anmälan till skolverket ang 5 årig diabetespojke på förskola

Skolinspektionen granskar förskola Anmäld av förälder till barn med diabetes

Flen

Relaterat

Anmälan gäller en 5-årig pojke som har typ 1-diabetes och som behöver få insulinsprutor och få sitt blodsocker kontrollerat flera gånger om dygnet. Pojkens mamma, som gjort anmälan, menar att det inte känns tryggt att lämna pojken i förskolan, eftersom personalen inte har den utbildning som krävs för att ta ansvar för hans sjukdom, och dessutom har en stor barngrupp att ansvara för.

I sin anmälan skriver hon också att pojken vid flera tillfällen blivit väldigt dålig medan han varit på förskolan, på grund av att hans blodsockernivå inte varit i balans.

Mamman skriver att hon flera gånger varit i kontakt med kommunen och efterfrågat en extra resursperson för pojken, men att ingenting hittills har gjorts. Och det är kommunen hon främst är kritisk mot, inte personalen, som hon anser gör vad de kan för att hjälpa pojken, utifrån de förutsättningar som råder.

Skolverket har nu beslutat utreda anmälan, och kräver att förskolan lämnar ett yttrande om vad som hänt. Verket kräver också att Flens kommun redogör för vilka åtgärder man vidtagit, eller planerar att vidta med anledning av den aktuella anmälan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0