Boktips!

                                                                    

Detta är den senaste boken jag läste och den blev utläst med nästan en gång, gud vad bra den var från början till slut! Den handlade om Stefan och Jari som kommer ifrån Falköping, dem får ett uppdrag av sitt arbete att åka ned till Iran och göra ett byggnadsarbetare samt utbilda dem iranska byggnadsarbetarna till att gjuta golv. Efter kontroll med utrikespatimentet att det inte var någon fara att åka till Iran sätter dem sig på planet till Iran, Jari lämnar sin flickvän Helena som är havande med deras första barn och Stefan lämnar sin fru och två barn på 2 och 4 år men med vetskapen om att dem kommer att komma hem om två veckor. När dem väl är framme i Iran och har landat så går dem ut för att ta semesterbilder, när dem är tillbaka från promenaden så möts dem utav militär som riktar vapen mot dem och vill se p kameran.

Stefan och Jari tar det först med ro och tror att polisen vill överdriva lite för att visa makt men sedan när dem blir häktade börjar dem förstå allvaret.

Stefan och Jari döms för spionage och straffet blir tre år i Iranskt fängelse, förtvivlan utbryter, det var ju bara vaniga semesterfoton!

Man får följa deras väg mot friheten och hur livet i ett Iranskt fängelse är.

Boken är verkligen berörande och den kan jag varm rekomendera!

Många Kramar från Linda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0