Hemma från ett supermysigt värmland!

Heej gänget:)

Nu är jag hemma ifrån Värmland, har haft det huuur mysigt som helst..Veckan har bestått utav mycket fix och trix med huset eftersom ingen hade bott där på över ett år var det mycket att göra, men det var bara roligt :-)

Vi bodde nästan vid norska gränsen så vi var i norge och kikade lite, Jag och Rickard har varit på restaurang gjort oerhört mysiga skogspromenader med Shiva, Dock var jag lite rädd eftersom det hade setts varg och björn där, snacka om att man inte vill möta på en sån :-)

Shiva skötte sig superbra och hängde med oss hela tiden, har helt enkelt haft en suverän vecka, den kunde inte varit bättre.

På hemvägen hälsade jag och Rickard på hans gudmor som han inte sett på över tio år, det var ett kärt återsende!

Hemresan var lång men vi förgyllde den med en massa tjat,flams och skratt..:-) Nästan direkt efter vi kom hem igår så gick vi på förfest hos min syster, supertrevligt men blev en ganska tidig kväll eftersom vi hade varit igång hela dagen.

Nu skall jag väcka Rickard och bjuda han på lite fattiga Riddare ;-)

Kram på er

Ungdomsaktivitet

Hejsan alla ungdomar!
 
Torsdagen den 19:e November inbjuder Kungsbacka Diabetesförening dig mellan 11-15 år till en musik-spelning och träff med andra ungdomar i Kungsbacka.
 
Var? Klarinettvägens samlingslokal i Kungsbacka
När? 19:e November
Tid? Klockan 18:00-20:00
 
Vi bjuder på fika!
 
Anmälan sker till Linda Barknertz på telefonnummer: 0733655809 eller email:
barknertz.linda@gmail.com
 
Välkomna!
 
Kungsbacka Diabetesförening

Ni behöver inte vara medlem för att deltaga, det kan ni bli på plats!

Barnaktiviteten = lyckad

Hej:)

Kommer precis från barnaktiviteten, det var verkligen supermysigt. Det blev mycket pyssel och kladd. Det var en del nya ansikten och även båda diabetessköterskorna kom en stund, supermysigt!!

Va så roligt att vi var så många ungdomsledare också.

Vi hade ett föräldrabord och ett barnbord.

Kram

Nu åker jag till värmland:)


Godmorgon

Godmorgon!

Igår hade jag en supertrevlig kväll med alla lysestrandsledare som det så fint heter :-) Dem som va ledare på familjelägrerna tillsamans med mig i sommras.

Vi åt tacos, såg en film, spelade spel och hade supertrevligt helt enkelt :-)

Nu sover alla här, vi skall snart gå och vara med på en barnaktivitet här i Kungsbacka.

Kram på er!

 

P.s Åker till värmland så vi kommer inte höras på en vecka :-)

 

tjing tjing :-)


Hemma hos Mikaela och vipbio=)

Hej hej!

Idag började dagen med att Helena väckte mig och ville att jag skulle komma hem till henne och förhöra henne inför hennes tenta samt äta frukost. Så jag gjorde iordning mig och Shiva så traskade vi iväg.

Satt hos henne förhörde henne på en massa konstiga sjö-ord. Hon var duktig!

Sen gick vi och mötte Lisa och då tog jag och Lisa pendeln till Göteborg för att komma vidare till Mölnlycke och träffa Mikaela, som jag inte träffat på tre år!!!!!Hade en supermysig tacomiddag med dem och sedan satt vi och pratade en massa, helt underbart!

Sen åkte jag in till Göteborg tillsamans med Lisa, vinkade hejdå till Lisa. Lämnade över Shiva till Rickard. Och träffade Mine och Ansa för att gå på vip bio.

Vip bion va dock inte så flachig som det låter, men sätena va dock super goa :-) Filmen var läskig. Men hade en trevlig tid med tjejerna i alla fall.

Kram Linda

Brev till skolstyrelsen

Hej!
Blev tillfrågad från diabetesfamilj.se om jag kunde tänka mig skriva ett brev till skolstyrelsen om mina upplevelser i skolan och behovet av en resurs i skolan, tänkte att ni också skulle få ta del av det:

Hej
 
Mitt namn är Linda Barknertz och jag skriver till er för att jag vill uppmärksamma den viktiga och glömda frågan diabetes i skolan. Jag själv är född 1990 och fick diabetes 1996 då var jag knappt sex år fyllda.
 
Jag skulle precis börja skolan, lära mig räkna och skriva. Efter mycket diskussioner, argumentationer och bråk från mina föräldrars sida fick jag en personlig assistent vid min sida som kunde hjälpa mig med mina blodsockervärden, insulindoser,nålbyten,mattider mm. Det är ett otroligt stort ansvar jag skulle behövt ta själv om inte assistenten hade funnits vid min sida och min mamma hade garanterat inte kunnat arbeta om jag inte haft assistent.
 
Ett blodsocker kan man aldrig lite på hos en diabetiker på fem sekunder kan det bli väldigt lågt eller väldigt högt, det låga värdet kan bli väldigt farligt och leda till insulinkoma.
 
I oerhört många skolor är det stor okunskap om diabetes och rektorer anser att lärarna får ta över ansvaret för diabetesen under skoltid. Och jag som själv varit elev i skola vet att detta inte fungerar. Lärarna är oerhört osäkra på sjukdomen, har annat att göra för den delen också med alla andra barn.
 
När blodsockret är lågt behöver man hjälp med en gång och detta resulterar i att lärare får lämna en hel skolklass för att förhindra att barnet med diabetes hamnar i insulinkoma.
 
Det är orimligt att lägga diabetes ansvaret på barnet själv, eftersom man skall kunna läsa av en blodsockermätare, avögra hur mycket insulin som behöver ges och injektsera det.Barn förtjänar att få vara barn.
 
Mina skolupplevelser med diabetesen är absolut att jag aldrig hade klarat mig utan min personliga assistent och jag sörjer med föräldrar som står handfallna i kampen mot skolan för att deras barn skall ha rätten till en assistent, precis den debatten som min mamma hade för 13 årsedan.
 
Jag önskar tydligare riktlinjer för denna fråga för idag fungerar den absolut inte och det är vi många som kan skriva under på.
 
Tack på förhand!
 
Med Vänliga Hälsningar
Linda Barknertz
 
Diabetiker

Medelande ifrån diabetesfamilj.se

Hej!

Vi undrar om det finns några 16-20-åringar med diabetes typ1 som skulle kunna tänka sig att svara på några frågor för en undersökning.

Undersökningen skall visa hur man som barn med upplevde att det var i skolan, om ni kände att ni blev utsatta för alltför höga krav och fick ta ett för stort eget ansvar för er sjukdom m.m. Hur ni ser på situationen nu.

Undersökningen går ut på en jämförelse mellan de som har haft assistent/resurs och de som inte har haft det.

Vi är ett gäng föräldrar som kämpar för att våra små barn skall få laglig rätt till att få resurs eller assistent i skolan och vi skulle uppskatta jätte mycket om ni ville hjälpa oss med detta.

Följ länken så kommer ni till enkäten med frågor.

http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dDFfRnY1dk9GcnFmYUZVYWVDenVkeGc6MA

Tack på förhand!

Hälsningar vi på diabetesfamilj


Hundsim och bullbak:D

Hej hej!

Idag var det hundsim för Shiva, och det var första gången så vi tog det väldigt lugnt där. Mamma var med oss.

Vi började med att prata med dem om Shivas hälsa som är väldigt bra, jag vill ju göra detta för att hon skall få arbeta, förebygga höftproblem och få göra något hon tycker är roligt.

Sen fick hon hoppa in i poolen och simma, jag kastade in lite leksaker då  flög hon i vattnet.

Det var två supergulliga tjejer som hade hundsimmet, jag kan verkligen rekomendera hund i harmoni (www.hundiharmoni.se) .

Sen bar det hem och då kom jag på att vi skulle baka så jag cycklade ner till coop för att handla ingredienser till bullar och kärleksmums, resultatet blev mycket lyckat! Mamma pappa och jag satt sen och fikade med mitt nybakade fika och julmust light, supermysigt man kan ha med sina föräldrar ibland :-)Duchen va dock inte så populär :-pSim sim sim :)

Haft en bra dag!

//Lindis

_________________________

Kommer kämpa och driva föreningen framåt, för din skull, skall göra dig stolt!


Todays update!

Hej hej!

Hoppas allt är bra med er, själv så var jag helt bussy igår därmed inget blogginlägg, jobbade nämligen från klockan 12-21 igår, lite segt men det ger pengar. Idasg blir det jobb 16-21 snabb jobbade cach må jag säga ;-)

Idag skall jag ta med Shiva på hundsim i Kungsbacka, skall bli supermysigt och jag tror Shiva kommer gilla det. Är nog bra för Shiva att få jobba lite, allt avslutas med en massage för henne, underbart!

Jag skall se till att ta bilder så ni får se hur det ser ut med hundsim för det vet jag inte ens själv än så länge :-)

Allt för mig, tack och hej!

Kram Linda

Världsdiabetesdagen, Välkomna!


Ungdomsaktivitet!

Hejsan alla ungdomar!
 
Torsdagen den 19:e November inbjuder Kungsbacka Diabetesförening dig mellan 11-15 år till en musik-spelning och träff med andra ungdomar i Kungsbacka.
 
Var? Klarinettvägens samlingslokal i Kungsbacka
När? 19:e November
Tid? Klockan 18:00-20:00
 
Vi bjuder på fika!
 
Anmälan sker till Linda Barknertz på telefonnummer: 0733655809 eller email:
barknertz.linda@gmail.com
 
Välkomna!
 
Kungsbacka Diabetesförening

Ni behöver inte vara medlem för att deltaga, det kan ni bli på plats!

Håll tummarna..

Skall till körskolan nu och plugga teori, vill så gärna få godkänt på test proven så jag kan boka det riktiga. är så nedrans trött på att jag inet har körkortet än...

Efter körskolan blir det jobb 14-21.

Kram


Ett aktivt engagemang

Jag blir lite fundersam till klagomålen kring att diabetesföreningar inte gör någonting för sina medlemar. På söndag har jag ordnat en familjeaktivitet för alla barnfamiljer med diabetes i Kungsbacka, har till och med bjudit in familjer utanför Kungsbacka genom mailing listan betamed.

Idag har jag fem stycken anmälningar i min hand. Det går inte ihop. Man klagar på att diabetesföreningarna inte gör någonting men när det görs någonting så har man inget intresse av att komma.

Vad är felet? Hjälp mig! Är det jag som skall ändra något?

//Linda


19/10-09

Hallojski!

Idag har varit en bra dag, va på komvux på morgonen och hade rättskunskap med läraren där. En väldigt enkel och snabb lektion dock. Men men jag skall plugga på som attan och få till ett bra betyg. MVG eller inget ;-) Är ju trots allt bara en kurs jag läser.

Efter komvux blev det hem till hundarna, chilla och fixa lite hemma och sedan bar det iväg för att träffa Ansa och gå en långpromenad med henne, vi gick nästan två timmar, pratade, pratade och pratade om allt och inget, supermysigt!

Sedan bar det av hemmåt för mig och Shiva för vi skulle göra oss iordning för hundkurs. Brorsan var med och coachade mig.

Kram kram


Påminelse om familjeaktivitet

Hejsan alla Diabetesfamiljer !
 
Nu är det dags att vi träffas igen allihopa!
 
Söndagen den 25:e klockan 10-12 ses vi på Klarinettvägens samlingslokal i Kungsbacka för att umgås och lek för barnen, utanför lokalen finns det både fotbollsplan och lekplats!
 
Det kommer finnas representanter ifrån Kungsbacka Diabetesförening om ni har frågor eller önskemål om föreningen.
 
Medtag fikakorg och ett glatt humör!
 
Anmälan sker till Linda Barknertz på telefonnummer : 0733655809 eller email:  barknertz.linda@gmail.com
 
Välkomna!
 
Hälsar
Kungsbacka Diabetesförening
 
För att deltaga på aktiviteten behöver du inte vara medlem i Kungsbacka Diabetesförening sen innan men givetvis kan medlemskap ordnas på plats!

Hemma igen från diabetesförbundets Riksstämma!

Hej hej!;)

Jag hann tyvärr inte uppdatera er igår eftersom jag var så neeeedrans trött när jag kom hem igår. Har haft en supertrevlig helg i Stockholm, har promotat UD jättemycket och träffat otroligt mycket trevliga människor. Har suttit i mycket stämmoförhandlingar men vi i ungdiabetes har ju ingen röst eller yttranderätt på riksstämman ( mer än våran ordförande och vice ordförande som har yttranderätt). Så för min del var det mest att lyssna och lära på stämman, jag hoppas en dag bli något riktigt stort i diabetesförbundet och vill se till att få så mycket erfarenhet som möjligt så är oerhört tacksam över denna helgen!

På alla raster så stod vi i ungdiabetes vid vårat bord och delade ut broshyrer, pratade ungdiabetes, peppade lokalföreningarna att dra ihop sin ungdomsverksamhet samt hjälpte till att sälja lotter till lotteriet som skule avslutas på söndagen.

1:a och 2:a pris var dem två tandem-cycklarna som användes under cyckelprojektet i sommras, då man cycklade från Happaranda och Helsingborg, hade events på vägen för att få ut information om diabetes och samla in pengar till forskningen. Och sedan möttes alla i Stockholm på Kungsträdgården och hade en stor dag för diabetes.

Våran ordförande Therese Knutsson vann faktiskt den ena cyckeln och det var hon verkligen värd eftersom hon var en stark frivande person i projektet :-). På detta projektet tjänade vi in 90.000 kronor om jag förstod det rätt och det är ju heeelt underbart!!

Varje lott kostade 100 kronor och det gick ju också givetvis till diabetesforskning.

På lördag kvällen klädde vi alla upp oss och gick på middag samt underhållning på Wallmans i Stockholm, det var en superbra underhållning och supergod mat! Sen stannade jag och rådet ute och dansade länge så himla roligt har jag inte haft det på länge=)

Rekomenderar verkligen alla att börja engagera sig i sin diabetesförening, det är otroligt roligt när man väl kommit igång! Gå in på www.diabetes.se och klicka på lokalföreningar för att du skall hitta din närmaste lokalförening att kontakta.

Jenny, Frida och Björn vid ungdiabetes bord :-)
Ordföranden Margareta Nillsson inviger stämman!


Rådsmedlemmarna Frida, Therese och AnnaLisa på wallmans, fina flickor :-


Magnus, Sofia, Hannah och jag :)Hallandsdiabetesförening var ju givetvis tvungna att komma med på ett foto :-)

Nästa riksstämma är ju om tre år, hoppas det händer mycket spännande saker under dessa år!

Kram på er!


Kronprinsessan Victoria spred glans när Barndiabetesfonden firade 20 år.

Se artikel!!


Kronprinsessan Victoria spred glans när Barndiabetesfonden firade 20 år

När kronprinsessan anlände till Konsert & Kongress vid halv tre-tiden togs hon emot av Barndiabetesfondens styrelseordförande Johnny Ludvigsson och före detta landshövding Björn Eriksson, även han ledamot i fonden. Lilla Alva Sundberg från Falun var också på plats och överräckte en fin bukett med skära rosor och röd gerbera.

Kronprinsessan växlade även några ord med en gammal bekant, 20-åriga Ida Haraldsson från Linköping. De båda möttes första gången när kronprinsessan blev fondens beskyddare. Då var Ida bara fyra år.

Sedan var det dags för prisutdelning. Barndiabetesfonden delar i år ut Johnny Ludvigssons pris för första gången.

- Johnny Ludvigsson är fondens portalfigur och vi är glada över att ha fått möjlighet att instifta ett pris i hans namn. Ett pris som vi nu kan dela ut på hans födelsedag, sade Björn Eriksson och uppmanade åhörarna i den välfyllda "Musikalen" att sjunga "Ja må han leva" för födelsedagsbarnet.

Kronprinsessan Victoria överräckte därefter diplom till två framgångsrika diabetesforskare - det stora priset på 250 000 kronor gick till professor Åke Lernmark vid Lunds universitet, en internationellt väletablerad forskare med 40 års erfarenhet. Hans upptäckter har bland annat lett fram till det diabetesvaccin som nu testas med lovande resultat. Corrado Cilio, även han vid Lunds universitet, belönades för sin forskning om de immunologiska mekanismerna bakom diabetessjukdomen.

- Det här känns mycket hedersamt, sade Åke Lernmark till Corren efter sin prisföreläsning.

- Jag kommer att använda pengarna till forskning och det blir nog ett bidrag till Barndiabetesfonden också.

Åke Lernmark är ganska optimistisk när det gäller utsikterna att i framtiden kunna behandla barndiabetes.

- Vi vet på vilka sätt kroppens immunsystem attackerar och förstör de celler i bukspottkörteln som tillverkar insulin. Största problemet är att lära om immunsystemet.

Hur länge dröjer det innan sjukdomen kan botas?

- Minst 10 år. Men om fem år vet vi om vaccinet som vi nu prövar kan användas för prevention.

Fotnot: Prisutdelningen blev också inledningen på ett symposium för diabetesforskare från hela världen som pågår även under lördagen i Konsert & Kongress.


Update! 15/10-09

Hej hej:)

Det blev en lååång dag för mig i köket, har ordnat en födelsedags middag för min kära mor som fyller år idag. Det blev potatisgratäng, fläskfilé och grönmögelost med en stor sallad till. Till efterätt blev det hembakt tårta, inget köpt här inte :-) haha...

Det blev en trevlig middag med hela familjen med respektive, Rickard va ledig ifrån lumpen så till och med han kom!

Imorgon åker jag till Stockholm för riksstämma med diabetesförbundet, det skall bli spännande!

Vi hörs på söndag kväll!

Grattis än en gång mamma

Kram Linda

Lycklig och glad Linda

Hej hej!

Igår var det verkligen världens mysigaste dag, Ansa och Fannie kom till mig, och vi fikade med en massa gott jag hade köpt och pratade en massa! Sen så kom Mine också. Uppskattar dessa dagar något enormt när man bara sitter i flera timmar och pratar, pratar och pratar om allt och inget!

Sen så åkte jag, Mine och Ansa till våran dans, där lärde vi oss att dansa line-dance vals, ganska skoj men dock väldigt komplicerat :-)

Sen åkte jag och Ansa hem och bakade bullar och bara hade en sån dag som vi hade förr i tiden, bara hon och jag. Behöver mer sådana dagar som igår.

Tack tjejer för att ni förgyllde min dag!

Idag fyller mamma år, vi skall ha liet middag här, jag står för matlagningen...

Kram på er alla!

//Lindis

Olyckan har förföljt mig!

Uch och fy, när jag skulle gå och lägga mig visade blodsockermätaren 31,9!!!fy fan vad kasst jag mådde...Allt är pumpens fel,jag är arg på pumpen! 

gaahh...

Efter en jävligt lång natt så visade i alla fall mätaren 7.1 nu på morgonen, puuh skönt!

Idag kommer Ansa och Leo hit, vi skall baka bullar mmm...

Kram Linda

pumpkrångel :-S

Pumpen har verkligen inte fungerat idag, nålen som skall kopplas till slangen som skall kopplas till "slang- nålen", alltså så kom inget insulin i ¨på mycket länge,bytte slang och det fungerade inte heller, suuuuuuck!! Börjar verkligen tvivla på att pump är rätt för mig!


Ut i skogen
Nu bär det av till skogen med Shiva, bus, träning och lek står på schemat :-)

Kram Linda

Prins annorlunda

                      


Denna boken läser jag just nu, jag har kommit hälften och verkligen sträckläser. Det är föräldrar till ett barn med down syndrom som skriver, det tas upp fajter med läkare, känslan av att få ett kroniskt sjuktbarn, samhällets okunskap och glädjen av att ha ett så fantastiskt barn. Kan verkligen rekomendera den, man får verkligen upp ögonen för hur en sådan vardag ser ut.

En sådan bok borde även skrivas om diabetes, kanske är det de jag skall göra?? Skriva en bok!

Kram på er!


trött, frustrerad you name it..

Vaknade halv 6 imorse av att slangen hade trillat av nålen så pumpen bara låg i sin ensamhet i sängen gah..Upp och bröta, hittade inte slangarna i medecinskåpet, råkade väcka pappa, det gjorde inget, ville jag ha någon hjälp?? Neeeeeeej jag ville bara sova. illamåendet kom emot mig jag orkade inte kolla blodsocker, suck.

Idag är det tisdag och jag skall göra den till den bästa tisdagen någonsin, jag tror det är så man måste göra när man bråkar med denna jävla sjukdomen 24 timmar om dygnet! Den skall inte få hindra mig, jag skall hitta genvägar i livet som gör allt lite enklare, går det?? jaa det skall det fanimej göra!!

I helgen har det varit roligt och bra, på fredagen jobbade jag ju 07:00-14:00 sen så bjöd jag Rickard på middag, fläskfile och potatisgratäng, vi kollade på Idol, jag har hittat min idol där, det måste man ju ha om man skall se dem live :-) . Tove är min favorit idol, vad tycker ni??

Lördagen hälsade vi alla på min nya kusin ifrån Sydkorea Isak, han är helt underbar 10 månader och har varit i sverige snart en vecka. Görcoolt måste jag säga :-) Jag är verkligen för adoption!

Sen åkte jag, Rickard och Shiva hem till Rickard, där åkte vi till Emil och kollade på fotboll sen blev vi av till Robin där va det fest, mycket mycket trevligt :-) Shiva var hemma med sin "farmor" :-)

Söndagen bestod utav en långpromenad i skogen med Shiva och Rickard, supermysigt. Jag bevisade mina kastkunskaper när jag skulle kasta pinne till Shiva och träffade Rickard istället haha...Sen åkte jag hem till Ansa där vi skulle ha vipdip möte (www.vipdip.se) . Det var spännande vi har just nu en volentär i Romänien och vå stycken tjejer påväg till Romänien, yberhäftigt tycker jag!

Sen stannade jag och Shiva kvar hos Ansa och kollade på film och åt en massa chips :-D haha

Igår fick jag rycka in o jobba 14-21 och idag skall jag inreda mitt rum och åter jobba fast ett väldigt kort pass (17:00-19:00.

Kram på er!


Dagens update!

Hej hej :-)

Idag gick jag upp 07:00 för att bege mig till Ronald mcdonaldhuset för volentär tjänst, Det var superroligt! Jag gick runt och putsade fönster, pratade med dem som bodde där, fixade i köken och vi avslutade allt med en fika med den andra volentären Pernilla som va där. Superduper trevligt!

Sen blev det jobb på äldreboendet 14-21, fullt ös medvetslös haha..

Kram

Ronald mcdonald huset

Nu är klockan 07:10 och jag skall iväg för volentärarbete på Ronald Mcdonaldhuset 09-12 och sedan blir det att jobba på äldreboendet 14-21.

Nu skall jag ut med vovvarna :-)

Linda

dagens supersnabba update!

orkar inte blogga länge..

Har :
Tränat Shiva
Långpromenad med hundarna
Träffat Lisa
Bokat idol biljetter med Lisa
Vart på diabetesföreningsmöte, det var väldigt bra och kreaktivt!

kram från en trött lindis

Familjeaktivitet med Kungsbacka Diabetesförening!

Hejsan alla Diabetesfamiljer !
 
Nu är det dags att vi träffas igen allihopa!
 
Söndagen den 25:e klockan 10-12 ses vi på Klarinettvägens samlingslokal i Kungsbacka för att umgås och lek för barnen, utanför lokalen finns det både fotbollsplan och lekplats!
 
Det kommer finnas representanter ifrån Kungsbacka Diabetesförening om ni har frågor eller önskemål om föreningen.
 
Medtag fikakorg och ett glatt humör!
 
Anmälan sker till Linda Barknertz på telefonnummer : 0733655809 eller email:  barknertz.linda@gmail.com
 
Välkomna!
 
Hälsar
Kungsbacka Diabetesförening

6/10-09

Hallå alla glada :-)

Idag så har jag varit med moderaternas ungdomsförbund och flyttat våran lokal, puuuuh vilket jobb men vi hade riktigt kul på vägen också :-) I slutet blev det pizza och tjööt ;) Efter allt detta så hade klockan hunnit bli 17:00 och jag skulle iväg till jobbet, jobbet var superroligt idag! Gillar sådana dagar :-)

När jag kom hem från jobbet möttes jag av ett skinande rent rum och min syster i mitten, hon hade städat hela mitt rum för min skull, Tack min underbara syster, älskar dig!!

Kvällen spenderades med Helena och Henke2 film och godis stod på schemat. Mycket lyckad dag må jag säga :)

Kram på er alla!


 Tack för att du finns min älskade syster :)

//Linda

Dagens update! 5/10-09

Hej hej!

Idag började jag dagen med en lektion i Rättskunskap på Komvux, trivs jättebra med läraren där. Det är ju bara jag i klassen så man får ju mycket tid för frågor haha :-)

Sen hämtade mamma mig så åkte vi och hälsade på mormor.

Efter mormor började jag rensa ut min gaderob som var ett totalt bombnedslag eftersom jag skall byta rum i vårat hus behöver jag verkligen rensa ut mina gaderober, skall bli sååå skoj att få det stora rummet :D

På kvällen vankades det hundkurs med brukshundklubben, det var nog den bästa gången hitils, dem såg verkligen till att jag skulle trivas det märktes. Pappa var med i början :;)

Vi tränade :
* Slalom mellan hundarna, när vi stod i en ring med hundarna på vänster sida. Gick bra dock var Shiva lite ofokuserad ett tag, men jag använde rösten jättemycket och peppade henne till att hänga med runt.

* Hundmöten, vi går emot och hälsar på varandra, här skall hundarna vara lugna och inte bry sig om den andra som jag ¨hälsar på och absolut inte bry sig om den andras hund.

* Tandvisning, Vi fick gå fram med hundarna en och en så fick dem kontrollera hundarnas tänder, här skall hunden inte visa någon form utav agressivitet eller rädsla, Det klarade Shiva galant!

* Inkallning, hon skall stanna kvar när jag går iväg och komma då jag ropar samt sätta sig på vänster sida.


Sen hämtade pappa mig och vi åkte hem och kollade på Svenska Hollywood fruar, ÄLSKAR det programmet så jäkla roligt!! Skulle gärna bo en vecka hos Anna Anka :)

Kram på er mina favoriter!!


Bjöd på lite Shiva bilder som avslut :)

Linda tipsar!!

Halloj!!

Om ni vill göra mig glad någon gång så köp en verklighetsbaserad bok, på den senaste tiden har jag läst dessa två böcker, båda har jag verkligen sträckläst. Jag älskar böcker som är verklighetsbaserade och beskriver om ett upplevt samhällsproblem.Rädda Felix- Att skapa ett barn för att rädda livet på ett syskon


Rädda Felix är en gripande bok som är skriven av en mor till två söner som både lider utav en allvarlig obotlig sjukdom. Den äldste sonen har kommit så långt i sin sjukdom att han inte kan räddas, men den yngste Felix kan räddas om han får ett nytt syskons om kan donera frisk benmärg. I boken får vi följa föräldrarnas kamp mot socialstyrelsen att få skapa ett barn som kan rädda Felix. Vi får följa nederlag och positiva händelser i familjen. Kan starkt rekomendera att läsa den boken, tårarna sprutade, spänningen ökade för var sida som bläddrades och boken lästes ut på två dagar!

Skriven av Helena Rickardsson 
___________________

Min andra bok att rekomendera heter "Gud vill att du skall dö"

Boken handlar om 17 åriga Mitra som är motståndare till den Iranska ledningen och hamnar i fängelse för detta, hot och terror blir en vardag och man får följa Mitras kamp för att överleva. Det är en hemsk bok och jag rekomenderar att man är 16 år och uppåt för att läsa den.

Lite tips ifrån  mig=)

Undrar ni hur det gick???

Heej!

Helgen har varit jättespännande och nervös, blodsockret har varit en riktig katastrof. Men det tror jag alla gånger berodde på nervositeten.

Något jag stolt kan berätta var att Shiva klarade SOS-inprovningen och kommer bli min diabeteshund, hon gick igenom alla testerna med MVG!!

Det har varit en trevlig, nervös och intressant helg, jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv och Shiva.

Helgen har varit blandad teori och praktik, maten har varit god äkta husmanskost  och sällskapet har varit toppen! Hundarna hade vi med oss överallt, utan när vi åt, då hade jag Shiva på mitt rum.

//Linda

Jag och Shiva i teorisalen:)

En trött Shiva med  Sos-täcke:)

Älskade underbara Shiva, Nu kämpar vi!

Imorgon startat projektet som vi sålänge väntar på, Shiva skall provas in för SOS-utbildningen, är sjukt nervös men skall försöka ha det jätteroligt och om vi inte klarar det klarar jag det nästa gång!

Men i helgen skall vi tusanimej ge järnet!!

Älskar dig gumman, ingen ger mig så mycket kärlek som du!!


Håll tummarna för oss i helgen mina vänner:)

:D

HEj gänget :-)

Idag är det en mycket bättre dag, En långpromenad med hundarna gjorde verkligen susen!

Igår var en liten deppdag men Helena tog med mig ut och sprang två kilometer, det gjorde verkligen susen och jag somnade supergott!


Idag skall jag på Kungsbackamarknad med Tea, hennes kille, deras dotter Sarah och Ansa med Leo :D

Kram på er mina Älskade vänner!

P.s Idga skickas högskoleansökningarna in, jag tror faktiskt att detta kan passa mig, det är ju i alla fall inte fel att söka:)RSS 2.0