Som jag alltid gör vid denna tidpunkt på året

Idag gör jag något som jag årligen gör vid ungefär denna tidpunkt, vad gör jag?

Jag förbereder inför Hallands diabetesförenings årliga barnläger, där är jag huvudarrangör så det är mycket att tänka på. Imorgon kommer 24 barn till lägret och kommer mötas av 14 ledare (jag är en utav de 14 ledarna) som kommer ansvara för dom under helgen. Vi har en massa aktiviteter inbokade, skall bli roligt.

Detta lägret väcker många minnen, jag kom på detta läger själv när jag var nydebuterad sexåring, min mamma hade förberett mig länge på att jag skulle åka helt själv på läger, jag grät när mamma åkte och mamma grät nog lika mycket (hihi), hon hade bokat in sig på en camping i närheten där tanken var att dom skulle ha kräftskiva tillsammans med vänner, mamma höll sig spiknykter och kunde knappt njuta av kräftorna. Så nervös, det var min första gång ensam utan mamma, det var ju ingen som "vågade" ta hand om mig så detta var en ny situation för mamma och de resterande familjemedlemmarna.

mamma behövde inte hämta hem mig från lägret och hon möttes av en strålande glad Linda på söndagen då lägret var slut,fått en massa nya kompisar, jag hade med mig en kompisbok som var fullskriven med kompisar som hade samma sjukdom som mig, på diabetesläger är det aldrig konstigt att ta blodsocker eller fundera över insulindoser.

Nu idag 15 år senare står jag som huvudarrangör på dessa läger och hjälper barnen med diabetes som är precis som jag i den åldern, jag känner så igen mig i många utav barnen. Det viktigaste när barnen åker hem på söndagen är att dom kommer hem med ett självförtroende att dom är precis som alla andra, inget konstigt att man har diabetes, många utav barnen får förebilder i ledarna som själva har diabetes och vissa etablerar lite fadderskap så man kan fortsätta finnas för barnen och många barn lär sig ta sina sprutor själv, det trode aldrig varken barn eller föräldrar på fredag kvällen. 

Och vet ni? Föräldrarna får stanna hemma, här är det bara barn och ledare som har tillträde. 

Kram Linda

 

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, vilka minnen det väcker. Jag var också på diabetesläger när jag var yngre. Tror vi var i Falkenberg faktiskt, minns inte riktigt. Hoppas ni får det trevligt!!

MVH Maria

2011-08-21 @ 22:29:47
URL: http://diabetikerbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0