Hur långt är en diabetes ambassadörs arbetspass?

Ja ni kanske undrar först och främst vad en diabetesambasadör är, det är en person med diabetes som på olika sätt sprider kunskap om diabetes,arbetar aktivt med diabetes eller beblandar sig positivt med diabetes. Det gäller att svara på frågor som är diabetesrelaterade,blanda sig i diskussioner om diabetes och hålla sig ajour så att diabetes medvetenheten om diabetes ökar i samhället.

Men något som jag diskuterat lite fram och tillbaka med olika personer är att jag anser det jobbigt att personer utan diabetes som kan lite om diabetes tror sig ha rätten att komentera min mat, det kan handla om vad jag valt att äta, tidpunkten jag valt att äta det på eller mängden mat jag lagt upp på min tallrik. Här borde jag som god diabetesambassadör gå in och förklara att jag visst kan äta det eller det och förmedla kunskap. Men ibland vill jag bara få äta i lugn och ro utan att oroa mig för folks komentarer och frågor. Jag vet inte om det bara är jag som har det problemet att folk komenterar min mat pga att jag är diabetiker, komentaren kan vara:

- Får du verkligen äta det där???? Helst sägs det lite hetsigt så att jag skall förstå att personen reagerat starkt.

Ibland vill jag faktiskt få äta i lugn och ro utan att oroa mig för folks komentarer eller känslan att jag skall behöva försvara min matsituation just där, maten blir inte så god efter det om man säger så. Jag vill så gärna förmedla kunskap till personen med okunskap, men ibland vill jag också bara få en chans att äta utan en blick,komentar eller förmaning.

Hur löser ni det lättast?Känner ni igen mitt dilemma?

Kram Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0