Ninna från SOS-hundar har varit här

Hejsan!

Nu har våran SOS-tränare Ninna gått hem och jag är fullproppad i huvudet.

Vi gick igenom hur jag skall gå tillväga med vårat problem att Shiva alltid springer till dörren och skäller när det kommer folk som plingar på, jag skall för det första ta bort familjehunden Willma som är den som triggar igång Shiva, så willma åker in i köket. Sen så skall det sättas upp grindar hos Barknertz familjen, jag skall stå med Shiva bakom grinden varje gång det kommer folk. Ge henne godis belöna,belöna,belöna. Hon skall alltså inte ha chans att göra fel eftersom jag hela tiden leder in henne på rätt spår.

Vi övade även in klicker-träning. Det är ett enkelt och roligt belöningssystem. Träningen med klickern idag va verkligen godis-klick-godis-klick- godis-klick osv..

Vi pratade om larmningar, Ninna har tagit reda på mer om hur jag skall larma och hon kom på att det skall sättas upp ett överfalls alarm som Shiva skall larma på om jag skulle vara så dålig så att jag inte kan hjälpa mig själv. Larmet kommer tjuta och förhoppningsvis få människor i huset att reagera på natten, folk här hemma sover ju som stockar på nätterna men ett sånt larm skall väll kanske få liv i dem :-)

Just nu så skall Shiva ALLTID få vara med när jag tar blodsocker och är blodsockret lågt eller högt skall hon få godis om det är normalt så blir det ingen belöning så att hon börjar fatta hur det skall gå till. Lågt och högt blodsocker = bra för henne då får jag beröm!

Vi pratade även om "dutt-träningen", där jag vid låga och höga värden skall ta en sådan där "smink padd" och ta på kroppen, lägga padden i en burk och berömma Shiva när hon markerar burken och padden.

Min systers pojkvän var med mig under träningen, han är väldigt hundintresserad och stöttar mig jättemycket med Shiva. Utan honom så skulle jag nog vara lite utarbetad vid det här laget :-P Tack Henke!!



Shiva och jag klicker tränar. Klick-godis, klick-godis, klick-godis....


Kram på er mina underbara bloggläsare :-)


Kommentarer
Postat av: Camilla

Verkar ju jätte bra! =)



Tänkte på de att kanske ha med Nellie när jag tar blodsocker och se va jag kan hitta på. Och se om jag kan få henne till att förstå med hjälp utav godis. Fast är noog inte så lätt men man kan ju testa och se hur hon reagerar :P

2009-12-17 @ 22:50:03
URL: http://camilladiabetes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0