Nordiskt möte i oslo

Heej!

I helgen var jag på nordiskt möte med ungdiabetes i Oslo och träffade våra nordiska kollegor från ungdiabetes danmark,norge och finland. Det var riktigt roligt och lärorikt.

Fredagen började med att jag begav mig till oslo och mötte upp mina ungdiabetes kollegor Therese och Nora (Nora driver bloggen Noragyll.blogg.se) . Eftersom mötet inte började förän klockan 17 och vi landade redan vid elva så fick vi lite tid påoss att utforska stan, vi fick se opera huset och fick i oss en super god lunch :-)

När klockan började närma sig 17 så mötte vi upp våra nordiska kollegor och började lyssna på en föreläsning om sociala medier, riktigt cool och intresseväckande föreläsning.

Sen blev det middag på en thailändsk restaurang, en riktigt grym restaurang som "tog in oss i thailand", vid vissa tillfällen satte dom på ljud som skulle likna monsun regn och släckte ner i lokalen.

Lördagen var riktigt roligt då började vi med att bege oss till Holmenkolmen och se skid vm, cool att ha upplevt det. Efter några timmar där var det dags att bege sig hemåt och börja mötet. Vi pratade om samarbetet mellan de olika länderna, stora projektet livets gång som vi arbetar mycket med i Sverige,läs om livets gång här: http://ungdiabetes.se/?n=252&c=0&f=yes . Vi fick tillfälle att ge varandra inspiration och ideér.

Sen på kvällen blev det en trevlig och god middag.

Söndagen bestod utav möte, därmed stor planering för den framtida konferensen för unga med diabetes i Dubai. En representant från Sverige åker, riktigt coolt att det uppmärksammas så stort internationellt. 

Vi pratade även fortsättning om livets gång, det skall bli så intressant och vi hoppas att det blir ett nordiskt samarbete av det.

Diabetes måste hela tiden synas och höras för att det skall hända något tror jag, därför behövs många projekt,små som stora!

Det var riktigt intressant och lärorikt att träffa personer med diabetes från andra länder, det jag märker är att när jag umgås i den kretsen så blir jag mer observant mot min diabetes, kontrollerar blodsockret mycket bättre och känner mig faktiskt lite mer lugn och harmonisk, alla vet ju va det innbär att ha diabetes.

Jag delade rum med Nora och även om hon såg att jag tog blodsocker så var hon inte på mig som en igel och frågade vad jag låg på och vad jag skulle göra åt det värdet?? Hon vet att det är jobbigt att behöva berätta vad man ligger på om det inte ligger bra och ja hon visade helt enkelt att hon fanns där om jag behövde henne. Likaså gjorde jag mot henne.


Ett glatt gäng unga diabetiker från norge,finland,sverige och Danmark som jobbar för unga med diabetes.Jag r längst till vänster i vit/svart jacka. (Foto = Nora gyllström)

Kommentarer
Postat av: Sandra

Jag tror vi är många som känner igen oss i det där "vad hade du för värde?" "Är det inte för högt?" osv.... Så jag brukar ofta hålla handen lite diskret över för att folk inte ska kunna se ;)

2011-03-01 @ 15:13:30
URL: http://ohpoop.papper.fi

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0