<3

Every day is an opportunity to make a new happy endingNålstick

Stickrädsla och diabetes är ju ingen rolig kombination och jag har fortfarande inte lärt mig acceptera sticken fullt ut, jag får en rysning i kroppen varje gång innan lantus tagningen men jag vet att den är nödvändig och kan därav "tvinga" mig själv att ta den. Lika lätt var det ju inte när jag var liten att acceptera faktum att sprutan är ett nödvändigt ont och måste tas, jag har förstått att problemet är stort i många barnfamiljer med diabetes och jag har även själv varit i några familjer och hjälpt till med "nål rädslan".

Jag tror det är viktigt för barnet att se någon som är äldre med diabetes som faktiskt gör precis samma sak och gör det utan att blinka, det peppar och man vill vara lika "duktig"/"häftig". Jag hade min storebror som idol inte för att han är diabetiker men han var den enda som fick sticka mig ett tag. Och då skall ni veta hur spruträdd min bror var när han var liten ändå hade jag sådant förtroende att han fick sticka mig, mamma fick ju det inte ett tag och ändå är hon sjuksköterska hehe..

Motivation tror jag också på, för varje stick få rman en guldstjärna i en klisterbok och när man uppnått 5 stycken gör man något roligt. Men ALDRIG ta bort klistermärken om man vägrar och får panik, då skapar man en ond cirkel oc pekar ut barnet som dåligt för man inte klarar av sticket och så skall det ju inte vara, inget negativt alls inom sticket.

Emla och låt det vrka i 25-30 minuter och gör något spännande av det, kalla det för trollerisalva. och gör det till en lek, barnet får inte titta och skall gissa när det är färdigt.

Det är trots allt en nål och gör ont att sticka så ha tålamod tålamod ha inte bråttom eller var för stressade när nålbytet skall äga rum, då blir det absolut fel. Det skall vara lugnt och harmoniskt ingen hets. Ibland kanske man glömmer av att barn med diabetes är barn också och inte bara diabetes barn. Ett liv med sprutor är inte roligt men det går att leva med och man får försöka göra det bästa man kan utav situationen man hamnat i.

kram
hej

skön jobb dag idag bara 7-12, gött :-)

Vädret är ju dock inte det roligaste, väldigt svårt att aktivera Shiva eftersom vi inte kan vara ute. Men men hon behöver lära sig att ha "slappis" dag också.

Ikväll kommer "Lysestrands ledarna" (ungdoms ledarna som är på familje diabetes lägrerna) hit. Vi skall ha lite grillning (om vädret tillåter), lite spel och tjöt. Blir nog trevligt.

Blodsockret har varit katastrofalt inatt vilket slog ut sömnen ingen rolig kombination, därför skall jag passa på o vila nu.

Kram på er

Diabetiker kan också!

Hej :-)

Här är min nya idol, Daniel är diabetiker och lever verkligen upp till ungdiabetes motto "it´s up to you dont limit your self". sådana personer beundrar jag starkt!

Jag själv trodde det var omöjligt att göra en sådan stor och ansträngande grej men icke sa nicke, det går Daniel gjorde ju det!

Ni kan läsa mer på ungdiabetes hemsida om Daniel och hans cyckling!

Kram LindaDaniel Larsson har cyklat genom Europa

 

Under sommaren har Daniel Larsson vid Fridastatyn i Vänersborg.Kontinentcyklisten Daniel Larsson cyklat över den europeiska kontinenten. Via sin hemsida har Daniel samlat in pengar till Ung Diabetes Ride.

På bilden ser ni Daniel då han nådde sitt "mål" - Frida statyn i Vänersborg den 5:e juli.

Text från ungdiabetes.se


jobbigt..

uch igår kväll bara sprutade tårarna och jag orkade verkligen inte ha diabetes. Blodsockret hade ju krånglat i princip hela dagen och mina misstankar blev ju att insulinet var dåligt, jag fick cyckla mellan olika apotek för att äntligen få nytt insulin.

Väl hemma börjar saker och ting ordna upp sig och jag kunde börja slappna av (trodde jag!), lågt blodsocker varvades med högt blodsocker och jag fick ingen ordning.

Vi åkte ner till sommarhuset och jag började ännu en gång slappna av och vi njöt av en trevligt middag ihop. Hemma så tog jag lantus som gjorde tok ont. Fattar inte varför det gör så himla ont med lantus. Fick i alla fall i mig det och la mig i sängen då jag kollade ett värde då låg jag på 5.2 fantastiskt. Men lite lågt att somna på kanske så jag tog ett värde 15 minuter senare, värdet går neråt och jag kommer inte kunna somna på detta dumma värde så tårarna sprutar, Rickard kramar,tröstar och frågar om vad som skall hjälpas.

Han skall upp 05:00 för att hinna till jobbet och jag börjar ju klokan 14:00 så går upp själv, inte fan skall han behöva offra sömntimmar för den här jäkla sjukdomens skull. Jag sitter mitt i natten, äter kvällsmat, dricker oboy och tittar på en rolig film.

Shiva sitter tätt tätt intill mig och värmer mina fötter, Shiva tjänstgör som nattligt sällskap. Tack gumman <3


uch ibland blir jag så arg på sjukdomen så jag vet inte vad jag skall ta mig till men då är det bäst att bara andas och göra något som får läpparna att dras uppåt..


lat promenad

Promenaden idag var ju lyckad, jag skulle vara lite smart och lat så jag drog på mig mjukisbyxor och gick ut i nattlinnet. Skulle ju ändå bara gå i skogen tänkte jag. Väl under promenaden så hittar jag en ny stig som jag och Shiva utforskade och tro inte att jag hamnade mitt i ett bostadsområde långt hemifrån. Jag fick vackert traska hem mitt i bostadsområdet i nattlinne.

Jaja det var en upplevelse det med så går det när man är för bekväm och lat, kan ju lova att folk stirrade haha..

Stor Kram


Mysig sommar kväll

När Rickard kom hem ifrån jobbet idag så packade vi in oss själva och Shiva i bilen och åkte ner till mamma och pappas sommarställe i Åsa. Där grillade vi tillsamans och hade en mycket mysig kväll.

Blodsocker idag har inte varit helt ok, misstänker att insulinets verkan är nedsatt utav att pennorna blivit för varma, har hämtat ut nya på apoteket. Som tur är fanns allt inne. Mycket att tänka på :-)

Kanske skulle man köpa ett frio foderal? Någon som har koll på hur dem fungerar och hur man beställer dom?
Kram på er

otäck känning

Vaknade upp av en otäck känning imorse, var ju bara jag och Shiva hemma och huvudet kändes som en vattenmelon och jag ville bara somna om. Men mitt undermedvetna vägrade låta mig somna (tack!). Shiva började slicka på mina händer för att uppmärksamma det låga blodsockret och jag sprang upp för lite oboy och digestive.

Det är helt otroligt vad låga värden spökar för mig just nu, tror det beror på vädret. Värderna hoppar mycket för mig i dessa varma tider och jag kräver otroligt mycket mindre insulin.

Mitt nästa projekt med Shiva skall bli att lära henne hämta dextrosol.

Kram på er!


intressant länk

intressant länk:

http://svtplay.se/v/2077921/dataspel_lar_diabetiker

En helg fylld med kärlek

Heej :-)

Nu var det längesedan vi hördes men livet har verkligen gått i 110 och det har hänt många spännande saker!

I torsdags så förlovade jag mig med den mest underbara killen på jorden, allt var så fint och perfekt, lyckan är total.

Fredagen spenderade jag dagen på jobbet och på kvällen hade jag och Rickard förlovningsmiddag för våra två släkter, det var jättetrevligt och jag bara mådde under hela middagen.

Lördagen började med att jag och Shiva åkte till Slottskogen för att träna SOS-hundarna och träna lite. Vi fick till bra träning och för Shivas del bra med miljöträningen på slottskogen.

På lördagkväll var det fest här för Rickards 20 årsdag och våran förlovning med vänner också en mycket trevlig tillställning, nu ligger alla här och sover utan jag :-)

Idag skall vi bara njuta av våran helg för den har helt enkelt varit perfekt!!


Med kärlek

Linda


Jag och Rickard på förlovningsmiddagen


Presentöppning :-)


Jag, Rickard och Shiva


Shiva i slottskogen, ivrigt väntande på sina sos-vänner :-)


Shiva och jag gör en inkallning


Vi fikar i gräset, jag med en trött Shiva i knäet :-)

Bra blodsocker

Vaknade upp på 14.7 i blodsocker, tog en timmes promenad och när jag kom tillbaka landade jag på 10.4

Motion = superbra!!

Njuter ännu!!

Ååå igår var det så mysigt så jag njuter ännu, på morgonen så var jag,Rickard, Shiva och två utav Rickards kompisar och köpte en säng (Jättefin!!!), och efter det bar det av till sommarhuset i Åsa för att fira brorsan som fyllde 24 år.

Åsa som är vårat lantställe är sveriges mysigaste plats tror jag allt, där anlände hans gäster och det blev grillning, fika, härlig promenad på bergen som avslutades med bad även för Shiva som simmade som en fisk i vattnet hihihi..

På kvällen blev det krabbfiske vid klipporna sen åkte jag, Rickard och Shiva hemåt och nu ligger jag här och väntar på att dom skall vakna så vi kan sätta igång med allt fix för idag!låg,stress och Shiva

Vaknade imorse utav att Shiva gnydde och låg väldigt tätt intill mig, jag låg och drömde och förstod inte så mycket eftersom blodsockret låg på 2.4, tacksam för att Shiva väckte mig men hade svårt att ta mig till köket eftersom allt bara snurrade. Givetvis var ingen hemma också (min vanliga otur hehe). Men kom i alla fall tillsist ut i köket och fick i mig lite mjölk som fick mig att vakna till lite.

Är det någon som känner igen det att man blir total stressad när man ligger lågt? får för sig att allt måste göras och det NUUUUU!

Men nu känns det i alla fall mycket bättre och Shiva har fått en ordentlig morgonpromenad och lek som belöning för gott jobb imorse!

Kram på er alla!


Kommunikation

Kommunikation = nödvändigt

Kommunikation tror jag är A och O för att få en vardag att fungera, du behöver kommunicera hela tiden för att ta dig fram i livet. Jag tror att en människa som inte kan kommunicera utan bara skriker, gapar och svär inte kommer lyckas på samma sätt som en människa som tar reda på problemet, funderar hur man kan lösa det, ger förslag och sedan löser det.

Vet ni vad jag också tror är viktigt? Att man skall kunna "sänka sig" och faktiskt be om ursäkt om man känner att man gått över gränsen och sårat någon, det är så lätt att säga förlåt och det betyder så mycket för den personen. Förklara hur du känner, tyst kommunikation är det värsta jag vet!

Jag tror inte man kommer någon vart genom att skrika sig fram, grabba åt sig och tänka "jag", jag tror vi måste tänka "vi".

Lite tankar från mig

När inneboenden bråkar

På lägret berättade Nora som också var ledare på lägret att hennes läkare bryukade kalla diabetesen för "Inneboenden", jag tycker det var ett så bra uttryck för diabetes så det är inte sant.

Inneboende betyder ju faktiskt att den kommer flytta ut en dag, eller i varje fall flytta lite längre bort alltså nyare bättre saker. Jag tänker bara på hur blodsockermätarna såg ut för 15 årsedan när jag fick diabetes och hur dom ser ut idag, jag lovar er det är sjukt stor skillnad!

Jag gillar uttrycket "inneboende" för diabetes.


fluminlägg men men...

Hej hej :-)

Idag har det varit jobb dag för min del 7-15, mamma och Rickard har hjälpt mig att passa Shiva, tack tack!

Här hemma har det jobbats för fullt med lägenheten och den börjar faktiskt bli klar, känns hur skönt som helst!

Nu vill jag starta mitt och Rickards egna liv <3

Kram

senaste facebook uppdatering

haha se min senaste facebook uppdatering, ibland är man nog lite översittare :-):


Linda Barknertz

Linda Barknertz Äääntligen hemma, så skönt att inte tuffa tåget på ett tåg nu. åkte taxi sista biten och jag berättade att jag varit på diabetesläger och började förklara mycket nogrant vad diabetes är, då säger han jo diabetes det är väll när bukspotkörteln inte producerar hormonet insulin. HAHA, varför tror jag att alla "icke diabet...iker" är idioter som inte kan något om kroppen?? Hatten av för taci chaffören helt enkelt=)


Hemma från UngDiabetes tonnårsläger 2010

Hej!

Nu är jag hemma från fyra fantastiska dagar med UngDiabetes lägerdeltagare på lägergården Boda Borg i Torpshammar. Vi har haft det så roligt!

Dagarna har varit fyllda med aktiviteter, vi har hunnit med att utföra uppdragen på Boda borg huset (det var som fångarna på fortet, att man springer in i rum, utför uppgifter och en röd lampma lyser om man misslyckas och en grön om man klarat sig och kan gå vidare), spelat paintboll ( jag fick sånt jädra adrenalin påslag så fick springa av planen med ett skakande värde på 1.8 men efter 6 dextrosol var det back in buisness och ut på banan igen, åkt bananbåt efter motorbåt,diskussionstunder, kubbturnering, spökvandring på fröken blombergsvind, lekar och många nya kontakter har skapats.

Lägret har varit det bästa hitils och det känns så bra att ha fått möjligheten att träffa andra med diabetes, stötta andra med diabetes, peppa andra med diabetes, ha roligt med andra som också måste ta blodsocker och insulin för att klara av dagarna och ja jag mår helt enkelt otroligt bra utav diabetiker, ni är ju lika söta som mig helt enkelt hihi.

Många utav deltagarna sa att dom kommer hem med ett starkt självförtroende, lärdom och nya idér hur man kan styra upp sin diabetes ännu lättare.

På utvärderingen skulle man berätta vad man hade lärt sig och jag kan ju berätta vad jag sa, jag har lärt mig att alltid kontrolera mitt blodsocker innan en fysisk aktivitet för att få det bästa resultat. Jag var ju för ett tag tvungen att lämna paintboll banan för att blodsockret blev på tok för lågt men det hade jag ju inte behövt om jag bara kontrollerat sockret + kompenserat det med mat. Förstår ni?

Varma Kramar från

En otroligt glad Linda som varit ledare/arrangör på ett mycket lyckat diabetesläger

RSS 2.0