Möte med Kungsbacka diabetesförening

Hej!

Igår var det möte med Kungsbacka diabetesförening, vi är en härlig styrelse som träffas på möterna bjuder vi hem varandra och det är lite roligt när det blir personligt tycker jag, Som ni vet så sitter jag som ordförande i Kungssbacka diabetesförening, alltså är det mitt ansvar att se till så alla kommer till tals, att dagordningen följs samt att styrelsen får nys om viktig information.

Vi pratade mycket om livets gång som skall äga rum i September under vecka 36, vi har planerat en gång på 3 km samt valfri deltagaravgift, när vi kommer i mål blir det en ballong till alla barnen samt på plats kommer det också vara en tipspromenad för barnen samt en kunskaps runda för de äldre.

Korv och fruktförsäljning där allt oavkortat kommer gå till diabetesfonden samt IDF (internationella diabetes federationen).

Kommer ni ha en livets gång i eran diabetesförening?

Sen pratade vi om välrdsdiabetes dagen, det blir en träffpunkts kväll, tror det kommer bli super!

Julfesten pratades det lite kort om, är ju ett tag kvar som sagt :-)

Sen var det en viktig fråga, hur vi kan stötta problemet med diabetesbarnen i skolan som inte får den hjälp dom behöver. Vi har kontakt med för och grundskolenämdens ordförande här i Kungsbacka, skall vara med på rektorsträffar samt öka kunskapen, vi kommer ha som mål i föreningen att kämpa för en resurs till barnet med diabetes.

Efter mötet tog jag och Annalisa en fika på mcdonalds, det var mysigt att prata :-)

//linda


Kommentarer
Postat av: Anna

vi har sommaruppehåll nu i styrelsen.

men innan vi hade vårat sista möte innan avslutningsdagen inför sommaren så pratade vi om livets gång. det enda problemet är att vi har så svårt att få folket intresserad och komma..

hur många medlemmar är ni i kungsbacka? vi har enbart 215 st cirka och det är mycket få aktiva om man inte räknar med oss i styrelsen.



vi har ju turen att bo nära "diabeteskonsulenten" Rosita. vet inte om du har hört talas om henne. hon är diabetessköterska på sjukhuset ryhov i jönköping och är numera även "diabeteskonsulent". hon åker runt till nyblivande diabetikers skolor och och berättar för dom innebörden med diabetes, vad man ska tänka på. normala värden m.m

för att skolpersonalen så lätt som möjligt ska kunna hjälpa barnet.

2011-07-16 @ 22:22:23
URL: http://diabetestyp1.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0