Intervju med Rickard <3

Jag har suttit och intevjuat min pojkvän Rickard om diabetes, annhöriga till diabetiker är en viktig grupp som man absolut inte får glömma bort. När jag träffade Rickard i början ville jag inte berätta så mycket om diabetes för jag visste inte hur jag skall berätta. "- Ehh bara så du vet så har jag diabetes?" Funkar ju inte riktigt så. Tillslut krävde Rickard att få bli en del av diabetesen, han ville inte lära sig utav min mamma/pappa/sjuksköterska/syster jaa han ville helt enkelt lära sig utav mig.

Jag släppte inte in honom så bra i sjukdomen i början, men nu litar jag 110 % på honom och vet att han ställer upp i alla lägen.Det är verkligen mitt råd till alla som tvekar om att berätta för pojkvännen/flickvännen i början på förhållandet, gör det det blir bara konstigt och fel annars. Är det en bra människa så vill den veta om diabetesen för att den bryr sig om dig.

Intervju med Rickard

Vad vet du om diabetes efter 4 år?

Ganska mycket tycker jag allt,jag har lärt mig om blodsocker nivåer, hur man skall bete sig när "díabetikern" får lågt eller högt blodsocker.

Jag har också lärt mig att diabetes är något personligt så man skall lägga sig i lite lagom, inte för mycket och inte för lite. 

Vad tycker du om diabetes?

En fruktansvärd sjukdom som man måste lära sig leva med och göra det bästa utav situationen.

Är det svårt ibland att stå nära någon med diabetes?

Nej det är det inte för vi försöker göra diabetes så liten som möjligt i vårat förhållande och när du ligger lågt gäller det att akta sig för då kan det hända att man inte är vatten värd ;-)

Är det svårare att vara tillsammans med en diabetiker?
Både ja och nej, man måste tänka lite mer. När du är orolig så blir ju jag orolig. Men hade jag inte varit tillsamans med en diabetiker hade jag inte vetat något om diabetes och inte brytt mig om det för jag hade ju inte haft någon anledning till det och det är ju otroligt viktigt vet jag ju idag att man vet om, det finns ju diabetiker överallt och nu är ju inte jag den som står frågande fall personen med diabetes kan göra eller äta vissa saker , det borde tillhöra utbildningen i skolan, att en diabetes läkare/sköterska kommer och berättar. Annars tror jag det bara blir fel om någon som kan lite om diabetes undervisar(pga okunskapen).

Skulle du vilja ha mer stöd i form utav utbildning?

Nej jag frågar den riktiga experten alltså du :-)

Vad visste du om diabetes innan du gick in i ett förhållande med en diabetiker?
Ingenting verkligen, diabetes borde man verkligen ha mer kunskap om i samhället, det är en ganska bortglömd sjukdom. Men jag är tacksam att jag idag kan så mycket om jag får en vän med diabetes vet jag precis hur jag skall förhålla mig, det hade jag inte vetat innan jag träffade Linda.


Vad vet era vänner och respektive om diabetes??





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0