Bröd

Det är något som är svårt att få ihop i min frukost och kvällsmat, jag AVSKYR mörkt och torrt bröd. Gillar inte alls rågbröd och sånt..Har ni några tips på gott bröd som diabetesen "accepterar"?

Bör man vara hörtig och baka något kanske?Hmm..


Kommentarer
Postat av: Ebba

Hej! Jag tycker nästan om allt bröd. Men jag vet att det finns ett ljust bra bröd. Såna här sunda som brukar finnas i superlånga förpackningar, fast mindre socker. Vet inte vad dom heter, men dom finns säkert i din afär. HOPPAS DU HITTAR DOM ;)



Snälla kan NÅGON kolla på min diabetesblogg?

2012-04-09 @ 09:25:21
URL: http://ettlivsomdiabetiker.blogspot.se
Postat av: Mormor Annamaria

Hej Linda! min lilla barnbarn har fått dignosen nu i januari. Vi tror på att det går att balansera hennes blodsocker en del med mat, så vi har experimenterat fram några brödrecept som fungerar bra och hon tycker om det.

Det är ganska enkelt att baka och mycket gott. Här får du 2 av dom en mörkare variant som är inte alls torr och en ljus sådant. Skulle du bo närmare mig så skulle jag gärna bjuda dig på dessa bröd, för dom är såååå goda.

hälsningar från Mormor Annamaria

Varsågoood:



Mörkt bröd

Ca 15 st.

1 dl. (knappt) Mathavre (hela korn) eller Dinkel hela korn

4,5 dl. vatten

25 gr. Jäst

1 dl. krossat linfrö

2 krm. salt

2 dl. Dinkelmjöl fullkorn alt. (3 dl. om man inte anv. Fiber Husk)

2 msk FiberHusk alt. (istället för Husk kan man ta 1 dl. Dinkelmjöl fullkorn sammanlgd 3dl.)

3 dl. Mandelmjöl



Koka havre med 2 dl av vattnet och lite salt i ca. 5 min. Häll den i bakskålen och häll över den återstående 2.5 dl. vattnet. Låt den svalna till fingervarmt. Smula i jästen och tillsätt linfrö. Arbeta in mjöl och salt Låt degen jäsa i 40 min.

Forma den lite kladdiga degen med mjölade händer till ca. 15 st. bollar platta till aningen.

Ugnsvärmen 250 grader som sänks till 200 när bullarna sätts in mitt i ugnen. Grädda ca 25 min.

Bröd med stor mängd hela korn till frukost, reglerar blodsockret resten av dagen



*************



Ljust bröd.



ca. 10 bullar



½ dl. matkorn, kokta i 2dl. vatten o. lite salt

3 dl. kall vatten

25gr. avsvalnad smält smör

25gr. (½ packet) jäst

3 krm. salt

3 dl. Fullkorns vetemjöl

2 dl. Mandelmjöl

2 msk. Fiberhusk

1 dl. solrosfrö



Blanda de torra ingredienserna.

Blanda kallvattnet och de kokta matkorn, låt vätskan svalna till fingervarmt och lös jästen i den.

Jäsning 40 min.

Ugnen 250 gr. sänks till 200 gr. när brödet ställs in mitt i ugnen. Grädda 25 min.

2012-04-09 @ 10:35:42
Postat av: ebba

Försvan min komentar el?

2012-04-09 @ 11:01:08
URL: http://ettlivsomdiabetiker.blogapot.com
Postat av: Linda Barknertz

Åå tack för alla tipsen, jag behöver nog ta en bakdag så man får prova alla. Ebba jag ser din komentar. Gör inte du? Kram Linda

2012-04-09 @ 11:04:40
URL: http://attlevameddiabetes.blogg.se/
Postat av: ebba

Jo :D

Jag såg det efter jag hade skickat den nya komentaren och då va det försent :D

2012-04-09 @ 15:49:54
URL: http://ettlivsomdiabetiker.blogapot.com
Postat av: Diabetes-Johanna

Diabetiker ska äta bröd med minst 7 i kostfibrer har jag fått lära mig!



Fazer har ett bröd som heter Aktiv Råg - vet att du inte gillade rågbröd men detta är mjuka bullar (rosa påse).



ICA har bake off bullar som heter Pumpabröd och de har nog 10/11 i kostfibrer - BRA och goda till helgen!



Jag åt alltid en skål havregrynsgröt och en rostad Rasker till frukost förr och det funkade ändå rätt bra men det brödet är väl inte super. Det finns ett annat rostbröd med 9,5 i kostfiber - kommer bara inte ihåg vad det heter! Det är ingen av de kändaste märkena (Skogaholm, Pågen, Fazer) men har för mig att det är gult på påsen! Det är ett råg-bröd men igen ljust och mjukt! Gott att rosta!

2012-04-11 @ 10:52:41
URL: http://diabetes-johanna.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0