Belöningar

För ett tagsedan satt jag och pratade med några vänner om belöningar och belöningar i de flestas ögon är godis och något gott att stoppa i munnen, vilket jag absolut tycker man skall få unna sig ibland men det är så synd att sockerbegäret går ner i åldrarna och att det skall vara glass,godis,kakor,läsk och sådana saker så fort man gjort något bra. Vissa höll med mig och vissa höll inte alls med och så får det absolut vara, visst godis är något gott men är ju faktiskt skadligt för tänder,blodsocker mm, varför är det en superbra belöning?

Något som jag tycker borde vara total förbjudet är godis och sötsaker som belöning i skolan, när jag själv var liten fick vi under en period efter ett visst antal dagar/veckor antal klubbor för hur många böcker vi läst, vilket gynnade mig, jag fick många klubbor eftersom jag var en riktig bokmal, men det gynnade absolut inte mitt blodsocker. Jag kunde ju givetvis inte bara sluka i mig klubborna som mina vänner kunde, vilket också är orättvist?varför skall inte skolan ha en belöning som alla kan bruka på ett ok sätt?

Varför är inte en belöning att spendera dagen med en god vän och spela spel? varför är inte en belöning att få höra positiva komentarer om sin prestation?varför kan man inte få välja vilken mat vi skall äta?vilken sång som skall sjungas på dagis?stå först i kön? ja ni förstår vart jag vill komma.

Godis är ABSOLUT en belöning hos mig, men jag skall försöka tänka "outside the box" vad kan jag hitta för andra belöningar som tilltalar mig lika mycket?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0