lugnt

Hej hej :-)

Idag har varit en relativt lugn dag, har medvetet valt att ha lite lugnare i november eftersom det blir heltid med bräutigams i december. Var och skulle kolla synen hos optikern för körkortsintyget. Han hade inga lediga tider så jag fick komma tillbaka imorgon 11:20, skönt att få det ur världen!

Var på apoteket också och beställde min insulinpump, jag fick beställa alla sakerna men inte insulinpumpen, hade blivit något knasigt men hon på apoteket var jättesnäll och ringde min diabetessköterska så dom ordnade ihop det för mig så nu har jag min kära (?) insulinpump om en vecka!

Sen så har mycket fokus legat på Shiva, vi har varit ute på långpromenad i kylan med pappa och deras hund willma, spelat hundspelet (går ut på att Shiva skall flytta på saker och under hitta godis), är så kul att se henne tänka!!

Nu kom bnror min, vi skall fika lite och sedan bär det av till jobbet några timmar, skönt för plånboken!

Mamma skulle ju komma hem ifrån Thailand idag, änsålänge är hon fast i tyskland pga snön, typiskt!!

Kram Linda

hög diabetesträning

Jag ligger högt i mitt blodsocker, vad skall det vara bra för? passar på att träna Shiva i blodsockerlarmning. Det går bra, Shiva gillar doften. Då får hon massa köttbullar.

dofta,markera,taflärp,klick,godis.

Hon är underbar min lilla schäffer!

cd spelaren spelar ted gärdestads,himmlen är oskyldigt blå. Den är fin att lyssna på..
Mary kay tjejkväll :-)

Heej!

Haft en underbar tjejkväll idag hemma hos mig, temat på tjejkvällen var "Mary Kay" vilket är hudvårdsprodukter. Har en kompis som precis börjat med sådan försäljning så hon fick hålla en klass som det så fint heter hemma hos mig. Jag lärde mig mycket och köpte hem två hudvårdsprodukter en skrubb och en ansiktskräm. Fick lite rabbat också eftersom jag var värdinna ikväll.

Tror min kompis var ganska nöjd också för nästan alla köpte något.

Tycker det är så roligt att arrangera sådana "partyn" , man får ju liksom ett tillfälle att dra ihop kompisar, man får se/lära sig något nytt och förhoppningsvis får man med sig något roligt hem också. En kul social grej helt enkelt, alla  mina kompisar som kom idag kände ju inte varandra men det blev ändå så trevligt!!

Stor kram
Linda


Varför skall det vara så komplicerat??

Typiskt myndighetsbrev eller klantig Linda? Kommer ni ihåg att jag fick brev ifrån vägverket om att jag skulle lämna in intyg för att få behålla körkortet osv? svetten började rinna och jag blev stressad, det står fina förodningar och en "myndighets text". Jag kommer förtvivlat till pappa, "- Hur skall jag hinna få läkarintyg och ta ögonbottenfotografering nu vid jultider?????"

Som vanligt rycker pappa in med sin stålmannen mantel och fick tag på vägverket oidag, dom skall ha ett syntest från optikern, där jag sist hade 0.9 och ner till 0.5 är godkänt.

Varför står det inte bara det?? Du behöver gå till en optiker och göra ett syntest bla bla bla.. Varför skall man göra det så svårt för sig? Jag förstod ju ingenting och inte ens min pappa som arbetat med myndighetspapper, personalfrågor, kontrakt med andra länder osv. Något måste ju vara fel då?

Nu skall jag och Shiva ta en mysig promenad i snön!

Linda

på tåget..

Hallo!!

uch sitter på tåget mot göteborg och har det såååå tråkigt, längtar efter Shiva, längtar efter Rickard och längtar efter min underbara säng :-)

Mötet idag har varit mycket intensivt, började klockan 09 och slutade klockan 16, sen satt jag kvar i konferansrummet till klockan 17:30 och jobbade innan det var dags att bege sig till centralen och hoppa på tåget.

Har varit ett MYCKET bra möte där vi gått igenom viktiga saker såsom:
* Lud, lokala ungdiabetes
* läger, kommer blandannat vara ett fotoläger i göteborgstraken, kul med något så helt nytt och lite annorlunda!
* nordiska samarbetet, coolt!
*representationer under 2011
* livets gång (det kan ni läsa om på hemsidan!!)

Och självklart mycket mer men allt kan jag ju inte skvallra om här på bloggen hihi :-)

Nu är det cirka 1.5 timme kvar till göteborg där skall Rickard hämta mig, tur för mig att jag har en sådan supersnäll pojkvän!!

Stor kram
Linda

lyckad middag!

Heej!

Blev en mycket trevlig middag och mingel kväll med rådet och svenska diabetesförbundets förbundsstyrelse. Man lär sig mycket och blir peppad till att jobba mer med förbundet, ungdiabetes och våra lokala diabetesföreningar runt om i landet.

Kram från en trött (med glad!) Linda


Rådsmöte klart för idag

puuuh efter många många timmars möte så har vi avslutat möteshandlingarna för idag och nu är det lite vila på rummet innan det är dags för middag, den kommer vi äta tillsammans med förbundsstyrelsen i diabetesförbundet, blir trevligt att lära känna dom lite bättre. Vi i rådet var förut inne och presenterade oss för dom, jag som suttit med så länge kände igen ganska många.

Många punkter blev checkade idag men vi har mycket att göra imorgon också, det är så kul att hålla på med planeringen inför nästa år, där kommer det hända mycket spännande och roliga saker!

Idag fick jag också förtroendet att hålla i en liten kommunikationskurs för mina kära rådskollegor, läste ju det på gymnasiet. Det var riktigt roligt hoppas det var givande för dom, väldiga basic kunskaper men ibland kan det vara bra att bli lite påmind.

Kram
Lindis

Getting higher!!

Vaknade med ett blodsocker på 22, förstår inte detta. Verkligen olämpligt vill ju verkligen hålla 100 % fokus på mötet som börjar om 20 minuter. Nu gäller det att ladda upp med insulin och mycket vätska!

Rådsmöte på G i Stockholm=)

Hallo!!

Nu är jag i Stockholm och skall ha rådsmöte med ungdiabetes råd, jag lämnade göteborg klockan 14 idag och anlände till Stockholm klockan 17:45, där blev jag lite förvirrad eftersom centralen är SÅÅÅÅÅÅ stor jämfört med göteborg och jag visste inte riktigt vilket håll jag skulle gå åt, som tur var hittade jag rätt genom telefon coaching av våran underbara ordförande Therese som väntade på mig tillsammans med dom andra rådsmedlemmarna Björn och Nora.

Sen blev det en snabb anländning till hotellet för att lämna mina väskor och sedan var det dags för våran lokala aktivitet med ungdiabetes, det var boule och middag som stod på agendan, var en SUPERTREVLIG kväll och jag uppmanar verkligen alla som bor i stockholm med diabetes att hänga på när dom arrangerar dessa lokala träffar.

Det var riktigt trevligt att träffa människor i min ålder med diabetes, vi är alla i olika diabetesstadier men det är så skönt att få lite inspiration,tips och tankeutbyten med andra som faktiskt för en gång förstår när jag pratar blodsocker och insulin.

jag var lite skeptisk till boule, kändes som en pensionärsaktivitet haha, men det var JÄTTEROLIGT och är tydligen en grej man gör i Stockholm, kan säga att i göteborg har jag inte sett en enda boulehall, men man kanske skulle ordna en haha..

Imorgon börjar rådsmötet så får ta och sova lite innan det är dags för arbete!

Stor kram
Linda
Torsdag!

Heej :-)

Dagen har bara sprungit iväg och ja, vad har hänt liksom? Kan ju säga er att dagen är inte slut än eftersom jag står och bakar lussekatter, det var en liten spontan idé jag fick här på kvällskvisten!

Det var så roligt att arrangera barnaktiviteten förut i diabetesföreningen, barnen var så glada över att få spela bowling och i bowlinghallen kunde man se någon liten knapra dextrosol, en annan pausar i spelet för att kolla sitt blodsocker, en annan tittar fashinerat och utbrister "- Men en sådan blodsockermätare har ju jag med!" och föräldrarna tittar nöjt på sina barn, pratar blodsocker och insulin med andra föräldrar i samma sits. Diabetesföreningen promotade julfesten som vi skall arrangera den 11:e december och ja det var så bra helt enkelt! Jag tycker det är synd att det inte fanns "på min tid" men jag är glad att kunna erbjuda andra barn det. Möjligheten att träffa andra med diabetes är jätteviktigt och även för syskonen att få vara "involverade" i diabetesen genom att få följa med på sådana träffar!

Jag är ganska nöjd med dagen idag, när jag kom hem så tog jag Shiva på en promenad sen följde jag med pappa och bror min till hans lägenhet där pappa skulle hjälpa honom sätta upp en spegel, jag åkte på jobbet att springa och lämna en hyr film på Hemmakväll, alltid skall man behöva jobba haha ;-)

Fick ett brev från vägverket eller va det nu heter, att jag skulle skicka in läkarintyg för körkortet, jag tycker det är bra att dom är nogranna med sånt men kan inte hjälpa det,jag känner mig anklagad när jag får sådana "kravbrev" att jag skall skicka in för att klara godkännande som i detta fallet för att få behålla körkortet, blir lite ledsen och nervös men innerst inne vet jag att det beror ju på säkerheten!

Nu skall jag se till lussebullarna=)

Kram Linda

Bowling

Idag har dagen bestått utav jobb på förmiddagen och eftermiddagen spenderades på Kungsbacka bowlinghall med diabetesföreningen, alla barn i föreningen och deras syskon var välkomna. Det blev 10 stridande barn på bowlingbanan, jätteroligt att se!

Fick chans att prata med många föräldrar, det tror jag är jätteviktigt att man kan råda,stötta eller bara skratta ihop!

Stor Kram

Hjälp diabetesforskarna att lösa diabetesgåtan

http://diabetesportalen.se/arkiv-foer-nyheter/efterlysning-slaektingar-till-personer-med-typ-1-diabetes/

intressant, hoppas det är många som ställer upp på det här så att diabetesgåtan når en lösning någon gång.

//Linda

Mycket lyckad diabeteshund träning!

Hej!

Nu har jag och Shiva varit på freeport och tränat med våran instruktör Ninna, det var en mycket lyckad träning och både jag och Shiva utmanade träningen MYCKET, genom att jag hade Shiva lös när vi utförde larmningarna, då hon annars brukar ha långlina på sig, hon utförde glatt uppgiften att larma till Ninna och få med henne tillbaka till mig, visst blir hon lite fundersam i början vad jag vill, men då upprepar jag mitt komando som i detta fallet är "Larma"!

Vi gjorde platsliggning där jag till och med gick in i en affär och Shiva låg kvar, Ninna stod och var beredd ifall Shiva skulle resa sig, men det gjorde hon inte, kul!

Sen gick vi runt på freeport och hade lite miljö/passivitets träning, det gäller här att Shiva håller sig till mig och inte noterar varken människor eller saker som händer omkring oss.

Sen så gjorde vi en jättekul sak, Ninna gick in och frågade om vi fick gå in och fika på Cafét med Shiva, det fick vi! Och hon skötte sig galant, låg på sin plats tills jag och Ninna hade fikat färdigt och vi skulle gå därifrån.

Då var jag stolt!!!

Sen så hoppade jag och Shiva in i bilen och åkte o hämtade min syster och hennes pojkvän som skulle ha bilen här hemma, dom skulle tydligen handla längdskidor, syrran skall ju åka tjejvasan så då lär ju det behövas :-) Vi åt lite middag tillsammans och sen var Rickard tvungen att gå till jobbet så nu sitter jag och Shiva här och vilar oss efter  ansträngningen idag.

Stor Kram Linda


Shiva på cafét :-)

låg period

Oj är det dags för period igen? ja en låg morgon period? Har vaknat två dagar i streck nu med ett värde på 2, vilket är på tok för lågt. Har inte gjort något annorlunda, tror till och med jag rört mig mindre tack vare att jag har haft bil till förfogande, inte bra inte bra, får ju iofs promenader ändå genom Shiva, men innan körkortet så var jag ju tvungen att gå överallt vart jag än skulle, hade ju inte valmöjligheten att köra.

Det som är jobbigt med lågperioden är att man kommer igång så mycket senare på dagen och det stör jag mig på.

Kan ni ha sådana perioder ibland?

Linda

Bilder på snöprinsessan!

Bilder från idag på min lilla snöprinsessa!!
tisdag 23/11-10

Heej!

Idag har dagen bestått utav att ta hand om min underbara Shiva, Shiva upptäckte all snö idag och blev väldigt ivrig att leka med det kalla :-)

Till middag idag blev det köttfärsås och makaroner, det var gott!

Efter det bar det av för att jobba...Det gillar plånboken

Sen så kom min underbara bästa kompis Fannie hit som numera bor på Åland där hon studerar, men denna veckan är hon hemma på besök här, vilket var mycket roligt, vi satt o pratade,skrattade och allt kändes previs som det brukar!

Linda


bowling

Torsdag den 25/11 klockan 17:30 ses alla barn i diabetesföreningen på Kungsbacka bowlinghall!

Anmälan sker till barknertz.linda@gmail.com

Hoppas vi ses!


Diabetesbehandling

Ja vad tacksam man skall vara att alla dessa fantastiska hjälpmedel finns för att "lindra" min typ 1 diabetes, jag är så tacksam att dom finns och att jag bor i Sverige så jag får detta gratis!

Men ni skall veta vilken hat-kärlek jag har till dessa insulinvätskor,sprutor,nålar och blodsockertester. Jag både hatar och älskar den. Jag avskyr behovet av dom men älskar att jag kan bruka dom. Jag ser det idag som relativt normalt att ta mina sprutor och kontrollera mitt blodsocker, brukar jämföra det inför "icke-diabetiker" som deras tandborstning, det är något dom måste göra likaså måste jag ta blodsocker,ta insulin och justera värden.

När jag fick diabetes har jag för mig det tog 30 sekunder för blodsockermätaren att räkna ner och visa mig resultatet,idag tar det kanske högst 5 sekunder och det finns en liten lampa i mätaren som gör att jag inte behöver tända lampan och i detta fallet väcka Rickard om jag behöver kontrollera mitt socker mitt i natten eller tidiga morgonen som idag, jag är så tacksam att du finns älskade freestyle lite mätaren, snabba snabbverkande novorapiden, långsamma lantusen och korta 5 mm nålen, en dag hoppas jag slippa er, jag är så nyfiken hur diabetesforskningen kommer gå i framtiden. Kanske jag en vacker dag bara kommer kunna ta en tablett så är dagens diabetes "behandling" löst, skall bli så intressant att följa vad som händer här näst i forskningen!

LindaKonflikt när det finns kommunikation

Vet ni vad jag tror ibland, jag tror att människan idag borde "välja sina strider" mer än vad man gör idag, man skall ha rätt till varje pris och den andra skall ha fel, ibland tror jag att man måste bli bättre på att "bara släppa" saker som inte är viktiga för en själv eller möta den andra personen på halva vägen.

Konflikter är onödigt när det finns kommunikation


Hund- Shiva

Hej!

Har fått många frågor om Shiva det senaste så tänkte prata lite hund i detta inlägget, en viktig sak för mig med Shiva är att hon får ett bra och stimulerande liv. Jag försöker alltid se till så Shiva får bra med promenader och då skall det minst vara två utav den lite längre sorten per dag. och en längre period för mig är 45 minuter ++ . Sen så skall det aktiveras, Shiva ÄLSKAR ju att leka och skulle kunna springa efter bollar och leksaker som jag kastar i flera timmar i streck, men hon behöver tänka och arbeta för att bli riktigt trött.

Shiva tränar ju diabetesträning som kräver mycket tankekraft ifrån henne, hon skall hämta väskan, hon skall dofta på diabetesdoften-ta flärp, hon tränas på att larma. Detta ger henne mycket aktivitet och hon blir trött utav det. Därmed har jag stillat ett aktiverings behov som hon behöver få utlopp för.

Sen så har jag två aktiveringsspel där hon skall leta efter godis,flytta på saker och därmed få sin lilla köttbulle bit. Det är så roligt att se henne tänka!

För att få henne fysiskt trött och även att hon skall få göra något hon verkligen gillar så går vi på hundsim så ofta vi kan, vi går på www.hundiharmoni.se som verkligen är ett hundsim att rekomendera, visst det kostar pengar men det är verkligen värt varenda krona och ni skall se Shiva i vattnet hon ser så nöjd ut!

Sen så försöker jag anmäla oss till kurser så hon får lite andra utmaningar på nya miljöer,prova på saker som hon inte gjort innan som när vi gick på agilityn. Vi har också gått olika lydnadskurser och går även på gruppträningar när det finns möjligheter till det. Jag och Shiva har ju även fått träningskompisar nu, Josefine och swatch vi ses ibland för träningar eller bara gå en promenad ihop. Det stillar både mitt och Shivas behov, jag ÄLSKAR ju att prata hund och har ju tyvärr inte så många som är intresserade utav att göra det med mig så jag är så glad att jag och Josefine kommer så bra överens, vi har på agendan att vi skall klara av en kattträning, både Shiva och swatch är ju inte så förtjusta i katter och så skall vi ha lite miljöträning i centrala göteborg, Shiva är ju ganska härdad med just att åka buss och pendel det har vi hjort sen hon var valp, nu har jag ju körkort så förhoppningsvis behöver jag ju inte utsätta mig för det så ofta längre, men det är bra för Shiva att kunna.

Det som är viktigt också är att lära sig att ha det lugnt och kanske lite tråkigt ibland, jag tar med mig Shiva ut ibland och sitter på en parkbänk, har med henne hos kompisar och då är kravet att hon skall vara lugn och ligga vid min sida och vi har ju också gått  en massagekurs med Shiva där både jag och Rickard var med, vi fick lära os s mycket om hundens kropp,behov och hur man erbjuder hunden en massage, Shiva ÄLSKAR att få massage och det har verkligen en lugnande effekt på henne. Det gäller nog helt enkelt att fördjupa sig i sitt intresse som i mitt fall är hund.

Något som jag har provat på som kanske är lite tabu i vissa ögon är att jag haft en hundkommunikatör hemma som ja provat på Shiva, jag tycker det var en häftig upplevelse, vissa tror på det och vissa gör det inte för min del så anser jag att det var häftigt och jag är en utav dom som tror på det men det måste man inte göra hihi! Men jag fick mig små tankeställare hur jag kan utmana Shiva och vad jag kan erbjuda henne. 

Lite om Shiva:
Shiva är en renrasig schäffer och ungefär 2 år och 8 månader från Hedeforsens kennel i Rommelanda utanför Kungälv (www.hedeforsen.se), hon älskar när jag utmanar henne i att hon skall prestera genoma att hämta saker,leta upp saker och när hon får chansen att vara stolt!

Med mat så är jag inte rädd för att prova olika sorter men jag försöker läsa mig in på dom olika hundfodernas innehåll och erbjuda henne ett bra alternativ, hon får alltid mat för aktiva hundar.

Det är viktigt att erbjuda sin hund saker och jag hoppas jag gör rätt och tänker rätt när det gäller Shiva <3Jag är en stjärna på curves!

Hurtbullen Linda har varit i farten och tränat änu ett träningspass på curves!! hahaha ja hurtbulle och hurtbulle, satt på msn och då frågade Annalisa om inte jag ville följa med henne o träna, vi går på samma gym,curves i Kungsbacka.

Hmm, jag och träning går inte ihop men det är kul att göra det två så jag hände på Annalisa dit och fick mitt 24:e träningspass gjort. Dom har ju en dator som registrerar hur många gånger man varit där och när man varit där 100 gånger får man en tröja från dom där det står, 100 curves på!

På väggen  direkt när man kommer in så ser man stjärnor och på varje stjräna står det medlemmarnas namn,även mitt, så jag alltid skall komma ihåg att jag är en stjärna på curves!!!

Kan verkligen rekomendera curves, det passar nog verkligen alla, man får ta det i sin egen takt och det finns hela tiden instruktörer på plats som peppar,hjälper till och instruerar!

Stor kram till er alla!

kunskapen om diabetes måste bli större..

uch vad ledsamt, kunskapen om diabetes måste absolut bli större i samhället.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8164192.ab

...

It always seems impossible until its done.Café besök och nallepengar :-)

Heej :-)

Har varit på Café Linneás i Kungsbacka och fikat med mina två favorit tjejer AnnaLisa och Mine, det är vi som varit "gänget" och alltid hållit ihop de senaste, men av förklarliga skäl med jobb, dom båda har börjat plugga och ja allt annat man skall hinna med har vi inte setts på länge. Men det var såå skönt att träffa dom igen!!

efter fikat så var jag och ordnade så att diabetesförbundet fick lite mer pengar till sin forsknings fond, insamlingspengarna från "Bössan" vi hade utsatt på världsdiabetesdagen uppgick till 266 kronor (+ en dansk peng och två 50 äringar) haha alla vill vara med och bidraga på något sätt! Men det är jag jättenöjd med och hoppas dom pengarna kommer till användning på ett eller annat sätt. Sen hade vi pengar för sötis björnar jag sålt, det uppgick till 6000 ungefär, känns jättebra! På världsdiabetesdagen var det två utav styrelsens små barn som ville gå runt och sälja sötis björnar, dom frågade inte om man vill köpa dom frågade istället hur många sötis björnar vill du köpa?? haha dom gjorde nog att summan ökade lite, söta tjejer!!

Nu skall ja och shiva träna lite har jag tänkt!

Stor KRam

Linda


Fika med tjejerna var mysigt <3


Den fina sötisbjörnen som sponsrar diabetesforskning, 6000 kronor har kungsbacka diabetesförening lyckats tjäna in till diabetesfonden. och så var det ju 266 kronor från insamlingsbössan :-)

känning en svår nöt att knäcka

Den här känningen som jag fick imorse vid 7:20 tiden var svår att komma ifrån. åt flingor med vanilj yoghurt och en smörgås, somnade sedan om och har fortfarande yrseln kvar, segheten i kroppen och vill bara somna om, men ja det går ju inte att sova hela dagarna. Skall försöka komma ut med Shiva nu, det var ju Rickard som fick ta det huvudansvaret när jag hade som mest på bräutigams förra veckan, men nu är det jag som tar henne igen, åå mår så bra utav våra långpromenader på morgonen.

Får se om diabetesen snart tillåter en promenad..

kram

sista dagen på tjolöholm idag :-)

Hej!

Idag avgjorde jag sista dagen på tjolöholm med Bräutigams fast jag komme inte lämna dom för gott, den 3:e december sätter jag fart och jobbar i deras julstugor i centrala göteborg, skall verkligen bli jätteroligt!

Jag är såå trött just nu, det ha varit fem dagars håt slit men ack så roligt det har varit!

Stor stor Kram Linda

när han bara bråkar..

Hej!

Jag är  medlem på mailinglistan betamed som är en maillista där diabetiker/diabetesföräldrar ofta är inne och frågar saker, alla på listan får mailet och oftast finns det alltis någon som kan svara.

Idag kom ett mail som jag svarade på, det handlade om att en diabetes mamma ville förstå hur det känndes då man ligger lågt eller högt i blodsocker, jag svarade:

Vid ett högt blodsocker önskar jag att mina annhöriga respekterar och inte argumenterar med mig eller tar upp jobbiga diskussioner där vi tycker olika, för ärligt talat så orkar jag inte fokusera så mycket på "dig" i det läget att jag kan stå upp för mi åsikt utan att det blir fel eller lite knasigt. Jag vill först få bort det höga blodsockret och även få en chans att "landa" i det "bra blodsockervärdet" , tro inte att jag inte har några bieffekter från det höga, det är tufft att ha högt blodsocker.

Jag vill inte bli särbehandlad och bli "tyckt synd om", jag vill bara bemötas av respekt pga mitt "tillstånd". Kanske kan du ta din diskussion som kräver min totala uppmärksamhet någon annan gång?

Jag känner när blodsockret är högt att det kliar i ögonen, törsten ökar, behöver springa på toa mer (speciellt höga nätter!), trötthet, söker ofta lite trygghet i någon som känner mig väl (pojkvän,mamma,syster, kan faktiskt inte förklara det där trygghetssökandet mer än att hela jag bara vill ha trygghet) och jag kan få svårt att fokusera kommer aldrig glömma den där gången i skolan då jag låg på 26 och läraren frågade varför inte jag hade antecknat inför föreläsningen, tjaa..det gick inte,  jag lyckades inte hålla fokus på både va läraren sa, skrev på tavlan och vad jag skulle skriva ner i min anteckningsbok. under nätterna kan jag drömma MYCKET mardrömmar vid höga blodsocker.

Vid ett lågt blodsocker kan jag känna hunger, trötthet, kan känna mig lite ledsen och deppig, skakig, nervös,yr, ofokusering, det kan ta lång tid för mig att komma på vad jag skall äta, en gång när blodsockret var lågt och jag var ensam hemma ställde jag mig och bakade chockladbollar mitt i natten, jaa det tyckte jag va mest logiskt just då ;-)

Det jag önskar av allmänheten är också lite respekt, kanske kan du frågaom jag behöver hjälp med något?

Ja det var några rader om min diabetes..

Stor Kram
Linda

Jag fick ett svar på mailinglistan som verkligen värmde, tänk vad bra att vi i diabetesvärlden kan råda varandra och därav komma framåt i vårat diabetesliv, såhär ser svaret ut:

Tack för att du har gjort mitt lilla barn röst förstålig när han "bara" bråkar och grinar och inte kan själv kan göra sig förstådd.Ännu en dag på Bräutigams avklarad...

Heej!

Oj vilken dag det har varit, ställde klockan ganska tidigt så jag skulle hinna vakna och mysa lite med Shiva :-) Hade dock en känning när jag vaknade så Rickard fick springa och hämta ett glas mjölk till mig, när jag fått i mig det glaset kunde jag gå upp och göra mig i ordning för den andra dagen på Tjolöholms julmarknad där jag säljer marsipan för Bräutigams tillsammans med två underbara tjejer.

Det är så roligt eftersom vi nästan hela tiden har mycket att göra, folk att prata med och saker att styra upp. Dock är det ganska långa dagar, har idag jobbat mellan klockan 10:30-20:00.

Efter jobbet åkte jag till min kära vice ordförande i diabetesföreningen och såg över lite catering förslag till diabetesföreningens 30 årsjubileum som äger rum i januari,kul!

Sen åkte jag hem och då åkte jag på att köra min bror hem, men det är änsålänge bara roligt hihi, sen satt jag och pappa o myste framför tv:n.

Stor varm trött Kram
Linda :-)

varsågod och smaka på marsipan från bräutigams

varsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigamsvarsågod och smaka på marsipan från bräutigams

haha jaa den komentaren tror jag jag har sagt en miljard gånger idag, har ju nämligen gått på min första arbetsdag på Bräutigams i år. Stått på Tjolöholmsjulmarknad och sålt marsipan för Bräutigams. Folk köpte som tusan och våra smakprover var populära. Det var mycket kallt men julstämmningen som var idag kompenserade verkligen kylan. Gud va rolig jag har haft det idag. Det roligaste var att jag körde själv både dit och hem, kändes lite vuxet att kunna köra hem från jobbet haha..

Stor varm kram Linda

Tisdag 16/11-10

Halloj!

Idag har varit en underbar dag eftersom körkortet helt råddes iland idag, och vet ni? Rickard har till och med kopplad in diskmaskinen som vi inhandlade för två veckor sedan, känns grymt skönt att idag bara sätta in disken i diskmaskinen istället för att stå och handdiska en massa..

Va ute och premiär åkte själv i bilen idag, va lite kul för jag satt typ bakom ratten och log hela tiden, skrattade och bara öste glädje och lycka över att jag faktiskt tagit mig ända in i mål, va ju såååå nära att jag skulle fått göra om teorin om jag inte fixat det idag.

Jag kan ju säga att spänningarna i kroppen över uppkörningen inte var något vidare för blodsockret och jag har verkligen fått kämpa för att hålla det i fas, det gäller att vara nogrann, "planerande" och släppa det som tyngt än när man har som mig att diabetesen påverkas otroligt mycket utav stress. Jag har idag kollat blodsockret varje gång jag gått in och ut ur bilen, det är en trygghet för mig och något jag faktiskt skulle rekomendera alla diabetiker att göra.

På eftermiddagen bar det iväg till jobbet, efter jobbet kom Annalisa och så åkte vi i varsinn bil hem till mig och satt o pratade en massa, åt lite kvällsmat och bara hade det allmänt trevligt!

När hon gått tog jag Shiva på en promenad och nu sitter vi här och väntar på att våran älskade "husse" skall komma hem, han jobbar ju kvällsskift så det är lite tufft ibland, blir många ensamna kvällar.

Stor Kram

Jag har tagit körkort!!!

Imorse hände det jag ALDRIG trodde skulle ske, jag hade uppkörning och klarade mitt körkort alltså kan jag llägga allt slit med körkortet bakom mig, lyckan är total!!

Pappa satt med i bilen och var moraliskt stöd, körinspektören var jättebra och allt kändes så lugnt och sansat, jag bara strålar!

Men nu gäller det att hålla stenkoll så man följer alla regler man lärt sig, håller uppsikt och vet vad man gör i trafiken, det har jag allt fått lära mig efter två år haha :-)

Stor stor Kram Linda

accu check combo

Var hos diabetessköterskan idag på morgonen och kollade på pumpar, hon hade tre at visa. Animas,paradigm och accu-checko combo. Animas kan jag för den har jag ju haft innan, medetronic tror jag att jag hade som liten så jag bestämde mig för accu-check combo. Känns lite spännande och mycket mycket nytt. Kändes bra att jag hade valfriheten att välja själv vad jag ville ha.

Är en blodsockermätare till den och man kan från blodsockermätaren ta insulin med pumpen.

Maria min diabetessköterska skulle boka in mig på "pump-skola" nästa vecka så man får lära sig allt om dess finesser.

känns ok än sålänge i alla fall!

Linda


Bra reportage :-)

Bra reportage :-)

http://www.pitea-tidningen.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5781839

Världsdiabtetesdagen i Kungsbacka blev en sucé!

Heej!

Världsdiabetesdagen här i Kungsbacka blev jättelyckat och det kom 79 personer samlanlagt, vilket var mycket roligt!

Dagen började med att Sune som sitter med i styrelsen hämtade mig 10:45 och vi kom till Tölögården där eventet skulle äga rum, det blev dags att ställa fram stolar och bord. utställarna började droppa in en efter en och tillslut var alla samlade. Det kom en busslast med deltagare från halmstad och sedan började alla droppa in för att se vad utställarna hade att erbjuda.

Min bror noterade att en utav utställarna måste ha stuckit sig minst 100 gånger i fingret för att visa upp deras blodsockermätare för alla intresserade :-) haha då går man verkligen in för sitt jobb;-)

Sen var det dags för invigning och jag fick chans att tacka styrelsen för ett grymt bra jobb, dom fick många aplåder, det är dom värda! Jag fick också rosor som tack, kul med lite uppskattning!

Sen var det dags för föreläsning med Agneta Strömgren som är dietist på barnmottagningen här i Kungsbacka, jag tycker hon gjorde mycket bra ifrån sig och fick ut ett bra budskap om diabetes och kost!

Sen blev det lunch och mingel  med utställarna, bland diabetesutställarna var även sofia där från cara collection, hon är en väldigt kreaktiv tjej som skapar och säljer armband som går en andel till diabetesforskning, kul att även hon ville komma :-)

Efter det blev det underhållning utav Sune trollkarl, riktigt roligt jag förstår verkligen inte hur han trollade fram och bort sina duvor, han va grym.

Något som var roligt var att det kom faktiskt en representant från kommunen också, det uppskattades jättemycket från min sida!

Självklart såldes det sötisbjörnar,livets löv och penga insamling allt skall in på banken imorgon!

Stor stor Kram
Linda
Kan inte riktigt somna,spänd inför imorgon :-)

oj klockan är 1:30 och jag kommer verkligen inte till ro,är ju trots allt jag som skall hålla i alla trådar på Kungsbacka diabetesförenings uppmärksammande utav världsdiabetesdagen, har fixat och donat här inför den stora dagen imorgon, tänk världsdiabetesdag i hela världen,vilken grej!

Har köpt in tackblomma till föreläsaren och underhållaren, jättefina lite thaistuk.

Har även köpt varsitt presentkort till min underbara styrelse i diabetesföreningen som gjort ett GRYMT jobb, så dom får varsin ros och ett presentkort på kungsmässan imorgon,på varje kort har jag skrivit in liten personlig text till dom, hoppas dom blir glada och känner sig uppskattade, jag kommer vara en grymt stolt ordförande för Kungsbacka diabetesförening imorgon!

Nu skall jag försöka locka hit john blund, imorgon blir det fullt ös medvetslös!!

Stor Kram
Linda


för den okunniges vetskap

Okunskapen om diabetes förföljer oss diabetiker vart man än befinner sig och det är alltid någon som har några välmenade råd att jag kanske inte borde...?, lightläsk är ingenting att rekomendera har jag hört..., smittar diabetes..?, fick du diabetes för att du åt för mycket socker...?Vad har du gjort för att få diabetes..?,hur skall jag undvika att få diabetes..? ja frågorna och komentarerna är många och det är något som jag hoppas lättar i samband med världsdiabetesdagen runt i landet och att diabetesföreningarna finns och informerar,informerar och åter informerar.

Rätt information behöver komma ut, det är SKILLNAD på typ 1 och typ 2 diabetes, därför kan jag förstå att kompisens släktings kusin behövde hålla en strikt kost och undvika allt onyttigt eftersom personen i fråga har TYP 2 DIABETES. Men jag som typ 1 diabetiker och innehavare utav snabbverkande insulin kan faktiskt unna mig saker ibland, bara jag har en planering över vad jag skall äta och när jag skall äta det. light läsk diskussionen håller jag inte längre eftersom det inte går folk får ha sina åsikter och jag mina i den frågan, jag har inte gjort något för attt få diabetes och det är verkligen inte någons fel att jag fick diabetes som diabetesförälder har jag förstått från min mamma att man ransakade sig själv utifrån och in men det finns ingenting som någon kunde gjort för att förhindra min diabetes. Och skulle det varit sockret jag åt undrar jag varför just jag skulle få sjukdomen? jag var fem år jag hade tusanimej inte hunnit äta så fruktansvärt mycket socker.

Så nu hoppas jag att vi är överens om diabetes typ 1, det var helt enkelt inget socker som gjorde denna sjukdomen mot mig, det var ingens fel att jag blev sjuk och absolut inte mitt eget, jag har koll på vad jag kan äta och inte äta därför behöver du som vän/annhörig/kurskamrat/träningskompis osv lägga dig i vad jag äter eller inte äter, jag lovar dig att jag har stenkoll. Man lär sig snabbt som diabetiker!

Varma Hälsningar

Diabetikern Linda :-)

Lördag

Idag har jag jobbat och bestämde mig för att gå hem till Annalisa efter jobbet, va lite längesedan jag var hemma hos henne. Ordnade så pappa kunde ta hand om Shiva eftersom jag annars skulle behöva gå hem och tillbaka för att hämta henne, det gick jättebra sa pappa och här är jag kvar än nu är klockan 23:00.

Fick i alla fall en riktig sovmorgon idag vilket var skönt!

Var med i Kungsbackaposten idag inför världsdiabetesdagen imorgon,kul att det uppmärksammats medialt i Kungsbacka :-)

Linda

artikel i aftonbladet

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8120188.ab

//Linda

puuh

Oj, idag har verkligen jobben avlöst varandra så är det när man har många extra jobb :-) puuuuuuh är sååååå trött, men känns bra att jag fått jobbat så förhoppningsvis visar det sig på lönen också men jaa inte einom min branch tråkigt nog. Men men jag är nljd med mina jobb och det skall bli ännu roligare att sätta igång med Bräutigams nästa vecka!

Så ja inte mycket att förtälja om denna dagen mer än att jag har jobbat,jobbat och åter jobbat :-)

Köpte Norra halland idag och såg anonsen om världsdiabetesdagen, kul! Änsålänge är världsdiabetesdagen med i tre tidningar här i kungsbacka, så inga kungsbackainvånare kan missa att det är världsdiabetesdagen på söndag haha..

Linda

Månadens profil till hedeforsen

Hej!

Shivas kennel har bett mig skriva månadens profil till deras hemsida, blev färdig nu och självklart får ni ta del utav det:

Shiva- en hjälpande hand i vardagen

Nu var det våran tur att berätta om oss, mig och Shiva (Hedeforsens Åfelia). För cirka treårsedan fick jag ett samtal att jag kommit vidare i en tävling där 50.000 kronor stod på spel , pengarna skulle användas till att följa en dröm man hade, min dröm var att köpa en alldeles egen hund och utbilda henne till min diabeteshund.

En diabeteshund skall hjälpa sin matte att hålla koll på blodsocker och även kunna hämta hjälp, dextrosol  vid för låga blodsocker. En otrolig trygghet för mig som börjar bli ”stor” och skall ta steget från mamma och pappa för att gå in i vuxenlivet.

Tro det eller ej men jag vann tävlingen och det blev dags att köpa hund. Eftersom min bror varit hundförare under sin militärtid i lumpen blev Hedeforsen genast ett alternativ att kolla upp och självklart hade dom valpar som vi åkte och kollade på. Jag blev helt såld och fastnade med en gång för den underbara Åfelia som idag heter Shiva. Shiva fick följa med hem och under ett år jobbade jag upp lydnad,fokus och uppfostran så att Shiva skulle kunna börja utbildningen inom svenska service och signalförbundet som ansvarade för diabeteshundutbildning. För att bli antagen var man tvungen att ha godkända höfter och armbågar, och genomgå ett mentaltest. Det var en otroligt nervös och kämpig tid men även där fick vi ett godkänt och blev tilldelade en instruktör för att påbörja utbildningen, den huvudsakliga utbildningen skulle skötas utav mig men med handledning utav instruktör.

Cirka en dag i veckan nu under nästan ett år har vi träffat våran instruktör från svenska service och signalförbunedt och tränat Shiva i olika diabetesmoment, bland annat att hon skall lära sig doften på högt och lågt blodsocker,lära sig ”larma” på mitt komando till andra människor, hämta insulinväskan och den allmänna hundlydnanden, det går jättebra och hon uppfattar mer och mer för varje gång vi tränar.

Doftträningen går till såhär:

Jag har ”samlat” på mig min doft under lågt och högt blodsocker genom svett,saliv och hud på bommulstussar och här blandade vi in klickern. Vi klickade,berömde och gjorde bomullstussen mycket värdefull och sedan har Shiva en flärp i sitt halsband som hon fått lära sig ta i munnen som påvisar att doften är här och jag borde kolla mitt blodsocker.

Larmningen går till genom att hon har en sele med flärp i en lina som  hon tar i munnen,springer fram till närmaste person,lämnar över och skall jobba för att få med personen, är det en hundrädd människa hon lyckas hitta skall hon ”ge upp” och ta sig till nästa som hon då förhoppningsvis får med.

Uöver diabetesutbildningen så har jag ju fått ett helt nytt intresse, vi går och hundsimmar,agility och går på många kurser för att komma ut,bli tightare som team för hon är ju inte bara en hund, hon är ju helt klart min allra bästa vän!

Följ gärna min blogg där uppdaterar jag mycket om Shiva: attlevameddiabetes.blogg.se

Gå gärna in och kika på svenska service och signalförbundetshemsida: www.soshund.se

 


Godnatt

Nu kallar John Blund, dags att sova :-)
Godnatt!Diabeteskunskap

Idag under tacomiddagen frågade jag mina vänner om dom visste om att det var världsdiabetesdagen på söndag. Njaa dom hade koll på att det var farsdag på söndag men absolut inte världsdiabetesdagen och en sa "Jag tror man måste vara nära annhörig till lnågon med diabetes för att känna till sådant". Han hade ju så rätt men det är ju så synd att det skall vara så. Varför kan vi liksom inte göra något stort utav denna dagen för en gångs skull? Varför kan det inte stå i alla kalendrar? Jag tycker vi skall uppmärksamma diabetes tills vi får in kunskapen hos varenda människa i världen!

Tänk om man hade lektioner i skolan om diabetes, det är på tok för mycket fördommar om sjukdomen jag har och lever med varje dag och tänk vad bra det hade varit och vad ökad kunskapen hade varit om barnen lärde sig rätt info i skolan och bara kan säga "Jaha du har diabetes", när dom ser mig ta ett blodsocker eller en insulinspruta.

Det var kul att jag tog upp frågan på middagen idag, det gjorde att jag fick en chans till att öka kunskapen hos tre stycken till om sjukdomen och göra diabetes liiiiiiiiiiiite mer uppmärksammat, många bäckar små...mycket idag :-)

Hej hej :-)

Haft en bra dag idag och fått gjort otroligt mycket,joobbat,varit på mässa och nu på eftermiddagen och kvällen blev det hundpromenad för min och Shivas del med våra vänner Josefine och swatch som också utbildas inom sos-förbundet. Är så kul att ha fått en hund kompis här i Kungsbacka, äntligen någon som orkar lyssna på allt som enligt mig är OTROLIGT spännande och roligt med shivas framsteg haha..Vill gärna ha fler hundkompisar i Shivas storlek så bor ni i närheten utav Kungsbacka med hund vill jag gärna bli hundkompis hihi :-) Jag som är en sådan förenings människa borde egentligen starta en hundförening här i Kungsbacka, det saknar jag lite att gå promenader tillsammans med någon som delar mitt hundintresse och hundliv,träna ihop med någon,låta hundarna leka ihop osv.


Efter min och josefines hundpromenad bar det genast iväg hemmåt för att förbereda inför kvällens besök av mufs kungsbackas styrelse. Det blev ett jättetrevligt besök vi hade tacomiddag, lite styrelsemöte och allmänt trevligt!

Kram Linda

pump check

Bokat pumpmöte med diabetessköterskan precis, måndag klockan 8:00, hon är helt perfekt. jag mailade igår och idag har hon tagit tag i det och bokat in så jag kan få se vad jag har för val. ja det känns inte helt hundra men gör ju faktiskt detta för mig själv och jag vet att fysiskt sätt kommer jag må mycket bättre med pump!

Har ni några tips?

Linda

Framtidsmässa!

Dagen idag är bara på sin början men ändå har jag fått gjort mycket, morgondagen spenderade jag med att jobba några timmar, det gillar plånboken :-)

Och sedan övningskörde jag och mamma in till svenska mässan i göteborg och där gick vi på en framtid och yrkes mässa, det var helt enkelt för att jag skall få lite inspiration med vad man kan syssla med i framtiden för jag är ju lite sugen på att sätta igång med plugg igen så man faktiskt kan bli något.

Intressanta yrken jag hittade var:
1. inom tullen
2. inom kriminalvården
3. Handel i Borås
4. Juristassistent paralegal

Kanske skall man söka allihoppa och förhoppningsvis kommer man in någonstans??

Tankarna går också åt något med journalistik och även teckenspråkstolk, hade varit jätteintressant!

Var det någon mer som va där?

Kram Linda

tv4

Min kollega Jenny var med i tv 4 igår, kul!

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/stockholm?videoId=1.1900558

mailat med diabetessköterskan

Har skickat mail och fått tillbaka mail ifrån min diabetessköterska, jag har bestämt mig för att övergå till pump igen. känner mig inte överdrivet positiv idag och kommer nog ta ett tag och vara nöjd med mitt beslut, men jag vet att jag kommer må grymt mycket bättre fysiskt med pump, kommer vara lite lättare och mer "okomplicerat" på ett sätt. Jag har ju levt med pump under större delen av mitt diabetesliv. Tyvärr gick jag inte sams med pumpen i slutet och jag var SÅ trött på att ha något hängande på mig. Men nu har jag ju haft ett års "semester" ifrån den. Kanske kan det bli som när jag var liten att pumpen var min bästa vän och tårarna sprutade på mig om jag av någon anledning var tvungen att ta bort den på sjukhuset, kändes ju liksom som dom skulle ta bort en bit utav mig.

Diabetessköterskan mailade och sa att dom självklart skulle lösa det för mig.

Ja lite deppig är jag allt men det kommer bli bra det här!

hungrig..

uch va jobbigt det är att vänta på mat när man är hungrig..bli stekt din förbannande stek som står i ugnen,bli kokt din förbannade potatis..!!

Hundträning i city :-)

Hej!

Idag var det dags för hundträning på eftermiddagen så jag och Shiva mötte våran instruktör i Kungsbacka, där även Mia och Annika var med med sina hundar Emelett och issy. Så vi fick stora chanser att träna hundmöten och passivitet vid hundmöten. Det tycker jag Shiva skötte jättebra och hon höll sig lugn vilket var målet med övningen.

Sen så tränade vi larmning, det gick också väldigt bra även om vi faktiskt var i för Shiva en helt ny miljö med massa spännande saker att titta på. Hon skall alltså ta flärpen i munnen på mitt kommando som är "larma", ge den till närmaste person och få med personen tillbaka. Detta kan verkligen rädda mig i situationer som kan bli livshotande pga i detta fallet låga värden.

Ser ni flärpen i Shivas sele?

Linda


Kungsbacka posten

Diabetes uppmärksammande i Kungsbacka tänker jag inte ligga lågt med, har idag haft besök utav ännu en reporter denna gången från Kungsbacka posten. Jag fick chans att prata om min egen diabetessituation, Kungsbacka diabetesförening och världsdiabetesdagen häri Kungsbacka. Gud va roligt!

Reportaget kommer på lördag!

Kram Linda

P.s Har även mailat Kungsbackas komunstyrelses ordförande och bjudit in honom till världsdiabetesdagen i kungsbacka :-)

Älskade vampyr ger mig tårar!

Jag blir helt varm, har fått ta del av några sidor från boken Älskade vampyr. Det jag fick läsa var SÅ bra och välskrivet, jag älskar formuleringarna såsom blodsockermätare = vampyr och insulinrobot är droppställningen. Gud va denna bok behövs, diabetesfamiljer behöver känna igen sig, se "been there done that".

Får mig att tänka på min egen diabetesdebut, har minnen att jag frågade på sjukhuset om det var mamma som blivit sjuk? Det var ju hon som var ledsen inte jag?

Tack Ami för denna bok!
equalize

haha tillbringat en liten stund framför diabetesspeleet equalize som man lätt kan spela från internett, man skall samla morötter, blåa wdd ringar och akta sig för tårtbitarna. Hålla koll på blodsockret, få tag i en banan ifall blodsockret är för lågt och ta insulin ifall blodsockret går för högt. I pauserna kommer det olika förklaringar till diabetesrelaterade ord.

Kul och pedagogiskt spel!

Ni kan spela spelet på http://www.equalize.se


Bild med eftertanke

Denna bilden visade Ragnar Hanås och jag tycker den var så fin, man gillar inte sprutan men ändå vill den bara väl och allt gott...                      

Diabetesevent med Lilly, ungdiabetes, barndiabetesfonden och göteborgs diabetesförening

Oj vilken spännande dag det var, morgonen spenderades med Shiva på hundsimmet. haha det var lite roligt för jag vaknade upp och trodde jag skulle ha en lugn och härlig morgon, så sov till 9 och var inte så sugen på att gå upp när klockan var 9 men på grund utav blodsockret kan jag inte sova så mycket längre än till 9 så det var bara att stiga upp, som vanligt klappar jag om Shiva (hon är en RIKTIG sömtuta på morgonen!) och planerar att hoppa in i duchen, men bestämmer mig  för att fylla Shivas matskål först och då kommer jag på, det är ju hundsim idag kl 10, så det var bara att hoppa i mysbyxorna,koppla Shiva och springa ner till hundsimmet. TUR att jag inte missade den tiden för Shiva älskar att få simma på simmet och sedan efteråt får hon massage där och det är guld värt. Hon blir en jättehärlig hund och blir av med mycket energi!

Senare idag var det diabetesjobb som stundade för min del i göteborg, där  diabetesföretaget Lilly, UngDiabetes, göteborgs diabetesförening och barndiabetesfonden uppmärksammade världsdiabetes dagen. Dagen där började med lunch tillsammans med kollegan Anders på en restaurang i göteborg, sen begav vi oss gemensamnt till Världskultur museumet och fick ett bord tilldelat oss där vi kunde ha vårat ungdiabetes material. Sen klockan 16:00 kom vårdpersonalen och fick lyssna på föreläsningar. Sen var det dags för allmänheten att få ta del utav vad vi hade att erbjuda, den började med en paneldebatt där jag satt med tillsammans med två kollegor från ungdiabetes, Ragnar Hanås och radio "kändisen" Hanna Hellqvist. Vi hade fårågor om diabetes, fick prata,disskutera och få fram våra synpunkter på diabetesrelaterade ting. Det var skönt att ha Ragnar med som kunde bistå med en medecinska delen.

Sen fick vi lyssna på min kollega Anders som berättade om sin volentärresa i Afrika, coolt säger jag bara. Diabetiker kan också! Åka till ett ställe där rinnande vatten och elekticitet är en lyx skulle göra mig som diabetiker på ren svenska SKITRÄDD , men man skall ta sig an utmaningarna tror jag. It´s up to you dont limit your self!

Efter det förde Ragnar Hanås en föreläsning kring diabetes, riktigt intressant! Det var otroligt intressant att lyssna på "proffesionen" som bestod utav bland annat Peter Adolfsson, Jonny Ludvigsson och Ragnar Hanås dom hade många intressanta bitar att delge oss.

En sak som jag noterade och var väldigt glad över nu när jag sitter här hemma i min lilla lägenhet, det kom fram OTROLIGT mycket människor till mig som sa Hej Linda va kul att se dig!, jag skall erkänna att jag inte kände igen alla med en gång men när man pratar så kommer man ihåg, ja just det de va ju på den diabetesträffen eller de lägret. Jag har fått ett JÄTTESTORT kontaktnät utav min diabetes. Och jag är glad över varenda en jag lärt känna.Familjeaktivitet hos Barknertz!

haha ja idag fick man sig en ordentlig chock när man planerade för en lugn och härlig dag, hela syskonskaran var hemma och det planerades trädgårdsrensning, vilket inte är min största passion i livet men men det var bara att bita i det sura äpplet och sätta igång. På gårdsplanen hade vi två kubik ved som skulle in i ved förrådet och staplas där, fy va tungt och jobbigt det var men det är ju sååå mysigt när man kan elda i den öppna spisen!

Jag fick uppdraget att laga mat till alla duktiga trädgårdsarbetare, det gjorde jag så gärna! Dom fick lax och potatis :-)

Nu på kvällen har jag varit på styrelsemöte med Kungsbacka diabetesförening.

Linda

utskick till min förening här i Kungsbacka

Och det får ju ni självklart också ta del utav eftersom ni är sådana underbara läsare!
:

Kära medlem i Kungsbacka Diabetesförening!

Mitt namn är Linda Barknertz och jag sitter som ordförande i Kungsbacka diabetesförening, det är en otroligt rolig förening att driva framåt och vi har nästan alltid schemat fullt med aktiviteter,föreläsningar och träffar. I år har vi satsat på vad medlemarna vill ha eftersom det faktiskt är ERAN förening, vi i föreningen skulle vilja ha eran hjälp med åsikter om föreningen och vad som skall hända under 2011, har ni några ideér om vad vi skall arrangera för föreläsningar och aktiviteter får ni mer än gärna maila eller ringa mig.

Nästa stora event är världsdiabetesdagen som uppmärksammas i Kungsbacka den 14/11-10, i december arrangeras våran årliga julfest där vi hoppas på just din närvaro och sedan stundar även föreningens 30 årsjubileum i januari, otroligt roligt att vi lyckats hålla föreningen levande i 30 år!

Väl mött!

Linda Barknertz

Ordförande Kungsbacka Diabetesförening

Telefonnummer: 0733-655809

Email: barknertz.linda@gmail.com

 

 

 


Bär något blått för att stödja världsdiabetesdagen

En facebookgrupp på facebook har startats, jag har bjudit in alla mina 380 vänner,gör det du med! Eftersom inte media uppmärksammar denna viktiga dag så får vi göra det själva!

Bär något blått för att stödja världsdiabetesdagen

Stöd världsdiabetesdagen som egentligen är den 14/11. Skolor,arbetsplatser m.fl. Bär något blått för att stödja alla som kämpar dagligen med diabetes. Sprid detta vidare till vänner,arbetskamrater o alla ni känner!! Jag kommer att bära blått,kommer du??

Support World diabetes day...
At schools,work,everywere. Wear something blue to support everyone that´s fighting diabetes everyday.
I´m going to wear blue,are you??

känning och diabetesdag

idag vaknade jag av en känning, låg på 2.1. När jag ligger så lågt vil jag helst bara ligga kvar i sängen och vänta på service, dock är ju oturen ibland att jag inte har någon som kan serva men idag hade jag turen på min sida och Rickard låg brevid i våran mysiga dubbelsäng och han kunde snabbt serva med ett glas mjölk, tack älskling!

Har fått någon idé om att denna dagen skall bli en perfekt "diabetesdag", det betyder att blodsockret skall kontrolleras varannan timme och kost skall varieras med motion. Sådana dagar kan man ju faktiskt ha när man är ledig.

Så ikväll får n i all update hur det har gått med blodsockret under dagen :-)

KramEn alldeles egen OPEL!

Har man en grym pojkvän eller har man, vilken morot för att fixa uppkörningen. En egen bil!

Just nu är den under repration i Rickards föräldrars garage, när jag fått den rosa lilla lappen i plånboken så är bilen min, wiiiie! Tack älskling :-)

Kram


Att berätta om diabetesen

Jag har tänkt på det där med att man alltid skall vara öppen och berätta att man har diabetes, det tycker jag också är jätteviktigt just för att man faktiskt sätter andra i en otrolig knipa om man skulle bli dålig av lågt blodsocker, dom andra kommer ju stå handfallna och undra vad som händer medans snabb handling egentligen behövs.

MEN hur nedrans lätt är det att vara öppen med sin sjukdom när folk tror man fått sjukdomen av att ha ätit för mycket godis? Läste senast idag på ett blogginlägg som var så felaktigt så det är inte sant, det handlade om diabetes och godis och att godiset skulle framkallat diabetesen. Typ 2 kanske men absolut INTE typ 1. Det är farligt med sådana fördomar.

Jag brukar försöka berätta om min diabetes genom att berätta om mitt engagemang i diabetesförbundet, ordförandeskapet i Kungsbacka diabetesförening och göra det ganska positivt, det är inte många gånger jag vågar berätta om man haft en fruktansvärt jobbig diabetes natt,svängande socker mm. För direkt kommer fördomarna, vad gjorde du för att det skulle bli så??Ibland vet jag ju inte vad som har hänt? Kanske stressade för mycket? sovit för lite?tagit för mycket insulin/för lite insulin?ätit fel?motionerat för lite/mycket? Jaa vill ni veta alla teorier??

Känns ibland som man skall berätta en hemlighet som någon faktiskt skall "förtjäna" att veta, den känslan gillar inte riktigt jag. Diabetesen är ju en del av mig (tyvärr) och måste acepteras men vad gör man för att få acceptansen?

Hur gör ni när ni vill berätta om diabetesen??

LindaBlodsockerdans!

Välkommen på blodsockerdans och boklansering av Älskade vampyr

Varje år drabbas 800 barn och deras familjer av diabetes typ 1 i Sverige. Ett antal som ökar. Den behandling som dessa barn måste genomleva är livslång och kräver ofta många insulininjektioner varje dag. I dag vet ingen hur man kan bota dem.

För att uppmärksamma att diabetes är en sjukdom som ökar hela tiden i hela världen, startade International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 Världsdiabetesdagen den 14 november. Den 14 november 1891 föddes nämligen Frederick Banting, en av upptäckarna av insulin.

På Världsdiabetesdagen lanserar Gothia Personligt boken Älskade vampyr – om livet med ett barn med diabetes typ 1. I boken beskriver Ami, mamma till Egil, hur tillvaron ställs på ända för en svensk småbarnsfamilj när yngste sonen får en allvarlig diagnos: diabetes typ 1.

Författaren Ami Skånberg Dahlstedt är koreograf och dansare och har inför boklanseringen koreograferat "Blodsockerdans", som hon kommer att framföra vid lanseringen. Palle Dahlstedt, pappa, tonsättare och forskare har komponerat musik av ljud från blodsockermätare,pump och sprutor.

Det blir lansering i Stockholm på Världsdiabetesdagen den 14 november och i Göteborg den 21 november. Välkommen!

http://www.gothiaforlagblogg.com/2010/11/valkommen-pa-blodsockerdans-och.html Helgen gick alldeles för fort :-)

Hej hej!

Nu sitter jag här och det är söndag kväll, helgen gick alldeles för fort och vardagen väntar runt hörnet..

Men helgen har varit bra i fredags så var ju norra halland här på morgonen och intervjuade mig ocih två från styrelsen angående världs diabetesdagen och vårat uppmärksammande här i Kungsbacka den 14:e November. Sen begav jag mig in till göteborg för att möta min ungdiabetes kollega Björn och ha ett litet möte där, vi käkade middag på palace och fick mycket utrett hur arbetet skall fortgå i ungdiabetes. Jag fick också en dator utlånat till mig så jag kan jobba igen, blev katastrof utan dess like nu när min dator gått sönder, så tusen tack Björn för det!!

Kvällen blev det bio med kompisar och Rickard. Vi såg filmen Due date, verkligen någon jag rekomenderar ;-) skrattade mig typ igenom hela filmen haha..

Lördagen var det agility för min och Shivas del, det var en bra och rolig träning. Blodsockret krånglade en hel del dock så jag fick ibland avvika för att stoppa i mig lite energi. På kvällen hade jag o Rickard lite myskväll.

Idag blev det jobb för min del och eftermiddagen har jag spenderat med syrran,hennes pojkvän och Rickard.

Kram KramNorra halland varit här

Hej :-)

Det blev en tidig morgon idag för två stycken ur min diabetesförenings styrelse skulle komma hit 8:30 för att tillsammans med mig bli intervjuade av Norra halland angående vårat uppmärksammande utav världsdiabetesdagen. Det var bra och vi fick med många bra punkter reportern verkade vara lite insatt i diabetes eftersom hon hade en släkting med sjukdomen, hon fick med sig mycket material så det absolut inte blir fel i fakta rutor och dylikt. Vi har ju en sådan tur att i våran diabetesförening har vi med en diabetessköterska, det känns tryggt och bra!

Vi fick berätta om hur vi kommer uppmärksamma dagen, om diabetes och diabetesföreningen. kommer nog bli en bra artikel!

Jag skall försöka länka till artikeln om den kommer ut på nätet också :-)

Kram Linda

Världsdiabetesdagen kommer uppmärksammas i Kungsbacka

Hej!

Kungsbacka diabetesförening kommer den 14/11-10 uppmärksamma världsdiabetesdagen här i Kungsbacka, vore jätteroligt att se några bloggläsare där också, visst kommer ni??

Schemat ser ut såhär:

12:00- Prata med våra uyställare och se vad dom har med sig för spännande produkter

12:30- invigning och föreläsning med Agneta Strömgren barn och ungdoms dietist

13:45 Fika och chans att ta del utav produktvisningen

14:45 Trolleri show med Sune Trollkarl!

Anmälan till Sune Pettersson på tel: 0300-15917


Diabetesgala borde stå på tur

För några dagarsedan var det "Rosa bandet galan" och den var så fin och samlades in miljontals kronor för bröst cancer forskning, vilket var otroligt fint och givande att se. Man fick se otroligt fina inslag,höra sorgliga berättelser,hörza professorer och forskare uttala sig och mycket mer.

Vet ni vad?

Nu när vi haft bröstcancer fonden tycker jag att det är dags för diabetes att uppmärksammas på liknande sätt. Jag LOVAR er jag skulle kunna fylla hela lisebergs hallen själv med gäster, hitta "berättelser" att uppmärksamma och peppande folk att visa. Det svåra är ju att folk tror att diabetesgruppen är för liten för att uppmärksammas på detta sätt, ja jag önskar det att diabetesgruppen var så liten men det är den ju verkligen inte, diabetes ökar läskigt snabbt i samhället och vi behöver göra något åt denna snabba ökning. Forskningen går ju framåt den med, hittade en bild på en insulinpump, måste vara en utav de första som uppfanns, tänk idag, idag är dom små och behändiga har många fantastiska funktioner!

Forskningen går för långsamt, när jag fick diabetes 1995 så lovade diabetesläkaren att diabetes gåtan skulle vara löst inom 10 år,  ja här står jag 16 år senare fortfarande med diabetes.

Något som är viktigt att poängtera är att det aldrig någonsin går att jämföra sjukdomar för man kan aldrig sätta sig in i hur någon annan mår eller känner sig, man kan bara föreställa. Går inte att säga "Tur att du inte hade den och den sjukdomen istället", det får jag ofta höra att jag skall "skatta mig lycklig" över att det "Bara" är diabetes. Och det gör mig så himla ledsen eftersom det tyder på vilken okunskap det finns när folk kan uttala sig på ett sådant sätt.  För mig är diabetes "bara" ett par sprutor per dag, nogranna blodsocker kontroller, måltider att hålla,blodsockersvängningar att ta ner/upp, rekyler mm. Inte så bara det..

Vad säger ni? Nu är det väll dags att ta striden för en diabetes gala? Hur skall vi göra för att ro det önskemålet i land??

Linda


Norra Halland

Åå vet ni en kul sak? Norra halland ringde mig idag och frågade om dom fick göra ett reportage inför Kungsbackas världsdiabetesdag uppmärksammande, självklart! Det gäller att diabetes syns och hörs till höger och vänster, den chansen får man inte missa!

Skall försöka få med mig några ur styrelsen också så det blir lite olika synvinklar, dom kommer på fredag kul!

Nu skall jag laga mat :-)

Linda

kört,kört,kört och åter kört :-)

Idag började dagen med att jobbet ringde så det var bara att dra på sig kläderna och cyckla till jobbet, sen hämtade mamma mig från jobbet och vi har övningskötr som sjutton,kört,kört,kört och åter kört. Vill så gärna ha körkortet så får ta till vara på varje tillfälle att öva :-)

Handlade 5 beck filmer idag också,älskar att se på dom filmerna kan se dom 100 gånger om haha..

Vi hörs!

Linda

RSS 2.0