Roligt med hund

Idag åkte jag bort till Kungsbacka skogen med Shiva och promenerade, det är helt underbart med promenad kraven som är ett måste för oss hundägare, speciellt jag som har en stor och aktiv hund. Hon måste promeneras och aktiveras för att må bra. Under promenaden idag så jobbade jag med lydnad, hon skall gå i det "leénde kopplet" alltså gå så att kopplet är slappt och blir som ett leénde, brevid mig. Jag är ute och går med henne hon är inte ute och går med mig.

Det är viktigt att Shiva har en stimulerande vardag.

Sen under promenaden fick hon hoppa upp på en sten och sätta sig,lägga sig, göra vacker tass mm. Bara för att hon skall få tänka och jobba. Det gillar hon och behöver.

hon kan också få hämta något som jag "tappar", nycklar, plånbok mm.

Hemma har jag lite aktiveringspel till henne, det gillar hon då blir hon trött och go sen. Jag använder Nina ottossons spel, dom är grymma. Gå in och kika: http://www.nina-ottosson.com/Hem.htm

Det nyaste jag hittat på för Shiva är ju att hon skall följa med mig när jag cycklar, det gillar hon och jag. Vi blir dock slut båda två efteråt hihi..

Sen är det också viktigt att hon bara får vara och ta det lugnt, ligga i min säng är det bästa Shiva vet. Jag har även gått en massage kurs för hund, det ÄLSKAR hon. Masserar henne på kvällarna när vi skall varva ner.

Det är underbart med hund och det blir verkligen en vän för livet som man offrar mycket för.



Kommentarer
Postat av: Hanna

Hon är riktigt fin Shiva=)

Hund är en riktig hälsokur tycker jag, hade jag inte haft Nisca tror jag inte att jag rört på mig hälften så mycket och promenader är det som gör bäst inverkan på mitt blodsocker iaf=)



De är rätt så lika varann till utseendet...

2011-08-11 @ 09:04:50
URL: http://egobuffa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0