltid färskt vatten, stor trädgård att leka på och på helgerna har hon tillgång till att bada fritt i havet. Shiva kan inte ha det bättre. Blev otroligt ledsen och besviken och det brevet förstörde min kväll något otroligt..Men med lite gott sällskap, godmat och att Shiva fick leka med susanns hund princess gjorde mig ialla fall lite bättre till mods och Rickard förståss!

På lördagen hade jag och Rickard en jättemysig morgon som bestod utgav en hundpromenad, hundlek i  trädgården och Kubbturnering, jag vann hahahaha...

Sedan kom Ansa och Rickard åkte hem, jag och Ansa åkte ner till Åsa och åt korv i solen, sedan blev det glass cafét och sedan åkte vi hem till Lange för grillkväll, grymt trevlig dag!

Idag är det söndag och det som står på schemat är morsdags middag och möte med "Lysestrands gänget", jag skall vara ledare och lite huvudledare på ett utav lägrerna så nu blir det lägerplanering, skall bli spännande! På lysestrand träffade jag Ansa och det blev början på en långvänskap, vi har känt varandra i 6 år nu.


Hundpromenad med Shiva och Rickard:
Hundlek i trädgården, Rickard ligger i underläge haha:)


Bus mellan Willmis och Shivisen:)Lite träning var man ju tvungen att hinna med också hihi;
Älsklingen min passar på att vila lite:)
Kubbtunering LINDA VS RICKARDShiva och jag var vid havet idag, jättemysigt och det var inget folk där så hon fick springa helt lös

Äsklingen min, det finaste jag har!

Jag hör av mig ikväll om hur mötet gick!

KRAM PÅ ER ALLA!bloggstrejk

Nehe ni, ni är på tok för dåliga på att komentera så nu blir det bloggstrejk tills jag fått minst fem komentarer mohahaha...

klockan är halv tolv och det här är ekot..

hej på er allihoppa!

Blodsockret har precis legat ¨på 2.1 SUUUUUUUUUUUUUUUCK, så nu sitter jag här en sen natt och väntar..väntar på lite säkerhet så jag kan sova i lugn och ro, orkar inte ställa klockan var och varannan timma, vill ha det under kontroll denna gången innan jag somnar.  Navy CIS är ju i alla fall på tv.
 
Åt en speciell smörgåstårta hos Fannie idag, den var glutenfri och utan majonäs och sånt istället var det ärt/morots kross med keso inblandat. Funkade inte att ta vanlig smörgåstårta dos till det,borde tatt halv dosen istället nu när det var så lite fett i smörgåstårtan.Är ett rent helsike med lågt blodsocker!

Imorgon är det tema dag  i skolan, det handlar om droger. Känns lite onödigt att dem lägger in sånt när betygen redan är satta, känns inte som många kommer att komma. Jag bor ju så nära och tycker faktiskt det skall bli lite intressant. Ansa kommer till skolan också så det ser jag fram emot...

Skall ge diabetesen en halvtimma sen vill jag soooova..

//Linda

Fullspäckad dag:)

Hejsan gänget:)

Nu är jag hemma igen, sitter i soffan och kollar på grannfejden, görlöjligt program, att vuxna människor inte kan hålla sams tycker jag är helt sanslöst..ajaa...

Mötet med MUF var jättetrevligt och det känns verkligen som något jag skulle vilja engagera mig i. Vi skulle träffas på tisdag igen för att värva medlemarna att rösa i eu valet. Det kommer jag att göra i alla fall, kommer rösta på en ungperson, jag tycker det är såå viktigt att dem unga kommer in i politiken och får något att säga till om.

Fannie blev jätteglad för presenten som var ett halsband från oss i familjen, det blev lite smörgåstårta och almondytårta,göttans!

Diabetesen idag har inte varit helt ok och det tror jag beror på att hundpromenaderna har varit få, aldeles för få och det påverkar blodsockret jättemycket. Så när granfedjen är slut så skall jag gå ut på en långpromenad med Shiva, för att få lite koll på sockret.

Fick den första anmälan till barnträffen på Tjolöholm slott,superkul! Är ni inga fler som vill hänga på? Det kommer ju bli jättemysigt!!

Kram på er alla!

gääsp

Hej hej!

Projektet idag efter skolan var att få ordning på mitt rum, det blev lite ordning men inte så mycket som jag hade tänkt mig haha, jag är nog en sådan där typiskt 18 åring som hatar att städa och måste tvinga sig själv till det för att få det gjort..

Syrran har åkt till Skåne idag för att hälsa på en barndomskompis, hon skall vara borta fyra dagar men packade för ett år eller så hahaha...

Idag skall jag på möte med moderata ungdomsförbundet, hade varit såå roligt att bli aktiv där, men man vill att det är en seriös sak och inte bara en ploj grej, det är ju också grymt kul att träffa nytt folk och utvigda kompis kretsen lite:;).

Sedan bär det av i ilfart till Åsa för att fira Fannie som blev 19 år i måndags, Shiva får hänga med till Fannie, Shiva börjar vänja sig vid att hänga med mig när jag är al over, det är kul att ha en sådan van hund, hon gillar läget:)

_____________________________

Svar på frågor:

Vad händer när jag har lågt blodsocker?
Hmm, jaa alltså om du menar vad som händer med mig så blir jag väldigt blek, kan bli jätteskakig, lite borta med blicken, har svårt att hänga med vad folk säger, jag kan också bli väldigt ledsen och känslosam vet inte varför det blir dem symptomen men så är det i alla fall..

Exempel på situationer då jag varit låg i blodsocker, När jag var i skolan på en projekt och företagande lektion, vi övade inför en teaterpjäs och jag hade svårare och svårare att följa med i manuset vad som skulle sägas. Fattade inte att jag låg lågt utan bara fortsatte att vara " borta i huvudet"  och satt mest och tittade, tills jag började skaka värre än ett asplöv och behövde be om hjälp. Personer kan lätt bli väldigt stressade när man ber om hjälp i en sådan situation så jag börjar alltid med att säga, Bli INTE stressad nu för då går mitt blodsocker ner ännu mer men jag skulle behvöa något att äta, snälla kan du hämta ett glas mjölk, coca cola mm. Just i den situationen var det en kompis som sprang till cafét för en coca cola men kom tillbaka med en coca cola light, (det är ju den jag brukar dricka). Så jag fick snällt be om en RÖD coca cola och hon fick springa igen.

Så snälla jag vet att det kan kännas lite "pinsamnt" men tveka inte att be om hjälp, vänner är vänner som hjälper varandra, du skulle väll inte tveka eller titta snett på din vänn om hon blev sjuk och behövde hjälp med något? Du ÄR en stark och bra person men inte just då i den situationen.

Exempel på högt blodsocker, läraren sitter och förklarar engelska uppgiften, jag fattar INGENTING och tycker det känns som japanska fröken står och pratar om. I slutet frågar läraren om hon kan få in anteckningarna ifrån oss, vilka anteckningar?? frågar jag förvirrat och förvånat. Men Linda det jag precis har gått igenom som ni skulle ha skrivit ner, på mitt papper stod det Linda Barknertz och engelska, på dem andras stod det American history och långa anteckningar om boston tea party och historiska årtal..På blodsockermätaren stod det 25.2 . 

Tog du insulin för känningen förut för att häva en rekyl?
Ja jag tog 2 enheter för att försöka dämpa rekylen men jag tycker dte är oerhört svårt att slippa undan en rekyl helt jag gick upp till 14.7 efter känningen som var ganska grov. 


Nu skall jag hoppa in i duchen:)

Kram på er!

 

oj haha, ...

oj haha, är det någon mer än jag som märkte av det låga värdet i förra inlägget?? Nu e jag på G igen efter festis,smörgås och kexhoklad..Shit vad nervöst det blir varje gång när man måste få något att äta snabbt och NUUUUU!

Hade betygsamtal i info layout och projekt och företagande, fick VG på båda, känns helt ok. Hade dock siktat på mvg i projekt och företagande men men...

Goodmorning sunshine!

Godmorgon!

ååå vad jobbigt det var att gå upp..

Idag är det skola för hela slante, sedan bär det bi ibäg hemmåt innan jag sjakk på MUFF möte öch jag även skall iväg tiöö Fannie och fira ´hennes 19 års dag,,,

Ojj 2.1 i blodsockoer

Vu hörs innan

Kram Linda

nu äre natta:)

Nu är det kvällen och jag skall sova;)

Idag har det varit en mysig dag trots lite bråk med blodsockret, men men shit happends you know...

Dagen började med en mysig hundpromenad i skogen, sedan gick jag och Shiva ut för mer träning i trädgården, jag gick igenom alla moment hon skall kunna. Givetvis lyckades jag kasta över Shivas leksak till grannens trädgård så jag fick klättra över lite staket för att hämta Shivas grejer hahaha...Träningen gick toppen bra och Shiva var riktigt duktig!

Jag lyckades till och med få henne att "lossa" ett antal gånger, det brukar jag ha grymt svårt med. Sen blev det ju ett jätte hagel väder så då fick vi gå in och gömma oss haha...

Har hunnit skriva färdigt hela min lägerinbjudan faktiskt, känns skönt! Nu kommer den snart att publiceras och ni kommer få veta ALLA detaljer, I promice:)

Sedan åkte jag, Roger och pappa till RUSTA för att köpa ett fiskespö, pappa och Roger skall nämligen fiska på söndag och jag ville göra dem sällskap när dem köpte spöt.

Sedan visade det sig att jag fick stå för matlagningen så har lagat en jättegod kycklinggryta. Den var uppskattad!

Det är väll det man hunnit med idag:)

KRAM L

Okunskapen är för stor

Kära samhällsmedborgare i Sverige!

Trevligt att ni kollar in min blogg, det som jag skulle vilja raportera om denna gången är eran grymma okunskap om diabetes typ 1. A just det, diabetes typ 1, nej det har jag inte fått för att jag har ätit för mycket socker när jag var liten. Jo jag kan äta socker eftersom jag tar insulin till mängden socker jag äter, hajar du??, din bukspottkörtel är på insidan och min är på utsidan i min insulinpump.Så tack för alla socker fria alternativ ni tar fram åt oss på kalas och andra tillställningar men det behövs inte, det jag är tacksam för är light dricka, det andra kan jag äta precis som du.  Försök inte leka diabetesexpert och tro att du är bättre än mig på min sjukdom, för det är du inte, JAG kan min sjukdom mycket bättre än dig. Men fråga gärna om det är något du inte förstår istället för att stirra som ett fån när jag äter en choklasboll på Cafét eller när jag blir sugen på godis.

Nej du kära rektor som tror att barn med diabetes är vuxna revisorer som kan allt om siffror. Barn kan inte läsa av blodsockermätarens siffror och väga in hur mycket insulin som behövs. Det behöver DU ordna någon som gör förstår du väll, bestrider du det så kan du ju börja med att bestrida skolplikten i sverige. Eftersom det är skolplikt upp till 9:an så har du ett jobb framför dig, är det inte lättare att ordna någon som hjälper till, så det blir en rättvis skolgång för alla? Det är inte rättvist mot ett barn att behöva vara hemma för att det inte finns någon som kan hjälpa till i skolan med diabetesen, det är inte rättvist att alltid behöva ha med sig sin mamma överallt i skolan för att det det inte finns någon som kan hjälpa till. Vet du ens vad insulin är? läs på det innan du yttrar dig!

Jadu politiker och upphandlingsfrågorna...Vet ni ens vad ni har köpt upp? Har ni sattsat på kvalité eller pris?

ojdå media, ursäkta men nu får ni ge blanka fan i att blanda ihop typ ett och typ två diabetes, jag erbjuder mig att läsa igenom era artiklar bara ni inte fortsätter att sprida okunskap, det kan få grymma konsekvener och föresten innan ni publicerar att botmedel har uppkommit mot diabetes, säg vilken typ utav diabetes det handlar om!!

Jag skulle fasikenimej kunna fortsätta i oändlighet men nu skall jag sooooova....

//Linda

Bild på mig och min baldate

Lovade ju er en bild på mig och min baldate:


27/5-09

Hej hej!

Blodsocker start på dagen: 8.2

Idiag började dagen med en mysig hundpromenad i skogen med både Shiva och Willma, sedan gjorde jag iordning SOS papper för Shivas diabetes utbildning som jag vill skall sätta fart, hade givetvis glömt att bifoga röntgen intyget så skall ta en promenad till brevlådan och posta detta med en gång.

Vi ses och hörs mina vänner!

Kram Lindis


hjälp

Heey!

Sa ju att det skulle bli många blogginlägg denna natten, blodsocker är på 23, typiskt att man inte är typ 7-8 år så att mamma var uppe och kollade mig, nu får man greja allt sådant själv, suuuuck!

Kan inte ni hjälpa och tipsa mig lite nu?

Jag skulle vilja ha något ROLIGT att jobba med under hösten och nästa år, eftersom jag inte vill börja plugga med en gång.

Jag är intresserad utav, hundar, barn,äldre och handikappsomsorgen. Skulle gärna vilja vara nanny ett år i Sverige men då vill jag absolut ha med mig Shiva, annars är det big nono...Helst på hunddagis, kan ni tipsa mig om hunddagis som skulle vilja ta emot en 18 åring??

Jag skulle också kunna tänka mig att jobba med diabetes på ett eller annat sätt, föreläsa, hjälpa till i diabetesföreningar, starta upp en diabetesförening! jaa vad vet jag...

Nu känner ju ni mig ganska bra, vad kan jag göra??

KRAM PÅ ER ALLA!


Blodsocker

Alltså kunskap om diabetes får man INTE om man inte känner någon som har det, jag vill verkligen att hela världen skall få kunskap om vad blodsocker och insulin är för något och varför det är så nedrans viktigt, jag har gjort en liten info guide om hur en blodsockertagning ser ut, se och lär...

Använder mig utav blodsockermätaren Freestyle, jag anser den vara bra för att den:
* Är liten
* Har en lampa precis vid stickan så man inte behöver störa den som ligger brevid med att tända lampan om man behöver kolla mitt i natten.
* Jag behöver inte koda blodsocker stickorna
* Den är faktiskt ganska snygg, blå metalick..

 Alla blodsocker tillbehören, mätare, stickare och stickor. En vän till mig som är mamma till ett barn med diabetes kallar den för vampyren hehe..Sticker i fingret eller i armen, det är vilket som för mig men jag försöker spara mina fingrar så gott det går..Tar upp blodet på stickar tar la cirka en sekund.Beskedet, sen kommer beskedet vad man ligger på, jaa som ni ser är ju inte detta helt strålande...

//Linda

men va fan då...

Linda fatta någon gång, du kan inte äta fruktsallad, det går inte.Diabetesen hatar fruktsallad, det spelar ingen roll hur mycket insulin du tar, det går inte. ge blanka tusan i fruktsalladen någon gång!

Nu sitter jag här med Shiva tätt intill och vakar, vak,vak, vak..Blodsockret är högt som ett hus 20.7, fan fan fan..ville inte ha det så. Fick fruktsallad som min kära far hade gjort åt mig, blodsockret ville inte samarbeta som vanlgit när det är fruktsallad, suck nu blir det 3 enheter insulin, nej fega inte nu Linda, blodsockret skall NER 5 enheter insulin och fylla 05 liters flaskan med vatten så man hjälper sockret ut..Neej fy fan för diabetes säger jag bara...

Nu blir det  en låååång natt ännu en gång, men tur för er för då får ni mycket blogginlägg:)

//Lindis

Hej

Hola amigos;)

Hoppas ni mår bra, jag börjar bli lite trött men har bestämt mig för att njuta färdigt utav fruksalladen och Hells kitchen som just nu går på 3:an.

Idag har det blivit lägerplanering inför ungdiabetes tonnårsläger, det börjar hända grejer och inbjudan kommer nog ut ganska snart, när man arrangerar läger är det viktigt att inte inbjudan kommer ut för tidigt då glömmer folk väldigt lätt, men nästa vecka skall jag ha den ute..Snälla Linda se till att fixa detta nu:)

På söndag skall jag på möte inför Lysestrands diabetesläger där jag också skall vara ledare/arrangör på, lite nervöst men men det löser jag, e ju ganska van vid att arrangera läger, det viktigaste är att man är sig själv och inte glömmer av att andas, det är annars ganska lätt att man glömmer det.:)

Blodsockret idag har varit tokkrångligt och ganska lågt, beror det på en sen natt och lång sovmorgon kanske?

Har vart på pizzerian idag med Ansa och Leo,supermysigt!//Lindis

Bal bilder på migNi skall få se bilder på mig och min baldate sen också men dem har jag inte på denna datorn:)

KRAM

Lyckad bal

Balen igår var oerhört lyckad, det var så roligt och jag kände mig verkligen som en prinsessa i min blåa långklänning och tiara i håret, ni skall få se bilder sen.

haha alltså jag var så nervös innan hur jag skulle lyckas ta insulin med balklänning så jag satt och övade hemma innan med syrran, dock gick det inge vidare, borde nog haft pump med fjärkontroll.

Middagen som var va lite krånglig för mig eftersom det är förätt,huvudrätt och efterätt, med ganska långa mellanrum, alltså en riktig långmiddag, när sjutton skulle man ta insulin? det finns säkert någon smart inställning i pumpen för sådana middagar men det kändes ändå lite förvirrande..Jag tog allt insulin innan deserten, fick gå in på toaletten och ta eftersom man inte riktigt nådde pumpen under balklänningen hahaha...

Rickard hämtade mig och AnnaLisa vid typ halv 4 så man e lite seg idag.

Men upp kom jag, satt med Rickard och åt frukost innan han skulle åka till skolan sen blev det en långis med Shiva, Nepps man slipper inte gå ut på promenader med hunden för att man vart på fest hela natten : P .

Idag har jag varit med mamma och valt ut studentpresent till mig, jag skall börja samla på Orrefors intermezzo blå, jättefina glas, både vin och chanpange glas, Tack mamma och pappa!


Blodsocker idag: 14.5, jaa helt ok skulle ju vara fel utav mig att säga men efter en sådan festkväll kan jag inte förvänta mig ett perfekt värde!

Kram på er!

Datakunskap

Hejsan allihoppa!

Om jag tänker rätt så är jag på min sista datorkunskap just nu, känns grymtskönt!

Dock blir det nog bara G i detta ämnet, hade klarat mer tror jag men kursen har varit väldigt rörig och jag väldigt skoltrött...i slutet i alla fall..

Men skall försöka ha betygsamtal idag.

Är väldigt stressad över arbeten och så som skall in, det är ju verkligen m in sista chans nu känns det som..Blodsockert påverkas som sjutton utav min stress..högt-lågt-högt-lågt...Jaa jag skulle kunna liknas med en jojjo just  nu...

KRAM L

Helg info

Hej och hå!

Alla föräldrar, ni missar väll inte "Kungsbacka diabetesförenings bus dag på Tjolöholm??", det kommer bli jättemysigt hoppas allt att vi blir ett gäng:).

I fredags var jag hemma med Shiva och tog hand om henne hela kvällen, jättemysigt passade på att hitta lite hundkompisar i skogen så var nog där en-en och en halv timma och hade hund date i skogen hahaha..Sedan på kvällen åkte jag med mamma och pappa till Åsa (sommarhuset), för att få lite miljö förändring,supermysigt! I lördags var det vipdip möte (www.vipdip.se), där berättade dem om hur volentären i Rumänien har det bland annat, låter sjukt coolt det där.

På kvällen åkte jag till Kungälv för att vara med Rickard och hans kompisar på Kungälvs crusingen, det var riktigt roligt!

Söndag, då hade jag, Rickard och Emil lite slappis dag, för min del blev det lite för slappt där en minut eller två eftersom jag gick ner till 1.9 i blodsocker. Då fick grabbarna springa efter oboy och socker, då blev det fart på dem:) hehe...

Varför blev det så lågt?
Åt för lite till frukost och tog min "vanliga" insulindos, suuuck Linda att du aldrig lär dig?? Så mina kära vänner anpassa ALLTID dosen till mängden mat:)..

På eftermiddagen åkte vi till Rickards farfar för smörgåstårta och flass med jordgubbar för att fira hans 85 årsdag!

Sedan satt faktiskt jag och Rickard och pluggade i en timma, duktiga vi är va??

Idag är det bal som står på agendan,skoj!

Kramar från Lindis

Aktivitet!

SOMMARBUS MED HALLANDS DIABETESFÖRENING


Vi träffas på Tjolöholm söndagen den 7 juni kl. 11.00, samling vid parkeringen.


Nu ska alla barn mellan 5 - 12 år få chansen att lära känna varandra på ett lekfullt

sätt med en massa spännande aktiviteter för hela familjen.


Lunch kl. 12.00 med medhavd picknickkorg, tillgång till grillar finns.


Bad finns i närheten!


Anmälan senast onsdagen den 3 juni till Linda, 0733 - 65 58 09, barknertz.linda@gmail.com


fråga + svar insulin.se

Heej!

Hittade en sida som heter www.insulin.se, där fanns en frågespalt om diabetes typ 1, passa på att ställ din fråga!

Här är några utav dem publicerade fråga+ svaren.

MVH
Linda


Temat för maj-juni är typ 1-diabetes. Välkommen med din fråga. Valda frågor med svar publiceras här innan periodens slut.

Följande frågor är besvarade av: Dr Henrik Falhammar, Endokrinolog och Internmedicinare, Karolinska Institutet, Stockholm

Hur ska man som typ 1-diabetiker äta när man arbetar nattskift?

Svar:Du bör äta åtminstone någon gång under passet. Ta lite snabbverkande insulin före måltiden. Med en modern insulinregim, dvs med de moderna snabb- och langverkande insulinanalogerna alternativt med en insulinpump, är det numera lättare med skiftarbete jämfört med tidgare.

Tror du att typ 1-diabetes typ kommer att vara utrotat om 10 år?

Svar:Tyvärr tror jag inte det. Däremot tror jag att mer avancerad  teknik finns då att kontrollera och behandla typ 1 diabetes.

Vilken/vilka av följande behandlingsmetoder tror du är avgörande gällande att utrota diabetes?

Vaccin/annat läkemedel, Operation eller annan faktor

Svar:Svårt att säga, lovande metoder kan över en natt bli mindre lovande och vise versa. Om jag ska chansa tror jag att transplantationstekniken kommer att utveckas mest och sedan kanske vaccinering av individer med hög risk att utveckla typ 1- diabetes.

Har forskningen kommit på något sätt att bota typ 1-diabetes?

Svar:Transplantation kan "bota" typ 1-diabetes, i alla fall tillfälligtvis. Vaccination kanske kan förhindra utveckling av typ 1-diabetes i framtiden.

Fråga experten!

Just nu kan du ställa frågor om: Typ 1-diabetes

  • Förnamn *
  • Efternamn *
  • E-postadress *
  • Fråga till experten *
  • Skicka

Denna kontakttjänst tillhandahålls som en service och skall inte användas för rapportering av biverkningar. Om dina kommentarer gäller ditt personliga hälsotillstånd och därtill kopplade medicinska frågor bör du rådgöra med ditt vårdteam. Sanofi-aventis är angelägna om att skydda besökarnas personliga information. Din e-postadress och ditt e-postmeddelande kommer endast att användas för att svara på ditt meddelande. Vi kommer inte att skicka något oönskat material. I vissa fall kan det bli aktuellt att ta kontakt med frågeställaren för att kunna ställa kompletterande frågor. Uppgifterna behandlas naturligtvis konfidentiellt och inga fullständiga namn/personnummer behöver uppges. För mer information se ansvar och rättigheter.


Linda tankar..

Att resa och se världen lockar många, att resa och se världen hindrar många diabetiker också, inte för att man inte skulle klara av det för det skulle gå galant det är jag helt övertygad om. Men man är lite rädd, rädd för vad som kommer hända, vi i alla fall jag som diabetiker är beroende utav planering och det gör att jag ibland avstår sådana saker som att bestiga kebenekaise eller vandra en vecka i fjällen, vad gör jag ifall jag blir låg? för låg? Vem kommer hjälpa mig? Är det jag som är feg?

Att vara så beroende utav hjälp och göra sig självständig är en svår kombination, att flytta hemifrån lockar otroligt mycket, men att bo ensam gör mig lite rädd, men jag har ju Shiva? Älskade rara Shiva, fast ändå??

ehh aa, detta inlägget beror nog på att jag tar studenten om två veckor och inte har någon aning om vad jag skall ta mig till riktigt..

Någon som har något förslag vad jag kan göra efter studenten?

Jag skulle helst vilja göra något med hundar...

Kram


En otroligt mysig dag!

Hej och hå!

Nu sitter jag och kollar på Navy CIS och äter godis, thihi..Det är fredag och jag har INGENTING planerat, det känns såååå skönt!

Jag och Shiva va ute i skogen för ett tagsedan och lekte med "Bamse" och "Elvis", två jättegoa hundar som vi stötte på i skogen och Bamses husse frågade ifall jag och Shiva ville leka på ängen en tund och det var klart vi ville, på ängen var elvis och hans "mini mattar" så då fick alla tre hundarna leka. Vi blev nog kvar en timma i alla fall,  Är så bra för Shiva att få träffa lite andra hundar!

Blodsockret idag har varit suveränt, jag får för mig att det ibland beror på mitt humör idag har varit en strålande dag då ingenting har krånglat och jag har inte pluggat speciellt mycket, mina största uppdrag idag har varit att gå ut med Shiva liksom, sådana dagar förtjänar alla att ha.

haha vet ni vad som har hänt också? Min pojkvän Rickard är ju en riktig volvo fan och tillhör raggar stilen, han har en volvo och på själva volvo märket på bilen har någon satt på ett "skoda" märke över volvo märket, Rickard såg ut som han hade blivit utsatt för ett mordhot medans jag föll i asgarv. Tydligen så är detta väldigt allvarligt och inte ens på skämt nivå, men lite roligt var det allt:) eller hur??

Ni får säkert mer inlägg ikväll:)

KRAM PÅ ER ALLA!känning och snubblande ord..

Ojj fick en känning förut, låg på 2.1. Märkte av den helt själv eftersom jag började snubbla på orden som tusan..Coca cola blev gris, haha kanske har något att göra med att vi skulle dricka coca cola och kolla på GREASE! ajaa...shit happends en mer och dextrosol så gick det över det med men lite läskigt är det och det blir inte bättre för att man har haft diabetes längre precis eller nått sånt, man vänjer sig aldrig..

//Lindis

Dags rapport!

Godmorgon kära bloggläsare:)

Gud vad härligt med en ledig fredag, that we like:)

Vaknade på ett 10.1 värde inte helt ok så tog 0.95 enheter med pumpen, hade vart gött och vakna på typ 7 eller något varje morgon, undra hur man skulle kunna uppnå det..

Idag står det mysfrukost med Rickard, långpromenad med Shiva och Rickard, Religion B och ledarskapsplugg på schemat....

Kram på er alla!

Lycka

Har haft en underbar dag i Åsa med familjen som har inkluderat grillning, långpromenad och kubb turnering. Kvällen bjöd på myskväll med Rickard, idag är jag riktigt lycklig!

Kram och godnatt!

Shiva <3

Tänkte ni skule få börja eran morgon med att njuta utav lite bilder på Shiva, fotograf: Henrik Starrander


Shivas vanliga pose när hon skall försöka få med oss ut och leka:)Verkligen kärlek på elitnivå!

Goodmorning sunshine!

Hej hallå i det blå!

Nu väcktes jag utav en tidningsförsäljare som ringde på dörren, INTE okej hahaha..Men men det var ju skönt att kunna ligga och bara dra sig också:)..

Igår var dety studentfest på sociteten i Varberg, en görnice tillställning, dock var det en tjej på dansgolvet som råkade stämpla mig riktigt ordentligt så hade lite ont i foten där ett tag men men thats life, learn to live with it 

igår ringde dem ifrån Coop angående frågan jag väckt där om man får ha med doabeteshundar i butiken, han verkade positiv och ville komma på en sådan bra lösning som möjligt på problemet. Men jag vill få tookkontroll på Shiva innan vi går in i sådana ställen eftersom man vill göra ett så bra intryck som möjligt!

Har även fått brev från SOS, glömde skicka med intyg ifrån Shivas röntgen, suck vad jobbigt då måste man skicka in det innan vi ställs på kö, åååååå!

Hur gick det med blodsockret?
Det gick inte sådär kanon bra och jag är inte nöjd, hamnade på 22 och sådana värden. Så jag skulle pumpat på med en del insulin under kvällen men det gjorde jag inte. Jag har min pump så nedrans dumt, har den liksom innanför trosorna id höften och hur kul är det att börja gräva, då skulle folk börja undra...Så jag måste  komma på en smart plan hur jag skall lösa detta..Vill gärna ha pump eftersom jag känner mig säkrare med pump men kanske för att verkligen få till insulindoserna så skulle man haft sprutor? Det är ju bal snart också så man vill ju få lite koll på läget, hur man skall göra för att må så bra som möjligt och samtidigt ha roligt,jaa vad vet jag?

Missar jag gjorde som ni INTE skall göra?
* Jag kontrollerade inte blodsockret tillräckligt så jag märkte inte att jag behövde mer insulin.

* Jag åt INTE innan jag gick och la mig, och det borde vara straffbart om man gör som diabetiker eftersom det är såååååå viktigt. Så mitt tips till er är verkligen att sväng förbi någonstans att käka innan ni lägger er, sov aldrig på tom mage.

Men kvällen var grymt lyckad annars!

Idag så skall jag träna på Sportslife och åka ner och hämta Shiva som är med mina föräldrar i deras sommarstuga, Rickard dyker förhoppningsvis upp under dagen också..

Kram på er alla!

:)

Hej hallå kära bloggläsare!

Nu har jag och Shiva tagit en långpromenad i skogen, det var jättemysigt. Är så skönt att man kommer ut så mycket när man har hund, Shiva ställde som krav att vi skulle gå och leka på ängen också så där stannade vi ett tag och kastade pinnar.

Idag är det Drottning Blanka fest med skolan, det är en fest för alla treor som kommer ta studenten, det skall bli superskoj!

Men först så är det religion arbeten som skall in uch!!!

KRAM PÅ ER!

Godmorgon

Godmorgon efter en lååååång gårddag!

Igår var det ju vårsalong, en väldigt långdag för att vara en betygsättande skoldag enligt mig men men nu är det över i alla fall och jag fick se hur jag såg ut i balklänningen jag skall ha på balen. Eftersom jag var konfrencier med en annan klasskompis så var kraven att man skulle se väldigt galaaktig ut. Så jag tog min blåa balklänning och så fick jag gå till frisöreleverna för att få en frisyr, stylisteleverna för att få sminkning. Jag älskar att bli iordning gjord så jag passade på att njuta, det är en härlig känsla att få känna sig vacker, se bilderna hur det blev:

Kram L4.9

Blodsocker på 4.9 och jag vill bara sooooova...

Återgärd:
Sätter ned pumpen till 20 % minus på 4 timmar, klockan på 03:30 för ny koll.

Nu skall jag sova,lååååång dag imorgon!!

Kram

Barngrupp bland annat..

Hej hej!

Sorry för mitt lilla utbrott förut men man blir så trött när ingenting vill fungera med diabetesen, jag kom nog från en drömvärld när jag hade varit med Rickard i sommarhuset, det var så perfekt, tänk jag kunde äta en stor middag, chokladtårta, godis och chips med dipp men ändå somna på 8 i blodsocker, helt perfekt och ofta en omöjlighet och när jag ändå vaknade på 4 kändes det som hela dagen kanske skulle bli perfekt ur diabetes synpunkt men det blev den ju givetvis inte...Kanske beror blodsockret mycket mer på lycka än vad man tror, mitt humör påverkar i alla fall blodsockret mycket, var så lycklig med Rickard och Shiva i sommarhuset och sedan kom jag tillbaka till den tråkiga verkligheten då började fan skapet krångla igen..Hmm, lär dig att leva i verkligheten Linda!

Idag var det skola till 4 sen var det hem för lite andrum innan det bar iväg till diabetes barngruppen, alltid lika mysigt att träffa barnen,syskonen och deras familjer. Eftersom det var sista gången idag så hade vi avslutningen på Släps lekplats, med lek, grillning/picnic och en massa prat. Jag fick en jättefin blomma och ett superfint halsband som tack för terminen. Det känns tråkigt att lämna min fina barngrupp som startades för drygt två årsedan, men jag kommer inte att lämna den till 110 procent, är ju fortfarande viceordförande i kba diabetesförening så kommer hitta på en massa skoj aktiviteter för dem men inte just  precis i den utstäckningen som det ser ut idag.

Här kommer lite bilder ifrån dagen:En underbart mysig dag hade jag med min fina barngrupp måste jag säga!

Kram på er alla

Elin och Pima

Hej alla bloggläsare!

Här kommer en prestation av  mig & min hund Pima. Pima är en labrador retrieveer. Linda & Shiva är jag glad över att ha som mina vänner. Vi träffades via ungdiabetes.se och har vi träffats ´´in real life´´ en gång !  Hoppas du gillar min text! Kotakta mig gärna mig på elinpima@gmail.com och besök gärna vår hemsida och följ oss på vår blogg : http://www.freewebs.com/elinpima/
Jag tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv för dig så du får en bild av vilken person jag är:
Jag är född 1996, den 10 juni. Min diabetes fick jag 4 år senare. Det var julafton och vi firade den hemma hos oss. Jag bara drack & drack och så gick jag på toaletten hela tiden men mamma tänkte ;  det är julafton, man dricker mycket och det resulterade i många toalett besök. Men hon tänkte också  på att detta var en symtom på diabetes. Så nästa dag åkte vi in till sjukhuset. Dem tog mitt blodsocker och det var ´´ sky high´´.  Sjuksköterskan kom in och sa att jag hade fått diabetes. Vi låg inne på sjukhuset i 3 veckor, så vi fick firanyårsafton på sjukhuset. Som tur var hade jag ett rum högt upp , så jag & mamma hade utsikt över hela Helsingborgs raketer.
2005 presenterade min doktor, Jan Neiderud, ett nytt hjälpmedel för diabetiker, insulinpump. Jag har alltid haft problem med mitt blodsocker, det åker upp och ner och ibland kan jag glömma att ta insulin, så detta var ett stort problem. Jag & min familj tog beslutet att vi skulle pröva att använda en insulinpump. Vi åkte in en dag, fick en stor presentation av insulinpumpen och sen var det dags att sätta fast den. Jag tyckte att det var lite läskigt men när hon från insulinpumpsföretaget (Medetronic) hade satt den , tyckte jag att det inte kändes någonting alls.. Det var till och med så att efter en timme när jag hade haft pumpen , sa jag till min föräldrar att det inte kändes längre som jag hade diabetes. Så sedan dess har mitt liv blivit mycket enklare. Nu kan jag kolla om jag har tagit insulin och jag kan till och med sätta alarm och detta underlättar min vardag väldigt mycket. Jag är väldigt involverad i min diabetes, som t.e.x , när någon på mitt sjukhus har fått diabetes tycker dem deras liv är förstört och att dem är ´´onormala´´ , då brukar min diabetes sjuksköterska be mig att prata med dem och det gör jag gärna. Jag brukar säga till dem att deras liv inte är slut bara för att dem har fått diabetes , dem kan fortfarande äta godis men i en mindre mängd och att det inte är slut på deras drömmar bara för att dem har fått diabetes. Ett bra exempel är en gruppmedlem i det jätte populära bandet, The Jonas Brothers, Nick Jonas. Han har också diabetes typ 1. När han fick diabetes så slutade han inte uppträda och skriva hits, utan han fortsatte och se var han har kommit nu? Han är med på alla topp listor med sin bröder och inget har stoppat honom. Jag har även pratat på föreläsningar om diabetes.


Vi började prata om hund ungefär år 2006. Vi hade precis förlorat vår marsvin och vi tyckte det saknades något i vår familj, ett djur! Så vi bestämde oss för en hund och vi tittade på alla möjliga raser, allt ifrån Norwich terrier och Shetland Sheepdog   till golden retriver och labbar. Men det var labben vi föll på. Efter alla beskrivningar vi hade läst om rasen lät den som den passa bra till oss. Mamma & Jag åkte till massa utställningar och tittade på alla raser vi funderade på innan vi hade bestämt oss för labbe. Tanken att utbilda våran hund till diabeteshund kom när vi var på en utställning i Malmö, där SOS hade en monter. Vi fick prata med massa duktiga personer som talade om för oss hur en diabeteshund funkade. Det här med diabeteshund passade perfekt till mig , jag älskade djur och mitt blodsocker pendlade hela tiden, så en diabeteshund skulle ju underlätta min vardag ännu mer.


Vi hittade en jättebra kennel i Skurup via Labrador klubben, Robust Kennel. Dem hade haft uppfödning sedan 1970-talet och en majoritet av deras hundar var fria både på höfter och armbågar, så detta verkade som ett bra val.  Den 12 Februari 2007 föddes en kull valpar med 4 hanar och 4 tikar, bla. 2 svarta tikar. Uppfödaren, Carin, ringde upp oss samma kväll som valparna hade fötts och frågade oss om vi ville ha valpen och vi tvekade inte en sekund utan sa såklart vi vill!! Så när valparna var 4 & 6 veckor gamla fick vi hälsa på dem. Dem var så otroligt söta så man smälte...... När valparna var 6 veckor gamla fick vi reda på vilken av valparna vi skulle få. Vi hade sagt att vi ville ha en svart tik som skulle passa som diabeteshund i kullen och vi fick huliganen i kullen, Miss Röd. Uppfödaren tyckte att  det var lättare att ta ner en tuff hund än att ta upp en rädd hund och det tyckte vi också.  Så på Påskdagen 2007, när hon var 8 veckor,  hämtade vi Robust Pima, som också vi hade bestämt skulle kallas Pima. Pima var väldigt duktig hemma och blev rumsren på några veckor. Nu var det bara till att vänta tills hon var 1 år så vi skulle röntga henne , detta skulle avgöra allt......


När Pima hade varit hos oss i 3 dagar , på hennes tredje natt, började hon pipa mitt på natten.  Hon sover på mitt rum. Mamma tänkte att hon är nog nödig så hon tog henne men hon ville inte göra verken nr 1 eller 2, så det var in igen. Eftersom mamma redan var uppe tänkte hon att det var lika bra att kolla mig och det visade sig att jag hade lågt blodsocker, 2,1. Så mamma tänkte direkt att Pima kanske reagerat. Så i ena handen gav hon mig druvsocker och den andra handen hade hon lever snittart, man var faktiskt lite orolig att man skulle få fel......
När hon var 1,5 år röntgade vi henne med resten av kullen. Pima och alla andra i kullen, förutom en , var alla fria på både höfter och armbågar,så nu var det dags att börja söka pengar!
Vi sökte stependiumet från Filips minnes fond och vi vann det! Så i oktober 2009 åkte vi upp till Riddarhuset i Stockholm på en jättestor ceremoni där vi fick våra diplom där det stod att minnes fonden betalade alla ut kostnader för utbildningen och vilken stor börda hade lyfts av från mina axlar. Nu kunde jag utbilda min älskade hund, Pima, till diabeteshund och det fanns inget jag behövde oroa mig över. Det var en dröm som hade gått i uppfyllelse!
Vi blev kallade till inprovning i Vara 2009. Jag tyckte själv att det gick jättebra och det ligger mycket träning bakom Pimas lydnad. Hon är inte perfekt, alla varelser har sina ´´problem/fel´´. Vi har gått kurser sedan åtta veckor ålder. Vi har gått bla. valpkurs, lydnadskurs 1 x 4 och en klickerkurs m.m.  Vi klarade ju inprvoningen och nu väntade massa roliga träningstimmar.
Jag fick en instruktör utsedd efter 3 veckor. Vi träffade Lena-Maria första gången faktiskt på en utställning, Malmö Int. i Mars detta året. Vi bestämde vår första träff och sedan var allt igång. Jag är jättenöjd med Lena-Maria och jag kan inte tänka mig en bättre instruktör än henne.  Nu har vi kommit en bit på vägen och har precis börjat öva in makering på högt blodsocker.  Det är nu det riktiga arbetet börjar, det gäller att öva varje dag för att uppnå mitt mål, att Pima blir en examinerade Service & Diabeteshund!


Detta var liten presentation av mig själv och Pima, hoppas du orkade läsa !Elin Schiffer

--


gaah

Okej jag ber om ursäkt för att jag var glad över blodsockret, det var inte meningen att verka glad för du din jävla skitsjukdom verkar störa dig något enormt på min glädje, gå upp till 17 så för ingenting....URSÄKTA MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Underbart!

Imorse vaknade jag på 4.6 i blodsocker, helt underbart!

Det gjorde min dag!

18/5-09

Hejhej!

Igår blev det en jättemysig dag med Rickard och Shiva i sommarhuset, vi grillade, tog en härlig strandpromenad, gick på klipporna och andades in havsbris och åt en jättegodmiddag med en beckfilm på. Kan det bli bättre? Inte för min del i alla fall.

Önskar att det var såhär jämt..

Nu är jag i skolan och har datorkunskap som vanligt på dessa lektionerna fattar jag verkligen ingenting men men..

Det kommer bli en hel dag i skolan idag och planering utav vårsalongen blir sista lektionen, vårsalongen är ju imorgon, den dagen önskar jag redan var över igår om ni förstår, det skall bli roligt att vara konfrencier, skall ha min balklänning och få sminkning utav stylisterna, men vill ändå att dagen imorgon skall vara över...

Idag skulle jag vilja föra in något nytt i erat liv, när ni ser en vän, familjemedlem eller släkting, le och säg "hej, vad kul det är att se dig", dem få orden kan göra så mycket i en annan människas liv, sprid glädje och stärk personer. Jag har försökt föra in detta i min klass nu och många har tagit tag i det och försöker få alla att känna sig viktiga, starka och välkomna. För in det i din bekantskapskrets också, det är så viktigt att människor förstår att dem är omtyckta och viktiga, just du kan bidraga till detta.

Många Kramar från Linda

haha sjukt tråkig film...

jaa den var ju inte sådär yberbra direkt, nu skall jag och Rickard till coop för att panta alla burkar ifrån festen och så skall vi handla en massa mys och sedan åka ned för en hel kväll i Åsa med grillning, Shiva promenader i skogen och en massa annat mys.

Vi hörs imorgon kära bloggläsare!!

//Lindis

tjohhooo

Hej hej!

Festen igår blev jättelyckad med mycket skratt och trevliga människor:) Träffade en tjej som hade en lillasyster med diabetes, lillasystern var 90:a precis som jag, dem verkade också ha en bra och positiv bild utav diabetes. Jag bad faktiskt om hennes msn det kan alltid vara kul att prata med andra, tänk vad bra egentligen med att känna andra då kan man ge varandra småtips som kanske kan hjälpa till att förbättra vardagen för en.

För mig blev det inte mycket vila efter festen idag, klockan 10:30 hämtade Mikael ( en styrelsemedlem i diabetesföreningen), mig för att vi skulle åka och kolla på platsen där vi skall ha våran "Bus dag med diabetesföreningen". Jag tror det kommer bli en supermysig dag, dock gäller det ju att det är bra väder annars blir det la inte så jättebra.

Busdagen kommer bestå utav sommarspels lekar, tipspromenad, grillning, pratstund och en bara rolig dag i allmänhet. Platsen vi kollade på är på tjolöholmslott, det var stora grönaytor, nära till bad och jaa.. det var helt enkelt perfekt. Blir det dåligt väder så kan vi ju alltid ta en rundtur inne på slottet.

Blodsockret gick över förväntan bra, eller ja jag låg ju typ på 15 men jag brukar ha svårt att ligga under 20 när jag festar, men det är väll en rädsla för att bli för låg som ökar blodsockret. Jag var väldigt noga med att äta igår, kycklingsallad med pasta och chips.

Nu sitter alla här och kollar på "Anger management" men jag tycker den är jäääääääättetråkig haha!

Idag så skall jag och Rickard vara nere i vårat sommarhus och bara vara, en helt underbar känsla!

Många Kramar från
Linda

Shiva

Hej hej!

Shiva som skriver, jag har jääääääättetråkigt det är ingen som har tid att leka med mig nu, men det ordnar sig lätt jag släpar in en massa pinnar från trädgården där dem precis har städat mohahahaha....

Då fick jag ut matte att leka med  mig, det var skoj!

//shiva bus

stääääääda

Hej och hå!!

Nu är det städning från husets topp till tå, puuuh varför plockar man inte undan efter sig med en gång??

Vi har storstädning för syrran skall firas ikväll med en 21 årsfest, Rickard är på väg hit och det kommer bli jättekul ikväll:)

Har lovat att bjuda städgänget på pizza, kände mig på så glatthumör:)

Kram på er alla!

Godnatt

Idag har det verkligen varit en hi-life dag i Shivas lilla hjärna, hon har velat leka och busa hela dagen och försökt få med mig i leken, jag har lekt tillbaka men också försökt få med Shiva på det där "lagom", eftersom jag märkte att Shiva var väldifgr uppe i varv bestämde jag mig för att ta fram hennes korg och ordna klia och klappa på henne så hon blev lugn och så passade jag på att tvätta Shivas öron, en riktig mysstund!
Hela tiden ville gullvovven bara leka och busa:)Nu blir det sovdags för mig och Shiva, godnatt på er alla fina människor!!//Linda och Shiva

tacksamhet och omsorg

Ibland kan jag känna att jag har tacksamhet skuld till folk bara för att dem har hjälpt mig mycket med diabetesen på olika sätt. Som Helena ( min syster) hon har ställt upp i vått och torrt i alla lägen, utomlands har hon gått med mig och ätit även ifall alla andra bara kunde ta en snabb baguette och sedan sola vidare, men jag ja måste ha riktigt lagad mat helst kött och potatis, troget har syrran följt med mig jag har aldrig behövt fråga eftersom hon ser det som en självklarhet.

Och så har vi ju mamma som slet som ett djur för att jag skulle få chansen att "vara barn" och inte bara "vara diabetesbarn", hon gick ned i arbetstid, gick över till nattarbete jaa you name it..

Pojkvännen som kanske blivit lite "uppskrämd" när något har hänt med min diabetes, som på min födelsedag när dem skulle sjunga för mig och det slutade med att jag låg aldeles för lågt och behövde mjölk nej det räckte inte så det fick  bli mjölk med socker i, jaa shit fan vad skraj man själv hade varit i den situationen att man inte riktigt har koll på vad man skall göra och att man inte känner igen personen man är tillsamans med, Rickard sa en gång att jag kändes "hjälplös" och att han verkligen kände med mig, ville krama om mig så att allt blev bra.

Jaa, diabetesen har ju givetvis inte bara påverkat mig utan den påverkar ju på ett eller annat sätt hela min omgivning, jag är jättetacksam för alla som har ställt upp för mig i olika situationer, men alltså när det handlar om en sjukdom så är det en självklarhet. Jag jobbar jättehårt med att inte känna skuldkänslor för alla som ställer upp för mig, men något jag vet är att det är människor jag skulle ställa upp för till 110 procent vad det än är...

Jag vet att i min familj så är det jag som får frågan mest "hur är det?" och ibland kan frågan komms väldigt många gånger, då kan jag snäsa till lite och säga det är braaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, jag vet att det bara är utav omtanke däför kan man få lite dåligt samvete. Älskar ju alla i min famil och vänskapskrets otroligt högt!

Ibland skulle jag nog behöva ett lagom "hur mår du"

//Lulligt mail men för er som förstår er på en diabetikers vardag förstår ni säkert...

Natt-tankar

Hej hej!

Sitter uppe och väntar på syrran som har varit med sin skola på kryssning, hon pluggar på Chalmers, sjöfart logistik och då får man nog göra sådana roliga utflykter:).

Idag har verkligen Shiva varit uppe i varv heeela tiden, tog med båda hundarna på långpromenad och då blev dem i alla fall lite trötta, ibland känns det som att jag har skaffat mig ett barn, kärleken man känner är helt galet starkt till min underbara 4 fotade vän!

Jag har bestämt mig för att mitt fokus detta året efter studenten (5:e juni) kommer vara på Shiva och att jobba. Men sökte ändå in på tre utbildningar, har än så länge hört ifrån än där jag blev kallad på intervju, teckenspråkstolk, jag ägnade nästan en hel dag där och fick ha lektioner samt intervjuas och göra högskoleprovetsorddel samt ett annat prov, jag hade väldigt roligt den dagen och träffade mycket trevliga människor, men fick idag beskedet att jag inte kom in, jag ville ju inte komma in men ändå är jag besviken vet inte riktigt varför...Men nu är jag i alla fall helt övertygad om att jag gör rätt som väntar ett år med att studera vidare, jag måste ju veta vad jag vill med mitt liv och det vet jag ju inte, därför måste jag få "leka" ett år och prova mig fram till något som passar mig.

Imorgon skall syrran ha 21 årsfest, skall bli kul dock känner jag ju inte så många men det är alltid kul att lära känna lite nytt folk.

Har inte tagit några blodsocker idag, genomruttet och dåligt utav mig men har verkligen inte haft orken och viljan, men sådana där dagar får man verkligen inte ha för ofta, imorgon är det nya tag och då skall "stenkollen" komma tillbaka, hoppas jag!

Jag måste respektera att jag har sådana dagar, det är inte ok det vet jag, man skall inte glömma av att man har en sjukdom men ibland orkar man bara inte..

Många Kramar från
En trött Lindis

Vem??

Vem är på??

En helg i sommar går vi ut på stan och säljer livetslöv, på lördagen har vi loppis och skänker pengarna till diabetesforskning och på söndagen promotar vi Sötis nallarna på facebook/msn/bilddagboken...jaa what ever, så länge alla får sålt 10 stycken, tänk vilken insatts vi skulle göra!!!!


KRAM PÅ ER FRÅN EN GLAD LINDA SOM FÅR EN MASSA ROLIGA IDEÈR!!!

Diabetesforskning

Hur svårt är det egentligen och hur mycket ger det?

Jag pratar om diabetesforskning, det är så oerhört många som har sjukdomen och som pinas något otroligt. Tänk om alla tog iniativ och köpte ett livetslöv för 20 kronor eller en "Sötis nalle" för 75 kronor, här går betalningen nästan oavkortat till diabetesforskning. Det är såå viktigt att vi alla hjälper till och stoppar eller ialla fall begränsar sjukdomen, en kan inte göra allt men alla kan göra något!

Har du ett livetslöv eller en sötisnalle hemma? Om inte gå in och beställ så är du med och påverkar så forskningen går framåt..

http://www.diabetes.se/Templates/Extension____252.aspx?CatID=248

Shiva <3

Kul att vi blir fler och fler läsare:) Jag hoppas nå 100 strecket snart...

Nu har Shivas och mina SOS handlingar skickats in och så har jag pratat med Erling som jag har tränat lydnad hos med Shiva, ville ha lite pepptalk och att han skulle veta om att jag hade skrivit hans hundskola som träning på ansökan. Han sa att Shiva är en bra hund och absolut kommer klara uttagningen. Hans kurser skulle inte starta förän i Augusti så jag måste hitta någon annan som jag kan träna lite lydnad med under sommaren. Kanske en kompis bara med hund? Men frågan är vem??

HAr även pratat med Elin om utbildningen mm, Elin är på G med sin hund Pima som skall utbildas till diabeteshund, vi träffades i typ feberuari/mars, hur roligt som helst att ses in real life för fika och prat om alltifrån hundar till diabetes.

Det som jag måste träna på är:
* Få Shiva helt lugn när det kommer andra hundar.
* inte bry sig om ringklockan när det ringer på dörren. (känns omöjlig men skall göra över mitt bästa så måste det ju gå)
* Lydnad, fot.

Guud vad roligt det skall bli att träna Shiva till diabeteshund!!


Nogrant ifyllt

Nu har jag nogrant fyllt i alla SOS-.handlingarna, nu skall jag ta en promenad med Shiva ner till postbrevlådan och posta dem, håll tummarna för oss!

MVH

Lindis

301:e inlägget

Nu går jag in på mitt 301:e inlägg i bloggen, häftigt!

Nu har precis AnnaLisa och Leo åkt hem, vi fick allt en del gjort och så fick vi en riktigt mysig dag ihop och det betyder grymt mycket för mig att ha en dag med bästa vännen det bjuder på mycket skratt, prat och tårar!

Jag min klant hade ju givetvis glömt bort att fylla på pumpen så nu när jag skulle ta insulin efter lunchen visade den att det var 2 enheter kvar i pumpen så det var bara att byta, dock glömde jag bort att byta på typ en timma och därför inget insulin på en timma, shit vad klantig och dum man kan vara ibland, men men det är inte lätt att vara perfekt!

Sitter med mina och Shivas SOS papper, inprovningen är i Oktober och den vill jag absolut komma med på, Shiva är ju grymt duktig på många sätt så tror absolut att hon skulle klara av det men man är ju ändå ganska orolig hihi..Men papprerna skall i alla fall skickas in idag så sos kontoret absolut har dem tills på måndag. Det kommer bli såååå spännande att sätta igång med sos utbildningen påriktigt.

Tack för alla fina komentarer ni ger mig, det värmer något otroligt och gör mig jättepeppad till att fortsätta blogga!

Många Kramar från Lindis

Kort dag i skolan...

Det blev en kort skoldag idag, jag kom och jag gick ungefär haha..Nej men är färdig med allt i psykologin så då fick man gå. Kommer bli ett G i det ämnet, det är en stor besvikelse men jag har varit så nedrans skoltrött det sista så är glad att jag blir godkänd.

Snart kommer AnnaLisa och lilla Leo hit och pluggar och så skall jag mysa jättemycket med Leo hahaha...Han är så fin och blir bara större och större för varje gång jag ser honom, känns konstigt att han också kommer bli stor, precis som jag hahaha...

Ikväll lutar det åt att det blir utgång med Fannie och Sandra, mysigt att träffa er flickor:)

Take care my friends:)

//Linda

Projektarbetet

Vet ni vad jag skulle gjort ´nu efter min student om det hade gått? Åkt runt och föreläst i hela halland, på daigs, skolor, föräldramöten, jaa you name it. Om just hur det är att ha diabetes. Det är så sjukt viktigt att det kommer ut för denna jävla okunskap som finns i vårat fina I-land sverige är sjukligt dålig, man borde skämmas.

Att ha diabetes och vara liten är tufft för man vet egentligen inte ett skit om vad det innebär mer än att man måste ta insulin och äta nogrant?mycket?lite? jaa det är frågan för det är ju olika varenda jäkla dag. När man hör att diabetesbarn blir förnekade assistenter eller extra resurser i skolan blir jag mörkrädd, hur vill politikerna att barnen skall växa upp? I total rädsla och inte vilja gå ut på rasten för att man är rädd för sitt blodsocker. Eller att man vill ha mamma med sig överallt?

Jag tycker det är vidrigt när folk bara skjuter problem mellan varandra när sådana saker uppkommer, man kan inte se barnen med diabetes som en extra kostnad man måste se dem som en möjlighet att lära sig, tyvärr minskar ju inte antalet diabetesbarn.

Min mamma fick koppla in en advokat för att jag skulle ha rätten att gå i skolan alltså att följa skollagen, för det är ju skollag att gå i skolan ifrån årskurs 0-9, det står i skollagen att alla barn har rätt till en säker skolgång, men det är ju sjukligt osäkert att låta barn med diabetes vara ute helt själv på rasten och på lektionen om barnet med diabetes behöver lärarens hjälp med diabetesen, vad skall dem andra barnen göra då?? Att det skall vara så jäklans svårt att fatta att barn med diabetes också har rättigheter.

Mitt och AnnaLisas projektarbete var att göra en dokumentärfilm om barn med diabeteshjälp i skolan, dem familjerna vi fick följa hade olika berättelser och tilväga gångsätt, ena mamman fick söka runt skolor som kanske skulle kunna ta sig an hennes "diabetes barn", nej fyttitusan bättre kan vi sverige!

Nej jag önskar mig ett år där jag riktigt fick skaka runt skollagarna, åka ut i skolorna och sätta press på politikerna. Man skall inte stänga ute någon ifrån samhället och det gör man genom att förneka diabetesbarn en bra lösning.

Hur många fler föräldrar skall behöva hålla sina barn hemma för att det skall hända något i skol världen??

//En frustrerad Linda som behövde få ut sina tankar

Bli fadder..

Här finns våra faddrar!

Ibland behöver man någon att prata med som är i samma situation, inte någon som har läst det i böcker utan verkligen har "been there done that", Här är listan där ungdomarna finns, här kan vi hitta varandra, byta msn, mail eller bara boka chatt tid på diabetesfamilj.se.

Du som förälder kanske också vill passa på att hitta någon kunnig barnvakt, se igenom listan!


Skrivet av Linda Barknertz

Lista faddrar

Gå in på www.diabetesfamilj.se om du vill bli/ söker en diabetes fadder/förebild, alla kan ibland behöva en förebild att ta efter eller bli en förebild tror jag, jag behöver i alla fall det, promice!

Mina "diabetes"  förebilder idag tror jag skulle vara:

Min syster, även ifall hon inte har diabetes så har hon verkligen satt sig in i hur jag har det, tagit ganska mycket ansvar över mig när jag var liten och även nu skulle jag vilja säga, hur många systrar klarar av att ta hand om en medvetslös syster pga för lågt blodsocker utomlands? Många hade fått panik men hon behöll lugnet och såg till så jag fick i mig socker och att tillkalla hjälp. Bättre syster får man leta länge efter.

Min diabetessjuksköterska Anette, Som tog hand om mig och stod ut med mig när jag var i min "jag hatar att ha diabetes" period, att hon inte tröttnade, jag kan ju liksom inte ha varit speciellt tacksam då egentligen, men nu vet jag hur mycket hon egentligen gjorde och gör för mig, jag är så tacksam!

AnnaLisa, Min bästakompis som också har diabetes, du kan verkligen få mig på bättre tankar och samtidigt har vi så grymt kul tillsamans. Är så skönt att vara hemma hos dig då kan jag verkligen vara mig själv och har jag glömt insulinet har ju du det i din kyl också:)

Vem är eran förebild? Är du en förebild för någon annan?

Gå in på www.diabetesfamilj.se och anmäl dig som fadder.

Många Kramar från Lindis


puuuh...

Hello bloggvänner:)

Sitter med pappa och syrran och kollar på "Hjälp jag är med i en japansk tv show", jaa det programmet kommer jag inte se igen för det känns bara stört, kändisar som springer runt och brottas i kyckling dräkter ajaa...:P

Idag var det ju gymmet som alla vet, ni som känner mig vet att jag ALLTID har tusen saker att göra istället för att gå till gymmet eller andra träningspass men nu skall jag tusanimej ta tag i det här med träning, japps så det först ett spinningpass på 45 minuter och sedan ett Core pass på 30 minuter. Det värsta utav allt var att när vi kom hem så var ju givetvis Shiva tvungen att gå ut så det blev rasta Shiva på 35 minuter samt lite lydnadsträning. Så idag har man verkligen varit igång, snacka om go träningsvärk imorgon:).

Jag måste bara poängtera en viktig sak, nu när jag skriver så mycket om träning vill jag att ni skall veta att jag inte försöker banta och sånt skit för det gör jag enbart för att jag vill hålla mig i form och att blodsockret blir så sjukligt bra utav det. Men jag är tok noga med att äta innan och hålla måltiderna, att strunta i maten går inte så snälla försök inte med det. Kör efter det sunda förnuftet när du tränar och äter, jag är verkligen ingen expert  och absolut ingen läkare men för er som tror att man blir smal och snygg utav att inte äta har fel. Du måste äta för att må bra.

Det finns en massa sjuka metoder man kan göra för att gå ned i vikt, jag vill inte ens skriva ut det här eftersom det är säkert någon som snappar upp det och tror att det går bra att göra så, bara man är smal.Men det är så mycket som spelar roll. Som min pojkvän sa till mig när jag sa att jag skulle banta en gång fy sjutton vad klantigt Linda, häng med till gymmet lite då och då istället.

                                                                                          KRAM PÅ ER MINA FINA BLOGGLÄSARE!!Det är torsdag idag!

Hej hej!

Just nu sitter jag och gör det dummaste man kan göra i studiesyfte, jag sitter framför tv:n och pluggar, suck säger jag bara till det. Shiva kommer med jämna mellanrum och vill leka med mig, det gör jag ju givetvis såå gärna så mellan plugget har jag lite dragkamp med Shiva. Fy sjutton Linda nu får du sätta igång med plugget säger rösten i huvudet men kroppen vill något annat haha..

Lägerplaneringsfingranrna kliar för fullt också, tonnårslägret kommer ha ett så roligt tema, jag kommer lägga upp en inbjudan på bloggen också ifall ni inte får inbjudan i brevlådan, hur får man inbjudan till det lägret då? Joo man är mellan 15-18 år och är medlem i svenska diabetesförbundet. Inte så svårt, bli medlem kan du bli här: www.diabetes.se

Skall träna idag med Helena, Core och spinning står det på tränings schemat, skall bli skoj!

Har fått anmälan från sos nu om Shivas utbildning så skall sätta mig och skriva i allt ikväll så jag kan skicka iväg det direkt imorgon, det skall bli så jäklans kul att komma igång!

Vill du läsa mer om service och signalhundar? gå in på www.soshund.se

Tillbaks till plugget, men det är ju trots allt bara 22 dagar kvar till studenten, shit vad roligt det skall bli, hoppas det kommer många till mitt studentfirande!!

Många Kramar från Lindis

Heej gänget!

Idag har jag varit på engelska och religion B lektion, engelskan var ganska roligt för vi hade två redovisningar kvar, Mattias redovisade om att starta eget och Victor redovisade om dålig musik haha gud vad rolig den redovisningen var...Sedan blev blodsockret kanonlågt beror givetvis på att jag inte hann äta frukost imorse, så då fick jag lösa det..

Det stora projektet i skolan just nu är vårsalongen, där skall jag vara konfrencier och ha hand om projektarbets utställningarna typ vilka som skall ställa ut sina projekt och vart dem skall stå. Det är mycket mer jobb än vad det låter och jag ångrar att jag tog på mig det också, men jag vill så gärna ha chans till ett VG i pedagogiskt ledarskap.Men tror nog den chansen är ganska liten tyvärr. På tisdag kommer det bli en hel dag i skolan, vid 10 kanske jag är hemma om jag har tur.

Nu när det är sommar så börjar ju diabetesläger säsongen, den säsongen är toppenrolig men dock jätte hektisk. I Augusti kommer jag hålla i läger varje helg på ett eller annat sätt, Helg 1 är det Hallands barndiabetesläger, Helg 2 UngDiabetes tonnårsläger, helg 3 Lysestrand 4-6 år, helg 4 Lysestrand 8-12 år.

Lägret med UngDiabetes kommer bli sååååå roligt men det känns bara som jag aldrig blir helt färdig med planeringen, vill liksom ha haft ut inbjudningarna igår om ni förstår..

Kram på er alla

Träning

Heej!

Nu har syrran plågat mig på gymmet i en timma, fy sjutton vad trött jag var och är, men med många peppande ord så klarade jag av träningen med ett glatt humör!

Imorgon blir det spinning och Core, vet inte riktigt hur det kommer bli men jag skall kämpa på med träningen så att man lyckas hålla en ok vikt och blodsockerbalans.

Blodsockret idag direkt innan träningen: 13.4

Blodsockret idag direkt efter träningen: 7.4

Gott resultat enligt mig!

//Linda

:)

Hej hallå!

Idag fyller prins Carl Philip 30 år, grattis grattis!

Vaknade idag mde blodsocker på 2.1, inte konstigt att huvudet kändes så tungt när jag vaknade:) , mitt största bekymmer tror jag är att jag tar för mycket när jag är låg för gick ganska snabbt upp till 10, men samtidigt blir man ju lite rädd och man vill ju inte vara låg men men..Men vet ni vad?efter promenaden låg jag på 6.2 igen,göttans!

Idag har det hunnits med en långpromenix med Shiva på 25 minuter (aja, inte riktigt en långpromenad, men jag fick ju rört på mig lite grann och fick umgås med shivisen:)

Träning med syrran på Sportslife väntar och körkorts teori med Älsklingen, nu skall jag fan fådet där jäklans körkortet...

//Linda

gah

vågade inte, blev lite yoghurt, jävla skitsjukdom!!!

riskvärde?

Kan man lägga sig och sova på ett värde på 6.0 eller kommer jag behöva gå upp om två timmar för att äta???

???

Vad skall jag skriva om för att du skall följa min blogg varje dag??

//Linda

23:01

Nu är klockan 23:01 och jag skulle behöva minst 6 timmar till utav detta dygnet för att hinna med ALLT som jag skulle behöva göra.

Idag har jag varit i skolan och haft psykologi = astråkigt, info lay out också grymt tråkigt men det gick, sedan kom Ansa och hämtade mig så tog vi en fika på Kungsmässan och jag var med henne och kollade på en balklänning till henne, jag fick sitta utanför provrummen med lilla Leo, fy sjutton vad förälskad man blir i det lilla undret, men jag måste vänta ett par år med barn, får nöja mig med att låna Leo ett tag till.

Sen åkte vi tillbaka till skolan för att gå på ledarskap lektion, det var en spännande upplevelse eftersom det vankas vårsalong på skolan och vi har fått uppdraget att arrangera den, dock är det ju liksom en miljon saker som skall göras och helst skall man göra två saker på samma gång. Fan vad veligt, men i slutändan brukar det ju bli bra.

Sen efter skolan gick jag hem och gjorde en massa roligheter med mamma och syrran, provade bal och studentklänning, skoooj! Jag kommer nog ha en väldigt speciell studentklänning, ingen kommer se likadan ut som mig,skoj!

Efter det blev det en promenad med Shiva sedan fick mamma samtal ifrån coops konsumentombudsman, hon hette Cecilia och ville ta tag i våran fråga om servicehundar var tillåtna i affären och om jag skall bli tillåten att ha med Shiva i affären, problemet blir ju om någon är hyper allergisk, men dem ville verkligen lösa detta eftersom vi är så trogna kunder hos dem. Dem ville sätta upp en skylt att det kommer finnas servicehundar i butiken och vi pratade om att vi kanske kunde bestäma klockslag då det var ok att ha med Shiva i butiken. För alla måste ju ha rätt att finnas till i samhället? Shiva kan ju rädda mig ifrån att få för lågt blodsocker och även hjälpa mig att förebygga senare komplikationer, tänk vilken tur jag har som fick den chansen att få utbilda Shiva.

Jag hoppas att med Shivas hjälp slippa en viss oro som ALLTID finns hos mig, vart jag än är. Jag tror att Shiva kommer underlätta för mig, hoppas det kommer fram någon lösning på hyperallergiska människor och människor med diabeteshundar...

Har även varit på diabetesföreningens möte, där pratade vi om barngruppen. Sista gången är på måndag då skall vi träffas på Släps Kyrkas lekplats för lek och lite fika, sedan är det slut för säsongen. Men barnen behöver inte sörja länge eftersom vi redan den 7:e kommer ha en länsträff, så att alla barnen i halland får chansen att träffa varandra för lek. Dagen kommer vara på Tjolöholm, där kommer det vara tipspromenad, sommarspelslekar och grillning och givetvis en massa tid för diskussioner.

Pratade även om världs diabetes dagen, det kommer bli så bra!

Nej nu är jag trött och skall sova:)

Kram på er!

Heja Sverige!

Heja Sverige och Marlena, Vi gick vidare, Nu får hon se till att ordna en seger i eurovision:)


Bilder ifrån promenaden idag

Här kommer lite bilder från promenaden idag, den var med all säkerhet på typ 2 timmar, hur mysigt som helst och nyttigt!

Lill snuttan tycker vi borde leka i trädgården först så det får vi ju givetvis göra:)

Springa fort och få sladd i trädgården är Shivas specialité hahaha...Paus i parken för drickpaus och mys i solen, Kärlek <3


Promenaden fortsätter...


gå, gå,gå...


Shiva börjar bli trött efter denna långa promenad, men den tror jag var jättenyttig för både henne och oss andra.
En liten insyn i promenaden fick ni nu, Kram på er!

Check, noooot!

Checklista innan bedtime:

Blodsocker på 15.4 fan i helvete, varför lyckas jag så sällan få ett snyggt värde innan jag skall sova, det blir att vara vaken en halvtimma till för att se hur det artar sig, typiskt! jag som är så förbannat trött...

Insulin: tjaa..det fanns 1 enhet kvar i pumpen, dags att byta insulin, det kunde jag inte tänkt på lite tidigare??

Nål:Nålen ser ok ut, måste nog dock senast bytas imorgon.

Mobilen är laddad precis med 100 kronor (man måste ju hinna vara tonnåring också mellan blodsockervarven hahaha)

Shiva är rastad och ligger brevid mig och sover, Neeej vänta nu lite..Shiva borde ligga i sängen nedanför min säng och sova, NER MED SHIVA, check då var allt färdigt för sömn, neej inte diabetesen inte den skall givetvis ligga på 15 i blodsocker och tvinga mig vara uppe en halvtimma till..

Det var inte mkt man lyckades checka av idag med gott samvete!

KRAM PÅ ER ALLA!!

Svar på frågorna

haha det blev två frågor, bra jobbat mina kära bloggläsare:)

Har du något skrivet från dina barngrupper?

Hmm, nej egentligen inte men ni kan få för att ni är sådana bra och trogna läsare.Barngruppen startade jag upp tillsamans med 2 andra vänner 2007, då startade vi upp i en lokal på Rosengatan i Kungsbacka, då träffades fyra barn tillsamans. Vi var inte så jättenöjda med det eftersom vi visste att det var så sjukt många mer barn i Kungsbacka med diabetes. Vi arrangerade en träff tillsamans med barnmottagningen, det gick jättebra och vi lyckades samla ihop cirka 12 barn och ordnade en bättre lokal. Det var en utav barnens föräldrar som arbetade som lärare på Toråsskolan, där vi fick låna en fritidslokal, tack gode gud för det! Sedan har vi gjort jätteblandaded träffar syftet är att barnen skall få se att dem inte är ensamna om sin sjukdom och föräldrarna skall få en chans att prata diabetes med andra än läkaren på sjukhuset.


Ett schema för träffarna eller något?

Hmm, vi har gjort verkligen ALLA aktiviteter, anlitat en trollkarl, haft besök utav en ballerina, dansat, sjungit, gjort ett luciatåg, pysslat, lekt lekar, gått tipspromenad, spelat bowling, varit på simhallen...jaa jag vill nog påstå att vi provat på det mesta. Nästa gång vi träffas skall vi ses på en lekplats för grillning, prat och Lek. Till och med Shiva skall få följa med hihi..

Mitt råd till er är att ligga på diabetesföreningen, det är deras plikt att hjälpa diabetesfamiljer och samankoppla träffar för berörda parter.


Kram på er alla!

Dagen idag!

Hej mina vänner!

Dagen idag började med att jag arbetade på Sports life Funky kidz uppvisning, det var jätteroligt men jättestressigt. Har ni prövat att få 16 barn att stå still samtidigt? det har jag och det är iiiiiiinte lätt, men det går bara man har viljan hahaha..

Sedan åt jag, helena, henke 2, Sofia och Pappa på Tio Pepé, för min del blev det en plankstek,sjukt gott!

Efter det blev det en långpromenad för mig, Helena, Henke 2 och Shiva, Henke tog en del fina kort på mig och Shiva som jag lovar att lägga upp på bloggen senare.

Nu skall jag och Ansa ha msn möte om projektarbetet eftersom det är redovisning för det imorgon.

KRAM PÅ ER!

Godmorgon!

Hej hej!

Gårdagen blev jättemysig, långpromenix med Shiva, middag med familj och släkt, lek med Shiva och lillkusinen och sedan hemgång till Kungsbacka, Shiva blev kvar med pappa i ÅÅsa eftersom jag skall vara en del borta idag.

Igår natt så fick syrrans pojkvän köra ner mig till statoil eftersom jag inte hade någon känningsmat och hade ett värde på 3.9 innan jag skulle lägga mig, snällt av honom.

Idag skall jag arbeta åt Sportslife funky kidz som hjälpreda på deras dansuppvisning,skoj:)

Nu skall jag och syrran åka:)

KRAM PÅ ER ALLA!!

Frågestund

FRÅGESTUND

Nu har ni lördag och söndag på er, ställ alla frågor ni kan komma på, frågestunden avslutas klockan 20:00 på söndag.

Kram Lindis


Dagens händelser

Idag åker jag och Shiva ned till sommarhuset i Åsa för att fira min kära syster som fyller 21 år, det blir lite middag och trevligt med familj+ lite släkt.

Blir nog mycket Shiva träning idag också.

Vi hörs imorgon eller ikväll..

//Lindis och Shiva

GRATTISGRATTIS ÄLSKADE SYSTER PÅ FÖDELSEDAGEN!

//Lindis

Blodsockerkatastrof

Heej!

Igår blev det verkligen en katastrof dag med blodsockret, jag hade haft en rent strulig dag som gjort mig orolig och då bestämde jag och syrran oss för att köpa lite pizza och godis och se en film för att bara göra något mysigt ihop. När jag sett på halva filmen mäter jag blodsockret, 26.8, tar insulin och vatten, sedan tar jag ett nytt blodsocker 45 minuter senare, då står det HI. Jag blir jättenervös men försöker att behålla lugnet, jag och syrran tar en långpromenad med Shiva och jag tar ett stort glas vatten och ännu mer insulin..

Efter promenaden fortfarande HI, timmarna fortsätter med HI, HI, HI. Nu börjar jag verkligen inse att något är fel ( det har ju liksom säkert gått 2-3 timmar med bara HI värden), jag bestämmer mig för att byta nål. Här va problemet, när jag drog bort den gammla nålen kommer det blod och det är ju tecken på atty insulinet har svårt att komma fram, byter nål och tar 2 enheter, blodsockret börjar sjunka med en gång...

Problematiken blev ju också att klockan var ju liksom 24:00 och det enda jag ville vara att sova men det vågar man ju inte göra, tänk om det andra insulinet från den gammla nålen skulle ta effekt och då skulle jag ju liksom typ ha 50 enheters effekt, shiiit!! jag och syrran sätter på Sällskapsresan så jag skall försöka hålla mig vaken och hon sätter även sin mobil så den skall ringa varje halvtimma. Jag somar som en stock och försöker bara hitta lugnet, att vara nervös i en sån här situation är ju inte den ultimata situationen...När jag vaknar ligger jag på 17 och då är klockan drygt halv 2, jag väljer att gå upp till min säng och där ligger blodsockret på 13, jag surfar lite på laptoppen men sen orkar jag inte hålla mig vaken längre och somnar för natten. Det gick ju bra dock vaknade jag ganska lågt men men...


Jäklar vad den här sjukdomen tröttar ut en..


Gårdagen blev från början helt katastrofal och jag mådde inte bra alls pga olika omständigheter sen blev dagen jättemysig, Rickard och jag umgicks en stund och sedan skjuttsade han rungt mig och Helena till pizzerian och HEMMAKVÄLL, sen blev det systersmys för hela slanten, bara hon och jag.

Kram på er alla!!


Kampen mot det höga blodsockret

Start på 16.2 lovley,NOOOT!!

Uppföljning kommer om en hundpromenad på 35 minuter 2 enheter insulin och ett stort glas vatten...

//Linda

Efter hundpromenad på 55 minuter, 2 stora glas vatten och 2 enheter insulin gick jag bara ned till 12.8, jävla skit! det var inte mitt mål direkt..

Återgärd just nu: 2 enheter till, ett till glas vatten och lugn, kanske blev jag lite speedad utav promenaden denna gången??

//Linda

gääääääääääsp

Neeeeeeeeej skolan kallar och jag är JÄTTE trött, snälla dra tillbaka klockan en timma eller två...

Äntligen i säng!

Idag fick jag sovmorgon, ända till klockan 09:00 sov jag och Shiva, superhärligt!

Skolan idag bjöd på tvålektioner, religion B och engelska C, engelska C kursen har jag redan klarat så det kändes lite onödigt men men..

Hann också med en fika idag på Karma med två underbara flickor ifrån klassen,supermysigt!

HAr skickat ut inbjudningskorten till studenten idag, undra om alla kan komma, har redan fått två återbud, en hade tenta och en annan skulle på sin brors student och det får man ju ta som godkända avbokningar, eller vad säger ni?haha..

Kram och godnatt!

//Lindis

Dagen idag ...

Hej hej!

Dagen idag blev tidig, 07:05 stod jag och väntade på bussen som skulle ta mig mot Kungälvs nordiska folkhögskola där jag skulle på intervju idag för teckenspråkstolk programet.

Det har varit en jättespännande och rolig dag, dagen började med att vi fick skriva högskoleprovets svenska del och svara på allmänbildnings prov, det var faktiskt ganska svårt, eller jaa man fick liksom lite brainfreese av den, jaa vad vet jag..Vi har också fått haft teckenspråkslektioner och det var jätteroligt, gud vad spännande. Tänk er en lektion där folk pratar för fullt men det är ändå HELT TYST, jag är fashinerad!

På intervjun fick jag frågan om vad mina kompisar skulle beskriva en positiv och en negativ sida av mig, vad skulle dem säga då, jag svarade:

Positiv: Att jag har en stark social kompetens

Negativ: Att jag har svårt för att säga nej.

Intervjun känndes helt ok, dock känner man ju alltid efteråt att man kunde gjort lite bättre ifrån sig, men besked kommer nästa vecka om man kommer in eller inte, det var 62 sökande men det finns bara 25 platser, jag vet inte riktigt vad jag vill, jag vill ha ett yrke som passar mig,passar jag som teckenspråkstolk??Vad vet jag?

Jag frågade även hur dem ställde sig till att jag ville ha med min blivande signal och service hund = Shiva, det var hon i början inte alls positiv till eftersom det finns folk med allergier och så, men då sa jag att det inte känns bra för mig att bli utestängd från samhället pga min sjukdom heller (ALL RESPEKT TILL ALLERGIKER), Shiva kommer ju vara min räddning många många gånger, då ändrade hon sig och sa att hon genast skulle kolla upp det. Vet inte hur det går att lösa med service hund och allergiker?? tänk om jag har en sådan tur att det inte finns några hyper allergiker!!!

Efter dagen på skolan hämtade Rickard mig och så gick vi och åt tillsamans, sedan skjutsade han mig till centralen, när jag märkte hur tight trafiken var och att Rickard skulle hem också så sa jag att jag kunde gå av och ta bussen resten utav vägen så han skulle kunna komma hem också, dock var jag lite nervös eftersom jag inte känner till göteborg så bra, vilken buss skall jag ta?tänk om jag tar fel buss? hur mycket kostar det att åka?kommer jag hinna med pendeln?? you name it.. Rickard frågar om någonting är fel och då svarar jag att jag är lite nervös för att jag inte skall hitta, Rickard säger att det är något annat som är fel, då märker jag av att mitt blodsocker har gått i taket, mäter mig och det ligger på 22.2. När jag satte mig i bilen låg jag på 7.9, alltså ett helt ok värde, så det måste varit min nervositet som sköt upp blodsockret så enormt, tänk att man inte ens kan få vara lite nervös ifred för den där nedrans diabetesen...Rickard ville inte att jag skulle ta bussen sen så han skjutsade mig hela vägen, tack älskling!

Blodsocker nu: 14.4

Nu är klockan mycket och jag skall sova:)

Kram L

grrrrrrrrrr

Skolan är svår och jävlig,orkar inte plugga mer nu.


För att lugna ned mig tar jag hundarna på en mysig kvällspromenad.

Uch vad förbannad jag är!

//Lindis

P.s blodsocker på 17

Barngruppen <3

Idag har jag haft min underbara barngrupp, det var jättemysigt som vanligt. Jag fick också till min hjälp AnnaLisa och Leo det var ett jättemysigt sällskap att ha med och till jättebra hjälp var dem också.

På schemat för barngruppen stod det tipspromenad, det var roligt och det klarade barnen galant! Frågorna var väldigt blandade allt ifråm, "Vad är det för speciellt med Lindas hund?", " Vad heter barngruppens gosedjur som också har diabetes?" till " I vilket land har Linda precis varit i?"

Dem var så söta och efteråt hade vi prisutdelning, alla barnen fick varsitt litet minispel.

Nu är nästa barngrupp om tvåveckor och det kommer vara min sista barngrupp, jag vill så gärna att någon tar över barngruppen så att den får leva vidare, vet ni någon tjej eller kille med diabetes som bor i närheten utav Vallda som skulle vara intresserad?

Kram på er alla!

Resan med diabetes

Hej!

Tänkte skriva lite om resan med diabetesen.

Resan gick ju jättebra och jag råkade inte ut för några större katastrofer med diabetesen, givetvis var det en extra sak att tänka på. När vi skulle ut på studieresor kunde inte jag bara fundera över om jag fått med mig solkrämen och vattenflaskan. Jag var tvungen att fundera över om pumpen hade tillräckligt med batterier, att pumpen hade tillräckligt med insulin och att jag hade blodsockerstickor så det skulle räcka över hela dagen mm. Det gick ju bra och givetvis skulle jag klarat mig utan blodsockertagningar men det hade tagit bort den där tryggheten i mig och den behövde jag för att kunna slappna av. 

Druvsockret blev min bästa vän där nere, ibland så låg blodsockret toklågt och jag kunde försöka ta tre fyra tabletter innan någonting hände. Så det är en stark rekomendation till er som skall ut och resa, snåla aldrig med druvsockertabletter när ni packar inför resan, det är behövligt och för mig gick det ju åt otroligt mycket mer tabletter innan blodsockret stabiliserade sig. Hemma kan det räcka med en och en halv om jag ligger på 3.5, nu behövde jag åtminstånde 3 stycken för att häva den känningen. 

En natt när vi akulle gå och lägga oss hittade jag inte blodsockermätaren och paniken som var inne i min kropp hade inga gränser, utåt visade jag inte så mycket eftersom folk ofta blir ganska stressade om jag säger att någonting inte är som det brukar vara med diabetesen, jag letade och letade men kunde inte finna den någonstans. Tillslut fick jag ju gå och lägga mig utan blodsockerkoll, snacka om att jag var ybernervös och tankarna på vad blodsockret låg på och vad som kunde hända om jag var för låg var hemska, men jag tog en festis och en dextrosol innan jag gick och la mig eftersom jag hellre ville vara hög än låg och sen la jag mig för att sova. Nästa morgon märkte jag att blodsockret var högt ((säkert 16-18), men för att kunna sova var jag tvungen att äta något eftersom jag inte hade någon aning om vad blodsockret låg på. Efter mycket letande hittade jag ju blodsockermätaren i vårat studierum,tack godegud! så hade jag fått göra om resan hade jag haft med mig en reserv blodsockermätare.

Innan resan lånade jag ut Ragnar Hanås bok till en utav lärarna och gav henne lite instruktioner på ett papper, det var en otrolig trygghet för mig att hon visste vad det handlade om ifall ifall..Ingen utav mina vänner där nere visste så mycket. Jag fick helt enkelt inte ihop det med att sätta mig ner och prata med dem om det, det ångrar jag för det hade kunat vara livsviktigt. Alltså mitt tips är att man alltid har en eller några kompisar som vet exakt vad man skall göra vid låga värden, grund filosofin jag lärde ut till alla var att det aldrig är fel att ge mig något med socker ifall jag är dålig, skulle jag vara medvetslös, ring 112. 

Det var lite småtips ifrån min resa:)

 

flams

Hej kära bloggläsare..

Det känns väldigt konstigt att vara tillbaka in the reality igen, men men någon gång måste man ju ta tag i det..Det är inte alls många dagar kvar till  studenten.

Imorgon händer något spännande, jag skall på mitt första studiebesök på en skola efter studenten, teckenspråkstolk linjen på Kungälvsnordiskafolkhögskola i Kungälv, men då måste jag flytta och matcha in det så att jag får ha med mig Shiva. Hoppas det går för den skolan och programet känns väldigt rätt för mig.

Sen jag kom hem i torsdags har det hänt en del, i torsdags var det ju valborg så då gick vi ut några stycken, vi hade förfest i min brorsas lägenhet. Dock var det vissa som barta kom på förfesten men det var ju kul att dem kom överhuvudtaget:) Det blev en lyckad kväll, dock var kvällen utan blodsockermätare,fy skäms Linda!! Men jag hade ju AnnaLisa med mig ifall ifall jag skulle behöva ta, men det gick bra, jag kunde slappna av (NÄSTAN) och när jag och Rickard kom hem vid 3 tiden på natten tog jag blodsocker och låg på 22.2, no good noo good. Men jag tog 1 enhet insulin, fegt jag vet men jag vågade inte chansa och så ställde vi klockan på 04:00 så jag kunde ta en extra koll. När jag vaknade låg jag på 7.2, kanon värde! Fråga mig inte hur det gick till för det vet jag inte själv.

Fredagen blev görmysig, vi vaknade, tog en promenad med Shiva och sedan kollade vi på lite vänner ända tills vi åkte ned till Åsa där vi hade en mysig tid med familjen. Fick veta att jag skulle mental testa Shiva kl 08:00 på lördagen så vi åkt ehem till Rickard på kvällen för  att spendera natten där.

Mentaltestet gick jättebra och ni skall få se en massa bilder så fort jag lagt över dem på datorn...

Kram på er alla!

Låga Linda VS pojkvännen Rickard

Pojkvännen Rickards komentar till en låg och frustrerad Linda:

- Ta ett glas juice så du blir som folk igen Linda.

Linda svarar:

- grrrr...neeej jag behöver ingen juice, det fattar du väll själv??????

Rickard svarar åter:
Neej jag är nog lite trög, men ta ett juice ändå älskling.

Linda svaar:
- Okej och klunkar juicen...

hahaha vad arg och frustrerad man kan vara när man är låg, jag vet bättre än alla när jag är låg och kan flänga ur mig en massa dumma komentarer, tur att man har ett fast förhållande hahahaha...

Kram på er alla!


RSS 2.0