ord på facebook

Gjorde ett test på facebook där jag kunde titta vilka ord jag använder mest där var Shiva nummer ett och sedan kommer Rickard haha så är rangordningen i våran lilla familj.

Här är resten av orden:

Shiva
, Rickard, Lite, Bra, Mycket, Jobb, Hemma, Kungsbacka, Jobbet, Utav, Imorgon, Haha, Mamma, Inför, Snart, Jobba, Trött, Hihi, Börjar, Underbara

udda ord jag kunde "slänga ur mig" var :
Diabetesföreläsning och diabetesförening

Kan tänka mig att jag nämner diabetesförening mycket eftersom det är något som berör mig jättemycket, jag tycker det är så viktigt att folk är medlemar i en diabetesförening så vi tillsammans blir en enad och stark grupp som vi tillsammans lätt kan påverka. Tänk när vi blir så många i förbundet så vi får igenom en "tv-gala" som är min högsta dröm så det insamlas mycket pengar till diabetesforskningen. Det är ju många tv bolags motivering att vi tyvärr är för lite grupp, ha dom vet inte vad dom snackar om!

Kram

bra dag!

Hallo snyggingar ;-)

Idag har det varit en bra dag, började med jobb och sedan begav jag mig till moderatlokalen för att träffa muf gänget, vi hade lite arbets,planerin och samvaro dag. Var riktigt trevlig!

På eftermiddagen gick vi alla och åt Suchi haha jag måste sett väldigt rolig ut, kan ju verkligen inte äta med pinnar ;-)

Nu skall jag ta ut hundarna på en promenad, ansvarar för mamma och pappas hund idag också så det blir två promenader, bra och nyttigt för mig ;-)

Kram


transportstyrelsen

Hej :-)

Idag fick jag brev från transportstyrelsen att läkaren där ville ha in läkarintyg + ögonbottenfotografering. Dom skrev ju till mig i december månad också och då ville dom ha synintyg från optikern informerade dom pappa om när han ringde och frågade vad det var dom ville ha. Står på ett väldigt informativt språk så inte ens pappa förstod vad det var dom sökte.

Tydligen så ville dom ha läkarintyg + ögonbottenfotografering också fick jag brev om idag. uch vad stressad jag blev, en månad hade jag på mig att ordna fram allt det. Ringde till transportstyrelsen och pratade med handläggaren för att veta precis vad det var dom ville ha, läkarintyg och ögonbottenfotografering (räckte med ett från 2010 så behövde inte ta om det).

Ringde förtvivlat till min diabetessköterska (som är en riktig ängel!!) som hjälpte mig att reda ut vad jag skulle göra och hon sa tryggt till mig att jag inte kommer bli av med körkortet (jaa jag spelar alltid upp i huvudet dom värsta scenariumen) . Fick bokat en läkartid till en läkare där och sen får vi skicka in det igen, skulle inte vara något krångel. Allt skall finnas på papper.

Jag är väldigt noga med att kolla blodsocker innan jag åker iväg med bilen och har alltid med mig något sött vid behov, jag har aldrig blivit låg eller så i bilen, kan ju bero på att jag är så nogran med att kolla hur jag ligger och ligger jag inte bra får jag antingen vänta med att köra bil eller så får någon annan köra. Så känner mig faktiskt helt lugn på den fronten.

Men uch vad anklagad man känner sig när man skall ordbna fram "bevis" för att jag är lika bra som alla andra,tårarna bara sprutade ett tag. Men sen gäller det att kavla upp armarna och skärpa till sig, jag ÄR ju bra precis som jag är! lite papper hit och dit skall vi väll ordna fram om det är det som krävs.

Stor kram Linda

tränings kompis sökes!

Jag har sagt upp mitt medlemskap på gymmet curves och har funderingar på att börja på friskis och svettis här i Kungsbacka istället, har sett deras schema och det verkar passa mig med arobics,gympa,yoga och aktiva danspass.

Skulle ju behöva en träningskompis, någon som är sugen???

Kram L

torsdag idag!

Hej hej!

Har varit en trevlig dag som började med att syrran stod och bankade på dörren och ville ha sällskap, gärna för mig :-) Vi tog på oss skorna åkte ner till coop och köpte mysfrukost som vi åt i godan ro och sedan blev det en trevlig långpromenad med hundarna. Promenad gillar blodsockret, det kan jag lova er haha :-)

Sen tittade vi på en film och fikade lite, eftermiddagen spenderades på jobbet för min del.

På kvällen blev det middag tillsammans med Rickard jag lagade korv och stroganof.

Blodsockret har ju varit lite sådär idag, jag har starka funderingar på att det är vädret som gör mig lite "halv-sjuk" och det gillar ju inte diabetesen vetni,frisk skall man vara, suck! Men men snart kanske våren står för dörren, vem vet :-)

Mamma och pappa är i thailand och gottar sig, gottegrisar!

Kram Linda

Rolig hunddag!!

Heej :-)

Puuh va trött jag är, idag har jag och Shiva verkligen varit igång. började ju med hundsim på morgonen och sen hem för lite vila, sen vidare till Kungsmässan där jag mötte Mia och Lena som också har service hundar under utbildning, vi tog en lunch där och sedan begav vi oss till varberg för att träna. Först tränade vi på ett ställe som heter rödlix, vi gjorde inkallning med störning, stanna övning och passivitet. Shiva behövde träna på att gå in i hagen hon blev väldigt ivrig och ville in fortast möjligt. Så vi måste ut på äventyr hon och jag så hon ser att alla äventyr inte är så himla spännande.

När vi skulle gå ut ur hagen så trillade jag ju på den ishala marken och hamnade på rumpan haha, det måste sett roligt ut.

Sedan åkte vi vidare till gallerian i varberg och tränade med hundarna, dold platsliggning (skötte Shiva jättebra!!) , vanlig platsliggning, hundmöten,aportering och passivitet. Känns ju fortfarande lite läskigt att lämna Shiva ensam utanför en affär men jag vet ju att min instruktör håller koll om det är något och så är jag ju bara i affären i en minut hihi..

Fick 18.8 i gallerian då gjorde Shiva en snygg larmning.

Sen åkte jag och Shiva hem, varit en supermysig hunddag!

Kram

Hunddag

Heej :-)

Denna morgonen började med snoozning * 1000 haha, jag är en riktig sjusovare och vill liksom gå upp precis när jag vill, därför avskyr jag när jag börjar jobba klockan 07, för det gör riktigt ont i mig att inte få sova ut haha, men men inget jobb blir det idag inte i alla fall.

Imorse var jag och Shiva på hundsimmet där Shiva fick simma i bassängen, vilket hon tycker är JÄTTEROLIGT och hon blir riktigt trött och go utav det (skönt för både matte och hund hihi). Hon fick också den vanliga massagen efteråt och jag stannade kvar och pratade lite med Anna som har hundsimmet, hon är ju en riktig solstråle, jag blir så glad av att ha varit där!

Det var också en tjej där som arbetstränade, hon fick leda Shiva lite i simmet och Shiva verkade tycka om henne mycket.

Efter hundsimmet åkte jag bort till arkens zoo för att köpa lite hundsaker, Shiva fick en ny boll, ett täcke (som nu tex när hon kommer sitta i bilen medans jag är på lunch då skall hon ju inte frysa, därav perfekt med ett täcke) och levergodis. Shiva fick följa med in i affären och var helt fokuserad, va ju hur mycket dofter och gottigheter som helst därinne, ägarna var så snälla och gav henne lite godis hihi.

Nu väntas det hundpromenad, sen lunch på kungsmässan med några hundvänner som jag skall träna ihop med idag, vi skall nämligen ha en träningsträff i varberg som leds utav min instruktör, skall bli jätteroligt!

Blir en riktig hunddag idag helt enkelt, det gillar vi :-)

Kram Linda

Räknar

Räknar pengarna i insamlingsbössan som vi samlade in på diabetesföreningens 30 årsjubileum, blev 98 kronor. En blandning mellan tjogor, en kronor och femmor.Dom pengarna åker givetvis in på diabetesfondens konto pg 900901-0, många bäckar små....


Betamed

Har ni hört talas om mailing listan betamed som är en mailinglista där föräldrar till diabetiker och givetvis diabetiker själva kan registera sig i och bli medlem i. Därmed har man möjlighet att skicka ut ett mail till ex barndiabetes@betamed.se om det är den listan du är medlem i eller teenagediabetes@betamed.se med en förfrågan du har, så kommer den ut till alla "experter" alltså diabetesföräldrar och diabetiker. Någon har alltid varit i situationen du frågar om eller har tips att dela med sig av. Det är riktigt bra och där kan man ju också skicka ut en förfrågan om det är en sen lördagkväll, hjälp ketonstickorna är slut och det är kris? Är det någon som är boende i göteborgstrakten och kan låna ut? Hur bra som helst ju!

Det är Ragnar Hanås som är administratör för detta och jag pratade med honom i lördags om att det skulle finnas en lista som är till för oss "unga diabetiker", är ju nästan enbart diabetesföräldrar och jag på dom andra. Ragnar tyckte det var en jättebra idé så jag fick i uppdrag att komma på ett namn till listan så skulle han ordna en lista som vi "unga diabetiker" kan använda oss utav.

Hade verkligen varit i starkt behov utav att få skriva ut ett mail idag till någon i precis min situation som skulle kunna peppa, ibland känns det så jäkla ensamt..klockan är 00:45 och blodsockret ligger fortfarande på 4, trots mjölk,trots dextrosol,trots en pirog och en festis..Måste bli stabilt först...sen kan jag sova..

Om ni redan nu vill gå med i någon utav mail listan kan ni gå in och registrera er på : www.betamed.se (en ungdomslista är påväg!!)

//Linda

blodsockertrubbel

ach klockan är halv ett på natten och jag får inte blodsockret att gå ihop. Kände den där dommnande känslan när jag och Rickard tittade på film. kollade värde och den visade 6.2 alltså inga bekymmer och ett bra värde. Men jag kunde inte slappna av för det luriga här är ju att det kan gå snabbt ner, tar värde igen (5-10 minuters mellanrum kanske), mätaren visar 5.2 och jag får beviset att det är påväg neråt. Men fortfarande inget katastro värde, men eftersom jag har min "låga känsla" i mig så ber jag Rickard hjälpa till och hämta mjölk åt mig, under tiden går Shiva till mig, hon låg annars och sov i våran dubbelsäng och vi sitter i soffan. Medans Rickard hämtar mjölken sätter hon sig brevid mig och observerar (underbara rara Shiva!!!).

trots mjölken går  blodsockret ändå ner så ja, Rickard fick lägga sig själv, jag är uppe och blodsocker vakar en stund och ser hur det går. Dumma klocka som bara tickard och tickar, vill ju också ligga och sova tryggt i våran underbara dubbelsäng..

Linda

30 års jubileumet

Det blev så lyckat igår när vi skulle fira diabetesföreningen här i Kungsbacka som blev hela 30 år, då var man stolt som ordförande må jag säga.

Det började redan för mig klockan 12 med att jag hämtade upp min syster som skulle vara med så åkte vi tillsammans till lokalen för att hämta ut nyckel mm, bara det att han skulle fått betalt för lokalen direkt vilket jag och styrelsen hade missat så jag fick snabbt som attan åka bort till ica och ta ut pengar, pinsamnt värre men inte mycket att göra åt. :-)

Under tiden vi grejade började live bandet som skulle uppträda på kvällen sätta up sina saker och förbereda sig, dom var riktigt duktiga!!

Sen började vi duka och förbreda lokalen, syrran åkte och köpte thaimat så att vi fick lite lunch i oss också. Klockan 15 kom resten utav styrelsen och vi gjorde det sista innan alla gästerna skulle komma.

Klockan 16 började Ragnar Hanås föreläsa och det jag lyssnade på var riktigt intressant och vettigt, det blev en bra diskussion och frågestund efteråt bland publiken. Under tiden satt barnen tillsammans med ungdomsledare (nästan alla med diabetes) och pysslade, supermysigt och stojigt hihi!

Sen blev det en riktigt god middag med sång, vilket var riktigt trevligt det med.

Efter den goda middagen blev det dans, ååå vad roligt det var. Jag dansade en massa och hade jättetrevligt (Rickard bjöd upp mig och lovade att vi skulle börja danskurs, det är plus poäng vill jag lova hihi), kul att det var så spridda åldrar och att alla stannade såppas länge.

Riktigt lyckat 30 års jubileum måste jag säga!

Stor Kram Linda

Diabetesföreningen i Kungsbacka 30 år

Idag fyller Kungsbackadiabetesförening som jag är ordförande i 30 år, det kommer firas met ett stort jubileum på Tölögården här i Kungsbacka. Vi kommer ha den fantastiska diabetesläkaren Ragnar Hanås som föreläsare, pysselhörna för barnen och middag med underhållning efteråt. Jag hoppas det blir en jättetrevlig och lärorikdag. Vi ärr runt 40 stycken som kommer medverka på dagen.

//Linda

skärgårdsdoktorn

Tittar på skärgårdsdoktorn, myser med Shiva som ligger på en filt brevid mig och bara mår :-)


armlös,benlös men inte hopplös

Jag har precis läst en riktigt bra bok som hette "armlös,benlös men inte hopplös". Det var en riktigt fin bok som handlar om Mikael Andersson som föddes utan armar och utan ben, idag har han trebarn, fru,körkort, eget företag och bor i en villa. Han har alltså total lyckats med sitt liv trots omständigheterna.

Han pratade också om bemötande från andra människor tex på ett kalas då alla inte riktigt känner varandra och man skall hälsa på alla, hur skall man veta hur man skall hälsa på honom? Han har ju ingen hand att hälsa med. Då berättar han att han ser det som sin uppgift att "styra" situationen och hjälpa människorna han möter att förstå. Han sträcker alltså fram sin lilla "armstump" ögonblicket innan, så att människorna inte hamnar i en svår och jobbig situation.

Kanske är det de som gäller i mitt fall också när man pratar om diabetes med andra som kommer fälla de dumma och jobbiga komentarerna som " Har du diabetes????aaaaaa gör inte det där jätteont????????", när jag sticker fram sprutan för att ge mig det livsviktiga insulinet till varje måltid. Då skulle ju jag lätt kunna stoppa vid första skriket och berätta att jag har diabetes och hur fina nålarna har blivit sen 1994 då jag fick diabetes, alltså vända situationen där till något positivt.

Jag blir så fashinerad och peppad utav människor som skriver sådana självbiografier om sina "kamper", Mikael Andersson kunde ju lika gärna deppat ihop totalt men ordnade till sitt liv riktigt bra trots detta stora handikapp. Varje gång jag har det jobbigt med min diabetes skall jag tänka på Mikael och boken "armlös,benlös men inte hopplös".

Jag hittade hans hemsida och skrev några tackrader till honom för inspirationen han gett mig i min "kamp":
http://www.mikael-unlimited.se/ 

Kram Lindainsulinkatastrof

aaaaaaa igår blev det lite kaotiskt i mitt huvud, jag och Rickard skulle äta lite kvällsmat och efter kvällsmaten tar jag fem enheter insulin, när Rickard såg att jag tagit insulin säger han:
- Men Linda tar du insulin igen??
Linda: - Nej det gör jag inte,eller har du sett mig ta??

Då blir vi båda osäkra, har jag tagit dubbeldos till kvällsmaten har jag alltså sprutat i mig tio enheter, vilket kan leda till en känning. Men kanske var det lantus sprutan Rickard såg? Jag höll länge i den sprutan innan jag tog den.

Ack vad osäker jag blev, så det blev en nogrann blodsockerkontroll, låg på 15 men gick snabbt ner till 7. Klockan var ju sent och vi skulle sova så jag tog dextrosol och en festis, sen tog jag ett värde på natten också som var ok.

Men vad nervös man blev och jag visste faktiskt inte riktigt hur jag skulle tänka, därav smsade jag AnnaLisa som är min bästa kompis och också är diabetiker och frågade hur hon skulle gjort. Avvakta och nogran blodsockerkontroll blev svaret och självklart hade hon rätt. Det är ingen jättekatastrof men blev ändå riktigt nervös och rädd, kände mig lite maktlös.

Det gick ju bra i alla fall :-)

Linda

Hunddag

Idag har det verkligen varit en riktig hunddag och denna dagen har varit jätterolig och händelserik. Började med att jag och Shiva vaknade och tog en promenad till Kungsbacka bowlinghall där Annika och hennes hund Emlett väntade, där påbörjade vi våran resa till slottskogen där en massa hundar med förare var, där blev det träning tillsammans och sedan fikade vi på fiket. Jag tog med mig Shiva in på fiket, eftersom hon hade sin väst på sig var det ok.

Sen åkte jag och Annika vidare till hjälpmedelscentralen i mölndal där vi skulle hålla i ett litet föredrag om diabeteshundar, det var jätteroligt och verkade uppskattat från dom som lyssnade.

Shiva skötte sig galant under hela dagen tycker jag och vi fick verkligen gjort mycket träning, passivitet,platsliggning,inkallning och så blev det ju givetvis en jättetrevlig och social dag för mig och Shiva.

Väl hemma blev det middag tillsammans med Rickard, jag gjorde iordning fisk och potatis. Nu skall vi göra något som jag funderat på länge, åka ner och panta alla våra burkar och flaskor. Borde ju få typ en miljon kronor för alla dom flaskorna vi har haha..

Blodsockret har varit lite sajigt idag, blev lågt precis när vi skulle fika (då larmade Shiva!! wiiie) och så resultatet utav det låga blev ju en rekyl så åkte upp till 20, suck vilken bergochdalbana..

Linda

=)

Hej hej :-)

Hade en jättemysig förmiddag idag tillsammans med mina syskon och deras respektive. Alla heter Henrik och Helena föresten lite roligt, vi kallar dom för Henrik och Helena 2. Där planerade inte mina syskon så bra. Blir ju lite som om min brors flickvän giter sig med min bror så kommer ju hon heta Helena Barknertz (om dom tar min brors efternamn då förstås), typ som att ta över min systers namn helt haha...

Vi åkte i alla all ut till naturområdet "Fjärås bräcka" där vi köpte oss varsin våffla och satt o mös och pratade en massa,supermysigt.

Jag förstår att ni undrar vart Rickard var? Han var hemma och var "sjuuuk" ;-) haha host host..

Idag blir det jobb mellan 16-21, ganska lugn dag.

Kram Linda

2.8,insulin och blodsocker...

Sitter här i Rickards goa tröja och dricker oboy, oboy inte det mest ultimata för en diabetiker om man inte ligger lågt i blodsocker som jag gjort denna morgon.Hade ju någon idé om att lantus dosen kanske behövde ökas så jag får ner mitt hba1c som låg lite för högt sist. ökat med 2 enheter nu i 2 dagar och vaknat med känning båda dagarna.

Symptom på min känning idag:
* Trött
* "tung" i huvudet (känns allvarligt talat som det typ ringer kyrkklockor eller nått i huvudet när jag ligger lågt)
* lite yr

Shiva observerade nogrant min känning, höll sin flärp i munnen och sen när jag åt gick hon och la sig igen.

Så ikväll blir det 30 enheter lantus igen, novorapiden skall ju höjas vid varje måltid från 4 enheter till 5. Det fungerar bra.

//Linda

13 januari

Haft en helt ok dag idag, dagen har bestått utav att ta hand om Shiva, umgås med Rickard,jobba 14-21 och sen blev det en Wallander film tillsammans med Rickard :-)

Det var så skönt att få låna bilen till och från jobbet, gud va det underlättar med bil, så ja tips till er alla utan körkort,skaffa det! Det underlättar vardagen så mycket.

Undra om jag skall storhandla eller inte imorgon, jo det får nog bli storhandling..avskyr när frysen börjar skrika tomhet. Vi har nog en mycket hög månadsavgift pga att jag är så beroende att frysen är full av mat och att vi alltid lagar mat, här går det inte att käka nudlar och sånt, då blir inte blodsockret bra.

Linda...

Live,love,laugh

Kolla vilka fina tavlor min systers vän Hanna gör, jag har beställt två stycken utav denna tavlan. Fina va? :-)

kolla in Hannas blogg, den är riktigt fin och kreaktiv :-) haneys.blogg.se

Linda


hundsimmet

Igår var jag och Shiva på hundsimmet hund i harmonin, det var riktigt roligt och Shiva simmade säkert 30 minuter i poolen och sedan fick hon en härlig och avslappnande massage. Musklerna hade stelnat till lite på henne tydligen och det är vanligt i dessa årstider pga vädret och all snö, därför kan det ju vara vettigt med lite simmning och massage + så får man en mycket trött och gosig hund av det :-)

Här är hemsidan för hundiharmoni: www.hundiharmoni.se

  
Linda

Hej hej!

Har varit ute på en förmiddags promenad ihop med Shiva, vi gick i skogen jag trillade minst 3 gånger för att det var en riktig isbana under snön. Men det är mysigt att gå med Shiva, hon är så motiverad och vill gärna ha utmaningar på promenaden såsom att hitta en godisbit jag gömt i snön, hoppas upp på en sten och ner igen, sitta och komma på mitt kommando osv. Det är kul för både mig och henne jag har fått ett jättetrevligt och aktivit liv sen jag skaffade hund.

Rickard är hemma idag från jobbet eftersom han åkt på en dunder förkylning, inget roligt alls och jag blir lite orolig eftersom han bara är hemma om han är VRÅLSJUK! Men han ligger och sover nu, jag frågade om han ville ha något men han ville bara sova. Kanske dumt det med? lite näring måste man ju ha, men ja jag vet inte kanske är för mycket diabetes tankar, jag hade ju inte klarat att sova mig igenom dagen så som han gör nu, men Rickard har ju fungerande bukspotkörtel som hjälper honom, det har inte jag.

Älskade vampyr är utläst, den var bra och jag kan varmt rekomendera den till andra diabetiker, den fick mig att reflektera över mina diabetesminnen och händelser. Ami har med en händelse från mitt diabetesliv som var i början av min diabetesdebut, då det nästan var lite tabu med godis och man skulle absolut inte äta det hade min familj fått lära sig, men mina syskon hade ju inte diabetes så dom skulle ju få sitt, men som ni säkert förstår blir en sådan situation ohållbar och min smarta och underbara mamma tog kontakt med en bra person som var diabetesläkare och diabetiker själv.Diabetesläkaren bjöd hem oss och tog med oss till en godisaffär och jag fick välja vad jag ville i affären, det var fashinerande. Ingenting skall vara tabu med diabetes man skall bara lära sig hantera olika situationer, det lärde den diabetesläkaren oss och han blev en värdefull informationskälla för mina föräldrar.  Ami har också en länk islutet till min blogg, kul.

Nu skall jag städa i våran lilla lägenhet :-)

Kram Linda

gjort vettiga ting

Gjort något vettigt nu på kvällskvisten, betalt in medlemsavgiften till Kungsbacka Diabetesförening (därmed atomatiskt till diabetesförbundet) och svenska service och signalförbundet ( där jag tränar Shiva) samt betalat in räkningen för boken "älskade vampyr" som är skriven utav "diabetes mamman" Ami Skånberg Dahlstedt, känns som riktigt bra och välinvesterade pengar som jag tror jag kommer ha glädje och nytta utav länge.

Kungsbacka diabetesförening/Diabetesförbundet genom att jag får tidningen Diabetes sex gånger per år och därmed kan hålla mig lite uppdaterad om vad som händer i diabetesvärlden. Sen får jag ju tillgång till alla aktiviteter som föreningen ordnar (+ vore ju lite jobbigt eftersom jag är ordförande här i Kungsbacka och alltså håller i många utav aktiviteterna hihi) och även atomatiskt blir medlem i ungdiabetes, där jag som ung med diabetes känner att jag får mycket fördelar,tips,råd och massa skoj på köpet :-)

Och så vill jag stötta diabetesforskning och diabetes "politik" jag tror att destu större vi är destu mer syns vi och destu mer förståelse och iniativ tas till oss diabetiker.

Kungsbacka diabetesförening blir du medlem i genom att betala 230 kronor till plusgironummer: 404420-2 , ange ditt namn adress och personnummer.

Service och signalförbundet är ju helt klart för att jag vill stötta och att jag tränar Shiva genom dom och där får man ju också tidningen som är ett sant nöje att läsa om alla duktiga hundar. Och så får man ju komma på alla gruppträffar så jag och Shiva får träffa en massa hundmänniskor, det tycker vi är väldigt roligt!

Älskade vampyr har ju små kikat lite på och jag känner verkligen igen olika scenarium Ami beskriver, men känner också igen krafen att vi skall fixa detta,sen möts man av lite motstånd kan vara från allmänheten med deras oförståelse för sjukdomen, tråkiga och oförståliga blodsockervärden och ja allt annat som kan strula..Amis bok skall jag rekomendera Rickard att läsa, tror han kan behöva det.

Ni kan beställa "Älskade vampyr" genom adlibris, det gjorde jag:

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172057475 

 

Linda

Diabetiker emellan

Läste på min vän och kollegas blogg Nora (noragyll.blogg.se) om hennes upplevelser och tankar ang byte till vuxenmottagningen från barndiabetesmottagningen. Hennes berättelse kan jag inte rabbla här så den får ni läsa själva men tänkte ge lite tankar om min övergång från barnmottagningen till vuxen.

Barnmottagningen var som mitt andra hem dom kände mig utifrån och in, stöttade,skrattade med mig, rådde mig till olika saker, hjälpte mig, föreläste för mig och ja var som en familj skulle jag säga. Min diabetessköterska Birgitta blev någon jag verkligen såg upp till, mina föräldrar ordnade så jag fick åka till den "kände diabetesläkaren" Ragnar Hanås för besök och en gång när han gav mig en rekomendation som var en stor förändring så sa jag, Men Ragnar vad säger Birgitta om detta?? Så jag skulle allt höra med henne först så Ragnar visste vad han pratade om haha det spelade ingen roll för mig att han var stor och "erkänd" diabetesläkare, Birgittas ord var lag så mamma fick snabbt som attan boka in ett besök hos Birgitta så jag kunde konversera med henne om Ragnars rekomendation ;-)

Nu är Birgitta en person som kom på min student, uppvaktade mig på min 20 årsdag genom att komma på mitt kalas och är även aktiv i diabetesföreningen här i Kungsbacka som jag också är ordförande i.

Så ja Birgitta blev en mycket betydelsefull person i mitt liv och det var tufft när hon inte längre skulle ha huvudansvaret över mig och min diabetesbehandling och jag sköt på det VÄLDIGT länge innan jag tog mod till mig att lämna min trygga barnmottagning, Birgitta har lovat att jag alltid får vända mig till henne om det är något, känns tryggt!

Besöket på vuxenmottagningen gick ju jättebra och fick en underbar diabetessköterska där som heter Maria, hon har verkligen fått mitt förtroende och är ett stort stöd idag, det tog ett tag för mig att lita på henne och självklart behövde förtroendet byggas upp och en kontakt behöver ju absolut etableras. Men Maria vann mitt förtroende och hon har tagit samma iniativ som Birgitta har gjort genom att man alltid får ringa henne (dock skall det ju absolut inte missbrukas, bara nödfall som då när jag fick åka ambulans, då var det hon som ordinerade att vi skulle kalla på hjälp), när jag skaffade pumpen ringe hon mig från sin mobiltelefon på kvällen för att kontrollera så allt verkligen fungerade för mig. Hon är så snäll och hjälpsam, rätt människa på rätt plats).

Självklart känner jag att ansvaret är mer mitt och självklart kändes det konstigt att vara så stor så jag fick ett högkostnadskort och att det är på mitt ansvar att ta blodprov mm, men tack vare att Maria gjort min övergång så himla bra känns det faktiskt relativt tryggt.

Stor eloge till diabetesmottagningen i Kungsbacka =)

Kram

kära snooze

kära snooze, du tar bra hand om mig, ser till så jag får vila några minuter till när jag är sååå trött, du är tillräckligt irriterande för att masa sig upp. Du stör lite här och där. Både Rickards alarmklocka (som han alltid glömmer stänga av), min egen väckarklocka jag köpte på gekås samt mobilen. Ni jobbar i skift och tänker aldrig låta mig sova, när jag som mest behöver det. Funderar ibland på att säga upp dig snooze, men ack jag behöver dig för mycket för det.

Hade ju turen att börja jobba klockan elva idag så har god tid på mig, men ändå blev det snooze mellan 8-9 haha det är helt klart en bra funktion ;-)


Älskade vampyr är beställd

Jag har beställt boken Älskade vampyr som är skriven utav Ami Skånberg Dahlstedt, boken är skriven utav Ami själv som är diabetes mamma. Jag är så fashinerad utav Ami, att ta till fantasin är nog det bästa man kan göra när det handlar om att motivera ett barn att ta till att ta sprutor och att "godkänna" sin diabetes. Ni kanske inte vet vad Ami menar med Älskade vampyr? Vampyren det är blodsockermätaren.

Jag kommer läsa Amis bok när jag är ensam hemma, har en kopp thé i handen och jag bara kan läsa och tänka för mig själv. Det var längesedan jag fick min diagnos, året var 1994, skulle precis slå över till 1995. Har en del att bearbeta fortfarande och jag kan ibland filosofera över livet som "icke diabetiker", hur det skulle varit.

Amis bok kan ni beställa här: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172057475

Linda
Träning med Josefin och swatch

Heej!

Idag har jag varit med Shiva på köpcentret Freeport för att träna tillsammans med min kompis Josefin och hennes hund swatch. Josefin utbildar swatch till servicehund (jag utbildar ju Shiva till signalhund). Men vi har riktigt funnit varandra och hundarna går bra ihop, så det är roligt!

Vi gick först runt på freeport så hundarna fick gilla läget lite, Shiva har ju svårt för nya miljöer, hon vill ju så gärna lukta,sniffa och titta runt. Men här gäller det ju för mig att bli "värdefull" och erbjuda något bättre. I detta fallet blev det godis men kan också vara lek eller rösten.

Sen gjorde vi platsliggning, det gick också bra. Shiva ser ut som hon inte riktigt förstår varför jag går hihi, sötare min får man leta efter.

Sen föreslår Josefin att vi skall välja en affär att gå in i som har klistermärket som påvisar att service och signalhundar är välkomna. uu kan säga att det gjorde mig väldigt nervös men till ingen nytta alls för det gick så bra och det var så roligt att Shiva skötte sig snyggt i affären, här får hon ju absolut inte nosa på något, bara efter blodsockerdofter hihi :-)

Sen gör vi det riktiga eldprovet, vi går in på ett caé och fikar. Josefin går först in och frågar om det är ok, klistermärket är på dörren så det borde ju vara det men känns alltid bäst att fråga. Det gick bra och vi ick komma in och fika, hundarna skötte sig galant. Riktigt roligt att se.

Nu har jag en trött Shiva vid min sida kan jag lova er hihi :-)

Linda

My dog

Heej :-)

Idag var en jätterolig dag för jag har varit på mydog, det var kul och fashinerande att se alla duktiga hundar, spännande utställningar där man kan köpa olika saker och fördjupa sig i olika saker såsom hundstallet, dom som hittar hem till hundar som inte har något hem. Jag skänkte tre kronor i deras insamlingsbössa, inte så mycket men många bäckar små :-)

Det mest fashinerande idag var att hundproffset Cesaar Milan var där från usa och hade ett litet föredrag samt så fick en viss del utav publiken ställa frågor, jag tycker han hade mycket bra att säga. Bland annat att för att lyckas med sin hund så måste man jobba mycket med sig själv för att få till hunden bra. Så sant som det är sagt :-)

Vi gick igenom rastorget där hundklubbarna visar upp sig och sin ras, det var kul att se och lyssna på vad olika hundar har för egenskaper och kunskaper. Min syster och hennes pojkvän blev nog lite hundsugna hihi..

Svenska service och signalförbundet hade en monter där, genom det förbundet utbildar jag Shiva. Så givetvis var jag tvungen att gå dit och tjingsa lite :-)

Fick givetvis handlat en del, godis och ben till Shiva, ett aktiveringsspel som är lite mer avancerat än det jag redan har och en hood-tröja till mig med en schäffr på och en t-shirt till Rickard med en schäffer på. Är supernöjd med dagen och allt vad den erbjudit mig.

Kram Linda


Cesar :-)


Svenska service och signalförbundet var där och hade en monter. ( genom det förbundet utbildar jag Shiva)

Så väcktes ett hundintresse

Det var 2001 och jag låg på sjukhus efter krångel med blodsockret, jag sov,sov och sov. Det testades en massa prover på mig och för mig som var elva år var det en tuff tid och det var många tårar som fälldes över situationen jag var i. När läkarna inte hittade en blodåder att sticka i och gjorde försök på försök så sa jag till mamma att jag inte orkar mer, då frågade mamma mig vad jag ville ha för att kämpa på och fixa detta? Jag vill ha en hund säger jag.

Det var inte riktigt det mamma hade väntat sig, hennes tanke gick väll kanske åt den nyaste dockan eller en cdskiva. Men i paniken som var lovade mamma mig en hund bara jag skulle kämpa på. Jag kämpade på, tog mig med hjälp utav sjukhus läraren till sjukhus bibloteket där vi hittade en massa information om hundar och jag fick läsa på, måla bilder och fördjupa mig i hundar.

På mitt rum låg jag och tittade på skärgårdsdoktorn, varje avsnitt tittade jag på, ibland somnade jag mitt i men jag vaknade alltid av att skärgårdsdoktorn spelade. huvudrollen i skårgårdsdoktorn heter Willma, hon fashinerade mig och jag beundrade henne mycket.

Sjukhus vistelsen ledde mot sitt slut och jag blev lite bättre, mamma och jag hade en resa bokad till grekland för att få vila upp oss lite efter allt det jobbiga som varit, väl hemma arbetade pappa och syskonen för att hitta en hund till familjen, detta hade jag ingen aning om.

Någon dag efter resan ville mamma att jag skulle följa med till en "klädaffär", inte riktigt när vi kom fram till "klädafären" som i sanningens namn var ett familjehus med valpar fick jag träffa valpen muffins, mamma frågade om ajg ville ta hem henne, självklart ville jag det. Vi åkte hem och hade "familjeråd" där det visade sig att alla var öppna till den lilla valpen, så vi åkte ör att hämta hem henne, självklart fick hon namnet Willma.

Willma blev familjens första hund och willma visade redan ett stort uppmärksammande mot mig och mitt blodsocker, observera att hon inte haft någon träning i det alls. Willma väckte j familjen när jag hade ett kratigt blodsockerfall mitt i natten, vägrade gå  ut med mig om blodsockret var för lågt eller högt och om jag var i skolan och willma sprang mellan telefonen och mamma då visste mamma att hon snart skulle få ett samtal att jag behövde assistans av någon anledning pga blodsockret. Fantastisk hund <3.

Vi fortsatte aldrig att utbilda willma eftersom vi då fick svaret att hon inte fick utbildas pga att hon var blandras, vilket idag sos förbundet inte kan förstå eftersom dom aldrig nekat blandras hundar, knasigt. Men som tur var kom ju min chans år 2008 då jag vann bayers dremfund tävling där jag vann hela 50.000 kronor att utföra min dröm, drömmen blev ju självklart att köpa en hund som jag senare kan utbilda till diabeteshund, här är jag idag och är så tacksam för mitt hundintresse, det är så roligt att ha hund, man kommer ut och rör på sig, man tränar tillsammans med andra, den chansen får jag relativt ofta pga att jag utbildar Shiva och har fått ett stort kontaktnät där och man får en aktiv vardag vilket jag tycker är otroligt viktigt jag hade inte velat vara utan hund idag, det kan jag lova er.


gekås

Heej :-)

Idag har det varit en JÄTTEROLIG dag, den började nämligen med att jag hämtade upp min barndomsvän Fannie som är hemma från sina studier på Åland och vårat projekt för dagen var att besöka varuhuset gekås. Första stoppet blev hemma hos Fannies pojkvän otto där vi serverades lite kaffe och satt o pratade en stund, Otto hade en supersöt hund som hette Shila :-D

Sen blev det gekås i en massa timmar, gud vad jag handlade, man kan ju säga att jag verkligen fick storhandlat och jag var dryga 3000 kronor fattigare när vi väl var färdiga haha..Det är jobbigt för mig att gå på gekås, blodsockertagningarna blev inte många, men jag fick fylla på kroppen med en äggsmörgås jag hade förberett hemma, sen så gick vi ut från varuhuset och köpte mat. En supertrevlig dag helt enkelt :-)

På kvällen blev det ingen vila må ni tro, då åkte jag hem och hämtade lilla Shiva (ja utan Shiva är jag inte längre än nödvändigt hihi), väl i bilen begav vi oss till min söta syster där vi fick en god middag bestående utav kyckling och god potatis och vi satt och pladdra en massa, vi pratade om framtiden och våra bröllop, vi ser fram emot den tiden kan jag lugnt säga haha kan säga att en gästlista gjordes men ja det är väll  minst 5 år tills dess men kan ju vara bra o ha en gästlista färdig, eller vad säger ni?? hahaha..

Kram kram

insamling och penga tankar...

Varje dag har jag en tanke som jag aldrig lyckas släppa. Vet ni vad den är?

- Hur skall jag kunna bidraga till att pengarna till diabetesforskning ökar?

Självklart är jag medveten om att jag ensam inte kan skrapa fram flera miljoner, men jag önskar så att det fanns lite mer stöd så man faktiskt skulle kunna genomföra en insamlingsgala och därmed både öka forskningspengarna och även kunskap om diabetes. Man blir så nedrans ledsen när man fortfarande får höra år 2011 att jag ätit för mycket godis och därmed fått diabetes, det är ju så fel. Inget godis i världen har gjort detta mot mig.

Jag försöker alltid på träffarna min diabetesförening har att ha framme insamlingsbössan, på världsdiabetesdagen samlade öreningen ihop 266 kronor, vilket kanske inte är jättemycket men det är ändå något. Tänk om alla gör något då händer det ju i alla fall något hos diabetesforskningen.

Fick också ett facebook medelande av en kompis, hon skrev såhär:

Hejsan!

Visste du att om man har aktier på Avanza Bank kan man välja att skänka bort sin utdelning till en mängd olika föreningar bland annat Diabetesförbundets forskningsfond.

Det hade jag ingen aning om, men tycker det är jättekul att sådana iniativ finns, dock är jag inte i det stadiet i livet att jag äger några aktier, synd. Men ett tips till er som gör :-)

Tycker det är dags att diabetessjukdomen uppmärksammas i media och att det kanske är våran tur att få en insamlingsgala.

Hur skall man gå vidare för att påverka?

LindaBortsprungen hund

Hej!

Såg detta på facebook och fick en klump i magen, tänk om det hade varit Shiva. Känns som min plikt att hjälpa till så hunden kommer tillrätta, är ju inte i dessa trakterna så kan ju inte hjälpa till att leta efter hunden, men detta är ju alltid något.

Sprid nu detta vidare, jag lovar er för oss hundmänniskor är hunden verkligen våran bästa vän <3

 
UTLOVAR EN HITTELÖN PÅ 4000 KR!!

Vår hund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden. Hon sågs senast springa i Hultafors på bron då en silver/grå/blå volvo stannat till vid henne. Det är osäkert om dem tog med Sindy i bilen eller inte.. Detta var runt 18 tiden samma kväll.

Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus.Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt ...upp efterlysningar på internet och i affärer m.m.

Om Sindy:
Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen
Tatuering i örat (ID-märkt)
När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.

Om någon ser en hund som likar Sindy, ser en annons på internet eller i en butik m.m. Om någon hör något eller vet något om den volvon som stannade vid henne så snälla ring. Alla tips är viktiga!!

Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!

Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!

Vet du något, hör något eller har annan viktig information, ring vilken tid som helst på dygnet!
Sara Bengtsson 0763-053810
Fredrik Lindvall 0722-972496
Eller ring hem till oss på 033-295262
eller ring till polisen på 11414


SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ VI FÅR HEM VÅRAN TJEJ


simhallen med ansa och leo :-)

Heej :-)

Förmiddagen spenderades i Kungsbacka simhall med min bästa kompis AnnaLisa och hennes lilla son Leo, det var jättemysigt. I simhallen var jag noga och kollade blodsocker innan jag gick i badet och efteråt. Låg på 14.7 innan och 13.7 efteråt.

Men har en liten förkylning på G vilket inte känns så superroligt, vid förkylningar och min diabetes gäller det att höja doser,nogranna blodsocker kontroller, vara ganska nogran med matider och rutiner och ta det lugnt (vilket nog är det svåraste för min del hehe).

haha vet ni vad som hände när jag skulle betala så säger hon 30 kronor, ojdå det var inte så dyrt tänkte jag och betalade. Sen skulle AnnaLisa betala och då hör jag "-ja och en vuxen det blir 45 kronor" . Morr ser jag verkligen så liten ut att jag går för barn biljett?? Men men får la skatta mig lycklig att jag kunde lägga dom 15 kronorna på fikat istället hihi :-)

efter simmet blev det en liten fika på cafét och sen hade jag sådan tur så AnnaLisa skjutsade hem mig, inget kul att gå i detta vädret.

Kram kram

30 årsjubileum med Kungsbacka diabetesförening

Välkomna på 30-årsjubileum med Kungsbacka Diabetesförening!

Kungsbacka Diabetesförening fyller 30 år den 22 januari 2011 och detta skall vi självklart
uppmärksamma.
Lördagen den 22/1 klockan 16:00 träffas vi på Tölögården i Kungsbacka.

Programmet inleds med en föreläsning av överläkare Ragnar Hanås och naturligtvis finns det
gott om tid för frågor och diskussion. Ragnar Hanås är expert på diabetes och arbetar på
Uddevalla sjukhus.

För barnen kommer det att finnas sysselsättning i ett angränsande rum
under tiden som vi lyssnar på Ragnar.

Klockan 18:00 dukas en buffé upp (meddela eventuella matallergier). Efter middagen
fortsätter kvällen med musik för alla åldrar av Kungsbackagruppen ”The Holkeryds”. Medtag
dansvänliga skor!

Anmälan sker till Linda Barknertz senast 17/1-11 via telefon eller e-post:
Barknertz.linda@gmail.com / 0733-655809.

Kostnad för dagen är 100 kr/person.

Varmt välkomna!

sannas smycken

Hej!

Jag hade gärna haft ett halsband eller armband där det står tydligt att jag är diabetiker och vad man skall göra om jag skulle hittas medvetslös eller uppträda "berusat"(= lågt blodsocker). Men det liksom finns ju inga snygga direkt eller något som man faktiskt har på sig frivilligt. Det känns som en trygghet för mig också.

Tills nu!! Titta vad jag hittade när jag surfade lite ( http://sannasmycken.vpsite.se ) , klicka vidare på sos alarmbrickor.

Såg inga pris men kanske borde man undersöka detta lite mer och beställa, vad tycker ni?

//Linda
svårt att somna utan sambo

Alltså något som är lite löjligt med mig sen jag blev sambo med Rickard är att jag har så svårt för att vara ensam, älskar att ha någon att krya ner brevid,säga godnatt till eller bara känna närvaron. Nu är Rickard i Kungälv hos sina föräldrar för att göra iordning det sista på min bil innan besiktningen och jag kan verkligen inte sova. Blir till att somna framför tv:n i soffan med en bra film på. Shiva snarkar redan för fullt haha..

hopp, beck film eller wallander...


Möte med diabetesföreningen

Eftermiddagen eller kvällen rättare sagt spenderades med att ha möte med Kungsbacka diabetesförening. Det var roligt eftersom vi hade så mycket att se fram emot och planera.

Nu vankas det 30 årsjubileum den 22/1, då kommer vi ha en föreläsning som leds utav Ragnar Hanås, pysselhörna för barnen och på kvällen dukas det upp en buffé och det blir musikunderhållning till det, ser verkligen fram emot det. Våran kassör som hängt med länge i föreningen läste upp första kallelsen till bildandet utav Kungsbacka diabetesförening som alltså är 30 år gammalt snart, riktigt roligt, kul att det var bevarat!

Sen så har vi årsmöte i mars, då kanske det förhoppningsvis dyker upp någon ny i styrelsen, vill absolut inte förlora någon som jag har idag, men kanske ett nytt ansikte vore kul att se. Sålänge jag har gått med har det kommit in en ny varje gång. Farligt att gå på årsmöte som våran ledamot Mikael sa som kom för att observera årsmötet för 3 årsedan, fast blev han haha...

Sen har vi lite andra aktiviteter inplanerade men allt kan jag ju inte skvallra om idag hihi=)

Mötet avslutades med att göra utskicket till alla medlemmar, det är ju 145 medlemmar som skall få inbjudan om jubileumet samt inbetalningskort för föreningen, eftersom det är nytt år skall ju medlemskapet förnyas. I år skall Rickard gå med som medlem. Mamma och pappa är redan med. Skall försöka få med mig syskonen också. Det kan dom gått gå med i hehe=)

Birgitta som arbetar som diabetessjuksköterska på barnmottagningen som är med i våran styrelse skulle sätta upp inbjudan om jubileumet på både vuxen och barnmottagningen, detta får ju inte missas.

Efter utskicket så blev det fika som min kära mamma hade ordnat, haha japp henne tvingade jag med på en supleang plats i styrelsen för ett årsedan =).

Stor Kram till er alla

Linda

Besök hos Maria

Hej :-)

Idag började dagen med ett besök på diabetesmottagningen, det var fösta gången jag fick betala för besöket. Det får man göra här i Kungsbacka när man är 20 år fyllda. Jag fick ett kort som hette "högkostnadskort" när jag kommit upp i en kostnad på 900 kronor fick man gratis vård till nästa år från dagen man fick kortet, så för min del blir det 3/1-2012. Gjorde mig faktiskt inte så mycket att jag fick betala för besöket, man är la kanske lite stolt fortfarande för att man äntligen är 20 haha..Besöket hos min underbara diabetessköterska Maria ger mig så mycket så en 100 lapp är hon absolut värd.

Hba1c hade gått upp, men det är ju inte så konstigt när det varit som det varit, ha ju krånglat mycket för mig det senaste, har varit jobbigt sen min sjukhus vistelse och så har det varit lite ostrukturerat schema, min diabetes gillar regelbundenhet. Det var också första gången mitt hba1c mättes i det nya internationella måttet, kul att Sverige hänger med i utvecklingen på det sättet.

Man blir ju klart lite ledsen när det inte fungerar så som jag vill och strävar efter, det är så såvrt att hitta det där "lagom" som är min strävan, men ja jag skall inte ge upp och skall absolut göra mitt bästa för att få lite bättring.

Nu när det börjar gå mot lite ljusare tider har jag ju lättare att gå på långpomenader med Shiva och det gör stor effekt på blodsockret, tog en direkt efter jag kommit från sjukhuset. Är bra för både mig och Shiva. Sen så skall jag absolut ta upp träningen på curves igen, försöka hitta något strukturerat schema. Dock mycket svårt när man jobbar så oregelbundet som jag gör. Jag och AnnaLisa har pratat om att köpa ett simkort och gå o simma en gång i veckan, det kan ju vara både roligt och givande.

Sen mer mätningar, mätningarna är ju en bra guideline för nästa steg. Men ja det är svårt tycker jag och man tänker mycket, jag blir lite nervös av alla mätningar och oro höjer vädet, måste gå förbi den "bommen" på något sätt.

Skall höja måltidsinsulinet också från 4 till 5 enheter.

Fick en ny tid hos underbara Maria, hon coachar, hjälper till,råder och visar tydligt att hon vill förstå hur det är att ha diabetes, hon är verkligen ingen översittare som "tror" hon vet. En riktig pärla!

Ja jag har lite och pyssla med som ni förstår och ja ännu en gång måste jag hitta lagom, får inte bli för överdrivet åt något håll.

Stor kram till er

Linda

Hundträning

Heej!

Idag började dagen med något riktigt spännande, åkte nämligen till varberg med Shiva i bilen för att träna tillsammans med andra som tränar sina hundar till service eller signalhundar. Det är så roligt att träffa "sos-gänget", nästan alla där har jag blivit relativt nära vän med och vi peppar varandra om den ena eller så behöver hjälp med sin hund, det är kul!

Träningen var på gallerian i varberg, där tränade vi hundpassager inne på gallerian, kan ni tänka er det klarade Shiva jättefint. Dock är hon ivrig när det kommer till att vi är på nya platser, hon vill nosa och det får hon ju inte, då gäller det för mig att muta med godis,godis och åter godis. Vi skulle även lägga hundarna utanför en affär och jag skulle där gå in i affären och Shiva skulle ligga kvar. Kändes lite tufft och jag kikade genom fönstet och såg att Shiva sökte efter mig med blicken, men hon låg kvar. Sen övade vi passivitet, Shiva skulle helt enkelt inte reagera på omgivningen och jag lovar er när det kommer in hundar med röd väst på en galleria så tittar folk och då menar jag inte att dom ger en blick, dom ger en lång illstirrande blick och böjer sig gärna fram för att klappa, tyvärr får man ju inte klappa Shiva när hon har väst men jag pratar gärna glatt om min duktiga lilla schäffer =).

Sen åkte vi till en bondgård där vi tränade inkallning och stanna, det gick bra för Shiva hon reste sig upp en gång under inkallningen, då var det bara att göra om - gör om tänk rätt!

Är så kul att jag har min Shiva att träna, vi hjälper varandra hon håller koll på mitt blodsocker och jag ser till så hon får ett stimulerande och aktivt liv, bra deal va??

Efter hundträningen var det dags för mig att jobba, det gillar plånboken!

Stor Kram Linda

VIPDIP möte =)

Hej!

Idag åkte vi hem ifrån Rickards föräldrar som vi varit hos sen i torsdags, då lämnade Rickard av mig i Kungsbacka för jag skulle nämligen gå på vipdip möte. Ja vad är vipdip? Det är en volentär och projektförening här i Kungsbacka som jobbar inom områden som intresserar mig starkt, nämligen diabetes och hundar. Volentär arbete intresserar mig jättemycket, vipdip är en väldigt bred förening. Vi har ju tre tjejer som varit i rumänien och volentär arbetat, en tjej som varit här från tyskland har jag för mig, vi har varit med på barndagen här i Kungsbacka, haft ansiktsmålning och fiskdamm för alla barn, haft diabeteshund föreläsning, en tjej har gjort en bok om diabetes som heter "Sockersjukan anfaller" . hihi jaa det ärsom sagt en väldigt bra och bred förening som man kan göra mycket nytta med, ni får gå in och kika själva tycker jag: www.vipdip.se

Något som jag och min bästakompis AnnaLisa som också är med i styrelsen hittade på är att i sommar skall vi arrangera ett litet dagsläger för diabetesbarn och deras föräldrar, undra vad man kan hitta på då...

Kram Linda


RSS 2.0