Sovmorgon <3

Hej hej :)

Jag börjar inte jobba förän klockan 13:00 idag så det är skönt. Passade på att ta en promenad och träning med Shiva. Hon fick hämta saker = aportering, små som stora saker, krypa,stanna mm. Det va roligt, tyckte både jag och shiva :)

KRAM


hundparty

Hej :)

Nu på kvällen har jag haft ett "hundparty", det var jätteroligt. Det kom en kvinna som heter Helena som jobbade med företaget "dogmate" som visade upp sina produkter som allt var inriktat till hundar. Jag investerade i en "klöviväska" till Shiva (en väska man sätter på Shiva så hon får bära och känna sig lite duktig. Tanken var att min blodsockermätare,insulin och dextrosol kan ligga där. Bra va? Sen fick hon en leksak och jag köpte en handduk.

Hundpartyt bokade jag på : http://www.dogmate.se/

Sen fikade vi och pratade massa hund, det är roligt att ha gäster hemma tycker jag!

//Linda


Snygg facebook profil ;)


Hemma ifrån ungdiabetesrådsmöte

Heej :)

Klockan är mycket och jag borde sova men ja, en liten tjing här får hinnas med.

I helgen har jag varit på rådsmöte med ungdiabetes råd, mötet ägde rum i norrland utanför Härnösand. Vi har kommit fram till en massa spännande saker som kommer äga rum under detta och nästa år, vi i rådet har en mycket viktig uppgift att göra unga diabetikers röst hörd och bevara ungas intressen.

En viktig del i ungdiabetes stadgar anser jag är: "Att skapa mötesplatser för unga med diabetes". Det gör vi speciellt genom våra läger, det kommer bli grymma läger 2012, promice!

Något som också kommer bli sjukt mycket bättre är våran hemsida (www.ungdiabetes.se) , håll koll där, där kommer det komma upp mycket nytt material, spännande teman att följa, nyheter att hålla sig uppdaterade på och självklart inbjudan till läger och aktiviteter.

På lördagen hade vi aktivitet tillsammans och då red vi på islandshästar, ni som känner mig vet att jag är LIVRÄDD för dessa djur, men vet ni? Jag red på hästen i två timmar, sjuktnöjd!

Kram Linda

Duktiga vovve

Shiva larmar på mitt blodsocker som är för högt.Jag får min insulinspruta av henne, den behöver jag för att sänka mitt blodsocker.Duktiga,duktiga vovve!

//Linda

antagning.se


Ja min framtid är ganska ovis i Januari, jag har styrt in mina intressen så gott det går, men nu vilar min framtid i antagningens händer, hoppas,hoppas, hoppas!Vårterminen 2012

 • 1

  Retorikkonsultprogrammet, inriktning mot opinionsbildning

  180högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
 • 2

  Journalistik med samhällsstudier - inriktning etnologi

  180högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
 • 3

  Journalistik med samhällsstudier - inriktning sociologi

  180högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
 • 4

  Språkprogram - engelska

  180högskolepoäng , Högskolan i Halmstad, Halmstad
 • 5

  Samhälls- och beteendevetenskapliga programmet

  180högskolepoäng , Örebro universitet, Örebro
 • 6

  Journalistik med samhällsstudier - inriktning statsvetenskap

  180högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
 • 7

  Språkvetarprogrammet

  180högskolepoäng , Uppsala universitet, Uppsala
 • 8

  Kandidatprogram inom mänskliga rättighetsstudier

  180högskolepoäng , Lunds universitet, Lund
 • 9

  Journalistik med samhällsstudier - inriktning religionsvetenskap

  180högskolepoäng , Södertörns högskola, Stockholm
 • 10

  Beteendevetenskapliga programmet

  210högskolepoäng , Mälardalens högskola, Eskilstuna
 • 11

  Språkprogram - svenska

  180högskolepoäng , Högskolan i Halmstad, Halmstad
 • 12

  Medie- och kommunikationsvetarprogrammet - PR, opinionsbildning & omvärld

  180högskolepoäng , Göteborgs universitet, Göteborg
 • 13

  Statsvetarprogrammet

  180högskolepoäng , Göteborgs universitet, Göteborg
 • 14

  Beteendevetenskapliga programmet

  210högskolepoäng , Mälardalens högskola, Västerås
 • 15

  Samhällsvetarprogram

  180högskolepoäng , Uppsala universitet, Uppsala

Kära du har varit här :-)

Helgen har varit fantastisk, mötte dig kära du på göteborg C, vi åkte hem till mig och åt middag med mina syskon och deras respektive, kycklinggryta med ris, du berömde mig för maten, det gjorde mig varm och glad. Vi låg och pratade på kvällen, det var mysigt.

På lördagen behövde kära du plugga så då gick jag och shiva till ikea och träffaed josefin med swatch, vi tränade och gick runt och tittade på saker, sen fikade vi med hundarna på Cafét, shiva blev verkligen tränad, mycket springande barn, bra jobbat sötnos!

På kvällen blev det tacomiddag med kära du, vi såg på film. Du höll i min hand, jag tog i din. Glädjen var stor hos mig, tryggheten var enorm och jag mådde så bra. Tacosen var god.

Söndag, vi tog en promenad med shiva, tittade på när hon "spelade" aktiveringsspelet och sen tittade vi på film.

Det var dags för dig att åka, jag blev ledsen när du åkte, men du skall skriva bra resultat på en tenta först. Sen ses vi igen.

Tack för denna helgen, det var supermysigt!

Nu skall jag åka till jobbet och ikväll blir det "sy-möte" med systra mi och svägerskan Helena "2" . Undra hur ett sådant går till :)

Kram Linda

Det är okej att känna..

Jag snubblade in på ett blogginlägg på ( http://www.suchomel.se ) , inlägget hette "det är okej att känna.." , ni måste nog se inlägget för att förstå, mina kinder är våta, tankarna är många och medlidandet är stort. Filmen handlade om ung med cancer, men kan myket väl reflekteras till min egna sjukdom, diabetes.

Det är okej att känna, vi får påminna varandra om detta. Man skall vara så himla cool hela tiden och inte gråta över mitt "tillstånd", jag som levt med diabetes i 17 år borde la veta allt och inte ha några bekymmer? Men till och med jag har mina ups and downs, vissa dagar vill diabetesen inte samarbeta, jag försöker att bita ihop, motarbeta det höga/låga blodsockret. Kämpa för att inte bemötas av en rekyl, ha nogran kontroll över mitt blodsocker (förebygga,förebygga,förrebygga...), ta mina insulindoser, se till så att jag inte gör några missar med insulinet så att det inte bemöts med en känning, lära mig av mina "misstag". Men ibland vill det bara inte och då när det känns så, så kommer jag påmina mig själv om att "Det är okej att känna".

Idag har det varit en rolig dag, jag har varit med och bidragit till forskningen som skall bekämpa min sjukdom, tänk om vi hade en sådan dag per månad, vilka underverk som skulle ske...<3

Livetsgång i Kungsbacka

Idag var det min lokala diabetesförenings tur att arrangera Livetsgång, vilken livetsgång vi pratar om vet ni ju säkert vid det här laget att det är Kungsbackas diabetesförening jag är ordförande i. Vi arrangerade gången som en tipspromenad, barn och vuxenfrågor fanns det att svara på.

Föreningen stod för korv,frukt och dryck, det var en mysig tillställning. I insamlingsbössan blev resultatet 1199 kronor, väldigt roligt tycker jag. Inte mycket kanske ni tycker men jag är jättenöjd, diabetes har verkligen uppmärksammats denna veckan, det gillar jag, så skall det va!

Istället för att vara hemma o titta på tv var vi ute och gjorde något bra för diabetes, det var inte svårt, lätt som en pankaka att styra upp och det gav ändå 1199 kronor, många bäckar små, många bäckar små..

Kram Linda


Idag har vi gjort skillnad!

Idag var den stora Livets gång finalen i Kungsträdgården i Stockholm, jag var där givetvis! Det var så roligt att se allt engagemang för diabetes, min sjukdom! Den som ofta glöms bort eller ses som "Det är la inget farligt", men idag var det våran tur, våran dag!

Det har varit uppträdande i dans,sång och ett band som spelat. Vi har haft barnteater, ansiktsmålning, utställare i tält, diabetesförbundet var där, ungdiabetes var givetvis där och en massa folk var där.

Jag stod med en insamlingsbössa som blev tyngre och tyngre för varje minut som gick, glädjen inom mig var enorm. Det var roligt att se alla som gick in i mål som hade gått promenaden "Livets gång" för diabetesforskning. Oj vad speedat det har varit, oj så roligt vi har haft det!

Imorgon är det Kungsbacka diabetesförenings tur att arrangera livetsgång, idag var jag med i en miniintervju i Kungsbacka posten, kul, tack för uppmärksamheten. Den behövs, all uppmärksamhet behövs!

Håll tummarna för oss i Kungsbacka imorgon <3

Många Kramar från

Linda som varit igång sen halv 7 imorse puuuuh


Livetsgång projektet fortsätter..

Halloj!

Sitter på mitt "hostel" i Stockholm som heter Mosebackens hostel, är SJUKT trött. Igår var jag på diabetesförbundets kontor och ordnade med allt material till livets gång och så var jag tillsammans med Frida (rådsmedlem i ungdiabetes) och Therese (ordförande i ungdiabetes) och handlade 1000 äpplen och cirkus 150 kexchocklad och plopp som vi skulle lägga i "Livetsgång" påsar och lämna ut på stan idag. Så ja idag har jag tillsammans med Frida packat sjukt mycket påsar med information om livetsgång samt en liten present då antingen ett äpple eller en chockladbit.

Sen har vi cycklat på diabetesförbundets tandemcyckel i Stockholm och delat ut dessa påsar, roligt men intensivt uppdrag.

Nu blir det sängläge och imorgon skall jag njuta av en lååååång sovmorgon...

Kram Linda

Ps, igår åt jag middag med någon som gör mig lycklig <3 de ni ;)
På tåget

Heej :)

Sitter på tåget påväg till Stockholm, I Stockholm skall jag jobba inför livetsgång som äger rum på lördag i Kungsträdgården, det är mycket att förbereda o fixa. Sen behöver vi ju göra reklam också. Det är morgondagens uppgift så håll noga utkik efter ett gång på tandemcyckel imorgon, det är jag och mina kollegor, så jobbar vi haha :)

Innan jag gick på tåget så ringde en journalist mig från Kungsbacka posten som ville skriva ett reportage om vårat event i Kungsbacka som äger rum på söndag, japp snabba ryck här vetni ;).

Tåget går såååå långsamt tycker jag :-P

Kram kram


ibland förstår jag inte, men det är väll lika bra det...

Mätaren visar 23.2 och klockan visar snart 01:00, jag borde sovit för längesedan...

Hopp, gå igenom kvällen. Vad har jag gjort för "fel"? Eller haj jag gjort fel överhuvudtaget? Är det kanske en förkylning som spökar?

Jag har tagit mitt novorapid för att sänka blodsockret, tog 6 enheter och jag hoppas blodsockret landar runt 9, ja jag vet inte helt perfekt men det känns tryggt att inte vara för våghalsig på natten.

Sen passade jag på att göra mig en flaska soda streamat vatten för att släcka törsten som skriker efter vatten. Allt för att lyckas och kunna uppnå en bra morgon imorgon.

Kram Linda


Shiva ligger med ett vakande öga, hon hjälper mig att hålla koll, det känns tryggt!

hål i öronen på små barn

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/tv/svenskahollywoodfruar/article13578851.ab

Detta är ett inslag från aftonbladet när hollyood frun skall ta hål i öronen på sin lilla dotter som är ett år, jag fick stänga avinslaget för jag tyckte det va fruktansvärt, låt barn vara barn för tusan. Flickan är väll lika fin utan örhängen ett tag? Hon grät ju!

uch fick verkligen obehag känsla..

Vad tycker ni??

//Linda

Livets gång i Kungsbacka

Detta händer i Kungsbacka:

Den 11/9 klockan 10-13 kommer Kungsbacka diabetesförening att arrangera ”Livets gång” i Kungsbacka på Vittra forsglänta, deltagaravgiften är valfri,ingen kan göra allt men alla kan göra något!

Gången vi går är ca 3 km, deltagaravgiften för gången är helt valfri.

Under dagen kommer det arrangeras tipspromenad för barn och vuxna, fika försäljning samt ett tillfälle att träffa andra personer med diabetes och byta erfarenheter och tankar.

Anmälan sker till Linda Barknertz på 0733-655809 eller barknertz.linda@gmail.com

Hoppas vi ses!


Linda <3

Sitter och jobbar med livetsgång och har gjort det större delen av kvällen, känns så spännande och roligt att det faktiskt för en gång skull är ett insamlingsprojekt för diabetes. Känns ännu bättre att man faktiskt är med och bidrar, både nationellt (på finaldagen i Stockholm) och på kungsbacka diabetesförenings event av livets gång. Skall bli spännande att se hur mycket vi samlar in, det spelar egentligen ingen roll för "många bäckar små.." som det så fint heter.

Skall du vara på livets gång?

Imorse var det tufft, jag vaknade på 25 i blodsocker, munnen var torr som en öken och skrek efter vatten, magen och huvudet var illamående, tur att jag ställde klockan så tidigt så jag nästintill han få ordning det till jobbet, japp idag hade jag idrott på skolan hela dagen med eleverna. Det tar på krafterna givetvis men det är faktiskt väldigt roligt!

//Linda

chans till reflektion <3

Idag gick jag och Shiva ut i skogen under promenaden satte vi oss på ett berg och titade ut, en chans att reflektera, oj så viktigt!


RSS 2.0