hmm...

Hej hej!

Blodsockret är en katastrof, huset är ostädat och jag har en fruktansvärd migrän!!Låter det inte helt underbart??

(L)

Hej och hå!

Värmen håller i sig här i Sverige, man skall inte klaga men lite regn hade inte varit fel haha..blodsockret ligger frotfarande lågt och jag har köpt hem MER festisar för att dämpa känningarna snabbt...

Jag försöker av hela mitt hjärta att ta körkort men teorin är sjukligt svår, när knappt Rickard kan hjälpa mig då känns det svårt:S Men jag är ganska nära nu i alla fall, har tänkt boka privat så jag får en press på mig att plugga järnet av mig, måste nästan ha körkortet till augusti, ni som har tagit körkort?hur lyckades ni????

Idag skall jag gå en långpromenad med Ansa och alla hundar sedan blir det körkorts teori!


Tänker på dig en massa Tea!!!

Kram Linda

Film och mys

Hej hej!

Efter lite fix och trixs hemma så kom jag på att jag ville bjuda över Ansa på middag så det gjorde jag, jag bjöd på fläskkaré och bakadpotatis, sedan åkte vi ner till coop och köpte lite godis och filmmys och sedan tittade vi på "I hennes skor", riktig mysig tjej film!

När Ansa åkte hem stod jag utanför och pratade med min underbart trevliga granne och sedan gick jag och hundarna på en liten kvällspromenad och nu sitter jag här med Shiva och willma sovande på varsinn sida av mig thihih...

//Linda

Intresserad..

http://www1.accu-chek.se/microsites/combo/index.html?utm_source=EuroAds&utm_medium=Combo%252BBanner&utm_campaign=Combo%252BBanner%2520june

Vad tror ni?? Jag tytcker den verkar ganska ball och skall prata med min diabetessjuksköterska om det på torsdag..

Kram Lindis

Att berätta..

Jag tänkte ta upp ett tabuämne som man aldrig egentligen pratar om, att berätta att man har diabetes. Varför tvekar man egentligen??

Jag själv är ibland rädd att berätta för folk om min diabetes eftersom man inte vet hur folk skall reagera, kommer folk sluta bjuda på fika?bli lite mer observanta när vi umgås?? jaa vad vet jag alla konstiga tankar som svävar runt i huvudet...På mitt sommararbete så fick mina kollegor veta det igår och jag gjorde det med lite taktik, tog helt enkelt upp blodsockermätaren i fika rummet och tog ett blodsocker, innan jag tog så sa jag "Tycker ni det är otäckt får ni säga till, det är bara en blodsockermätare", alla tog det bra och ingen sa något olämpligt. Dem var bara nyfikna! och då berättade jag även om Shiva min blivande diabeteshund!

En som jag jobbar mycket med sa med lite försiktig ton om det inte var "farligt" med tanke på att jag skulle få diabeteshund och hade insulinpump, jag svarade med glad min att jag har ju min insulinpump som injektserar insulin vid bestämda tider, äter när jag behöver och tar blodsocker men visst är vissa dagar helstruliga och inte fungerar men det  får jag ha koll på. Jag vill inte göra en enkel sak om diabetes och inte göra en svår sak. Det är ett konstigt dilemma.

Mitt råd till er är i alla fall att försöka vara öppna med diabetesen, annars så blir det konstigt och folk börjar undra.

"Låt inte diabetesen bestämma över dig, du bestämmer över diabetesen"

Vuxen poäng till Linda!

Japps, Nu har jag fixat mig ett vuxenpoäng har varit och registrerat mig på arbetsförmedlingen, allt gick väldigt snabbt och jag hann inte fråga så mycket men skall på informationsmöte kl 14:00 på fredag så får nog svar på en del utav mina frågor då.

Min önskelista på arbeten är:
1. Förskola
2. Assistent i en skola
3. Hunddagis

Hundarna är helt utmattade utav värmen, inte ens Shiva är speciellt aktiv och det är ovanligt haha!

HAr varit och hämtat en massa reskataloger också för jag och mamma pratar om att åka bort någonstans i September, kanske får vi med oss Helena också??

Hej!

Hejsan hejsan!

Idag är det måndag och jag är ledig, wihooo! Jag började dagen med en riktig slappisdag åt frukost framför tv:n, sedan tog jag ut Shiva och Willma på en långpromenad i skogen, mysigt men mycket mycket VARMT. Blodsockret håller sig lågt som vanligt.

Har fått många anmälningar till ungdiabeteslägret, kul att det är många intresserade, den 3:e juli är sista anmälningsdag och då får jag göra den roliga uppgiften att ringa runt till dem som har kommit med, det är sååå roligt när folk blir så glada.

Idag skall jag göra något som man verkligen får vuxenpoäng av, jag skall till arbetsförmedlingen och skriva in mig som arbetssökande, spännande, undra om det ger mig något arbete.

Sökte jobb på ännu ett hunddagis idag som hade inriktning rehablitering för människor, fick svar att dem inte behövde personal, men men nu har jag i alla fall sökt.

Börjar sakna mina familjemedlemar, önskar att en efter en börjar droppa in här hemma nu, men men mamma och pappa kommer ju på torsdag i alla fall.

Kram på er vi hörs!

a
Hej hej!

Bion var jätterolig, rekomenderar verkligen er att se den om ni vill asgarva er igenom en helfilm hahahaha..Det var kul att träffa lite vänner också=). Vi såg Baksmällan!

Nu har Rickard åkt hem det känns jättetråkigt men men jag har ju alltid Shiva och Willma här=).

28/6-09

Halleli hallilå:)

Igår var det en trevlig kväll hemma hos Susann, jag själv hade legat lågt i blodsocker hela dagen så jag var lite försiktig och tog det väldigt lugnt igår. Men det var trevligt att bara gå dit och träffa lite folk och så.

Blodsockret är lågt mycket, jag tror det är värmen som gör det.

Idag började jag jobba redan klockan 07:00 så det var tidig uppstigning, men dagen gick väldigt fort och till slut var klockan slagen och Rickard kom och hämtade mig, för att mina kollegor skulle veta att jag har diabetes så tog jag blodsocker i personalrummet och det var ingen som reagerade konstigt, jag berättade också om Shiva och diabetesutbildningen hon skall gå, dem var jättenyfikna det var roligt, Nu blir det litte slapptid framför tv:n, promenad med hundarna, laga mat, äta mat och gå på bio med kompisgänget, ybermysigt!

Kram kram

Hej och hå!

Hejsan hejsan!

igår blev det jättemysigt när Rickard kom, vi åt sen middag ihop, Lasange. och sedan hade vi en massa mys och FRIENDS på. Älskar sådana dagar!

Idag började vi med att besiktiga Rickard och Emils husvagn på bilprovningen, den gick igenom som tur va! Sedan gick vi hem och åt frukost för att sedan ta ut hundarna på en långpromenad i skogen, jättemysigt!

Efter det bar det av till Kungsmässan för att köpa lite linnen till Rickard, min kära pojkvän vägrar att ha något annat än sina jeans även ifall solen strålar så lite linnen fick jag övertalat honom att köpa i alla fall haha!

Nu sitter vi här och skall börja med körkortsteorin, jag SKALL bli färdig idag med testerna, jag skall ha körkortet inom en väldigt snar framtid!!

Ikväll blir det inflyttningsfest hos Susann,skoj!!

Kram på er alla!

Vänskap <3

Vänskap är så himla viktigt, det är såå viktigt att man visar att man är en riktig vän i vått och torrt, det är så lätt att man tar vänner för givet om man tänker att "Jag pratar ju ändå med h*n så ofta så det gör inget att jag inte pratar med personen nu. Det är så viktigt att en riktig vänn är noga med att bjuda in  ALLA när det är något, du skall visa respekt och hänsyn, inte ta vännen för givet, då tröttnar nog snart vännen på att vara vän!

 

Playan med flickorna:)

Hej hej!

Idag låg jag på tio när jag vaknade, skall försöka att ligga på 5 eller 7, men fattar inte riktigt hur jag skall lyckas eftersom jag känner mig ganska låg när jag ligger på 5, kanske skall pina mig själv lite? För egentligen skall man ju absolut klara ett värde på 5.

När jag fått i mig lite frukost så tog jag långpromenaden med hundarna, dem har det lyxigt mina små vovvar som alltid får börja sin dag med långpromenad i skogen, det gillar vi! När hundarna mår bra så mår jag bra:)

Sedan kom Ansa och hämtade mig, så mötte vi upp Emilia och gick till stranden, supermysig dag på stranden med sol och pratstund med två underbara tjejer som båda två har stora hjärtan <3. Jag satte nålen lite mer mot ryggen istället denna gången, tycker den är ivägen på magen, måste skaffa pumpklämma också fattar inte varför jag är så himla långsam med allt:S

Leo var också med på stranden föresten, supermysigt =)

Jag kanske kanske kanske har fått en aupair familj att vara i, undra om det blir något, det känns spännande och jätteroligt!

Foton

Jag bjuder på foton från idag:


Bilderna är alla ifrån idag, blandad lydnadsträning med en massa lek, man får passa på att vara ute mycket och umgås med hundarna när vädret tillåter och jobbet inte kallar hihi...


Hej!

Är det synd om mig?

Jag och AnnaLisa diskuterade en superviktig diabetesfråga igår, vi båda har alltid strävat efter mottot att det inte är synd om oss för att vi har diabetes och vi kan leva precis som vem som helst. Men alltså egentligen blir det lite fel, jag vill nog faktiskt inte påstå att jag lever som vem som helst på alla plan.  Hur många tonnåringar tänker sig för innan dem går ut? hur många tonåringar tvingar sig själv att äta frukost,l,unch,middag och kvällsmat för att inte bli låga i blodsockret och svimma av?? Sånt gör jag och många andra diabetiker..Varje dag.

Blodsocker på blodsocker, nålbyten, insulinsdoseringar,mat tider, läkartider, sjukskötersketider, skicka in läkarintyg för körkortet, läkarintyg för att få med sig sin livsavgörande medecin i tullen, ibland får man stå och dividera och försvara sin medecin vad man har med sig och varför.

Det höga blodsockret avskyr jag för det gör mig svag i huvudet och jag vill hela tiden kunna vara med, ha kontrollen, det kan jag inte vid ett högt blodsocker.

Ingenting blir lättare av att folk talar om för mig hur tacksam jag skall vara över att jag BARA har diabetes och att diabetes är en sådan HIMLA lätt sjukdom, ursäkta språket men hur FAAAAN vet du det????? Snälla tänkd ig för innan du påpekar det för en diabetiker, för det är ingen lätt vardag. Jag är grymt tacksam för allt jag får men jag är också skattebetalare precis som ni, jag har också rätt att få medecin om jag blir sjuk, lika mkt som du om du skulle bli sjuk? Erkänn att vi har tur som bor i ett sådant bra land.

Som sluttamp på detta inlägget vill jag säga att diabetes går att leva med, det ser ni ju på mina vardagsinlägg att jag träffar vänner, söker jobb, går ut med hunden, tränar, festar jaa ni vet..Men diabetes är ingen lätt sjukdom, den ställer ofta till det för mig, men jag löser det för denna jävla sjukdomen skall ALDRIG få bestämma över mig även ifall den kämpar för att göra mig ostabil i vardagen och det gör den jätteofta...Det är inte synd om mig, jag gör det bästa utav situationen men jag förtjänar inte att höra att jag har en lätt sjukdom....jämför aldrig någonsin sjukdomar...

Lite förvirrat debattinlägg men behövligt tror jag nog:)

Kram på er..

Min vanliga update!

Hej hej!

Tänkte ge en liten full info vad som har hänt och gjorts idag alltid roligt att titta tillbaka vad som har hänt i ens liv. Jag och Ansa somnade typ halv 4 på natten till Sällskapsresan på Mallorca båda somnade nog väldigt fort och hann inte se så mkt haha..Sedan väckte Shiva mig och tyckte att vi skulle gå ut vid nio tiden så det var bara att ta på sig och gå ut, så jag tog mina små voffsingar på en promenad i skogen. Sedan la jag mig och pratade med Ansa, hur härligt som helst och bara ligga inte ha en endaste tid att passa, gött som tusan!!

När jag och Ansa kvicknat till lite så  bestämde vi oss för att ta en långpromenad i skogen som vi avslutade med hundlek på ängen. Efter det bar det av till Kungsmässan då vi bestämde att det skulle inhandlas en kamera till mig och en mobil till Ansa. Efter mycket flams och trams fick vi en kamera till mig och en mobil till Ansa, för en gång skull är jag OTROLIGT stolt över mitt köp och fick inte ångest för att jag handlat så mkt, jag behövde ju faktiskt denna kameran, den kommer verkligen att användas, då är det ett bra köp!

Efter fika på mcdonalds cycklade jag hem till hundarna och umgicks med dem, lekte, tränade och gosade i massor. Efter ett tag så tog jag ut Shiva  själv för att träna fot med henne, det gick jättebra. Det går sååååå bra när jag är själv men så fort någon annan är med blir hon så sprallig, fattar inte detta..Men skall jobba stenhårt med detta så det kommer nog bli bra tillslut. Jag skall hålla på att träna,träna, träna och till slut så kan hon det utantill.

Efter det kom Henke hem en snabbbis från båten där han jobbar, kul med lite sällskap dock var han ganska trött och satte sig i bastun för att slappna av, då cycklade jag ner till coop och handlade lite saker som fattas här hemma, haha vanan att allt bara finns i kylen och att  man inte själv måste handla sitter fortfarande i så förvåningen va stor när jag insåg att jag måste handla mjölk, va? Finns inte det i kylen atomatiskt?:P hahaha...Snart kommer mamma och pappa hem, skall bli skönt att man får lite sällskap men det är en frihetskänsla att bo själv, skulle vilja göra det men vill ha en mer strukturerad vardag innan ex hur jag skall lösa allt med min älskade lilla Shiva, kan hon hänga med mig överallt??måste ordna upp en bra tillvaro för oss två:).

Hopp, detta var väll min dag i helhet:)

Kram och godnatt!

//Linda

Ny kamera och hundbus!

Hej hej!

Har varit på Kungsmässan med Ansa idag och handlat en kamera till mig, gissa vilken färg?? ROSA såklart hihi..Har blivit en massa hundbus nu när jag kom hem och nu skall jag ut och lydnadsträna Shiva, jätteskoj!!


Perfekt dag!

Hej hej!

Nu är klockan 03:00 och jag har precis bäddat för mig och Ansa i gillestugan, alltså dags att sova, somna till en film, supermys!

Jobbet gick helt ok, allt känns fortfarande fruktansvärt nytt dock känner jag mig säkrare och säkrare efter varje gång jag varit där. Jobbade i alla fall 16-21. Sedan så åkte jag hem och mötte Ansa så förberedde vi en supermysig tjejkväll och såg på film, tjatade en massa om allt och inget, kollade på folks facebookbilder och var allmänt sociala, myyys!Tjejkvällar med Ansa är sällsynta och mycket värdefulla för mig!

Nej nu skall jag sova, vi hörs imorgon!

Kram Lindis

trött lindis

Hej hej!

Nu är klockan kvart över två, jag är trött som en tok och sitter här och försöker tagga till så jag skall orka gå ut med hundarna, är det vädret som gör att man helst utav allt bara skulle vilja sitta och titta in i väggen idag?? Fatta vad mysigt om jag hade varit hemma hos Rickard och vi hade badat i sjön där uppe, men men...Mamma och pappa kommer hem snart då blir jag inte lika låst med båda hundarna.

Idag har jag hunnit med att plocka lite hemma, såg verkligen för jävligt ut men kom igång och fick ordning på diskbänken och så i alla fall, nu behöver jag inte skämmas ögonen ur mig när Ansa kommer på besök ikväll haha, men jag får nog skämmas lite för det är ju inte direkt yberstädat hemma hahaha...

Nu måste jag ta ut hundarna innan jag skall börja göra mig iordning för att cyckla till jobbet, jobbar till 9 sen blir det tjejkväll med Ansa,supermys!

Kram från en trött Lindis

P3-Star

Programmet jag har varit med i och pratat om min diabetes på P3 star kommer att sändas den 2:e Augusti kl 14:00, ni kommer väll att lyssna??

KRAMAR I MASSOR


Hej!

Hej och hå!

Har precis pratat med brorsan angående Shivas sår, det blödde och så ifrån det igår så jag var ganska orolig men han lugnade mig bra, snälla underbara beskyddande storebror!

En sak har jag i alla fall förstått det är HELT omöjligt att få ett arbete till hösten, det går helt enkelt inte. Jag har sökt som en galning alla möjliga tjänster men jag får inga.Ringde precis till vikariepoolen hos kommunen för förskola/grundskola men dem ville att jag skulle höra av mig i augusti när skolorna började, shit då får ja ju verkligen INGEN planering alls, blir stressad över det. Man kanske skulle kunna få vara kvar på äldreboendet, det som bekymrar mig är att dte är så mycket oregelbundna tider och det gör att man inte kan vara lika flexibel, jaa...Eller jag kanske behöver ett flexibelt arbete pga Shiva? Det bästa hade varit att få vara aupair hos en familj någonstans i Sverige men det verkar svårt att få det med.

Fick samtal ifrån kommunens ungdomsgrupp "Barbrobetalar" och dem kommer sponsra ujngdiabetesläger med 3500 kronor, blev jätteglad, varenda krona är ju jättevärdefull att få sponsrat, det tackar vi för. Det har kommit in ganska många anmälningar till lägret så det känns ju kul, anmälningsdatumet är inte slut än så det kommer nog komma in en hel del. Brukar vara så. Det tråkiga är när folk inte kommer med men det är ju tyvärr inte så mycket mer att göra än att söka nästa år igen.

För er som inte vet kommer ju lägret ha ett cirkus tema och vi kommer att lära oss en massa cirkus konster av cirkus cirkörs pedagoger, skall bli spännande! Om du vill anmäla dig kan du ladda hem ansökan på :www.ungdiabetes.se

Reporten Ida ringde igår också, hon ville ha en person som skulle kunna tänka sig prata om att ha en kronisk sjukdom i p3 star på fredag, skall försöka dra i lite trådar där...

Idag blir det att ta hand om mina underbara hundar, städa, skriva på boken, jobba med lägrena, jobba på äldreboendet (16-21) och sedan kommer Ansa hit för lite mys och tjatstund hihi, så det blir en lång dag idag. Har fixat så Shiva och willmas hundvakt kommer kl halv 6 och går ut med dem medens jag jobbar, bra va?

Kram Lindis

Låga Linda

haha låga Linda är uppe och velar, gick upp för att jag kände mig lite konstig i huvudet. Istället för att äta så börjar jag engagera mig i Shiva och klappa henne, När jag väl kommer igång och mäter blodsockret så ligger det på 2.1 och istället för att ta något vettigt ett glas mjölk eller så, så gör jag chockladboll smet...När jag ätit några skedar så kommer jag på att detta kanske inte är sådär överdrivet smart så då börjar det klarna att jag nog kanske skall bre mig en smörgås, ta ett glas mjölk? smart va?;) Så nu sitter jag här tio över ett och dricker oboy, har värmt en pirog som jag sitter och knaprar på samt en oäten chockladbolls smet....Så veligt det kan bli när blodsockret är lågt!!Nu kan jag skratta åt det men förut blev jag arg på mig själv och diabetesen men men, nu gäller det att ta nya tag!!

Får la va uppe ett tag för att se så det går upp...Skall bli så skönt när Shiva blir min diabeteshund så man får lite stöttning i dessa situationer, man är  så utsatt om man är ensam när man blir låg...

//Lindis

Update!

Hej hej!

Jobbet gick jättebra och det var mysigt att vara där trivs verkligen med det:).

Nu har jag suttit några timmar och slö kollat på Hells kitchen och samtidigt skrivit på boken, den kommer  handla om en mammas liv med dottern som får diabetes. Jag har ju en ganska stabil grund att stå på när jag skriver så det är roligt att nästan gå igenom sitt eget liv. Boken kommer ju givetvis inte bli färdig imorgon men kanske om två år?

Shivas energi går verkligen inte att beskriva i ord just nu, energin i henne sprudlar och jag får lite dåligt samvete över att hon har varit ensam 3.5 timme, men jag hade inget val, måste ju tjäna pengar tiill henne.

Nej nu skall jag gå ut med hundarna och sedan blir det storstädning utav köket:) Har ni några tips på hur man gör städning roligt??

Kram på er alla!

promenad, bok,jobb...

Hej hej!

Långpromenaden blev verkligen lång, vi stannade till på ängen och kastade lite pinnar innan vi gick hem. Mys!

Har börjat skriva på ett ukast till min bok, älskar när en idé blir verklighet. Men det kommer nog ta lång tid att få den färdigt, det skall bli ett roligt arbete i alla fall:)...

Nu skall jag göra mig iordning till jobbet,trött som tusan bara men det får va, blir ju lite extra pengar i kassan hihihi.

ojdå ni var jag sen.

Vi hörs ikväll:)

KRAM LINDA

HEJ OCH HÅ

BUSIGA LILLA SHIVA LIGGER ÄNTLIGEN NER EFTER EN MASSA BUS OCH STOJ I TRÄDGÅRDEN, SKALL FÖRSÖKA GÖRA HENNE ORDENTLIGT TRÖTT INNAN JAG BÖRJAR JOBBA KL 17:00 HIHI, SMART MATTE JAG ÄR VA??

NU BLIR DET LITE PYTT I PANNA TILL MIG INNAN DET BÄR AV PÅ LÅNGPROMENIX I SKOGEN HIHI...

KRAM PÅ ER ALLA


Körkortsteorin gör mig deppig...

Har suttit och läst,läst och läst, kommer ingen vart även ifall jag gör dem där internett testerna. Nu hade jag 41 poäng och det är inte godkänt, körkortet känns sååå långt borta...Svaren känns likadana, gaah typiskt vad jobbigt detta är..Någon som har några tips?


Har lekt med Shiva i värmen, det tar på krafterna hihi..Hon springer toksnabbt när man kastar något, vi har även övat fot, sitt-stanna kvar, vacker tass, loss, jaa allt för att ge henne lite hjärn gympa. Nu skall jag hitta en bra kurs att gå med henne för vi måste komma igång och träna mer proffsigt och med andra..

Kram Lindis


<<3Varje dag med dig är ett fantastiskt uppdrag och en stor möjlighet, älskar dig min lilla Shivis:)

<

(L)LINDA(L)

Hej och hå i det blå:)

Idag får jag rycka in och jobba klockan 17:10, har inte råd att tacka nej till pengar så det är bara att säga ja och se glad ut. Jag vet ju liksom inte hur hösten ser ut med jobb då är det bra att ha lite start kapital.

Vaknade av att lilla Shiva slickade mig i hela ansiktet, då känner man verkligen att det är någon som väntar på en, fantastisk känsla!

Nu skall jag och vovvarna gå ut på långpromenad och hitta någonstans att leka=)

Kram på er alla!!

FrågestundFRÅGESTUND, NI FRÅGAR JAG SVARAR!

Frågestuden tar slut tisdag kl 16:00

Kram L

Update!

Hej hej!

Jobbet gick jättebra, jobbade från kl 16-21, sedan åkte jag till hydro och köpte godis och sedan hem till voffsingarna:)Dem har haft hundvakt, fick sms att allt hade gått jättebra och hundarna verkade jaft kul för dem va ganska trötta. Imorgon efter den vardagliga långpromenaden skall jag ta ut Shiva på ett spår, det är kul!

Efter jobbet låg jag på 5.1, helt ok.

Skrev ut en aupair ansökan på betamed, hoppas någon nappar...Fick ett svar ganska snabbt, undra om det blir dem??

Hoppas allt är bra med er, här hemma sitter en trött Lindis med två trötta hundar på var sida hihi...

KRAM OCH GODNATT!

oj vilken långpromenad!

Kom precis ifrån en rikktig långpromenad med hundarna, vi tog först en lång runda i skogen sedan avslutade vi promenaden med lek på ängen,supermysigt!

Träffade våran granne på vägen hem han lärde mig ett knep så man kan sätta kopplet som en sele runt magen det gjorde att Shiva inte drog, smart! Han kollade även på Willmas öga och han sa att jag skulle va nogrann med att rengöra det med vatten och att det inte såg ut att vara någon fara, skönt!

Han frågade även om Shiva och hans hund kunde leka ihop någon dag, jättegärna sa jag. Blev glad, älskar när Shiva får chansen att leka ihop med andra hundar, jag skall nog knacka på deras dörr imorgon då jag är ledig.

Nu skall jag kolla på lite friends samtidigigt som jag skall få gjort lite ud arbete innan jag tar tag i köksarbetet åååååååå vad tråk:)

Kram Lindis

Hmm...återgärd?

Blodsocker på 5.7, sänkning på pumpen - 30 % och ett dextrosol så skall jag nog klara av denna promenaden.

Ganska ovanligt värde för mig efter frukost.

Update

Godmorgon bloggläsare!

Gick och la mig på ett HI värde igår, helt sjukt va det strulade för mig men jag var försiktig med insulindoserna ändå tog bara 3.5 enheter till HI värdet och det gick ju bra ändå, vaknade på 6.2 men har en otrolig nervös känsla ikroppen att jag är rädd för att bli låg som det blev igår. Man vill ha kontroll och det får man inte av ett lågt blodsocker. Det är jobbigt och känns konstigt..Skall verkligen bli skönt när Shiva är diabeteshund, är i stort behov utav hennes kompentens för att själv få chansen att känna mig säker.

Idag skall jag städa köket för det är väääääääldigt ostädat haha, jag gillar att ha fint runt omkring mig så det får bli dagens uppgift innan jobbet:).

Så dagens planering är:

* Ta ut hundarna och stanna på ängen så dem får leka riktigt mycket.

* Städa köket

* Arbeta med ud lägret

* Arbeta med barndiabeteslägret för Hallandsdiabetesförening

* Jobba 16-21

* Gå till Henkes lägenhet och rensa ut kylen.

Hundarna har hundvakt halv 6- halv 8 tror jag så dem kommer få det fin fint dem med.

Kram på er alla


:(

En känning tar ork och kraft!

låååågt

Hej hej!

Dagen idag började ju inte direkt suveränt, fick en ordentlig känning på morgonen, blodsockret låg på 2.1 och ett sådant blodsocker brukar jag kunna hantera, men inte idag. När jag kvicknade till så kändes det som jag hade drömt. Jag blev rädd och ledsen lite skamsen inför pojkvännen, men han är ju den bästa pojkvännen i hela världen så han bara kramade om mig och sa att han älskade mig och skulle hällt i ett helt kilo socker i mig om jag hade behövt det.Bättre pojkvän än Rickard får man leta länge efter, för det finns inte.

Fattar bara inte vad jag gjorde för fel, varför blev det så lågt?

Efter alla strapatser på morgonen så åkte vi ner till Åsa och va där en stund, sedan bar det av till glasscafét och Kina restaurang, supermysigt!

Imorgon börjar jag på sommarjobbet!

Vi hörs!

//Lindis

Slut för idag, tack för idag!

Hej och hå:)

Blodsocker=12.9, inte överdrivet bra men men, what to do?

Nu är klockan snart tolv och jag sitter med Rickard och kollar på Simpssons. Har haft en jättemysig dag, dagen började med städning men det gick snabbt. Sen satt jag och grabbarna ett bra tag och kollade på Rena rama rolf, det är så man skall börja en dag efter en festkväll hehe..

Sedan mötte vi upp Mine och Ansa och käkade pizza på Walleys:) Blev en toppenmysig lunch/middag tillsamans..Sedan gick jag, Rickard och Emil hem och kollade på Macken.

Efter det åkte jag och Rickard och handlade sen lagade vi en supergod middag som bestod utav kyckling och färskpotatis med en hemmalagd vitlöksås, mmmmm...

Givetvis har vi hunnit med en del hundpromenader=)

Tack till alla som kom på min midsommarfest!!

Kram och godnatt!

//Lindis

Midsommar

Hej hej!

Igår blev det lyckat hemma hos mig.

Dagen började med att Rickard och hans kompis kom hem till mig så åkte vi och handlade till kvällen. Sen kom resten utav gänget och vi började grilla och hade en riktig trevlig kväll, vi blev ett ganska stort gäng mer än vad jag trodde:).

Blodsocker på kvällen kl 23 va 20.3, alltså för högt men det är ju så det blir ofta, men jag såg till att ta insulin och samtidigt äta för att inte få en känning.

Kvällen blev lyckad och jag är nöjd, grabbarna har hjälpt till med städning och nu kollar vi på Rena rama rolf!

Kram Lindis

Shiva träning

Hej och hå i det blå!

Nu har jag fått pusta ut lite och även kommit u på en Shiva träning, Vi tränade loss. Det tycker jag är ganska jobbigt eftersom Shiva ofta vägrar släppa och jag vill inte hålla på och skälla på henne, det är tråkigt och jag blir på dåligt humör. Men det gick bra och jag fick henne att lossa flera gånger.

Jag min klant som jag alltid gör kastade upp Shivas leksak i ett träd och får inte ned den, försökte givetvis men fick då ett litet frö i ögat som vägrar att komma ut, ajajaj!!Undra om det är farligt, nån som e sjuksköterska som vet??hihi...

Kram Linda

GLAD MIDSOMMAR
GLAD MIDSOMMAR

Önskar

Linda och Shiva

Senaste update

Hej hej!

Nu är klockan typ halv 7 på morgonen och jag känner mig helt död men på något sätt känns det jätteonödigt att somna om..Sov nämligen i Åsa inatt och eftersom jag skall ha midsommarfest så ville jag hem i tid och ordna allt hemma, detta var den enda tiden någon kunde skjutsa in mig, när mamma skall till jobbet hehe, så det var bara att bita i det sura äpplet.

Igår började dagen med lite plock hemma eftersom P3-star skulle komma, reporten hette Ida och var supertrevlig, jag hade jättekul, hennes första fråga var vad jag åt till frukost för att lätta på stämningen lite haha.Jag pratade mycket om människors okunskap angående diabetes och hur mycket det faktiskt kan såra. när folk sitter och berättar för mig att man inte behöver skänka pengar till diabetesforskning eftersom vi redan har så mycket bra hjälpmedel, eller kvinnan som sa lite spydigt att jag får skylla mig själv att jag har diabetes eftersom jag äter så mycket onödigt, va? kom igen nu! Vi pratade mycket om vad man skulle göra om man ser någon få en känning som man inte känner såväl, jag svarade att jag tyckte man kunde kolla efter diabetes-id, ringa 112, se om personen ifråga kan svälja isådana fall köpa något sött, vad som helst bara det är socker och ge personen. Om man vill bjuda hem någon på fest? Då svarade jag att man skall bjuda precis som vem som helst, inga konstigheter, men en shysst sak kan ju va att förbereda, typ..Hej vi skall ha lite taco middag på fredag vill du komma?, då vet jag redan att det kommer bli tacos och kan förbereda mig på det. Tacos fungerar nästan aldrig för mig, blir alltid låg utav det. Tar jag för mycket insulin kanske till så mycket grönsaker? Men då är det ju kanske bra om det blir lite "fredags mys" efteråt?

Jaa dagen med Ida slutade med lek i trädgården med Shiva, kasta pinnen, gömma leksaken så hon fick söka, jätteduktig!

Sedan åkte jag och pappa ner till invigningen utav den nya turistbyrån, det var jätteroligt att vara med pappa på "politiker uppdrag", jag älskar sådana sociala tillställningar när man träffar mycket folk=), det bjöds på musik, underhållning och mat och så invigde kulturnämdens ordförande stället, jag skulle vilja inviga något, det såg jätteroligt ut, jag skulle vilja hålla ett sådant där tal, jag kanske skulle bli statsminister??coolt...

Träffade Ansa och Leo en stund under invigningen, jag fick låna Ansas kamera som jag vaktat med mitt liv tills idag hhihihi,,,Lika mysigt och roligt att träffa dem varje gång=).

Efter det bar det ner till Åsa för Paella lagning och middag med familjevänner, Fannie var med, jätteroligt att träffa henne, blir ju inte så jätteofta men när det väl händer har vi otroligt roligt ihop och att sitta o prata med henne i en massa timmar ger jättemycket.

Nej nu skall jag försöka blunda lite innan allt stök inför midsommar börjar thihi....

KRAM OCH GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!

hej

Intervjun gick jättebra och jag hade väldigt roligt under intervjun, reporten Ida var jättetrevlig!!
 
Har varit på invigning av den nya turistbyrån med pappa och nu skall vi ner till åsa för att fira pappas 55 årsdag.

Tack Ansa du är bäst för att jag fick låna din kamera!(L)

Uppdaterar givetvis mer imorgon:)

Kramar i massor!

Godmorgon!

Godmorgon!

Om två och en halv timma kommer radiotjejen och jag har precis gått upp haha!

Blodsockret idag är riktigt trist, har dem typiska "höga symtpomen", illamående, torr i munnen jaa ni vet...uch uch uch...

Idag blir det radioprogram, fixa ett bildspel och fira pappa!

Kram på er!

Vänskapsreligion!

Var rädda om varandra, visa hänsyn till varandra, ta hand om varandra, faller den som du står nära hjälp den att klättra upp igen, varje människa är unik, ingen kan alltså vara som du så jämför dig inte med någon, va stolt över dig själv och det du gör, ångra inget du gjort, du lärde dig kanske något på det? Älska inte alla för det kan du inte göra men respektera alla för vilka dem är.

Detta är ett par väl valda Lindas egna budord, jag tycker att detta är viktiga saker som alla skulle må bra utav att följa. Såå vad sägs om att följa min religion? Vänskapsreligionen! Du vinner så mkt på att ta hand om en nära vän!

Linda (L)

Hej hej!

Nu är jag och Shiva tillbaka ifrån Kungälv, har haft ett par jättemysiga dagar där med min lilla mini familj, Rickard, Shiva och jag=). Tror det beror på att jag verkligen andas när jag är där, ingen kan nå mig eller jag ringa till någon eftersom det aldrig är täckning där Rickard bor, dem har inte bredband så jag använder inte internett utan min viktigaste uppgift är Shiva, läsa en bok, se något bra tvprogram, ta en långpromenad, träna Shiva och jaa...filosofera? Blodsockret har i alla fall varit helt perfekt!

I måndags så tog jag och Rickard en korg jordgubbar, lite fuskvin och choklad och satte oss i skogen på en jättefin skogsglänta och bara pratade, njöt och kollade på Shiva som lekte och gnagde på ben thihi...Det var en mysig och behövlig tid för oss alla.

På tisdagen så skulle Rickard jobba så jag fick sysselsätta mig själv, det var inte så svårt jag tog långpromenader med Shiva och Driva (Rickards pappas hund), tränade dem i lydnad och så övade jag en massa körkortsteori. Jag och Shiva satte oss på en filt i Rickardsträdgård och jag fördjupade mig i körkortsteorin, sim salabim dök det upp ett jättevackert rådjur bakom en buske, helt otroligt vackert sådana saker händer bara hemma hos Rickard thihihi...På tisdagkvällen satte vi oss på en klippa i skogen och pratade en massa, hur mysigt som helst!

Idag ringde min diabetessjuksköterska hon ville ha dit mig eftersom hon hade fått ett återbud imorgon till diabetesläkaren, som tur var va jag upptagen haha, nej men skämt o sido varför drar man sig alltid för att åka dit? är jag för rädd för sanningen? kanske känns det fortfarande som bevis på hur duktig man är när man får reda på sitt hba1c? Bokade i alla fall en skötersketid om två veckor. uch vill verkligen inte, men måste!

Imorgon så skall jag vara med i ett radioprogram och prata om diabetes min diabetes alltså och ett liv med diabetes, skall bli spännande att se hur det går till. Tycker det är viktigt att ställa upp på sådana saker så att okunskapen om typ ett diabetes förminskas, tänk att folk fortfarande tror att man fick diabetes för man har ätit för mycket socker!

Idag har jag hunnit med att jobba och plocka lite hemma=)

Kram Lindis


Utkast: Hej hej! ...

funkar blogg.se?


Lek och bus från morgon till kväll=)

Här hemma är det full fart och Shiva vill baaaaara leka, tyvärr slutade leken lite drastiskt förut eftersom jag min klant kastade in Shivas leksak rakt i en buske och en förtvivlad Shiva letar frenetiskt efter leksaken utan resultat så jag min klantiga idiot sträcker in handen i busken och letar men tyvärr gjorde jag nog intrång hos ett gäng arga humlor så dem bränner mig som sjutton, attsingen vad ont det gjorde! Men men lite aloevera yelly löser det mesta haha=)Snart skall vi börja grilla hemmalagade hamburgare här, muuuuuuums. Sedan så skall jag och Shiva ta vårat pick och pack o åka till husse i kungälv för lite mys picknick vid sjön i Svartedalen,perfekt avslut på dagen tycker jag.

Blodsocker är under kontroll men dock lite lågt...skall försöka komma ihåg att käka ordentligt så skall nog det också gå bra..

Verkar som midsommar kan bli ganska lyckad, längtar tills dagen kommer älskar sådana sociala tillställningar=).

Lite tankar från mig, nu skall jag gå ut på terassen och prata med mamma=)

Kram Lindis

Linda och Shiva i skogen!

Hej hej!

Idag blev det ingen sovmorgon för mig eftersom pumpen larmade för inget insulin redan klockan 08:00, försök till ignoration gjordes men när jag kände efter så kände jag att blodsockret var högt, munnen torr och ögonen kliade, bara att gå upp och byta, prime-rewind bla bla..jag skulle kuna byta i sömnen...

Efter det gick jag och Shiva ut i skogen och promenerade och lekte lite=)

Kram

Är så glad att jag har dig!

Jag är så tacksam att jag träffade dig för 6 årsedan, jag behöver inte nämna dig vid namn för jag vet att du vet att du är den bästa vän jag någonsin haft. Du har aldrig sviktit mig även ifall vi ibland kan tänka otroligt olika i en massa situationer.


Hoppas du vet att du är en utav dem få människorna jag verkligen kan vara mig själv med, din familj välkomnar mig som mig egen familj, hemma hos er finns det alltid en talrik på middagsbordet för mig, det gör mig så glad!


Är otroligt glad att jag har dig, du och jag är i lite olika stadier i livet just nu även ifall vi är lika gamla men det kommer vi klara!

Skulle vilja få mer tid att träffa dig, men jag har en kamp mot klockan, den tickar för fort i mitt liv, jag har så många måsten i mitt liv, men skall börja prioritera och då kommer du vara först på min prioritetslista.

Du är en fantastisk vän, hoppas du vet det!

Kram Linda


Äntligen hemma!

Jaa efter 6.5 timma  på tåg är man ääääääntligen hemma, skönt!

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....redan somnat nästan haha...

trött!

Godmorgon bloggläsare:)

Nu är det sista effektiva dagen med rådet innan hemgång, jag verkligen fasar över tågresan hem uch och fy...skall byta tåg i örebro också..

Idag blir det at beta av rapport punkterna och sånt, ordföranden kom tillbaks igår efter ha cycklat vättern rundan, flitigt!

Nej nu är det frukost:)

Trötta Kramar från
Lindis

Rådet på vift!

Hej hej!

Kommer ifrån en jätterolig kväll med rådet, vi började på biljard hallen där det först blev middag, för min del en supergod fläskfile och en krämig potatisgratäng mmmmmm va gott det var!! Efter den goda middagen blev det biljardtunering, jag och Frida var i samma lag och vi vann en match utav två mohaha...

Det är så skönt att umgås med diabetiker, alla tar fram blodsockermätare, insulin, har pump på sig, jaa ni vet...Det är en underbar känsla att inte vara helt solo med skiten..På middagen pratade vi om att HBA1c är lite tabu ämne typ, eftersom det känns som man är en dålig diabetiker om värdet inte är bra har man inte skött sig, jaa n i fattar! Vem kan jag liksom snacka med det om annars? Vem orkar babbla om det med mig?? Det underbara rådet givetvis!

Efter biljarden blev det en liten miniutgång innan sänggång!

Har i alla fall haft en jätterolig och händelserik dag!

Och nu ligger jag här och äter lantchips haha!


Lite bilder ifrån dagen:

 Biljardspel för fulla muggar!!

 Jag skjuter koncentrerat haha!


 Anders är taggad!

 Vinnarlaget, eller vad säger du Frida??hahaha

 Biljard är kuuuul!

 Motståndarna, Jenny och Anna-Lisa :)

En toppen kväll och en trött Linda = bra resultat!

Kram på er alla!

Mötet avslutat för dagen

Hej hej!

Nu sitter jag på mitt hotellrum för mötet är avslutat. Det har varit en spännande dag med många intressanta punkter. Jag har fått en väldigt klar bild om hur mitt läger kommer bli, lägerinbjudningarna är ju ute nu också 1100 medlemar mellan 15-18 år har blivit inbjudna men tyvärr kommer vi bara kunna ta 20 deltagare, det kommer bli grymtskoj!

Vi har även bearbetat mycket texter och jag har skrivit en del mail som behövde skickas iväg.

Min hjärtefråga på vår hemsida är artiklarna "It´s up to you" som handlar om just människor med diabetes som inte begränsar sig själva pga diabetesen, tyvärr börjar våra idéer ta slut nu på sådana intervju personer, så har ni några ideér får ni gärna säga till.

Blodsockret har varit allmänt kasst idag och jag vet inte riktigt vad jag skall göra åt det, har bytt nål i alla fall. Jag typ hör väldigt mycket högre när jag är hög så ofta kan jag tänka när någon pratar med mig som har högt blodsocker att "Guud vad dem skriker" eller att man typ hör dem som ett eko, känner någon igen dem symptomen?

Idag har jag fått ett spännande erbjudande som lockar men vet inte riktigt om jag vågar ta mod till mig att tacka ja..

Nu skall jag ligga och kolla på youtube och försöka hinna med en duch innan middag och biljardspel ikväll, haha jag kan ju inte ens spela biljard...

Kramar i massor
Linda

kreaktivt arbete pågår

Här i Gävle är det kreaktivt arbete på G, jag sitter just nu med lägerplanering har fått tid att informera alla ledare om vad som gäller samt fått lite feedback, har även bearbetat lite texter och haft möte. Intensiv men rolig dag!

Snart går vi nog för lite rast innan det bär av för biljard och mat ikväll:)

Kram

Rådsmöte i Gävle!

Nu har jag hunnit vakna, njuta av en supergod hotellfrukost och satt mig på min plats i konferensrummet, hittar verkligen inte min blodsockermätare, jag vet att jag hade den på tåget. Har fått låna Fridas, ligger på 19 i värde SUCK! Men det blir ofta så för mig med hotellfrukost:) 5 enheter insulin så skall man väll få ner det med:)

Nehepp nu sätter mötet igång, vi hörs:)

Kram Lindis

kan verkligen inte sova..

uch det går inte jag kan inte sova, har alltid ganska svårt att slappna av när jag e borta...fattar inte varför eftersom jag har enjättehärlig säng och mysigt rum, har öppnat upp fönstret lite så det kommer lite friskluft..Imorgon blir det frukost kvart över 8 så det vore ju lite suveränt att somna nu...

uch vad det skall vara svårt att sova då..

Framme,ätit och trött

Hej hej!

Nu är jag framme i gävle det tog ett jäklans tag att komma hit, men men..Blev lite mat med Björn på en foltom restauran här inärheten. Pumpen alarmar för ocklusion så har bytit allt som kan tänkas vara fel, hittade inget men ändå.

Nu skall jag i alla fall träffa dem underbara diabetikerna en helg, helgen kommer bestå utav rådsmöte. Vi kommer gå igenom mycket  angående hemsidan, den behöver verkligen förnyas, cycklingsprojektet som kommer äga rum i Sverige, erkänn coolt det skall typ cyckla en massa diabetiker runt i Sverige från norr och söder och sedan mötas upp i Stockholm för ett stort event, känns jättebra och påvägen kommer det vara en massa stopp och bli en del jippon för att samla in pengar och uppmärksamma diabetesforskningen!Detta kan du läsa mer om på våran hemsida (http://www.ungdiabetes.se/)

Vi kommer nog även att gå igenom mitt läger ganska noga, det kommer ha cirkus tema och äga rum i Åsa, erkänn coolt! Vill du hängapå? skriv ut en anmälan från hemsidan och skicka till förbundet!

UngDiabetes har ju även varit på "DiabetesForum", vet ni inte vad det är så kan ni läsa här vad ungdiabetes ordförande skrev om diabetesforum:

Den 11 och 12 maj deltog Ung Diabetes på Diabetesforum som ägde rum i Uppsala. Forumet är en kongress med fokus på diabetes och diabetesvård med föreläsningar och utställningar, 1030 personer besökte forumet i år. Vi passade på att berätta om vilka vi är och vad vi gör, och visa vårat mottagningsformulär för deltagarna. Det var roligt att se att så många redan känner till oss, och kul att kunna berätta för de som inte visste. Vi fick jättebra respons på mottagningsformuläret och många vill börja använda det vilket också är kanon! Har du testat det? Ladda ner det här på hemsidan. Den spännande tävlingen vi hade där man skulle gissa vår rådsmedlem Anders blodsocker lockade många deltagare som slogs om fina priser som våra snygga t-shirts och nyckelband. Ett par intensiva och lyckade dagar som vi hoppas bidrog till att nå ut till fler som kan ta del av Ung Diabetes!

/Therese Knutsson

Filmen är slut nu "I taket lyser stjärnorna", jag gillade inte den jättemkt men ändå var det något jag fastnade för...hehe krångligt skall det va hahahaha...

Kram och godnatt från en trött Lindis


tåg tåg tåg....

Nu har han brevid mig gått av så nu har jag mina fötter på hans stol hehe...nu vill jag vara framme och hitta något att äta är grymt hungrig och trött...

en timma och tjugo minuter kvar i alla fall nu.

//Linda

tiden går baklänges

Hej hej!

ååå tiden går ju inte frammåt i alla fall, jag har inte ens kommit till Stockholmän och börjr redan bli hungrig haha...Kollar på filmen "I taket lyser stjärnorna", den e asbra!

KRAM

Tåg...

Hej hej!

Nu sitter jag på tåget påväg till gävle för UngDiabetes Råds möte. Nu är kl 17:33 och jag skall vara framme 21:24 så har några timmar kvar att slå ihjäl...

Min huudsakliga punkt kommer vara att planera och strukturera upp lägret jag skall hålla i.

Vi kommer nog även prata lite om hur det går med kontaktnätet vi håller på att arbetar för alla diabetes sjuksköterskor så att dem vet om att vi finns och vad i gör och vilka aktiviteter vi har så dem kan förmedla det vidare till sina patienter, speciellt till nyinsjuknade det är ju såå bra att med en gång få kontakt med andra diabetiker.

På fredag blire lite midsommarfest hos mig, det skall bli skoj=) hoppas vi blir några stycken...

KRAM

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3LÄNGTAR TILLBAKA TILL SPANIEN

Hej hallå!

Hej hej!

Har ni varit inne och kollat på lägerinbjudan? känns som det lägret kommr bli asnice, om n i inte har varit inne så rekomenderar jag er starkt att gå in och kolla på lägret som skall äga rum i augusti (www.ungdiabetes.se) .

Nu har jag och syrran varit på kungsmässan och handlat lite frukost så nu blir det lite mysfrukost innan dagen sätter igång på allvar eller jaa..det enda jag har planerat är att jag skall jobba klockan 5 så inte sådär överdrivet mkt men i mitt liv finns det alltid saker att göra.

Fick en känning i mataffären så fick snabbt dra till mig en MER och så frågade jag kassörskan ifall det va ok att öppna den och det var det givetvis pga omständigheterna:)

KRAM

<3

Hejsan bloggen!

Idag blev det ännu en tidig uppgång för kurs nummer 3 för äldreboende jobbet, idag pratade vi om lyftteknik och sånt, känns ganska relevant så man inte förstör sin stackars rygg. Låg på 2.3 när jag vaknade imorse och jag är verkligen verkligen inte en frukost människa men fick slänga i mig en risifrutti och två dextrosol så löste sig det, men va lite skakis när jag cycklade till kursen, jag borde ha suttit ner en kvart men tiden fanns inte, fan vad dåligt man planerar egentligen...Jag borde ju prioritera mig själv när det är så lågt men inte fan finns det tid till det..

Jag och Madde fikade på "Café Alexis" på lunch rasten, jag skall jobba med Madde i sommar, det känns asbra hon är en grymtshysst tjej:)..

Efter kursen så åkte vi till Åsa för att fira Fannies student, hon var toppenfin i sin vita klänning och vita mössa med den gröna smaragden som symboliserar natur programet. Det blev många skratt och godmat med en massa vänner, sedan åkte jag, Helena, Henke och Shiva hem.Eller jaa..jag åkte hem, Helena åkte till pojkvännen i lindome och Henke åkte hem till sin lägenhet så det är bara jag och Shiva här hemma inatt haha..

KRAM

UngDiabetes tonnårsläger 2009

Lägret är uppe på hemsidan (www.ungdiabetes.se) , missa inte detta hel coola äventyr!!

gääääääääsp

Nej nu skall lilla Lindis sova för imorgon är det ännu en kurs inför sommarjobbet, hoppas att den ger mig något!

Tack för idag, slut  för idag!!

//Lindis

Även denna dagen lider mot sitt slut...

Hej hej!

Idag började ju dagen tidigt med kurs inför sommarjobbet, första gången jag vaknade denna natten så såg jag på klockan och klockan var då 02:12, men i mina trötta ögon blev den 12:02, jag flyger upp i full galopp ur sängen och tar på mig, men kollar på min pumpklocka och ser då den rätta tiden haha vad fel det kan bli ibland...

Kursen idag började på äldreboendet med lite introduktion, vi fick lära oss om brandsäkerheten och lite sådana viktiga saker, mina sommarkollegor va as trevliga och det känns verkligen som jag kommer trivas.

Kurs 2 som handlade om medecin deligering startade klockan 13,jag ser med förfäran på white boarden att en utav lektionerna skall handla om diabetes, jag förbereder mig på en total urkorkad lektion, för det är vad jag tror om alla som inte har diabetes när dem skall berätta någonting. Det gick dock ganska ok för dem tycker jag. Men jag avbröt lite titt som tätt med frågor och rättelser haha, men en sak jag anser är jätteviktigt när man föreläser är att skriva typ ett och typ 2 och inte prata om sjukdomarna som en och samma sjukdom för det är dem inte. Jag gillade även inte att det lite "drevs" med vad diabetiker kan göra och säga vid låga blodsocker och kraftiga känningar, det gjorde mig ledsen och lite kränkt att folk satt där och skrattade om någonting som för mig är det värsta som kan hända och en upplevelse jag kan hamna i ganska ofta men helt skulle vilja vara utan..jaa ni förstår??

Sedan bar det av till kba mässan för att köpa en ny telefon ( det kostade mer att laga den än att köpa en ny), så en ny men samma modell, en gammal mobil som inte alls håller modet, men jag vill inte ha en massa finesser som ändå bara går sönder.

Sen tog jag tag i träningen och bokade ett spinning pass för mig och syrran, det gick dock asdåligt eftersom klanten Linda inte hade ätit middag innan och inte hade blodsockermätaren med sig, jävla klant idiot!! Så det är ett tips till er alla diabetiker från mig, när ni skall träna och kunna få ut så mycket som möjligt utav träningen skall ni tänka på detta:

1. Har jag ätit innan?
2.Klarar jag mig på det jag har ätit?
3. Har jag blodsockermätaren med mig?
4. Dextrosolet, vart är det??

Sedan tog jag och syrran en görmysig sen middag på Café Karma, love mysstunder med syrran!!

Shiva är med mamma och pappa i sommarhuset och busar för fullt kan jag tänka mig thihihi..

KRAM L 

jääääääsp

Godmorgon eller godnatt, vad säger man om man är uppe 06:45?? hahaha

Nu skall jag cyckla till mitt framtida sommarjobb och vara på kurs där idag, hoppas det i alla fall är lite skoj :)...

När jag vaknade hade jag bara en enhet i pumpen så det var att byta med en gång, även ifall jag hade en enhet kvar kände jag mig hög och det var jag 15.3

Kudden ser dock VÄLDIGT lockande ut...

Yes!

Äntligen var dem högre makterna på min sida, syrrans väckarklocka gick att instalera i mitt rum så nu är det bara att sussa, trodde jag ja..Nu skall man ligga på 2 i blodsocker också..Diabetesen ger väll blanka fan i att jag skall på en superviktig kurs imorgon...Dagens blodsocker höjande blir godisnappar thihihi...

Filmkvällen med Ansa var supermysig, Harry Potter var dock otroligt lång så något marathon av harry potterfilmer blev det dorakt inte haha...

Shiva sover som en stock, jag skall ta upp henne i sängen lite och mysa med henne sen om hon vaknar till thihihi....

När jag får blodsockermätaren kommer jag berätta allt om den!!

KRAM PÅ ER ALLA FRÅN MIG OCH EN MYCKET SÖMNIG SHIVA

Filmkväll slut

Nu är filmkvällen slut och jag måste sova eftersom jag skall på kurs inför mitt sommarjobb som börjar den 22:e, dock vet jag inte hur jag skall vakna eftersom mobilen och mobilladdaren har blivit ovänner och vägrar samarbeta, pappas telefon är avstängd och jag kan inte koden och mammas telefon är allmänt dum i huvudet, kommer aldrig i hela mitt liv vakna utav mig själv 06:30...

Plan B, Ta syrrans väckarklocka och koppla in i mitt rum, försök förstå den också, prova så att den går igång på larmet så att du väcker hela huset. Yes det är så roligt att världen skall vara komplicerad!!

Lindis

Ansa, Leo och Harry Potter!!

Nu kommer Ansa och Leo hit för filmkväll med harry potter maraton och pratstund,kvällen kommer bli cola zero,godis som tilltugg thihihi busigt va?? haha..

KRAM PÅ ER!


Sommardag

Hej hej alla glada bloggläsare!!

Idag var det barn aktivitet med Kungsbacka/Varberg diabetesförening. Det blev en jättemysig dag på Tjolöholmsslott. Drygt 8 stycken familjer dök upp. Mattias från läkemedelsföretaget Roch kom och visade den nyaste blodsockermätaren, den verkar as cool jag beställde en, vi blir dem första som får prova nästan, bara sex stycken har en sådan mätare i Sverige. Det är inga lösa stickor och stickorna är samanlagt 50 stycken i mätaren och sedan när man skal  byta stickmanick så ser det typ ut som man tar in en usb i mätaren, hur cool som helst. Själva blodsockermätaren var lätt och såg ut som en mobil telefon. Jag får den i September.

Barnen hade en massa roliga saker för sig, några spelade strand tennis, några spelade kubb och andra fiskade krabbor en riktig mysdag som avslutades med picnic på varsin filt!

Efter diabetes buset så åkte jag hem till familj X och hjälpte till att sätta pump nål på deras barn eftersom barnet tycker det är jobbigt, det gick jättebra! Ibland behöver barnen någon som är äldre som dem ser upp till. Barnet fick byta på mig och jag på henne, då är det verkligen på samma vilkor.

Fick besked om att höst SOS hund inprovningen var fullt så vi kommer med på våren 2010, blev jättebesviken, vill börja nu, jag skall överklaga och hoppas att det går att lösa så vi kommer med till hösten, vill inte vänta längre.

//Lindis

Picknick


 ( visar upp blodsockermätaren för alla intresserade)

Krabbfiske:spårning

Hej!

Glömde berätta att jag, henke och mamma var ute i skogen och spårade med Shiva igår. Det var jätteroligt. Först började vi med att lägga ut spår, jag förde så jag fick gå i spåret, gömde en boll, handduk och en leksak på ganska långa avstånd, vet ni vad?? Hon hittade allt. Det ser så sjukt coolt ut när hon får upp spåret, sticker ned nosen i marken och sätter igång!

=)

Hello hello darlings!

Idag är min första dag som icke-student och det känns så länge GRYMT bra, fick så mycket fina studentpresenter och människorna som besökte mig flödade i huset, det var jättetrevligt, champangefrukosten började klockan 8 och sedan flöt dagen på i all sin glans och jag kände mig verkligen som en prinsessa!!

Vill tacka min familj för allt jobb dem la ner för att göra min dag så perfekt som den blev!

Kan säga såhär att platsbanken.se är min nya inne sajt och jag söker jobb som en galning, har ju på äldreboende i sommar men sen så har jag ingen plan B. Hmm detta måste lösa sig men men det gör det;).

Diabetesen igår gick jättebra, blodsockret låg på 12 hela dagen, det är ju inget jättebra blodsocker men jag känner ändå att det är godkänt, fatta vilken nervös dag det var, många känslor som flödade i kroppen!

Imorgon så skall vi ha lekträffen på Tjolöholmslott, jag hoppas utav hela mitt hjärta att vi har vädret med oss imorgon, Rickard kommer inte att följa med han har blivit sjuk, blev lite besviken, varför var han tvungen att vara sjuk just imorgon? Men men det är inget att göra något åt, att barnen skall ha roligt imorgon är verkligen prioritet ett, känns viktigt för mig!

Många många Kramar från
LindaSH3. kommer sakna er, reunion i sommar är ett måste!!!
Flaket var så jäkla roligt så det va inte sant!Helt klart den bästa dagen i mitt liv!!


wiiiie

Studenten var sååååå skoj!! Kommer verkligen sakna SH3-silver, vi var en sååå bra klass, men nu är det dags att gå vidare mot nya äventyr!

Betygen känns ju inte sådär äverdrivet bra, men gick i alla fall ut med 2 mvg!

Studentmottagningen: Superrolig det var cirka 45 människor som kom hem till mig och firade min stora dag!

gaaah vad trött jag är, uppdaterar för er mer sen med lite bilder...

För jag har tagit studenten!!!!!!!!!!!

//Lindis

Studenten om 7 timmar

Heej!

Klockan är ett och jag kan inte sova, det bara går inte..Tänker bara på den underbara dagen som jag hopas på imorgon!! Dagen börjar tidigt med att jag skall få lockar i håret, smink i ansiktet och klänning på kroppen haha, allt detta skall min älskade underbara syster hjälpa mig med...

Klassträffen hos Markus var jättemysig, grillade kött, spelade kubb och pratade en massor, sedan åkte jag med AnnaLisa och lämnade Leo hos sin pappa Emil.

Sedan har jag mest varit runt och velat inte gjort något vettigt alls haha...Åt pizza med familjen...

Blodsockret är perfekt 6.7 .

Kramar i massor

Lindis

student nervositet!

Tänk nu är det bara EN dag kvar innan det smäller, utspringet är nära, shiiiiit vad nervös jag är inför imorgon, mamma bakar bröd, ordnar kassler, fläskfilé i tunna skivor och potatissallad i mängder, detta är bara ett i mängden av saker som min älskade mamma pysslar med idag...

Rickard är ute med Shiva ensam och har inte kommit tillbaka på säkert 25 minuter börjar bli lite orolig thihi...

Idag blir det klassträff hos Markus sedan skall jag försöka ta det lugnt och bara andas, imorn börjar champangefrukosten hos mig halv 8 tror jag!

Kramar i massor från en mycket mycket nervös Linda

Hej och hå i det blå:)

Hejsan!

Idag har det varit en rolig och händelserik dag!

Dagen började med uppgång, shiva promenad och STÄDNING inför studenten. Tog i så gott jag kunde i två timmar innan jag började göra mig iordning för att åka in till stan och kolla på  Lisas student på Hvitfältska. I Kungsbacka mötte jag Fannie och sandra så åkte vi tillsamans till göteborg. Jag stannade och köpte en grej att hänga runt halsen på henne och Sandra led utav en otrolig törst hela vägen från kba så vi fick uppsöka willys cash så stackars Sandra fick i sig dricka:).

Sedan åkte jag hem och mötte Rickard, vi lagade lite middag och sedan åkte vi till onsala för att hälsa på en familj vi känner som har en "diabetesmedlem" i familjen, jag hade med mig gosedjuret Lenny som har en stormage man kan sticka nålar och sprutor i,  vi övade på att sätta nålar och ge Lenny sprutor. Ibland behöver barn  med diabetes en förebild som gör samma sak som en själv. Sedan satt vi och fikade där en stund och busade med barnen, jättemysig liten utflykt och en bra sak tror jag.

Nu har jag precis fått i mig en macka, legat på 6.3 precis och vågade inte direkt somna på det, känns i alla fall tryggt att Rickard sover brevid mig inatt.

Imorgon skall vi ha klassträff hos en klasskompis skall bli skoj=)

KRAM L

diabetes

http://www.diabetesmottagningen.se/

Detta är läkaren som räddade våran familj ifrån  diabeteskrisens värsta fas, acceptansen. Mats Bonnier hjälpte min mamma att välja familjen och lycka istället för den 110 procentiga kontrollen på diabetesen hundra gånger om dagen. Efter den dagen fick jag också lördagsgodis på lördagar.

Barn skall vara barn så är det bara, man måste hitta balansen i diabtesen. Här kommer vi tillbaka till mottot, "jag bestämmer över diabetesen, diabetesen bestämmer inte över mig".

KRAM PÅ ER


23:00

Hej hallå i det blå:)

Idag har det varit en dag med hög mysfaktor! Jag och brorsan gick ut i skogen och lade spår för Shiva, det gick väldigt bra för lilla snuttan att hitta alla våra gömmor.

Efter min lyckade middag tillsamans med brorsan åkte jag med Roger och kollade på nybyggets fotbollsträning. Det är fotbollsträning för människor med handikapp, älskar att kolla på dem träningarna, tyvärr får jag inte så mycket tid till det men skall försöka komma igång med det!

En utav tränarna hade trillat ihop på förra träningen av lågt blodsocker. Han hade blivit lite bestämd och "arogant" sagt att han inte behövde någon hjälp med nått osv, han skulle bara hämta dextrosol i bilen dock hann han inte dit förän han trillade ihop och ambulans fick tillkallas. Ambulans sjuksköterskan hade gett honom 3 sockerlösningar och ändå sjönk bara blodsockret, uch stackars honom, jag vet hur det känns att vakna upp med en massa frågande blickar runt omkring sig. Men tur att det gick bra!

Idag ringde det en man från ett diabetesföretag som ville komma och visa deras nya blodsockermätare som inte hade några lösa stickor, kanon bra! Blodsockermätaren hade 50 stycken stickor i sig innan man behövde byta.Jag bjöd in honom på söndag då vi skall ha lekdag på Tjolöholm, kan vara bra när miljön är lite avslappnad. Jag är i alla fall intresserad utav mätaren. Han skulle försöka ta med sig lite ryggsäckar och andra ploj saker till barnen, det gillar jag:)

Fick också in en till anmälan till lekträffen, tycker det är dåligt med anmälningar, alla klagar på att saker inte arrangeras men skall jag vara ärlig är det inte konstigt eftersom det är en otroligt dålig uppslutning och när man står som arrangör är det oerhört tråkigt skall jag säga. Nu har jag gett mig fan på att genomföra denna aktiviteten om jag så skall stå där ensam haha...

Udlägret stressar mig grymt mycket...men snart är allt färdigt och inbjudan kan skickas ut!

puuuuh vilket hektiskt liv man lever, men kul det är det!!Lindis

To do

Hej hej!

Dagen idag behöver verkligen en check lista, det känns som jag kämpar och kämpar för att få ihop allt som behövs göras men får ju ändå inte ihop och gjort allt. prioritet ett är ju diabetesläger planering i sommar, studenten, Shiva.

Blodsocker idag är 3.5 och klockan är 09:20, alltså fungerade det inte att somna på 5.6, suck klant Linda. Det visste jag egentligen men jag orkade inte och nu står jag här idag och knaprar dextrosol..

Kramis L

kan inte sova...

Men jag gör något ännu roligare, kollar på svensson svensson och surfar, jag hittade en as cool diabetes sida, ni måste ju kolla in denna, jag hittade några saker som jag skulle vilja ha...

www.pumpwearinc.com


Vad tror ni??

 denna vill jag ha, eller ja jag SKALL ha denna, får snacka ihop mig med pappa imorn:)Denna muggen skall jag försöka beställa och ha på sommarjobbet...

Så sant som det är sagt...KRAM PÅ ER ALLA


Vi ses väll?

SOMMARBUS MED HALLANDS DIABETESFÖRENING


Vi träffas på Tjolöholm söndagen den 7 juni kl. 11.00, samling vid parkeringen.

Nu ska alla barn mellan 5 - 12 år få chansen att lära känna varandra på ett lekfullt
sätt med en massa spännande aktiviteter för hela familjen.

Lunch kl. 12.00 med medhavd picknickkorg, tillgång till grillar finns.

Bad finns i närheten!


Anmälan senast onsdagen den 3 juni till Linda, 0733 - 65 58 09, barknertz.linda@gmail.comGodkväll

Hej mina kära bloggläsare!

Dagen idag har haft ett stort mål, få trädgården i ordning, det var ett tungt och jobbigt arbete men det lönade sig för nu tycker jag att trädgården är jättefin, lagom till min student!

Trädgårdsarbete betyder att man rör på sig mycket och det är ju bra när man är diabetiker så har legat kanon i blodsocker hela dagen, that i LOVE! så vill ni ligga bra i blodsocker rekomenderar jag er starkt att ut och röra på er, ta en rejd i trädgården thihi..

Hann med en kungsmässan visit också, dår jag kollade på mobil med syrran och hennes kille, mobilen var till henke 2 alltså syrrans kille..men han hittade inget så vi gick till glass cafét och åt glass istället mmmmmmm....

Har passat på och kollat på en massa lösningar vad jag skall göra till hösten, sökt jobb på en skola här i kungsbacka som behövde personal, anmält mig till flera familjer på aupairworld, vad mer kan jag göra?? uch bara jag inte behöver plugga så är jag nöjd thihi...

Nu är det bara jag vaken här så får la ta och gå och lägga mig jag med...

KRAM PÅ ER

LINDA

fått shema inför sommaren, känns dock lite nervöst men men..introduktion på måndag, fick en och en halv vecka ledigt innan studenten, hinner ha min efterlängtade midsommar fest..

Fick en förfrågan på aupair world men familjen bode för långt bort tyckte jag...

Goooodmorgon Bloggen!

Godmorgon godmorgon!

Hoppas ni har sovit gott..Det har jag, fast hade GRYMT svårt att somna, så det var lite jobbigt att ligga och vänta vänta vänta på att sömnen skulle komma på besök..

Blodsockret var 2.9 så det kändes lite konstigt för jag kände nämligen ingenting av det låga så jag har börjat dagen med dextrosol, suck det är såååå äckligt! För mig är det verkligen inte godis om man säger så haha..

Idag skall det bli fix inför studenten, exempel ordna i trädgården kommer bli ett stort expriment denna veckan..
´
Först börjar jag dagen med en Shiva promenix!
Hello hello sådär mitt i natten:)

Hej mina kära underbara bloggläsare!!

Nu skall jag sova och är helt supernöjd av vad denna dagen har erbjudit mig.

Blodsockret ligger på 7.5 också, kan dagen sluta bättre? wihooo...

Jag har kommit på att jag kanske vill bli aupair i sverige till hösten, hade varit sååå roligt att hamna hos en familj med barn som gillar hundar, så att lilla Shiva kan hänga med mig.

Nu skall jag och Shiva sova....

RSS 2.0