Att leva med diabetes

Min dröm är ju absolut att bli helt frisk, jag önskar så att insulin och blodsocker var ett minne blott och att jag kunde äta precis vad jag ville när jag ville. Men det är en dröm jag har, nu gäller det att hålla sig till verkligherten och skapa sig en dröm.

Jag mår faktiskt allra bäst av att jag tar mitt insulin, håller koll på mitt blodsocker och jag kan faktiskt äta vad jag vill bara jag kompenserar det med mitt insulin. Jag bör se mina möjligheter istället och blicka framåt, då blir det lättare. Ibland är det svårt att se det så och vara tacksam över insulinet och min fantastiska lilla blåa freestyle mätare. Jag blir arg på insulinet som tar plats i min väska, blodsockerväskan försöker jag oftast pigga upp med ett charmigt utsénde, nu är den rosa med jordgubbar på, en gång har den haft pippi långstrump utsénde, lite barnsligt för min ålder kanske men den gjorde mig lite glad. Att vara glad och se positivt med diabetes är av yttersta vikt för att underlätta och göra det bra för sig.  

Det skall bli lättare och lättare, jag lär mig mer och mer, jag blir aldrig full-lärd men det är spännande, förr i tiden kunde jag inte ens tänka på att äta en dajm glass, idag äter jag en dajmglass, räknar kolhydrater och kompenserar det med rätt insulin, en promenad underlättar eller annan fysisk aktivitet. Det har jag lärt mig!

Man lär sig allt eftersom och det blir lättare ju mer information och erfarenhet man tar till sig, men ja ibland är det svårt att inse, då får jag påmina mig själv...

Linda


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0