Tidningen diabetes

Hej!
 
Sitter och läser tidningen "Diabetes" som man får om man är medlem i diabetesförbundet, det är en intressant och givande tidning som håller mig uppdaterad om allt i diabetesvärlden som man bör ha koll på. Innehållet som fashinerar mig denna gången är givetvis reportaget om den stora riksstämman som jag medverkade på som representant för Ung Diabetes, det valdes ju en ny ordförande för hela förbundet. Det var riktigt intressant för en ny ordförande resulterar ju givetvis i en förändring inom förbundet och jag tror att denna förändring absolut är  positiv. Det valdes ju också ledamöter till diabetesförbundets styrelse, jag imponeras så av engagerade människor som är med och gör skillnad för personer med diabetes. Allt skedde i enlighet med demokratiska röstningar vilket känns säkert.
 
På nästa sida är det en intervu med Fredrik som är förbundets nya ordförande, han berättar i texten att han eller någon från förbundsstyrelsen kommer att besöka varenda lokalförening, det skall bli roligt närdom kommer och besöker min förening här i Kungsbacka. Hoppas jag som ordförande lever upp till förbundets förväntningar.
 
Vidare i tidningen skrivs det också om "Elit idrottsläger för idrottare med diabetes", låter verkligen vettigt. Idrott och diabetes kan vara klurigt men det kan också vara riktigt bra för blodsockrets stabilitet. Hoppasdom som deltar blir coachade och peppade för att foortsätta med träningen i rätt riktning.
 
Sen får man läsa om en berättelse om en kvinna som inte fick ett korrekt bemötande och korrekt behandling närhon var inlagd på sukhus, jag kan ju tyvärr bara hålla med. Det är inte lätt att varapå sjukhus med diabetes, kunskapen är förlåg. Jag har själv upplevt det ett flertal gånger. Det gäller att stå på sig mycket själv, men är man i ett tillstånd att man inte orkar pga det man är inlagd för är det tufft. Jag rekomenderar verkligen att man måste öka kunskapen om diabetes på avdelningarna. Det måste kännas tryggt att söka vård även om man har diabetes.
 
Senare i tidningen inspireras jag av två tjejer som samlat ihop 6000 kronor till diabetesfonden, underbart. Mångs bäckar små heter det och det tror jag starkt på.
 
Ung Diabetes har alltid två sidor där vi informerar och inspirerar, jag har skrivit en text denna gången om engagemang i diabetesföreningarna, det är viktigt att informationen kommer fram där att det inte behöver vara svårt och jobbigt. Det kan u ibland också vara ganska lätt. Bara viljan finns :)
 
Jag tycker att tidningen är bra, vad tycker du själv efter min lilla text?
 
Kram Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0