artikel..

Shiit vad jag ÄLSKADE det förslaget om att ge tio kronor av sin lön till diabetesforskning, tänk om pengar är lösningen på diabetesgåtan, jag vill så gärna ha en insamling, kommer nog ge det som förslag på Kungsbackas Diabetesförening, att man har en stor basar eller loppis, man gör ALLT för att få in pengar, säljer bakning, loppis, ansiktsmålning och jaa, vad mer kan man göra? sälja livetslöv och sötis nallen givetvis! Det är så grymt viktigt att vi arbetar med att få in pengar, tänk om man gjorde en rikstäckande sak utav det så från norrlands diabetesföreningar till skånes diabetesföreningar arrangerade lokala "Basarer" och hade ett slut datum då pengarna skulle vara inne, tänk om ALLA hjälpte till vilka pengar det skulle ge och vad forskningen skulle rusa framåt, vill vill vill...

Är ni på med iden? vad tror n i kan vi lyckas få in en miljon innan årsslutet om alla hjälper till från norrland till skåne? haha ni tycker säkert att det är ett otroligt löjligt förslag men jag TROR på det och skulle genomföra det om jag hade någon mer väldigt "Drivande" i min närheet.

Läs denna artikeln:

Socialminister Göran Hägglund fick en kort pratstund på kommunkontoret med ett antal ideella föreningar innan han mötte den stora publiken på arenan. Kommunalrådet Ulrika Liljeberg hade bjudit in ett antal förtjänta föreningar till en pratstund med minister och de hade möjligheten att berätta om sitt engagemang. Lions president, Jan Magnusson, om sina medlemmars strävan att hjälpa mindre bemedlade i samhället.

Barndiabetes
Åsa Hagberg som tillsammans med Salka Börjeson Eynon ordnade ljusinsamlingen i "gropen". Men kvällens begivenhet var insamlingen till Barndiabetesfonden som Salka Börjeson Eynon brinner för. - På Green hotel i Tällberg kom vi anställda överens om att lägga tio kronor av lönen varje månad. Tänk om vi fick alla företag i Leksand att göra det. Det skulle ge två miljoner på ett år, säger hon.

Ökar kraftigt
Skälet till insamlingen är enkel när hon beskriver det. Just barndiabetes ökar kraftigt. Två länder i hela världen är det en galopperande ökning och ingen vet varför. - Samtidigt är vi så nära att lösa det med ett vaccin, förklarar hon. Därför välkomnas gåvorna på Ejendals arena under kvalmatchen.

CHRISTER NYMAN / Dala-Demokraten
Källa: Dala-Demokraten


Kommentarer
Postat av: Anna

åhh.. tänk om alla i hella sverige kunnde lägga 10 kr av sin lön till diabetesforskningen. det hade blivit en hel del ju. :D

2009-03-18 @ 05:02:54
URL: http://diabetes.bloggproffs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0