möte med diabetesföreningen

Haft möte med diabetesföreningen, vi planerade våran underbara julfest. Under planeringsmötet ringde 2 stycken och anmälde sig, kul!

Vi pratade också om världs diabetesdagen och hur den skall bli bättre till nästa år och eventuellt om vi alltid skall fira den på en helg. Men jag tycker att är det den 14:e så är det. Man firar ju inte julafton på en lördag bara för det passar bättre liksom, precis så får vi göra med världsdiabetesdagen. Spikat att det blir den 14:e forever alltså haha..

Det var ett ganska kort men effektivt möte idag!

Kram Linda


Hunden är din bästa vän

Det finns ingen som ger dig så mycket kärlek som en hund gör!

Aktivitet med Kungsbacka Diabetesförening

Träff med barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren


Nu när Julen börjar närma sig dyker frågorna upp, därför har Kungsbacka diabetesförening bjudit in barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren för en föreläsningskväll om kost till julen, kolhydratsräkning, diskussions och erfarenhetsbyte.


Tid?: 18:00–20:00
När?: 10:e December
Var?: Klarinett vägens samlingslokal


Anmälan sker till Linda Barknertz via email: barknertz.linda@gmail.com
telefonnummer: 0733-655809


Senast anmälan 1 december


Tummen upp!

Bra dag idag med blodsockret, legat under 10 hela dagen.

Åt på Buffé restaurangen idag med mamma, trodde jag skulle sabba hela dagen men jag chansade och det gick superbra. Gick upp till 9.0 bara och det är ju ändå helt ok.

Har idag gett Shiva ett riktigt julbad också, det gillade hon inte haha..Men nu luktar hon som en nyponros!!

Kram på er!


vattenflaskan min sanna vänn

Idag har vattenflaskan varit min enda sanna vänn, törsten har varit osläckbar idag, blodsocker konstant högt utan nu på kvällen.

Det har inte gått att få ner det, men det är ju den här jävla skit sjukdomen som spelar sitt elaka spel. Känner mig som ett dominospel som bara rasar hela tiden..


Bowling och adventsmys

Hej hej!

Ingen bra update i helgen inte, dåligt dåligt :-)

I lördags så hade vi ledarträff alla ungdomsledarna som va ledare på barndiabeteslägret i sommras, det blev bowling, mat på restaurang och hem till Andreas för kaffe och GENI spel. Det var en otroligt rolig och givande kväll. Kan säga att det är en ganska rolig syn när tio diabetiker tar upp sprutorna på restaurang ;-)

Idag började dagen tidigt med att jag gick på familjegudstjänst för att lyssna på vänners barn som sjöng och spelade i barnkören. Va en supermysig stund!

Sedan blev det jobb 11-15 för min del och sedan hämtade pappa mig och då åkte vi på restaurang, det va mysigt att bara umgås med pappa :-) Sen gick vi över till grannarna och åt pepparkakor o drack glögg. GOTT och trevligt!


Kram på er!!
Bowling turneringen är i fullgång :-)Jessica och Jesper i bowlinghallen =)Middag på restaurangen =)

Det är dem här gångerna jag verkligen ser positivt på diabetesen, hade aldrig träffat dessa underbara människor om det inte vore för denna skitsjukdom .

Dem får mig verkligen att känna mig som en i gänget, för alla tar ju sprutor och blodsocker där inte bara jag! 

Mitt tips till er är verkligen att engagera dig i din likalförening, ni kommer säkert kunna ha lika roligt som vi i Halland har!!
 

Årsmöte med vipdip

Hej hej!

Igår va vi på vipdips (www.vipdip.se) årsmöte. Det var trevligt, volentären Eva som har varit i Rumänien sex månader va där och visade bilder samt svarade på frågor vi hade hur hon hade haft det.

Det verkade som hon hade hafte n väldigt rolig upplevelse, hon hade arbetat på en skola blandannat för handikappade barn. Det var intressant att lyssna på vad hon hade att berätta!

Jag berättade lite om hur det gick för mig och Shiva, dem lyssnade med spänning och hadde en massa frågor.

Jag blev omvald på tre år och det blev två nyinvalda.


Mötet med SOS-instruktören

Heeej :-)

Mötet med min och Shivas SOS-instruktör gick jättebra, Ninna var supertrevlig!

Vi hade mycket att prata, jag skrev på en del papper osv.

Vi gick igenom hur Shiva skulle larma när jag fick lågt blodsocker, jag vill inte att hon skall skälla eftersom folk kan bli väldigt rädda då om en stor schäffer kommer skällandes. Så min tanke går mest just nu åt att Shiva skall få en bricka runt halsen som hon biter i varje gång hon känner av att mitt blodsocker blir för lågt.

Vi skall träna burk-momentet att jag tar en bomullstuss och tar på mig när jag ligger lågt så den samlar in min lukt lägger den i burken och varje gång hon nosar på burken med min låga "blodsockerlukt" så får hon beröm, så hon kopplar ihop den lukten med att hon skall larma för då får hon beröm!

Jag kommer nog att trivas jättebra ihop med Ninna, detta kommer bli roligt!

Shiva i sitt röda SOS-täcke, den röda färgen står för att hon är under utbildning.


På kvällen bar det av till Trollhättan för att träffa Rickard och alla hans lumparkompisar för en utgång, det var någons flickvän som fyllde år. Görtrevligt!!


kram Linda

Ingen Julmust light på Hemköps julskyltning : - O

Idag var jag och mamma inne på Hemköp i Kungsbacka, som alla vet är det fin julskyltning i affärerna med pepparkakor, lussekatter, glögg och julmust i mängder. Det är roligt att titta på allt man kan köpa som hör julen till.

MEN!

Inte en enda julmust light stod med på julskyltningen,den stod längst in i affären på ett ganska dolt ställe. Jag tycker att jag själv som ordförande i diabetesföreningen här i Kungsbacka har ett stort ansvar för diabetikerna här. Så jag frågar personalen (en jättetrevlig kvinna), hur dem har tänkt när dem ställt upp julmyset. Berättade min åsikt. En diabetesfamilj skall också få ta del utav julmyset, det skall vara lika bra och "mysigt" med ett gäng light flaskor, dem skall inte ligga undangömda längst in i affären. Light skall inte vara konstigt eller fel, speciellt inte för diabetiker som kan få ett rent helsike om dem dricker vanlig sötad läsk.

Hon var så förstående och skulle ta upp detta med en gång, jag tvekade inte en sekund för att ifrågasätta det är det vi diabetiker måste göra för att "passa" in i detta enkelriktade samhälle.

Som tur var va det en trevlig tjej med huvudet på rätt ställe!

Även diabetiker skall få ta del utav julens gottigheter på samma vilkor!

//Lindauch

Vaknade 06:00 av att jag skakade, va yr och helt tung i huvudet. Blodsockret va lågt, inte jättelågt men ändå för lågt för att somna om på. 3.3.

Upp och äta, somna om. Vaknade på 15.4

Välkommen till en diabetikers fantastiska morgon!


Såhär vann jag Shiva, sök du med!

Kan verkligen tipsa er om att skicka in eran dröm till denna tävling,den kan ju faktiskt bli verklighet. Det blev min!Har du diabetes? Eller är du kanske med i en förening eller organisation som arbetar för och med personer med diabetes? Har du dessutom en dröm som du vill förverkliga?
Då är drömfonden
simplewins rätt för dig!

Bayer AB delar två gånger om året ut upp till 50 000 kronor till en lycklig vinnare. Med hjälp av ekonomiskt stöd från Bayer kan din dröm om att t.ex. gå en klättringskurs, bli ”mästerkock”, ordna en diabetesdag för barn eller möta en kändis förverkligas. Låt inte diabetes hindra dig från att uppfylla dina drömmar!

Vem kan delta?
Tävlingen är öppen för alla svenska medborgare över 18 år. Om du är yngre än 18 år krävs medgivande från dina föräldrar.

Dessutom måste du antingen:
a. Själv ha diabetes, eller
b. tillhöra en förening eller organisation som arbetar för och med personer med diabetes.

Så här deltar du i tävlingen:
Fyll i ansökningsformuläret online eller ladda ner en ansökningsblankett och skicka den till oss med posten senast den 30 mars för vårens stipendium alternativt den 30 september för höstens stipendium.

Din ansökan ska innehålla:
• En bra beskrivning av din dröm, och bakgrunden till varför drömmen är viktig för dig.
• Svar på hur det hjälper dig att genomföra din dröm genom att ha bra blodsockerkontroll.
• Beskrivning av vilka positiva effekter det skulle få för dig, din diabetes och din omgivning, familj och vänner, om din dröm gick i uppfyllelse.
• Beskrivning av hur du vill genomföra din drömaktivitet.
• Beskrivning av när aktiviteten kan påbörjas och hur lång tid aktiviteten beräknas pågå (drömmen måste kunna påbörjas inom tolv (12) månader efter att priset har utdelats).
• En kostnadsbudget där du specificerar de olika kostnaderna som drömmen omfattar.  Premien som utdelas (upp till SEK 50.000:-) baseras på denna budget.

Med ungefär 300-500 ord berättar du för oss om din dröm och varför just din dröm ska stödjas av oss.

Såhär fungerar tävlingen:
Bland alla ansökningar som Bayer AB mottar väljer en oberoende jury bestående av diabetessjuksköterskor m.fl. ut 3–5 drömmar som går vidare till final. Dessa finalistdrömmar publiceras på den här sidan och deltar automatiskt i en Internetomröstning som pågår i en månad. Finalisterna får gärna berätta för andra om sina drömmar för att få fler röster. Den dröm som har flest röster när omröstningen avslutats utropas till vinnare.

Ansökningsdatum och Internetomröstning

Bayer AB arrangerar två tävlingar om året. ( www.bayerdiabetes.se)


Lycka i bild

                          


                                                 Total lycka!


Idiella ledar galan och Bräutigams

Hej hej!

Jag hann verkligen inte blogga igår, jobbade en tok stressig men rolig dag på Bräutigams där jag säljer marsipan i alla dess former och sedan direkt halv 7 så hämtade mamma mig och vi begav oss till Kungsbacka teatern där jag och AnnaLisa skulle dela ut Kungsbackas idiella ledarpris under 25 år.

Jag och AnnaLisa vann det förra året genom vårat engagemang i diabetesföreningen och det resulterade i att vi blev pris utdelare i år. Det skall verkligen löna sig att vara föreningsaktiv tycker jag. Tjejen som fick priset var en aktiv tjej som ledde ett handbollslag, hon utstrålar mycket glädje stod det bland annat i nomineringen. 

Ett annat pris som delades ut som jag blev väldigt rörd utav var en förening ifrån Kullavik som lät alla spela, "toppade" inte sina lag och utsåg aldrig någon vara bättre än någon annan. Priset hette "laget för alla". Så skall det vara inom föreningslivet tycker jag, alla skall få vara med och ha roligt det skall inte gå ut på att vinna.

Det var en trevlig kväll som blandades med mycket underhållning, sång, musik och teater. 

Idag blir det ännu en dag på Bräutigams för min del och ikväll blir det bio med kompisar och Rickard <3

Kram på er alla 
Här står jag och AnnaLisa på scen och skall utse vinnaren, jag är i den röda klänningen för er som inte ser det, AnnaLisa håller kuvertet i handen med vinnaren.Jag utanför teatern, har precis fått vinnaren i min hand hihi..Första dagen på det nya jobbet!

Hej hej!

Idag har jag gjort min första arbetsdag på Bruitigams, stod på Tjolöholms julmarknad och sålder deras marsipan, der var helt otroligt roligt!

Jobbade ihop med en jättetrevlig tjej som hette Madelen hon hjälpte mig jättemycket och var en bra mentor :-) Vi fick oss många roliga skratt.

Ni kan väll komma och hälsa på mig imorgon?? Vore jätteroligt! 

                                                                                   Kram på er!

Tänk på det ni!

Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma...

18/11-09 va?? är det redan 18:e november??

Hejsan alla glada och trevliga bloggläsare!

Igår va det bara jobb som gällde för min del så inget skoj att blogga om det haha..

Men idag började jag dagen med en supermysig skogspromenad blandat med träning och lek givetvis.

Ligger ganska högt i blodsocker, känns trist att vakna med det höga blodsockret, hoppas på att promenaden gjorde susen!!

Idag skall jag träffa Ansa och sedan skall vi dansa linedance, haha NEEEEJ Henke jag har inte gett upp linedancen ;-)

Snart så kommer en kille ifrån Roche och hämtar sin laptop hos mig som han glömde på världsdiabetesdagen.

//Linda

Film


Sprutor VS Pumpen --- Linda VS Diabetes


Lite kvällstankar från mig...

Ja kära bloggläsare, den där ångesten dyker upp lite då och då. Nu har jag haft pennorna i cirka två veckor. Inte riktigt vant mig vid det. Det är mycket bekvämare med pump för att man slipper sticka sig hela tiden MEN pumpen måste jag bära med mig och det trivs jag inte med i nuläget.

Ehh jaa det är en evig strid mellan mig och diabetesen, vi kommer ha många strider innan jag och sjukdommen kommer överens.

* Pump eller sprutor?? Sprutorna

* Lågt blodsocker, vaka eller inte vaka? Bör jag förvänta mig en rekyl?

* Högt blodsocker, vaka eller inte vaka?

* Fysisk aktivitet, vågar jag? kan det gå för lågt? Räcker maten jag åt för en timma sedan?

* Ut och dansa, är det någon som vet att jag har diabetes? Har jag något på mig som visar att jag har diabetes ifall jag kommer bort ifrån mina vänner? Jag skriver diabetiker i handen!

* Sprutor i offentlig miljö, har noterat hur mycket folk tittar, eller nej inte tittar, STIRRAR! Måste jag dölja mina livsviktiga injektioner? Resultatet blir att jag tvekar och smyger. Det är fel och det tänker jag inte göra.. Men skall bli lite starkare först!

Hmm, jaa många tankar går i diabetikerns huvud, vet inte riktigt hur jag skall tänka och resonera, det bästa är att ta en sak i taget tror jag. Skall ge sprutorna en riklig chans. Vill just nu inte ha pumpen. Ibland känns det som man väljer mellan pest och kolera.

Tänk positivt Linda, var glad över det positiva med diabetesen, jag hade aldrig haft sådana underbara vänner som jag träffat genom diabetesen, haft en sådan undebar sysselsättning med diabetesföreningen och förbundet och lärt mig så otroligt mycket om mig själv, samhället och allmänheten.

Kommer alltid vara en ständig kamp, men skall göra det bästa av situationen, försöka hitta lösningar på problemen som uppkommer.


   ----------------------

16/11-09

Hej hej!

Dagen idag började med att vandra iväg till körskolan och gå på "Risk etta", det är en obligatorisk kurs man måste gå och den handlar om droger, trötthet och alkohol i traffiken. För min del var det en tankeväckande kurs om vad som faktiskt kan hända i traffiken och hur snabbt det kan gå. Men jag själv har den stoppgränsen i huvudet att jag kör inte bil om jag druckit och ja. Knark skulle jag aldrig prova. Så vet inte om jag behövde sitta där fyra timmar. Men är det obligatoriskt så är det :)

Körskoleläraren tog upp något som jag reagerade på, sömnbrist kan orsaka diabetes sa han. Uch va farligt det är att säga så kan jag tycka. Min diabetes är ju inte orsakad av någon sömnbrist? Har ni någon åsikt om det?Får man sprida sådan kunskap bland körskoleeleverna?? Jag ifrågasatte och sa "Hur kan man få diabetes utav sömnbrist??" . Han förklarade nått med ämnesomsättningen. Suck, jag tror inte på det men han är ju körskolelärare, får han ge ut information som inte är rätt liksom?? Då måste man väll säga diabetes typ 2?

Efter körskolan tog jag en promenad hem, drog ut mamma för att övningsköra. Vi åkte till Kungsbacka skogen och tränade Shiva. Superroligt och mysigt, men lite frustrerande när hon inte lyssnar, men men vi skall jobba stenhårt !

Efter det åkte jag hem och bakade kärleksmums!!

Nu sitter jag här och bara andas:)

Kram på er!

Fick ett tänkvärt brev som jag tycker att även ni skall få ta del av

Majonäsburken och två koppar kaffe! 

Majonnäsburken och två koppar kaffe.
När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.
Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.
Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.
Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.
Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.

Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar..
Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

Betrakta denna berättelse och ta den till er.


Nu är du på F 17 igen, jag längtar efter dig!

Älskar dig!

Du är kärleken i mitt liv!


15/11-09

Hej hej!

Dagen började med en rejäl sovmorgon för mig och Rickard, skönt! Sedan blev det pankaks stekning och pankakor till frukost, gott!!

Efter detta satt vi och räknade hur mycket pengar vi hade fått in i insamlings bössorna på Världs diabetesdagen. 867 kronor tror jag det blev samlanlagt, allt till diabetesforskning givetvis, många bäckar små säger jag! Vi räknade Sötis och livets löv pengar också, tror sötis var cirka 7000 kronor och det är ju helt underbart! haha vi kände oss som Joakim von Anka som satt i kassa valvet och räknade pengar ;)

När pengarna var sluträknade behövde vi hitta på ågot skoj så då hittade vi lite kreaktiv sysselsättning, genom att ta fram vårat 1000 bitars puzzel. haha det var inte min starka sida men det var mysigt :)

Eftermiddagen tillbringade vi på Restaurang Buffé, supergott. Men jag tycker det är så svårt att ta rätt insulin till Buffé, jag gör alltid alltid fel...så ligger lite lågt just nu, alltså blev det lite för mkt insulin.Det fula va att jag hade glömt min spruta i bilen så vi fick springa ut lite hastigt och spruta insulin, klant Linda haha.

Efter Buffé åkte vi och lämnade en blomma och tände ett ljus på min morfars grav.

:)

Hej hej!

Igår var det en jättetrevlig kväll med vänner och spel, allt ifrån singstar till junior jeapordy spelades. Det är så oerhört mysigt att bara umgås med vänner och få skratta lite..

Kram på er!

Halvdags konferensen är över!

Hej:)

Nu är jag tillbaka från Halvdags konferensen, det var en otroligt rolig och spännande dag. Det började med en teater föreställning av TRAMS gänget, som är känt i Kungsbacka. Sedan mer mingel med utställare, föreläsning av Mats Börjesson , han pratade om fysisk aktivitet och diabetes.

Jag kan ju säga att jag har haft många många bollar i luften idag, det har varit hårt men otroligt roligt.

Jag har delat ut en massa reflexer med den nationella loggan på, sålt sötisnallar, livetslöv, pratat med otroligt trevliga människor, pratat inför människor, haft insamlings bössor, en blev nästan helt full och så har jag fixat och trixat med en massa annat!

Det är oerhört roligt med föreningsliv, jag har väldigt svårt att förstå varför inte fler är engagerade, det ger än så himla mycket!

Sofia från Cara collection va där, armbanden va så himla fina. Hon skänkte 10 kronor till forskningen för varje armband hon fick sålt.  Gå in och kolla på hennes hemsida, dem är verkligen superfina och väldigt bra kvalite ---> www.caracollection.se .

Rickard kom i slutet det var skönt, Nu skall vi ha lite vänner här och spela WII.

Kram på er från en glad Linda


Världsdiabetesdagen idag!

Idag är det världsdiabetesdagen, det skall uppmärksammas i Kungsbacka! Vi skall ha halvdags konferens i Kungsbacka. Först blir det mingel med utställare, sen kommer teater gruppen TRAMS och uppträder, fika och sedan kommer Mats Börjesson och pratar om fysisk aktivitet och diabetes.

Skall bli otroligt roligt och spännande. Jag skall vara konfrencier under dagen.

Givetvis åker insamlingsbössan fram som jag har haft här hemma vid dörren en vecka inför världs diabetesdagen, när man går ut måste man lägga in en peng och när man går in, lite som stort. Smart va?? ;)Så jag har redan börjat smyg samla in pengar.

Vet ni varför vi firar just den 14:e November? Det är för det är Fredrik Bantings födelsedag och det var han som tillsamans med Charles Best upptäckte insulinet, det är vi ju oerhärt tacksamma för, eller hur?? ;)

UngDiabetesRåd är i Norrland och träfar medlemmar, tyvärr kände jag inte att jag kunde lämna mina goa Kungsbackaförening så jag stannade på hemma plan. Göteborgs diabetesförening går på stan och lämnar ut info och testar blodsockret på den som vill, har du märkt av världs diabetesdagen??


Håll tummarna för mig idag, så jag inte snubblar på scenen eller nått haha...

___________________________

är så ledsamt att du inte kan vara med idag, men jag skall sprida glädje idag,det vet jag att du hade velat.Jag vet att du har det bra. Igår fick du vila.

Jag skall göra dig stolt!

Vila i frid!
 

Linda13/11

Hej!

Begravningen var otroligt vacker men även otroligt sorglig givetvis.

Har varit på skoldisco idag med en flicka som har diabetes, det var otroligt roligt och lärorikt, ni skall veta hur lite insulin barn behöver på ett disco :)

På kvällen träffade jag lite vänner, vi ordnade lite filmkväll, tanken var att vi skulle gått ut men allt va typ stängt, det som vi va sugna på va stängt för reperation suck.. :)

Men filmkvällen var otroligt mysig!

Imorgon är det världs diabetesdagen, är än sålänge inte nervös men det kommer väll haha..

Kram på er alla!

13/11-09

Hej!!

Igår var jag med diabetesbarnen på djungelrummet, det kom nog nästan 15 barn tror jag, supermysigt!!

Föräldrarna stod brevid och pratade en massa och jag sprang runt mellan alla och försökte få några minuters prattid med var och en.

Hade även en hjälpledare med mig, Cazandra! Supertack för att du kom!

Jag hade med mig min mamma också som lite "gäst", ville att diabetesföräldrarna skulle kunna prata med någon som verkligen "been there done that". Och det har verkligen min mamma +   kanten till dig!!

Det var verkligen en lyckad dag.


____________

Idag är det begravning, känns tufft och jobbigt. Men skall fixa denna dagen också..men fy fan va tufft det känns just nu.

Kram på er!

(L)

Hej hej!

Det är fortfarande likka underbart att vara i Åsa, trivs som fisken i vattnet. Dagen började med att jag och mamma tog en låååångpromenad vid havet vi var säekrt borta i över en timma, hur härligt som helst. Vi varvade promenaden med att träna Shiva.

När vi kom in behövde vi mat så då lagade mamma korv och stroganoff, mycket gott.

När vi varit här ett tag till så skall vi åka in till Kungsbacka och köpa ett par skor till mig samt träffa diabetesföreningen på Djungelrummet, mamma följer med. Kanske är det någon barn diabetesförälder som vill prata med någon som är lite mer erfaren diabetesmamma, då är ju min helt perfekt!

Kram på er!

Lantstället i åsa

Hej!

Är just nu på lantstället i Åsa och andas ut lite..Mår helt underbart här!

Samlar krafter för att orka vara en superbra människa!

//Linda


Cara collections webbshop har öppnat

Har ni sett att Cara-butikens webbshop har öppnat?? Tjejen som gör armbanden heter Sofia och hon skänker fem kronor till diabetesforskning för varje sålt armband.

(www.caracollection.se)

Toppen bra iniativ tycker jag, fler som dig behövs Sofia!!

Är dem inte ruskigt snygga?? :)


Va fan betyder ditt nej egentligen??

haha precis sådär tänkte nog Shiva idag när vi va ute och tränade, nej nej nej lät det ifrån mig stup i kvarten. Fick mig en liten tankeställare att JAG måste ju visa henne hur hon skall göra istället, vadå nej? Vad är ja då? Vad är rätt?

Det var ett bra träningspass, hon fick till en bra kontakt. Vi gick förbi hundar som vi jobbade på att inte bry oss om. Jag har slutat att ta atg i kopplet så fort det kommer en hund (jag varnar för fara,  och stressar upp Shiva,varför skall jag göra det??), jag fokuserar på Shiva och inte på den andra hunden, varför skall Shiva fokusera på mig om jag inte fokuserar på henne??.

Efter Shivas runda så tog jag ut våran familjehund Willma på en runda=)

Kram på erSponsorsökning pågår :-)

Hej och hå :-)

Just nu sitter jag och söker sponsorer till Kungsbacka diabetesförenings jullotteri, det är en rolig och utmanande uppgift. Än sålänge har jag fått fyra stycken napp och det ser jag som väldigt positivt i alla fall!

Nu skall jag återigen ringa sponsor samtal :)
Får man ett nej är det bara att försöka med nästa =)

Kram på er!!

Körskolan

Hejsan :-)

Idag har jag varit på körskolan hela morgonen, kom hem vid 12:30 kanske. På körskolan gick det jättebra och  jag klarade ÄNTLIGEN första delprovet till teorin wihoooo!!

Idag skall jag bara ta hand om hundarna och jobba mellan klockan 17:00-19:00, härlig dag!

Kram Linda

Du är du och jag är jag

Du är du och jag är jag, vet ni vad intala er detta.

Varför vill man vara någon man inte är eller precis som någon annan.

Jag har märkt att folk har väldigt svårt för att hålla sig till sin egen personlighet, jag är nog också med i den där kategorin men jag arbetar oerhört mycket på att vara jag. Kanske är det mer spännande att leva någon annans liv??

Men vet ni vad kom till insikt med vem du är, vad du tycker är roligt och helt enkelt följ dina prioriteringar och livsdrömmar. Det är du som skall leva ditt liv, inte dina föräldrar, syskon, kompisar, lärare mfl... 

Det jag vill satsa på är absolut min underbara Shiva som tar oerhört mycket tid och engagemang, MEN det är absolut värt varenda sekund. Ni skall bara veta hur mycket Shiva har gjort för mig, fått ut mig på promenader och träningar, ibland flera timmar per dag. Fått ner mitt hba1c pga motion och det mer aktiva livet. Kunskap om hundar, nya vänner, starkt intresse, En lördag förmiddag kan jag och Rickard lätt lägga på att ta ut Shiva i skogen och spåra, kasta boll, leka, träna och jag har absolut fått ett roligare liv.

Där har jag valt mina livsprioriteringar, Vad vill du satsa på?

Försök inte vara någon du inte är, det kommer du aldrig lyckas med. Följ ditt hjärta, då kommer du absolut att lyckas!

Och vet ni vad något jag också vill framföra är, passa på att klistra på ett leénde på dina läppar, var vänlig mot den som behöver hjälp istället för att bara snäsa ifrån, har någon tappat något på bussen? Ta upp det! Är hon lite långsam som skall flytta på sig så du kommer fram?? Andas lite, jag lovar dig du dör inte av att vänta, Jag lovar dig det du ger får du tillbaka.

Dagens läxa, lär dig vem du är och följ din dröm...

Kram på er flickor och pojkar!

Träning på brukshundklubben

Kommer precis ifrån brukshundklubben med Shiva, vi tränade med måndagsgruppen, en väldigt bra träning idag, är supernöjd med Shiva. Men hon kan bli MYCKET bättre att gå i koppel. Jag kommer hädanefter gå 20-30 minuter med henne varje dag.

Vi gjorde olika övningar idag, platsliggning, inkallning med störnings moment, gå sick sack mellan hundar osv...

Idag gick jag också på "lydnads promenad" hemma. Gick runt en fotbollsplan supermånga gånger och hon skulle titta på mig hela tiden, vid varje hörn skulle hon sitta ner och titta på mig.

Det går bättre och bättre med Shiva, Linda är nöjd med dagen!!


Kram kram


Hatar det!

Hatar söndag kvällen då jag vet att det är en hel vecka tills jag ser dig igen. Har det så bra tillsamans med dig. Men det är bra att du är där du är, du mognar, blir starkare både psykiskt och fysiskt och får uppleva något annat. Sånt är viktigt och det vill jag absolut inte stå ivägen för.

Men hatar dessa jäkla söndagkvällarna, längtar tills nästa år då du och jag flyttar ihop med våran lilla Shiva snutta. Just nu känns dagen långt borta men skall fasikenimej fixa tiden som är kvar...Älskar dig min underbara skatt, jag har sådan tur som hittade dig!


Lite vad som händer i Kungsbacka diabetesförening

12 November:
Vi ses på djungelrummet och leker tillsamans klockan 18:00.

14 November
Världsdiabetesdagen, halvdagskonferens på Lindälvsteatern i Kungsbacka

19 November
Musikspelning för alla tonåringar

10 December

Träff med barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren
Nu när Julen börjar närma sig dyker frågorna upp, därför har Kungsbacka diabetesförening bjudit in barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren för en föreläsningskväll om kost till julen, kolhydratsräkning, diskussions och erfarenhetsbyte.

 Tid?: 18:00–20:00
När?: 10:e December
Var?: Klarinett vägens samlingslokal
Anmälan sker till Linda Barknertz via email: barknertz.linda@gmail.com
telefonnummer
: 0733-655809
Senast anmälan 1 december

12 December

Julfest med Kungsbacka Diabetesförening 

 

 


The studio

Hej hej!

Jag har haft en mysig helg med Rickard.

Idag träffade jag Mine och Ansa, vi hade tid på the studio. Jag hade fått en tid där och fick ta med mig några vänner. Vi fick gratis sminkning, hårstyling och tog foton, dem fick man gicetvis köpa.

Dagen var supermysig!//Lindis

Att utesluta barn med diabetes från en säker skolgång borde vara kriminellt!

Precis så tycker jag och det står jag för.

I svenska skolor så är det skolplikt från årskurs 0-9, detta skall följas till punkt och pricka, skolplikten gäller även för barnet med diabetes.

Vad innebär en säker skolgång då?
Att föräldern skall med säkerhet kunna lämna sitt barn på skolan på morgonen utan oro eller stress. Med trygghet kunna åka till jobbet och utföra sina arbets uppgifter. Utan stressande samtal under arbetsdagen att man måste komma ner till skolan för att barnet måste få insulin etc.

Barnet skall inte själv behöva ansvara för insulin och blodsockerprover eftersom det inte är möjligt för ett barn att hantera det ansvaret. Barnet skall ha en specifik person att fråga om något inte känns bra, man behöver kolla blodsockret, slangen till pumpen har gått sönder osv.

Barnet skall också ha en specifik person som ansvarar för att blodsocker kontroller görs, insulikontroller och att barnet får den kost h*n behöver för att klara av dagen.

Vem ansvarar för att detta sker?
Enligt min mening rektorn på skolan samt skolstyrelsen i respektive kommun.

Varför behövs detta ansvaret?
För att barnet med diabetes skall kunna få en bra och lärorik skolgång, det får man absolut inte om blodsockret jämt ligger i obalans. Då är man ofokuserad, lite seg i huvudet, trött, dåsig you name it... Vem lär sig något då?

När en lärare undervisar cirka 25-30 barn och har ett diabetesbarn i klassen om barnet ifråga får lågt värde eller annat problem med diabetesen då måste läraren lämna klassen för att hjälpa barnet eftersom tillståndet kan bli livsviktigt. Hur tryggt blir det att lämna 24 andra skolbarn vind för våg? Barnet behöver ofta återhämta sig efter en svårkänning, vem sitter med barnet då?

Undra hur rättvist det skulle vara att tvinga någon att gå som har benskador, bara en liten stund för att komma till matsalen, för att man inte har råd med rullstol eller någon som kan stötta upp personen till matsalen?? 

Det finns föräldrar som lägger ner tusentals timmar och pengar för att strida för sitt barns rätt att gå en säkerskolgång, i den positionen var mina föräldrar för 13 årsedan, tycker det är urlöjligt att problemet är kvar idag. Skaffa en ordentlig och utbildad resurs i skolan till alla barn med diabetes, det är min mening.

Kram på er alla underbara bloggläsare!Ny aktivitet

         Träff med barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren

Nu när Julen börjar närma sig dyker frågorna upp, därför har Kungsbacka diabetesförening bjudit in barn och ungdoms dietisten Agneta Strömgren för en föreläsningskväll om kost till julen, kolhydratsräkning, diskussions och erfarenhetsbyte. 

Tid?: 18:00–20:00
När?: 10:e December
Var?: Klarinett vägens samlingslokal

Anmälan sker till Linda Barknertz via email: barknertz.linda@gmail.com
telefonnummer: 0300-15520

Senast  anmälan 1 decemberJag har fått en SOS-instruktör :D

wihooo...Fick brev om att jag har fått en sos instruktör som skall börja träna mig och Shiva. Guud vad spännande!!

Hon kommer säkert kunna hjälpa mig att få ordning och reda på min lilla busvovve :D

Detta känns sååå roligt!!Loppis med diabetesföreningen

Hej hej!

Idag började dagen med en promenad med hundarna och sedan åkte jag och pappa iväg för att hämta sötis-nallar på posten och sedan åkte iväg till kungsbacka marknad, där hade kungsbacka diabetesförening ett bord där vi sålde saker för att skänka sedan pengarna till diabetesforskning.

Allt kostade mellan 2-5 kronor, alltså inte mycket men vi va mest där för att synas och göra promotion för Världs diabetesdagen.

Vi tjänade idag in cirka 300 kronor, visst inte så jättemycket men det är alltid något :-)

Hade en kul dag!

Kram Lindis


Vad tycker ni man skall göra för att samla in pengar till forskningen??

Ny diabetesbok!

NY BOK OM BARNDIABETES som vänder sig till de drabbade barnen

NY BOK OM BARNDIABETES som vänder sig till de drabbade barnen

Allt fler drabbas av diabetes och det smyger allt längre ned i åldrarna.

Nu ger vi ut en unik fotobok att läsa och titta i tillsammans med sitt barn där vi får följa August som fått diagnosen diabetes. Här finns en positiv underton som hjälper ett drabbat barn och alla runtomkring att förstå situationen.

Diabetes är en alltför vanlig sjukdom som drabbar allt fler barn. Att få diagnosen kan innebära stora förändringar av livsvillkoren, speciellt för ett barn. I denna bok får vi följa August när han får sin diagnos och hur hans liv ser ut det närmsta året, på sjukhuset, hemma och i skolan. Han är en charmig och aktiv kille som spelar fotboll och innebandy och han undrar över framtiden. Boken är uppbyggd kring fotografier med korta texter som beskriver situationerna. Dessa inkännande och osentimentala bilder är tagna av fotografen Thomas Bergman som under decennier har valt att följa barn i utsatta situationer.

Längst bak i boken finns ett faktaavsnitt där vuxnas vanligaste frågor tas upp. Svaren ges av Eva Örtqvist, som är överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm.

Läs mer om boken och förlaget på www.kiup.se

Sofie Göransson
Marknadschef, Karolinska Institutet University Press

Nyhetsinfo
www red DiabetologNytt


Line dance;)

Hej hej!

Kommer ifrån line dancen precis och nu blire städning på elit nivå här hemma för min del :-)

Linedance e lite kul faktiskt, ni borde prova!

Man behöver ju liksom inte vara två och två eller något sånt utan man dansar allihoppa på en rad och gör allt ihop. Om man kan det ser det riktigt häftigt ut, ni skall se våran instruktör :-)


Det går bra med sprutorna faktiskt, mycket bättre än vad jag trodde. Tycker det tar lång tid att ta lantus men det är väll för att jag själv är så rädd för att det skall göra ont, jag tycker det svider om man tar det för fort.Hur brukar ni göra??


Kram kram

influensa

Skall ni influensa vacinera er??

Varför varför inte??


Hoppla hejsan!

Hej hej!

Idag har det varit träna Shiva och körskola för min del.

Men imorgon händer det spännande saker, vi skall ha loppis med Kungsbacka Diabetesförening. Sälja lite prylar, dela ut infoblad om Kungsbacka diabetesförening och bara visa upp oss från våran bästa sida. Kom till Kungsbacka torg om ni vill träffa oss.

Kungsbacka posten kommer också för en intervju, så då får man se till att kamma síg ordentligt.

vi kommer också givetvis att sälja sötisnallar och livets löv.

Jag räknade precis pengarna som vi har samlat ihop för våra föregående sötisnallar 7500 kronor blev det ungefär, tänk er nästan 10.000 kronor. Det kommer jag sätta in på deras konto imorgon.

Diabetesforskning är viktigt undra varför inte fler engagerar sig i att samla in pengar. Hur skall man göra för att påverka? vad tycker ni??


Kram på er alla


Barnaktiviteten

  

Vi ses väll på Djungelrummet ???

 

Den 12:e November klockan 18:00 är Kungsbacka Diabetesförening på Djungelrummet och hoppas på eran närvaro.

 

Syftet med detta är att barnen skall få träffa varandra, har roligt tillsammans och lära känna andra barn med diabetes.

 

Missa inte denna möjlighet!

 

Anmälan sker snarast till Linda Barknertz: 0733-655809

 

 

 


IKEA

Hej hej!

Kommer ifrån IKEA med mamma och pappa, det var supermysigt dock var det lite jobbigt eftersom jag har nedrans ont i armen efter vacinet. Men det känns jättebra att jag tagit vacinet. Tycker verkligen att folk skall tänka till lite och gå och vacinera sig så att man räddar samhället ifrån en epedemi.

Kvällen har jag spenderat med att söka jobb, allt som går att söka söker jag. Någon som har några tips?

Kram Linda


Besök hos diabetessköterskan

Hej :-)

Har varit på besök hos diabetessköterskan idag.

Har bestämt mig för att byta tillbaka till pennor istället för pumpen ett tag. Har tröttnat på allt krångel med pumpen, vill liksom känna mig lite fri från den ett tag. Sätter igång med pennorna imorgon.

Fick en bok att skriva upp värden i, känns lite gammaldags men jag tror jag behöver det för att bli en plikttrogen diabetiker.

Planerade också lite inför övergången till vuxenavdelningen, har ju varit på barnmotagningen i 13 årstid så det känns lite nervöst att lära känna en ny diabetessköterska och läkare. Men det skall nog gå bra tror jag.

Lämnade ut papper om Världsdiabetesdagen, barn aktiviteten på Djungelrummet, Tonnårsaktiviteten och info om Diabetesföreningen, skrev ihop lite papprerna själv och gjorde dem lite roligare. Skall se ifall jag kan lägga upp dem här lite senare.

Tog influensa vacinet där också, har ont i armen nu av den hoppas det går över.
Kramar till er!

Bilder ifrån Värmland


Rasta Shiva måste man göra även om vädret inte är strålande vackert :-) Vi är här på en rastplats i Mellerud.


Mat måste man ju  också ha diabetiker eller inte ;-)


Framme i Värmland, vi är och kollar på lite sevärdheter, om ni tittar riktigt nogrant så ser ni att den stora stenen lyfts upp utav en massa småstenar, det hade visst med inlandsisen att göra.


Jag och Shiva vid en massa stora stenar :)


Rickard hittade ett vrålåk hihi..


Shiva hittade en kompis däruppe som hette Zorro, det blev givetvis full lek :)Jaa det va lite bilder i alla fall

Vad tänka på till nästa gång?

Hej!

Japps, nu är man ju hemma efter nästan en vecka i värmland, har verkligen varit underbart att komma ifrån verkligheten lite.

Diabetesen gick absolut helt ok men jag gjorde en del klantiga missar som jag irriterar mig på lite.

Hade inte med mig sprutor ifall pumpen skulle gå sönder, hur fan tänkte jag där liksom?

Hade inte med mig extra slang till pumpen ifall slangen skulle gå sönder.

Hade med mig blodsockerstickor så det precis räckte till sista dagen.

Jag var nervös över hur blodsockret skulle vara på natten så därför sänkte jag basalen på pumpen för mycket ibland och fick en del höga morgonvärden.

Det jag har lärt mig av resan i diabetes synpunkt är att innan så skall jag ha en färdig skriven diabetes pack lista, så jag ALDRIG glömmer något.

Jag skall också lära mig att lita på min kropp och mig själv, inte sänka basalen för att jag inte vill bli låg skall sänka basalen för att jag behöver.  Lita på att pojkvännen hjälper mig om jag skulle bli för låg, inte vara "för stolt" och hantera allt själv.

Man är inte felfri man lär sig hela tiden när man är ute på äventyr.


Update!!

Hej hej!

Här kommer lite update om vad som har hänt sen sista blogg inlägget:

I lördags så var nog hela släkten lite shopping sugen så jag, Rickard, Helena, Henke 2 och Helena 2 åkte iväg till Freeport där jag och Helena handlade en snygg tunika, vi är verkligen systrar med lika smak hihi..Sen bar vi iväg till Kungsmässan istället och där shoppade jag loss ganska ordentligt hahaha..Blev lite höstkläder, Rickard hittade en jacka.

Sen sa vi hejdå till alla dem andra och åkte till Kungälv där vi hämtade upp Rickards farfar för att åka och besöka Rickards farmors grav.

På kvällen umgicks vi med vänner, stod i kön på ett uteställe men enligt oss var kön alldeles för lång så vi gick inte in :-p

På söndagen alltså idag så var det dop för Rickards kusinbarn, supertrevligt!Av mig och Rickard fick han en nallebjörn, speldosa och material som man kan gjuta händer och fötter, kul minne när han blir äldre :)

Kram

RSS 2.0